Antverpy – Waasland-Beveren 1:2 (kon.)
konec
Royal Antverpy
1:2 (1:1)
Waasland-Beveren
Pátek 02.02.2018, 20:30 • Het Bosuilstadion, Antverpy • Belgická liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Ve 25. kole belgické ligy se proti sobě utkají týmy Royal Antverpy FC a Waasland-Beveren. Naposled se spolu tato mužstva utkala pred čtyřmi měsíci, kdy Waasland vyhrál 3:0. Nyní se Antverpy nacházejí na 5. místě s třiceti sedmi body. Waasland je aktuálně na 8. místě s třiceti body. Nejlepší střelec hostujícího týmu je s třinácti góly Thelin. U domácích je to se sedmi brankami Owusu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    6
    Hosté vhazují uprostřed hrací plochy. Beveren je zatím aktivnějším týmem na hřišti a snaží se rychlou kombinací dostat až do zakončení.
     
    8
    Domácí celek se málem dostal do hodně nebezpečného zakončení. Antonijo Ježina ale na poslední chvíli nestihl míč na hrací ploše a nemohl tedy zakončovat.
     
    11
    Rohový koppro domácí. Následný centr sice skončil na hlaviččce jednoho z útočníků, ten ale svou hlavičku poslal mimo tři tyče.
     
    12
    Matheus si předkopl míč daleko před sebe a už ho nedokázal stihnou zpracovat, hosté přechází do útoku.
     
    14
    Tahle hlavička už byla o hodně slibnější, Obbi Oularé to myslel dobře a míč by zřejmě i letěl do branky, ale na poslední chvíli zasáhl jeden z obránců.
    14. Nebezpečná hlavička po rohovém kopu brankou nekončí
     
    16
    Vhazování pro domácí celek. Ani jeden z týmu si zatím nedokázal vytvořit nějakou nebezpečnou příležitost, která by stála za zmínku, hra je hodně nepřesná.
     
    18
    Antverpy právě vstřelily branku!
    To byla rána! Domácí tým se ujímá vedení. OBBI OULARÉ si zpracoval míč na hraně vápna a nkým neobsazený se s tím nepáral a poslal míč na branku, jeho rána spadla do pravého horní rohu. Brankář se natahoval, co mohl, ale byl krátký.
    18. Obbi OULARÉ - 1:0
     
    20
    Hosté se snaží zareagovat na úvodní branku a hrnou se dopředu. Útoky jsou ale takové nemastné, neslané a zatím vlastně vůbec nikam nevedou.
     
    22
    Isaac Kiese Thelin podstoupil hodně ostrý souboj s domácím útočníkem a momentálně leží na zemi, ale nemělo by se jednat o nic vážného.
     
    24
    Tentokrát střílet zkoušel Stallone Limbombe, ale jeho rána neměla v žádném případě gólové parametry a skončila daleko na tribuně.
     
    25
    Tahle akce nevypadala vůbec zle, Antverpy se zničehonic dostali do jasného přečíslení, ale finální přihrávka, bohužel pro domácí, svého adresáta nenašla.
     
    26
    A další roh pro domácí. Následný centr skončil v pokutovým území, ale ke střele se posléze nikdo nedostal.
     
    27
    Aleksandar Boljević byl hodně blízko vyrovnání! Z pravé strany se hrnul na brankáře a míč se snažil umístit na vzdálenější tyč, to se mu ale nakonec o pár centimetrů nepovedlo.
    27. Boljevičova individuální akce vyrovnání nepřinesla
     
    29
    Obbi Oularé je dnes opravdu při chuti a vyprodukoval další hodně nebezpečnou ránu, tentokrát byl ale brankář v pozoru a povedlo se míč vytěsnit mimo brankovou konstrukci.
     
    31
    Zajímavé zakončení rybičkou od Farise Harouna, z bezprostřední blízkosti, ale nedokázal míč umístit do branky a brankář tudíž bude odkopávat.
    31. Harounova hlavička v pádu se mezi tři tyče nevešla
     
    34
    Tohle byl hodně ostrý střet domácích obránců a nejvíc to odnesl Ritchie De Laet, obránce už je ale statečně na nohou a odchází za postranní čáru.
     
    37
    Standartní situace pro domácí. Hlavně útočné ladění hráči jsou v posledních minutách hodně aktivní, nejspíš budeme svědky centr do pokutového území.
     
    40
    Další ošetřování, tentokrát na hostující straně. Maximiliano Caufriez dostal ostrý direkt od protihráče a už se nesou nosítka.
     
    42
    V závěru poločasu jsou aktivnější hosté a snaží se ještě před hvizdem s výsledkem něco udělat.
     
    42
    Aleksandar Boljević se dostal do hodně slušné šance! Namířil si to přímo na brankáře, ten vyběh ze své svatyyně a povedlo se mu zmenšit střelecký úhel, útočník nakonec mířil mimo.
    42.
     
    44
    Další standartní situace pro Antverpy. Zase z toho byl pouze centr do vápna, který vlasně vůbec nikoho nenašel.
     
    45
    Domácí záložník těsně před koncem úvodního dějství obdržel žlutou kartu za to, že hrubě našlápl na kopačky hostujícího útočníka.
     
    4+1
    Waasland právě vstřelil branku!
    Hostující celku se to nakonec povedlo a těsně před hvizdem je vyrovnáno! VICTORIEN ANGBAN ani sám vlastně neví, jak se objevil naprosto osamocený před brankářem, stačilo mu už jen trefit branku, což se mu povedlo, první poločas každou chvíli skončí.
    45+1. ANGBAN - 1:1
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce a zatím jsme svědky jednobrankové remízy. Domácí celek byl asi lepším týmem na hřišti a zaslouženě se dostal do vedení, o to se v osmnácté minutě postaral Oulare střelou z hranice vápna, kterou brankář nedokázal vytěsnit mimo tyče. Toto skóre hodně dlouho trvalo, ale těsně před koncem poločasu srovnal síly Angban. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:37.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    V druhém poločase jsou zatím aktivnější hosté a teď dokonce budou zahrávat penaltu! Sinan Bolat obdržel žlutou kartu za faul na jednoho z útočníků a nabídl hostům skvěloz příležitost převzít vedení na svou stranu!
    47. Penaltový zákrok
     
    47
    Žlutou kartu dostává Bolat (Royal Antverpy FC).
     
    49
    Waasland právě vstřelil branku!
    A je tam! Isaac Kiese Thelin si vedl chladnokrevně a míč uklidil do levého dolného rohu. Beveren poprvé v dnešním zápase vede.
    49. THELIN - 1:2
     
    52
    Rohový kop pro domácí Antverpy. Centr našel dobře postaveného Oularého, ale ten svůj namířil pouze do náruče brankáře.
     
    56
    Rána z velké dálky od Rachida Aït-Atmanea letěla daleko nad a záložník sám nemohl myslet na nějaký úspěch.
     
    58
    William Owusu Acheampong se potácel na zem, rozhodčí měl jasno a odpískál nedovolený zákrok. Antverpy budou zahrávat přímý kop.
     
    60
    Míč si přebral Jonathan Pitroipa, jeho rána sice přeletěla zeď, ale neměla dostatečnou razanci, aby zastrašila brankáře.
     
    62
    Ritchie De Laet neudržel rovnováhu a velice laxně přišel o míč. Bude se vhazovat na hostující straně.
     
    63
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Limbombe, přichází Rodrigues.
     
    65
    William Owusu Acheampong sice vybojoval míč pro svůj tým, ale v souboji si nakonec vedl nedovoleně a hosté budou zahrávat volný kop.
     
    68
    Hráči postupují hlavičkové souboje uprostřed hrací plochy.
     
    70
    Tohle mohla bát obrovská šance! Aleksandar Boljević prokázal své technické dovednosti, nasadil jednomu obránci housle a byl v tváři v tvář brankáři. Na poslední chvíli ale zasáhl jeden z obránců a míč poslal daleko od branky!
     
    71
    Další žluté napomenutí, tentokrát se provinil Rudy Camacho za jeho ostrý skluz. Rozhodčí neměl na výběr a musel šáhnou do své kapsičky.
     
    73
    Beveren kombinuje u své vlastní branky a trpělivě se snaží najít skulinku, která by znamenala nějaké ohrožení branky.
     
    75
    Další standartní situace pro hosty. Centr dopadl na hlavičku útočníka, ten ale svůj pokus namířil kolem levé tyče.
     
    78
    Antverpy se už málem dostali do hodně zajímavého zakončení v malém vápně. Hostujícím hrdinou se ale stal obránce Jonathan Buatu Mananga a odkopl míč daleko od branky.
     
    80
    Rohový kop pro hráče v červených dresech.
     
    81
    Míč sice neletěl vůbec špatně, ale nakonec nenašel žádného naskakujícího útočníka.
     
    83
    Přímý volný kop pro hosty. K míči se postavil již několikrát zmíněný Aleksandar Boljević, ale mířil těsně kolem levé šibenice.
     
    86
    Ani Ryan Mmaee nemířil přesně zpoza vápna. Jeho technická střela letěla těsně nad. Hosté jsou opravdu hodně aktivní.
     
    88
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Boljevič, přichází Mananga.
     
    90
    Hlavní rozhodčí bude nastavovat tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+3
    Nejspíš poslední šance pro Antverpy vyrovnat, hráči budou zahrávat standartní situaci. Brankář si ovšem zkušeně naskočil pro míč a utkání každou chvíli skončí.
     
    90+3
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Angban, přichází Damme.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    A je dobojováno. V druhém poločase se nejspíš očekával tlak domácího týmu, ale opak byl pravdou. Hosté si vytvářeli hodně zajímavé šance, ale třetí branku se jim nakonec nepovedlo vstřelit. V sedmdesáté minutě se do slušné šance dostal Aleksandar Boljević, ale až k zakončení nakonec nedošlo díky perfektnímu obrannému zákroku. To je z dnešního přenosu vše, přeji dobrou noc. (22:28:28)

    Marek Jašek

    Branky: 18. Oularé – 4+1. Angban, 49. Thelin

    Karty:   45. Haroun (ANY), 47. Bolat (ANY) – 71. Camacho (WAS)


    Royal Antverpy: Bolat – Matheus, Jelle Van Damme, Batubinsika, De Laet – S. Yatabaré, Pitroipa, Haroun, Limbombe, Owusu Acheampong – Oularé.
    Náhradníci: Ježina – Ardaiz, Buta, Hairemans, Habran, Rodrigues, Siani.

    Waasland-Beveren: Roef – Demir, Jans, Caufriez, Camacho – Angban, Opoku Ampomah, Aït-Atmane – Kiese Thelin, Boljević, Mmaee.
    Náhradníci: Goblet – Buatu Mananga, Dierckx, Myny, Ndiaye, Joachim Van Damme, Verburgh.

    Rozhodčí: J. Boterberg
    thejrc.org