Arnhem – Groningen 2:0 (kon.)
konec
SBV Vitesse Arnhem
2:0 (2:0)
FC Groningen
Pátek 02.02.2018, 20:00 • Gelredome (Arnhem) • Nizozemská Eredivisie • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    85
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Tim Matavž, přichází Luc Castaignos.
     
    82
    V přerušené hře se do míče nekope. Tím spíš, když ho má do hry uvést soupeř. Thulani Serero (SBV Vitesse Arnhem) si to po žluté kartě příště jistě zapamatuje.
     
    77
    Au, to muselo bolet! Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen) doslova přejel van der Werffovi nohy a za nešetrný faul inkasoval žlutě zbarvený kartonek.
     
    76
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: Bryan Linssen pustil na trávník Maikeal van der Werffa.
    74. Lars Veldwijk (GRO)
     
    74
    Mohlo být zaděláno na drama! Drost vystihl soupeřovu rozehrávku a pak zleva předložil balon před hranici malého vápna naběhnutému Veldwijkovi. Jenže ten v tutovce selhal, když nepochopitelně vůbec netrefil cílené zařízení! Domácí měli štěstí a to pořádné.
     
    73
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Yoëll van Nieff, přichází Deyovaisio Zeefuik.
     
    71
    Doteď se hrálo relativně čistě. Přítrž tomu učinil až Yoëll van Nieff (FC Groningen) a jeho skluz na Beerense. Žlutá karta je neoddiskutovatelná.
     
    67
    Střídání v týmu FC Groningen: Ricu Doan přenechal své místo Larsi Veldwijkovi.
     
    60
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: dohrál Mitchell van Bergen, pracovat teď bude Roy Beerens.
     
    59
    Rušno bylo na opačné straně, kde z otočky střílející van Weert těsně minul pravou tyč! Hru naváže odkop domácího gólmana.
     
    44
    Při jeho exekuci hosté neubránili Kašiu, který však ani nadvakrát nebyl schopen Padta překonat! Arnhemští se ještě snažili vyreklamovat penaltu za údajnou ruku obránce, ale píšťalka hlavního arbitra zůstala němá.
     
    43
    Domácí nezůstali pozadu a pořádně zahrozili. Zprava centrovaný balon propadl klubkem hráčů na zadní tyč a Padt musel jít po Linssenově pohotové ráně k zemi, aby ji vyrazil na roh.
     
    36
    Snížení měl na kopačce uvnitř pokutového území neobsazený van Weert (FC Groningen). Po zblokované přihrávce se k němu dostal odražený míč a ten proskotačil kousíček vedle levé konstrukce brány. Scházely jen centimetry!
    32. Mason MOUNT - 2:0
     
    32
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Vitesse po půlhodině zdvojnásobilo svůj náskok. Van Bergenovu chytrou nabídku zprava pouštěl Matavž pro MASONA MOUNTA, který z penaltového puntíku zacílil po zemi k levé tyči.
     
    21
    Hostující obrana totálně zaspala a pustila za sebe Linssena. Ten se po dlouhém nákopu objevil přímo před vyběhnuvším Padtem, kterého z první přeloboval. Někteří fanoušci už se zvedli ze sedaček, ale nakonec se neradovali, protože balon si cestu do sítě nenašel.
     
    19
    Nemilá zpráva pro tým FC Groningen: Ludovit Reis musel opustit hřiště na nosítkách, zraněného spoluhráče nahradil Juninho Bacuna.
    6. Matt MIAZGA - 1:0
     
    6
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Navzdory vlažnému tempu hry na startu zápasu otevírá Vitesse skóre. Faye z levé strany odcentroval míč před bránu, tam si naskočil MATT MIAZGA a první střelu utkání poslal za záda zkoprnělého Padta.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 6. Miazga, 32. Mount

    Karty:   82. Serero (ARN) – 71. van Nieff (GRO), 77. Zeefuik (GRO)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 3:7. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 8:12.
    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Dabo, Kašia (C), Miazga, Faye – Bruns, Serero, Mount – van Bergen (60. Beerens), Matavž (85. Castaignos), Linssen (76. van der Werff).
    Náhradníci: Houwen – Ali, Castaignos, van der Werff, Foor, Lelieveld, Schuurman, Oude Kotte, Beerens.

    FC Groningen: Padt (C) – te Wierik, Memišević, van Nieff (73. Zeefuik), Warmerdam – Reis (19. Bacuna), Van de Looi – Hrustic, J. Drost, Doan (67. Veldwijk) – van Weert.
    Náhradníci: Begois, Hoekstra – K. Larsen, Bacuna, Veldwijk, Antuna, Absalem, Zeefuik.

    Rozhodčí: Wiedemeijer – Dobre, Ketting
    thejrc.org