Boston – St. Louis 3:1 (kon.) | Buffalo – Florida 2:4 (kon.) | New Jersey – Philadelphia 4:3 (kon.)
NY Rangers – Toronto 0:4 (kon.) | Carolina – Montreal 2:0 (kon.) | Ottawa – Anaheim 2:1 (po pr.)
Winnipeg – Vegas 2:3 (po pr.) | Nashville – Los Angeles 5:0 (kon.) | Calgary – Tampa 4:7 (kon.)
Edmonton – Colorado 3:4 (po pr.) | Arizona – Dallas 1:4 (kon.) | Vancouver – Chicago 4:2 (kon.)
po prodl.
Winnipeg Jets
2:3 (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
Vegas Golden Knights
Pátek 02.02.2018, 02:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    VEGAS GOLDEN KNIGHTS

    Tohle jistě nikdo nečekal. Vědělo se, že nováček soutěže může překvapit, ale že až takhle? Golden Knights se nachází na samém vrcholku Západní konference, v rámci NHL získala více bodů pouze výborná Tampa Bay. Pokud to takhle půjde bát, nemusejí se v T-Mobile Areně bát o play-off. I když na takové úvahy je ještě pořád času dost. Las Vegas z posledních čtyř utkání třikrát vyhrálo a pokaždé u vítězství vstřelilo aspoň čtyři branky, jednou dokonce šest. Naposledy Zlatí rytíři předčili 4:2 Calgary Flames, když museli otáčet nepřízniví výsledek. Ještě předtím stejný tým doma padl těsně 1:2 s New York Islanders. Vegas nyní čeká dlouhý pětizápasový trip po halách soupeřů.

    Kanadské bodování Vegas táhne útočník Jonathan Marchessault (18 + 30), ale nejlepším střelcem je s velkým náskokem William Karlsson (27 + 14). Daří se také Davidu Perronovi (12 + 30) nebo Reillymu Smithovi (13 + 25).
     
    WINNIPEG JETS

    Viděli jste tabulku Centrální divize? Jestli ne, tak se podívejte. Ale pozor! Je totiž možné, že se vám z ní zamotá hlava. První tři týmy pořadí od sebe dělí pouhé tři body, ze hry nejsou ani celky na nižších pozicích. Zkrátka, nikdo nemá nic jistého. A to platí i pro Winnipeg Jets, jež nyní zmínění divizi panují. Jets by se rádi zase jednou podívali do play-off, čeká je k němu každopádně těžká cesta. Stejně jako Las Vegas, také Stíhačky z posledních čtyř utkání třikrát zvítězili. Minule slavili po výhře 3:1 nad Tampa Bay Lightning, v řeži dvou nejlepších týmů soutěže. Dnes se Winnipeg pro změnu střetne s nejvýše postaveným týmem Západní konference, takže má rozhodně o zábavu postaráno. Získá pro sebe další důležité body?

    Statistikám Winnipeg Jets vévodí kapitán Blake Wheeler (14 + 42), s velkým odstupem za ním je druhý Patrik Laine (23 + 17). Úspěšnou sezónu prožívají také Nikolaj Ehlers (19 + 19) nebo Mark Scheifele (15 + 23).
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly na začátku prosince. Winnipeg Jets tehdy doma přivítali Vegas Golden Knights a zvítězili vysoko 7:4.
     
    Československá stopa v utkání

    Mark Daňo (WPG) (2 + 0)
    Tomáš Nosek (VEG) (3 + 5)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat takřka to nejlepší, co může nejlepší hokejová liga světa v současnosti nabídnout. Postaví se proti sobě dva nejvýše postavené celky Západní konference. Winnipeg Jets vyzvou Vegas Golden Knights.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Morrissey, T. Myers, Enström, Byfuglien, Chiarot, Poolman – Laine, Wheeler, Roslovic – Perreault, Little, Ehlers – Copp, Lowry, Armia – Connor, Hendricks, B. Tanev.

    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – Engelland, Theodore, Garrison, Schmidt, C. Miller, Hunt – R. Smith, W. Karlsson, Marchessault – Perron, Haula, Neal – Leipsic, Eakin, Tuch – O. Lindberg, Bellemare, Carrier.

    Rozhodčí: Sutherland, Hebert – Knorr, Gibbs.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
     
    Už si jen poslechneme hymny a budeme sledovat úvodní buly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Jako první vyhráli na buly Golden Knights, ale obrana Winnipegu si dala dobrý pozor.
     
    00:16
    Práci měl ale přeci jen nakonec Connor Hellebuyck. Šlo na něj lehké nahození z dálky, s tím si ale poradil, přikryl lapačkou a přerušil hru.
     
    00:39
    Copp se snaží odpovědět za domácí, ale zatím neúspěšně. Sotva dovezl puk ke středovému kruhu, už tam o něj přišel a hrálo znovu Las Vegas.
     
    01:00
    Kotouč končí sražený na hostující střídačce, bude z toho nové vhazování ve středním pásmu.
     
    01:15
    Zatím se hodně přerušuje, tentokrát pro zakázané uvolnění Stíhaček. Hra se tak vrací před Connora Hellebuycka.
     
    01:28
    Nikolaj Ehlers a jeho první střela. Jenže když se dánský útočník na pravém kruhu napřáhl, trefil pouze připraveného hráče před sebou. Můžeme očividně očekávat aktivní hokej.
     
    02:10
    Perreault šikovně tečoval puk před brankovištěm, ani on jej ale nedostal až do sítě, Fleury nemusel vůbec zasahovat.
     
    02:43
    Ani Patrik Laine neměl ve středním pásmu moc prostoru na to, aby mohl provádět nějaké kličky. Jakmile se touš dostal k Hellebuyckovi, opět raději přerušil.
     
    03:10
    Connor si sice převzal puk v útočné pásmu, ale už byl v ofsajdu. Takže rozhodčí přerušili hru a nařídili další vhazování.
     
    03:35
    Connor zkusil vytáhnout puk zpoza branky do zakončení, to se mu ale nepovedlo. Kdyby ano, zůstane proti samotnému brankáři Fleurymu, který by měl výrazné komplikace.
     
    04:18
    Po delší době v útočném pásmu také Zlatí rytíři, jenže zatím beze střely. Když už se k ní chtěl odhodlat Engelland, ujel mu na modré čáře kotouč a bylo po šanci.
     
    04:48
    Ehlers poslal nahození z pravého rohu před brankoviště, tam ale nestál nikdo další v dresu Winnipegu. Hraje se ve vysokém tempu a co nevidět můžeme očekávat velké šance.
     
    05:35
    Morrissey si dělal prostor mezi kruhy na střelu zápěstím. Sám sice nevypálil, ale napravil to Patrik Laine, který jen o kousek minul pravý horní růžek.
     
    06:24
    Dobrý nápad na samostatný průnik měl také Hendricks. Jenže ten už byl dlouho na ledě a neměl dostatek sil na to, aby se protlačil až do zakončení.
     
    06:42
    Connor Hellebuyck přerušuje hru a my budeme sledovat první komerční pauzu.
     
    07:03
    Las Vegas dobře hlídá střední pásmo. Jets to zkoušeli s přečíslením dva na jednoho, ale komplikacím pro hosty zabránil Miller. Potom Golden Knights obrátili do protiakce.
     
    07:36
    Na druhé straně se o puk srdnatě přetahoval Lindberg, jenže spoluhráči jej nechali v pravém rohu útočného pásma samotného, nikdo mu nepomohl.
     
    07:59
    Hellebuyck si připisuje zásah pro zakončení Smithe z levé strany. Gólman Tryskáčů pouze vyrazil puk před sebe, měl docela štěstí, že už nikdo další v bílém dresu nečekal na dorážku.
     
    08:37
    Teď navíc brankář Jets vyjel za branku, aby tam pomohl s rozehrávkou. Musel ale dávat pozor, aby netrefil hokejku soupeře.
     
    09:07
    Little chtěl po pravém mantinelu ujet soupeřově obraně, jenže Rytíři si na něj počíhali. A pak obě strany zamířily střídat. Na větší šanci už nějakou dobu čekáme.
     
    09:50
    Winnipeg založil nový útok zpoza branky, ale celá akce skončila ještě ve středním pásmu, kde domácí o kotouč přišli.
     
    10:06
    Fleury musel řešit nahození soupeře z dálky. Ale ve výsledku se za ním pouze ohlédl, nebylo potřeba vytahovat žádný zákrok.
     
    10:36
    Hra přerušena ve středním pásmu, kde se také bude vhazovat. Ale až poté, co skončí komerční pauza.
     
    10:53
    Budeme sledovat také první dnešní vyloučení. Přesilovou hru si zahrají Winnipeg Jets, protože hostující Jason Garrison dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    11:14
    Byfuglien se napřáhl od modré čáry a pořádnou dělovkou trefil tyčku hostující branky. Potom už se hokejisté Las Vegas stačili osvobodit vyhozením přes všechny čáry.
     
    12:40
    Závěr první domácí přesilovky je tu, Winnipeg je hodně aktivní. Ale většina kotouč létá buď úplně vedle branky, nebo do výstroje připraveného Fleuryho.
     
    12:55
    Garrison je zpátky na ledě, hosté kompletní a první přesilovku se tedy Winnipegu využít nepodařilo. Teď to budou oba celky znovu zkoušet v pěti.
     
    13:26
    Andrew Copp nebezpečně přesměroval pokus Morriesseyho z pravého kruhu, Marc-André Fleury měl co dělat, aby touš dokázal betonem vyrazit před sebe. Nakonec to zvládl.
     
    14:17
    A další nepříjemný odraz pro hostujícího gólmana. Ten má poslední dobou daleko více práce než Hellebuyck na druhé straně hrací plochy.
     
    14:48
    Laine a Byfuglien musel puk ze středního pásma nahodit dozadu o mantinel, protože jejich formace pobývala na ledě moc dlouho a potřebovala nutně dostřídat.
     
    15:10
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Pomalu se blíží závěr první třetiny, ale přeci jen jsme se ještě dočkali branky. Dávají ji domácí. Tahle branka jde z velké části na vrub hostujícího gólmana Marca-André Fleuryho. Ten totiž riskantně vyjel za pukem za branku. To ale neměl dělat. Jako první byl totiž u kotouče hokejista Jets, který ho poslal před úplně prázdné brankoviště. Tam stál na pohodové zakončení připraven JOEL ARMIA, který už to měl hodně jednoduché. Vegas Golden Knights tak musí v Kanadě dohánět. Asistence: Matt Hendricks, Kyle Connor.
    15:10 Joel ARMIA - 1:0
     
    15:38
    Ještě jedna komerční přestávka v této části, pak už budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    16:00
    Winnipeg je najednou o něco aktivnější, první branka mu psychicky hodně pomohla. Bude ale muset daleko přesněji mířit.
     
    16:54
    Na druhé straně hrací plochy se Erik Haula natlačit před brankoviště, jeho nečekané zakončení ale Hellebuycka nezaskočilo.
     
    17:06
    Vegas Golden Knights nemohli do útočného pásma, je jim odpískáno postavení mimo hru, vhazovat se bude na modré čáře.
     
    17:46
    Fleury musel znovu do rozkleku, tentokrát se proti němu chtěl prosadit Enström. Gólman Vegas měl volné mezírky, nicméně domácí hokejista je nestačil zavčas trefit.
     
    18:07
    Patrik Laine vybojoval puk v levém rohu útočného pásma. Ještě chtěl někoho hledat mezi kruhy, ale žádný ze spoluhráčů se mu nenabídl. A potom už Winnipeg o pásma přišel.
     
    18:46
    Blíží se závěr úvodního dějství, týmy to ale ještě zkouší aktivně.
     
    19:06
    Začala poslední minuta úvodního dějství. Kyle Connor a Matt Hendrick společně zabránili průniku soupeře. Zbytek pak vyřešil Hellebuyck svým pohotovým zákrokem.
     
    19:14
    Ještě se bude jednou vhazovat před zařízením Winnipeg Jets, hosté mají v případě výhry na buly čas do sirény něco vymyslet.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V úvodní části už se toho více nestane. Zatím jsme viděli jedinou branku, dali ji Winnipeg Jets. Chyby hostujícího brankáře využil Joel Armia, který skóroval takřka do odkrytého zařízení. Sledujeme ale vyrovnaný zápas a výsledek je stále otevřený. Rozhodně se nenechte ochudit ani o další dvacetiminutovku.
     
    Střely na branku po první třetině

    Winnipeg Jets: 12

    Vegas Golden Knights: 10
     
    Zanedlouho začne druhá třetina utkání. Dočkáme se v ní více branek než v té úvodní?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Jako první se kotouče na vhazování ve středním pásmu zmocnili hokejisté Jets, ale moc dlouho na puku nezůstali, brzy o něj přišli.
     
    20:40
    Andrew Copp udělal ve středním pásmu dvě kličky navíc, třetí už mu ale nevyšla. Vypadá to, že individuálními úniky to nepůjde ani na jedné straně barikády.
     
    21:22
    Nahození o zadní mantinel, ke kterému se dostal jako první Haula. Potom už domácí Perreault vyhodil na zakázané uvolnění a sledujeme přerušenou hru.
     
    21:48
    Znovu Perreault jen z modré čáry poslal puk za branku. Daleko větší práci měl Fleury ve chvíli, kdy se k odraženému kotouči před brankovištěm dostal Patrik Laine.
     
    22:24
    Chiarot se podél levého mantinelu protáhl do dobré pozice, jenže zakončení mu už ani zdaleka tak dobře nevyšlo. Znovu je to Winnipeg, kdo překypuje větší aktivitou.
     
    23:06
    Už se hraje docela dlouho bez přerušení, toho zkouší využít hosté. Belleamare ale nedokázal přejít přes dva bránící hráče v modrém trikotu.
     
    23:35
    Morrisseyho nahození přes polovinu kluziště k ničemu nevedlo, protože domácí vepředu neměli dobře najeté útočníky.
     
    23:49
    Connor Hellebuyck chtěl uklidnit hru, a tak raději přerušil a zařídil nové buly. Už kolem něj začínalo být hodně nebezpečno.
     
    24:07
    Tuch se dostal k odraženém kotouči, potom dorážel Leipsic v zajímavé pozici. Hellebuyck se totiž po rozehrávce puku málem nestačil vrátit do brankoviště. Měl docela štěstí, že neinkasoval.
     
    24:30
    Puk končí sražený někam mezi diváky, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    24:45
    Skákavý puk doletěl až do lapačky Fleuryho, ten pro jistotu nerozehrával. Je jasné, že za těsného stavu nikdo nechce udělat zbytečnou chybu.
     
    25:11
    Lowry dělal co mohl, aby v pravém rohu udržel puk na hokejce. Pak se proti němu ale postavila dvojice hráčů Golden Knights a bylo jasné, že takhle se prosadí jen těžko.
     
    25:45
    Tempo duelu mírně opadlo a vypadá to, že na větší šance si budeme muset nějakou chvíli počkat. Oba týmy spíše nahazují puky na branku, nejsou k vidění žádná přečíslení.
     
    26:14
    Haula vyslal kupředu David Perrona, ten byl ale v pravém rohu pozdě. Přeci jen se ale hosté udrželi v útočném pásmu, když dokázali zachytit puk na modré čáře.
     
    26:43
    Byyfuglien nahodil puk do lapačky brankáře Fleuryho, čímž získal pro svůj tým útočné pásmo. Ve stejnou chvíli je na řadě první komerční přestávka této třetiny.
     
    26:55
    Už se znovu hraje a puk dopředu vyvezlo Las Vegas. Hellebuyck byl nucen zasahovat lapačkou, ale nejednalo se pro něj o nikterak složitou práci.
     
    27:21
    Tentokrát už měl brankář Jets daleko větší potíže. Dva hráči Knights před ním doráželi puk ze vzduchu. Bylo hodně těsné, že Hellebuycka nepřekonali.
     
    28:06
    Hosté se zdrželi s rozehrávkou za svou klecí, pak ji navíc pokazili. Patrik Laine si hned hledal prostor pro zakončení. Který ve výsledku najít nedokázal.
     
    28:48
    Byfuglien si sjížděl na přihrávku z levého rohu na pravý kruh, puk ale netrefil ideálně. Po něm zakončoval i Patrik Laine. Jets měli obrovský tlak.
     
    29:01
    Vegas se osvobozuje až vyhozením na zakázané uvolnění, nic jiného hostům v této situaci nezbývalo.
     
    29:28
    Další nepříjemně skákavý puk, ke kterému se dostával Myers. Kdyby měl ještě trochu štěstíčka, zůstal úplně sám před Fleurym. Takhle neuspěl.
     
    30:08
    Hosté sice zachytili puk ve středním pásmu, do přečíslení se však nepustili, potřebovali hlavně uklidnit situaci. Je tu komerční pauza, za chvíli pokračujeme.
     
    30:15
    Domácí moc uspěchali rozehrávku, nahození Taneva přes všechny čáry končí zakázaným uvolněním.
     
    30:35
    Hodně se poslední dobou hraje ve středním pásmu. Právě v těchto místech pak vzniká většina chyb a většina přečíslení na jednu či druhou stranu kluziště.
     
    31:17
    Little hledal někoho ze spoluhráčů mezi kruhy, ale nikdo tam nečekal.
     
    31:18
    Domácí si dnes zahrají druhou početní výhodu. Miller dostává od rozhodčích dvě minuty za držení protihráče a bude doufat, že jeho tým neinkasuje.
     
    31:31
    Golden Knights se ale okamžitě osvobozují vyhozením přes všechny čáry, oslabení začali velmi dobře. Dokonce stihnou brzy vystřídat.
     
    32:10
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Za tuhle přesilovku hráči Jets rozhodně pochváleni nebudou. Nejprve se měli problém dostat do útočného pásma, pak navíc udělali velkou chybu na své polovině. Kapitán Blake Wheeler ztratil puk, čehož využil na branku sám unikající REILLY SMITH. Zůstal sám proti Hellebuyckovi, načež puk ukázkově pověsil do horní poloviny branky. Máme tu tedy nečekané vyrovnání a začínáme výsledkově prakticky od začátku. Tady neměl domácí gólman moc šanci. Bez asistence.
    32:10 Reilly SMITH - 1:1
     
    33:30
    Hosté jsou kompletní a druhé oslabení v zápase jim vyšlo na jedničku. Nejen, že jej ubránili, dokonce sami skórovali.
     
    33:48
    Další chyba Jets ve středním pásmu, tentokrát ale ještě stihli Wheeler a Laine situaci zachránit. Potom finský útočník zkusil dokonce založit novou domácí akci.
     
    34:20
    James Neal vyzkoušel pozornost Hellebuycka střelou od levého mantinelu, ale tady neměl gólman Jets sebemenší potíže, moc dobře na kotouč viděl.
     
    35:07
    Jde vidět, že Zlatí rytíři nabrali po vstřelené brance nové sebevědomí. Nyní to byl ale na druhé straně Ehlers, kdo se vydal do úniku.
     
    35:21
    Ještě jedna komerční pauza v této části, za pár okamžiků pokračujeme.
     
    35:41
    Vegas mělo co dělat, aby se dostalo z obranného pásma. Ani natřikrát se hostům nepodařilo puk vyhodit pryč, čehož málem využil velmi aktivní Chiarot.
     
    36:10
    Ani Armia ale nebyl se svou nahrávkou moc přesný, ve středním pásmu našel po zadovce jen připravenou hokejku soupeře.
     
    36:30
    Connor Hellebuyck si připisuje další povedený zákrok do statistik. Je pravda, že mu tentokrát nikdo nebránil na brankovišti a nestínil, takže měl práci o to jednodušší.
     
    37:06
    Hraje se dlouho bez přerušení, což teď sedí Winnipegu. Morrissey převzal nahrávku od Lowryho a jen těsně po zakončení bez přípravy minul horní tyčku.
     
    37:36
    Hosté mají ponechanou výhodu, po jejím skončení budou hrát Stíhačky dnešní první oslabení.
     
    37:52
    Domácí Myers dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Golden Knights tak čeká první přesilovka, mají šanci otočit výsledek na svou stranu.
     
    37:57
    Okamžitě po buly pálil z dálky Miller, Hellebuyck šel hned do rozkleku a zasáhl.
     
    38:30
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Zatímco Jets své přesilovky nevyužili, Golden Knights skórují hned z té první. První nahození z dálky Connor Hellebuyck zachytil. Jenže kotouč neudržel, vypadl za jeho záda. A na dorážku čekal pohotový útočník ERIK HAULA. Ten puk posunul za čáru po ledě. Trenéři Jets ještě žádali vysvětlení, proč nedošlo k přerušení hry po zákroku jejich gólmana, ale nutno říci, že tady nebylo o čem diskutovat. Hellebuyck puk nedržel. Winnipegu nepomohla ani výzva a kontrola na videu kvůli případnému nedovolenému bránění. Vegas dnes poprvé vede. Asistence: David Perron, Colin Miller.
    38:30 Erik HAULA - 1:2
     
    38:36
    Pokračuje se tedy za stavu 2:1 pro hosty. Ti se hned snažili natlačit do další šance, jenže zatím je ve středním pásmu hodně husto a neprostupno.
     
    39:01
    Začala poslední minuta druhé třetiny, Connor Hellebuyck pro jistotu přerušil hru a zajistil ještě jedno vhazování před svými zraky.
     
    39:25
    Patrik Laine kličkoval na pravé straně, co to jen šlo, ale střeleckou šanci si nevytvořil. Jeho pokus zblokoval bránící hokejista Las Vegas.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině jsme viděli celkem dvě branky, obě do sítě Winnipegu. Nejdříve hosté srovnali brankou z oslabení, potom využil početní výhodu Erik Haula. Jeho trefu ale museli po žádosti domácí střídačky rozhodčí potvrdit na videu. Každopádně Vegas Golden Knights po čtyřiceti minutách vedou 2:1 a ponesou si do kabiny náskok.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Winnipeg Jets: 21

    Vegas Golden Knights: 22
     
    Za chvíli odstartuje třetí třetina utkání. Povede se Winnipegu vyrovnat, nebo si dva body za výhru po základní hrací době odnesou Vegas Golden Knights?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Hned po vhazování se dopředu pustil Brandon Tanev. Neměl ale podporu spoluhráčů, takže se sám s kotoučem moc daleko nedostal.
     
    40:26
    Vegas Golden Knights vyhazují přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    40:50
    Winnipeg se snaží hrát hned od začátku třetí třetiny aktivně, aby měl šanci na vyrovnání. Hosté ale zatím odolávají a většinu puk odhazují bezpečně do středního pásma.
     
    41:14
    Další icing hostující družiny, teď ale docela zbytečný, jelikož Las Vegas mělo čas rozehrávat.
     
    41:40
    Perreault posunul na volného Littla, který zkusil překvapit Fleuryho u tyče. To se ale nepovedlo, hostující gólman měl dobře utěsněnou mezírku u tyče.
     
    42:10
    Na druhé straně řešil Hellebuyck dvě dorážky na brankovišti, poté přerušil hru. Je to jeho vůbec první práce ve třetí dvacetiminutovce.
     
    42:27
    Dobrá práce Bellemareho v pravém rohu, kde vykličkoval dva domácí hokejisty. Jenže třetího už nepokořil, o puk přišel a bylo po šanci pro Golden Knights.
     
    43:05
    Podle očekávání se začíná v některých soubojích přitvrzovat. Je jasné, že kanadskému týmu za současné stavu asi nic jiného nezbývá.
     
    43:32
    Hodně se hraje ve středním pásmu, ještě více než ve druhé třetině. Roslovic odtud vyvezl puk dopředu, jeho nahození z dálky potom Fleury v pohodě zachytil do rukavice.
     
    43:56
    Lowry hledal mezi kruhy Taneva, také že ho našel. Druhý jmenovaný útočník Jets ale měl zablokovanou hokejku, takže nedokázal ohrozit soupeřovu svatyni.
     
    44:25
    Hostující Theodore dostává menší trest za krosček, takže Winnipeg má šanci napravit dnes zatím špatné přesilové hry. Dobrá šance pro domácí na vyrovnání.
     
    44:41
    Domácí začala početní výhodu dobře a aktivně. Little hledal prostor k nahrávce na Ehlerse, jenže pak trefil soupeřovy brusle a Golden Knights vyhodili.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    45:10
    Teď už jsou domácí zpátky v útočném pásmu. Opět za klecí Fleuryho operoval Little, jemuž se ale dlouho nikdo neuvolnil ke střele.
     
    45:36
    Více než polovina oslabení Las Vega je pryč, Winnipeg si ještě nepřipsal ani jedno zakončení na klec. Ani tato početní výhoda kanadského výběru není zrovna ideální.
     
    46:27
    Hosté jsou kompletní, Shea Theodore zpátky na ledě a Winnipeg Jets za sebou mají další nevyužitou přesilovku. Co je pro ně mnohem horší, nevytvořili si v ní žádnou větší šanci.
     
    46:27
    Je tu komerční pauza, za chvíli budeme pokračovat.
     
    46:45
    Hosté se stále brání, ale už spíše vyhazováním puků dopředu. Reilly Smith se na nějakou chvíli postaral o klid pro svého gólmana.
     
    47:15
    Hraje se v docela klidném tempu, což bude vyhovovat Las Vegas, které stále vede o jeden zásah. Jets teď navíc mají problém vůbec nějak puk dostat na polovinu soupeře.
     
    47:50
    Myers pálil nebezpečně z pravé strany příklepem, Fleury jeho pokus poslal do rohu vyrážečkou. Je to po delší době nějaká lepší příležitost domácích hráčů.
     
    48:35
    Garrison tak dlouho kličkoval u pravého mantinelu, až o puk přišel. Potom na druhou stranu vyrazil Chiarot s Lainem, ani jeden z uvedených ale nedokázal zakončit.
     
    49:12
    Joel Armia si dělal zálusk na možnost, když vyjel z pravého rohu před branku. Na poslední chvíli mu ale dokázala hostující obrana ve střele zabránit.
     
    49:49
    Také Hendricks hodně aktivní při hře za brankou, ale nebylo mu to nic platné. Další nahrávku na spoluhráče dostat nestihl.
     
    50:24
    Hraje se hodně dlouho bez přerušení, ale také bez větších šancí. Andrew Copp sice dostal puk do útočného pásma, ale k ničemu dalšímu se nedostal.
     
    51:00
    Erik Haula vyrazil do přečíslení se spoluhráčem dva na jednoho. Nakonec pálil sám, což se mu nevyplatilo, protože bránící hokejista Jets ztečoval puk do ochranné sítě. Po pauze budeme pokračovat.
     
    51:19
    Hellebuyck pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou za brankou, musel ale hodně spěchat. Potom vepředu zahrozil Little, leč netrefil přesně zařízení.
     
    51:50
    Daleko lépe si počínal Nikolaj Ehlers. Ani dánský forvard ale neměl úplně ideální pozici, takhle o pár centimetrů přestřelil pravou tyčku.
     
    52:19
    Vegas Golden Knights pod tlakem vyhazují na zakázané uvolnění, za chvíli se hra vrátí před jejich gólmana.
     
    52:52
    Schmidt obral o puk aktivního Roslovica, pak ale hosté vyhazují pouze na další zakázané uvolnění. Zlatí rytíři začali hrát hodně pasivně, což by se jim nemuselo vyplatit.
     
    52:55
    Jsou tu další komplikace pro Winnipeg. Kyle Connor je poslán do boxu na dvě minuty za vysokou hůl, takže jeho tým čekají dvě minuty v oslabení. To může být klidně zlomový moment utkání.
     
    53:08
    Hned na úvod oslabení se Stíhačky osvobozují vyhozením až k Fleuryho kleci, Vegas musí hledat cestu zpátky do útočného pásma.
     
    53:30
    Poprvé v této přesilovce jsou hosté před Hellebuyckem. Marchessault si hledal prostor na střelu, ale nakonec minul branku.
     
    53:58
    Napřaženo měl Smith, pak ale rozhodčí přerušují hru, protože Myers dostal tvrdý zásah. Za pomocí spoluhráčů odkulhal na střídačku. Zatím to nevypadá, že by měl pokračovat v zápase. Dostal zásah pukem.
     
    54:06
    Vegas nemohlo do útočného pásma, na modré čáře jej zastavuje postavení mimo hru.
     
    54:28
    Oslabení Jets se blíží ke svému konci, tahle přesilovka hostům moc nevychází. Ještě se ale na nějakou chvíli vrací zpátky do útočného pásma.
     
    55:00
    Kyle Connor je zpátky na ledě, Winnipeg početní nevýhodu zvládl. Musí se však nadále bránit, protože Golden Knights zůstali v útočném pásmu na kotouči.
     
    55:28
    Pokud chtějí Jets pomýšlet na vyrovnání, budou muset začít více riskovat, čas do konce základní hrací doby jim velmi rychle ubíhá.
     
    56:06
    Stále ještě rozhodčí nepřerušili hru. Dustin Byfuglien se napřáhl ke střele na modré čáře. Nakonec ale nevypálil, protože před sebou měl bránícího soupeře.
     
    56:43
    Cody Eakin se najednou zjevil úplně sám před zraky gólmana Jets. Mířil někam nad jeho vyrážečku, jen těsně minul levou tyčku. Už mohlo být klidně hotovo.
     
    57:15
    Jets by potřebovali co nejdříve přerušit hru, ale to se jim zatím nedaří.
     
    57:17
    Až nyní. Domácí se dostali do postavení mimo hru. Následuje komerční přestávka, po jejím konci můžeme očekávat závěrečné úsilí Winnipegu o vyrovnání.
     
    57:24
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Blesk z čistého nebe právě udeřil do branky Las Vegas. Domácí ve třetí třetině neměli moc velké šance a popravdě to nevypadalo, že by se měli dočkat vyrovnání. Ale nakonec dočkali. Vyhráli vhazování ve středním pásmu, zavezli kotouč dopředu. Tam dostal nahrávku na pravý kruh KYLE CONNOR, jenž rychlou střelou zápěstím pověsil touš za záda hostujícího gólmana Fleuryho. Máme tedy vyrovnáno a tenhle duel nejspíš půjde do prodloužení. Asistence: Joel Armia, Josh Morrissey.
    57:24 Kyle CONNOR - 2:2
     
    59:03
    Začala poslední minuta třetí třetiny, aktivnější jsou teď domácí. Ale zatím neposílají moc přesná zakončení na branku.
     
    59:18
    Sřelu Erika Hauly podržel Connor Hellebuyck v lapačce, zařídil minimálně ještě jednou vhazování ve třetí periodě.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Tři třetiny na určení vítěze nestačily, uvidíme tedy prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:08
    Jako první se na puk v prodloužení dostali hosté. Hned taky zavezli puk dopředu, Marchessault ale střelou zápěstím minul.
     
    60:35
    Winnipeg si dal za svou klecí hodně velký záležet s rozehrávkou. Vepředu pak kličkoval Little, ale do zakončení už se nedostal.
     
    60:59
    Haulovu střelu Hellebuyck ukázkově lapil do rukavice, pak ještě stihl rozehrát. To se mu ale nevyplatilo, protože Jets nedokázali dostat puk dopředu.
     
    61:35
    Patrik Laine měl namířeno dopředu, ve středním pásmu ale o šanci přišel.
     
    61:50
    Fleury si poprvé v prodloužení sáhl na puk, to když rozehrával z pravého rohu. Zatím nesledujeme moc šancí, na to že se hraje ve třech mužích na obou stranách.
     
    62:22
    Střela Colina Millera končí sražená v ochranné síti, vhazovat by se mělo před domácím maskovaným mužem.
     
    62:51
    Tři neuvěřitelně velké šance Winnipegu! Natřikrát poskakoval puk na brankové čáře a hala už se radovala. Jenže Fleury nějakým zázrakem pokaždé udržel puk mimo klec. Nejspíš i s nechtěnou pomocí útočícího hráče, který touš vyrazil pryč. Obrovské štěstí pro Vegas.
     
    63:20
    Neskutečné! Znovu byl puk pár centimetrů před brankovou čarou, ale ani v tomto případě ho nikdo z domácích nedostrkal až do klece.
     
    63:57
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Když nedáš, tak dostaneš. Tak zní známé sportovní pravidlo a dnes ve Winnipegu se potvrdilo. Jets mohli čtyřikrát po sobě rozhodnout, puk jim poskakoval po brankové čáře. Jenže místo toho se na druhé straně radují Golden Knights. DAVID PERRON nabral puk ve výhodné pozici na hokejku a pověsil jej do horní poloviny branky Connora Hellebuycka. Je hotovo, bod navíc si odnese Vegas. Asistence: James Neal.
    63:57 David PERRON - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou napínavé utkání mezi dvěma nejlepšími týmy Západní konference. Jets po první třetině vedli, ale v té druhé náskok ztratili, nakonec to byl právě oni, kdo musel dohánět. Což se také povedlo. Chvíli před koncem základní hrací doby Stíhačky srovnaly na 2:2, duel musel do prodloužení. V něm měla kanadská organizace spoustu možností rozhodnout, avšak to se jí nepovedlo. Na druhé straně hrací plochy následně udeřil David Perron, jenž vystřelil druhý bod pro Vegas Golden Knights. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek víkendu.
     
    Střely na branku v zápase

    Winnipeg Jets: 27

    Vegas Golden Knights: 31
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Tři hvězdy utkání

    Marc-André Fleury (VEG) (25 zásahů)
    Connor Hellebuyck (WPG) (28 zásahů)
    David Perron (VEG) (1 + 1) (04:55:22)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 16. Armia (Hendricks, Connor), 58. Connor (Armia, Morrissey) – 33. R. Smith, 39. Haula (Perron, C. Miller), 64. Perron (Neal)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Morrissey, T. Myers, Enström, Byfuglien, Chiarot, Poolman – Laine, Wheeler, Roslovic – Perreault, Little, Ehlers – Copp, Lowry, Armia – Connor, Hendricks, B. Tanev.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – Engelland, Theodore, Garrison, Schmidt, C. Miller, Hunt – R. Smith, W. Karlsson, Marchessault – Perron, Haula, Neal – Leipsic, Eakin, Tuch – O. Lindberg, Bellemare, Carrier.

    Rozhodčí: Sutherland, Hebert – Knorr, Gibbs

    Diváci: 15 321
    thejrc.org