Boston – St. Louis 3:1 (kon.) | Buffalo – Florida 2:4 (kon.) | New Jersey – Philadelphia 4:3 (kon.)
NY Rangers – Toronto 0:4 (kon.) | Carolina – Montreal 2:0 (kon.) | Ottawa – Anaheim 2:1 (po pr.)
Winnipeg – Vegas 2:3 (po pr.) | Nashville – Los Angeles 5:0 (kon.) | Calgary – Tampa 4:7 (kon.)
Edmonton – Colorado 3:4 (po pr.) | Arizona – Dallas 1:4 (kon.) | Vancouver – Chicago 4:2 (kon.)
po prodl.
Winnipeg Jets
2:3 (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
Vegas Golden Knights
Pátek 02.02.2018, 02:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:57 David PERRON - 2:3
     
    63:57
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Když nedáš, tak dostaneš. Tak zní známé sportovní pravidlo a dnes ve Winnipegu se potvrdilo. Jets mohli čtyřikrát po sobě rozhodnout, puk jim poskakoval po brankové čáře. Jenže místo toho se na druhé straně radují Golden Knights. DAVID PERRON nabral puk ve výhodné pozici na hokejku a pověsil jej do horní poloviny branky Connora Hellebuycka. Je hotovo, bod navíc si odnese Vegas. Asistence: James Neal.
    57:24 Kyle CONNOR - 2:2
     
    57:24
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Blesk z čistého nebe právě udeřil do branky Las Vegas. Domácí ve třetí třetině neměli moc velké šance a popravdě to nevypadalo, že by se měli dočkat vyrovnání. Ale nakonec dočkali. Vyhráli vhazování ve středním pásmu, zavezli kotouč dopředu. Tam dostal nahrávku na pravý kruh KYLE CONNOR, jenž rychlou střelou zápěstím pověsil touš za záda hostujícího gólmana Fleuryho. Máme tedy vyrovnáno a tenhle duel nejspíš půjde do prodloužení. Asistence: Joel Armia, Josh Morrissey.
    38:30 Erik HAULA - 1:2
     
    38:30
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Zatímco Jets své přesilovky nevyužili, Golden Knights skórují hned z té první. První nahození z dálky Connor Hellebuyck zachytil. Jenže kotouč neudržel, vypadl za jeho záda. A na dorážku čekal pohotový útočník ERIK HAULA. Ten puk posunul za čáru po ledě. Trenéři Jets ještě žádali vysvětlení, proč nedošlo k přerušení hry po zákroku jejich gólmana, ale nutno říci, že tady nebylo o čem diskutovat. Hellebuyck puk nedržel. Winnipegu nepomohla ani výzva a kontrola na videu kvůli případnému nedovolenému bránění. Vegas dnes poprvé vede. Asistence: David Perron, Colin Miller.
    32:10 Reilly SMITH - 1:1
     
    32:10
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Za tuhle přesilovku hráči Jets rozhodně pochváleni nebudou. Nejprve se měli problém dostat do útočného pásma, pak navíc udělali velkou chybu na své polovině. Kapitán Blake Wheeler ztratil puk, čehož využil na branku sám unikající REILLY SMITH. Zůstal sám proti Hellebuyckovi, načež puk ukázkově pověsil do horní poloviny branky. Máme tu tedy nečekané vyrovnání a začínáme výsledkově prakticky od začátku. Tady neměl domácí gólman moc šanci. Bez asistence.
    15:10 Joel ARMIA - 1:0
     
    15:10
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Pomalu se blíží závěr první třetiny, ale přeci jen jsme se ještě dočkali branky. Dávají ji domácí. Tahle branka jde z velké části na vrub hostujícího gólmana Marca-André Fleuryho. Ten totiž riskantně vyjel za pukem za branku. To ale neměl dělat. Jako první byl totiž u kotouče hokejista Jets, který ho poslal před úplně prázdné brankoviště. Tam stál na pohodové zakončení připraven JOEL ARMIA, který už to měl hodně jednoduché. Vegas Golden Knights tak musí v Kanadě dohánět. Asistence: Matt Hendricks, Kyle Connor.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 16. Armia (Hendricks, Connor), 58. Connor (Armia, Morrissey) – 33. R. Smith, 39. Haula (Perron, C. Miller), 64. Perron (Neal)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Morrissey, T. Myers, Enström, Byfuglien, Chiarot, Poolman – Laine, Wheeler, Roslovic – Perreault, Little, Ehlers – Copp, Lowry, Armia – Connor, Hendricks, B. Tanev.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – Engelland, Theodore, Garrison, Schmidt, C. Miller, Hunt – R. Smith, W. Karlsson, Marchessault – Perron, Haula, Neal – Leipsic, Eakin, Tuch – O. Lindberg, Bellemare, Carrier.

    Rozhodčí: Sutherland, Hebert – Knorr, Gibbs

    Diváci: 15 321
    thejrc.org