Třinec – Litvínov 4:3 (kon.) | Zlín – Olomouc 4:3 (kon.) | Jihlava – Kometa Brno 2:0 (kon.)
Chomutov – Liberec 2:1 (po pr.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 2:4 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 4:1 (kon.)
Pardubice – Plzeň 2:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:3 (0:0, 2:1, 2:2)
HC VERVA Litvínov
Pátek 02.02.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků) • Tipsport extraliga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den z Třince! Hokejová Tipsport extraliga pokračuje čtyřicátým šestým kolem, třinecká multifunkční WERK ARENA uvidí souboj třetích Ocelářů a posledního Litvínova. Utkání startuje v sedmnáct hodin, k jeho sledování jste srdečně zváni!
     
    HC Oceláři Třinec

    Po konci v hokejové Lize mistrů se Oceláři plně soustředí na domácí soutěž a předvádějí výborné výkony. Svěřenci trenérů Václava Varadi a Marka Zadiny zvítězili v posledních pěti duelech, získaných čtrnáct bodů Slezany přiblížilo ke druhé příče, která zaručuje účast v evropské soutěži v příštím ročníku. Hráči s drakem na hrudi na druhý Hradec ztrácejí tři body, odstup na sedmý Zlín poté činí bodů devatenáct. Jeden bodík tak Ocelářům chybí k jistotě přímého postupu do čtvrtfinále.

    Třinečtí si v posledním zápase pochutnali na libereckých Bílých Tygrech, kterým ukončili šňůru pěti vítězství v řadě. Exceloval především Šimon Hrubec, který čtyřiceti dvěma úspěšnými zákroky vychytal své jubilejní třicáté čisté konto. Oceláři s koncem přestupního období do svých řad příliš nezasahovali. Hostování si do konce sezóny prodloužil Roman Vlach, střídavé starty pak má vyřízené Jaromír Jágr. Česká hokejová legenda bude působit v Kladně, k Ocelářům by se Jágr připojil v případě neúspěchu Rytířů v prvoligovém play-off.

    Poslední zápas Ocelářů

    30. ledna 2018: Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

    Branky a nahrávky: 13. Martin Růžička (O. Kovařčík, Cienciala), 31. Dravecký (Petružálek, Martin Růžička), 44. Martin Růžička (Linhart), 51. Mikulík (Chmielewski).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – M. Doudera, Krajíček (C), Roth, D. Musil, Adámek, Linhart – Petružálek, Mikulík, Chmielewski – Martin Růžička (A), R. Vlach, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský (A) – Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík.
     
    HC Verva Litvínov

    Litvínov se v letošní sezóně doslova trápí. Svěřenci trenéra Jiřího Šlégra, který na začátku ledna letošního roku u kormidla vystřídal Radima Rulíka, nemohou popadnout dech. Verva v letošním ročníku dokázala zvítězit pouze ve čtrnácti zápasech, aktuálně žluto-černí prožívají nejhorší období. Krušnohorci prohráli v posledních dvanácti zápasech, ve kterých získali pouhé dva body. Není proto divu, že Litvínov uzavírá extraligovou tabulku, Verva na kontě má čtyřicet čtyři bodů.

    Vedení litvínovského celku za každou cenu chce překonat herní krizi, před koncem přestupního období proto přivedlo šest hráčů. Jedná se o obránce Aleše Pavlase (z Litoměřic), Floriana Iberera (Štýrský Hradec) a Jakuba Čuttu. Útoční řady zase rozšířili Marek Růžička (Trenčín), Juraj Mikuš (Slovan Bratislava) a Jaroslav Kůs (Kadaň). V týmových statistikách se nejvíce daří Viktoru Hüblovi, který v devětatřiceti zápasech posbíral 39 bodů (12+21). V brankovišti nejvíce prostoru dostává Michael Petrásek, který naskočil do 31 zápasů. Jeho úspěšnost se drží pod hranicí 92 %, průměrně Petrásek inkasuje 2,53 branky na zápas.

    Poslední zápas Litvínova

    30. ledna 2018: HC Verva Litvínov – Aukro Berani Zlín 3:4 pp. (0:1, 2:1, 1:1 – 0:1).

    Branky a nahrávky: 36. Hanzl (Mikúš, Růžička), 38. Gerhát (Jurčík), 60. Hübl (Mikúš, Lukeš) – 15. Fryšara (Illo), 32. Ferenc (Bukarts, Freibergs), 47. Šťastný (Nosek, Honejsek), 64. Ondráček (Kubiš).

    Sestava Litvínova v posledním zápase: Kantor – Šesták, Iberer – Kubát, Gula – Baránek, Čutta – Doudera – Lukeš, Hübl, Jánský – Růžička, Mikúš, Hanzl – Trávníček (C), Gerhát, Jurčík – Matoušek, Válek, Havelka.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Naposledy se páteční soupeři utkali v závěru loňského roku. Oceláři zavítali do Litvínova, kde sehráli duel třicátého třetího kola. Na zimním stadionu Ivana Hlinky sice hráči s drakem na hrudi po úvodní části doháněli jednobrankové manko, ale zásluhou kompaktního výkonu všech formací překlopili ve třetí dvacetiminutovce skóre na svou stranu a v severočeské destinaci dokázali zvítězit poměrem 5:2

    26. prosince 2017: HC Verva Litvínov – HC Oceláři Třinec 2:5 (1:0, 1:2, 0:3).

    Branky a nahrávky: 20. Gerhát (F. Lukeš), 39. M. Hanzl (Trávníček) – 37. Linhart (D. Musil, Cienciala), 38. Adamský (Martin Růžička, Adámek), 44. Petružálek (Polanský), 52. Polanský (Cienciala, M. Doudera), 60. Rákos.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart, Adámek – Chmielewski, Rákos, Petružálek – Dravecký, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

    HC VERVA Litvínov: Kantor (Soukup) – Baránek, Iberer, Kubát, Gula (A), L. Doudera, Čutta, Z. Sklenička – Marek Růžička, J. Mikúš, M. Hanzl – F. Lukeš, V. Hübl (A), Jánský – Trávníček (C), Gerhát, Jurčík – Matoušek, Válek, Řehoř.

    Rozhodčí: Robin Šír, Roman Mrkva – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči jsou na ledě, utkání začne za pár okamžiků!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    Úvodní buly pro Oceláře. Doudera ze středního pásma posílal kotouč do litvínovské třetiny, Petružálek ale prohrál souboj u hrazení. V protiakci hostujícího celku Hanzl poslal puk do Hrubcovy lapačky.
     
    01:03
    Oceláři se znovu dostali do útočné třetiny. Martin Růžička se dostal ke dvěma střeleckým pokusům, v obou případech ale třinecký kanonýr netrefil branku.
     
    01:46
    Domácí pokračují v aktivní hře. Linhart udržel kotouč v útočné třetině, následná Adamského střela od modré čáry ale ke Kantorovi nedoputovala. Hosté posílají puk do středního pásma.
     
    02:24
    Válek s Řehořem chtěli zatáhnout kotouč za třineckou branku, v souboji s třineckou dvojicí Krajíček – Doudera ale hostující útočníci neuspěli.
     
    02:47
    Čtvrtá formace domácích se velmi jednoduše dostala do útočné zóny, Cienciala pak šikovně tečoval Hrňovo nahození. Kantor se musel pořádně natáhnout, litvínovský brankář však zákrok zvládl. Hosté odpálili kotouč na icing.
     
    03:20
    Třineckým se buly v útočném pásmu nepovedlo, do akce tak mohla jít Verva. Hrubce od modré čáry ohrožoval Lukáš Doudera, jeho pokus ale netrefil branku. Hrubec poté zastavil i Jánského pokus.
     
    03:43
    Gerhátova řada udržela hru v blízkosti Hrubcovy branky, třineckého brankáře ale nijak neohrozila. Na druhé straně pak Kantora otestoval Marcinko.
     
    04:17
    Ocelářům se nepovedlo vykombinovat situaci po vhazování v útočném pásmu, hostující Viktor Hübl se tak dostal do samostatného úniku! Hübl si nabruslil před Hrubce, ranou ze zápěstí ale trefil pouze horní tyč třinecké branky!
     
    05:10
    Litvínovští zatím dělají domácím velké problémy svým aktivním napadáním. Třineckým se nedaří rozehrávka, od dalšího útočného výpadu hostí domácí uchránil ofsajd.
     
    05:51
    Martin Růžička si v útočném pásmu nerozuměl s Draveckým, Oceláři následně dostali další možnost ve středním pásmu, jejich rozehrávka ale skončila na zakázaném uvolnění.
     
    05:56
    Ke střele od modré se po buly v třineckém pásmu dostal Čutta, jeho rána ale Hrubce nijak nepřekvapila.
     
    06:11
    Rákos vybojoval kotouč u vlastní modré čáry, s Petružálkem se pak hnal do přečíslení dvou proti jednomu. Akci vedl Petružálek, který vše vyřešil střelou ze zápěstí. Kantor vyrazil puk do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    06:45
    Rákos s Petružálkem se dostali do další akce, ani tento pokus ale třineckým úspěch nepřinesl. První jmenovaný střílel vedle branky.
     
    07:31
    Polanský ve středním pásmu chtěl protečovat kotouč pro Svačinu, ten se ale vydal na opačnou stranu, než kam mířil kotouč. Hosté se v protiakci nedostali za modrou čáru.
     
    08:10
    Druhá formace domácích držela kotouč v útočném pásmu. Ke střele od modré se už chystal Martin Růžička, akci Třince ale v tom okamžiku zastavil hlavní sudí, který odpískal Marcinkovo postavení v brankovišti. Buly v neutrální zóně.
     
    08:22
    Mezi modrými čárami se bude vhazovat i po litvínovské akci, ta skončila ofsajdem.
     
    09:08
    Po šermovačce u litvínovské modré čáry se do akce dostal Ondřej Kovařčík, který křížnou přihrávkou hledal Hrňu. Ten ale byl odzbrojen bránícím Kubátem.
     
    09:46
    Hosté se po kratší odmlce podívali k Hrubcovi, Baránkovo nahození od modré čáry ale třineckému brankáři žádné starosti nepřidělalo.
     
    10:32
    Jánský nejprve zkusil ohrozit Hrubce, svou střelou ale minul branku. O chvíli později pak hostující útočník ke střele vyzval Iberera, ten ale nedokázal obstřelit bránícího Adamského.
     
    10:51
    Marcinko si ve středním pásmu sebral kotouč, nabruslil si do útočné zóny a vystřelil. Jeho pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    11:37
    Oceláři se pokusili využít vhazování v útočném pásmu, pokusy Martina Růžičky a Draveckého ale branku netrefily.
     
    11:46
    Martin Růžička si se jedním z hostujících obránců zřejmě chtěl vyřídit účty, jeho počínání ale nemělo pochopení u hlavního rozhodčího, který třineckého útočníka vyloučil na dvě minuty za sekání.
     
    12:12
    Oceláři zahájili své oslabení velmi dobře, Petružálek s Rákosem dvakrát odpálili kotouč do středního pásma.
     
    12:49
    Hosté se až na čtvrtý pokus dostali do útočné třetiny, jejich následná kombinace skončila Mikúšovou střelou do Hrubcovy lapačky.
     
    13:26
    Marcinko vyhrál buly pro Musila, třinecký bek poté odpálil kotouč do litvínovského pásma. Hosté se pokusili o rychlý návrat do třinecké zóny, proti ale byl Dravecký, který od modré čáry znovu poslal puk ke Kantorovi.
     
    13:47
    Martin Růžička je na ledě, Oceláři jsou kompletní.
     
    14:07
    Přesilovou hru si po faulu Viktora Hübla nyní zahrají Oceláři, ale až po komerční přestávce.
     
    14:36
    Martin Růžička u útočné modré čáry zkusil riskantní přihrávku, kterou zastavil Trávníček a odpálil kotouč k Hrubcovi.
     
    14:48
    Ani další akce třineckého snajpra se nesetkala s úspěchem, hosté se opět osvobodili.
     
    15:21
    Krajíček zavezl puk do útočného pásma, Oceláři mohou zahájit kombinaci.
     
    15:51
    Slezané drží kotouč v útočném pásmu, pokusy Krajíčka a Ciencialy ale netrefily branku.
     
    16:06
    Lukáš Doudera s Peterem Jánským zachytili třineckou rozehrávku a vydali se do protiakce. Pokus Doudery však Hrubce nepřekvapil. Hosté jsou kompletní.
     
    16:47
    Na jedné straně dvakrát neuspěl Hrňa, na druhé pak bruslařský souboj nedopadl dobře pro Marka Růžičku.
     
    17:04
    Icing Litvínova, hra se stěhuje ke Kantorovi.
     
    17:42
    Krajíček chtěl nečekaným pasem skrz hostující pásmo vyšachovat bránící pětici, přihrávka mu ale nesedla a kotouč se odkutálel do středního pásma.
     
    18:33
    Hosté na chvíli dostali hru do třineckého pásma, pokusy Skleničky a Trávníčka ale úspěch nepřinesly.
     
    19:07
    Velká šance pro Marka Růžičku! Hostující útočník dostal kotouč do prostoru mezi kruhy, střelou z první ale pouze nechal vyniknout přesunujícího se Hrubce!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní třetina je u konce, po dvaceti minutách na multimediální kostce svítí stejné skóre, jako tomu bylo před úvodním vhazování. V první třetině si oba soupeři zahráli po jedné přesilové hře, do větších šancí se dostali hosté z Litvínova. Hübl v úniku ale trefil horní tyč, Marek Růžička pak z mezikruží nepřekonal třineckého brankáře. Oceláři se zatím trápí s rozehrávkou.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:49.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 7:8,
    střely mimo: 2:3,
    zblokované střely: 7:5,
    hity: 5:1,
    vhazování: 7:12,
    trestné minuty: 2:2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    Oceláři se po vhazování dostali do útočné třetiny, tam se jim ale nepovedla rozehrávka. Chmielewski ale poté dokázal zastavit pas Marka Růžičku, následná střela třineckého útočníka ale Kantora nezaskočila.
     
    20:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři otevírají gólový účet dnešního zápasu! Na led se dostala druhé formace domácích, která dokázala rozebrat hostující pětici! Martin Růžička od hrazení namazal mezi kruhy, kam si od modré sjel VLADIMÍR ROTH! Třinecký obránce poslal kotouč k pravé tyči Kantorovy branky! Asistence: Martin Růžička.
    20:42 Vladimír ROTH - 1:0
     
    21:24
    Hosté se pokusili o rychlou odpověď, akce třetí litvínovské řady ale skončila pouze střelou do ochranné sítě.
     
    22:00
    Rákos dostal kotouč do útočné třetiny, před hostující brankou se dobře pohyboval Chmielewski. Polský útočník si nabruslil do dobré střelecké pozice, střelou k pravé tyči ale trefil pouze Kantorův beton.
     
    22:21
    Na druhé straně Hrubec vyrazil Hanzlův pokus do ochranné sítě.
     
    22:36
    Další dobrá šance pro hosty! Martin Hanzl s Jurajem Mikúšem rozebrali třineckou defenzívu, oba ale z bezprostřední blízkosti nedokázali překonat Šimona Hrubce!
     
    23:17
    Další akci hostí zastavuje ofsajd, Trávníček přebíral kotouč již ve středním pásmu.
     
    23:50
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Kantora od modré ohrožoval Dravecký, o chvíli později pak na Hrubce střílel Gerhát. Oba útočníci své střely nasměrovali do chráničů soupeřova brankáře.
     
    24:25
    Třinečtí dostali hru do útočné třetiny, Lukešovi se ale u modré čáry povedlo zastavit třineckou akci. Hostující útočník potí odpálil kotouč na třineckou střídačku.
     
    24:37
    Hned po buly v útočném pásmu se ke střele z první dostal Adamský, jeho bomba z mezikruží ale letěla příliš vysoko. Hru poté přerušil hlavní rozhodčí, hostující branka se vychýlila z normálního postavení.
     
    24:58
    Doudera dlouhým pasem z vlastního pásma hledal na útočné modré stojícího Svačinu. Ten dokázal zpracovat prudký pas, bylo to však v osfajdovém postavení.
     
    25:41
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté srovnávají krok! Třinečtí drželi kotouč v útočném pásmu, akce Chmielewského se ale nesetkala s úspěchem. Hosté proto mohli vyrazit do protiútoku, na jeho konci od modré vypálil Marek Baránek, před Hrubcem ještě kotouč lehce tečoval ONDŘEJ JURČÍK! Třinecký brankář byl bezmocný! Asistence: Marek Baránek, František Gerhát.
    25:41 Ondřej JURČÍK - 1:1
     
    26:10
    Oceláři se chtěli dostat do útočné třetiny, zastavil je však ofsajd. Komerční přestávka.
     
    26:24
    Ani další akce domácím nevyšla, Cienciala přebíral kotouč v ofsajdovém postavení.
     
    27:16
    Na jedné straně se nepovedla akce Marku Růžičkovi, v protiakci pak nad branku pálil Polanský.
     
    27:54
    Adamský zkusil střelu z velmi ostrého úhlu. Kotouč se po Kantorově zákroku vznesl vysoko nad ledovou plochu, nikdo z hráčů chvíli nevěděl, kde se puk nachází. Hrací předmět nakonec dopadl v blízkosti hostujících hokejistů.
     
    28:48
    Jurčík zavezl kotouč do útočného pásma, zpětným pasem pak ke střele vyzval Gerháta. Hrubec vyrazil kotouč do boku, Trávníček na dorážku nedosáhl.
     
    29:23
    V další akci se už Trávníček dostal k ohrožení třineckého brankáře, pokus hostujícího kapitána z pravé strany ale v síti neskončil.
     
    29:50
    Gula chtěl rozehrát z vlastního pásma, ve střední třetině však přihrávku zastavil Rákos, který odpálil kotouč na svou střídačku.
     
    30:43
    Adamský vybojoval kotouč v útočném pásmu, po kombinaci s Polanským pak pálil od levého mantinelu. Puk letěl nad branku, následně se odrazil do třineckého pásma.
     
    31:29
    O další akci se postarala čtvrtá třinecká formace. Hrňa zavezl kotouč do útočného pásma, u hrazení jej pak přenechal Douderovi. Ten našel na modré stojícího Adámka, jehož střela ale skončila pouze v Kantorově lapačce.
     
    31:36
    Kantor znovu zasahuje, od modré ho tentokráte ohrožoval Linhart.
     
    32:21
    U třinecké střídačky o kotouč dlouho bojovala čtveřice hráčů. Puku se ale od hrazení příliš nechtělo, hlavní rozhodčí proto přerušil hru. Po odpískání se do menší potyčky dostali Marcinko s Trávníčkem, sudí ale celou situaci rychle uklidnili. Komerční přestávka.
     
    33:02
    Ondřej Kovařčík sebral kotouč Ibererovi, třinecký mladík pak připravil šanci pro Rákose. Ten musel střílet kolem bránícího Baránka, jeho pokus nakonec netrefil branku.
     
    33:37
    Třinečtí obránci propadli na útočné modré čáře, hostům ale přečíslení dvou proti jednomu vůbec nevyšlo. Vervě se nepovedlo prvotní akci zakončit, proti Lukešově střele z kruhu pro vhazování už si Hrubec věděl rady.
     
    34:28
    Maritn Růžička zavezl kotouč do soupeřova pásma, po akci třineckého útočníka se k zakončení dostal Adámek. Obránce domácích ale bekhendem netrefil branku.
     
    34:51
    Velké zmatky v hostující defenzívě! Litvínovští nevěděli kde mají kotouč, toho mohli využít Rákos s Chmielewským! Oba třinečtí útočníci se dostali ke střele, oba ale trefili výborného Kantora! Hosté se osvobodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    34:59
    Ihned po buly se do protiakce vydal Viktor Hübl, který svým příklepem donutil Hrubce k zákroku.
     
    35:16
    Obrovská šance pro Litvínov! Marek Růžička dostal přihrávku do předbrankového prostoru, ani nadvakrát ale z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat třineckého brankáře!
     
    35:56
    Další akci Vervy měl na svědomí Gerhát, ten ale trefil jen připraveného Hrubce.
     
    36:09
    Po buly ve vlastním pásmu se do akce vydala dvojice Ondřej Kovařčík – Martin Růžička. První jmenovaný připravil střeleckou pozici pro Růžičku, ten ale netrefil branku.
     
    37:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další akce Ocelářů již končí v hostující síti! Martin Adamský zavezl kotouč do hloubi útočné třetiny, v rohu kluziště pak puk předal Vladimíru Svačinovi! Ten udělal kličku do středu kluziště a přihrávkou skrz brankoviště ke skórování vyzval JIŘÍHO POLANSKÉHO! Třinecký matador se z bezprostřední blízkosti nemýlil! Asistence: Vladimír Svačina, Martin Adamský.
    37:02 Jiří POLANSKÝ - 2:1
     
    37:37
    Verva se po inkasované brance vrhla do útočné třetiny, hosté ale zatím nemohou najít cestu k Hrubcovi.
     
    38:00
    Oceláři se dostali pod menší tlak, Slezané se brání za cenu zakázaného uvolnění.
     
    38:14
    Vladimír Svačina měl na holi další branku! Třinecký útočník dostal milimetrový pas od Jiřího Polanského, Svačina ale před odkrytou brankou nedokázal usměrnit kotouč do sítě hostující branky!
     
    38:25
    Martin Růžička se u modré čáry dostal k odraženému kotouči, jeho pobídku na teč nedokázal využít Ondřej Kovařčík. Kantor má puk ve své výstroji.
     
    38:59
    Hosté od kotouče důrazně odstavili Marcinka, v následném přečíslení ale Hanzlovu přihrávku zastavil vracející se Musil.
     
    39:48
    Rákos zpoza branky hledal Polanského, přihrávku ale dobře zastavil Gula.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá dvacetiminutovka je za námi, ve WERK ARENĚ jsme v prostřední části hry viděli tři přesné trefy. Skóre zápasu v jednadvacáté minutě otevřel Vladimír Roth, hosté odpověděli o pět minut později trefou Ondřeje Jurčíka. Už už se zdálo, že se do kabin půjde za vyrovnaného stavu, necelé dvě minuty před druhou sirénou ale Svačinovu pobídku proměnil Vladimír Svačina.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:44.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu)

    Střely na branku: 10:12 (17:20),
    střely mimo: 7:4 (9:7),
    zblokované střely: 3:3 (10:8),
    hity: 3:7 (8:8),
    vhazování: 15:12 (22:24),
    trestné minuty: 0:0 (2:2).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    V litvínovské třetině se nedařilo Petružálkovi, na druhé straně pak Iberer poslal kotouč do Hrubcovy lapačky.
     
    41:02
    Linhart poslal dlouhý pas pro Adamského, ten ale poté nedokázal přiťuknout puk Polanskému. Hosté poslali kotouč do středního pásma.
     
    41:27
    Verva se nakonec dostala až k ohrožení třineckého brankáře, Hrubec při zákroku proti Lukešově pokusu vykopl branku. Buly před gólmanem domácích.
     
    42:01
    Doudera zachytil hostující rozehrávku a dostal hru do útočné třetiny. Třinecký obránce za modrou čárou přenechal kotouč Draveckému, ten ale trefil jen připraveného Kantora.
     
    42:30
    Roth se ve vlastním pásmu dostal do potíží, toho mohli využít Gerhát s Trávníčkem. Druhý jmenovaný ale z mezikruží pálil těsně vedle Hrubcovy branky.
     
    42:59
    Na druhé straně se do dobré pozice dostal Adámek, kterého přihrávkou přes celé kluziště ke střele vyzval Martin Růžička. Adámek zvolil přihrávku pro Marcinka, slovenský útočník ale nedokázal usměrnit puk do sítě.
     
    44:09
    Hra se na chvíli přesunula do střední třetiny, hluchou mezihru nakonec přerušil Hanzl, který nahodil kotouč přímo na Hrubce.
     
    44:36
    Oceláři zvládli buly před vlastní brankou, Cienciala poté zavezl kotouč do útočné třetiny. Třinecký útočník z rohu kluziště ke střele vyzval Rotha, prudká bomba třineckého beka ale trefila jen Kantorovo rameno.
     
    45:24
    Oceláři dostali svého soupeře pod tlak, šanci skórovat měl Martin Adamský! Rychlonohý útočník dostal přihrávku před branku od Svačiny, z první ale trefil jen beton přesunujícího se Kantora!
     
    45:37
    Hostující brankář raději zalehl kotouč po Polanského pokusu, aby přerušil třinecký nápor.
     
    46:35
    Kovařčík nedokázal od hrazení poslat kotouč volnému Růžičkovi, na druhé straně pak Hrubec vyrazil pokus Jurčíka. Komerční přestávka.
     
    47:19
    Oceláři kontrolují kotouč ve vlastním pásmu, domácí se zatím nikam neženou.
     
    47:48
    Útočná akce Ocelářů pořádně zaměstnala hostujícího brankáře! David Musil nenápadně zavezl kotouč za hostující branku, do vyložené pozice se pak ale dostali Aron Chmielewski a David Cienciala! Kantor musel zasahovat třikrát, ve všech případech si litvínovský brankář věděl rady!
     
    48:22
    Kotouč skončil na hostující střídačce, buly před hostující brankou.
     
    48:58
    Na jedné straně se svým pokusem neuspěl Linhart, v protiakci pak Mikúš poslal kotouč do Hrubcovy lapačky.
     
    49:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Studená sprcha pro hostující tým! Verva držela kotouč v útočném pásmu, Vladimír Svačina poté ale odvedl dobrou práci u hrazení a poslal puk MARTINOVI ADAMSKÉMU! Třinecký rychlík stál v jedné rovině se třemi protihráči, Adamský ale nakopl své motory, dostal se do úniku a bekhendem procedil kotouč za Kantorova záda! Asistence: Vladimír Svačina.
    49:14 Martin ADAMSKÝ - 3:1
     
    50:09
    Další dobrá akce domácích. Cienciala zavezl kotouč do útočné třetiny, pro Draveckého přiťuknutí se poté dostal ke střele. Kantor vyrazil puk k najíždějícímu Linhartovi, třinecký obránce ale netrefil skákající kotouč.
     
    50:58
    Krajíček objel hostující branku a předložil kotouč Růžičkovi. Třinecký kanonýr pálil z první, jeho pokus ale trefil pouze Trávníčkovy brusle.
     
    51:38
    Roth se dvěma kličkami uvolnil na modré čáře, jeho následný pas ale nenašel adresáta. Hosté poslali puk do středního pásma.
     
    52:07
    Oceláři přidali na tempu, hosté se brání jen za cenu faulu. Příští dvě minuty na trestné lavici stráví František Lukeš, který u hrazení podrazil Svačinu. Komerční přestávka.
     
    52:28
    Oceláři začali přesilovku obstojně, Kantor musel likvidovat pokus Růžičky a Rotha.
     
    52:51
    Martin Růžička mohl skórovat z bezprostřední blízkosti, třinecký snajpr ale do sítě neusměrnil pobídku Vladimíra Rotha!
     
    53:12
    4 538 diváků teď přihlíželo akci Trávníčka, který pořádně popohnal vracejícího se Petružálka. Třinecký útočník nakonec hrozící nebezpečí odvrátil.
     
    53:59
    Přesilovka Ocelářů bude v následujících osmi vteřinách dvojnásobná. Jiří Polanský měl možnost jít do přečíslení, Karel Kubát ale zatáhl za ruční brzdu a zastavil třineckého útočníka.
     
    54:08
    Lukeš je na ledě, hosté hrají ve čtyřech. Kotouč je za brankou Šimona Hrubce.
     
    54:33
    Růžička zkusil přihrávku přes tři bránící hráče, ti ale srazili puk do ochranné sítě.
     
    54:48
    Cienciala k teči vybídl Adamského, Kantor ale předvedl výborný zákrok. Na druhé straně pak Hrubce otestoval Marek Růžička.
     
    55:13
    Svačina zavezl kotouč do útočné třetiny, svou akci i zakončil střelou z mezikruží. Kantor kryje.
     
    55:24
    Marcinko operoval na hraně brankoviště, Kantora ale překonat nedokázal. Do konce litvínovského oslabení schází třicet pět vteřin.
     
    55:44
    Martin Růžička si dlouho hrál s kotoučem, jeho následná střela z levé strany Kantora nijak nepřekvapila. Doudera poté nestihl kotouč před modrou čárou, hra je vykázána do středního pásma.
     
    56:00
    Kubát je na ledě, Verva hraje v plném počtu.
     
    56:10
    Lukeš se chtěl velmi rychle dostat do útočné třetiny, u modré čáry se mu ale kotouč zamotal mezi nohami, což hostujícího forvarda vystavilo do ofsajdového postavení.
     
    56:38
    Chmielewski v rohu kluziště vybojoval kotouč pro Ciencialu, ten ke střele vyzval Krajíčka. Kantor drží puk v lapačce.
     
    56:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři přidávají čtvrtou branku! VLADIMÍR ROTH si od modré čáry sjel ke hrazení, kde převzal kotouč od Vladimíra Svačiny. Roth poslal pobídku k teči do předbrankového prostoru, Polanskému se ale tečovat nepovedlo. Třineckého útočníka to ale mrzet nemusí, Kantor totiž nedokázal zastavit kotouč před brankovou čárou! Asistence: Vladimír Svačina.
    56:47 VLADIMÍR ROTH - 4:1
     
    57:01
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté ale rychle přicházejí s odpovědí! Ivan Řehoř do akce vyslal LUKÁŠE VÁLKA, který se řítil sám na brankáře Hrubce! Válek zkusil střelu po ledě, hostujícímu útočníkovi se povedlo propasírovat kotouč pod betonem třineckého brankáře až do sítě! Asistence: Ivan Řehoř.
    57:01 Lukáš VÁLEK - 4:2
     
    58:01
    Dvě minuty do konce třetí třetiny. Hosté ještě zkoušejí vstřelit kontaktní branku, akce Marka Růžičky s Hanzlem ale úspěch nepřinesla.
     
    58:43
    Oceláři se dostali do útočné třetiny, Doudera ale od modré netrefil branku. Verva následně zavezla kotouč do třineckého pásma, Hrubec ale odpálil kotouč na zakázané uvolnění.
     
    59:13
    Hosté hrají se šesti bruslaři v poli. V třineckém pásmu zůstal u hrazení ležet Marian Adámek, rozhodčí proto přerušili hru. Doufejme, že bude třinecký obránce v pořádku. Buly před Hrubcem.
     
    59:17
    Krajíček z vlastního pásma vyhodil kotouč do hlediště, puk ale byl tečován o tvrzené sklo, vhazovat se bude v blízkosti Hrubcovy branky.
     
    59:27
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Ještě máme zaděláno na drama! Oceláři mohli vyhodit kotouč do středního pásma, hosté ale dobře zabojovali a výsledkem je kontaktní branka! Juraj Mikúš našel u brankoviště stojícího MICHALA TRÁVNÍČKA, který usměrnil puk za Hrubcova záda! Asistence: Juraj Mikúš, Jiří Gula.
    59:27 Michal TRÁVNÍČEK - 4:3
     
    59:49
    Kantor je opět na střídačce, hosté to ale již nestihnou.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, z tříbodového vítězství se radují domácí Oceláři! Hráči s drakem na hrudi si ve třetí třetině vypracovali tříbrankový náskok, který se postupem času zmenšoval, hosté ale na kýženou vyrovnávající branku již nedosáhli! Slezané si tak připisují všechny body, nepříznivá série Litvínova bez vyhraného zápasu pokračuje.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Vladimír Svačina – Marek Baránek.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost! Na shledanou. (19:24:37)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 21. Roth (Martin Růžička), 38. Polanský (Svačina, Adamský), 50. Adamský (Svačina), 57. Roth (Svačina) – 26. Jurčík (Baránek, Gerhát), 58. Válek (Řehoř), 60. Trávníček (J. Mikúš, Gula)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart, Adámek – Chmielewski, Rákos, Petružálek – Dravecký, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.
    HC VERVA Litvínov: Kantor (Soukup) – Baránek, Iberer, Kubát, Gula (A), L. Doudera, Čutta, Z. Sklenička – Marek Růžička, J. Mikúš, M. Hanzl – F. Lukeš, V. Hübl (A), Jánský – Trávníček (C), Gerhát, Jurčík – Matoušek, Válek, Řehoř.

    Rozhodčí: Robin Šír, Roman Mrkva – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan
    thejrc.org