Tychy – Opava 1:2 (kon.) | Lokomotiv Plovdiv – Ostrava 1:0 (kon.) | Trnava – Hr. Králové 2:3 (kon.)
Čukarički – Karviná 0:0 (kon.) | Maribor – Olomouc 0:3 (kon.)
konec
FC Spartak Trnava
2:3 (1:2)
FC Hradec Králové
Pátek 02.02.2018, 14:00 • NTC Senec • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání už je to všechno, přeji Vám hezký zbytek pátečního dne. (15:55:51)
     
    Hlavní rozhodčí Ivan Kružliak naposledy foukl do píšťalky a ukončil přípravné utkání mezi týmy Trnavy a Hradce Králové. Votroci museli po gólu Pehlivana dotahovat, ovšem po půlhodině hry už vedli zásluhou branek Martana a Schwarze. Po změně stran byly k vidění další dvě trefy, v šestapadesáté minutě nejprve z penalty vyrovnal Godál a o chvíli později parádně zahraným přímým kopem rozhodl o výhře Hradce Králové Jan Pázler.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Hradec zřejmě dohraje poslední sekundy zápasu v deseti lidech. Chvíli před koncem navíc přichází na řadu jedno z celé řady vhazování Čeredničenka.
     
    88
    Tvrdou Brigantovu ránu z pravého konce pokutového území bolestivě zablokoval Vlkanova, jenž se svalil na trávník a nyní musí být ošetřen.
     
    87
    Pravá strana trnavské sestavy se dlouhé desítky sekund marně snažila dostat míč na útočnou polovinu. Hradec zmíněné místa zahustil a po zisku míče přišla malá domů na Ottmara.
     
    86
    Bogdanovského aut neprošel k Yilmazovi. Oravec hned vzápětí fauloval Zorvana, nicméně rozehrávající Schwarz poslal balón zpět do zámezí.
     
    85
    Andrej Lovás se vydal aktivně napadat rozehrávku Hradce a prověřil nervovou soustavu Kvídy, který na poslední chvíli přihrál doprava k Mudrovi.
     
    84
    Kubilay Yilmaz posunul míč o pár metrů doprava na Štefana Pekára, který to měl na pravačku a tou také vystřelil z dálky. Pokusu ale scházela větší razance a Ottmar předvedl naprosto rutinní zákrok.
     
    83
    Filip Zorvan natěsno přistoupil k Oravcovi a od něj šel míč za pravou postranní čáru. Hradec pokračuje v dobré defenzivě a nepouští Spartak do šancí.
     
    81
    Trnava má v posledních minutách herně výrazně navrch, ale sráží ji velký počet nepřesností. Po jedné takové teď vhazuje Funda.
     
    80
    Oravcův nákop ze středového kruhu letěl do prostoru nikoho, neboť Brigant byl na cestě do úplně jiného místa. Následuje odkop do branky Radima Ottmara.
     
    79
    Tomáš Brigant byl po přesném centru Andreje Lováse těsně bráněn a navíc si při zpracování pomohl rukou, což rozhodčí postřehli.
     
    78
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava: ze hřiště odchází Yasin Pehlivan, přichází Stefan Bogdanovski.
     
    77
    Martin Vantruba dobře přečetl hru a vystartoval proti pasu Vlkanovy na Pázlera, před kterým odkopl míč doprostřed hřiště.
     
    76
    Na druhé straně se do zakončení dostal rakouský útočník Yilmaz, ovšem zprava namířil míst přesně do místa, na kterém stál Ottmar.
    75. Vlkanova (HKR)


    Zdroj: YouTube – FCSpartak.TV
     
    75
    Adam Vlkanova měl šanci na čtvrtý gól svého týmu, nicméně po pohotové narážečce s Pázlerem vystřelil z levé strany vedle vzdálenější tyče.
     
    74
    Zorvanova přihrávka z prvního doteku měla v úmyslu založit rychlou protiakci Hradce, jenže míč si to opět namířil mimo hrací plochu.
     
    73
    Stále hrají Bílí andělé, kteří se tentokrát nachází u Vantruby a s ním zakládají novou postupnou ofenzivní akci.
     
    71
    Spartak se usadil na útočné polovině, kde se hodně složitě prokousával do blízkosti Ottmara. Akci ukončila až nepřipravená střela Yilmaze, která Ottmarovu branku nijak neohrozila.
     
    70
    Brigant se vrátil až k vlastnímu vápnu a udělal nebezpečnou chybou, kterou Pázler nepotrestal a vystřelil jenom do Borise Godála.
     
    69
    Brigantova krátká přihrávka k Yilmazovi neprošla, ovšem Čech jenom posunul míč do autu, odkud ho do hry vrátí Čeredničenko.
     
    68
    Yilmaz se dostal k míči po chybě Čecha. Brigant pak centroval z pravé strany na dobře postaveného Jana Mudru.
     
    67
    Martan nepřihrál skrz Olivera Jansa a nebezpečný pak nebyl ani rohový kop Fundy, který vyboxoval Vantruba.
     
    66
    Hromadné střídání Spartaku: Na hřiště přichází Yilmaz, Čeredničenko, Lovás a Oravec. Dohráno naopak mají Kadlec, Ofosu, Egho a Greššák.
     
    64
    Godál po faulu rychle rozehrál, ale Kvída jeho nákop do vápna nepustil Posléze Hladík nedovoleně zastavil Pázlera a hrát bude Hradec.
     
    63
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Igor Súkenník, přichází Filip Zorvan.
    62. Ján Pázler (HKR) - 2:3


    Zdroj: YouTube – FCSpartak.TV
     
    62
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Po krásném fotbalovém momentu se Votroci vrací do vedení! JAN PÁZLER pravačkou překopl zeď a umístil míč ze svého pohledu k levé tyči, kam brankář Vantruba nedosáhl.
     
    62
    Autor poslední branky Boris Godál zachyboval v nebezpečném prostoru a svou chybu napravoval evidentním faulem na Schwarze. Hradec dostává k dispozici přímý kop.
     
    61
    Německý legionář Reagy Ofosu tvrdě vypálil z osmnácti metrů, ale Ottmar zasahovat nemusel. Poté se do zakončení protlačil i Brigant, jehož tečovaný pokus rovněž neměl gólové parametry.
     
    60
    Menší tlak Trnavy ještě může pokračovat díky faulu Adama Pajera na rakouského záložníka Yasina Pehlivana.
     
    59
    Pekár se zkusil prosadit ranou z delší vzdálenosti, ale trefil jen prvního bránícího protihráče. O chvíli později zleva centroval Janso, ovšem Egha nenašel.
     
    58
    Průbojný Brigant se dostal až do vápna, kde se ještě snažil přihrát Eghovi, ale tomu byl míč ukopnut brankářem Ottmarem.
     
    57
    Vantruba se dostal pod tlak dvou rychle se blížících hráčů, s míčem si popošel až mimo vápno a odkopl ho mimo hrací plochu k divákům.
    56. Boris Godál (TRN) - 2:2


    Zdroj: YouTube – FCSpartak.TV
     
    56
    Trnava právě vstřelila branku!
    Míč si na penaltový puntík postavil BORIS GODÁL a pomalou přízemní střelou do pravé strany překonal Ottmara, jenž skákal na opačnou stranu.
     
    55
    Ofosu nabral rychlost na pravé straně, pak už se dostal mimo palebný úhel a mohl být rád alespoň za roh. Ten rozehrál Brigant a po ruce jednoho z hráčů Hradce se bude kopat penalta!
     
    54
    Eghův centr zleva jeden z hráčů Hradce prodloužil do pravé strany, odkud posílal přihrávku Pekár a o pár decimetrů předkopl vyskakujícího Marvina Egha.
     
    53
    Vlkanova nadýchaným pasem zpoza šestnáctky našel Pázlera, který vystřelil nepřesně a navíc mu byl odmáván ofsajd.
     
    52
    Na druhé straně si Brigant vedl míč na osu hřiště, ale vystřelit už nestihl, neboť mu míč ukopl vracející se Petr Schwartz.
     
    51
    Votroci jsou po změně stran častěji u balónu, kterého se teď nepřesným pasem do pravé strany zbavil stoper Kvída.
     
    50
    Tomáš Brigant se už rozbíhal podél levé postranní čáry, míč si přitom ukopl do autu a rychlá akce tak skončila ještě dříve, než se stihla rozvinout.
     
    49
    Po dalším faulu Votroci měli rozehrávku z levé strany, jenže centr jen proletěl skrz celým pokutovým územím až za koncovou čáru.
     
    48
    Kadlec po jednom ze soubojů zůstal ležet na trávníku a ještě do něj napálil balón Mudra. Jeho dorážka z dálky už prošla, ale mezi tři tyče se nevešla.
     
    47
    Funda na úvod druhé půle rozehrál standardní situaci, ovšem centr z pravé strany nebyl nebezpečný, když ho odhlavičkoval Egho.
     
    46
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava: ze hřiště odchází Matúš Čonka, Erik Jirka a Ján Vlasko, přichází Oliver Janso, Tomáš Brigant a Štefan Pekár.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jiří Lindr, přichází Radim Ottmar.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Lídr nejvyšší slovenské soutěže byl v úvodu zápasu aktivnějším týmem a ve třinácté minutě se díky dorážce Pehlivana dostal do vedení. Ještě před koncem úvodní půlhodiny pak Hradečtí ale skóre otočili, když vyrovnal Martan a o dvě minuty později se pěknou střelou z rohu vápna prosadil také Schwarz.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Po nepřesnosti Čonky vhazoval Vlkanova na Súkenníka. Martan pak vrátil míč do středového kruhu a Čech dokonce až k Lindrovi.
     
    44
    Hradecká souhra na jeden dotek nepřinesla kýžené ovoce, na kraji hřiště narážečku překazil Hladík a pod tlakem Fundy zakopl míč do autu.
     
    43
    Právě Čonka u postranní čáry zachytil jednu z přihrávek a nechal míč Pehlivanovi. Jeho centr nebyl vůbec špatný, ale Vlasko na něj o centimetry nedosáhl.
     
    41
    Pázlerova přihrávka letěla do pravé strany, kde neměl jediného spoluhráče a míč skončil v zámezí, odkud ho autem vrátí Matúš Čonka.
     
    40
    Sám faulovaný Vlasko obstaral rozehrávku standardní situace, ale tentokrát nevymyslel něco takového, jako těsně před prvním gólem. Střela z necelých pětadvaceti metrů proletěla nad břevnem Lindrovy brány.
     
    39
    Ján Vlasko zpomalil rychlý brejk, s míčem se dostal na osu hřiště a tam byl faulován Fundou, takže se bude konat zajímavý přímý kop.
     
    38
    Útočné snažení Hradce ztroskotalo na ofsajdu. Ani protiakce Spartaku ale neměla dlouhého trvání, když o balón přišel Marvin Egho.
     
    37
    Dnešní narozeninový oslavenec Kadlec musel absolvovat vhazování z hloubi vlastní poloviny, Votroci se k němu seběhli a zkomplikovali rozehrávku Bílých andělů.
     
    36
    Jirka si zabíhal za obranu Hradce Králové, k tomu přišel přesný nákop Godála, nicméně Lindr dobře přečetl hru a balón na hranici šestnáctky zkrotil pro sebe.
     
    35
    Jan Mudra ve sprintu potáhl míč po pravé straně. Přihrávka do vápna nenašla žádného jeho spoluhráče, ovšem po chybě Pehlivana se ke střele dostal Schwarz a přestřelil.
     
    33
    Kadlecův nákop Vlasko sklepl na Pehlivana. Ten rychle předal míč Eghovi, jehož finální pas nebyl dostatečně přesný a Vlasko zakončovat nemohl.
     
    32
    Marvin Egho hlavou lehce prodloužil Jirkův pas z pravé strany, ve vápně ještě operoval Ofosu, ale byl odzbrojen ještě před zakončením.
     
    31
    Vlaskův centr z pravé strany znamenal rutinní práci pro Lindra, ke kterému vrátil míč Čech a to už hradecký brankáře odkopl doprostřed hřiště.
     
    30
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava: ze hřiště odchází Martin Tóth, přichází Ivan Hladík.
    29. Schwarz (HKR) - 1:2


    Zdroj: YouTube – FCSpartak.TV
     
    29
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Po faulu Ofosa rozehrál Schwarz na krátko Fundovi. Míč se přesunul doprava na Martana, jenž ho přenechal PETRU SCHWARZOVI a krásnou střelou z rohu velkého vápna zakončil mimo dosah brankáře Vantruby.
     
    28
    Spartak po rozehrávce hraje jen v deseti, už před gólem totiž došlo k nějakému zranění Tótha, který se nyní nachází za autovou čarou a zřejmě bude muset střídat.
    27. Martan (HKR) - 1:1


    Zdroj: YouTube – FCSpartak.TV
     
    27
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    V sedmadvacáté minutě se Votroci radují z vyrovnání! Súkenník zleva odcentroval na trestuhodně nepokrytého Pázlera, kterého Vantruba vynikajícím zákrokem vychytal, ovšem dorážka z pravé strany v podání LADISLAVA MARTANA už byla gólová.
     
    25
    Jirka si pokryl míč mezi dvěma soupeři a vybojoval autové vhazování, které z půlící čáry provede Andrej Kadlec.
     
    24
    Ofosu dostal míč do pokutového území, kde ztratil stabilitu a společně s ním také balón, který si sebral Mudra.
     
    23
    Vlkanova táhl rychlý kontr po ose hřiště, ale finální přihrávka byla pro Igora Súkenníka dost nepřesná. Balón skončil u Vantruby.
     
    22
    Český tým se vlastní nepřesností zbavil míče, se kterým už operují Martin Vantruba a jeho kolega Martin Tóth.
     
    21
    Hradečtí se v několika lidech přesunuli do míst nalevo od pokutového území, odkud sice přiletěl centr Súkenníka, ale Vantruba taktéž jednoduše stáhl míč ze vzduchu.
     
    20
    Erik Jirka si hrudníkem zpracoval dlouhou přihrávku vzduchem na pravé křídlo, jenže následný centr byl pro Lindra snadným soustem.
     
    19
    Vlkanova hodně přetáhl přihrávku do volného prostoru a Jan Pázler jenom sledoval, jak předním balón mizí do zámezí. Následuje odkop Martina Vantruby.
     
    17
    Fundův roh nepřinesl ani sebemenší nebezpečí a Hradečtí se naopak museli hodně rychle vrátit až k nohám Jiřího Lindra.
     
    16
    Godál hodně zle rozehrál, Schwarz pak roztáhl hru doprava a centrovaný balón tečoval Greššák k bližší tyči, u které musel Vantruba hodně rychle zareagovat.
     
    15
    Pajerovo přenesení hry doprava překřížil Matúš Čonka a po odkopu Vantruby vhazuje dnešní kapitán Spartaku Reagy Ofosu.
     
    14
    Pajer napravil svou chybu a srazil míč na rohový kop. Jirka zleva centroval na bližší tyč, kde našel jenom hlavu Franiška Čecha.
    13. Pehlivan (TRN) - 1:0


    Zdroj: YouTube – FCSpartak.TV
     
    13
    Trnava právě vstřelila branku!
    Bílí andělé jdou do vedení! Ján Vlasko levačkou zakroutil míč ze svého pohledu k levé tyči, u které Lindr s vypětím všech sil ještě zasáhl, ale na dorážku YASINA PEHLIVANA už neměl nárok.
     
    12
    Schwarz udělal velkou chybu uprostřed hřiště a daroval míč Jirkovi. Ten přihrál faulovanému Eghovi a následuje přímý kop.
     
    11
    Ofosu měl v tandemu Čonku, toho si ale nevšímal a přihrával do pokutového území, kde balón odkopl ideálně postavený Jan Kvída.
     
    10
    Ján Vlasko nebyl dostatečně rychle u přetaženého nákopu a míč tak došel až do náruče brankáře Lindra
     
    9
    S jeho bráněním neměli hráči Hradce Králové žádné problémy a slovenský tým se přemístil až na vlastní polovinu, kde trpělivě kombinuje.
     
    8
    Egho si dobře zpracoval Vlaskův dlouhý nákop, z pravého konce pokutového území pak ale přihrál jen do Čecha a je z toho rohový kop.
     
    7
    Ofosu zleva vletěl do velkého vápna a narazil si s Jirkou. Ke střele už ale nedošlo, neboť dobrý obranný zákrok předvedl Mudra. .
     
    6
    Erik Jirka překvapivě vystřelil zpoza rohu velkého vápna a protáhl Lindra, který dával pozor a balón dobrým zákrokem zastavil.
     
    5
    Jirkův nákop byl určen pro Egha, kterého si stopeři Hradce pohlídali a nechali projít balón až do autu, aby Lindr mohl vykopávat.
     
    4
    Trnavský odchovanec Igor Súkenník napřáhl k ráně z nějakých dvaadvaceti metrů, jenže míč se zastavil o clonícího Yasina Pehlivana.
     
    3
    Kadlec dal Jirkovi přihrávku do běhu, míč si ale dal daleko od nohy a Funda ho vytlačil až mimo hrací plochu.
     
    2
    Jen pár sekund po začátku zápasu se do šance řítil Súkenník, ale vyběhnutý Vantruba jeho zakončení zablokoval na rohový kop, po kterém se pískal útočný faul.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Spartak Trnava: Vantruba – Kadlec, Tóth, Godál, Čonka – Greššák, Pehlivan – Jirka, Vlasko, Ofosu – Egho.

    FC Hradec Králové: Lindr – Mudra, Čech, Kvída, Funda – Martan, Schwarz, Pajer, Súkenník – Pázler, Vlkanova.

    Rozhodčí: Kružliak – Slyško, Štrbo.
     
    FC Hradec Králové

    Votroci v minulém ročníku opět spadli do druhé nejvyšší soutěže a v následujících měsících budou mít hodně práce s tím, aby se vrátili do HET ligy, neboť na druhý Třinec ztrácí z desátého místa osm bodů. V zimě se Hradec Králové představil v tradiční Tipsport lize a po postupu ze skupiny si došel pro bronzové medaile, když v utkání o třetí místo porazil Frýdek-Místek. Následně Votroci porazili Vysoké Mýto 5:0 a před pár dny remizovali s prvoligovou Zbrojovkou Brno 1:1.
     
    FC Spartak Trnava

    Slovenské mužstvo je po podzimní fázi sezóny na prvním místě tamní Fortuna ligy, když z devatenácti zápasů zvítězilo hned čtrnáctkrát a před druhou Žilinou má výrazný náskok jedenácti bodů. V probíhající zimní přípravě Spartak odehrál čtyři zápasy, z toho dva s Opavou, se kterou jednou prohrál a jednou zvítězil. Další dva duely odehrála Trnava proti ukrajinským soupeřům, nejprve podlehla Poltavě 1:2 a pak vybojovala výhru 2:1 nad Zorjou Luhansk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 13. Pehlivan, 56. Godál (pen.) – 27. Martan, 29. Schwarz, 62. Pázler


    FC Spartak Trnava: Vantruba – Kadlec (66. Čeredničenko), Tóth (30. Hladík), Godál, Čonka (46. Janso) – Greššák (66. Oravec), Pehlivan (78. Bogdanovski) – Jirka (46. Brigant), Vlasko (46. Pekár), Ofosu (C) (66. Lovás) – Egho (66. Yilmaz).
    Náhradníci: Chudý – Čeredničenko, Hladík, Janso, Oravec, Bogdanovski, Brigant, Pekár, Lovás, Yilmaz.

    FC Hradec Králové: Lindr (46. Ottmar) – Mudra, Čech, Kvída, Funda – Martan, Schwarz, Pajer, Súkenník (C) (63. Zorvan) – Pázler, Vlkanova.
    Náhradníci: Ottmar – Nosek, Zorvan, Černý.

    Rozhodčí: Kružliak – Slyško, Štrbo
    thejrc.org