Skalica – Nové Zámky B 12:0 (kon.) | Trnava – Osmos Bratislava 6:5 (kon.) | Michalovce – Pov. Bystrica 5:3 (kon.)
Topoľčany – Dubnica 2:4 (kon.) | Prešov – Spišská N. Ves 3:0 (kon.)
konec
HC Topoľčany
2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
TSS GROUP Dubnica
sk Pátek 02.02.2018, 18:00 • Zimný štadión, Topoľčany • 1. liga (SR) • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Dubnice natiahli svoju víťaznú sériu na tri zápasy. Po tom, čo v stredu vyhrali v bratislavskom Ružinove dnes po prvýkrát v sezóne uspeli aj v konfrontácii s Topoľčanmi. Od začiatku duelu mali navrch, vypracovali si dvojgólový náskok, ktorý následne aj udržali. Po góle Dominika Kanaeta dokonca viedli už o tri presné zásahy, ale gólový účet stretnutia napokon uzavrel domáci Jozef Klenko. Zverenci Ľubomíra Hurtaja doplatili na tragické presilovky. Dnes mali až trikrát výhodu o dvoch hráčov, no ani raz ju nevyužili. Každopádne, tieto tímy si zmerajú sily aj v prvom kole play off, kde budú výsledky oveľa dôležitejšie. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:27:32)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:27
    Domáci hokejisti získali útočné pásmo, a tak to ešte skúsia pri hre bez brankára. Času na strelenie dvoch gólov je ale už veľmi málo.
     
    58:46
    Dubnica prežila krušné chvíle a zrejme už dnešný zápas dovedie do víťazného konca. Topoľčany nevyužili už tretiu presilovú hru o dvoch hráčov, čo je doslova trestuhodné.
     
    58:13
    Juraj Ďurčo opäť prudko vystrelil, ale ani teraz bránu súpera netrafil. Navyše, hokejisti Dubnice sa dokázali oslobodiť a puk vyhodili cez všetky čiary. Domáci hrajú stále iba v pätici.
     
    57:45
    Domáci fanúšikovia nabádajú svojich hráčov k častejšej koncovke. Po prihrávke Juraja Ďurča to z ťažkého uhla skúsil Albín Podstavek, ale jeho strela nemala veľa šancí na úspech.
     
    57:12
    Domáci hokejisti prichádzajú o výhodu útočného pásma. Strelou z prvej to skúšal obranca Juraj Ďurčo, ale ten trafil len do zadného mantinelu.
     
    56:43
    Dubnica si výrazne komplikuje záver zápasu. Tretíkrát v dnešnom zápase si ide sadnúť na trestnú lavicu Igor Bobček a Topoľčany budú hrať takmer dve minúty presilovku o dvoch hráčov.
     
    56:36
    Dominik Hegyi teraz doslova daroval presilovú hru domácim hokejistom. Hlavný rozhodca ho totiž posiela na dve minúty za filmovanie. Zároveň si domáci tréner berie oddychový čas.
     
    55:16
    Na druhej strane pohrozil aktívny Lukáš Berák. Ten vystrelil z ľavého kruhu na vhadzovanie, no mieril len do pripraveného brankára Juraja Hala.
     
    54:45
    Individuálne to skúšal Denis Pätoprstý. Po pravej strane prenikol do útočného pásma, švihom vystrelil, no našiel len ľavý betón slovinského brankára.
     
    54:12
    Domáci hokejisti vysoko napádali rozohrávku súpera. Takmer aj získali puk v útočnom pásme, no prihrávke na osamoteného hráča pred bránou neprešla.
     
    53:42
    Topoľčany dali gól!
    Domáci hokejisti predsa len ešte dramatizujú záver dnešného zápasu. Filip Hudec obkorčuľoval bránu, následne poslal puk pred bránkovisko na hokejku JOZEFA KLENKA, ktorý z tesnej blízkosti prepasíroval puk za chrbát Tomaža Trelca. Asistencie: Filip Hudec a Jozef Hudec.
     
    52:10
    Jakub Jakubík, ktorý si odsedel trest za Miroslava Habšudu, skočil na ľad a okamžite dostal ideálny pas do jazdy. Postupoval sám na Juraja Hala, ale jeho zakončenie na štýl Pavla Demitru sa gólom neskončilo.
     
    51:28
    Hostia dokázali vyhodiť puk až do obranného pásma Topoľčian. Tam ešte dobre bojoval Vladimír Kútny a získal niekoľko cenných sekúnd pre svoje mužstvo.
     
    50:54
    Individuálnym prienikom sa prezentoval Filip Nemček. Tiesnený obrancom súpera ale stratil stabilitu a narazil do brankára hostí. Hra tak musela byť prerušená.
     
    50:39
    Po takmer štyridsiatich sekundách sa domáci hokejisti odhodlali k strele na bránu. Martin Uhnák, ktorý pre zranenie vynechal celú druhú tretinu, to skúsil švihom, no trafil len brankára hostí.
     
    49:59
    Miroslav Habšuda dostáva dve minúty za držanie, no dnešný duel nedohrá. Okrem menšieho trestu mu totiž rozhodca Miroslav Valach udelil aj osobný 10-minútový trest za nešportové správanie.
     
    49:27
    Na puk si teraz siahol aj Tomaž Trelc. So strelou od ľavého mantinelu však nemal najmenšie problémy. Každopádne, domáci hokejisti takto aspoň získali buly v útočnej tretine.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 37. Podstavek (Nemček), 54. Klenko (Hudec, Hudec) – 12. Mihalík (Berák, Trška), 17. Ďuriš (Rehák, Kokavec), 33. Kútny (Berák), 47. Kanaet (Krajči, Bobček)


    HC Topoľčany: Halo – Ďurčo, Král, Šiška, Malý, Bystričan, Grman, Španko, Kohút – Nemček, Uhnák, Podstavek – Pekarčík, Laššo, Pätoprstý – König, Novák, Tábi – J. Hudec, Klenko, F. Hudec.
    TSS GROUP Dubnica: Trelc – Bobček, Rehák, Kostev, Habšuda, Burzala, Švec, Trška, Lee – Krajči, Ďuriš, Kokavec – Berák, Kanaet, Kútny – Briestenský, Hegyi, Trenčan – Kluka, Mihalík, Jakubík.

    Rozhodčí: Miroslav Valach – Peter Tvrdoň a Peter Hanko
    ocianews.com