Pittsburgh – Washington 7:4 (kon.) | Carolina – Detroit 1:4 (kon.) | Columbus – San Jose 1:3 (kon.)
Minnesota – Vegas 5:2 (kon.) | Montreal – Anaheim 5:2 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Pittsburgh Penguins
7:4 (2:1, 1:2, 4:1)
Washington Capitals
Sobota 03.02.2018, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    50:00 Jevgenij MALKIN - 7:4
     
    50:00
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Další domácí proměněná přesilová hra. Tentokrát kotouč posílal před branku JEVGENIJ MALKIN a jeho střílenou přihrávku si bruslí do vlastní branky srazil Brooks Orpik. Asistence: Sidney Crosby, Jake Guentzel.
    47:59 Phil KESSEL - 6:4
     
    47:59
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí celek rychle navyšuje své vedení. Po výborné Malkinově akci se k puku dostal PHIL KESSEL. Jeho projektil zapadl přesně pod horní tyčku, gólman s tímto nemohl nic dělat. Asistence: Jevgenij Malkin, Carl Hagelin.
    46:08 Bryan RUST - 5:4
     
    46:08
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí celek proměňuje přesilovou hru a dostává se do vedení. Kris Letang vypálil od modré čáry a před brankou jeho ránu dorazil BRYAN RUST. Asistence: Kris Letang, Riley Sheahan.
    41:50 Alexandr OVEČKIN - 4:4
     
    41:50
    Washington právě vstřelil branku!
    Náskok Penguins netrval dlouho, hosté rychle vyrovnávají. Po rychlé kombinaci a přihrávce Kuzněcova pálil přesně ze své oblíbené pozice ALEXANDR OVEČKIN. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Dmitrij Orlov.
    41:01 Jevgenij MALKIN - 4:3
     
    41:01
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí celek se dostává znovu do vedení. Nadvakrát dokázal brankáře Capitals překonat obranou zapomenutý a nikým neatakovaný JEVGENIJ MALKIN. Asistence: Phil Kessel a Olli Määttä.
    31:57 Jevgenij KUZNĚCOV - 3:3
     
    31:57
    Washington právě vstřelil branku!
    Krátce po polovině zápasu je vyrovnáno. Po zmatku před brankou domácích se prosazuje pohotovou střelou JEVGENIJ KUZNĚCOV. Asistence: Tom Wilson, Alexandr Ovečkin
    23:08 Dmitrij ORLOV - 3:2
     
    23:08
    Washington právě vstřelil branku!
    Velmi rychle po inkasované brance hostující celek odpovídá vstřelením kontaktního gólu. Eller našel na modré čáře připraveného DMITRIJE ORLOVA, jehož střelecký pokus zapadl přesně do branky. Asistence: Lars Eller, Matt Niskanen.
    20:26 Patric HÖRNQVIST - 3:1
     
    20:26
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí celek se prosazuje hned z kraje druhé třetiny. Po krásné rychlé kombinaci se propracoval do střelecké pozice PATRIC HÖRNQVIST, jehož rána končí za brankovou čárou. Hostující Holtby nedokázal puk chytit. Asistence: Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.
    18:10 Alexandr OVEČKIN - 2:1
     
    18:10
    Washington právě vstřelil branku!
    V závěru první třetiny hostující celek snižuje. Po samostatné akci se k do šance dostal ALEXANDR OVEČKIN. Ten si vybruslil před branku a hledal spoluhráče v lepší pozice, ale puk si jeden z domácích hráčů srazil bruslí do brány. Asistence: Christian Djoos.
    15:50 Carl HAGELIN - 2:0
     
    15:50
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Christian Djoos rozehrával od své branky, ale vůbec se mu to nepodařilo. Puk nahrál přímo CARLU HAGELINOVI, který se dostal do lepší střelecké pozice a rychlou ránou prostřelil hostujícího brankáře. Bez asistence.
    02:11 Phil KESSEL - 1:0
     
    02:11
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí celek se dostává do vedení, výborně si vedl Sheahan, který celou akci vypracoval, vybruslil si před branku, a pak našel na druhé straně zcela volného PHILA KESSELA, který snadno holí tečoval kotouč za brankovou čáru. Asistence: Riley Sheahan a Jake Guentzel.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 3. Kessel (Sheahan, Guentzel), 16. Hagelin, 21. Hörnqvist (Crosby, Malkin), 42. Malkin (Kessel, Määttä), 47. Rust (Letang, Sheahan), 48. Kessel (Malkin, Hagelin), 50. Malkin (Crosby, Guentzel) – 19. Ovečkin (Djoos), 24. Orlov (Eller, Niskanen), 32. Kuzněcov (T. Wilson, Ovečkin), 42. Ovečkin (Kuzněcov, Orlov)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Dumoulin, Letang, Määttä, J. Schultz, Cole, Oleksiak – Simon, Crosby, Rust – Hagelin, Hörnqvist, Malkin – Guentzel, Sheahan, Kessel – Kühnhackl, Rowney, Reaves.
    Washington Capitals: Holtby (48. Grubauer) – Djoos, Carlson, Niskanen, Orlov, Orpik, Bowey – Ovečkin, Kuzněcov, T. Wilson – Burakovsky, Bäckström, Oshie – Stephenson, Eller, Connolly – Chiasson, Beagle, Smith-Pelly.

    Rozhodčí: Rooney, Peel – Cherrey, Kovachik

    Diváci: 18 652
    thejrc.org