Pittsburgh – Washington 7:4 (kon.) | Carolina – Detroit 1:4 (kon.) | Columbus – San Jose 1:3 (kon.)
Minnesota – Vegas 5:2 (kon.) | Montreal – Anaheim 5:2 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Montreal Canadiens
5:2 (3:0, 1:2, 1:0)
Anaheim Ducks
Sobota 03.02.2018, 19:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Plekanec (MTL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 14:30 (21:58:36)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Antti Niemi (MTL) 43 zák., 95,6%
    2. Jeff Petry (MTL) 2+0
    3.Alex Galchenyuk (MTL) 0+2
     
    A je konec tohoto pohledného utkání. Montreal po třech prohrách konečně bodoval naplno a dostává se na čtrnáctou příčku, na osmou Philadephii ztrácí devět bodů. V dnešním zápase si Canadiens výhru rozhodně zasloužili, předvedl perfektní týmový výkon a dokázali využívát špatné rozehrávky soupeře. Hlavním eso dnešního zápasu byl jednoznačně Jeff Petry, který se dokázal dvakrát prosadil v přesilové hře a vytvořil také nespočet šancí. Anaheim se pyšnil dobrou druhou třetinou, ve které dokázal zmírnit stav, ale více už se mu nepovedlo udělat. To je z dnešního přenosu vše, přeji dobrou noc.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Anaheim už jen odpaluje puky a utkání každou chvíli skončí
     
    59:16
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Ryan Getzlaf – 2 min., podražení).
     
    58:45
    Logan Shaw si zpracoval puk na modré čáry a vyslal ho na branku, rána nebyla nikým tečována, ale bohužel pro útočníka, letěla mimo brankovou konstrukci.
     
    57:20
    Anaheim se ještě sice snaží, ale Antti Niemi je dneska k nepřekonání a opět obdivuhodně zasáhl.
    55:46 Jeff PETRY - 5:2
     
    55:46
    Montreal právě vstřelil branku!
    A výhra Montrealu už je dvakrát potržena! Další gól v přesilové hře. JEFF PETRY se prosazuje v druhé přesilové hře. Vůbec nic nevymýšlela z levého mezikruží vyslal jedovatou ránu zápěstím, která přesně zapadla pod horní tyč branky, brankář neměl šanci reagovat. Asistence: Joe Morrow, Brendan Gallagher.
     
    55:29
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Hampus Lindholm – 2 min., hákování).
     
    55:00
    Andrew Cogliano si zpracoval kotouč za svou brankou a velice rychle se hrne dopředu, zatím z toho ale žádná nebezpečná situace nebyloa
     
    53:30
    Corey Perry opět na scéně! Hostující útočník se velice lehce uvolnil a vyprodukoval několikátou střelu, Antti Niemi ale je hodně jistý a ani tento pokus neskončil za jeho zády.
     
    53:18
    Byron Froese se dostal ke střele od modré čáry, ale jeho pokus letěl nad branku.
     
    52:38
    Zakázané uvolnění Montrealu.
     
    52:00
    Anaheim se jakkoliv snaží dostat do útočného pásma, ale zatím se mu nedaří moc dobře kombinovat a už ani tak výrazně nejde vidět Corey Perry.
     
    51:20
    Antti Niemi teď předvedl několik dobrých zákroků, po tom posledním obdržel zasloužený potlesk od domácího publika, bude se opět vhazovat.
     
    50:20
    Nejprve se zdálo, že Karl Alzner jen tak nahodil puk na branku, ale on přesně věděl, kde kotouč posílá, mířil na hokejku Gallaghera, který ale puk nedokázal namířit mezi tři tyče.
     
    50:00
    Tomáš je ale zpět na nohou a ihned míří na střídačku, doufejme, že to nebude nic vážného.

    Marek Jašek

    Branky a nahrávky: 7. L. Shaw (Froese), 9. Morrow (Mete, Ščerbak), 11. Schlemko (Galchenyuk, Gallagher), 24. Petry (Pacioretty, Galchenyuk), 56. Petry (Morrow, Gallagher) – 29. Perry (Rakell, Fowler), 33. Rakell (N. Ritchie, Fowler)


    Montreal Canadiens: Niemi (Price) – Petry, Alzner, Schlemko, Morrow, Mete, Jo. Benn – Hudon, Byron, Pacioretty (C) – Ščerbak, Drouin, Galchenyuk – Gallagher (A), Plekanec (A), Lehkonen – L. Shaw, Froese, Deslauriers.
    Anaheim Ducks: R. Miller (11. Berra) – Bieksa, Fowler, Manson, H. Lindholm, Montour, Beauchemin – Silfverberg, Getzlaf (C), Rakell – J.T. Brown, Kesler (A), Cogliano – O. Kaše, Henrique, N. Ritchie – Perry (A), Vermette, Wagner.

    Rozhodčí: Jackson, Kozari – Cormier, Knorr
    thejrc.org