SHK Hodonín – Val. Meziříčí 5:2 (kon.) | Šumperk – Nový Jičín 7:2 (kon.) | Poruba 2011 – Kopřivnice 5:1 (kon.)
Nymburk – David Servis 2:3 (kon.) | Řisuty – Dvůr Králové n. L. 2:3 (po pr.) | Kolín – Pelhřimov 2:3 (kon.)
Žďár n/S – Písek 5:1 (kon.) | Klatovy – Havlíčkův Brod 5:6 (po pr.) | Kobra – Jablonec n/N 3:7 (kon.)
Vrchlabí – Bílina 3:2 (kon.) | Tábor – Mor. Budějovice 1:2 (kon.) | Děčín – Sokolov 1:9 (kon.)
Trutnov – Letňany 6:2 (kon.) | Vrchlabí – Most 5:0 (kont.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
5:2 (0:1, 3:1, 2:0)
HC Bobři Valašské Meziříčí
Sobota 03.02.2018, 17:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • 2. liga skupina Východ • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    SHK Hodonín

    Hodonínští Drtiči za sebou mají tři zápasy, ve kterých se jim nedařilo podle jejich představ. Nejprve podlehli první Porubě, na jejímž ledě ještě po 40 minutách hry drželi nerozhodný stav. Nakonec ale prvnímu celku tabulky podlehli 2:4. V následujícím zápase zajížděli na led Šumperku, na kterém se jim nepodařilo vstřelit ani jeden gól a s Draky prohráli 0:4.

    V posledním zápase hodonínští hokejisté odehráli zápas s Opavou. Poslední celek tabulky šel v první třetině do tříbrankového náskoku a Drtičům už se nepodařilo utkání zvrátit na svou stranu, což znamenalo prohru 3:5. Přes to Hodonín stále drží druhou příčku s náskokem dvou bodů na třetí Šumperk.
     
    HC Bobři Valašské Meziříčí

    Valašské Meziříčí je na tom v posledních zápasech podstatně lépe. Po porážce s Kopřivnicí si Bobři spravili chuť na dvou týmech z první trojky. Nejprve porazili Porubu na jejím vlastním ledě, když jí nedali možnost ani jednou ujmout se vedení v zápase a z Ostravy si přivezli tři body za výhru 3:2.

    Poté přišel domácí zápas bobrů se Šumperkem. V něm byla k vidění těsná bitva. Po první třetině byl stav 1:1 a další branka přišla z hole Josefa Daňka až v 56. minutě, což zajistilo Valašskému Meziříčí jednobrankový náskok, který vydržel až do konce utkání. Valaši se tak dotáhli na rozdíl jediného bodu Novému Jičínu a v Hodoníně budou bojovat o čtvrtou příčku.
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Kotvan (Haloda O.) – Miklík, Mojžíš (A), Sedlák, Hladiš, Žabčík, Kužílek, Kobylík – Matula, Peš (C), Hložánek – Jurča, Černohous, Matějka – Hajný, Vaněk, Kadlec – Peška, Charvát, Vrána – Sajdl (A)

    Trenér: Roman Čechmánek

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Plšek (Sachr) – Hajda, Rudl, Báchor, Mikel, Varga Ma., Jenáček, Váňa – Brunec (A), Studený (C), Hořanský – Pořický, Vaněk, Seidler – Kývala, Varga D., Dvořák – Martiník (A), Daněk

    Trenér:Jiří Weintritt

    Rozhodčí: Ondráček – Vašíček, Král.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Petr Peš zavezl puk do útočného pásma středem hřiště a nahodil jej na Plška, ten chytá a bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    01:19
    Hladišovi se nepovedlo zavézt puk do útočného pásma a Bobři jej o kotouč připravili na modré čáře, nakonec se puku ujal Jan Sedlák a zakládá novou útočnou akci Drtičů.
     
    01:37
    Vrána ve spolupráci s Charvátem zkusili ohrozit branku Valmezu, nakonec Rostislav Vaněk vyhodil kotouč šikovně na hůl Hořenského a ten nastřelil Kotvanovu lapačku ze středního pásma.
     
    01:59
    Bobři byli kousek od prvního gólu zápasu! Studený nastřelil z předbrankového prostoru tyč!
     
    02:20
    Dvořák byl v samostatném úniku faulován Miklíkem (HOD) a ten si odpyká dvouminutový trest za sekání. Přesilovka pro Bobry!
     
    03:11
    Jakub Jenáček přebral puk ve vlastním pásmu, obešel tři bránící hráče a vystřelil, Kotvan puk schoval do lapačky.
     
    04:08
    Kývalova střela minula hodonínskou bránu o pár centimetrů, bobři ale dále drží útočné pásmo a stejný hráč mohl zakončovat z prostoru mezi kruhy, puk mu ale v nejméně vhodný moment přeskočil hokejku.
     
    05:11
    Hodonín už hraje v pěti a zkusil založil útočnou akci, Matulu za hostující bránou obral o puk Báchor a vyhodil na zakázané uvolnění – bude se vhazovat v obranném pásmu Valašského Meziříčí.
     
    05:54
    Matějka směřoval přihrávku před bránu, tam se puku ujal Rostislav Vaněk a založil protiútok, jenomže hodonínská obrana byla dobře postavená a nedovolila hostujícímu útočníkovi dostat se až před Kotvana.
     
    05:57
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Máme tady první branku zápasu! Valašské Meziříčí vybojovalo vhazování v útočném pásmu, Petr Dvořák skvěle vyhrál buly přímo na hůl JAKUBA POŘICKÉHO a ten z první pálil k bližší tyči, na což Zdenko Kotvan nedokázal zareagovat! Asistence: Petr Dvořák.
     
    06:55
    Jakub Vrána se teď dostal před Plška a pokusil se dorazil puk za jeho záda, hostující golman však zakročil úspěšně a stále drží čisté konto!
     
    07:36
    Jan Sedlák zachytil vyhození Bobrů na modré čáře, hosté ale vybojovali kotouč zpět pro sebe a přenesli hru před Kotvana.
     
    07:55
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Vaněk R. – 2 min., sekání).
     
    08:48
    Drtiči se dostali do slibné šance a Lukáš Plšek měl co dělat, aby pochytal všechny střelecké pokusy Hodonína, skóre se však nemění!
     
    10:00
    Peš střílel z prostoru mezi kruhy a Plšek vyrazil kotouč na hůl Dominika Matuly, ten byl ale v příliš velkém střeleckém úhlu, aby dokázal zakončit přesně.
     
    10:44
    Kotvan si připisuje zákrok po střele Rostislava Vaňka. Bobři následně přišli o puk a hrají Drtiči.
     
    11:06
    Jakub Kužílek se prokličkoval do útočného pásma a mířil do horních pater brány, Lukáš Plšek dobře zakročil, nicméně poté se sjelo několik hráčů obou týmů před hostujcící brankoviště, nakonec se lépe zadařilo Valašskému Meziříčí a hosté puk vyhodili do bezpečí.
     
    11:29
    Bobři teď mohli zvýšit své vedení! Puk se příhodně pro hosty odrazil před bránu, kam si sjel Kývala a proti němu dokázal Kotvan zakročit, pak ještě dorážel David Varga, ani ten ale nedokázal přes ležícího Kotvana přehodil puk!
     
    11:41
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Charvát – 2 min., nedovolené bránění).
     
    13:15
    Valmez se dlouhou dobu nedokázal usadit v pásmu, až přišla jedna velmi nebezpečná akce! V přečíslení dva na jednoho se Rostislav Vaněk rozhodl zakončit na bližší tyč, Zdenko Kotvan proti jeho střele předvedl parádní zákrok vyrážečkou!
     
    14:21
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Matula – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    15:00
    Jenáček od modré vystřelil vedle, puk skončil na zadním mantinelu a za hodonínskou bránou se strl souboj o kotouče, který nakonec vyhráli domácí a vyhazují puk k Plškovi.
     
    15:59
    Dvořákova střela od levého mantinelu nebyla přesná, Drtiči se chopili touše a vyhazují
     
    16:23
    Jiří Hajda vyslal tvrdou střelu, na kterou Kotvan neviděl, jelikož před bránou stálo hned několik hráčů a je možné, že některý z nich střelu ještě tečoval, hodonínský brankář i přes to dokázal zakročit a vyrazil puk do rohu kluziště.
     
    17:27
    Matula založil útočnou akci a nadělal hostující obrně problémy, Bobři nakonec vyhazují na zakázené uvolnění.
     
    17:48
    Tomáš Brunec zůstal po zákroku u mantinelu ležet na zemi, nakonec se ale sám zvedá a odjíždí na střídačku.
     
    18:33
    Martiník hledal před bránou Hořanského, jeho přihrávka ale přes hodonínského zadáka neprošla.
     
    19:19
    Vladimír Váňa neměl komu přihrát a tak se rozhodl vystřelit od modré čáry, jeho střela zápěstím ale postrádala dostatečnou razanci a Zdenko Kotvan bez problémů schoval puk do lapačky.
     
    19:39
    Další Váňova střela od modré, tentokrát to bylo spíše nahození. Puk dopadl na led přímo před hodonínským brankářem, ten správně odhadl jeho odhad a ukryl ho ve výstroji.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla jedinou branku, která paadla v šesté minutě. Jejím autorem je Jakub Pořický, který střílel ihned po vhazování a svižnou střelou dokázal překonat hodonínského brankáře k bližší tyči. Valašské Meziříčí tak do druhé třetiny nastoupí s jednobrankovým náskokem.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Úvodní vhazovnání se povedlo lépe Bobrům, ti ihned mířili do útočného pásma a tam si vzal puk pro sebe Kotvan.
     
    20:52
    Hosté mají dobrý vstup do třetiny, Zdenko Kotvan musel opět zasahovat a bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    21:44
    Jurča nastřelil od levého mantinelu Plškovy betony, poté to zkusil ještě z pravé strny, tento pokus zablokoval Váňa.
     
    22:27
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Martiník – 2 min., podražení).
     
    22:53
    Kadlec mířil střelu z pravé strany do shluku hráčů před bránou, nakonec se kotouč dostal až Plškovi, který měl kompletně zakrytý výhled, i přes to našel puk ve své výstroji!
     
    23:13
    Valmez úspěšně vyhazuje, Drtiči musí začínat znovu od své brán.y.
     
    23:43
    Kužílkova střela trefila Váňu do bruslí, i tak ale domácí drží útočné pásmo a pokračují v obléhání hostující svatyně,
     
    23:59
    Drtiči právě vstřelili branku!
    A je vyrovnáno! Drtiči přetavili svůj tlak v branku! Jakub Kadlec našel na modré čáře Žabčíka, který vyslal střelu a tu těsně před Pleškem tečoval JAKUB HAJNÝ, na což nedokázal hostující brankář zareagovat! Asistence: Zbyněk Žabčík, Jakub Kadlec.
     
    25:31
    Valašské Meziříčí se snaží zvrátit utkání zpět na svou stranu a je podstatně aktivnější v útočné fázi. Zdenko Kotvan byl zasypán několika střelami, se všemi si poradil.
     
    26:00
    Až nyní se sami vyhnali hosté z útočného pásma, když Báchor nastřelil bránícího hráče.
     
    26:25
    Kužílek dostal přihrávku na modrou čáru a střílel do protipohybu brankáře, Plšek se dokázal natáhnou po šířce brankoviště a puk vyrazit!
     
    26:45
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Tentokrát už ale Lukáš Plšek gólu zabránit nedokázal. JAKUB KADLEC převzal kotouč, nabruslil s ním po levé straně do pásma a naznačil, že pojede za bránu, na což hostující brankář zareagoval a Kadlecovi se naskytla možnost nastřelit Plška takovým způsobem, aby se od něj puk odrazil do brány. I s notnou dávkou štěstí se tak domácí hokejisté ujímají vedení! Asistence: Daniel Vaněk, Jakub Hajný.
     
    27:39
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Brunec – 2 min., hákování).
     
    27:50
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Valašské Meziříčí sice hraje v oslabení, i tak se mu ale podařilo vstřelit gól a vyrovat na 2:2! JOSEF DANĚK využil chyby domácího obránce, sebral mu puk a vydal se na útočný výlet tváří v tvář Kotvanovi, v němž uspěl kličkou do bekhendu a střelou pod beton! Asistence: Martin Kývala.
     
    29:23
    Kadlec z pravého kruhu vyslal tvrdou střelu a netrefil brankovou konstrukci, puk se poté svezl po hrazení až do obranného pásma Hodonína.
     
    29:49
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Báchor – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Charvát – 2 min., hrubost).
     
    30:27
    Hra 4 na 4 vyhovuje více hostům, kteří neustále kombinují v útočném pásmu.
     
    30:37
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Pořický – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    32:09
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Kužílek – 2 min., sekání).
     
    32:37
    Hostujícímu celku začíná klasická početní výhoda, Bobři vybojovali útočné pásmo a ostřelují hodonínskou bránu.
     
    34:37
    Váňa se dostal k odraženému puku a ihned pálil na Kotvana, ten si proti jeho střele povyjel a vyrazil kotouč před sebe, kde už stáli domácí obránci.
     
    35:23
    Pro změnu Drtiči zahrozili před soupeřovou bránou. Vrána projel celé útočné pásmo, naservíroval kotouč Mojžíšovi a ten tvrdou střelou trefil betony brankáře Plška.
     
    35:39
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Seidler – 2 min., sevření puku rukou).
     
    36:21
    Matula netrefil puk z prostoru mezi kruhy vůbec ideálně a ten se odrazil od hrací plochy směrem na bránu, Plšek s tím měl velké problémy, nakonec se mu ale podařilo puk dostat mimo nebezpečný prostor!
     
    36:37
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Tentokrát to už Drtičům vyšlo! Domácí pokračovali v útočné akci a Hložánek přesnou přihrávkou našel PAVLA MOJŽÍŠE, který si sjel na vrchol pravého kruhu. Zkušený hodonínský zadák se prezentoval střelou z první, na kterou si Plšek ještě sáhl, hostujícímu golmanovi ale puk vypadl z výstroje a doklouzal se až za brankovou čáru! Asistence: Erik Hložánek, Dominik Matula.
     
    38:13
    Rudlova střela trefila bránícího hráče a puk se odrazil do obranného pásma Bobrů, kde proti němu vyjel Plšek a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    39:05
    Peš udělal kličku od pravého mantinelu směrem ke středu hřiště a prověřil Plškovu pozornost, ten si našel cestu k puku.
     
    39:29
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Váňa – 2 min., podražení).
     
    39:52
    Jurčovu střelu k levé tyči Plšek vyráží.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Oproti první třetině se v té druhé strhly brankové hody. Drtiči otočili díky brankám Jakuba Hajného a Jakuba Kadlece skóre, hostující Josef Daněk však dokázal okamžitě vyrovat. Utkání bylo nerozhodné až do 37. minuty, kdy Plška prostřelil Pavel Mojžíš a vrátil domácímu týmu vedení.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:44.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:39
    Žabčíkova střela od modré čáry skončila v Plškově výstroji.
     
    40:47
    Hladišovu střelu nadvakrát dorážel Matějka, ani jednou se mu ale nepodařilo Plška překonat.
     
    41:09
    Plšek vystartoval do rohu kluziště a špatně rozehrál, čehož využili domácí a Sedlák napřáhl ke střele, hostujícího branáře ale obětavě zastoupil Martin Kývala a skočil do střely. Hráče Valmezu nepříjemně trefil puk a je kvůli němu přerušena hra.
     
    41:48
    Rostislav Vaněk dobře vystihl rozehru domácích a nahrál puk Váňovi, který se zapojil do hry po návratu z trestné lavice. V situaci 3 na 1 se Váňa rozhodl střílet mezi betony, Kotvan si mezírku mezi chrániči pohlídal!
     
    42:26
    Plšek se po Kadlecově střele jenom ohlédl, jestli puk skončil v bráně, kotouč ale ještě změnil směr a skončil na zadním mantinelu!
     
    42:58
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Kužílek – 2 min., podražení).
     
    43:22
    Bobrům se nepodařilo udržet kotouč třetině a Drtiči vyhazují,
     
    43:48
    Báchorova střela byla dobře schovaná, i tak ale Kotvan vyrazil puk mimo tři tyče!
     
    44:04
    Ondřej Martiník hledal puk pod ležícím Kotvanem, nakonec ale sudí přerušil hru.
     
    44:57
    Matějka s Černohousem odvedli dobrou obrannou práci a dlouhou dobu drželi kotouč mimo dosah soupeře.
     
    45:59
    Nepřesná rozehrávka domácího týmu znamená zakázané uvolnění, vhazuje s po pravé ruce Kotvana.
     
    46:53
    Spoustu nepřesností teď vytvořily oba týmy, nakonec David Varga zkusil přízemní střelou překvapit Kotvana, ten měl beton na správném místě.
     
    47:28
    Petr Seidler si zkušeně sjel do předbrankového prostoru pro přihrávku, což nikdo z domácích hráčů nečekal a hostující útočník tak měl dostatek času, aby zamířil, jaho střelu do horcních pater brány ale Kotvan chytá!
     
    48:05
    Hostré vstřelili branku, té dosáhli ale až po odpískaném ofsajdu! Probíhají debaty hostujícíh hráčů s rozhodčím, tato branka ale nemůže být uznána!
     
    48:05
    Tomáš Brunec (VAL) obdržel desetiminutový trest za nesportovní chování, jelikož vystřelil na bránu po přerušení hry.
     
    49:14
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Je tady čtvrtá branka Hodonína! Jakub Kadlec přebral kotouč na vlastní modré čáře, zavezl jejdo útočné třetiny, zbavil se obránce a předložil kotouč na hůl JAKUBA HAJNÉHO. Proti němu si ještě povyjel Plšek do velké vzdálenosti od brány, Hajný ho dokázal přehodit obloučkem a vstřeluje tak svůj druhý gól v dnešním utkání! Asistence: Jakub Kadlec.
     
    50:19
    Další slibná šance Valašského Meziříčí, kterou zastavuje postavení mimo hru.
     
    51:39
    David Varga z rohu kluzitě směřoval dobrou přihrávku před bránu, tak naneštěstí pro hosty ale nestál nikdo v modrém dresu a Drtiči tak můžou s pukem na holi založit útok.
     
    52:28
    Žabčíkova střílená přihrávka se zastavila o brusle jednoho z bránících hráčů, nicméně hodonínští hokejisté vybojovali puk zpět a pokračují v útočení.
     
    53:00
    Petr Dvořák dobrým pohybem získal puk pro sebe a namířil si to do útoku, kde jeho střelecký pokus přizvedl hodonínský obránce do ochranné sítě.
     
    53:49
    Černohous přihrál vzduchem na zcela volného Matějku, který číhal před bránou. Jan Matějka nějakým způsobem dokázal puk usměrnit mezi tři tyče, Plšek ale předvedl dobrý zákrok a schoval kotouč ve výstroji.
     
    55:35
    Kadlec nadvakrát nedokázal puk nahodit na bránu, Valmez se chopil kotouče a sám zkouší vymyslet něco před Kotvanem, hodonínská obrana si ale počíná lépe a nedovoluje Bobrům dostávat se do dobrých střeleckých pozic. Nakonec vystřelil Daněk od modré čáry, Kotvan měl dobrý výhled a puk lapil.
     
    55:51
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Studený – 2 min., podražení).
     
    56:13
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Drtiči necelé čtyři minuty před koncem třetí třetinu svému soupeři odskakují na rozdíl tří branek! Hložánek s Pešem kombinovali za bránou, když si druhý jmenovaný všiml dobře postaveného PAVLA MOJŽÍŠE, který si sjel na vrchol pravého kruhu a střelou z první trefil parádně horní růžek hostující brány! Asistence: Petr Peš, Erik Hložánek.
     
    57:38
    Domácí hrají na čas a zbytečně se neženou do útoku. Hosté začali napadat domácí rozehrávku a tak zkusil Vrána zavézt puk do útočnéh pásma podél pravého mantinelu, odtud také vyslal střelu na Plška a ten přerušuje hru.
     
    58:14
    Lukáš Plšek předvedl dobrý zákrok proti dalšímu pokusu Jakuba Vrány! Hra se nyní stěhuje před Kotvana.
     
    58:30
    Hosté hrají v šesti! Vrána zkusil trefit prázdnou klec ze středního pásma, místo toho se ale píská zakázané uvolnění a domácí střídačka si vyžádala oddechový čas.
     
    58:44
    Rudlova střela neslavila úspěch, stejně tak se neprosadil ani Vaněk. Drtiči znovu vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    58:59
    Mojžíš vyhodil puk do středního pásma, hosté se poté dopustili stejného prohřešku, jako před tím domácí celek. Vhazuje se před hostující bránou, do které se už vrátil Plšek.
     
    59:28
    Plšek je opět na střídačce!
     
    59:40
    Domácí mohli vstřelit šestou branku do prázdné klece, v tom je ale zastavil ofsajd!
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina přinesla dva góly, oba skončily v síti Valašského Meziříčí. V 50. minutě vstřelil svou druhou branku v utkání Jakub Hajný, na něj o sedm minut později navázal Pavel Mojžíš, pro nějž to byla taktéž druhá trefa dnešního zápasu. Drtiči tak po zásluze berou všechny 3 body za vítězství 5:2.
     
    Z mé strany je do pro dnešní večer všechno. Přeji hezký zbytek víkendu a těším se na další onlajny z Hodonína. Na počtenou! (19:26:45)

    Ivan Hochman

    Branky a nahrávky: 24. Hajný (Žabčík, Kadlec), 27. Kadlec (Vaněk, Hajný), 37. Mojžíš (Hložánek, Matula), 50. Hajný (Kadlec), 57. Mojžíš (Peš, Hložánek) – 6. Pořičký (Dvořák), 28. Daněk (Kývala)


    SHK Drtiči Hodonín: Kotvan (Haloda O.) – Miklík, Mojžíš (A), Sedlák, Hladiš, Žabčík, Kužílek, Kobylík – Matula, Peš (C), Hložánek – Jurča, Černohous, Matějka – Hajný, Vaněk D., Kadlec – Peška, Charvát, Vrána – Sajdl (A)

    Trenér: Roman Čechmánek

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Plšek (Sachr) – Hajda, Rudl, Báchor, Mikel, Varga Ma., Jenáček, Váňa – Brunec (A), Studený (C), Hořanský – Pořický, Vaněk R., Seidler – Kývala, Varga D., Dvořák – Martiník (A), Daněk

    Trenér:Jiří Weintritt

    Rozhodčí: Ondráček – Vašíček, Král
    ocianews.com