Jihlava – K. Vary 5:3 (kon.) | Kladno – Sparta 9:6 (kon.) | Slavia – Liberec 4:5 (po pr.)
Zlín – Salzburg 2:5 (kon.) | Pardubice – Mountfield HK 6:2 (kon.) | Vítkovice – Č. Budějovice 4:2 (kon.)
Třinec – Mladá Boleslav 1:6 (kon.) | Kometa Brno – HC Plzeň 3:4 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
5:3 (4:1, 1:1, 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 03.02.2018, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Extraliga staršího dorostu • 20. kolo
Partner:
     
    59:10
    Karlovarští si vyžádali oddechový čas.
     
    55:59
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté se při tlaku nakonec přece jen prosazují. Cankovova střela od modré už před branku doputovala. Juřička jí vyrazil před svůj prostor, kde vznikl závar, a MICHAL MAYDL byl tím, kdo puk dorazil pod gólmanovými betony do branky. Asistence: David Cankov.
     
    52:06
    Karlovarští si zahrají přesilovou hru. Mezi obránci si našel skulinku kapitán David Holub a ti ho museli nedovoleně zastavit. Faul přišel od Filipa Křišty – podražení.

    Na vyloučení: 4-3.
     
    45:02
    Třetí přesilová hra pro Karlovy Vary. Dostane se ještě Energie do zápasu? Má šanci, Patrik Čermák půjde na trestnou na dvě minuty za háček.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    36:45
    Dukla se bude muset mít na pozoru, je zde další přesilová hra pro Karlovy Vary. Petr Veleba se provinil nedovoleným bráněním.

    Na vyloučení: 2-3.
     
    35:21
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie se prosazuje podruhé v utkání a využívá svojí první přesilovou hru v utkání. ADAM KŘEMEN se prezentoval úspěšnou dorážkou z prostorů mezi kruhy a dává tak svému týmu ještě malý kousek naděje. Bez asistence.
     
    34:27
    První vyloučení také na straně Dukly. Jiří Marek si půjde oddychnout na dvě minuty za hákování.

    Na vyloučení: 1-3.
     
    32:09
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dostat "bůra" nikdy není příjemná věc. Ať už v extralize nebo v nejnižší soutěži. Dukla dostala puk znovu do pásma a PETR VELEBA propálil veškeré možné překážky, které stály proti puku ve směru jeho cesty mezi tři tyče. Asistence: Tomáš Pigl, Miroslav Juda.
     
    30:36
    Energie si v pěti příliš dlouho nezahrála, jeden z karlovarských hokejistů, konkrétně bek Jakub Ptáček, jde na dvě minuty ven za podražení.

    Na vyloučení: 0-3.
     
    28:11
    Hráčská lavice Energetiků dostává trest na dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Na lavici trestů si jde sednout Václav Stejskal. Jedná se teprve o druhé vyloučení v utkání.

    Na vyloučení: 0-2.
     
    26:43
    Obrovská šance Jihlavy. Charvát byl vyjetý z branky, protože předtím zasahoval. Puk se po jeho zákroku dostal k Patriku Trnkovi, kterému stačilo pouze jej dorazit mezi tři tyče, jenže na poslední chvíli se k puku dostaly dvě hokejky karlovarských hráčů a ti jej zablokovali. Puk i Trnku.
     
    26:13
    Trenér domácích Štěpán Moravec reaguje logicky – oddechovým časem pro své svěřence.
     
    26:06
    Slibné šance hostí. Adam Křemen se po levé straně hnal k jihlavské brance, ovšem Juřička byl pozorný. Puk se poté odrazil od zadní tyčky znovu před branku, kde si jej našel David Cankov. Mířil do horní části branky, kde byl znovu připravený gólman Dukly.
     
    23:34
    Energetici si znovu nedali pozor na rychlý protiútok. Tomáš Pigl dostal puk mezi beky, ovšem své sólo tentokrát neproměnil. Mířil nad levý beton Charváta, který přesně orazítkoval.
     
    19:23
    Do klece Energetiků jde mladší dorostenec Jan Charvát, který tak střídá Adama Horáka.
     
    19:23
    Dukla právě vstřelila branku!
    Ještě před složením na mantinel ale Marek stačil poslat puk na branku, který se odrazil do strany k Piglovi. Útočník Jihlavy přihrál mezi kruhy na MIROSLAVA JUDU, který hezkým bekhendem pod víko vyhnal Horáka z klece. Asistence: Tomáš Pigl, Jiří Marek.
     
    15:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nyní už to JAKUBU KRAJÍČKOVI vyšlo. Před brankou si počíhal na individuální akci Tomáše Chlubny a zblízka dostal puk za záda Horáka, jenž neměl příliš šancí na úspěšný zásah. Asistence: Tomáš Chlubna, Petr Veleba.
     
    13:25
    Dvě hezké individuální akce. Nejprve to zkoušel Filip Novák, který si z postu beka sjel až na pravý kruh. Už se dostával do kličky, ale na poslední chvíli jej zablokovali pozorní jihlavští zadáci. Poté ujel do situace jeden na jednoho Jakub Krajíček a zblízka zakončil, ale Horák byl u své levé tyče pozorný.
     
    10:53
    Dukla právě vstřelila branku!
    VÍTĚZSLAV BROŽ ukazuje svůj nesporný um. Nejprve přihrával z pravé strany před branku na dva volné spoluhráče, což ale nevyšlo, příhra byla zblokována. Puk se ale dostal znovu k jihlavskému hráči, který si vybrusli zpoza klece na levý kruh, zamířil směr hlava Adama Horáka a kolem ní prošel kotouč do sítě. Bez asistence.
     
    09:08
    První vyloučení zápasu, a to na straně Karlových Varů. Adam Křemen dostává dvě minuty za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    06:55
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Jenže i Dukla zapomněla na zadní vrátka. MARTIN BERČÍK se dostal k puku mezi dvěma jihlavskými obránci, ujel jim a bekhendem našel mezeru mezi betony gólmana Juřičky. Bez asistence.
     
    06:00
    Dukla právě vstřelila branku!
    No tak tohle byla krásná práce Tomáše Chlubny, který zpoza vlastního obranného pásma našel hůl přesně rozjetého TOMÁŠE PIGLA. Ten se nenechal zaskočit a spolupráci dvou Tomášů zakončil tak, jak se sluší a patří – umístěnou ranou přesně nad pravý beton gólmana Horáka. Asistence: Tomáš Pigl.
     
    03:08
    Vít Jiskra se mezi kruhy dostával k zakončení a chtěl střílet za záda Juřičky, který předtím zakročil a nebyl zcela v ideální pozici. Rychle k němu ale přistoupili hráči Dukly a střelu zblokovali.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 6. Pigl (Chlubna), 11. V. Brož, 16. Krajíček (Chlubna, Veleba), 20. Juda (Pigl, Marek), 33. Veleba (Pigl, Juda) – 7. Berčík, 36. Křemen, 56. Maydl (Cankov)


    HC Dukla Jihlava: Juřička (Chaloupek) – Křišta, Veleba, Smolko, Marek, P. Brož, Zvěřina, Kratochvíl – Pigl, Juda, V. Brož – Čermák, Krajíček, Chlubna – Barák, Svoboda, Kardoš – Trnka. Trenér: Štěpán Moravec
    HC Energie Karlovy Vary: Horák (20. Charvát) – Tureček, Novák, Cankov, Stejskal, Kosina, Ptáček – Záruba, Jiskra, Křemen – Holub, Černý, Maydl – Fečo, Novotný, Hudečka – Berčík, Karbulka, Korčmaroš. Trenér: Václav Eismann

    Rozhodčí: Horáček – Kotlík, Polák
    thejrc.org