Winnipeg – Colorado 3:0 (kon.) | Boston – Toronto 4:1 (kon.) | Buffalo – St. Louis 0:1 (kon.)
Florida – Detroit 3:2 (kon.) | New Jersey – Pittsburgh 3:1 (kon.) | NY Islanders – Columbus 4:3 (kon.)
Nashville – NY Rangers 5:2 (kon.) | Dallas – Minnesota 6:1 (kon.) | Vancouver – Tampa 2:4 (kon.)
Calgary – Chicago 4:3 (po pr.) | Los Angeles – Arizona 6:0 (kon.) | Washington – Vegas 3:4 (kon.)
Montreal – Ottawa 4:1 (kon.) | Carolina – San Jose 1:3 (kon.)
konec
New Jersey Devils
3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Pittsburgh Penguins
Neděle 04.02.2018, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne už je to pro dnešek vše. Přeji příjemně prožitou neděli a někdy příště opět ne počtenou! (03:59:35)
     
    Konečný poměr střel:
    New Jersey 36, Pittsburgh 18.
     
    Československá stopa v utkání:
    Pavel Zacha (NJD) 0+0, 2 střely, čas na ledě 15:09
    Dominik Simon (PIT) 0+0, 0 střel, čas na ledě 12:19.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Travis Zajac (NJD) 2+1
    2. Blake Coleman (NJD) 1+1
    3. Stefan Noesen (NJD) 0+2.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se zaslouženě stává tým New Jersey Devils! Domácí byli jednoznačně aktivnějším týmem a ve spolupráci se spolehlivým Keithem Kinkaidem šlágr ovládli. Ve třetí části sice po zdařilé akci zkorigoval skóre Jevgenij Malkin, nicméně Ďáblové poté opět převzali otěže do svých rukou a teč Travise Zajaca, který se dnes prosadil dvakrát, dala výsledku definitivní podobu. Z gólu se následně radoval ještě Crosby, rozhodčí jej ale správně neuznali.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Je to jasné! Severson zblokoval poslední střelu v podání Oleksiaka a černá guma opět poskakuje v neutrální zóně. Pens se ještě pokouší proniknout kupředu, jejich snaha už je ale spíše pouhým výkřikem do tmy.
     
    59:16
    New Jersey brání skvěle! Přestože má soupeř na ledě početní převahu, jsou Ďáblové velice aktivní a vykrývají střelecké úhly.
     
    58:55
    Dělovku Malkina schytal jeden z obětavých hráčů Devils. Ti následně dostali kotouč pryč z obranného pásma.
     
    58:31
    Pens se nemohli prokombinovat do pásma. Recept našel Kessel, který puk jednoduše nahodil na zadní mantinel. Tam o něj probíhá vytrvalý souboj.
     
    58:05
    Je to tady! Casey DeSmith chvátá na hráčskou lavici a do hry míří šestý hráč.
     
    57:21
    Dá se předpokládat, že už hosté pomalu plánují hru v šesti. Přežili velké množství soupeřových šancí a stále jsou ve hře.
     
    56:55
    S tutovkami se roztrhl pytel! V roli unikajícího hráče se tentokráte ocitl Taylor Hall. Zkusil si puk přehodit na bekhend, ale ztratil nad ním kontrolu a DeSmith udržel beton pevně na ledě.
     
    55:31
    Další obrovská šance! Severson exkluzivní přihrávkou od modré čáry našel před brankou číhajícího Noesena, jenž si gólmana zdařile položil a byla pro domácí velká škoda, že mu ve finální fázi puk trošku sjel a zakončení zamířilo mimo branku.
     
    55:09
    Wood měl další velkou příležitost! Z levé strany si najel až před DeSmithe a ten měl co dělat, aby jeho pokus o blafák dokázal vykopnout. Domácí ale pokračují ve velkém tlaku!
     
    54:40
    Miles Wood se individuálně dostal s pukem až na levý kruh, ani on ale nezamířil mimo tyče.
     
    53:54
    Mohlo být rozhodnuto! Nico Hischier zakončoval z mezikruží, ale branku velice těsně přestřelil.
     
    53:35
    Letang chyboval při rozehrávce a kotouč jej připravil agilní Jesper Bratt. Domácí nakonec donutili DeSmithe k zásahu a hra je přerušena.
     
    52:54
    Rozhodčí u videa potvrdili, že branka neplatí! Sidney Crosby jen nevěřícně kroutí hlavou, situace ale skutečně vypadala neregulérně.
     
    52:54
    Pittsburgh už se radoval ze snížení, ale gól z pochopitelných důvodů neplatí. Ve vysoké poloze se pohybující Rustova hokejka srazila brankáře Kinkaida k ledu. Ke kotouči se následně dostal Sidney Crosby, jenž o hlavu otřeseného gólmana dostal střelu do sítě. Ale pozor, trenér hostů si ještě bere challenge!
     
    51:56
    Noesen byl za DeSmithovou brankou nevybíravě atakován Malkinem. Tribuny bučí, zákrok to byl skutečně na hraně. Opakované záběry odhalují, že se jednalo o nepříjemné naražení zezadu, a tudíž o nedovolený zákrok.
     
    51:36
    Nyní se na straně New Jersey hromadí technické přestupky. Teď se píská pro změnu zakázané uvolnění a hra se tak přemístí před Kinkaida.
     
    50:58
    Devils trošku uspěchali přechod přes modrou čáru a rozhodčí snadno odhalil postavení mimo hru.
     
    50:43
    Pittsburgh se pokusil rozjet akci, defenzivní povinnosti si ale dobře splnil Severson a ještě nahodil puk za hostující klec.
     
    49:59
    Pokračovat se bude po komerční pauze. Pens opět ztrácejí dvě branky. Dokáží utkání zdramatizovat, nebo si aktivnější soupeř vítězství v klidu pohlídá? Toť hlavní otázka pro následující minuty!
    49:51 Travis ZAJAC - 3:1
     
    49:51
    Devils právě vstřelili branku!
    Ďáblové vedou 3:1, a nutno říct, že zaslouženě! Znovu se usadili v pásmu. Od modré čáry citlivě nahodil Damon Severson a po šikovné teči TRAVISE ZAJACA musel DeSmith kotouč zklamaně vylovit ze sítě. Asistence: Damon Severson, Taylor Hall.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    48:55
    Pittsburgh se nemůže vymanit z obranné zóny, píská se další icing!
     
    48:39
    Po korekci stavu přebírají hráči New Jersey iniciativu zpět na své hokejky. Nyní nedovolili soupeři nic více, než vyhození na zakázané uvolnění.
     
    48:15
    Zajímavá příležitost Devils! Po bleskově sehraném brejku vzal situaci dvou proti jednomu na sebe Stefan Noesen. Ke smůle domácích mu branka byla malá a trefil jen zadní plexisklo.
     
    47:27
    Domácí odpovídají zvýšenou aktivitou. Po slušném zámku tečoval střelu od modré Hischier a k úspěchu nechybělo mnoho! Kotouč prosvištěl jen těsně nad břevnem.
    46:16 Jevgenij MALKIN - 2:1
     
    46:16
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak toto byla hokejová paráda. Kessel zavezl puk do pásma a oslovil u mantinelu připraveného Colea. Ten moc dobře věděl o volném JEVGENIJI MALKINOVI, jenž si mezi kruhy touš zpracoval, najel si až před branku a krásným bekhendovým blafákem nedal Kinkaidovi šanci. Asistence: Ian Cole, Phil Kessel.
     
    44:25
    Kinkaid si dojel pro puk za branku, kde na něj dotíral Kühnhackl. Domácí měli štěstí, že z toho nakonec prakticky nic nebylo.
     
    43:54
    Hosté mohli snížit, ovšem Keith Kinkaid byl proti. Kessel zpoza klece poslal puk do brankoviště. Oleksiak sice zakončit nedokázal, ale kotouče se chopil Hagelin a z bezprostřední blízkosti zakončoval. Maskovaný muž skvěle vytasil pravý beton!
     
    43:05
    Crosby se prohnal do útočné třetiny a diagonálně hledal Määttu. Ten na puk nedosáhl ideálně a nezpracoval jej.
     
    42:38
    Po další době se jali zaútočit Devils, ale nezvládli přechod do pásma a provinili se postavením mimo hru.
     
    41:29
    Štěstí zkusil Phil Kessel, jehož střelu ještě tečoval Hagelin. Kotouč prosvištěl kolem tyčky jen z vnější strany, Pittsburgh nicméně utahuje šrouby.
     
    40:39
    Brian Dumoulin nahazoval od modré čáry a před brankou ještě clonil Sidney Crosby. Domácí gólman mohl být rád, že pokus zamířil mimo tyče.
     
    40:20
    Pens se okamžitě natlačili do pásma. Nakonec zpoza branky přihrával Crosby, ale úplně si nepotykal s přesností a kotouč se dostal až do neutrální zóny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 02:58.
     
    Prostřední perioda se nesla ve znaku výrazné aktivity Devils. Ti disponovali drtivou střeleckou převahou a vyjádřili ji dvěma brankami v úvodních minutách. Nejdříve se důrazem prosadil Travis Zajac a po krásné akci zdvojnásobil rozdíl ve skóre Blake Coleman. Hosty následně držel při životě fantastický Casey DeSmith. Pittsburgh, ač byl dlouho neškodný, mohl snížit. Crosby ovšem prázdnou branku minul!

    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):
    New Jersey 16 (29), Pittsburgh 4 (10).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:38
    Schultz se snažil rozjet ještě jednu akci, avšak přihrál Crosbymu na brusle a hvězdný útočník nezískal nad pukem plnou kontrolu. Zdá se, že už do konce druhé třetiny nic neuvidíme.
     
    39:09
    Olli Määttä nic nevymýšlel a z uctivé vzdálenosti vypálil. Rána byla mírně tečována a Keith Kinkaid v tomto případě zasahovat nemusel.
     
    38:49
    Pittsburgh si ověřil, že pokud hraje aktivně, rozhodně může hrozit. Nyní opět operuje v útočném pásmu.
     
    37:25
    Tak to je neskutečné! Jake Guentzel předvedl moc pěknou akci. Natáhl na sebe dvojici obránců, načež nezištně našel na pravém kruhu hlídkujícího Sidneyho Crosbyho. Ten, ač pálil neatakován, zcela odkrytou klec míjí! Toto se Crosbymu nestává každý den a domácí diváci mu to dávají posměšnými gesty pořádně znát.
     
    36:57
    Po střele od modré čáry, kterou DeSmith odrazil mimo klec, se po puku natáhl Hall a cpal jej zpět do brankoviště. Tam už si maskovaný muž situaci pohlídal.
     
    36:27
    Neposedný skákavý puk Rust nezkrotil a Devils obrací hru opět směrem k brance Tučňáků.
     
    35:57
    Dumoulin od modré čáry nahodil puk na Kinkaidovy betony. Po odrazu od nich mohl dorážet Malkin, na puk ale nedosáhl. Pohříchu se jednalo o největší šanci Pittsburghu za velice dlouhou dobu.
     
    35:42
    Hischier se po Müllerově rozehrávce natahoval bez úspěchu. Po icingu uvidíme buly po Kinkaidově levé ruce.
     
    34:58
    Je to až neskutečné, ale Pens ve druhé periodě vystřelili zatím pouze jednou! Pokus si navíc připsal Hagelin až ze středního pásma.
     
    34:53
    Hru nám kouskují komerční přestávky. V úvodu druhé části se totiž téměř nepřerušovalo a komerční povinnosti tedy v těchto chvílích následují rychle za sebou. Poslední akci táhl Zacha, ale nepohodl se s Palmierim, jenž překročil modrou čáru příliš rychle a píská se postavení mimo hru.
     
    33:38
    Wood už už unikal všem, až jej rozhodil vracející se Dumoulin. Ten do soupeře vrazil tělem, načež domácí útočník spadl do brankoviště a společně s DeSmithem odvezl branku daleko mimo optimální pozici.
     
    32:57
    Boyle přejel modrou čáru a okamžitě prověřil gólmana. Ten neměl se zákrokem problém a odklonil dráhu střely do rohu kluziště.
     
    32:20
    Oleksiak vyváží touš z obranného pásma. Ani teď se ale Pens nedostali přes soupeřovu modrou čáru! Jejich výkon je momentálně skutečně bezzubý.
     
    30:58
    Skvělý DeSmith! Nebýt jeho fantastických zákroků, mohl to už pro dnešek Pittsburgh zabalit. Puk se trošku šťastně odrazil přímo na hůl Noesena, jenž zblízka nechal vyniknout maskovaného muže.
     
    30:41
    Hosté už jsou v plném počtu, ale Devils znovu tlačí. Momentálně okupují útočné pásmo a chystají si střeleckou pozici.
     
    29:59
    Teď už vyčerpaní Pens vyhazují a konečně mohou vystřídat.
     
    29:21
    Neskutečné! Ďáblové si v přesilovce vytvořili zcela drtivý tlak. Do poloprázdné klece nejdříve nedokázal puk dorazit Zacha. Následoval pokus Halla, se kterým si DeSmith skvěle poradil, stejně jako se snahou Wooda z bezprostřední blízkosti.
     
    28:55
    Hagelin ze středního pásma napálil touš až na Kinkaida. Na střely v druhé třetině tedy v tuto chvíli hosté prohrávají 1:6.
     
    28:30
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jake Guentzel – 2 min., nedovolené bránění).
     
    28:16
    Dělový projektil v podání Guentzela rozezvučel zadní mantinel. Tribuny si jen oddechly.
     
    27:20
    Miles Wood se ocitl v zajímavé pozici. Bekhendové zakončení z poměrně ostrého úhlu další brankou neskončilo, DeSmith se totiž na bližší tyčku přitiskl včas.
     
    26:33
    Kotouč putuje z hokejky na hokejku. Hosté zvyšují aktivitu a snaží se postupně přebírat iniciativu. Momentálně ale nic kloudného nevymyslel, Schultz totiž nepřesně přihrával.
     
    25:30
    Druhá perioda zatím nabízí velice interesantní podívanou. Pens se stále více osmělují a pochopitelně se nikterak nevzdávají.
     
    24:25
    Mohlo být sníženo! Oleksiak poslal odražený puk přímo "do ohně", kde jej z první usměrnil na branku Riley Sheahan. Kinkaid ale střelu pohotově zastavil.
    23:05 Blake COLEMAN - 2:0
     
    23:05
    Devils právě vstřelili branku!
    Lepší vstup do druhé třetiny si New Jersey mohlo těžko přát. Määttä se nechal ve vlastím pásmu velice snadno oloupit Noesenem. Poté už to šlo ráz na ráz. Noesen si elegentně vyměnil puk s Zajacem a vtipnou zadovkou oslovil BLAKEA COLEMANA. Ten poslal svižnou střelu, na kterou si gólman sáhl, ale vytěsnit ji nedokázal! Asistence: Stefan Noesen, Travis Zajac.
     
    22:40
    Po nahozeném puku se sápal Coleman. Rychlejší byl Schultz, který jej vyváží z obranné zóny.
     
    21:49
    Fanoušci už se radovali podruhé, ale Wood vychýlil branku z ideálního postavení, a proto byla následná dorážka neplatná. Skóre zůstává 1:0!
    20:30 Travis ZAJAC - 1:0
     
    20:30
    Devils právě vstřelili branku!
    To bylo rychlé! Devils jsou hned zkraje prostřední dvacetiminutovky do vedení. Blake Coleman bojoval u zadního hrazení o kotouč s Letangem. Černá guma se nakonec od mantinelu odrazila před branku na TRAVISE ZAJACE, jenž ji z úhlu nahrnul do DeSmithových betonů. Od těch se puk odrazil zpět k útočníkovi, a ten už snadno otevřel skóre. Asistence: Blake Coleman, Stefan Noesen.
     
    20:07
    Hra pokračuje. Po vhazování drží kotouč hosté. Daleko se ale nedostali a musejí se vracet do defenzivy.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 02:03.
     
    První třetina je za námi. Po nepříliš záživném oťukávání přišla pěstní výměna Noesena a Colea. Ta zápas viditelně nastartovala k lepšímu. Posléze jsme totiž viděli několik zajímavých šancí, leč žádná změnu stavu nepřinesla. Rozhodně aktivnějším dojmem zatím působí Devils.

    Střely na branku po 1. třetině:
    New Jersey 13, Pittsburgh 6.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:16
    Wood zblokoval střelu Määty, přičemž mu puk zlomil hokejku. Zdá se ale, že se domácí z obranného pásma vymaní.
     
    18:25
    V těchto chvílích sledujeme spíše neúspěšnou snahu obou mužstev o zahrození. Kotouč putuje od mantinelu k mantinelu, vše se ale odehrává daleko od obou branek.
     
    17:04
    Crosby z nulového úhlu vyprodukoval nepříjemnou střelu, které Kinkaid zvládl nastavit rameno.
     
    16:40
    Hosté oslabení s velkou dávkou štěstí a brankářského umění přežili. Nyní už operují v ofenzivní zóně.
     
    16:06
    A další těsná situace! Zprvu nenápadnou střelu Müllera lízl DeSmith lapačkou a nakonec mu pomohlo břevno, které střelu odrazilo do bezpečí.
     
    15:12
    Parádní zákrok v podání DeSmithe! Hischier obdržel přihrávku před poloodkrytou klec, maskovaný muž ovšem předvedl skutečně velký zákrok a parádním přesunem nedopřál mladému Švýcarovi gólovou radost.
     
    14:51
    Na ledě je při přesilové hře také Pavel Zacha. Právě on teď hledal spoluhráče v předbrankové skrumáži. Nejlépe se ale zorientoval brankář DeSmith.
     
    14:15
    Pens si připsali bleskurychlé vyhození. Vzápětí přidávají další a zatím brání velice zkušeně.
     
    14:09
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kris Letang – 2 min., sekání).
     
    13:58
    Zápas začíná být stále zajímavější! Okénka v defenzivě dokonale využil Hall, jenž udělal pár rychlých kroků a pelášil sám na branku. Na DeSmithe zkusil bekhendový blafák a maskovaný muž jej zastavil betonem. Domácí si ale zahrají přesilovku.
     
    13:46
    Dumoulin napálil puk za branku. Tam si jej v klidu zastavil Kinkaid a rozehrál na Lovejoye.
     
    13:26
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Stefan Noesen – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Ian Cole – 5 min., bitka).
     
    13:26
    Z ničeho nic se do sebe pěstmi pustili Noesen a Cole. Potyčku vyhrál bijec Pittsburghu, jenž soka po několika ranách skolil k zemi! Pochopitelně se bude vylučovat.
     
    12:18
    Toto už ale byla velká šance! Hall krásnou křižnou přihrávkou našel Grreneho, jenž si sjel až do blízkosti branky a ještě hledal zcela volného Hischiera. Hosté měli velké štěstí, že se mladý útočník nedostal k již formálnímu zakončení!
     
    12:04
    New Jersey rychle obrátilo hru. Noesen zkusil po ledě nahodit puk na DeSmithe, a ten jej včas přikryl pod rukavicí.
     
    11:47
    Zatím zřejmě nejnebezpečnější střela! Bryan Rust na pravém kruhu nic nevymýšlel a vyslal touš vstříc brance. Jako bleskl ovšem vzduchem prosvištěla lapačka Kinkaida, která zapříčinila, že musel útočník Pens zklamaně sklopit zrak.
     
    11:19
    Zápas plyne v rychlém tempu dál. Na ledě je první formace Pittsburghu, tak uvidíme, zda si dokáže vytvořit něco zajímavého.
     
    10:40
    Hall se pokoušel rozčísnout nezáživnou pasáž drzou kličkou přes Oleksiaka. Ten však zachoval chladnou hlavu a soupeře vytlačil mimo střelecký úhel.
     
    09:59
    Zacha sice u mantinelu byl přetlačen Sheahanem, leč domácí se ke kotouči po nepřesnosti hostujícího hráče rychle dostali.
     
    09:27
    Kessel si zpracoval dalekonosnou přihrávku. Nejproduktivnější Tučňák je zatím bráněn vskutku důsledně a ani teď se vůbec nedostal do pásma.
     
    08:50
    V posledních pěti utkáních skórovalo New Jersey v úvodní části pouze jedinkrát! Dnes tedy bojují také s touto nepříznivou statistikou. Nenarušil ji zatím ani Coleman, jehož pokus od modré čáry minul DeSmithovu bránu.
     
    08:37
    Vědět o sobě dal také český Dominik Simon. Český forvard, jenž dnes znovu nastupuje v elitní formaci, vypálil z levé strany. Střelu Kinkaid dobře viděl a neměl problém se zásahem. Následuje komerční pauza.
     
    07:59
    Kesselova snaha o průnik do pásma byla marná, počíhal si na něj totiž Greene a černou gumu mu odcizil.
     
    07:25
    Pens jsou kompletní! Oslabení ustáli, ačkoliv se dostávali pod tlak. Uvidíme, jak se bude obrázek hry vyvíjet nadále.
     
    06:32
    Seversonův tvrdý pokus byl zastaven ještě před tím, než se dostal k brankáři. Po pokračujícím náporu osvobodil svůj tým Kühnhackl.
     
    06:21
    Po slušném zámku prověřil gólmanovu pozornost Kyle Palmieri. DeSmith si jeho projektil našel a ztlumil jej ve výstroji.
     
    05:46
    Devils začali početní výhodu slibně. Nakonec pálil Butcher, cíl ovšem minul a hosté vyhazují do bezpečí.
     
    05:28
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jamie Oleksiak – 2 min., nedovolené bránění).
     
    04:46
    Sledujeme svižný hokej s minimem přerušení. Zatím čekáme na první větší šanci, ale na obou týmech je vidět snaha, což je rozhodně sympatické.
     
    03:49
    Již v plném počtu zavezl puk do pásma Butcher, načež jej nahodil na zadní mantinel. Tam se kotouče zmocnili hráči Pittsburghu.
     
    03:19
    Zacha odvedl při oslabení kus poctivé práce a domácí se dokonce Coleman dostal k zakončení! To minulo cíl a přesilovka Pens se chýlí ke konci.
     
    02:30
    Po střele Phila Kessela přichází další vyhození! Kinkaid si totiž připsal další zákrok a umožnil spoluhráčům dostat se k puku.
     
    01:51
    Poměrně rychle po zahájení přesilovky byl Pittsburgh z pásma vyhnán a musí tak začít z hloubi pole.
     
    01:34
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Miles Wood – 2 min., hákování).
     
    01:10
    Na modré čáře napřáhl Lovejoy. Kotouč tečoval Palmieri a projel nedaleko kolem tyčky DeSmithovy klece!
     
    00:59
    Další akci Pens zastavil ofsajd.
     
    00:34
    Letang rozehrává zpoza vlastní klece na Malkina, jenž nakonec trošku krkolomně dostal kotouč do útočného pásma.
     
    00:05
    Hrajeme! Na úvodním vhazování uspěl Crosby, puk tedy drží hosté a mohou prokázat první útočné choutky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů už vstupují na ledovou plochu Prudential Center, které se zdá být velice slušně zaplněno. Domácí oblékli červené dresy, Tučňáci bílé. Utkání odstartuje za pár minut!
     
    Ani jeden z trenérů dnes nevyužije svoji gólmanskou jedničku. V kleci Ďáblů nastoupí Keith Kinkaid, zatímco branku hostů bude hájit Casey DeSmith.
     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Kinkaid (Appleby) – Vatanen, A. Greene (C), Severson, J. Moore, Lovejoy, Butcher – Bratt, Hischier, Hall (A) – Palmieri, Zacha, Wood – Noesen, Zajac (A), Coleman – Müller, Boyle, Stafford.

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang, Dumoulin, J. Schultz, Määttä, Oleksiak, Cole – Rust, Crosby, Simon – Aston-Reese, Malkin, Hagelin – Kessel Sheahan, Guentzel – Reaves, Rowney, Kühnhackl..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    PITTSBURGH PENGUINS

    Tučňáci se v tabulce Metropolitní divize drží těsně za dnešním soupeřem z New Jersey. Nutno ovšem podotknout, že mají odehráno o dva zápasy více. Pittsburgh těží z velmi dobře zvládnutých prodloužení a nájezdů, ve kterých sbírá důležité body navíc. V této činnosti má momentálně devět vítězství a pouhé tři porážky. Nejproduktivnějším hráčem není Crosby, ani Malkin, nýbrž zkušený Phil Kessel. Je ale na pováženou, že ofenzivní lídři Pens se ve statistice účasti na ledě topí v mínusu. Na rozdíl od Devils ovšem disponují výbornou formou, z posledních dvanácti zápasů totiž ovládli devět. Potvrdí proti New Jersey roli opravdu jen velice lehkého favorita?
     
    NEW JERSEY DEVILS

    Vypadá to, že by se v New Jersey konečně mohlo schylovat k úrodnějším časům. V extrémně vyrovnané Metropolitní divizi, ve které mužstva předvádějí spíše průměrnější výkony, se Ďáblové nacházejí na druhé příčce. Po stránce produktivity je táhne Taylor Hall, jenž si za 45 odehraných zápasů připsal rovných 50 bodů. Při nedávných utkáních ale forma Devils nebyla ideální. Vyhráli poslední dva zápasy, před tím se ovšem potýkali s velice neuspokojivou bilancí – deset proher z dvanácti utkání! Naváží proti Pittsburghu na výkony s Buffalem a Philadelphií?
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořského hokeje! National Hockey League má v noci ze soboty na neděli na programu poměrně bohatou várku zápasů. My budeme společně sledovat utkání mezi týmy New Jersey Devils a Pittsburgh Penguins. Jedná se o souboj protivníků z horních pater Metropolitní divize. Rozhodně tedy sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 21. Zajac (Coleman, Noesen), 24. Coleman (Noesen, Zajac), 50. Zajac (Severson, Hall) – 47. Malkin (Cole, Kessel)


    New Jersey Devils: Kinkaid (Appleby) – Vatanen, A. Greene (C), Severson, J. Moore, Lovejoy, Butcher, Müller – Bratt, Hischier, Hall (A) – Palmieri, Zacha, Wood – Noesen, Zajac (A), Coleman – Boyle, Stafford.
    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang, Dumoulin, J. Schultz, Määttä, Oleksiak, Cole – Rust, Crosby, Simon – Aston-Reese, Malkin, Hagelin – Kessel, Sheahan, Guentzel – Reaves, Rowney, Kühnhackl.
    thejrc.org