Winnipeg – Colorado 3:0 (kon.) | Boston – Toronto 4:1 (kon.) | Buffalo – St. Louis 0:1 (kon.)
Florida – Detroit 3:2 (kon.) | New Jersey – Pittsburgh 3:1 (kon.) | NY Islanders – Columbus 4:3 (kon.)
Nashville – NY Rangers 5:2 (kon.) | Dallas – Minnesota 6:1 (kon.) | Vancouver – Tampa 2:4 (kon.)
Calgary – Chicago 4:3 (po pr.) | Los Angeles – Arizona 6:0 (kon.) | Washington – Vegas 3:4 (kon.)
Montreal – Ottawa 4:1 (kon.) | Carolina – San Jose 1:3 (kon.)
konec
Nashville Predators
5:2 (0:0, 2:0, 3:2)
New York Rangers
Neděle 04.02.2018, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    NEW YORK RANGERS

    Závod o vyřazovací boje pokračuje také ve Východní konferenci, New York Rangers si v něm ale moc dobře nevedou. Mají totiž v Metropolitní divizi stejně bodů jako poslední New York Islanders (55) a jejich ztráta na první tři pozice činí pět bodů. Což samozřejmě není propastná mezera, pokud ji však Jezdci chtějí smazat, musí hodně zabrat. Z posledních čtyř duelů Newyorčané zvítězili pouze jednou, a to když přestříleli San Jose Sharks na jejich ledě 6:5. Jinak si nevěděli rady s Toronto Maple Leafs (0:4), Anaheim Ducks (3:6) a Los Angeles Kings (2:4). Jak je zjevné, Rangers často inkasují přes čtyři branky na zápas a na hře směrem dozadu musí hodně zapracovat, pokud by rádi zlepšení. Příští dva duely tým sehraje na kluzištích soupeřů, potom ohlásí návrat do Madison Square Garden.

    Kanadské bodování Rangers vede norský útočník Mats Zuccarello (8 + 29), následují ho Pavel Bučněvič (13 + 19) a J. T. Miller (11 + 21).
     
    NASHVILLE PREDATORS

    Nashville by na jaře znovu rád do finále Stanley Cupu, než ale začne play-off, musí se hokejisté z města country muziky proklestit základní částí. Což zatím zvládají výborně. Náleží jim druhá příčka Centrální divize, se ztrátou dvou bodů na první Winnipeg Jets. Nicméně situace v tabulce je tak natěsnaná, že si nemůže dovolit polevit vůbec nikdo. Minule Predátoři přejeli jasným poměrem 5:0 Los Angeles Kings, ještě o zápas dříve gratulovali soupeři, když padli doma s Chicago Blackhawks těsně 1:2. Naopak se týmu dařilo v New Jersey, které Nashville vynuloval 3:0. Loňskému finalistovi se daří hodně směrem dozadu, což jde vidět na výsledcích. I dnes Rangers to budou mít v Nashvillu hodně těžké, aby dali nějaké góly.

    Statistikám týmu vládne obránce P. K. Subban (12 + 26), kterého doplňují Filip Forsberg (16 + 20), Viktor Arvidsson (16 + 15) nebo Kevin Fiala (13 + 18).
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly v říjnu. New York Rangers doma přivítali Nashville Predators a zvítězili 4:2.
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Pavelec (NYR) (14 odchytaných zápasů)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat souboj dvou týmů, které na sebe v základní části narazí naposledy. Nashville Predators doma přivítají New York Rangers.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ellis, Jemelin, P. K. Subban, Ekholm, Irwin – F. Forsberg, Johansen, Arvidsson – Fiala, Turris, C. Smith – Hartnell, Bonino, Järnkrok – Salomäki, Sissons, Watson.

    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – McDonagh, Holden, Skjei, M. Staal, Br. Smith, DeAngelo – Rick Nash, Zibanejad, Bučněvič – J. T. Miller, K. Hayes, Zuccarello – Grabner, Holland, Fast – C. McLeod, Desharnais, Vesey.

    Rozhodčí: St. Laurent, Rank – Alphonso, Murphy.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
     
    Už si jen poslechneme hymnu a budeme moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Jako první se puku na vhazování zmocnili domácí. Ti také zavezli touš dopředu, kde ho cpali na branku Lundqvista.
     
    00:24
    Pekka Rinne si zahrál s pukem za svou svatyní. Musel tak činit rychle, protože za ním mířila trojice hráčů v bílých dresech.
     
    00:56
    A znovu se hra převrátila na druhou stranu. Roman Josi nahazoval, Kevin Fiala tečoval a Lundqvist měl co dělat, aby kotouč vykopl před sebe.
     
    01:22
    Hostující gólman nic neriskoval, také další nahozený puk podržel pod lapačkou a přerušil hru.
     
    01:42
    Nashville chtěl příliš rychle do útočného pásma. Po vyhození přes všechny čáry je mu pískáno zakázané uvolnění, hra se vrací před zraky Pekky Rinneho.
     
    01:59
    Vesey hledal spoluhráče hodně nepřesně, místo dalšího bílého dresu našel pouze zadní mantinel, kde čekali připravení obránci Predátorů.
     
    02:35
    Grabner chtěl zkusit samostatnou akci, ale Predators ho ve středním pásmu zavčas zastavili. Zatím se hraje hodně nahoru dolů, bez většího bránění.
     
    03:14
    Josi si připsal další střelu na branku, tentokrát z prostoru mezi kruhy. Lundqvist měl co dělat, aby jeho pokus zastavil, ale nakonec to zvládl.
     
    03:45
    Nikdo nechce udělat hned v prvních minutách chybu, a tak to celky stále zkoušejí spíše nahozeními. Z nich ale vyložené šance vidět nejsou, takže si musíme počkat.
     
    04:17
    P. K. Subban pro domácí vybojoval kotouč v pravém rohu a vypadalo to, že by Nashville mohl zakončovat. Ale nikoli.
     
    04:41
    Sledujeme delší pasáž bez přerušení, s kotoučem si za brankou znovu zahrál Rinne.
     
    04:49
    Nashville Predators si zahrají přesilovou hru, první v zápase. Marc Staal totiž vyhodil puk přes mantinel a inkasuje dvě minuty za zdržování hry.
     
    05:24
    Na úvod oslabení se Rangers osvobozují vyhozením přes všechny čáry, mají čas vystřídat formace.
     
    06:00
    Nepříjemná Subbanova jedovka, která byla navíc tvrdá. Henrik Lundqvist ji ale stačil vyrazit betonem před sebe, žádná další dorážka už nepřišla. Velká možnost domácích.
     
    06:38
    Už jen poslední vteřiny ze Staalova trestu, zdá se, že New York svou první početní nevýhodu duelu zvládne bez inkasování.
     
    07:15
    Je to tak. Hosté jsou kompletní a Predators si během přesilovky připravili jednu větší šanci. Teď se na útok konečně mohou soustředit i Rangers.
     
    07:44
    Ještě stále rozhodčí nemuseli přerušit hru, proto také čas rychle plyne. Kolem Lundqvista sice proletěl nebezpečný kotouč, ten však netrefil zařízení.
     
    08:11
    První velká šance Newyorčanů. Byl u ní Marc Staal, jenž z prostoru před brankovištěm zkoušel překonat ležícího Rinneho. Těsně se mu to nepovedlo.
     
    08:38
    Až nyní Pekka Rinne přerušuje hru, drží kotouč a my uvidíme komerční přestávku. Zanedlouho budeme pokračovat.
     
    08:46
    Hostující Smith si musí jít odpykat dvě minuty za podražení, to znamená druhou přesilovku pro Nashville. Rangers se musí znovu bránit ve čtyřech.
     
    08:59
    Okamžitě po vhazování hráči v bílých dresech vyhazují pryč, Predators musí hledat cestu zpátky do útočného pásma.
     
    09:27
    Filip Forsberg zavezl puk ukázkově po pravém mantinelu do útočného pásma, tam mu ho ale soupeř vypíchl. A následovalo další vyhození až k Rinnemu.
     
    10:06
    Tahle přesilovka není podle domácích představ. Až teď vyslal Subban pecku z dálky, Lundqvist si ji ale našel a schoval do rukavice. Uvidíme nové buly.
     
    10:22
    A zase Subbanova pumelice. Gólman Rangers musel hodně nízko, aby ji betonem vykryl. Dnes se obránce Predators nebojí zakončovat ze žádné pozice.
     
    10:55
    Hosté jsou kompletní, zvládli i další oslabení. Ještě ale musí odolávat tlaku soupeře, který je nastěhovaný v brankovišti Lundqvista.
     
    11:31
    Po delší době se hosté dostali pryč z obranného pásma, mají za sebou dlouhé střídání.
     
    11:58
    J. T. Miller zavezl puk do pásma pro Rangers, ještě hledal Veseyho. Jenže žádná střela na branku z toho zatím nepramení.
     
    12:30
    Mimo jiní se přitvrzuje v soubojích u mantinelu, kde se nešetří s nárazy. Ale zatím je vše v pořádku a podle pravidel.
     
    12:58
    Ránu Marca Staala od modré čáry zblokovala obrana ve žlutém, díky ní se kotouč dostal snadno do středního pásma. Tam už se o něj postarali útočníci Predators.
     
    13:28
    Další dlouhá pasáž bez hvizdu arbitrů, už se hraje několik minut vkuse a na tempu hokeje to jde hodně znát.
     
    14:02
    Zbytečně rychlá rozehrávka domácího týmu, Predátoři vyhazují na zakázané uvolnění a musí zpět před svého maskovaného muže.
     
    14:29
    Rangers teď nikam nespěchají, hlavně si dávají pozor na zadní vrátka. Je také pravda, že se vepředu nedostávají do takových možností jako domácí mužstvo.
     
    14:56
    Zuccarello vypálil z dálky, od Rinneho vyrážečky puk zamířil do ochranné sítě. Vhazovat se bude až po konci komerční přestávky.
     
    15:06
    Newyorský tým chyboval na útočné modré čáře a málem z toho bylo domácí přečíslení. Jen tak tak, že ještě obránci Rangers stačili v posledním okamžiku reagovat.
     
    15:41
    Watson hledal mezi kruhy najetého Salomäkiho, ten byl ale na určeném místě příliš pozdě. Potom už mohl rozehrávat obránci v bílých trikotech.
     
    16:04
    Zakázané uvolnění New York Rangers, po delší odmlce se bude vhazovat před Lundqvistem.
     
    16:20
    Ellis neměl moc času na rozmyšlenou, a tak jen nahodil puk do pásma po mantinelu. Potom měl Lundqvist spoustu práce s dorážkami, všechny ale včas vyřešil.
     
    16:20
    Ještě jedna komerční pauza v této třetině, potom už pokračujeme v jejím zbytku.
     
    16:50
    Už se znovu hrálo, ale ne dlouho. Domácí s odrazem poslali puk na střídačku, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    17:05
    Pekka Rinne tušil, že se nebude pískat zakázané uvolnění, a tak vyjel z branky za další rozehrávkou. Docela se mu povedla, ale vepředu nebyli najetí útočníci ve žlutém.
     
    17:37
    Ryan Johansen kličkoval na levé straně útočného pásma, neměl ale dostatek prostoru a času pro zakončení.
     
    18:07
    Carey ujížděl po pravém mantinelu, avšak ani on Rinneho výrazněji neohrozil. Zakončení šlo hodně vysoko nad horní tyčku.
     
    18:36
    Pomalu se blížíme k závěru úvodního dějství, poslední minuty už nesledujeme ani moc velkých šancí.
     
    19:05
    Začala poslední minuta první třetiny. V útočném pásmu New York Rangers. Jenže jen na okamžiky, velmi záhy o třetinu zase přišli.
     
    19:28
    Ještě jedno nahození v podání Arvidssona, na druhé straně rozehrávka Rinneho. Ale více už se toho v úvodní části asi nestane.
     
    19:49
    Tak přeci jen ještě ano. Henrik Lundqvist musel tasit lapačku proti Johansenovi, který ho prověřil dělovkou z dálky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    To je z první třetiny vše. Na první branku stále čekáme. Sice jsme viděli dost šancí, hlavně ze strany Predators, ale gólmani drží čistá konta. Na úvodní trefu duelu si musíme počkat minimálně do prostředního dějství. Zahajovacích dvacet minut uteklo docela rychle, moc se totiž nepřerušovalo.
     
    Střely na branku v první třetině

    Nashville Predators: 11

    New York Rangers: 5
     
    Zanedlouho začne druhá třetina utkání. Dočkáme se v ní první branky?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Úvodní buly druhé třetiny zvládli lépe domácí. Už také hledají co nejrychlejší cestu dopředu, aby mohli zakončovat.
     
    20:19
    Nashville právě vstřelil branku!
    Netrvalo to ve druhé třetině ani půl minuty a Predators vedou. Domácí dostali kotouč jednoduše do útočného pásma, chvíli jej tam podrželi. Načež nahrávku na modrou čáru k pravému mantinelu dostal obránce P. K. SUBBAN. Ten předvedl dnes už několikátou dělovku, tahle ale zapadla do sítě. Bek Nashvillu ukázkově vymetl pravý horní růžek branky Henrika Lundqvista. Takže tu máme první přesný zásah a Rangers musí dohánět. Asistence: Filip Forsberg, Viktor Arvidsson.
    20:19 P. K. Subban - 1:0
     
    21:33
    Hra přerušena, kotouč totiž končí za mantinelem a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    22:10
    Hraje se hodně aktivně, ale hosté mají problém dostat kotouč do útočného pásma a nějakou dobu jej tam podržet.
     
    22:35
    Domácí potřebovali vystřídat, a tak vyhodili kotouč kupředu tak šikovně, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    23:15
    Další Subbanova střela, opět moc nechybělo, aby skončila v brance. Kdyby někdo čekal v brankovišti na dorážku, nemá Henrik Lundqvist šanci reagovat.
     
    23:36
    Nashville si dnes zahraje už třetí přesilovku. Zibanejad dostává od rozhodčích trest za nedovolené bránění gólmanovi. Dobrá šance pro Predators.
     
    24:21
    Ani tahle domácí přesilovka ale nezačala ideálně. Sice se v ní Predators dvakrát dostali do pásma, ale také o něj dvakrát přišli.
     
    24:50
    Tentokrát už mnohem větší šance. Roman Josi napálil puk do brankoviště ve chvíli, kdy Lundqvist neměl přehled o situaci. Chyběly jen centimetry, aby Nashville skóroval.
     
    25:20
    Běží poslední vteřiny z trestu Zibanejada, nejspíš ani tuhle početní výhodu hráči ve žlutém nezužitkují.
     
    25:48
    Rangers jsou kompletní, avšak Lundqvist musel vytáhnout další dva skvělé zákroky. Domácí mají herně jasně navrch a publikum to dává spokojeným povykem najevo.
     
    26:37
    Henrik Lundqvist po delší době přerušuje hru, uvidíme komerční přestávku. Tahle pauza je pro Newyorčany hodně důležitá, potřebují se po těžkých chvílích uklidnit.
     
    26:55
    Už se znovu hraje a Salomäki odvážně rozehrával přes střední pásmo. Jeho předávka na Watsona ale nedopadla moc dobře, domácí o touš přišli.
     
    27:27
    Lundqvist docela riskantně vyjel za branku rozehrávat, ve stejnou chvíli tam sjížděl hokejista ve žlutém. Ale švédský gólman to s trochou štěstí zvládl.
     
    27:53
    Nashville se sám vyhnal z útočného pásma, má ale aspoň šanci dostřídat. Hraje se teď v daleko klidnějším tempu než na začátku druhé třetiny.
     
    28:25
    Bonino zahrozil nečekaným zakončením z otočky, tahle střela ale stejně branku netrefila. Potom hosté raději vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    28:48
    Tvrdá srážka u mantinelu, po které zůstal ležet jeden hostující hokejista. A po které přišla také strkanice v brankovišti. Rozhodčí ale zabránili větším konfliktům a rvačkám.
     
    28:54
    Už se sice vhodilo buly ve středním pásmu, ale brzy je opět přerušenou. Puk totiž po odrazu zamířil na jednu ze střídaček.
     
    29:12
    A další tvrdá srážka, po které zůstal znovu ležet hráč Rangers. A tentokrát už je z toho také bitka. Ryan Johansen se pustil do Bradyho Skjeie. Oba půjdou na trestnou lavici.
     
    29:12
    Johansen i Skjei dostávají pětiminutové tresty za rvačku, takže si odpočinou za katrem. Kvůli posledním okamžikům se nám přerušení hry hodně protahuje. Mělo by se hrát stále v pěti proti pěti.
     
    29:25
    Hra pokračuje, Rangers si dali velký záležet na rozehrávce. Také že pak získali útočné pásmo, střela na branku z toho ale stejně nebyla.
     
    30:13
    Hostující Peter Holland sice dosáhl branky. Ale po výzvě domácí střídačky gól není uznán, protože padl z ofsajdu. Pokračujeme tedy za stavu 1:1 pro Nashville.
     
    30:28
    Hned má zase Henrik Lundqvist práci. Smith ho prověřil nečekaným zakončením nad ledem.
     
    30:55
    Jemelin tvrdě dohraný Millerem u mantinelu, potom musel rychlý zákrok tasit Pekka Rinne. Vhazovat se bude před jeho zraky, ale až po komerční přestávce.
     
    31:18
    Lundqvist dnes už poněkolikáté rozehrál puk za svou klecí, pak ale trefil jen hokejku soupeře. Ke střele se málem dostal domácí Salomäki.
     
    31:50
    Po komerční pauze je hra o něco klidnější, emoce opadly. Což je dobře, protože se na ledové ploše začalo až nezdravě moc přitvrzovat.
     
    32:12
    Ryan Ellis počka, až dostřídá zbytek formace, teprve poté rozehrál puk dopředu. Ale celá situace stejně skončila pouze zakázaným uvolněním.
     
    32:49
    Hosté nemohli pokračovat v akci, protože se dostali do postavení mimo hru. Pokud jsme v první třetině sledovali plynulou hru, o té druhé už rozhodně to samé neplatí.
     
    33:15
    Vypadá to, že bude čím dál více záležet na chybách ve středním pásmu. Jedné takové nyní využil Fiala, který zajímavě kombinoval se Subbanem.
     
    33:54
    Smith pálil z levé strany, ale zařízení Rangers hodně přestřelil. Lundqvist ani nemusel zasahovat.
     
    34:01
    Mats Zuccarello dostává dvě minuty, a to znamená, že newyorský tým bude muset absolvovat další početní nevýhodu. Norský útočník musí pykat za podražení P. K. Subbana.
     
    34:14
    Okamžitě po vyhraném buly zakončoval Ryan Ellis. Lundqvistovi sice puk vypadl, ale švédskému brankáři pomohla vyřešit potíže obrana.
     
    34:46
    Další nebezpečné nahození, tentokrát z hokejky Josiho. Ale i tenhle pokus šel hodně vedle pravé tyčky, spíše ještě potřeboval nějakou teč.
     
    35:07
    Hartnell dorážel puk odražený od zadního mantinelu a už se zdálo, že jej pošel do sítě. Jenže Henrik Lundqvist znovu zavčas vytáhl svůj pravý beton.
     
    35:48
    Domácí tráví celou přesilovku v útočném pásmu a Rangers jsou pod tlakem, nedaří se jim vyhodit.
     
    36:10
    Mats Zuccarello zpátky na ledě, i tohle oslabení hosté přestáli. Musí však co nejdříve vyhodit kotouč, aby stihli vystřídat formace.
     
    36:29
    Hra přerušena, nejspíš se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    36:47
    Domácí ujížděli v přečíslení dva na jednoho, byl to Kevin Fiala, kdo zakončoval. Prostor mezi betony soupeřova brankáře ale najít nedokázal.
     
    37:18
    Je jasné, že obě strany hlavně budou chtít dohrát toto dějství v klidu. Na ledě se toho během prostřední části odehrálo opravdu hodně, přestože padla jediná branka.
     
    37:34
    Nashville právě vstřelil branku!
    Rangers se právě přesvědčili, že chybovat v rozehrávce na vlastní polovině kluziště se nevyplatí. Hosté ztratil puk a Predators toho okamžitě využili. Nádhernou přihrávku do jízdy dostal útočník KEVIN FIALA, který zamířil a střelou zápěstím vymetl pavučinky v kleci Henrika Lundqvista. Tento zásah už byl podle pravidel v pořádku a Nashville tedy vede 2:0. Další výrazná komplikace pro Jezdce. Asistence: Craig Smith.
    37:34 Kevin FIALA - 2:0
     
    38:39
    Už se dohrává zbytek druhé třetiny. Rangers ještě hledají cestičku dopředu, ale zatím neúspěšně.
     
    39:05
    Je tu poslední minuta druhé periody. Za brankou Rinneho dvojice hráčů v bílém dresu, nicméně obrana Predators je dostatečně důrazná a nedává soupeřům moc prostoru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou zajímavou třetinu plnou srážek, trestů a napínavých momentů. Ale viděli jsme také první branky. Obě skončily v síti Rangers. Nejdříve se prosadil P. K. Subban, potom skóroval i útočník domácích Kevin Fiala. Newyorskému týmu nebyla trefa Petera Holland uznána pro ofsajd. Uvidíme, co nabídne závěrečných dvacet minut.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Nashville Predators: 23

    New York Rangers: 8
     
    Za pár okamžiků začne třetí třetina. Pokusí se ještě hosté vyrovnání, nebo body získá Nashville?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Domácí Ekholm dostane dvě minuty za vyhození kotouče přes mantinel. A to znamená, že si New York Rangers zahrají první přesilovou hru v utkání.
     
    40:21
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak tomu se říká opravdu rychle využitá přesilovka. Trvalo to přesně deset vteřin, než Rangers poslali puk do sítě a Ekholm zamířil z trestné lavice zpátky na led. Sotva hosté vyhráli vhazování v útočném pásmu, předvedli rychlou kombinaci. Na jejím konci stá útočník J. T. MILLER, jenž nasměroval puk za záda Pekky Rinneho. Máme tu tedy snižující zásah a ve zbytku základní hrací doby nás ještě čeká drama. Hosté využili hned svou první přesilovku. Asistence: Mats Zuccarello, Ryan McDonagh.
    40:21 J. T. Miller - 2:1
     
    41:29
    Nashville se snaží odpovědět aktivní hrou, ale zatím se mu nedaří tolik jako doposud. Hra přerušena ve středním pásmu, puk skončil za mantinelem.
     
    41:59
    Hraje se docela dlouho v pásmu Rangers, jenže domácí se nemohou dostat do zakončení. Jezdci jsou ve třetí třetině při bránění daleko důslednější.
     
    42:17
    Newyorský tým nemohl do útočného pásma, na modré čáře jej zastavilo postavení mimo hru.
     
    42:36
    Nashville právě vstřelil branku!
    Jenže Rangers se ze snižujícího gólu moc dlouho neradovali. P. K. Subban ukázal, že má dnes neskutečně výbornou střelu. Jakmile dostal puk na modrou čáru, znovu se opřel do kotouče a vypálil. On sám neskóroval, ale před brankovištěm kotouč tečoval COLTON SISSONS. Ten už mohl zvedat ruce nad hlavu, protože Henrik Lundqvist na změnu směru nestačil reagovat. Domácí znovu vedou o dvě trefy a mohou hrát více v klidu. Asistence: P. K. Subban.
    42:36 Colton SISSONS - 3:1
     
    43:36
    Nashvillu gól dodal odvahu i energii a najednou je na ledě zase aktivnější.
     
    43:56
    Predators se sice dostali do útočného pásma, ale jen za cenu ofsajdu. Po odpískání došlo k docela tvrdému dohrání situace ze strany Rangers, vylučovat se ale nebude.
     
    44:22
    Znovu přerušená hra. Nyní proto, že puk zamířil od mantinelu do ochranné sítě. Další buly proběhne ve středním pásmu.
     
    44:56
    Jezdci jsou po delší době zpátky v útočném pásmu, po nahození z dálky ale Pekka Rinne přerušil hru a podržel puk. Bylo kolem něj až moc rušno, proto neriskoval rozehrávku.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    45:24
    Další úspěšný zákrok pro finského brankáře, musel likvidovat teč na brankovišti. Ale nebyla to pro něj zase tak moc těžká práce.
     
    45:46
    Nick Holden se postaral o vyhození puku aspoň do středního pásma, tam ale čekali jen hráči ve žlutých dresech. Zatím to nevypadá, že by Rangers měli tvořit závěrečný tlak.
     
    46:20
    Fast prohrál osobní souboj u mantinel, to stálo hosty útočné pásmo. Kolem Rinneho se jim ani ve třetí třetině nedaří pravidelně usazovat.
     
    47:16
    Sledujeme delší pasáž bez přerušení. Především Nashville nikam nespěchá, Predátoři už si budou chtít dvoubrankové vedení poctivě hlídat.
     
    47:39
    Nahození Ryana Johansena o zadní mantinel k ničemu nevedlo. Na druhé straně se Rinne prezentoval zákrokem lapačkou. Následuje komerční pauza, za chvíli pokračujeme.
     
    48:04
    Jezdci se ještě nevzdávají, usilují o udržení puk v Rinneho blízkosti. Ale zatím se jim to nadále nedaří, často kotouče ztrácejí na modré čáře.
     
    48:21
    Viktor Arvidsson uspěchal přechod do útočného pásma, byl v postavení mimo hru a čároví rozhodčí si toho moc dobře všimli.
     
    49:10
    Mats Zuccarello zkus štěstí a pronikl individuálně před zařízení soupeře. Následná střela mu ale vůbec nevyšla, trefil jen mantinel za klecí.
     
    49:43
    Careyho ránu z dálky Pekka Rinne dobře viděl, takže v klidu přerušil hru. Je zjevné, že hosté oproti předchozím dvěma částem častěji zakončují.
     
    49:43
    Rangers si zahrají druhou přesilovku. Domácí Jemelin totiž dostal od rozhodčích dvě minuty za nedovolené bránění a je nucen pykat.
     
    50:23
    Zibanejad nenápadně nahodil puk a trefil tyčku. Nechybělo mnoho a mohlo to být výsledkově zase o jeden gól.
     
    50:55
    Polovina z Jemelinova trestu je pryč, tahle početní výhoda Rangers není zdaleka tak kvalitní jako ta první. Puk navíc končí sražený na střídačce.
     
    51:26
    P. K. Subban se postaral o další vyhození kotouče a vypadá to, že tentokrát Nashville Predators početní nevýhodu zvládnou bez inkasování.
     
    52:05
    Už jsou domácí v pěti mužích, navíc dostali puk do středního pásma a stačili vystřídat. Rangers se začíná čas na vyrovnání skóre hodně rychle krátit.
     
    52:48
    Nashville nemohl hrál s pukem, protože byl v ofsajdu. A hrát se nechtělo ani hostům, takže kotouč zůstal několik vteřin netknutý. Až poté jej vzali Newyorčané do své moci.
     
    53:25
    Hodně se teď hraje s pukem ve středním pásmu. Odtud jej dostali dopředu hráči v bílých dresech, ale střela jednoho z obránců mířila hodně mimo tři tyče.
     
    53:46
    Domácí si komplikují závěr zápasu. Craig Smith totiž dostává dvě minuty za držení a Rangers tak ještě mají naději na to, aby s výsledkem ještě něco udělali. Tak uvidíme.
     
    54:12
    Pekka Rinne si připsal dva zákroky do statistik, zlikvidoval střelu z dálky i následnou dorážku. Jezdci ale zůstávají na kotouči.
     
    54:35
    Rangers právě vstřelili branku!
    Přesilovky jsou dnes pro Rangers opravdu velmi dobrou příležitostí skórovat. Tady je další důkaz. Docela dlouho už na Pekku Rinneho nešla střela, ale když přeci jen přišla, hned skončila v síti. Autorem snižující branky je MIKA ZIBANEJAD, který se napřáhl, vypálil a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Čeká nás ještě drama? Asistence: Ryan McDonagh, J. T. Miller.
    54:35 Mika ZIBANEJAD - 3:2
     
    54:51
    Nashville právě vstřelil branku!
    Avšak podobně jako na začátku třetí části, ani teď jednobrankový rozdíl moc dlouho nevydržel. Pár vteřin po hostujícím gólu Predátoři vyrazili zkusit štěstí dopředu. A zkoušeli úspěšně. Nečekaně rychlou pecku z docela velké vzdálenosti na Henrik Lundqvista vyslal VIKTOR ARVIDSSON. Ten švédského gólmana překonal nejspíš někde mezi betony. Asistence: Ryan Johansen, Filip Forsberg.
    54:51 Viktor ARVIDSSON - 4:2
     
    55:59
    Ještě jedna komerční přestávka, po jejím konci budeme pokračovat ve zbytku duelu.
     
    56:25
    Znovu už se hraje a Nashville drží puk dostatečně daleko od své branky. Pak sice Ragners vyrazili do protiútoku, ale minul střelou bez přípravy.
     
    56:56
    New York Rangers už to zkoušejí bez brankáře a se šesti muži na ledě. Uvidíme, zda se jim risk vyplatí.
     
    57:14
    Druhé zakázané uvolnění po sobě, Nashvillu se nepovedlo ani jednou trefit prázdnou klec.
     
    57:14
    Jenže naděje Rangers jsou zase o něco menší. Michael Graber totiž inkasuje dvě minuty za držení a Nashviile čeká přesilovka. Tohle už si nejspíš domácí pohlídají.
     
    57:56
    Nashville právě vstřelil branku!
    Je hotovo, dva body za výhru v základní hrací době si dnes odnesou Nashville Predators. Roman Josi sice nejprve netrefil prázdnou branku, když minul levou tyčku. KEVIN FIALA už se ale z levého kruhu prosadil. Švýcarský útočník bez problému našel odkryté zařízení a poslal do branky Rangers pátý kotouč. Sám Fiala dnes skóruje podruhé. Asistence: Roman Josi, Kyle Turris.
    57:56 Kevin FIALA - 5:2
     
    59:03
    Hlasatel ohlásil poslední minutu třetí třetiny, už se spíše dohrává. Ani hosté se teď už zbytečně nikam netlačí.
     
    59:35
    Přeci jen to ještě zkusil Fast, ale obrana Nashvillu jej u levého mantinelu zastavila. Potom ještě Pekka Rinne přerušil hru, načež se u jeho klece strhla menší mela.
     
    59:37
    Dohrávat se bude ve čtyřech na obou stranách. Domácí Ekholm dostává dvě minuty za hrubost, hostující Fast dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    Konec zápasu.
     
    To je z dnešního zápasu vše. Ve třetí třetině jsme sledovali přestřelku, padlo během ní celkem pět branek. Rangers se dvakrát dostali na dostřel jediného zásahu, ale pokaždé brzy inkasovali a ztratili naděje na body z Nashvillu. Můžeme říci, že domácí berou vítězství zaslouženě, protože byli většinu duelu aktivnější a tvořili si také více šancí. Hosty držel hlavně brankář Henrik Ludqvist. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek víkendu.
     
    Střely na branku v zápase

    Nashville Predators: 28

    New York Rangers: 22
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Tři hvězdy utkání

    Viktor Arvidsson (NSH) (1 + 1)
    P. K. Subban (NSH) (1 + 1)
    Filip Forsberg (NSH) (0 + 2) (04:53:55)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 21. P. K. Subban (F. Forsberg, Arvidsson), 38. Fiala (C. Smith), 43. Sissons (P. K. Subban), 55. Arvidsson (Johansen, F. Forsberg), 58. Fiala (Josi, Turris) – 41. J. T. Miller (Zuccarello, McDonagh), 55. Zibanejad (McDonagh, J. T. Miller)


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ellis, Jemelin, P. K. Subban, Ekholm, Irwin – F. Forsberg, Johansen, Arvidsson – Fiala, Turris, C. Smith – Hartnell, Bonino, Järnkrok – Salomäki, Sissons, Watson.
    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – McDonagh, Holden, Skjei, M. Staal, Br. Smith, DeAngelo – Rick Nash, Zibanejad, Bučněvič – J. T. Miller, K. Hayes, Zuccarello – Grabner, Holland, Fast – C. McLeod, Desharnais, Vesey.

    Rozhodčí: St. Laurent, Rank – Alphonso, Murphy

    Diváci: 17 543
    thejrc.org