Winnipeg – Colorado 3:0 (kon.) | Boston – Toronto 4:1 (kon.) | Buffalo – St. Louis 0:1 (kon.)
Florida – Detroit 3:2 (kon.) | New Jersey – Pittsburgh 3:1 (kon.) | NY Islanders – Columbus 4:3 (kon.)
Nashville – NY Rangers 5:2 (kon.) | Dallas – Minnesota 6:1 (kon.) | Vancouver – Tampa 2:4 (kon.)
Calgary – Chicago 4:3 (po pr.) | Los Angeles – Arizona 6:0 (kon.) | Washington – Vegas 3:4 (kon.)
Montreal – Ottawa 4:1 (kon.) | Carolina – San Jose 1:3 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
San Jose Sharks
Neděle 04.02.2018, 19:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z NHL mezi Carolinou Hurricanes a San Jose Sharks! Utkání startuje v 19 hodin.
     
    San Jose Sharks

    Žraloci ze San Jose prožívají povedenou sezónu. V jednapadesáti duelech nasbírali šedesát dva bodů a zatím jim patří pátá pozice Západní konference. Na vedoucí Vegas ztrácí Žraloci jen deset bodů. Venku navíc patří mezi nejlepší celky v celé NHL. Dnes však nebude hrát produktivní Joe Thornton, který laboruje s bolavým kolenem. Naposledy San Jose vyhrálo 3:1 na ledě Columbusu.
     
    Carolina Hurricanes

    Také Carolina letos bojuje o účast v play-off. Aktuálně má na svém kontě padesát šest bodů a patří jí devátá pozice Východní konference. O místenku do bojů o Stanley Cup je však obrovská tlačenice. Doma navíc Carolina body soupeřům docela ochotně rozdává. Naposledy doma prohrála 1:4 s Detroitem.
     
    Vzájemný zápas v letošní sezóně

    Dnešní soupeři se spolu střetli v prosinci roku 2017. San Jose brankou Burnse vyhrálo 5:4 v prodloužení.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: C. Ward (Darling) – Pesce, Slavin, Faulk, H. Fleury, T. van Riemsdyk, Hanifin – T. Teräväinen, J. Staal (A), Aho – Williams, V. Rask, B. McGinn – Stempniak, D. Ryan, Skinner (A) – E. Lindholm, Krüger, Nordström.

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns (A), Braun, Vlasic, DeMelo, Dillon – Labanc, Couture (A), Hertl – Donskoi, Pavelski (C), Meier – M. Karlsson, Tierney, Bødker – J. Ward, O'Regan, Goodrow.

    Rozhodčí: McCauley, Skilliter – Murray, Gawryletz.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jak už je za oceánem tradicí, začne utkání o několik minut později.
     
    Oba týmy už nastupují na ledovou plochu. Domácí Carolina bude hrát v červeném, zatímco Žraloci přijeli v bílých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování dnešního utkání. Marc-Édouard Vlasic poslal přihrávku do útočného pásma. San Jose vlétlo do utkání aktivně.
     
    00:23
    Cam Ward musel poprvé zasahovat. Brankář Caroliny si povyjel proti zakončení od modré čáry a schoval puk do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    01:04
    Nádherná akce Caroliny! Aho se pěknou kličkou zbavil obránce, poslal utajenou přihrávku na pravý kruh, ale Teuvo Teräväinen trefil připraveného brankáře!
     
    01:36
    Pavelski poslal prudkou přihrávku mezi kruhy, jenže jeho spoluhráč si zrovna nepotykal se zpracováním a kotouč mu od hokejky odskočil na hůl obránce.
     
    02:02
    Další rychlou akci Caroliny zastavuje postavení mimo hru. Příliš rychlý byl tentokrát Brett Pesce, který projel do útočného pásma ještě před kotoučem.
     
    02:26
    Joonas Donskoi dojel nahození do útočného pásma. Hostující střelec svedl souboj s Hanifinem, jenže mladý obránce Caroliny jej připravil o možnost.
     
    03:10
    Brenden Dillon si v obranném pásmu převzal odražený puk, rozjel Tomáše Hertla, jenže český útočník nahozením do útočného pásma neoslovil nikoho v bílém.
     
    03:21
    Znovu musel zasahovat hostující brankář Jones. Gólman San Jose se stačil přesunout k levé tyči své branky a betonem vykopl puk k zadnímu mantinelu.
     
    04:06
    San Jose právě vstřelilo branku!
    San Jose se rychle dostává do vedení! Brent Burns udržel puk u mantinelu, rychle si jel vyměnil se spoluhráčem, který poslal přihrávku mezi kruhy a TIMO MEIER pohotovou střelou otevřel skóre! Asistence: Joonas Donskoi, Brent Burns.
    04:06 Timo MEIER - 0:1
     
    05:03
    Brent Burns se z obrany vydal na výlet do útočného pásma. Vousatý obránce San Jose se protlačil ke střele, jenže bekhendem nenašel mezírku u levé tyče.
     
    05:22
    Cam Ward musel znovu zasahovat. Domácí brankář si tentokrát poradil s dělovkou od pravého mantinelu a schoval puk do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    06:04
    Tomáš Hertl nahodil puk do útočného pásma, jenže u puku byl nejrychleji Jacob Slavin. Domácí obránce přihrávkou za branku uklidnil hru.
     
    06:28
    Noah Hanifin rozjel akci Caroliny po levém křídle. Za nahozením spěchal Brock McGinn, jenže proti přesile obránců San Jose neměl šanci.
     
    07:06
    Brock McGinn si prodloužil svůj pobyt na ledové ploše. Domácí útočník z rohu útočného pásma poslal přihrávku před branku, kde byli jen zadáci soupeře.
     
    07:37
    Haydn Fleury projel s pukem do útočného pásma, jenže Jones jeho ránu dobře viděl a s přehledem puk vyrazil mimo tři tyče.
     
    08:10
    Barclay Goodrow musel pomoci s rozehrávkou v obranném pásmu. San Jose se rychle dostalo do útočného pásma, ale Hertlovu ránu Ward zlikvidoval.
     
    08:29
    Justin Braun po vyhraném vhazování napřáhl ke střele od modré čáry. Ward puk postřehl na poslední chvíli a stačil jej betonem vykopnout mimo tři tyče.
     
    09:10
    Teuvo Teräväinen dojel nahození do obranného pásma Caroliny. Domácí hokejista hledal Victora Raska, který mu projel do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    09:20
    Joonas Donskoi projel s pukem do útočného pásma. Hostující útočník obešel Noaha Hanifina, jenže z rohu útočného pásma nenašel nikoho v bílém.
     
    10:12
    Timo Meier bojoval o puk v rohu obranného pásma. Autor dosud jediné branky jej pro sebe vybojoval, ale už nestačil konstruktivně rozehrát.
     
    10:35
    Mikkel Bødker se dral za odraženým pukem. Ve vzduchu si jej parádně posunul mezi kruhy, jenže střelou ze vzduchu trefil prvního obránce v červeném.
     
    11:10
    Jones vyjel ven z branky a zastavil nahození do útočného pásma. Hostující brankář měl na rozehrávku čas a zastavil puk pro Ryana.
     
    11:25
    Cam Ward předvedl další fantastický zákrok! Domácí brankář se roztáhl na brankovišti a zastavil bekhendovou střelu Joela Warda!
     
    12:09
    Jacob Slavin nahodil puk od červené čáry. Za jeho pobídkou spěchal Brock McGinn, jenže přes důrazného obránce San Jose se k puku nedostal.
     
    12:36
    Cam Ward musel dávat pozor na prudké nahození od mantinelu. Domácí brankář stačil utěsnit mezírku u levé tyče a vyrazil puk do bezpečí.
     
    13:09
    Skinner si sjel na pěknou přihrávku do útočného pásma, jenže z otočky nenašel nikoho v červeném dresu. Obrana San Jose zatím podává skvělý výkon.
     
    13:33
    Hosté se snažili osvobodit. Brent Burns vyhodil puk z obranného pásma a od jednoho z hráčů Caroliny se puk odrazil na střídačku San Jose.
     
    14:02
    Jeden z hráčů San Jose v útočném pásmu přihrál rukou, což neuniklo zraku rozhodčího. Hra se proto stěhuje do středního pásma.
     
    14:23
    Marc-Édouard Vlasic nahodil puk do útočného pásma, jenže nikdo v bílém dresu jeho pobídku nedohnal a puk propadl na zakázané uvolnění.
     
    15:10
    Jacob Slavin si u mantinelu pokryl kotouč tělem a nahodil jej do útočného pásma. Hostující obránce Justin Braun skvěle splnil své povinnosti.
     
    15:40
    Jacob Slavin chtěl dlouhou přihrávkou rozjet akci San Jose, jenže jeho pobídku nedostihl nikdo v červeném dresu. San Jose se ale ubránilo jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    16:03
    Timo Meier spěchal za dlouhým nahozením, ale ani tentokrát na kotouč nedosáhl. Po dalším zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Jonesem.
     
    16:26
    Carolině se vůbec nedaří při přechodu do útočného pásma. Další nahození dojel Labanc, který před Ahem zavezl puk do bezpečí.
     
    17:06
    Jeff Skinner si sjel na pěknou přihrávku do útočného pásma, zpracoval si kotouč, projel s ním do útočného pásma, ale Ryan jeho střelu srazil do ochranné sítě.
     
    17:24
    Joakim Nordström skvěle napadal poněkud statického obránce San Jose v rohu útočného pásma. K odraženému puku se dostal Marcus Krüger, který nestihl vystřelit.
     
    17:58
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Carolina z ničeho nic dotahuje krok! Jordan Staal vystihl nepřesnou rozehrávku z rohu kluziště, poslal pohotovou zadovku a SEBASTIAN AHO s přehledem vyrovnal! Asistence: Jordan Staal.
    17:58 Sebastian AHO - 1:1
     
    18:26
    Na druhé straně musel Cam Ward vytasit další povedený zákrok. Hostující brankář se roztáhl v brankovišti a nepustil puk za svá záda.
     
    18:35
    Jones musel znovu ven z branky. Tentokrát už dokázal rozehrát lépe, jenže Pavelski se po jeho pobídce neprodral do útočného pásma.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:24
    San Jose právě vstřelilo branku!
    San Jose si ještě před přestávkou bere zpět ztracené vedení! CHRIS TIERNEY zůstal zcela osamocený před Wardem, dostal přihrávku z rohu kluziště a střelou bekhendem překonal bezmocného brankáře! Asistence: Melker Karlsson, Mikkel Bødker.
    19:24 Chris TIERNEY - 1:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být spokojenější hosté ze San Jose. Žraloci se do vedení dostali už v páté minutě, kdy se prosadil Timo Meier! Carolina poté srovnala obraz hry a dvě minuty před přestávkou po chybě v rozehrávce San Jose vyrovnal Sebastian Aho! To stále nebylo vše. Domácí v závěru třetiny zapomněli na Chrise Tierneyho, který vrátil Žralokům vedení. Hosté odcházejí do kabin s vedením 2:1.
     
    Střely na branku: 5 – 13
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí celek uspěl na úvodním vhazování druhé části hry. Carolina se ihned vydala do útoku, jenže Jacob Slavin poslal nepřesnou přihrávku.
     
    20:32
    Poprvé po přestávce se do útoku vydalo také San Jose. Žraloci zaútočili po levém křídle, jenže Tierney byl moc rychlý a projel do ofsajdu.
     
    21:07
    Aaron Dell si připsal další důležitý zákrok. Hostující brankář se vytáhl proti střele zápěstím a schoval puk do lapačky.
     
    21:25
    Brent Burns poslal prudkou přihrávku do útočného pásma, jenže nikdo v bílém dresu na jeho pobídku nedosáhl. San Jose přesto udržel útočné pásmo.
     
    22:03
    San Jose právě vstřelilo branku!
    San Jose znovu navyšuje své vedení! Tohle pro Carolinu není vůbec dobré! BRENT BURNS nahodil puk od modré čáry. Cam Ward vůbec neviděl a kotouč se najednou objevil v síti za jeho zády! Asistence: Joel Ward, Joakim Ryan.
    22:03 Brent BURNS - 1:3
     
    22:28
    Joe Pavelski se v útočném pásmu rychlou kličkou uvolnil ke střele, jenže zakončení mu vůbec nesedlo a kotouč minul branku domácího celku.
     
    23:10
    Marc-Édouard Vlasic obdržel krásnou přihrávku do jízdy. Místo přihrávky na lépe postaveného spoluhráče vyslal střelu zápěstím, jenže trefil Warda.
     
    23:34
    Hanifin poslal přihrávku na modrou čáru. Po jeho pobídce okamžitě střílel Marcus Krüger, jenže dělovkou příklepem netrefil branku.
     
    24:10
    Carolina se nyní snaží tlačit do útoku. Lee Stempniak však nedosáhl na prudkou přihrávku na modrou čáru a puk získala obrana San Jose.
     
    24:35
    Justin Williams se pustil do souboje v rohu obranného pásma. Na poslední chvíli špičkou hokejky zastavil prudkou přihrávku mezi kruhy, kde byl Pavelski.
     
    25:06
    Hostující brankář tentokrát vyjel ven z branky a zastavil prudké nahození. Gólman San Jose přenechal kotouč Hertlovi, který může rozjet další akci.
     
    25:45
    Jacob Slavin projel s pukem do útočného pásma, uvolnil se pěknou kličkou, jenže zápěstím poslal puk vysoko nad břevno. Nyní sledujeme svižný hokej.
     
    26:10
    Marc-Édouard Vlasic vyslal od modré čáry utajenou střelu zápěstím. Hostující obránce pálil těsně nad ledem, jenže Cam Ward stačil vykopnout beton.
     
    26:30
    Jordan Staal poslal přihrávku na modrou čáru. Puk si zpracoval Noah Hanifin, jenže jeho střelu zápěstím obránce San Jose srazil mimo tři tyče.
     
    27:32
    Brenden Dillon a Brock McGinn se do sebe pustili. Dá se říci, že potyčka skončila remízou. Oba hráči vyfasovali trest za hrubost.
     
    27:44
    San Jose se hnalo do přečíslení. Tomáš Hertl se ale nechal vytlačit k mantinelu a z ostrého úhlu daroval Wardovi snadný zákrok.
     
    28:06
    Cam Ward musí neustále dávat pozor. Domácí brankář si tentokrát pohlídal mezírku u levé tyče své branky a nepustil puk za svá záda.
     
    28:35
    Hanifin dostal pěknou přihrávku do volného prostoru na modré čáře. Domácí obránce puk ihned nahodil před branku, ale nikdo v červeném jej nedokázal tečovat.
     
    29:06
    Jeff Skinner se před brankou San Jose natahoval po odraženém kotouči, jenže pozorní zadáci San Jose jej k dorážce nepustili. Žraloci dnes brání skvěle.
     
    29:25
    Lindholm dostal přihrávku do rohu útočného pásma, jenže puk se mu od čepele odrazil do míst, kde hlídkoval Joe Pavelski. San Jose se ubránilo.
     
    30:06
    Justin Faulk nahodil puk bekhendem do rohu útočného pásma. Nikdo v červeném dresu se k jeho pobídce nedostal. Carolina se dnes opravdu trápí.
     
    30:36
    Karlsson z rohu útočného pásma poslal přihrávku mezi kruhy, jenže trefil jen vnější oblouk brankové konstrukce, od nějž se puk odrazil na hokejky hráčů San Jose.
     
    31:10
    Hosté se nyní ubránili jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry. Elias Lindholm jen kontroloval dráhu kotouče, jenž prosvištěl na zakázané uvolnění.
     
    31:22
    A ještě jedno zakázané uvolnění hostujícího celku. Brent Burns se s ničím nepáral a jednoduše puk poslal přes všechny čáry.
     
    32:10
    Vlasic se v rohu obranného pásma krásně otočil a rozehrál podél mantinelu. Nikdo v bílém dresu jeho přihrávku nepochopil.
     
    32:35
    Justin Williams si u mantinelu zpracoval zpětnou přihrávku a pohotově nahodil puk na branku San Jose. Gólman hostující celku ale nemusel zasahovat.
     
    33:10
    Timo Meier se rychlou brzdou v rohu útočného pásma zbavil svého strážce, bekhendem nahodil puk za branku Caroliny. San Jose zůstává u puku.
     
    33:42
    Lee Stempniak si najel na prudkou přihrávku na modrou čáru, jenže vinou špatného zpracování daroval kotouč zadákům San Jose.
     
    34:32
    Noah Hanifin napřáhl ke střele od modré čáry, jenže kotouč se mu svezl po čepeli a jeho pokus prosvištěl kolem branky San Jose.
     
    35:10
    Jordan Staal napřáhl ke střele z levého kruhu. Domácí útočník mířil na zadní tyč, jenže trefil hokejku hostujícího obránce. Carolina zůstává u puku.
     
    35:29
    Aaron Dell vytáhl další pěkný zákrok. Jordan Staal tentokrát střílel bez přípravy, jenže jeho pokus pod břevno schoval gólman do lapačky.
     
    36:20
    Cam Ward znovu vyjel ven z branky, zastavil prudké nahození po mantinelu, jenže zadovkou nenašel nikoho v červeném dresu.
     
    36:46
    Marcus Krüger si sjel na pěknou přihrávku mezi kruhy. Domácí hokejista při střele doslova klečel, ale obránce San Jose jeho pokus přizvedl nad branku.
     
    37:03
    Jeff Skinner se před brankou San Jose natahoval po přihrávce z rohu útočného pásma. Domácí hokejista mířil pod břevno, ale nebyl úspěšný.
     
    37:35
    Aaron Dell vyjel ven z branky, kde zkrotil prudké nahození po mantinelu. Brankář San Jose puk zpracoval a pohotově rozehrál na volného spoluhráče.
     
    38:03
    Lee Stempniak nahodil puk od modré čáry. Jeho nahození bylo spíše propagační. Obrana San Jose uklidnila hru a hosté čekají na vystřídání.
     
    38:35
    Sebastian Aho rozjel akci Caroliny po levém křídle. Aho si vyměnil puk s Jordanem Staalem, jenže ani jednomu z nich se nepodařilo zamířit mezi tři tyče.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:20
    Teuvo Teräväinen obdržel krásnou přihrávku na levý kruh. Domácí hokejista si puk zpracoval a pohotově vystřelil. Jeho pokus schoval Aaron Dell do lapačky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí! I po prostřední části hry mohou být spokojenější hokejisté San Jose. Hned v úvodu druhé třetiny totiž střelou od modré čáry skóroval Brent Burns! Od té doby Carolina sice vyrovnala hru, jenže nikdo v červeném dresu nedokázal branku San Jose ohrozit. Domácí musí do třetí třetiny svou hru výrazně zlepšit.
     
    Střely na branku: 17 – 21
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. San Jose ale rychle přišlo o puk. Justin Faulk pohotově puk nahodil na branku, alw hostující brankář byl pozorný.
     
    40:35
    Teuvo Teräväinen si v útočném pásmu sjel na prudkou přihrávku, jenže se s pukem nedokázal uvolnit a obrana San Jose kotouč posunula za modrou čáru.
     
    41:40
    San Jose se snaží hrát jednoduše. Hosté nyní vybojovali kotouč a bez většího váhání jej vyhodili do útočného pásma. Hosté posílají na led čerstvé síly.
     
    42:10
    Haydn Fleury vystihl rozehrávku San Jose, bleskově se s kotoučem dokázal otočit, jenže jeho nahození sebral pozorný zadák Žraloků.
     
    42:32
    Jeff Skinner se před brankou San Jose natahoval po prudkém nahození, jenže kotouč vůbec nezasáhl. San Jose nadále odolává obrovskému tlaku.
     
    43:02
    Karlsson se u mantinelu dostal k odraženému kotouči, vyhodil puk bekhendem do bezpečí a odjel střídat. Čerstvé síly posílá na led i domácí lodivod.
     
    43:35
    Victor Rask si nabruslil na pěknou přihrávku do středního pásma, navedl si puk do střelecké pozice, jenže přes dobře postaveného Burnse nezakončil.
     
    44:02
    Další akci Caroliny zastavuje postavení mimo hru. Pobyt na ledě si prodloužil Victor Rask, jenže přes modrou čáru projel ještě před kotoučem.
     
    44:35
    Noah Hanifin na modré čáře zastavil vyhození o mantinel. Domácí obránce si puk zastavil, přehodil na forhend, jenže jeho nahození minulo branku.
     
    45:06
    Aho projel s pukem do útočného pásma, prudkou otočkou se zbavil obránce, jenže následné zakončení mu vůbec nesedlo.
     
    45:19
    Hokejisté San Jose se znovu ubránili chytrým obloučkem do středního pásma. Žraloci hrají opravdu chytře a nepouštějí Carolinu do souvislého tlaku.
     
    46:10
    Cam Ward vyrazil prudké nahození od modré čáry. Domácí brankář si proti střele povyjel a kotouč vyrazil do rohu obranného pásma.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    46:45
    San Jose se snad poprvé v poslední třetině usadilo před brankou Caroliny. Hosté si vyměnili několik rychlých přihrávek, jenže nezakončili.
     
    47:30
    Justin Faulk vystřelil od modré čáry. Ránu domácího mazáka zablokoval obětavým způsobem jeden z obránců San Jose Sharks.
     
    48:07
    Brock McGinn bekhendem vyhodil puk do středního pásma. Carolina šla ve dvou proti jedinému obránci, jenže kombinace domácího celku vyšuměla do prázdna.
     
    48:42
    Timo Meier projel po pravém křídle do rohu útočného pásma. Autor úvodní branky dnešního utkání přihrál mezi kruhy, kde nebyl nikdo v bílém.
     
    49:00
    Sebastian Aho si zpracoval prudkou přihrávku mezi kruhy. Domácí střelec ihned vypálil zápěstím, ale obránce San Jose jeho pokus přizvedl do ochranné sítě.
     
    49:26
    Logan Couture si sjel na pěknou přihrávku na modrou čáru, jenže špičkou hokejky si kotouč nezpracoval zrovna ideálně. San Jose to ale stačí.
     
    50:05
    Sebastian Aho opět dělal vítr v útočném pásmu. Domácí střelec si nabruslil na prudkou přihrávku, ale nedokázal přesně zakončit.
     
    50:23
    Carolina se nyní usadila v útočném pásmu a domácího hokejisté dostali soupeře pod tlak. Ke střele napřáhl Lindholm, ale branku vůbec netrefil.
     
    51:09
    Noah Hanifin nahodil puk ze středního pásma. Jeho pobídku dojel rozjetý Jeff Skinner, nicméně z ostrého úhlu už nedokázal přesně přihrát.
     
    51:26
    Lee Stempniak vyslal přihrávku na modrou čáru. Kotouč si zpracoval Jordan Staal, jehož pobídka letěla těsně nad ledem, ale nikdo v červeném puk netečoval.
     
    52:06
    Joe Pavelski si nabruslil mezi kruhy, kam dostal pěknou přihrávku. Hostující střelec pohotově vypálil, jenže Cam Ward jeho ránu vyrazil nad břevno.
     
    52:35
    Tomáš Hertl zavezl puk do útočného pásma, bekhendovou zadovkou uvolnil spoluhráče, nicméně Cam Ward dalším skvělým zákrokem drží Carolinu nad vodou.
     
    53:10
    Joonas Donskoi nahodil puk za branku Caroliny. Na jeho pobídku si poté nabruslil Logan Couture, jenže od mantinelu neohrozil domácí klec.
     
    53:36
    Barclay Goodrow se z mezikruží opřel do odraženého kotouče! Rána mu ale vůbec nesedla a kotouč prosvištěl vysoko nad břevnem domácí branky!
     
    54:10
    Melker Karlsson si nabruslil na prudkou přihrávku do rohu útočného pásma, kde ustál souboj s dvojicí domácích zadáků a přihrál na modrou čáru.
     
    54:40
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení. Hokejisté San Jose nyní nepouštějí domácí celek do útočného pásma. Žraloci kontrolují vývoj utkání.
     
    55:10
    Pavelski zavezl puk do útočného pásma, předal kotouč volnému spoluhráči, jenže Joonas Donskoi si tentokrát netroufl na zakončení.
     
    55:45
    Hertl zpoza branky domácího celku přihrál o mantinel na modrou čáru. Brent Burns puk ihned nahodil na branku, jenže Ward jeho pokus dobře viděl.
     
    56:17
    Teuvo Teräväinen zavezl puk do útočného pásma, ale nikdo v červeném dresu mu nepřišel pomoci. Zadáci San Jose s přehledem uklidnili hru.
     
    56:31
    Až nyní se přerušuje hra! Aaron Dell zalehl puk před dojíždějícím Jordanem Staalem a raději přerušil hru. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    57:03
    Noah Hanifin se ve středním pásmu dostal k odraženému puku a okamžitě jej nahodil zpátky za modrou čáru. Carolina u puku dlouho nezůstala.
     
    57:22
    Brent Burns vybojoval puk v rohu obranného pásma, sám jej vyvezl za modrou čáru, nahodil jej daleko od vlastní třetiny a se spoluhráči odjel střídat.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:20
    Cam Ward je na střídačce! Domácí celek zkouší zdramatizovat závěr utkání v šesti bruslařích na ledě!
     
    59:10
    Victor Rask si zpracoval puk u mantinelu v útočném pásmu, jenže dotírající Tomáš Hertl jej i s pukem vytlačil za modrou čáru. Domácí musejí začít znovu.
     
    59:32
    Justin Faulk napřáhl ke střele od modré čáry. Domácí obránce sice vypálil opravdu tvrdě, ale Aaron Dell měl čistý výhled a střelu bez problémů vyrazil.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! San Jose uspělo na ledě Caroliny a po výhře 3:1 získává další důležité body v boji o play-off. Žraloci do utkání vstoupili lépe a Timo Meieruž po čtyřech minutách otevřel skóre. Dvě minuty před první přestávkou sice srovnal Sebastian Aho , ale ještě v první třetině vrátil San Jose vedení Chris Tierney! Na začátku druhé třetiny navíc přidal další branku Brent Burnsa s Carolinou už to vypadalo bledě. Domácí sice srovnali obraz hry, ale skvělá obrana San Jose už Carolině nedovolila zdramatizovat závěr utkání.
     
    Střely na branku: 28 – 26
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Brent Burns (SJS) 1+1
    2. Chris Tierney (SJS) 1+0
    3. Joe Pavelski (SJS) 0+0
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Hertl (SJS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:49
     
    Ještě doplním, že dnešní utkání sledovalo 11 614 diváků!
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Nezapomeňte, že už dnes se hraje Super Bowl LII! Pěkný zbytek dne! (21:33:16)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 18. Aho (J. Staal) – 5. Meier (Donskoi, Burns), 20. Tierney (M. Karlsson, Bødker), 23. Burns (J. Ward, J. Ryan)


    Carolina Hurricanes: C. Ward (Darling) – Pesce, Slavin, Faulk, H. Fleury, T. van Riemsdyk, Hanifin – T. Teräväinen, J. Staal (A), Aho – Williams, V. Rask, B. McGinn – Stempniak, D. Ryan, Skinner (A) – E. Lindholm, Krüger, Nordström.
    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – J. Ryan, Burns (A), Braun, Vlasic, DeMelo, Dillon – Labanc, Couture (A), Hertl – Donskoi, Pavelski (C), Meier – M. Karlsson, Tierney, Bødker – J. Ward, O'Regan, Goodrow.

    Rozhodčí: McCauley, Skilliter – Murray, Gawryletz

    Diváci: 11 614
    thejrc.org