Litvínov – Mladá Boleslav 4:3 (po pr.) | Liberec – Sparta 3:2 (1:0 po s.n.) | Plzeň – Chomutov 5:4 (4:3 po s.n.)
Vítkovice – Jihlava 3:0 (kon.) | Olomouc – Třinec 1:2 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 2:1 (kon.)
Mountfield HK – Zlín 6:3 (kon.)
konec
HC Olomouc
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
HC Oceláři Třinec
Neděle 04.02.2018, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:31
    I třinecký Václav Varaďa si vyžádal time-out!
     
    59:28
    Kouč Olomouce Zdeněk Venera si vybral oddechový čas!
     
    57:59
    Marcinko je zpět na ledě, Konrád navíc v této chvíli ustál samostatný únik Martina Růžičky. Myšlenky Olomouce o vítězství se zbortily jako domeček z karet, Oceláři jsou nyní bezkonkurenčně dominantní.
     
    55:59
    Olomouc se nyní dostává k další přesilovce, za faul v obranném pásmu si nyní musí na trestnou lavici odpočinout Tomáš Marcinko (TRI).
    55:03 Martin RŮŽIČKA - 1:2
     
    55:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté jdou znovu do vedení! Po chytrém průniku po levém křídle se dostal k palbě MARTIN RŮŽIČKA, jenž krásným backhandovým nadhozem dostal puk přesně do šibenice. Konrád na jeho střelu nestačil ani reagovat. Asistence: Vladimír Dravecký, Roman Vlach.
     
    50:03
    Adamský nebyl daleko od gólu, jeho rána však letěla těsně vedle levé tyče!
     
    48:16
    Olomouc bude ve své cestě za obratem muset pro tuto chvíli přestat, neboť se dostane k oslabení. Na trestnou lavici zamířil za držení protihráče u mantinelu Tomáš Houdek (OLO).
    47:51 Jan EBERLE - 1:1
     
    47:51
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen je tady vyrovnání! Dlouhý olomoucký tlak nakonec dospěl k velké skrumáží, v níž se nejlépe zorientoval JAN EBERLE. Jeho rána po zpracování žabičky Jaroměřského nakonec už byla pro Hrubce nechytatelná. Asistence: Jan Jaroměřský.
     
    45:36
    Hrubec zatím září! Hned čtyřikrát v posledních pár sekundách zachránil Třinec od inkasováním svým parádním zákrokem. Nejblíže měli ke gólu Laš s Ostřížkem, jenže jejich rány doskákali jen před brankovou čáru.
     
    43:56
    Laš pálil z mezikruží po nabití od Vyrůbalíka jen do Hrubce, Třinec měl obrovské štěstí!
     
    43:26
    Třinec se musí nyní vypořádat s oslabením, unikajícího Strapáče totiž u mantinelu zafauloval Lukáš Kovář (TRI), čímž zabránil rodícímu se brejku.
     
    35:07
    Na trestnou lavici tentokrát zamířil David Ostřížek (OLO), Třinec se tak po jeho faulu ve středním pásmu může těšit na další přesilovku.
     
    32:42
    Po obrovitánské chybě obrany se dostával do samostatného úniku Petružálek, na poslední chvíli však vzala litvínovskému odchovanci gól horní tyčka. Konrád tak nemusel zasahovat.
     
    31:15
    Knotek se zjevil v hloubce obrany a okamžitě pálil! Hrubec byl však i tentokrát připraven.
     
    25:39
    Olomouc se dostane k přesilové hře, tentokrát je za sekání potrestán Tomáš Marcinko (TRI).
     
    24:03
    Burian se ihned po překročení modré čáry rozhodl k palbě do plných, nicméně i on skončil na Hrubcovi. Fantastický zákrok si tentokrát připsal maskou.
     
    23:11
    Ostřížek a následně i Strapáč se pokoušeli využít menšího zaváhání Hrubce, který moc dobře nevyhodnotil svůj výjezd z brankoviště. Hostující golman ale nakonec dokázal šancím zabránit, kohouti tak žádnou z nich nevyužívají.
     
    22:41
    Tak neměl Hrubec neskutečné štěstí! Knotek po Eberleho nahrávce málem dostal dorážkou puk přes třineckého brankáře, jenomže podle všeho puk nepřešel brankovou čáru. Olomouc pokračuje v obrovitánském tlaku.
     
    20:01
    Rozhodčí se ještě rozhodli udělit trest z konce předešlé periody, za hru vysokou holí byl na trestnou lavici vykázán Petr Strapáč (OLO).
     
    19:31
    Ostřížek se dostal před brankou k velikánské tutovce, nicméně Hrubec mu už moc prostoru na zakončení nenechal. Klička domácího útočníka tak zůstala nevyužita.
     
    16:21
    Olomouc se bude muset znovu popasovat s oslabením, tentokrát je za faul v obranném pásmu vykázán na trestnou lavici Lukáš Galvas (OLO).
     
    14:38
    Laš se snažil dorážet puk přes houští těl, avšak nakonec nebyl úspěšný. Hrubec spolu s Krajíčkem kotouč odklidili mimo pásmo, Hanáci tak musí znovu rozehrávat do své vlastní klece.
     
    12:51
    A je tu další trest za sevření puku rukou, tentokrát si jej musí odpykat Vladimír Dravecký (TRI), Olomouc tak půjde poprvé v duelu do početní výhody.
     
    10:21
    Třinec si poprvé v utkání zahraje přesilovku, neboť se Jan Jaroměřský (OLO) provinil příliš dlouhým sevřením puku v rukavici. Oceláři jsou tak ve velké výhodě.
     
    08:16
    Třinec je znovu naprostým pánem ledu, když si dělá se soupeřem, prakticky co chce. Naposledy se v obrovské tutovce objevil Musil, který mohl zužitkovat postupný útok. I on však pálil těsně vedle tyče domácí klece.
    07:18 Roman VLACH - 0:1
     
    07:18
    Třinec právě vstřelil branku!
    A máme tu první trefu zápasu! Velkou nekoncentrovanost dokázal využít exolomoucký ROMAN VLACH, kterému v jeho trefě pomohl krom fantastické zadovky Růžičky i menším zaváháním brankář Konrád. Puk nakonec slovenskému reprezentantovi proklouzal mezi betony až do branky. Asistence: Martin Růžička.
     
    03:10
    Mora měla první gólovku! Hermana vychytal při ráně z úhlu s velkým štěstím Hrubcova vyrážečka, Oceláři přežili kritický moment.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 48. Eberle (Jaroměřský) – 8. R. Vlach (Martin Růžička), 56. Martin Růžička (Dravecký, R. Vlach)


    HC Olomouc: Konrád (Matoušek) – Jaroměřský, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Ostřížek, Strapáč, J. Káňa – Skladaný, Herman, Burian – Staněk, Mráz, Holec – Macuh.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – M. Doudera, Krajíček (C), D. Musil, L. Kovář, Jank, Linhart – Petružálek, Marcinko, Rákos – Martin Růžička (A), R. Vlach, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský (A) – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski.

    Rozhodčí: Pavlovič, Bulanov – Kis, Rampír

    Diváci: 4538
    thejrc.org