Litvínov – Mladá Boleslav 4:3 (po pr.) | Liberec – Sparta 3:2 (1:0 po s.n.) | Plzeň – Chomutov 5:4 (4:3 po s.n.)
Vítkovice – Jihlava 3:0 (kon.) | Olomouc – Třinec 1:2 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 2:1 (kon.)
Mountfield HK – Zlín 6:3 (kon.)
po s.n. (1:0)
Bílí Tygři Liberec
3:2 (0:2, 0:0, 2:0 - 0:0)
HC Sparta Praha
Neděle 04.02.2018, 16:00 • Home Credit Arena (7 500 míst) • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Tipsport extraliga má na programu už své 47. kolo. My společně budeme sledovat extrémně důležitý zápas mezi týmy Bílí Tygři Liberec a HC Sparta Praha! Souboj o play-off spěje do finále, rozhodně tedy sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Liberečtí hokejisté si drželi výbornou sérii pěti výher v řadě. Ta však skončila výrazným ofenzivním útlumem. Po prohře 0:4 s Třincem nestačily šelmy ani na Chomutov, jemuž podlehly 1:2 po prodloužení. V tabulce jim náleží devátá příčka, ale nemusejí vzdát ani souboj o elitní šestku, na tu totiž ztrácejí pouze čtyři body!

    V první řadě by se ovšem měly dívat pod sebe. Pouze o bod vzadu se totiž nachází právě Sparta, a tu navíc následují draví adepti o play-off v podobě Chomutova a Mladé Boleslavi. Čeká nás typický zápas o šest bodů! Velkou výhodou bude zcela jistě vyprodaná Home Credit Arena, která Tygry požene kupředu.
     
    HC SPARTA PRAHA

    Sparťané se před cílovou rovinkou základní části v ideální formě rozhodně nenacházejí. Z minulých třech duelů vytěžili pouhý jeden bod za prohru v prodloužení s brněnskou Kometou, a tak přišly další změny. Z KHL zamířila do Prahy dvojice beků Arturs Kulda a Tomáš Voráček, který má za sebou i krátké angažmá u Bílých Tygrů.

    Ti se ale budou muset mít na pozoru především před sparťanskou ofenzivou. Ta v letošním extraligovém ročníku pokořila libereckou obranu hned čtrnáctkrát, šelmy naproti tomu skórovaly ve vzájemných duelech jen šestkrát.
     
    ROZLUČKA PETRA NEDVĚDA

    Ještě před zahájením důležitého utkání vzdají Bílí Tygři hold své legendě. Pod strop haly totiž vystoupá dres s číslem 93, který nosíval dlouholetý kapitán Liberce Petr Nedvěd. Stane se tak pouhý den po utkání Benátek s Kladnem a necelých sedm let poté, co severočeský klub vyvěsil dres Petrova otce.

    Právě ve včerejším mimořádném utkání WSM ligy krásně vstřelil svůj poslední gól kariéry. K němu navíc přidal také asistenci a podílel se tak na obou vstřelených brankách Benátek. Po zápase neskrýval opravdu silné emoce. Ze střídačky hostů bude slavnostnímu aktu přihlížet také Petrův bratr Jaroslav, asistent sparťanského kouče Františka Výborného.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V SEZONĚ

    8. kolo: Sparta – Liberec 7:1 (3:0 3:0 1:1)
    ----------------------------------------
    Branky a nahrávky: 13. Pech (Kalina, Forman), 17. Smejkal (Nedomlel, Pech), 20. Reichenberg, 29. Říčka (Reichenberg), 31. Kudrna (T. Pavelka), 34. Černoch (Uher), 43. Forman (Pech, Kalina) – 55. Ordoš (Pyrochta, Jašek). Rozhodčí: Pešina, Hribik – Frodl, Špůr. Vyloučení: 7:5, navíc Nedomlel (SPA) 10 min osobní trest. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 8 032. Střely na branku: 44:33.

    21. kolo: Liberec – Sparta 5:4 pp (1:1 1:1 2:2 – 1:0)
    ----------------------------------------
    Branky a nahrávky: 1. P. Jelínek (Jašek), 36. Bulíř (Bakoš), 48. Bulíř (Derner), 48. Bartovič (Ševc, Havlín), 61. Jánošík (Bakoš) – 12. Pech (Forman, P. Vrána), 33. Říčka (Kudrna, Kalina), 46. Říčka (Tomáš Dvořák, Saponari), 51. Forman. Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Flegl, Polonyi. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 944. Střely na branku: 36:28.

    34. kolo: Sparta – Liberec 3:0 (1:0 1:0 1:0)
    ----------------------------------------
    Branky a nahrávky: 20. Jarůšek (Kudrna, Z. Michálek), 35. Jarůšek (Říčka, T. Pavelka). Rozhodčí: Kika, Bulanov – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:5 + Jaroslav Vlach (LIB) 2+10 min. úder do hlavy nebo krku, Adam Jánošík (LIB) 2+10 min. hrubost a Dominik Uher (SPA) 2+10 min. hrubost. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 10 513. Střely na branku: 34:27.
     
    POSLEDNÍ ZÁPAS LIBERCE

    46. kolo: Chomutov – Liberec 2:1 pp (0:0 1:0 0:1 – 1:0)
    ----------------------------------------
    Branky a nahrávky: 32. V. Růžička (Skokan, Sklenář), 61. Dietz (Koblasa) – 52. L. Krenželok (Pyrochta, Redenbach). Rozhodčí: Pešina, Bejček – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 20:23. Diváci: 3 838.
     
    POSLEDNÍ ZÁPAS SPARTY

    Mountfield HK – Sparta 4:1 (2:1 2:0 0:0)
    ----------------------------------------
    Branky a nahrávky: 9. Červený (Koukal, Graňák), 18. F. Pavlík (Džerinš, Graňák), 40. Džerinš (Cingel, Gregorc), 40. Látal – 11. Buchtele (Řepík). Rozhodčí: Kika, Bulanov – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5 902. Střely na branku: 18:30.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Will (Janus) – Pyrochta, Derner, Kolmann, Šmíd (A), Maier, Jánošík (A) – Lakatoš, P. Jelínek (C), M. Kvapil – Bakoš, Bližňák, L. Krenželok – Ordoš, Redenbach, Jašek – A. Dlouhý, J. Stránský, J. Vlach.

    HC Sparta Praha: Aittokallio (J. Laco) – T. Pavelka, T. Voráček, Mikuš, Kalina, Ďaloga, Švrček – Řepík, P. Vrána (C), Klimek – Forman, J. Hlinka, Buchtele – Jarůšek, Černoch, Kudrna – Uher, Rousek, Kumstát (A).

    Rozhodčí: Fraňo, Pražák – Brejcha, Jelínek..
     
    Na ledové ploše právě probíhá rozbruslení. Domácí Tygři obléknou tmavě modré dresy, zatímco Pražané nastoupí v bílé variantě.
     
    Oba trenéři svěřili dnešní utkání do rukou svým gólmanským jedničkám. Mezi libereckými tyčemi nastoupí Roman Will. Spartě se pokusí svými zákroky pomoci Fin Sami Tapani Aittokallio. Kterému z maskovaných mužů se zadaří lépe?
     
    Jak už bylo avizováno, ještě před startem utkání proběhne v Home Credit Areně slavnostní akt, při kterém vystoupá dres legendy libereckého i světového hokeje Petra Nedvěda ke stropu haly.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči obou mužstev už vstupují na hrací plochu. Vítají je do posledního místa se zaplňující ochozy. Na pořadu dne je Nedvědův ceremoniál.
     
    Petr Nedvěd jen těžko zadržuje slzy. Ceremoniálu se kromě jeho rodiny účastní také Martin Ručinský s Petrem Průchou. Diváci skandují Nedvědovo jméno a na kostce nad ledem probíhá sestřih nejlepších momentů jeho extrémně bohaté kariéry.
     
    Slovo si bere také prezident klubu Petr Syrovátko, jenž se vrací také ke včerejšímu utkání WSM ligy, ve kterém se Nedvěd stylově rozloučil s profesionálním hokejem.
     
    Slovo si teď bere také také sám Petr Nedvěd. Zatímco se mu do očí derou slzy, děkuje všem libereckým fanouškům a lidem, kteří v jeho kariéře sehráli důležitou roli. Zvláštní poděkování si zasluhuje také prezident klubu Petr Syrovátko. Dojemné je rovněž poděkování rodině.
     
    Petr děkuje také Spartě, za kterou rovněž nastupoval. S úsměvem na tváři jí zároveň připomněl, že dnes Tygři potřebují tři body, čímž pobavil celou arénu.
     
    V těchto chvílích zní z úst Tomáše Bartůňka hymna Kanady, která se stala Nedvědovým druhým domovem. Jak známo, zahrál si za ni také na Olympijských hrách a byl jedním z tahounů týmu. Hned poté následuje hymna česká.
     
    Teď už stoupá dres Petra Nedvěda s číslem 93 ke stropu haly! Vše provází bouřlivé ovace nadšeného publika. Sympatické je, že vestoje aplaudují také fanoušci Sparty!
    Takto se ještě v sobotu rozcvičoval Petr Nedvěd před svým posledním soutěžním zápasem v kariéře právě v liberecké Home Credit Areně.
     
    Pomalu už ale půjdeme na zápas!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Jako první se do pásma nahrnula Sparta. Pavelka vyslal od modré dvojici střel, přičemž jedna byla zblokována a druhá zamířila mimo tři tyče.
     
    00:47
    Krenželok nahazuje kotouč do útočného pásma. Vydolovali jej hosté, kteří obracejí hru směrem k Willovi.
     
    01:24
    Krenželok už potřeboval vystřídat, poslal tedy puk po mantinelu vpřed a i se svými spoluhráči zamířil na odpočinek.
     
    01:52
    Tygři operovali před Aittokalliem, nicméně si nevytvořili žádnou střeleckou pozici a Sparta se osvobozuje.
     
    02:30
    V parádní atmosféře pokračuje zápas dál. Adam Dlouhý za brankou oloupil o puk Petra Vránu, ale Tygři se dopustili zakázaného uvolnění.
     
    03:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané se ujímají vedení! Před Willem vznikl pořádný zmatek, až již maskovaný muž pouze bezradně seděl na ledě. Vrána kotouč vypíchl přesně k PETRU KALINOVI, jenž jej snadno poslal do sítě. Asistence: Petr Vrána.
    03:10 Petr KALINA - 0:1
     
    03:14
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Miroslav Forman – 2 min., hákování).
     
    03:19
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Petr Jelínek – 2 min., vysoká hůl).
     
    03:34
    Přesilovka domácích měla velice krátkého trvání. Nyní se hraje ve čtyřech na každé straně. Uvidíme, komu situace prospěje lépe.
     
    04:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pro Tygry se dnešní zápas mění v noční můru. Vytvořili si velký tlak, ale Bakoš trefil pouze boční síťku a Sparta šla do přečíslení. To táhl ANDREJ KUDRNA, jenž nic nevymýšlel, vzal akci na sebe a zápěstím našel skulinku ve Willově postoji. Asistence: Tomáš Pavelka.
    04:38 Andrej KUDRNA - 0:2
     
    05:24
    Oba týmy hrají v plném počtu. Sparta si lepší vstup do zápasu nemohla přát a drží otěže ve svých rukou.
     
    05:45
    Kvapilovu navštívenku z levého kruhu Aittokkalio vyrazil před sebe, kde byli jako první hostující beci a odklidili touš do bezpečí.
     
    06:42
    Zápěstím vystřelil Petrik Maier. Před brankou byl provoz, ale Aittokallio jeho pokus vykopl betonem. Ktrenžýelok se po dorážce natahoval marně.
     
    07:33
    Aittokallio nepředvedl zrovna přesvědčivý výlet z branky a Dlouhý zpoza klece hledal Vlacha. Gólman už se vrátil na své místo a Vlach navíc puk netrefil dobře.
     
    08:31
    Střela Klimka po individuální akci skončila mimo prostor tří tyčí. Liberec vyráží kupředu.
     
    09:10
    Jelínek se na útočné modré čáře vůbec nedohodl s Lakatošem a Sparta odhazuje puk do neutrální zóny.
     
    09:46
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Petr Kolmann – 2 min., držení).
     
    09:46
    Vyloučení Kolmanna vzbudilo v ochozech emoce. Těžko říct, jestli byl faul odpískán správně. Pravda je ale ta, že Sparta může navýšit svůj náskok o další branku.
     
    10:19
    Sparta se usadila v pásmu. Zatím kombinuje a váhá se střelbou. Vrána si vyměňuje kotouč s Buchtelem.
     
    10:58
    Nakonec Vrána vystřelil bez přípravy, z pravého kruhu ale pálil nepřesně a prostor u bližší tyčky netrefil.
     
    11:25
    Další Vránův pokus vycestoval po mantinelu až do střední třetiny. Je to vůbec první osvobození Liberce v tomto oslabení.
     
    11:44
    Will přerušuje proti bekhendovému nahození hru a Kolmann se chystá k návratu na ledovou plochu.
     
    12:30
    Šelmy zatím působí trošku bezzubým dojmem. I když se dostanou do pásma, nedokáží si zde vytvořit nic zaznamenáníhodného.
     
    13:02
    Pokračovat budeme po komerční přestávce. Liberecké publikum se baví alespoň programem pro fanoušky. Určitě by si ale přáli více radosti také od svých oblíbenců na ledě.
     
    13:10
    Jašek se vydal na drzý průnik mezi dvojicí obránců. Mírně si ho přichytil Kalina a akci zastavil.
     
    13:48
    Kalina opět zpracovává Jaška u mantinelu. Puk nakonec připadl Liberci a Pyrochtovu slabou střelu finský gólman vyrazil. Domácí mají ponechanou výhodu.
     
    14:17
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Miroslav Forman – 2 min., krosček).
     
    14:29
    Emoce opět planou, sudí zrušili trest pro Spartu, přestože byl Jelínek přímo před jejich zraky zasažen vysokou holí do obličeje!
     
    14:59
    Domácí operují před brankou. Kvapil už měl nadějnou pozici, ale ještě nepřesně přihrával.
     
    15:28
    Velký tlak ukončil Petr Kolmann, jehož střelu Aittokallio neomylně ztlumil ve výstroji.
     
    15:47
    Tyler Redenbach si od pravého mantinelu vyjel až do střelecké pozice. Branka mu ale byla malá a zamířil vysoko nad břevno.
     
    16:25
    Sparta hraje v plném počtu a mohla skórovat! Forman zkušeně zavezl puk do pásma, udržel beka na zádech a vybídl mezi kruhy najetého Petra Kumstáta. Ten rychle pálil a důležitým zákrokem se prezentoval Roman Will.
     
    18:27
    Po odpískaném zakázaném uvolnění Sparty se hra stěhuje před jejich klec. Tam ale nezůstala dlouho, hosté totiž puk rychle získali nazpět.
     
    18:54
    Černochovu křižnou přihrávku Kudrna nezpracoval, nakonec se však hosté do útočného pásma přeci jen podívali. Navzdory nepřesvědčivé Willově rozehrávce ovšem nezahrozili.
     
    19:48
    Úvodní část se chýlí ke svému konci. Sparta zahrála na ještě jeden icing a uvidíme buly před Aittokalliem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina, která byla rozdělena na dvě části. Ta úvodní vyšla dokonale Spartě. Vstřelila totiž dvě rychlé branky a zásluhou Petra Kaliny a Andreje Kudrny šla do dvougólového vedení. Tygři se poté snažili o odpověď, ale ačkoliv pálili často, nebyli pro Aittokallia nikterak významně nebezpeční.

    Střely na branku v 1. třetině:
    Liberec 13, Sparta 7.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:13.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Znovu se hraje! Puk na úvodním vhazování získala Sparta a rychle chvátá směrem k Romanu Willovi.
     
    20:36
    Kalina ve snaze o rychlou rozehrávku přihrával nepřesně. Píská se zakázané uvolnění a buly proběhne po Aittokalliově pravici.
     
    20:59
    Nyní byli Bílí Tygři nachytáni dokonce v úmyslném ofsajdu, což má za důsledek vyhnání až před jejich vlastní branku.
     
    21:28
    Jašek bojuje v rohu útočného pásma o puk se Švrčkem. Velká přetahovaná nakonec skončila lépe pro Tygry, kteří se mohou před brankou trošku ohřát.
     
    21:51
    Bližňák vrazil do sparťanské klece, jež vypadla z kolíků a hra se logicky přerušuje.
     
    22:26
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Tomáš Voráček – 2 min., hákování).
     
    22:35
    Početní výhodu otevřel dělovkou od modré čáry Petr Kolmann. Aittokallio si našel dobrý výhled a kotouč zastavil lapačkou.
     
    22:45
    Ďaloga prudkým vyhozením poslal touš daleko do bezpečí. S návratem do pásma mají domácí hráči trošku potíže.
     
    23:24
    Další vyhození celku z hlavního města, který se brání s přehledem. Domácím se naopak přesilovka nedaří.
     
    24:10
    Po krátkém pobytu Tygrů před brankou vyhodil puk Řepík. Voráček se už chystá na návrat na ledovou plochu.
     
    24:40
    Dalším pokusem od modré čáry se prezentoval Pyrochta, leč ani on maskovaného muže nenachytal. Na střely v tuto chvíli Tygři vedou už 17:8.
     
    24:47
    Na ledě zůstal ležet otřesený Adam Dlouhý. Celá situace se k nelibosti publika obejde bez vyloučení.
     
    25:02
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jaroslav Vlach – 2 min., hákování).
     
    25:16
    Kolmann zpoza vlastní klece poslal puk až k Aittokalliovi. Ten jej přenechává Ďalogovi a Sparta se vrací do ofenzivy.
     
    26:00
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Marek Ďaloga – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:06
    Pavelka rozvíjí při poměru čtyř proti čtyřem akci z hloubi svého pásma.
     
    26:43
    Mikušovo nahození od modré čáry si Will stáhl a ještě rychle rozehrál na Ladislava Šmída. Liberec se vydává do útoku.
     
    27:14
    Dominik Uher táhl akci dvou proti jedinému bekovi. Podobně jako Kudrna ji vzal na sebe a vypálil příklepem. Will svůj tým spolehlivým zákrokem udržel ve hře o body!
     
    27:40
    Sparta krátké oslabení brání s přehledem a přidává už druhé vyhození.
     
    28:08
    Neskutečné! Puk se z vřavy před Aittokalliem odrazil přímo k Marku Ďalogovi, který zrovna vystoupil z lavice hanby. Na Willa se hnal dočista sám. Zkusil střelu do horních pater branky a domácí brankář ji vyškrábl do ochranné sítě.
     
    28:16
    Ordoš při pokusu o průchod přes modrou čáru prohrál souboj s gravitací a poroučel se k zemi. K puku se tedy dostávají sparťané.
     
    29:10
    Kudrna protečoval puk do pásma. U mantinelu se mu do cesty postavil Maier a rozehrál na Pyrochtu.
     
    29:44
    Teď se Patrik Maier pokusil také zaútočit. Důsledně si jej ovšem pohlídal Mikuš a kotouč drží hosté.
     
    30:19
    Před brankou Pražanů vznikla poněkud nepřehledná situace. Nakonec se ke střele dostal Jelínek, v těžké pozici však trefil jen beton finského gólmana!
     
    31:35
    Jan Buchtele podnikl výpad podél levého mantinelu a z kruhu prověřil Willa. Ten si myslel, že má puk pod kontrolou, ale černá guma mu z výstroje vypadla. Nablízku byl Šmíd, který mu puk nahrnul k betonům a hra je přerušena.
     
    32:20
    Pyrochta v obrovské šanci doslova skočil pod nohy Formanovi a ukázkově jej o kotouč obral. Do přečíslení vyrazili domácí, Jašek oslovil Stránského, a ten z blízka netrefil mezírku mezi Aittokalliovýma nohama. Skutečně zajímavá pasáž!
     
    32:43
    Po odražené střele Pyrochty sledujeme zdlouhavý souboj u mantinelu. Rozhodčí stále nepřerušují hru.
     
    33:07
    Až teď se píská. Do menšího konfliktu se zapletl Jelínek s Černochem, nebylo to ale nic, co by si zasluhovalo vyloučení.
     
    33:36
    Kalinův pas prosvištěl netečován až na zakázané uvolnění. Sparťanská defenziva se musí mít na pozoru, vhazování totiž proběhne v jejím teritoriu.
     
    34:04
    Herní tempo mírně upadá. Nyní byl k vidění další z dlouhých soubojů u mantinelu, kdy byl puk schovaný pod bruslemi. Teď už rozhodčí zapískal rychleji.
     
    34:44
    Pavelka si poradil s napadajícím Lakatošem a vyvezl puk. Do pásma se ale Pražané neprobili.
     
    35:20
    Tygrům to stále nelepí. Derner na modré nezpracoval Krenželokovu přihrávku a domácí hokejisté přišli o pásmo.
     
    35:51
    Martin Bakoš předvedl zajímavou jízdu sparťanským pásmem. Nakonec vstřelil, ale nepropálil četný blok před sebou.
     
    36:40
    Tygři se dlouho drželi v pásmu, až vyrazil do brejku Jarůšek. Nakonec ve spolupráci s Rouskem vytvořil pořádný průvan, Will však ve spolupráci s obětavými spoluhráči nepustil puk do branky.
     
    37:31
    Liberečtí disponují územní převahou, na rozdíl od svého soupeře si ale nevytvářejí takřka žádné brankové příležitosti.
     
    38:08
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Lukáš Klimek – 2 min., držení).
     
    38:49
    Bakoš hledal před brankou Redenbacha, jemuž puk přeskočil hokejku a zakončení skončilo vysoko nad bránou.
     
    39:27
    Tygři operují před Aittokalliem, leč otálejí se střelbou a navíc se jim nedaří čtyřlístek soupeře nikterak rozhodit. Spartu posléze osvobozuje Voráček.
     
    39:48
    Až teď se k pořádné ráně odhodlal Pyrochta. Brankář ji vyrazil do rohu, odkud se jej ještě pokoušel zaskočit Bakoš. Aittokallio se přitiskl k tyčce včas.
     
    39:54
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Petr Jelínek – 2 min., podražení).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dvacetiminutovka nabídla téměř stejnou podívanou jako ta předchozí. Domácí měli územní převahu, ale nevedlo to k vytvoření nějakých zajímavějších šancí. Sparta hraje naopak obdivuhodně chytře, vyráží do brejků a především vychází ze skvělé defenzivy. Skóre zůstává před poslední částí stále 0:2.

    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):
    Liberec 11 (24), Sparta 6 (13).
     
    Další třetina začne přibližně v 18:12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Lukáš Klimek je zpátky na ledě a Spartě tedy začíná téměř dvouminutová přesilová hra.
     
    40:47
    Zatím se ale nemůže dostat do pásma, Tygři k soupeřům aktivně přistupují a Vlach vyhodil.
     
    41:18
    Andrej Kudrna dostal nabito na pravý kruh, i zkusil tedy štěstí. Prudká rána skončila na zadním plexiskle a Liberec se znovu osvobozuje.
     
    41:52
    Černoch protečoval puk do útočného pásma, ale hosté už v přesilovce nic nestihnou, Jelínek totiž vstupuje zpátky na ledovou plochu.
     
    42:40
    Lakatoš se probil do pásma a z pravé strany posílal puk před brankoviště. Tam na dlouhou hůl zakončoval Redenbach a přestřelil!
     
    Dnešní utkání sleduje 7 500 diváků. Je vyprodáno!
     
    43:29
    Buchtele spěchal za vyhozeným pukem marně. Pyrochta měl totiž náskok a píská se zakázané uvolnění.
     
    43:55
    Krenželokova střela trefila do břicha před brankou stojícího Ordoše, jenž se pokusil o dorážku, ale z otočky už zakončit nedokázal.
     
    44:33
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Liberec si vytvořil interesantní tlak. Po objetí branky poslal puk před Aittokallia Jaroslav Vlach. Nejlépe se zorientoval ADAM DLOUHÝ a doklepl pryž za čáru! Dlouhý se tak v dresu Liberce trefuje v probíhající sezóně vůbec poprvé. Asistence: Jaroslav Vlach, Ladislav Šmíd.
    44:33 Adam DLOUHÝ - 1:2
     
    45:10
    Mohlo být vyrovnáno! Lakatoš si najel až mezi kruhy a trefil betony! Redenbach z dorážky míjí.
     
    45:39
    Obrovská šance také na druhé straně! Sám na branku chvátal veterán Jaroslav Hlinka. Rozhodl se pro bekhendový blafák, který Will zlikvidoval betonem.
     
    46:40
    Hra teď má neskutečné tempo a tribuny bouří! Šance střídá šanci, aktivnější jsou šelmy.
     
    47:27
    Po obrovském tlaku Liberce se kotouč odrazil k Filipu Pyrochtovi. Ten dlouho čekal, a nakonec zápěstím minul.
     
    48:30
    Redenbach byl v úniku sražen Švrčkem, trestné střílení!
     
    48:30
    Liberec právě vstřelil branku!
    Obrovská radost v Liberci! TYLER REDENBACH se rozjel poměrně rychle a z mezikruží trefil přesně pod Aittokalliovu vyrážečku. Hrajeme opět od nuly!
    48:30 Tyler REDENBACH - 2:2
     
    48:53
    Sparta o náskok, který držela od páté minuty, přišla během čtyř minut ve třetí části. Následuje komerční přestávka, po které bude dech beroucí drama před vyprodaným hledištěm pokračovat. Urve někdo tři body, nebo půjdeme do prodloužení?
     
    49:12
    Krenželok překonával modrou čáru, ale Bližňák byl nedochvilný a sudí odhalili ofsajdové postavení.
     
    49:43
    O černou gumu se bojuje za brankou Pražanů. Nakonec ji získali Tygři a mohou kombinovat.
     
    50:25
    Tygři jsou usazeni v pásmu. Za skandování fanoušků střílel Šmíd a po odrazu od Formana se hra stěhuje do neutrální zóny.
     
    51:15
    Po zákroku Willa se strhla hromadná bitka. Všichni hráči nakonec skončili v klubku na ledové ploše. Zcela jistě se bude vylučovat!
     
    51:15
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Patrik Maier – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jan Stránský – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jan Buchtele – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Miroslav Forman – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
     
    51:50
    Pokračuje se klasicky v pěti bruslařích na každé straně. Puk momentálně ovládají hostující hráči.
     
    52:19
    Touš po teči opustil prostor mezi mantinely a skončil na tribuně. Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    52:41
    Ordoš drží puk u mantinelu v útočné třetině. Dotírá na něj Klimek, ale zatím bez úspěchu. Souboj už se opět velmi protahuje.
     
    53:28
    Po zaváhání domácí defenzivy pálil z mezikruží Michal Řepík. Brankář Will na jeho ránu hbitě zareagoval a odklonil její dráhu do ochranné sítě!
     
    53:54
    Třetí perioda spěje do finále. Puk se nachází v neutrální zóně, odkud se jej nikomu nedaří vyvézt.
     
    54:51
    Vránovo slabé nahození sklepl Derner rukavicí mimo nebezpečný prostor. Tygři následně obracejí hru a ve střehu musí být pro změnu defenziva pražského výběru.
     
    55:25
    Kvapil posunul touš na modrou čáru, odkud pálil Jelínek. Trefil ale pouze blokujícího Kumstáta, který s bolestivou grimasou odjíždí střídat.
     
    56:33
    Obrovská šance Sparty! Po vydařené přímočaré akci stanul mezi kruhy Mikuš. Zkusil rychlé zakončení, to však nakonec skončilo pouze v rukavici Romana Willa.
     
    56:50
    Sparta je v těchto chvílích nastěhována v libereckém pásmu. Nevyprodukovala ovšem žádnou střelu a domácí se z tlaku vyprostili.
     
    57:18
    Po zakázaném uvolnění šelem proběhne buly před svatyní Romana Willa. Trenérský štáb Liberce si zároveň vyžádal oddechový čas!
     
    57:38
    Redenbach ze středového kruhu nahodil kotouč za hostující klec. Tam jej v klidu zachytila sparťanská defenziva.
     
    58:27
    S blížícím se koncem základní hrací doby disponuje územní převahou Sparta. Bakoš alespoň poslal puk do pásma.
     
    59:01
    Rozbíhá se poslední minuta třetí třetiny! Puk drží Pražané. Voráček nahodil za Willa, kde zaúřadoval Derner.
     
    59:30
    Petr Jelínek se z levé strany vydal rovnou do brankoviště! Aittkokallio měl plné betony práce. Nakonec ale touš do branky nepustil a pravděpodobně uvidíme prodloužení.
     
    59:50
    Sparta si závěr trošku komplikuje! Nyní zahrála pouze na zakázané uvolnění a hra se stěhuje do jejího pásma.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Ve třetí třetině domácí zásluhou Adama Dlouhého a trestného střílení Tylera Redenbacha vyrovnali na 2:2 a uvidíme prodloužení. To začne za pár okamžiků.

    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):
    Liberec 8 (32), Sparta 6 (19).
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:12
    Prodloužení začínají s pukem na holích Liberečtí. Zatím rozvážně vyčkávají na vhodný moment k útoku.
     
    60:49
    Forman operuje za Willovou brankou. Jeho dva spoluhráči střídají a na led naskakují čerstvé síly.
     
    61:20
    Bakoš se vydal na odvážný výlet až před branku, kde mu puk mírně utekl a k zakončení nedošlo.
     
    61:41
    Rozhodnout mohl Klimek, bekhendem ovšem z výborné pozice minul zařízení!
     
    62:32
    Jarůškova přízemní střela trefila Willa do betonu, od kterých se odrazila k Jaškovi. Ten rozehrát nedokázal a po další snaze Sparty se puk dostal do ochranné sítě. Vhazování proběhne před Romanem Willem.
     
    63:19
    Šmíd se projel přes celé útočné pásmo, až z něj byl pod tlakem nucen vycestovat.
     
    63:43
    Hru opět obracejí hosté. Ďaloga operuje za Willem a vymýšlí, co s pukem na holi dál.
     
    64:35
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Tomáš Pavelka – 2 min., podražení).
     
    64:35
    Oddechový čas si vyžádala také Sparta. Ta se musí 25 sekund ubránit ve třech proti čtyřem, pokud chce utkání dovést k nájezdům.
     
    64:40
    Liberečtí se sami vyhnali z útočného pásma a čas se jim notně krátí. Vypadá to, že se dočkáme samostatných nájezdů.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení branku nepřineslo. Rozhodnou tedy až samostatné nájezdy!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Richard Jarůšek za ohlušujícího pískotu míjí branku.
     
    1. série
    0:0
    Lukáš Jašek po naznačení poslal puk rovněž těsně vedle.
     
    2. série
    0:0
    Jiří Černoch také míjí!
     
    2. série
    0:0
    Bakoš trefuje pouze rukavici brankáře.
     
    3. série
    0:0
    Zakončení Andreje Kudrny Will vykopává!
     
    3. série
    1:0
    Kvapilův bekhendový blafák slaví úspěch!
     
    4. série
    1:0
    Michala Řepíka Will vychytal.
     
    4. série
    1:0
    Tyler Redenbach vysoko přestřelil.
     
    5. série
    1:0
    Je hotovo! Juraj Mikuš trefuje Willa do betonu!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Bílí Tygři Liberec.
    Jediným úspěšným střelcem byl MAREK KVAPIL!
    Marek KVAPIL - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního extrémně důležitého utkání se nakonec stává tým Bílí Tygři Liberec! Ačkoliv to dlouho vypadalo, že má Sparta zápas pod kontrolou, Tygři se v závěrečné části zmátořili a obrat dotáhli v samostatných nájezdech. Ty rozhodl bekhendovým blafákem Marek Kvapil!
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Liberec – Jaroslav Vlach
    Sparta – Andrej Kudrna.
     
    To už je ode mne z vyprodané Home Credit Areny vše. Děkuji za pozornost, přeji příjemný závěr víkendu a někdy příště opět na počtenou! (19:14:20)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 45. A. Dlouhý (J. Vlach, Šmíd), 49. Redenbach (TS), rozh. náj. M. Kvapil – 4. Kalina (P. Vrána), 5. Kudrna (T. Pavelka)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Richard Jarůšek (SPA)
    0:0   Lukáš Jašek (LIB)
    2. série:
    0:0   Jiří Černoch (SPA)
    0:0   Martin Bakoš (LIB)
    3. série:
    0:0   Andrej Kudrna (SPA)
    1:0   Marek Kvapil (LIB)
    4. série:
    1:0   Michal Řepík (SPA)
    1:0   Tyler Redenbach (LIB)
    5. série:
    1:0   Juraj Mikuš (SPA)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Janus) – Pyrochta, Derner, Kolmann, Šmíd (A), Maier, Jánošík (A) – Lakatoš, P. Jelínek (C), M. Kvapil – Bakoš, Bližňák, L. Krenželok – Ordoš, Redenbach, Jašek – A. Dlouhý, J. Stránský, J. Vlach.
    HC Sparta Praha: Aittokallio (J. Laco) – T. Pavelka, T. Voráček, Mikuš, Kalina, Ďaloga, Švrček – Řepík, P. Vrána (C), Klimek – Forman, J. Hlinka, Buchtele – Jarůšek, Černoch, Kudrna – Uher, Rousek, Kumstát (A).

    Rozhodčí: Fraňo, Pražák – Brejcha, Jelínek.

    Diváci: 7 500 (vyprodáno)
    thejrc.org