Toronto – Anaheim 7:4 (kon.) | NY Islanders – Nashville 4:5 (po pr.) | Dallas – NY Rangers 2:1 (kon.)
Edmonton – Tampa 6:2 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
7:4 (1:0, 3:3, 3:1)
Anaheim Ducks
Úterý 06.02.2018, 01:00 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:06 Zach HYMAN - 7:4
     
    59:06
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je hotovo! Auston Matthews získal v obranném pásmu puk, který posunul na své spoluhráče. Ti najížděli na jediného obránce a po přihrávce Connora Browna trefil prázdnou branku soupeře ZACH HYMAN – 7:4. Asistence: Connor Brown a Auston Matthews.
     
    57:40
    Kačeři to zkoušejí s šesti hráči bez brankáře!
    56:49 Auston MATTHEWS - 6:4
     
    56:49
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí z rychlého brejku navyšují svůj náskok! Kasperi Kapanen po levém křídle zavezl puk do útočného pásma a poslal ho před branku, kam si najížděl AUSTON MATTHEWS. Kotouč se nejprve odrazil od bruslí domácího kanonýra do tyčky, ale pohotový Matthews ho ještě stačil hokejkou zamést za brankovou čáru – 6:4. Asistence: Kasperi Kapanen.
     
    54:09
    Po přihrávce Ondřeje Kašeho se dostával za obranu Andrew Cogliano. Na McElhinneyho si ale nepřišel!
     
    45:49
    Ryan Miller měl nyní obrovské štěstí! Po střele Jakea Gardinera mu puk propadl mezi betony a zastavil se v brankovišti. Jeden z obránců ho pak odklidil do bezpečí!
     
    44:42
    Tyler Bozak naznačoval přihrávku, ale nakonec se pokusil překvapit brankáře Millera střelou na bližší tyčku. Hostující gólman puk nejprve vyrazil a pak si ho sklepl holí do lapačky.
    43:28 William NYLANDER - 5:4
     
    43:28
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Parádní přestřelka pokračuje! Jake Gardiner poslal krásným pasem do samostatného úniku WILLIAMA NYLANDERA, který nic nevymýšlel a střelou na lapačku strhl vedení zpět na stranu Leafs. Asistence: Jake Gardiner.
     
    42:55
    Chris Wagner se dostal před brankou k puku. Zblízka však zakončil jen do levého betonu brankáře McElhinneyho.
    42:07 Rickard RAKELL - 4:4
     
    42:07
    Anaheim právě vstřelil branku!
    William Nylander trefil z úhlu tyčku a tak udeřilo na druhé straně! Corey Perry si připisuje čtvrtou asistenci v utkání poté, co zadovkou našel RICKARDA RAKELLA, který střelou z brankové čáry doslova nachytal Curtise McElhinneyho, jenž nechal u své bližší tyčky místečko, kterým mu kotouč propadl za záda – 4:4. Asistence: Corey Perry a Josh Manson.
     
    41:25
    Auston Matthews dostal puk před branku od Nylandera, ale v gólové šanci netrefil Millerovu svatyni!
     
    39:25
    Cam Fowler dostává trest za sekání. Přesilová hra pro Javorové listy.
     
    38:20
    Mohlo být rychle vyrovnáno, Ryan Getzlaf nastřelil tyčku!
    37:40 Leo KOMAROV - 4:3
     
    37:40
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí otáčejí skóre na 4:3! Jake Gardiner od modré čáry nahodil puk na branku a Ryan Miller, kterému clonil výhled LEO KOMAROV, máchl lapačkou do prázdna. Právě Komarov ještě letící kotouč i lehce tečoval, takže je nakonec označen za autora gólu. Asistence: Jake Gardiner a Nazem Kadri.
    35:28 Mitchell MARNER - 3:3
     
    35:28
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté ztratili puk ve středním pásmu a Leafs podnikli rychlý kontr do rozhozené obrany! Nazem Kadri pak našel ze druhé vlny najíždějícího MITCHELLA MARNERA, který se zápěstím trefil pod vyrážečku brankáře Millera. Je srovnáno. Asistence: Nazem Kadri a James van Riemsdyk.
     
    34:12
    Po reklamní pauze uvidíme domácí přesilovku. Nick Ritchie dostává dvě minuty za seknutí Romana Poláka.
     
    33:55
    Andersen se už zvedl, ale podle pravidel musí zamířit na vyšetření hlavy do útrob stadionu. Mezi tyče tedy se tedy staví studený Curtis McElhinney.
    31:06 Ondřej KAŠE - 2:3
     
    31:06
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté poprvé v utkání vedou! Brandon Montour vypálil od modré čáry a hosté byli po zákroku Andersena u brankoviště hodně důrazní. Dorážka Silfverberga se ještě neujala, Perrymu pak sjel puk z hole. Ke štěstí Ducks však přímo k ONDŘEJOVI KAŠEMU, který už kotouč doklepl do odkryté klece. Asistence: Corey Perry a Jakob Silfverberg.
     
    29:09
    Bude se vylučovat! Dvě minuty za vysokou hůl dostal domácí Leo Komarov.
    28:23 Rickard RAKELL - 2:2
     
    28:23
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté výborně sehráli rychlý brejk! Corey Perry nahrával Ryanovi Getzlafovi, který už mohl zakončovat, ale hostující kapitán ještě našel před prázdnou brankou RICKARDA RAKELLA, jenž sice dostal puk na brusli, ale dokázal ho zpracovat a bekhendem poslat kolem pravého betonu Andersena do sítě – 2:2. Asistence: Ryan Getzlaf a Corey Perry.
    25:52 William NYLANDER - 2:1
     
    25:52
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba hostí v rozehrávce! Beauchemin ve vlastním pásmu nahrával Coglianovi, který ale pod tlakem napadajícího Gardinera chyboval a WILLIAM NYLANDER tak najížděl sám na Millera. Vše vyřešil přesnou střelou k levé tyčce a domácí jdou tedy do vedení 2:1. Asistence: Jake Gardiner.
     
    25:42
    Střelu Zajceva šikovně tečoval Auston Matthews, ale Ryan Miller stačil zakročit lapačkou. Skvělý postřeh gólmana Ducks!
    20:43 Ryan GETZLAF - 1:1
     
    20:43
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Krásnou spolupráci předvedla elitní útočná trojka Kačerů. Na jejím konci našel Rickard Rakell pěknou zadovkou RYANA GETZLAFA, který zblízka poslal puk mimo dosah Frederika Andersena. Asistence: Rickard Rakell a Corey Perry.
     
    17:47
    Ondřej Kaše byl u mantinelu sražen Travisem Dermottem. Domácí obránce jde na trestnou lavici za krosček.
     
    13:33
    Hosté ujeli do přečíslení 2 na 1! Nabídku spoluhráče Wagnera před brankou tečoval J.T. Brown, ale Anderson dokázal zareagovat a vyrazit puk.
     
    12:36
    Po ráně Austona Matthewse dorážel Connor Brown. Ryan Miller se ale roztáhl ve svém brankovišti a nepustil kotouč za svá záda!
     
    11:39
    Za nedovolené bránění je vyloučen Kevin Bieksa. První přesilová hra pro Leafs.
     
    07:37
    Nikita Zajcev zahákoval Kašeho, hosté si tedy zahrají přesilovku.
    06:32 Auston MATTHEWS - 1:0
     
    06:32
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Nádhernou individuální akci předvedl AUSTON MATTHEWS! Ten převzal na levém křídle puk od Zacha Hymana, přebruslil obránce Bieksu a po bleskovém objetí branky zasunul kotouč za přesouvajícího se gólmana Millera. Asistence: Zach Hyman a William Nylander.
     
    05:50
    V předbrankovém prostoru zůstal volný Corey Perry. S jeho bekhendovým zakončením si poradil Frederik Andersen!
     
    03:11
    Skóre se mohlo měnit i na druhé straně! Dělovka Kevina Bieksy zazvonila o tyčku a Andersen měl navíc co dělat, aby si odražený puk nesrazil za svá záda!
     
    02:50
    Obrovskou šanci měl Patrick Marleau! Ryan Miller se však bleskově přesunul, natáhl proti puku levý beton a podržel tak Kačery!

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 7. Matthews (Hyman, W. Nylander), 26. W. Nylander (Gardiner), 36. Marner (Kadri, J. van Riemsdyk), 38. Komarov (Gardiner, Kadri), 44. W. Nylander (Gardiner), 57. Matthews (Kapanen), 60. Hyman (Co. Brown, Matthews) – 21. Getzlaf (Rakell, Perry), 29. Rakell (Getzlaf, Perry), 32. O. Kaše (Perry, Silfverberg), 43. Rakell (Perry, Manson)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (34. McElhinney) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, R. Polák, Dermott – W. Nylander, Matthews, Hyman – Marner, Kadri, Marleau – Co. Brown, Bozak (A), J. van Riemsdyk – Kapanen, D. Moore, Komarov (A).
    Anaheim Ducks: R. Miller (Berra) – Manson, H. Lindholm, Bieksa, Fowler, Montour, Beauchemin – Perry (A), Getzlaf (C), Rakell – Silfverberg, Kesler (A), Cogliano – O. Kaše, Henrique, N. Ritchie – J.T. Brown, Vermette, Wagner.

    Rozhodčí: Meier, Nicholson – Berg, Cherrey

    Diváci: 19055
    thejrc.org