Třinec – Zlín 2:4 (kon.) | Chomutov – Litvínov 3:4 (0:2 po s.n.) | Vítkovice – Kometa Brno 0:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Jihlava – Plzeň 1:6 (kon.) | Pardubice – Liberec 2:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:6 (0:1, 0:1, 1:4)
HC Škoda Plzeň
Úterý 06.02.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Tipsport extraliga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý večer přeji všem příznivcům hokejové extraligy z Jihlavy. Tipsport Extraliga ledního hokeje se blíží do samotného finále, před olympijskou pauzou je ještě na programu 48. kolo. HC Dukla Jihlava bude hostit lídra HC Škoda Plzeň. Západočeši prožívají momentálně menší krizi, ze tří zápasů dvakrát prohráli, ten třetí vyhráli až na nájezdy, když otočili stav utkání proti Chomutovu z 1:4 na konečných 5:4. Bude se Dukla radovat okolo dvacáté hodiny večerní stejně jako minulé úterý, kdy přehrála Dynamo 3:2 po prodloužení? To se dozvíme během úterního večera, utkání začíná v 17:30.
     
    HC Škoda Plzeň
    1. místo, skóre 158:112, 99 bodů, bilance 26-6-9-7
    Lídr tabulky se po pětizápasové šnůře vítězství mezi 40. – 44. kolem trochu zadrhnul. Šok přinesl fanouškům domácí zápas s Mladou Boleslaví, když automobilová Škodovka přichystala domácím první prohru za tři body doma v celé sezoně. Reputaci si nespravila Plzeň ani na ledě Dynama, kde podlehla 0:2. Ani v posledním kole doma proti Chomutovu to nevypadalo, že Západočeši získají body. Po čtyřiceti minutách totiž prohrávali 1:4. Třetí třetinu ale Plzeň zabrala. V padesáté minutě to bylo již pouze 3:4 a čtyři minuty před koncem srovnal americký obránce Nick Jones. Obrat dokonali Indiáni v samostatných nájezdech a Chomutov Dukle na větší bodový rozdíl, než současných 11 bodů neodskočil.

    Nutno zmínit také série hostujícího celku. V první čtvrtině stihl udělit na domácím ledě dvě desítky Olomouci a Dynamu, následně dvanáct zápasů vyhrál, z jednoho vezl prohru v prodloužení. I díky tomu vládne Plzeň na čele, nasbírala 99 bodů a má polštářek šesti bodů před druhým Hradcem.
     
    Statistiky hráčů Plzně
    Plzeň má neskutečnou ofenzivu. Se 158 góly je nejofenzivnějším týmem, za ní je až Ridera se 149 góly. Indiáni si udržují průměr 3,29 gólu na zápas. V útoku to neskutečně pálí dvojici Milan Gulaš a Tomáš Mertl. Oba skvěle zacelili díru po odchodu Dominika Kubalíka, první jmenovaný velí kanadskému bodování celé soutěže s 22 góly a 37 asistencemi. O sedm gólů více, ale 11 přihrávek méně má právě Mertl. Parťáci z jedné lajny tak vévodí kanadskému bodování TELH.
    V obraně se může Škodovka spolehnout na Michala Moravčíka, kromě pravidelného přísunu bodů do Radegast Indexu má tento hráč 5 gólů a 10 asistencí. Brankářský post je jasnou výsadou Miroslava Svobody, strůjce postupu Dukly do extraligy má odchytáno 43 utkání a drží si průměr gólů okolo dvou za zápas, úspěšnost má 92,85 %.
     
    HC Dukla Jihlava
    13. místo, skóre 96:125, 51 bodů, bilance 10-7-7-23
    Zdecimovanému vojsku se s příchodem nového roku daří. Pohled na tabulku právě po posledním vzájemném utkání s Plzní nevěstil nic dobrého, Dukla byla poslední, s devíti body ztráty na Litvínov a mnozí se děsili jisté baráže. Jihlava ale porazila v novém roce Vervu doma 5:4 a uvrhla tak Severočechy do bídy. Po dvou porážkách s Libercem a Hradcem doma přišel dvakrát bodový import, jednou za dva z Olomouce, podruhé za jeden z Bolky. Další dvě utkání rozhodly zpackané první třetiny, Sparta po úvodních 20 minutách vedla již 3:0, Třinec ve svém doupěti vedl taktéž stejným rozdílem. Čtvrtý vzájemný zápas s Litvínovem ale Duklu nakopl a z následujících šesti utkání prohrál pouze dvě, ve Zlíně a Ostravě.

    Duklu ale trápí marodka, navíc si Motor stáhl zpět do klubu útočníka Vlastimila Dostálka. Do zápřahu se však vrátili obránci Šidlík s de la Rosem, zraněn zůstává útočník Rys a Rabbit. Na seznam zraněných přibyl i útočník Hlinka, kterému nechtěně „vrazil“ hůl mezi nohy po vhazování bývalý spoluhráč z Ostravy Ondřej Roman. Hlinka bude mimo hru zhruba 10 – 14 dní. Ve Vítkovicích dohrávala Dukla utkání pouze na čtyři útočníky, nedohráli ani Zeman se Žálčíkem.
     
    Statistiky hráčů Dukly
    Dukla je přesný ofenzivní opak, jako jediný tým se ještě nedostala přes 100 gólů. Defenzivně to ale není špatné, se 125 góly se řadí zhruba uprostřed tabulky. Tomu také pomáhají zkušení beci Erik de la Rose se 4 góly a 10 asistencemi, jehož neminula pozvánka na All-Star Game do Bratislavy. Skvěle také hraje Matěj Stříteský, zejména v poslední čtvrtině sezony se rozehrál a připsal si 6 gólů, dalších pět nahrávek.
    V bráně Dukly se vystřídali již čtyři gólmani, ten pátý, Jan Brož, na svoji šanci stále čeká. Nejvíce má odchytáno Lars Volden, ten si za 21 utkání drží procento úspěšnosti 90,44 %. O tři utkání méně má odchytáno Jakub Škarek, který byl poslán na hostování do prvoligových Litoměřic, ten má o něco menší úspěšnost, lehce nad devadesát procent.

    Šťastnou sedmičku má za sebou Josef Kořenář, jenž je využíván po MS 20 v Buffalu, kde vychytal postup do semifinále. Během nepřítomnosti těchto dvou gólmanů přišel z Komety na záskok Karel Vejmelka, stihl čtyři utkání, v nich inkasoval celkem desetkrát.

    Zbývá nám tak vozová hradba Jihlavy, tu táhne kapitán Tomáš Čachotský, za 47 utkání stihl 10 gólů a 18 asistencí. Pod ním zeje dvanáctibodová mezera, s 9 trefami a sedmi nahrávkami je na druhém místě Josef Skořepa.
     
    Jihlavsko – plzeňské přesuny
    Oba týmy spolu v rámci extraligového trhu dvakrát „obchodovaly“. Nejprve v letní pauze odešel z Jihlavy do Škodovky již zmíněný Miroslav Svoboda, který výrazně napomohl postupu Dukly do extraligy. V Plzni se stal jasnou jedničkou a dodnes na něj fanoušci v Jihlavě vzpomínají a vyvolávají jeho jméno během utkání.

    Budou to bezmála dva týdny, kdy oba týmy současně oznámily trejd hráčů. Na západ Čech se stěhoval bratr Dominika, Tomáš Kubalík, který vypadl z formy zejména po nešetrném zákroku ex-jihlavského obránce Říhy v 27. kole doma proti Boleslavi. Opačným směrem přišel Petr Straka, pětadvacetiletý křídelník dokonce hrál jeden čas ve stejném týmu s dalším jihlavským odchovancem, Janem Mandátem. Cílem trejdu bylo nechat rozehrát hráče a dát jim větší prostor, Straka ho hned v druhém utkání využil, když využil přesilovku v zápase proti Zlínu, jeho gól k výhře však nevedl, Kubalík zatím ve čtyřech utkáních nijak nebodoval.
    Milan Gulaš je nejproduktivnějším hráčem extraligy.ligy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Kořenář (Volden) – Kajínek, Šidlík, J. Zdráhal, de la Rose, Suchánek, Stříteský, D. Váňa – Jiránek, Hamill, Čachotský (C) – F. Seman, Skořepa (A), Straka – Anděl, R. Hubáček, Diviš (A) – Půža, Rys, Bryhnisveen.

    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – D. Sklenička, Jones, J. Kindl, Čerešňák, Moravčík, L. Kaňák, Kvasnička – Kratěna, Mertl (A), Gulaš (C) – Kantner, Kodýtek, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, Pour – Schleiss, M. Chalupa.

    Rozhodčí: Hradil, Hejduk – Flegl, Polonyi.
     
    Před utkáním proběhne slavnostní akt, slavnostní úvodní buly vhodí Martin Prokop, úspěšný závodník Rallye Dakar, jehož Dukla během závodu podporovala.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Hned na úvod utkání vytahují fanoušci domácího celku choreo, prošvihli tak ale první šanci Dukly! Střelu Kajínka od modré tečoval jeden z domácích hráčů, Svoboda vyrazil, stejně tak jako následnou dorážku Hamilla!
     
    00:46
    Hosté se probíjejí vpřed, z pravého kruhu zkusil pozornost Kořenáře Kracík. Plzeň pokračuje ve hře v útoku, střelu Kindla Kořenář s námahou pokryl.
     
    01:25
    Kantner napadal rozehrávku domácího celku a Stříteského zatlačil na mantinel, skončilo to však bez zisku kotouče. V protiútoku rozjel akci Hollweg pasem na Schleisse, který však nezamířil přesně.
     
    02:42
    Škodovka má ze hry v úvodu více, navíc bude mít přesilovku.
     
    02:49
    Prvním trestaným bude domácí Rys, v souboji u mantinelu si přitáhl Schleisse k sobě.
     
    03:14
    de la Rose po prknech vyhodil téměř okamžitě po zisku puku. Škodovka se opět dostala do přesilovkového vzorce a Indrák zkusil prostrčit před bránu na Mertla, neúspěšně.
     
    04:13
    Jenom zvuk bruslí a ledu je slyšet momentálně na stadionu, ten vystřídal potlesk, domácí opět vyhodili. Nezvyklé ticho na jihlavském zimáku.
     
    04:49
    Domácí v plném počtu.
     
    05:10
    Schleisse, který je dnes zatím velmi vidět, připravil o kotouč Hubáček a otočil hru.
     
    05:34
    Čachotský vyvezl kotouč do útočného pásma, zbavil se i nepříjemného Hollwega a nahrál na modrou Šidlíkovi, jeho střela z první přidělala pár starostí Svobodovi, nic extra to však nebylo. Po přesunu hry na druhou stranu a zákroku Kořenáře je tu komerční přestávka.
     
    06:31
    Anděl využil chyby v rozehrávce a sám se řítil na Svobodu, hostující gólman jeho forhendovou kličku vychytal!
     
    07:10
    Poměrně laxní byla domácí obrana během zakládaní útoku a Mertl se k němu celkem nerušeně dostal, ve své pozici za brankou toho moc nevymyslel.
     
    07:53
    Nositel zelené helmy Radegastu. David Sklenička, vypálil ostře od modré, domácí brankář vytáhl na odiv svoji lapačku a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    08:04
    Hollweg se motal na hranici brankoviště domácích, až sudímu Hradilovi došla trpělivost a Plzeň opouští útočnou třetinu.
     
    08:10
    Šidlík měl dobrý úmysl, přihrát o mantinel Jiránkovi a poslat ho po křídle do útoku, pas byl ale vzdálen od Jiránka natolik, že je pískán icing.
     
    08:34
    Váňa nahodil obloukem na Svobodu, ex-jihlavský gólman rozehrál za sebe a hosté jeli do útoku. Ne nadlouho, přišli o kotouč ve středním pásmu a nyní je na kotouči Dukla.
     
    09:27
    Přečíslení 3 na 2 začal Skořepa přistrčením na Straku, do nedávna spoluhráč indiánů přihrál křížně na Semana, puk se ale zamotal pod brusle a ve finále to mnoho hrůzy pro hostujícího maskovaného muže nepřineslo.
     
    10:13
    Suchánek nepřesně rozehrál podél mantinelu, Hollweg mu to však velice nepřesným pasem vrátil.
     
    10:26
    První šance hostí! Na modré dostal kotouč Mertl a najížděl si mezi dva obránce, zhruba na úrovni kruhů střílel na Kořenáře, ten mu nastavil lapačku a zabránil gólu! Mladý gólman si užívá zasloužené ovace publika.
     
    11:07
    Sklenička v souboji za brankou zahákoval jednoho z červených a je vyloučen na dvě minuty. Během signalizované výhody byl ještě Indrákem namáčknut na mantinel Čachotský, nebylo to ale vůbec nic, co by po trestu volalo.
     
    11:14
    de la Rose dostal kotouč na levý kruh a poslal ho Skořepovi před poloprázdnou branku, za přispění teče hostujícího plejera však Skořepa nemohl dorážet do prázdné!
     
    12:26
    Stříteský nemůže pořádně založit útok, neboť se mu nikdo nenabízí a fanouškům se to logicky nelíbí. Anděl mohl ujet do dalšího brejku, ale kotouč si nezpracoval.
     
    13:05
    Dvě sekundy před Skleničkovým návratem si půjde přisednout na trestnou Mertl za podražení a jedná se tak víceméně o čtyřminutovou přesilovku.
     
    13:21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Radost hostí, neboť skórovali v oslabení! Navrátilec z trestné Sklenička si ihned našel kotouč, našel na středovém kruhu Kodýtka a Kodýtek ještě posunul na pravé křídlo ONDŘEJI KRATĚNOVI, který střelou nad Kořenářovo rameno otevírá účet dnešního špílu! Asistence: Petr Kodýtek, David Sklenička.
    13:21 Ondřej KRATĚNA - 0:1
     
    13:49
    Nedlouho po inkasovaném gólu měl opět únik domácí obránce Suchánek, zkusil na Svobodu střelu, pokus mířil vedle levé tyče!
     
    16:04
    Momentálně probíhá souboj o nadvládu nad středním pásmem, kde osobní souboj střídá další souboj. Jeden z klíčových soubojů vyzněl pro hosty a Sklenička se opět napřáhl na modré a Kořenář lape. Komerční brejk.
     
    16:41
    Po buly další palba z modré čáry. Nyní se pasoval do role střelce Čerešňák a Kořenář si připisuje další zákrok.
     
    17:29
    Váňa rozjel útok, po sérii nepřesných přihrávek se k němu kotouč od Diviše dostal, mladý obránce se pokoušel položit Kracíka, což se mu povedlo, jenže následná střela nebyla povedená.
     
    18:19
    Na tohle může jednou Jihlava skuhrat! Přihrávky a odrazu od mantinelu z rohu využil najíždějící Seman mezi kruhy, který se napřáhl z první, jenže přestřelil!
     
    19:22
    Ofsajd hostí, blíží se nám konec první třetiny.
     
    19:44
    Icing Plzně a hra se stěhuje před Svobodu. Dá Dukla gól, stejně jako proti Kometě last minute?
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Jak jste asi mohli vytušit, žádná šance k vidění nebyla. Cožpak o to, šance z obou stran jsou, jenže je to poměrně ospalé utkání, jednak na tribunách a jednak i na ledě. Hra nemá příliš spádu. Plzeň šla do vedení v oslabení, když Sklenička se z trestné zapracoval do útoku a rozjel akci, kterou zakončil Ondřej Kratěna. Dukla nestihla do konce třetiny vyrovnat. Zpět se na stadion vrátíme za 16 minut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Hosté zahajují třetinu usazením se v útočném pásmu.
     
    20:47
    Svoboda poslal po buzáru přihrávku na svého spoluhráče, který uvedl kotouč dále do hry. Ke střele se dostal v útočném pásmu Kracík, potěšil pouze logo rádia Impuls za brankou.
     
    21:39
    Straka dostal kotouč na pravé křídlo od Skořepy a rýsovala se tu další akce, jenže Straka si nepotykal s pukem a Hubáček následně neudržel puk na modré, je pískán ofsajd, byť těsný.
     
    22:27
    Bryhnisveen místo kotouče trefil nohu Skleničky, hra pokračovala dále. Hollweg tvrdí muziku, předvedl pár pěkných hitů a rozproudil krev fanouškům na zimáku.
     
    23:45
    Čerešňák se jal nahodit na brankáře Kořenáře, leč netrefil ani branku a nakonec Čachotský vyváží kotouč ven z pásma.
     
    24:12
    Tohle Kindl hodně přehnal. Po stažení Čachotského na zem ještě domácího kapitána mimo hru absolutně zbytečně krosčekoval zezadu a dostává dvě minuty za držení, navrch ještě dvě minuty za krosček. Nepřilepšil tak rozhodně svým spoluhráčům.
     
    24:55
    Nevypadalo to špatně, Diviš poslal puk na druhou stranu Strakovi, jenže ten to nečekal a kotouč se pomalu dostal k Svobodovi.
     
    25:23
    Obehrávání obrany gól nepřinese, to je sice domácím plejerům jasné, jenže je těžké se přes dobře zformovanou obranu dostat blíže k brance. Navíc když Čerešňák znovu vyhodil.
     
    26:28
    Pískot se snáší z domácích ochozů, Diviš chtěl přihrát opět křížně, jenže Kantner přihrávku vypíchl a vyhodil ven. O chvíli později nastala podobná situace a blížíme se ke konci početní výhody.
     
    27:08
    Od modré to na sebe vzal Šidlík, Svoboda podržel kotouč ve výstroji a bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    27:16
    Přihrávka rukou, signalizuje René Hradil a vyhazuje Duklu do středního pásma.
     
    27:43
    Stříteský vyslal pokus do klubka těl před brankou, kotouč vyplaval následně ven z útočného pásma a přesilovka končí. Tohle nebyla rozhodně povedená výhoda.
     
    28:34
    Gulaš sice rychlou stahovačkou posunul kotouč hlouběji do útočné poloviny. Trefil však také holí do obličeje Zdráhala a má to za dvě minuty.
     
    29:24
    Slušný guláš servírovala Jihlava v útoku, kdy střela střídala střelu, ani Stříteský, ani Straka, ani Šidlík zblízka ale puk do sítě nedotloukli, navíc dostal Svoboda zřejmě sekeru přes ruku a hra je proto přerušena.
     
    29:49
    Svoboda vyhodil kotouč vysoko, až do ochranné sítě. Většina sudích to však neviděla a utkání musel přerušit až nejvzdálenější čárový arbitr, což trochu podráždilo obecenstvo a hráče.
     
    30:34
    Hosté v plném počtu. Postupně se ale šrouby utahovaly, například Čachotského střelu tečoval jeden z domácích hráčů blíže k Svobodovi.
     
    31:15
    Sudí nechali utkání volný metr a pomalu se jim to začíná vracet. Tvrdé dohrávky, Kindl zřejmě ještě měl zlost na Čachotského a tvrdě ho dohrál dvakrát u mantinelu, tuto pasáž hry hit střídal hit.
     
    33:08
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Možná trochu nezasloužený gól pro Duklu, ale tak jako tak, platit bude bez ohledu na vývoj hry. Tlak Plzně v útočném pásmu uzavřel Mertl přihrávkou na MIROSLAVA INDRÁKA, který přízemní střelou prostřelil i domácího Kořenáře v brance a Plzeň vede o dvě trefy. Asistence: Tomáš Mertl
    33:08 Miroslav INDRÁK - 0:2
     
    33:59
    Další vyloučení na straně indiánů, v pořadí šesté. Podmínky na trestné okusí Denis Kindl za podražení.
     
    35:19
    Přesilovka není opět moc povedená, dokonce musel Kořenář podržet kotouč u svého těla a je opět přerušena hra.
     
    35:46
    Navíc hosté opět vyhazují kotouč a Denis Kindl se může vrátit z trestné relativně v klidu.
     
    36:54
    Hra utíká, stejně tak jako čas. Ohromnou hrubici vyrobila hostující obrana a k Jiránkovi se dostal kotouč na levý kruh, kde měl moře času, avšak Svobodu střelou nepřekonal a plzeňský fantom drží Duklu na distanc!
     
    38:00
    Dukla se částečně vymanila z tlaku hostí a sama vyráží do útoku, břímě nese Petr Straka a jeho pas před bránou si málem do vlastní sítě srazil jeden z hostujících hráčů!
     
    38:33
    Gulaš výborně vylehl střelu Suchánka od modré a body do RI ho určitě neminou.
     
    39:17
    Klasická klička na modré způsobuje ofsajd Dukly. Utkání nám opět upadlo do celkem ospalého tempa.
     
    39:35
    Vypadá to na klidné dohrání třetiny, hosté se vůbec nikam neženou. Ale domácí, konkrétně Anděl předvedli slušný ťukes s de la Rosem, střela ale nebyla výrazná.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Po 40 minutách přidali hosté navrch ještě jeden gól, trefil se Indrák. Co dodat? Dukla nevyužila za dvě třetiny šest přesilovek a to ji může v zúčtování dost mrzet. Nehraje však nejhůře, jenže ji zrazuje koncovka. Hosté hrají v poklidu, nikam se neženou a dá se čekat, že budou poslední třetinu držet výsledek. Další třetina začne cca v 19:12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Straka protečoval kotouč do útočného pásma, kde však Jihlava dlouho nevydržela. Má slova však Dukla dementovala hned záhy, neboť hosté vyhodili na icing.
     
    41:01
    Nyní se icing nepíská, což přijde pár lidem divné, nicméně Suchánek zakládá útok. Jenže se nepovedla předávka puku ve středním pásmu a Indrák byl v náznaku šance, Zdráhal pas zablokoval bruslí.
     
    42:10
    Suchánek z modré vyslal pumelici, která blokujícímu Pourovi skoro ustřelila hlavu, Bryhnisveen ještě těsně před Svobodou tečoval a byla spíše náhoda, že zůstal Svobodovi kotouč pod betony!
     
    42:30
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Troufám si tvrdit, že je hotovo. Po vhazovaní v útočném pásmu přišli domácí o kotouč, Sklenička přihrál dopředu na MILANA GULAŠE, hostující kapitán a olympionik se trefil přesně do šibenice z mezikruží a Prezidentský pohár pro Plzeň je už téměř jistý. Asistence: David Sklenička.
    42:30 Milan GULAŠ - 0:3
     
    43:52
    Nálada na stadionu je na bodu nula, slyšet jsou výlučně hostující fanoušci. Ti si mohli počtvrté zakřičet gól, Denis Kindl však kotouč přes ležící těla do brány nedopravil!
     
    44:30
    Plzeň si dělá momentálně, co chce. Přihrávku před roztáhnutého Kořenáře dostal Mertl, jenže ideální úhel na střelu přejel. Abych nekřivdil Dukle, Čachotský měl taktéž šanci, ujížděl sám na branku, Svobodu však opět nepřekonal.
     
    46:33
    Vypadá to na klidný konec utkání, Jihlava se nemůže dostat do ofenzivy, Plzeň už taktéž moc nehraje dopředu. Emoce rozproudila dohra Skleničky na Skořepu po odpískání ofsajdu domácích.
     
    47:31
    Nahození do útoku si zpracoval Jiránek, neměl ale komu nahrát a musel tak stáhnout ocas a vracet kotouč zpět obráncům. V současnosti je na puku Jihlava, nedaří se ohrozit Svobodu v brance. O změnu se pokoušel de la Rose, střílel nad.
     
    48:40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tohle zavání debaklem. První šanci, v podobě kličky Denisa Kindla Kořenář vychytal, ale následnou střelu od Skleničky Kořenář ve své výstroji neudržel a způsobil tlačenici, ve které se zorientoval nejlépe JAROSLAV KRACÍK a Západočeši vedou již o čtyři branky. Asistence: David Sklenička, Denis Kindl.
    48:40 Jaroslav KRACÍK - 0:4
     
    49:18
    Pro Jihlavu se jedná za základní část extraligy o jeden z nejvyšších rozdílů, kterým kdy prohrávala. Stejný stav utkání byl k vidění i po 28 minutách domácího utkání proti Spartě v 41. kole, tam však domácí korigovali na 2:4.
     
    50:06
    V hostujícím sektoru, který je asi třicetičlenný, probíhá nefalšovaný fanatismus. Na ledě bude hrát Dukla dnes sedmou početní výhodu.
     
    50:35
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jaroslav Kracík – 2 min., vysoká hůl).
     
    51:02
    Hosté vyhodili kotouč z vlastního pásma a Dukla se musí snažit znovu. Nebude to lepší ani o pár sekund později, kdy si vzal kotouč do parády Kratěna a taktéž vyhodil.
     
    52:15
    Anděl zavážel puk znovu do útočného pásma, kde se kotouč dostal až na hůl Kajínka, ten vypálil od modré podobně jako jeho slavný jmenovec. Byla to ale pořádná bomba přímo na solar Kodýtka, který to hodně dlouho rozdýchával. Naštěstí odjel po svých na střídačku, tam si ho do péče bere záchranná služba.
     
    52:59
    Anděl využil nepřesné přihrávky a měl šanci na další brejk, jenže vedle sebe měl Moravčíka a nemohl naplno vystřelit, což se také ukázalo, Svoboda vyrazil betony.
     
    54:06
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Potupný výsledek, přitom ale Jihlava nehrála zase tak zle. Z levého křídla se do útočného pásma dostal JAN SCHLEISS a trochu překvapivě vypálil z ostrého úhlu, puk ještě překvapivěji prolétl okolo bližší tyče do sítě. Mnoho diváků opouští předčasně stadion. Asistence: Jaroslav Kracík, Jakub Kindl
    54:06 Jan SCHLEISS - 0:5
     
    55:33
    Dukla očividně odpadla, evidentně se podepisuje řada zranění a únava z náročných utkání. Čestný gól mohl vsítit aktivní Anděl, pas od Skořepy mu nesedl na hůl a puk skončil po střele v ochranné síti. Komerční pauza.
     
    55:57
    Dnešní utkání sleduje 4 102 diváků. Momentálně je to rozhodně menší číslo, postupně se desítky diváků trousí k východu.
     
    56:37
    Dukla právě vstřelila branku!
    Radost jihlavských fanoušků, Svoboda dnes již nulu neudrží! Po vhazování v útočném pásmu Straka podél modré čáry přesunul puk k MATĚJI STŘÍTESKÉMU, domácí bek propálil vše před sebou a trefil se k levé tyči! Asistence: Petr Straka, Jakub Suchánek.
    56:37 Matěj STŘÍTESKÝ - 1:5
     
    57:47
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Gól střídá gól. Stav utkání se tak ještě mění, po dalším útočném tažení hostí Kracík od mantinelu posunul na Jonese, americký bek ve službách Škodovky předal puk na DENISE KINDLA, jeho střela obloučkem zapadla za bezmocného Kořenáře. Asistence: Nick Jones, Jaroslav Kracík.
    57:47 Denis KINDL - 1:6
     
    58:53
    Utkání zřejmě uzavře faul Jiránka, který se stane druhým hráčem na trestné lavici Dukly, je vyloučen za sekání.
     
    59:23
    Na stadionu zůstali ti nejvěrnější z fanoušků Dukly, hosté taktéž nehrají přesilovku na maximum. Anděl mohl využít nepřesné přihrávky, ale nestalo se tak a uzavřel toto utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    Skončilo nám poslední utkání před olympijskou pauzou. Jihlava selhala ve třetí třetině, evidentně jí došly síly a na výsledku se to podepsalo. Oboustranně to ale nebylo zázračné utkání, Dukla prohrála nejvyšším rozdílem za celou základní část. hostující fanoušci děkují svým hráčům za výkon, brankář Svoboda ještě provádí nezbytné setkání s hráči na střídačce Dukly. Ode mě je to dnes vše, s přáním příjemného zbytku týden se s vámi loučím a nashledanou. (19:55:15)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 57. Stříteský (Straka, Suchánek) – 14. Kratěna (Kodýtek, D. Sklenička), 34. Indrák (Mertl), 43. Gulaš (D. Sklenička), 49. Kracík (D. Sklenička, D. Kindl), 55. Schleiss (Kracík, J. Kindl), 58. D. Kindl (Jones, Kracík)


    HC Dukla Jihlava: Kořenář (Volden) – Kajínek, Šidlík, J. Zdráhal, de la Rose, Suchánek, Stříteský, D. Váňa – Jiránek, Hamill, Čachotský (C) – F. Seman, Skořepa (A), Straka – Anděl, R. Hubáček, Diviš (A) – Půža, Rys, Bryhnisveen.
    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – D. Sklenička, Jones, J. Kindl, Čerešňák, Moravčík, L. Kaňák, Kvasnička – Kratěna, Mertl (A), Gulaš (C) – Kantner, Kodýtek, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, Pour – Schleiss, Hollweg.

    Rozhodčí: Hradil, Hejduk – Flegl, Polonyi

    Diváci: 4 102
    thejrc.org