Třinec – Zlín 2:4 (kon.) | Chomutov – Litvínov 3:4 (0:2 po s.n.) | Vítkovice – Kometa Brno 0:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Jihlava – Plzeň 1:6 (kon.) | Pardubice – Liberec 2:1 (kon.)
po s.n. (0:2)
Piráti Chomutov
3:4 (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
HC VERVA Litvínov
Úterý 06.02.2018, 17:20 • ZS Chomutov • Tipsport extraliga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Juraj MIKÚŠ - 3:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC VERVA Litvínov.
    Autorem vítězné branky je JURAJ MIKÚŠ.
     
    60:26
    Piráti se hned dostali do útoku. Petr Koblasa našel žabičkou u levé tyčky Michala Vondrku, jenž se pokoušel zakončit za záda přesouvajícího se brankáře. Klec ovšem netrefil.
     
    59:59
    Nejdříve zakončoval v luxusní pozici Stanislav Dietz, ale branku netrefil. Odražený kotouč od zadního mantinelu dával mezi betony Kantora Růžička, ten ale do branky nepropadl!
     
    57:47
    Velká šance na rozhodnutí zápasu. Juraj Valach byl při přejezdu modré čáry podražen hostujícím Danielem Sörvikem a Piráti mají k dispozici přesilovou hru.
    56:29 Lukáš DOUDERA - 3:3
     
    56:29
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Zničehonic se Verva dostala do velké šance, která skončila brankou! Pokus od modré čáry se odrazil až na zadní tyčku, kde jej silou do branky dostal mladý obránce LUKÁŠ DOUDERA. Asistence: Marek Baránek a František Gerhát.
    53:30 Šimon SZATHMÁRY - 3:2
     
    53:30
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovský zimák se raduje až o pár sekund později! ŠIMON SZATHMÁRY dostal naprosto luxusní přihrávku od Jiřího Smejkala zpoza branky a tvrdou střelou z voleje vstřelil svou první branku v extralize. Asistence: Jiří Smejkal a Michal Vondrka.
     
    52:20
    Na levém kruhu se otáčel Petr Koblasa, jenž hned zakončoval k pravé tyčce. Pavel Kantor ovšem vyjel a pokus domácího útočníka vyrazil mimo tři tyče!
     
    48:36
    Domácí si zahrají druhou přesilovku ve třetí třetině. Hned po vhazování se podražením provinil Ondřej Jurčík, jenž již poslušně sedí na lavici hanby.
     
    47:04
    Piráti pokračují v tlaku. Michal Poletín se před brankou otáčel a zakončoval po ledě, Pavel Kantor ovšem parádně zakročil betony a chytil další velkou šanci.
     
    46:24
    V závěru přesilové hry přišla dobrá šance Růžičky. Ten z pravého kruhu zakončoval do levé šibenice, rameno Kantora bylo ovšem na správném místě!
     
    44:36
    Domácí celek čeká přesilová hra, Peter Jánský inkasuje dvouminutový trest za podražení a domácí mají šanci jít potřetí v utkání do vedení.
     
    44:08
    Dobrá šance pro Vervu. Hosté si najeli do pásma a Peter Jánský měl dostatek volného prostoru, dlouho napřahoval, ale nakonec zakončil jen do venkovního oblouku branky Lukeše!
     
    35:38
    Hosté se mohli dostat poprvé v utkání do vedení, Ondřej Jurčík se dostal s pukem do samostatného úniku. Pronásledován Dietzem zakončoval bekhendem, beton Lukeše ale nepřehodil!
     
    30:32
    Jiří Smejkal zachytil rozehru hostů a posunul kotouč na pravý kruh najíždějícímu Koblasovi. Ten ve skvělé šanci ale trefil jen lapačku Pavla Kantora!
    28:49 František LUKEŠ - 2:2
     
    28:49
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Krásná akce litvínovské Vervy končí vyrovnávací brankou, opět využitá přesilovka! FRANTIŠEK LUKEŠ posunul kotouč na levý kruh Mikúšovi, který mu jej vrátil, aby zkušený útočník lehkou tečí překonal svého bratra. Asistence: Juraj Mikúš a Karel Kubát.
     
    28:05
    Přesilovku si nyní zkusí také Litvínovští. Jakub Lauko inkasuje dvouminutový trest za podražení jednoho z hostů v prostoru mezi kruhy.
     
    25:36
    Přesilovku si domácí zahrají až nyní. U hrazení byl k zemi poslán Jiří Smejkal a na lavici hanby míří Jakub Čutta. Provinil se podražením, následně vztekle odpálil kotouč a dostává také desítku.
    24:05 Vladimír RŮŽIČKA - 2:1
     
    24:05
    Piráti právě vstřelili branku!
    Až nyní se do protiútoku dostali domácí, kteří opět vedou! VLADIMÍR RŮŽIČKA přijal parádní přihrávku za obranu Litvínova, dostal se do samostatného úniku a svižnou střelou k levé tyčce překonal Pavla Kantora. Asistence: Jaroslav Mrázek.
    18:44 Juraj MIKÚŠ - 1:1
     
    18:44
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Následně se Verva prosazuje a vyrovnává stav utkání na 1:1! JURAJ MIKÚŠ dostal parádní přihrávku od Františka Lukeše a rychlou střelou nedal Štěpánu Lukešovi jedinou šanci na zákrok. Asistence: František Lukeš a Viktor Hübl.
     
    18:16
    Tak to bylo hodně zajímavé rozhodnutí sudích. Brett Flemming předvedl parádní hit, který je ovšem potrestán a Litvínov si zahraje přesilovou hru.
    16:46 Lukáš VANTUCH - 1:0
     
    16:46
    Piráti právě vstřelili branku!
    A z následného útoku přišla první branka utkání, kterou dávají domácí Piráti. LUKÁŠ VANTUCH najel podél levého mantinelu do pásma a nahazoval do brankoviště na Ivana Humla, který ovšem nezakončil. Vantuch se tak dostal k odraženému kotouči a poslal jej do sítě. Asistence: Ivan Huml.
     
    16:31
    Výborným zákrokem se nyní prezentoval domácí brankář Štěpán Lukeš. Karel Kubát dostal kotouč mezi kruhy a zakončoval do odkryté branky, ležící domácí brankář ovšem vystrčil lapačku a zasáhl.
     
    13:20
    Nejdříve to zkoušel z levé strany, ale Pavel Kantor pohotově zakročil. Následně si Jakub Čutta počínal nedovoleně a bude prvním vyloučeným Vervákem v utkání.
     
    10:27
    Nyní čeká Vervu druhá početní výhoda v utkání. Na obranné modré čáře si počínal nedovoleně obránce Mário Grman, inkasuje dvě minuty za faul kolenem.
     
    07:28
    Martin Šťovíček skvělou prací za brankou vybojoval kotouč pro Vladimíra Růžičky, jenž zakončoval osamocen před Kantorem. Po ledě jej ale nepřekonal, skvělý zákrok!
     
    05:03
    Nicolas Hlava bude prvním potrestaným hráčem utkání, inkasuje dvě minuty za hákování ve středu ledové plochy. Verva má první početní výhodu.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 17. Vantuch (Huml), 25. V. Růžička (Mrázek), 54. Szathmáry (Smejkal, Vondrka) – 19. J. Mikúš (F. Lukeš, V. Hübl), 29. F. Lukeš (J. Mikúš, Kubát), 57. L. Doudera (Baránek, Gerhát), rozh. náj. J. Mikúš

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Juraj Mikúš (LIT)
    0:1   Michal Poletín (CHM)
    2. série:
    0:1   Viktor Hübl (LIT)
    0:1   Petr Koblasa (CHM)
    3. série:
    0:2   Marek Růžička (LIT)
    0:2   Michal Vondrka (CHM)
    4. série:
    0:2   Lukáš Doudera (LIT)
    0:2   Jiří Smejkal (CHM)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Pavlát) – Grman, Valach, Dietz, Flemming, Mrázek, Knot, Tomáš Dvořák, Szathmáry – Koblasa, Smejkal, Vondrka – Sklenář, V. Růžička, Šťovíček – Poletín, Huml, Vantuch – Lauko, Hlava.
    HC VERVA Litvínov: Kantor (Soukup) – Iberer, Sörvik, Baránek, Čutta, Kubát, Gula, L. Doudera – Marek Růžička, J. Mikúš, J. Černý – Trávníček, Gerhát, Jurčík – F. Lukeš, V. Hübl, Jánský – Matoušek, Válek, Řehoř.

    Rozhodčí: Úlehla, Bulanov – Brejcha, Jelínek
    thejrc.org