Most – Trutnov 0:5 (kont.) | Jablonec n/N – Vrchlabí 8:4 (kon.) | Šumperk – Kopřivnice 6:1 (kon.)
SHK Hodonín – Nový Jičín 6:5 (kon.) | Opava – Val. Meziříčí 4:1 (kon.) | David Servis – Tábor 5:1 (kon.)
Mor. Budějovice – Klatovy 4:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 3:1 (kon.) | Písek – Kolín 3:5 (kon.)
Pelhřimov – Nymburk 1:4 (kon.) | Sokolov – Řisuty 7:2 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Bílina 7:1 (kon.)
konec
HC Vlci Jablonec nad Nisou
8:4 (1:1, 4:0, 3:3)
HC Stadion Vrchlabí
Středa 07.02.2018, 18:00 • Zimní stadion Jablonec nad Nisou • 2. liga skupina Západ • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:31
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Také Stadion svoji dvojnásobnou přesilovku rychle využívá. Hosté dostali domácí trojici pod tlak. Niko si na modré čáře vyměnil puk s DAVIDEM POJKAREM a druhý jmenovaný uspěl milimetrovou střelu nad vyrážečku. Asistence: Niko, Šťastný.
     
    58:14
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Babec – 2 min., krosček).
     
    58:03
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Nevyhoštěný – 2 min., vysoká hůl).
     
    56:19
    Další těsná situace. Puk se trošku šťastně odrazil před branku, kde hlídkoval Kamil Bříška. Abrahám už pouze ležel na ledě, leč útočící Vlk kotouč do branky nepropasíroval.
     
    54:02
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Přestřelka nekončí! Vrchlabí sehrálo pěknou přímočarou akci, na jejímž konci vybídl Šimoníček DANIELA MIŠKOVSKÉHO. Střela forvarda Stadionu proletěla pod Hosnedlovou lapačkou a zastavila se až v síti. Hosté tedy ze svého pohledu korigují na 3:8. Asistence: Šimoníček.
     
    51:58
    A mohlo být v Jablonci ještě veseleji! Tentokrát se sám před brankou ocitl Brokeš. Také on šel do bekhendu a udělal všechno skvěle. Až na to, že orazítkoval tyčku!
     
    51:43
    Vlci právě vstřelili branku!
    Nedáš – dostaneš! Nepsané hokejové pravidlo opět předvedeno v praxi. Pojkar z bezprostřední blízkosti napálil pouze brankářovy betony, načež Mulač vysunul do úniku KAMILA BŘÍŠKU. Ten si se zakončením pohrál, rozhýbal si Abraháma a jednoduše zavěsil. Asistence: Mulač.
     
    50:37
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Urban – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Havlas – 2 min., napadení).
     
    49:10
    Vlci právě vstřelili branku!
    Vrchlabí už toužebně vyhlíží konec zápasu, který se pro něj změnil v noční můru. Kamil Bříška předvedl výpad po levé straně a našel na protější straně najetého JIŘÍHO MORAVCE. Ten vypálil z první a kotouč zapadl za Abraháma! O platnosti gólu se diskutovalo, ale nakonec je uznán. Asistence: Bříška.
     
    46:29
    Vlci právě vstřelili branku!
    A LUKÁŠ TONDR to udělal velice zkušeně! Na Abraháma se rozjel spíše pomaleji, ale těsně před maskovaným mužem s kotoučem na čepeli bleskově zamíchal. Následovalo lišácké zakončení mezi betony a rozdíl je opět čtyřbrankový! Bez asistence.
     
    46:29
    Trestné střílení si zkusí i Jablonec! Po bláznivé pasáži byl v brejku podražen Lukáš Tondr a bude tak mít druhou šanci.
     
    42:41
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Hosté nakonec korigují. Po bleskové výměně kotouče mezi Filipem a Pojkarem zakončil za ležícího Hosnedla důrazný TOMÁŠ ŠŤASTNÝ! Asistence: Filip, Pojkar.
     
    42:11
    Domácí mohli v oslabení přidat šestý gól! Přečíslení dvou proti jednomu zakončil Nevyhoštěný ranou do brankáře. Puk se odrazil před čáru, kde jej Havlas do cíle nedoklepl.
     
    42:02
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Brokeš – 2 min., sekání).
     
    39:29
    Vlci právě vstřelili branku!
    Tak to je demolice! Jablonečtí podnikli další bleskový brejk a JAKUB MULAČ se hnal sám na branku. Rozhodl se pro kličku do bekhendu a zakončení mezi nohy přesouvajícího se Abraháma. Ten málem dokázal gólu zabránit, ale kotouč se nakonec přeci jen došoural za čáru. Diváci tak mohou oslavovat bůra! Asistence: Čechura.
     
    37:56
    Střídání v týmu HC Stadion Vrchlabí: ze hřiště odchází Jelínek, přichází Abrahám.
     
    37:56
    Vlci právě vstřelili branku!
    Domácí těží i z následné klasické početní výhody a odskakují o další gól! Pavlů přihrál na modrou čáru MICHALU NEVYHOŠTĚNÉMU, jenž předvedl čistý průstřel a nedal Jelínkovi šanci. Asistence: Pavlů.
     
    37:36
    Vlci právě vstřelili branku!
    Jablonec dlouhou dvojnásobnou přesilovku využívá a vede už 3:1. Vyhození měl na hokejce Jirků, byl ale zablokován a teď jej to může mrzet. Bříška mezi kruhy přihrál do strany Mulačovi, jenž mu puk rychle vrátil. Bříška ještě zakončit nedokázal, ale puk se odrazil zpět k JAKUBU MULAČOVI, jenž z úhlu trefil prázdnou klec. Asistence: Bříška.
     
    37:07
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Šimoníček – 2 min., napadení).
     
    37:07
    Lukáš Tondr chyboval a hosté se hnali do přečíslení. Na sebe to vzal Šimoníček, jehož střelu Hosnedl zastavil a útočník se s brankářem ještě srazil.
     
    36:45
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Niko – 2 min., podražení).
     
    35:59
    Nyní už ale půjčilo a byla z toho kvalitní příležitost! Havlas povedenou křižnou přihrávkou nalezl hůl Nevyhoštěného, a ten jen těsně minul zařízení.
     
    34:35
    Hosnedl chytá! Pšurný se rozjel levým obloukem až mezi kruhy, odkud hledal horní roh domácí klece. V dráze střely se ovšem objevila Hosnedlova rukavice! Brankář si svůj zákrok náležitě vychutnal.
     
    34:35
    Trestné střílení! Moravec zahákoval unikajícího Pšurného, který si tak svůj pokus zopakuje.
     
    31:59
    Další šance Jablonce! Bříška odvedl dobrou práci za brankou a z mezikruží zakončoval Lukáš Tondr. Do jeho dost možná gólové střely vložil jeden z bránících borců hůl a srazil ji do ochranné sítě.
     
    28:58
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Matějíček – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Peřina – 2 min., sekání).
     
    28:58
    A mohlo být pro Vlky ještě veseleji! Havlas se objevil sám před Jelínkem, kterého ovšem bekhendovým blafákem nevymíchal.
     
    28:15
    Vlci právě vstřelili branku!
    Jablonec otáčí stav utkání a dostává se do vedení! Domácí se usadili v pásmu a puk se dostal na modrou čáru k Michalu Pavlů. Ten jej nastřelil na branku a úspěšnou tečí se prezentoval TOMÁŠ BROKEŠ! Černá guma zapadla přesně k tyči. Asistence: Pavlů.
     
    18:47
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Bláha – 2 min., držení).
     
    17:28
    Neskutečné! Jiří Babec se elegantní stahovačkou zbavil beka a ocitl se sám před Jelínkem. Zkusil to na něj bekhendovým blafákem, a kotouč přes gólmanův beton proklouzl a mířil za čáru. Nakonec jej na poslední chvíli odpálil vracející se hráč Vrchlabí! Je možné, že puk už byl v brance, ale možnost videa zde bohužel není.
     
    14:52
    Vlci právě vstřelili branku!
    Ačkoliv se domácím v přesilovce absolutně nedařilo, využívají ji. Nakonec se totiž přeci jen dostali do pásma, rozestavěli přesilovkový vzorec a pokus JANA VÍŠKA z pravé strany zapadl mimo Jelínkův dosah! Asistence: Tondr Lukáš.
     
    13:21
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Jirků – 2 min., podražení).
     
    08:50
    Vrchlabí mohlo navýšit stav! Zčistajasna se před Hosnedlem objevil Miškovský, na brankáři domácích ale rychlou střelou ztroskotal.
     
    06:10
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Stadion jde do vedení a mezi hostujícími fanoušky propuká radost. Po rychle provedené akci poslal puk do brankoviště Michal Pšurný. Kotouč se odrazil pravděpodobně od brusle JIŘÍHO ŠIMONÍČKA a skončil za Hosnedlovými zády. Asistence: Pšurný, Jirků.
     
    01:14
    To byla šance! Peřina pláchl po levé straně a vyslal přesně mířený pas na Havlase. Ten stanul před brankářem dočista sám, Jelínek ovšem stihl vytyčit beton a střelu vyrazit.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 15. Víšek (L.Tondr), 29. Brokeš (Pavlů), 38. Mulač (Bříška), 38. Nevyhoštěný (Pavlů), 40. Mulač (Čechura), 47. L.Tondr (TS), 50. Moravec (Bříška), 52. Bříška (Mulač) – 7. Šimoníček (Pšurný, Jirků), 43. Šťastný (Filip, Pojkar), 55. Miškovský (Šimoníček), 59. Pojkar (Niko, Šťastný)


    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Petruželka) – Zeman, Moravec, Čechura, Pavlů, Pilař, Holub, Tondr Martin, Pulec – Babec, Bříška, Tondr Lukáš, Víšek, Havlas, Nevyhoštěný, Mulač, Brokeš, Gecko, Peřina.
    HC Stadion Vrchlabí: Jelínek (Abrahám) – Abraham, Pojkar, Jirků, Chleborád, Havránek, Matějíček, Niko – Miškovský, Šimoníček, Urban, Kerekanič, Filip, Pšurný, Chalupa, Bláha, Šťastný, Moník.

    Diváci: 391
    thejrc.org