Most – Trutnov 0:5 (kont.) | Jablonec n/N – Vrchlabí 8:4 (kon.) | Šumperk – Kopřivnice 6:1 (kon.)
SHK Hodonín – Nový Jičín 6:5 (kon.) | Opava – Val. Meziříčí 4:1 (kon.) | David Servis – Tábor 5:1 (kon.)
Mor. Budějovice – Klatovy 4:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 3:1 (kon.) | Písek – Kolín 3:5 (kon.)
Pelhřimov – Nymburk 1:4 (kon.) | Sokolov – Řisuty 7:2 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Bílina 7:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
SKLH Žďár nad Sázavou
Středa 07.02.2018, 18:00 • ZS Kotlina Havlíčkův Brod • 2. liga skupina Střed (ČR) • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dámy a pánové, z Kotliny je to pro dnešek vše. Za sledování přenosu děkuje a na počtenou se těší Richard Wagner. (20:23:19)
     
    Derby je u konce a Kotlina slaví tříbodové vítězství. Především si poté Havlíčkobrodští ve třetí části vystříleli již šestibodový náskok na čele tabulky střední skupiny.

    Bruslaři byli v průběhu celého zápasu lepším celkem, o čemž svědčí především počet střel, který je výrazně ve prospěch domácích. Parádním výkonem se blýskl gólman Plamenů Jiří Sláma. Rozhodující gól jde na vrub Vojtěchu Šmídovi, pro kterého to byl první zásah v brodském dresu. Kaňkou je obnovené zranění Davida Michálka.

    Stejně jako v předchozích třech případech se letos ve vzájemných soubojích radoval domácí tým.

    Střely na branku:
    Havlíčkův Brod: 11 (50)
    Žďár n. Sáz.: 9 (21)
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Zdá se, že v Kotlině je rozhodnuto. Domácí hokejisté kontrolují s pukem na holi hru a nedávají svému sokovi mnoho příležitostí k tomu, aby se pokusil s výsledkem tohoto derby ještě něco udělat.
     
    58:37
    Havlíčkobrodští výtečně brání aktivním pohybem svojí modrou čáru a nepouštějí žďárské pytláky před hájenku myslivce Nováka.
     
    57:39
    Plameny se snažily o vstřelení kontaktního gólu, ale nedostaly moc prostoru pro pořádnou střelu, a tak se lehké zakončení z levého kruhu stalo snadnou kořistí pro Čeňka Nováka.
     
    56:38
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři získávají na své hole již dvoubrankový náskok! Havlíčkův Brod přežil atak svého soupeře a dostal touš do středního pásma. V obrané třetině poté kvedlal s toušem Daniel Poizl. A to tak dlouho, než mu jej agilně napadající Bruslaři sebrali a výsledkem byla následná přihrávka Petra Kuchty do míst, kde se nacházel TOMÁŠ CHLUBNA. Rodák ze Žďáru nad Sázavou si poté hodil kotouč na střelu a parádní ranou nad Slámovo rameno zvýšil na 3:1. Asistence: Filip Beneš a Jiří Kopic.
     
    55:52
    Ondřej Kovářů vytřel led hned s dvěma protihráči a parádní nahrávkou na brankoviště našel Josefa Koldu, který ale v ten nejhorší možný moment promáchl! Nyní stáli při domácích všichni svatí!
     
    55:18
    Tak to byla velká škoda pro hostující mužstvo! Jen malý kousek chyběl k tomu, aby se bryskní přihrávka proměnila v solidní brejk. Luboši Kunstmüllerovi ale chyběly na její dosažení jen milimetry. Zakázané uvolnění.
     
    54:53
    Na druhé straně přikryl po nátlaku na brankovišti kotouč Jiří Sláma. Pět vteřin ještě chybí do návratu Petera Beneše na ledovou plochu.
     
    54:33
    Luboš Dospěl se dostal na pravém kruhu k puku a vyslal lehkou střelu po ledě, kterou svým betonem odpálil do rohu Čeněk Novák.
     
    54:08
    David Vala vystřelil od modré čáry. Jeho dělovka ale našla pouze teplé místečko na hrudi rychle klekajícího žďárského hrdiny.
     
    53:36
    Patrik Přidal trefil ve velké šanci z rohu brankoviště pouze tyčku! Plameny se následně chopily kotouče a vyhodily do bezpečí.
     
    Dnešní utkání sleduje 1304 diváci.
     
    52:58
    Po poradě mezi všemi třemi sudími je na trestnou lavici poslán za krosček Peter Beneš (ZDS).
     
    52:58
    David Michálek byl ve středním pásmu necitlivě zasažen do operovaného kolena, se kterým předtím marodil, a ocitl se na ledě. Rozhodčí dlouho váhal, zda kvůli v bolestech ležícímu hráčovi přerušit hru. Plameny dokonce málem skórovaly, když z brankoviště pálily jen těsně vedle. Nakonec ale hlavní arbitr hru přerušil a ke zraněnému hráči tak mohl přispěchat zdravotník, který jej také odvedl do kabiny.
     
    52:18
    Bruslaři jsou kompletní a navíc od modré střílel Jiří Kopic. Jeho zakončení dobře směřovalo k bližší tyči, avšak jeden z bránících hráčů odrazil kotouč mimo prostor branky.
     
    51:35
    První střela, kterou musel domácí muž s maskou zachytit na hrudi. Předtím ještě Bruslaři dvakrát zneškodnili útok soupeře již ve středním pásmu.
     
    51:17
    I třetí útok hostů skončil ziskem puku ze strany Havlíčkova Brodu, načež následovalo vyhození až k Jiřímu Slámovi.
     
    50:48
    Dva prohrané souboje na zadním mantinelu v podání Žďáru nad Sázavou a opět se kotouč stěhuje před maskovaného muže Plamenů.
     
    50:25
    Domácí celek po zisku vhazování odeslal touš až k Jiřímu Slámovi, kde svého soupeře ještě chvíli zdržel.
     
    49:57
    Plameny se dostaly do tlaku a vybojovaly přesilovku. Na trestnou lavici jede Kryštof Kulhánek (HBR), který se provinil krosčekem. Ve výhodě ještě střílel Martin Pleva, ale na Čeňka Nováka nevyzrál.
     
    49:22
    David Michálek šikovně nahodil kotouč z pravého křídla. Brankáři Jiřímu Slámovi zůstal touš ležet před betony a tak tak, že jej odpálil do bezpečí před dojíždějícím Tomášem Ludvíkem.
     
    48:38
    Jakoby domácí trochu zbrzdili a hosté nechtěli nic ukvapit. Asi tak vypadá snažení obou mančaftů. Pročež tedy nevidíme mnoho zajímavého. Spíše chyby.
     
    48:08
    Lukáš Dospěl se mezi kruhy procpal k zakončení, avšak jeho nepříliš razantní střela zaplula do hrudi klečícího Čeňka Nováka.
     
    47:25
    Hra trochu ubrala na tempu a její těžiště se přesunulo do středního pásma, kde však mnoho vzrušivých momentů nevzniká.
     
    46:14
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Premiérová branka pro domácího obránce a opětovné vedení pro havlíčkobrodskou ekipu! David Michálek se prosmýkl středem hrací plochy a byl sám před Jiřím Slámou, kterého si položil. Jeho beton ale přehodit nedokázal. K dorážce se dostal VOJTĚCH ŠMÍD, který už kotouč za brankovou čáru dostal a mohl si tak užít ovace zimního stadionu! Asistence: David Michálek a Filip Beneš.
     
    46:02
    Ke střele se poté dostal na vrcholku levého kruhu Lukáš Bureš, avšak jeho pokus si polaskal ve svém klíně pozorný Čeněk Novák.
     
    45:46
    Bruslaři povolili svému soupeři rychlý brejk, který zakončoval ranou z pravého křídla Martin Gregar, Jeho zakončení ale minulo branku.
     
    45:06
    Plameny jsou kompletní. V závěru přesilové hry ještě z levého kruhu střílel Luboš Voříšek. Výsledek znáte, nebo alespoň tušíte, že se opětně zaskvěl Jiří Sláma.
     
    44:46
    Zakončení Davida Valy od modré čáry postrádalo rasanci, a tak se hosté snadno chopili puku, který poté poslali přes všechny čáry.
     
    43:49
    Lukáš Endál zakončil z pravého kruhu, avšak do cesty jeho střely se postavil Lukáš Hort. Plameny poté po lítém boji o touš v rohu pásma vyhodily.
     
    43:38
    Miroslav Třetina se dostal na brankovišti k zakončení, ale neměl moc prostoru pro pořádnou střelu, a tak více méně uklidil touš do Slámovy výstroje.
     
    43:06
    Domácí družstvo se dostalo do útočné třetiny, kde byl jeho rozlet zastaven podražením, jehož autorem se stal Peter Beneš (ZDS).
     
    42:05
    Hosté jsou kompletní a dokonce se dostali do přečíslení. Lukáš Jícha ale ve velké příležitosti nevyzrál na skvěle klouzajícího brankáře Bruslařů!
     
    41:34
    Kryštof Kulhánek vystřelil od modré čáry, ale zaduněl jen na betony stále pohotového Jiřího Slámy, pro kterého už to byl čtyřicátý zásah v tomto duelu.
     
    40:38
    Domácí celek se snažil o kombinaci, ale nakonec se místo zakončení sám připravil o puk, čehož hosté skvěle využili a vyhodili.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku:

    Havlíčkův Brod: 24 (39)
    Žďár n. Sáz.: 6 (12)
     
    Třetí dějství se začne dít v cca 19.46.
     
    Ačkoliv měli více ze hry domácí, ve druhé části skórovali pouze Plameny, které využily mezery v obraně. Ondřej Stehlík pak celkem pohodlně prostřelil Nováka a ustanovil remízu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Za brankou Jiřího Slámy došlo k faulu. Hlavní rozhodčí následně vykázal Josefa Koldu (ZNS) za držení protihráče. Za nesportovní chování byl poté desetiminutovým trestem oceněn Martin Kuřítko (ZNS).
     
    39:45
    Lukáš Endál se ocitl v zajímavé pozici na pravém rohu brankoviště, ale vymýšlel až moc složité kličky, takže mu puk nakonec utekl.
     
    38:57
    Žďárští se snažili o kombinaci, avšak domácí hráči jim toho dobrým forčekingem moc nepovolili a navíc po zisku touše odpálili předmět hry k maskovanému muži Plamenů.
     
    37:51
    V oslabení se dostali do přečíslení dvou proti jednomu Miroslav Třetina s Lukášem Endálem, ale ránu druhého jmenovaného parádně zneškodnil rychle se přesouvající Jiří Sláma. Před případnou dorážkou zastavily Endála ruce těsně bránícího Martina Plevy.
     
    37:23
    Boxerskou vložku hostujících obránců ještě nechal sudí bez potrestání, zákrok Petra Kuchty (HBR) na unikajícího hráče Plamenů už se ale rozhodl ocenit dvěma minutami za faul loktem.
     
    36:59
    V kabině Plamenů se zřejmě hodně promítalo video z volebního štábu Miloše Zemana. Jak jinak si totiž vysvětlit, že Slezákových metod bylo nyní použito i proti Davidu Kozlíkovi, který zblízka dorážel jen do pozorného Jiřího Slámy.
     
    36:46
    Jan Milfait byl sice v útočném pásmu obrán o kotouč, ale následně se Jaromír Pytlík dopustil zbytečného vyhození na zakázané uvolnění. Tohle chtělo více klidu na holi.
     
    36:20
    Ve zkrácené přesilovce Havlíčkova Brodu vypálil od modré Jiří Kopic. Chytrá rána domácího obránce ale jen těsně minula Slámovu tyč. Žďár je kompletní.
     
    35:21
    Bruslaři měli několik zajímavých příležitostí, ale ani jednu z nich nedotáhli do zdárného konce. Následně uklidňují hosté hru vyvezením puku k Novákově kleci.
     
    34:15
    Hned zkraje přesilovky se ale v útočném pásmu provinil Lukáš Krupka (ZNS) hákováním, kterým srovnává počet sil na ledě. Výhoda domácích byla poté přerušena ostrým zákrokem u mantinelu, po kterém začaly z úst domácích fandů vycházet neslušná slova, která jsme spíše zvyklí slýchat od současného prezidenta.
     
    33:39
    Filip Beneš (HBR) se výtečně prosmýkl kolem bránícího hráče a z pravého kruhu mohl buď najít Tomáše Chlubnu, anebo vystřelit. Zvolil si druhou variantu. Puk skončil v klíně Jiřího Slámy, do kterého poté brzdící hráč lehce zajel. V Martinu Plevovi se následně probudily geny Karla Slezáka. Žďárský kapitán, stejně jako tento nyní již slavný boxer, několikrát udeřil brodského útočníka. K překvapení všech je vyloučen pouze Beneš, a to za nedovolené bránění.
     
    32:47
    Petr Kuchta přišel o hůl a Plameny toho chtěly využít. Talentovaný mladík Jaromír Pytlík by však ale měl vícero potrénovat orientaci v prostoru, neboť najel zhruba do čtyřmetrového ofsajdu.
     
    32:16
    Luboš Kunstmüller na jedné straně netrefil klec. Po následném brejku se vyznamenal Jiří Sláma, který ukryl na hrudi jedovku unikajícího Jakuba Šuhaje. Expísecký borec střílel z levého kruhu.
     
    31:33
    Miroslav Třetina vybojoval na soupeři kotouč a našel Vojtěcha Šmída, jehož ideálně vysoká střela však ztrácela přesnostní parametr.
     
    31:17
    Konečně zazněl z úst hlavního sudího píšťalkový pokyn, který znamená, že se bude moci pokračovat ve hře. Reklama pevně drží na svém místě. Doufejme.
     
    31:17
    Stále se nehraje a led se proměnil ve veřejné kluziště. Hráči se volně prohánějí. Buď osamoceně, či ve skupinkách. Mnohdy se paktují i do smíšených útvarů, kde se mísí domácí i hostující plejeři.
     
    31:17
    V Kotlině se objevil problém s ukotvením jedné z reklam, které se musí upravit. Reklama sama o sobě sundat nejde, anžto by se respondent mohl zlobit, že mu za investované peníze uchází zisky...
     
    31:17
    Do příležitosti se probil Martin Kuřítko, ale z pravého kruhu našel jen lapačku maskovaného muže domácích. Plameny poté podržely puk na svých holích a získaly buly před Čeňkem Novákem. Havlíčkobrodští jsou po inkasované trefě trochu rozhození.
     
    30:29
    Žďár právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic máme v Kotlině srovnáno! Ačkoliv měli domácí po celý průběh druhé části převahu, jako jediní se zatím prosazují hosté. Josef Kolda našel v obranném pásmu Lukáše Krupku, který vyslal dopředu Ondřeje Stehlíka. Ten se ani nemusel příliš snažit, protože mu tři bránící Bruslaři postupně odcouvali a vytvořili prostor. Šikovný forward toho beze zbytku využil, potáhl si touš na zadní tyč a střelou kolem Novákova betonu vyrovnal! Asistence: Lukáš Krupka a Josef Kolda.
     
    30:12
    Domácí celek se účinnou kombinací drží v náporu. Nyní se povedlo vytvořit střeleckou pozici pro Tomáše Semráda, který ale našel jen připravenou rukavici Jiřího Slámy.
     
    29:35
    Oba celky jsou kompletní. V závěru hry ve čtyřech mužích na obou stranách si připsal rutinní zákrok Čeněk Novák, který zastavil lehké nahození od modré čáry.
     
    28:53
    Žďárští byli ve svém úniku zastaveni, čímž mohli rozjet svůj atak domácí. Tomáš Semrád vyslal kupředu Jana Milfaita, jenž přiklepl touš mezi kruhy Miroslavu Třetinovi. Domácí kapitán našel ještě Semráda, který ale ve vynikající pozici vystřelil jen vedle. Puk minul tyč o takový kousek, že by se tam snad ani luciferka nevešla.
     
    28:19
    Patrik Přidal tečoval před brankou nahození od modré čáry, avšak jeho počin byl opět zneuctěn zákrokem připraveného Jiřího Slámy, jenž zatím ukazuje své umění v plné kráse.
     
    27:34
    Na obou stranách se vylučuje. Po ostrém souboji na zadním mantinelu jsou na lavici pro hříšné muže ledové plochy odesláni David Sedláček (ZNS) za držení protihráče a Tomáš Ludvík (HBR) za hrubost.
     
    27:09
    Po dlouhé době také vzrušení před brankou domácích! Čeněk Novák si připsal parádní zákrok po střele Lukáše Bureše, který byl úplně sám na brankovišti, kam dostal nahrávku zpoza branky!
     
    26:19
    Tomáš Semrád vypálil ostře od modré čáry a maskovaný muž Plamenů musel opět na led. Se střelou nejproduktivnějšího brodského hráče si ale bryskně poradil a odpálil jí do rohu.
     
    25:53
    Bruslaři obrali před svým brankářem hosty o puk a Luboš Voříšek se vlastní invektivou dostal do zakončení, které ale opět zaplulo jen do výstroje klečícího brankáře.
     
    25:06
    Jan Milfait tečoval před brankou střelu Kryštofa Kulhánka, avšak jen do betonů v pozoru klečícího brankáře hostů. Plameny poté alespoň uklidnily hru.
     
    24:31
    Domácí ekipa byla opět v tlaku a jen málo chybělo k tomu, aby se Lukáš Endál dostal do zakončení. Žďárští defensmani ale zvládli situaci a produktivnímu hráči zakončení nedovolili.
     
    23:38
    Vojtěch Šmíd nejprve parádně zastavil u mantinelu hrozícího Davida Vítka. Po jeho agitaci se pak dostal do brejku Tomáš Ludvík, kterému při přečíslení přeskočil puk hůl, brodský forward však zpoza brány našel Davida Michálka, který zblízka z voleje těsně minul Slámovu klec!
     
    22:37
    Petr Kuchta vystřelil ze spodku levého kruhu, ale našel jen vyrážečku připraveného Jiřího Slámy. Domácí hokejisté mají v posledních chvílích herně navrch.
     
    21:58
    Jan Milfait hledal v jízdě před brankou některého ze spoluhráčů, avšak hostující obrana si výtečně pohlídala najíždějící dvojici Bruslařů.
     
    21:27
    Luboš Voříšek se dostal po vyhraném buly ve středním pásmu do zakončení, které ale nasměroval jen do klína připraveného Jiřího Slámy.
     
    21:14
    Po krátké pasáži ve středním pásmu přišel brejk domácích, ve kterém ale Lukáš Endál nezakončil zblízka ideálně a netrefil klec.
     
    20:31
    Tak dlouho se oba celky praly o střední pásmo, až byl nakonec vysunut do samostatného úniku Jaromír Pytlík. Jeho nájezd ale skvěle vyčapal betonem Čeněk Novák!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Ještě zde byly problémy v části ledové plochy, a tak se úvod druhého dějství poněkud zbrzdil.
     
    Vše je připraveno na zahájení druhé třetiny. Domácí vedou po úvodní dvacetiminutovce 1:0, a tak bude zajímavé sledovat, jak na to oba celky zareagují.
     
    Střely na branku:

    Havlíčkův Brod: 15
    Žďár n. Sáz.: 6
     
    Druhá perioda započne svůj koloběh v cca 18.44.
     
    Po první periodě vedou domácí, kteří si v samotném závěru úvodní části vytvořili pořádný tlak, který přetavil v zatím jedinou trefu Jan Milfait. Akcie Plamenů drží vysoko na burze bryskně chytající Jiří Sláma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    A s hosty mohlo být ještě hůře. Nicméně Lukáš Endál k nelibosti domácího fanklubu ve velké šanci nevyzrál na skvěle se přesouvajícího Jiřího Slámu, který jeho šanci na brankovišti uťal svými betony!
     
    18:58
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Stejně tak jako plzeňský pivovar stojí, co je pivo pivem, pravidlo nedáš – dostaneš platí, co je sport sportem. Nyní opět nabylo účinnosti, a sice ve chvíli, kdy Lukáš Jícha zcela sám před brankou trefil jen betony klečícího Čeňka Nováka. Následný brejk pak přinesl únik JANA MILFAITA, který si po Kulhánkově pasu najel na kruh, odmítl protivníka a přesnou střelou kolem Slámova betonu rozjásal Kotlinu! Asistence: Kryštof Kulhánek a Čeněk Novák.
     
    18:15
    Lukáš Endál se dostal před branku, kde dělal dlouhou kličku, kterou mu přerušil hostující obránce čistým pádem pod nohy. Plameny následně uklidnily hru a zmírnily brodský tlak z posledních minut.
     
    17:38
    Filip Beneš se zjevil mezi kruhy s pukem a ostře zakončoval. Jeho rána ale jen o decimetry minula horní tyč hostující branky.
     
    16:50
    Domácí celek nevyužil dvojnásobnou přesilovku, ale následně měl přečíslení, při kterém se před brankou dostal do zakončení David Kozlík. Jeho roztodivná vrtule ale skončila jen na rychle klekajícím brankáři Plamenů.
     
    16:10
    Hosté jsou ve čtyřech, ale čelí tlaku domácích. Tomáš Semrád od modré netrefil díky teči obránce klec. Poté se dvakrát na brankovišti neprosadili Luboš Voříšek s Jakubem Šuhajem. Odražený puk vypadl k Davidu Valovi, který z kruhu vracel touš na branku, ale parádně se přesunul Jiří Sláma!
     
    15:23
    Tak dlouho Bruslaři kombinovali, až nakonec Tomáš Semrád trefil prvního bránícího hráče, od kterého se dostal kotouč mimo útočnou třetinu. Při pokusu o rychlou rozehrávku se pak domácí vystavili do ofsajdu.
     
    14:48
    Domácí hrají přesilovku pět na tři. Miroslav Třetina našel mezi kruhy Kryštofa Kulhánka, který z první našel jen parádně zasahující lapačku Jiřího Slámy!
     
    14:13
    Lukáš Bureš (ZNS) nejprve skvěle vyvezl puk a jen kousek mu chyběl k tomu, aby se před Kulhánka dostal k zakončení. Poté se ale zachoval mimo regule pravidel a nedovoleně sundal Jana Milfaita. Nyní tedy míří za spravedlivým trestem. Věřme, že stejným směrem zamíří i muž, jehož krycí jméno bylo stejné, jako příjmení žďárského provinilce.
     
    13:41
    Jaromír Pytlík stál sám před brankou, ale nevyzrál na dobře zasahujícího Nováka. Na druhé straně se pak provinil sekáním Josef Kolda (ZNS).
     
    13:05
    Bruslaři jsou kompletní a nyní navíc zastavili útok hostů, kteří v závěru přesilovky nabrali slušný tlak. Puk vyletěl mezi střídačky, kde málem trefil jednoho ze stojících mužů, který se toliko nevěnoval hře a málem skončil se solidním šlincem na obličeji.
     
    12:13
    Bruslaři dokonce vyhodili, ale po opětovném návratu Plamenů do útočného pásma přišla šance, kterou vytvořil svým nahozením Jaromír Pytlík. Tečovaný puk ale proskočil jen těsně kolem Novákových tyčí!
     
    11:20
    Petr Kuchta se výtečně zapřel do soupeře a překazil Žďárským kombinaci vyhozením do středního pásma.
     
    10:42
    Nejprve Martin Kříž (HBR) vybojoval puk a svým nahozením dal šanci Šuhajovi, který ale netečoval touš ideálně. Následně se ale mladý obránce Bruslařů provinil napadením, a tak je tu přesilovka pro hosty.
     
    09:51
    Tomáš Semrád nahodil od modré čáry puk skrze klubko těl na branku. Jiří Sláma dobře zaklekl a puk se od jeho masky odrazil přímo na hůl Lukáše Endála, který ale ztroskotal s dorážkou na bleskově se přesouvajícím brankáři Plamenů!
     
    09:10
    David Michálek zavezl touš a nahodil jej na kasu Jiřího Slámy. Ten neměl černé kolečko plně pod kontrolou a využil toho Tomáš Ludvík, jehož dorážka šla ale jen do ležícího brankáře hostů.
     
    08:20
    David Kozlík zbytečně ztratil kotouč a využil toho Ondřej Kovářů, který jel středem sám na Čeňka Nováka, kterému vyslal jedovku na zadní tyč. Strážce havlíčkobrodské svatyně předvedl splendidní zákrok vyrážečkou!
     
    07:47
    Lukáš Jícha se při pokusu o zakončení poroučel k zemi po zásahu své vlastní hokejky. Následný brejk vyřešil David Kozlík střelou po ledě, na kterou si zkušený brankář hostů počíhal.
     
    07:30
    Po krátkém intermezzu v území nikoho došlo k nahození kotouče na branku Jiřího Slámy, který uklidnil hru tím, že touš jednoduše pokryl pod lapačku.
     
    06:45
    Na druhé straně to zkusil z jízdy Lukáš Endál. Jeho ránu zleva ale vyrazil Sláma ramenem do ochranné sítě.
     
    06:30
    Lukáš Bureš zůstal po šťastném odrazu od zadního mantinelu sám před brankou, avšak ve svém největší snaze promáchl skákající puk!
     
    06:04
    Semrádovo nahození od modré tečoval dva metry před brankovištěm Lukáš Endál. Jiří Sláma již dobře reagoval na první pokus, a tak mu kotouč v klidu brnkl o betony.
     
    05:21
    Maskovaný muž Plamenů znovu v permanenci. Tentokrát pálil Tomáš Semrád od modré. I tentokrát se hostující strážce tyčí popasoval s uloženým úkolem na jedničku.
     
    05:08
    Petr Kuchta se dostal až na pravý kruh, odkud vyslal střelu, která zaplula přesně do klína připraveného Jiřího Slámy.
     
    04:45
    Až nyní se dostal na levém kruhu ke střele Ondřej Kovářů, avšak jeho zakončení se stalo kořistí Čeňka Nováka, který bryskně vytasil svou vyrážečku.
     
    04:17
    Domácí hráči kvalitním foprčekingem znemožňují svému soupeři dobytí útočného pásma. Plameny tak stále špekulují ve středním pásmu.
     
    03:44
    Lukáš Bureš se protlačil po pravém křídle do zakončení, které ale poslal jen vysoko do ochranné sítě.
     
    03:07
    Vojtěch Šmíd, čerstvá posila bruslařského mančaftu, vypálil od modré, ale trefil jen prvního bránícího hráče. Ten pak odrazil do ochranné sítě i ránu Davida Michálka z pravého kruhu.
     
    02:35
    David Michálek si na zadním mantinelu odmítl soupeře a ve vzrušující atmosféře vyslal kolmici před branku, kde byl ale Tomáš Ludvík na poslední chvíli zablokován.
     
    01:54
    Kratší tlak Žďáru byl přerušen vypíchnutím kotouče a následným vyvezením tohoto cenného artiklu mimo Novákovo hájemství.
     
    01:35
    Poprvé se dostal do útoku také celek hostů a Ondřej Stehlík hned zůstal sám u levé tyče Novákovy branky. Zblízka ale po nahrávce zpoza brány pálil jen do klečícího brankáře Havlíčkova Brodu.
     
    00:59
    David Vala vypálil od modré, jeho střelu zblokoval jede z bránících tak, že touš vylétl vzhůru a volně padal za Slámova záda. Vzrušení nakonec pominulo, když skončil puk na zadním mantinelu.
     
    00:13
    Bruslaři získali úvodní vhazování a na levém křídle se poté dostal ke střele Patrik Přidal, avšak označkoval jen před sebou stojícího hráče.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno na vhození úvodního derby.
     
    Nyní přichází před box časoměřičů legenda, kníratý stratég Jaroslav Benc. Trenér, který vede několik let úspěšně brodské hokejové týmy, má co dočinění i s celkem Plamenů, které dokázal obrodit a vytáhnout ze dna zpět do druhé ligy. Kdy jindy by tedy měl tento zkušený lodivod dostat dárek k sedmdesátým narozeninám, než právě před třaskavým derby!
     
    Hráči mají za sebou rozbruslení. Na ledové ploše probíhá prezentace charitativní akce, které je dnešní derby zasvěceno.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (D. Marek) – T. Semrád, Šmíd, Vala, Kulhánek, Kopic, Kříž, Balgalvis – Přidal, Třetina "C", Endál – Voříšek, Milfait "A", Šuhaj – Chlubna, Kuchta, Kozlík – F. Beneš, Ludvík, Michálek.
    Trenér: Václav Adam.

    SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Radosta) – Pleva "C", Hort, Lojek, Klodner, Poizl, Sedláček, Kolda, P. Beneš – Štěpánek, D. Vítek, Pytlík – Kuřítko, Bureš, Jícha – Gregar, Stehlík, Kunstmüller "A" – Krupka, Dospěl, Kovářů.
    Trenér: Michal Konečný.

    Rozhodčí: Tomáš Micka – Michal Tasch, Ondřej Žídek.
     
    Do začátku zápasu zbývá ještě zhruba hodinka a půl. V Havlíčkově Brodě chumelí a kolem Kotliny se začínají rojit policejní antony. Hráči už se začínají v útrobách stadionu protahovat.
     
    Vážení sportovní diváci,

    vítejte u sledování přímého přenosu z třaskavého derby Vysočiny, ve kterém vyzve vedoucí Havlíčkův Brod na svém ledě druhý Žďár. Očekává se parádní kulisa, plný stadion a pořádná hokejová řežba!

    Co se aktuální formy obou soupeřů týče, můžeme hovořit o podobných výsledcích. Obě mužstva dokázala v posledních kolech uštědřit svým protivníkům nevídané debakly, zároveň však přišla i zaváhání. Rozdíl v pořadí druholigové skupiny střed je mezi krajskými rivaly přesně tříbodový, a tak se dá tento duel bez okolků nazvat bitvou o čelo.

    V posledním hraném kole se Plameny na svého soupeře lehce dotáhly, anžto Bruslaři v zápase na klatovském ledě nejprve přišli o vedení, aby poté znovu překlopili misky vah na svou stranu. Svěřenci Václava Adama a Ladislava Fixy to však nezvládli v základní hrací době, a tak přišli o bod, který naopak nechyběl v kapsičce hráčů z Bouchalek. Ti s několika mladíky v sestavě hravě přejeli trápící se Písek.

    I pohledem do statistik lze zjistit, že vyzyvatel i vyzývaný mají obdobně vyvedenou sezonu. I když co do branek vstřelených i inkasovaných je na tom stále lépe domácí tým. Nejbodovějšími muži v zápasu budou Miroslav Třetina a Petr Štěpánek. Oba mají devětapadesát bodů a dokonce i téměř totožný počet gólů a asistencí. Z Havlíčkův Brod se poté často prosazují i Lukáš Endál či Jan Milfait, v obraně hraje prim Tomáš Semrád. Otazník visí nad Jiřím Vašíčkem, kterého přišel nahradil Vojtěch Šmíd z prvoligové Slavie. Plameny také počítají se ztrátami. Jednou z nich je sezonní jednička Milan Řehoř. Naopak, na ledě nebudou chybět Martinové Lojek a Pleva, kteří tvrdí žďárskou defenzivu. V ofenzivě se pak často a rád prosazuje i Luboš Kunstmüller či talentovaný Jaromír Pytlík.

    Ve vzájemných zápasech zatím hraje významnou roli domácí prostředí. V prvním duelu hraném na Bouchalkách se radovali po skvěle zvládnutém závěru domácí (6:3). Bruslaři ale pilně střádali formu na parádní odvetu, ve které svého soka doslova smazali z ledu a díky Endálově hattricku zvítězili 8:1. Zatím poslední špíl se proměnil v tuhou bitvu do poslední minuty. V samotném závěru pak rozhodl o výhře Plamenů 4:3 mládežnický reprezentant Pytlík.

    Ze všeho výše popsaného jasně vyvstává fakt, že se nebude jednat o lehkou záležitost, a že se oba mančafty tvrdě poperou o jackpot v podobě tří bodů. Věřme, že to ale bude v rámci fair-play, a že se nebudou muset zbytečně moc otevírat vrátka na trestné lavici.

    Kdo se bude na konci radovat? Povede se domácím ukořistit vyšší náskok na čele, nebo se k prvnímu místu dotáhnou Źďárští? To sledujte v našem on-line přenosu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 19. Milfait (Kulhánek, Novák), 47. Šmíd (Michálek, Beneš), 57. Chlubna (Kuchta, Kopic) – 31. Stehlík (Krupka, Kolda)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (D. Marek) – T. Semrád, Šmíd, Vala, Kulhánek, Kopic, Kříž, Balgalvis – Přidal, Třetina "C", Endál – Voříšek, Milfait "A", Šuhaj – Chlubna, Kuchta, Kozlík – F. Beneš, Ludvík, Michálek.
    Trenér: Václav Adam.

    SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Radosta) – Pleva "C", Hort, Lojek, Klodner, Poizl, Sedláček, Kolda, P. Beneš – Štěpánek, D. Vítek, Pytlík – Kuřítko, Bureš, Jícha – Gregar, Stehlík, Kunstmüller "A" – Krupka, Dospěl, Kovářů.
    Trenér: Michal Konečný.

    Rozhodčí: Tomáš Micka – Michal Tasch, Ondřej Žídek

    Diváci: 1304
    thejrc.org