Most – Trutnov 0:5 (kont.) | Jablonec n/N – Vrchlabí 8:4 (kon.) | Šumperk – Kopřivnice 6:1 (kon.)
SHK Hodonín – Nový Jičín 6:5 (kon.) | Opava – Val. Meziříčí 4:1 (kon.) | David Servis – Tábor 5:1 (kon.)
Mor. Budějovice – Klatovy 4:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 3:1 (kon.) | Písek – Kolín 3:5 (kon.)
Pelhřimov – Nymburk 1:4 (kon.) | Sokolov – Řisuty 7:2 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Bílina 7:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
SKLH Žďár nad Sázavou
Středa 07.02.2018, 18:00 • ZS Kotlina Havlíčkův Brod • 2. liga skupina Střed (ČR) • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:38
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři získávají na své hole již dvoubrankový náskok! Havlíčkův Brod přežil atak svého soupeře a dostal touš do středního pásma. V obrané třetině poté kvedlal s toušem Daniel Poizl. A to tak dlouho, než mu jej agilně napadající Bruslaři sebrali a výsledkem byla následná přihrávka Petra Kuchty do míst, kde se nacházel TOMÁŠ CHLUBNA. Rodák ze Žďáru nad Sázavou si poté hodil kotouč na střelu a parádní ranou nad Slámovo rameno zvýšil na 3:1. Asistence: Filip Beneš a Jiří Kopic.
     
    55:52
    Ondřej Kovářů vytřel led hned s dvěma protihráči a parádní nahrávkou na brankoviště našel Josefa Koldu, který ale v ten nejhorší možný moment promáchl! Nyní stáli při domácích všichni svatí!
     
    53:36
    Patrik Přidal trefil ve velké šanci z rohu brankoviště pouze tyčku! Plameny se následně chopily kotouče a vyhodily do bezpečí.
     
    Dnešní utkání sleduje 1304 diváci.
     
    52:58
    Po poradě mezi všemi třemi sudími je na trestnou lavici poslán za krosček Peter Beneš (ZDS).
     
    49:57
    Plameny se dostaly do tlaku a vybojovaly přesilovku. Na trestnou lavici jede Kryštof Kulhánek (HBR), který se provinil krosčekem. Ve výhodě ještě střílel Martin Pleva, ale na Čeňka Nováka nevyzrál.
     
    46:14
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Premiérová branka pro domácího obránce a opětovné vedení pro havlíčkobrodskou ekipu! David Michálek se prosmýkl středem hrací plochy a byl sám před Jiřím Slámou, kterého si položil. Jeho beton ale přehodit nedokázal. K dorážce se dostal VOJTĚCH ŠMÍD, který už kotouč za brankovou čáru dostal a mohl si tak užít ovace zimního stadionu! Asistence: David Michálek a Filip Beneš.
     
    43:06
    Domácí družstvo se dostalo do útočné třetiny, kde byl jeho rozlet zastaven podražením, jehož autorem se stal Peter Beneš (ZDS).
     
    42:05
    Hosté jsou kompletní a dokonce se dostali do přečíslení. Lukáš Jícha ale ve velké příležitosti nevyzrál na skvěle klouzajícího brankáře Bruslařů!
     
    39:52
    Za brankou Jiřího Slámy došlo k faulu. Hlavní rozhodčí následně vykázal Josefa Koldu (ZNS) za držení protihráče. Za nesportovní chování byl poté desetiminutovým trestem oceněn Martin Kuřítko (ZNS).
     
    37:51
    V oslabení se dostali do přečíslení dvou proti jednomu Miroslav Třetina s Lukášem Endálem, ale ránu druhého jmenovaného parádně zneškodnil rychle se přesouvající Jiří Sláma. Před případnou dorážkou zastavily Endála ruce těsně bránícího Martina Plevy.
     
    37:23
    Boxerskou vložku hostujících obránců ještě nechal sudí bez potrestání, zákrok Petra Kuchty (HBR) na unikajícího hráče Plamenů už se ale rozhodl ocenit dvěma minutami za faul loktem.
     
    34:15
    Hned zkraje přesilovky se ale v útočném pásmu provinil Lukáš Krupka (ZNS) hákováním, kterým srovnává počet sil na ledě. Výhoda domácích byla poté přerušena ostrým zákrokem u mantinelu, po kterém začaly z úst domácích fandů vycházet neslušná slova, která jsme spíše zvyklí slýchat od současného prezidenta.
     
    33:39
    Filip Beneš (HBR) se výtečně prosmýkl kolem bránícího hráče a z pravého kruhu mohl buď najít Tomáše Chlubnu, anebo vystřelit. Zvolil si druhou variantu. Puk skončil v klíně Jiřího Slámy, do kterého poté brzdící hráč lehce zajel. V Martinu Plevovi se následně probudily geny Karla Slezáka. Žďárský kapitán, stejně jako tento nyní již slavný boxer, několikrát udeřil brodského útočníka. K překvapení všech je vyloučen pouze Beneš, a to za nedovolené bránění.
     
    30:29
    Žďár právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic máme v Kotlině srovnáno! Ačkoliv měli domácí po celý průběh druhé části převahu, jako jediní se zatím prosazují hosté. Josef Kolda našel v obranném pásmu Lukáše Krupku, který vyslal dopředu Ondřeje Stehlíka. Ten se ani nemusel příliš snažit, protože mu tři bránící Bruslaři postupně odcouvali a vytvořili prostor. Šikovný forward toho beze zbytku využil, potáhl si touš na zadní tyč a střelou kolem Novákova betonu vyrovnal! Asistence: Lukáš Krupka a Josef Kolda.
     
    28:53
    Žďárští byli ve svém úniku zastaveni, čímž mohli rozjet svůj atak domácí. Tomáš Semrád vyslal kupředu Jana Milfaita, jenž přiklepl touš mezi kruhy Miroslavu Třetinovi. Domácí kapitán našel ještě Semráda, který ale ve vynikající pozici vystřelil jen vedle. Puk minul tyč o takový kousek, že by se tam snad ani luciferka nevešla.
     
    27:34
    Na obou stranách se vylučuje. Po ostrém souboji na zadním mantinelu jsou na lavici pro hříšné muže ledové plochy odesláni David Sedláček (ZNS) za držení protihráče a Tomáš Ludvík (HBR) za hrubost.
     
    27:09
    Po dlouhé době také vzrušení před brankou domácích! Čeněk Novák si připsal parádní zákrok po střele Lukáše Bureše, který byl úplně sám na brankovišti, kam dostal nahrávku zpoza branky!
     
    23:38
    Vojtěch Šmíd nejprve parádně zastavil u mantinelu hrozícího Davida Vítka. Po jeho agitaci se pak dostal do brejku Tomáš Ludvík, kterému při přečíslení přeskočil puk hůl, brodský forward však zpoza brány našel Davida Michálka, který zblízka z voleje těsně minul Slámovu klec!
     
    20:31
    Tak dlouho se oba celky praly o střední pásmo, až byl nakonec vysunut do samostatného úniku Jaromír Pytlík. Jeho nájezd ale skvěle vyčapal betonem Čeněk Novák!
     
    19:50
    A s hosty mohlo být ještě hůře. Nicméně Lukáš Endál k nelibosti domácího fanklubu ve velké šanci nevyzrál na skvěle se přesouvajícího Jiřího Slámu, který jeho šanci na brankovišti uťal svými betony!
     
    18:58
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Stejně tak jako plzeňský pivovar stojí, co je pivo pivem, pravidlo nedáš – dostaneš platí, co je sport sportem. Nyní opět nabylo účinnosti, a sice ve chvíli, kdy Lukáš Jícha zcela sám před brankou trefil jen betony klečícího Čeňka Nováka. Následný brejk pak přinesl únik JANA MILFAITA, který si po Kulhánkově pasu najel na kruh, odmítl protivníka a přesnou střelou kolem Slámova betonu rozjásal Kotlinu! Asistence: Kryštof Kulhánek a Čeněk Novák.
     
    17:38
    Filip Beneš se zjevil mezi kruhy s pukem a ostře zakončoval. Jeho rána ale jen o decimetry minula horní tyč hostující branky.
     
    16:50
    Domácí celek nevyužil dvojnásobnou přesilovku, ale následně měl přečíslení, při kterém se před brankou dostal do zakončení David Kozlík. Jeho roztodivná vrtule ale skončila jen na rychle klekajícím brankáři Plamenů.
     
    16:10
    Hosté jsou ve čtyřech, ale čelí tlaku domácích. Tomáš Semrád od modré netrefil díky teči obránce klec. Poté se dvakrát na brankovišti neprosadili Luboš Voříšek s Jakubem Šuhajem. Odražený puk vypadl k Davidu Valovi, který z kruhu vracel touš na branku, ale parádně se přesunul Jiří Sláma!
     
    14:48
    Domácí hrají přesilovku pět na tři. Miroslav Třetina našel mezi kruhy Kryštofa Kulhánka, který z první našel jen parádně zasahující lapačku Jiřího Slámy!
     
    14:13
    Lukáš Bureš (ZNS) nejprve skvěle vyvezl puk a jen kousek mu chyběl k tomu, aby se před Kulhánka dostal k zakončení. Poté se ale zachoval mimo regule pravidel a nedovoleně sundal Jana Milfaita. Nyní tedy míří za spravedlivým trestem. Věřme, že stejným směrem zamíří i muž, jehož krycí jméno bylo stejné, jako příjmení žďárského provinilce.
     
    13:41
    Jaromír Pytlík stál sám před brankou, ale nevyzrál na dobře zasahujícího Nováka. Na druhé straně se pak provinil sekáním Josef Kolda (ZNS).
     
    12:13
    Bruslaři dokonce vyhodili, ale po opětovném návratu Plamenů do útočného pásma přišla šance, kterou vytvořil svým nahozením Jaromír Pytlík. Tečovaný puk ale proskočil jen těsně kolem Novákových tyčí!
     
    10:42
    Nejprve Martin Kříž (HBR) vybojoval puk a svým nahozením dal šanci Šuhajovi, který ale netečoval touš ideálně. Následně se ale mladý obránce Bruslařů provinil napadením, a tak je tu přesilovka pro hosty.
     
    09:51
    Tomáš Semrád nahodil od modré čáry puk skrze klubko těl na branku. Jiří Sláma dobře zaklekl a puk se od jeho masky odrazil přímo na hůl Lukáše Endála, který ale ztroskotal s dorážkou na bleskově se přesouvajícím brankáři Plamenů!
     
    08:20
    David Kozlík zbytečně ztratil kotouč a využil toho Ondřej Kovářů, který jel středem sám na Čeňka Nováka, kterému vyslal jedovku na zadní tyč. Strážce havlíčkobrodské svatyně předvedl splendidní zákrok vyrážečkou!
     
    06:30
    Lukáš Bureš zůstal po šťastném odrazu od zadního mantinelu sám před brankou, avšak ve svém největší snaze promáchl skákající puk!
     
    Nyní přichází před box časoměřičů legenda, kníratý stratég Jaroslav Benc. Trenér, který vede několik let úspěšně brodské hokejové týmy, má co dočinění i s celkem Plamenů, které dokázal obrodit a vytáhnout ze dna zpět do druhé ligy. Kdy jindy by tedy měl tento zkušený lodivod dostat dárek k sedmdesátým narozeninám, než právě před třaskavým derby!

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 19. Milfait (Kulhánek, Novák), 47. Šmíd (Michálek, Beneš), 57. Chlubna (Kuchta, Kopic) – 31. Stehlík (Krupka, Kolda)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (D. Marek) – T. Semrád, Šmíd, Vala, Kulhánek, Kopic, Kříž, Balgalvis – Přidal, Třetina "C", Endál – Voříšek, Milfait "A", Šuhaj – Chlubna, Kuchta, Kozlík – F. Beneš, Ludvík, Michálek.
    Trenér: Václav Adam.

    SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Radosta) – Pleva "C", Hort, Lojek, Klodner, Poizl, Sedláček, Kolda, P. Beneš – Štěpánek, D. Vítek, Pytlík – Kuřítko, Bureš, Jícha – Gregar, Stehlík, Kunstmüller "A" – Krupka, Dospěl, Kovářů.
    Trenér: Michal Konečný.

    Rozhodčí: Tomáš Micka – Michal Tasch, Ondřej Žídek

    Diváci: 1304
    bahis siteleri