Pardubice – Liberec jun. 0:0 (zruš.) | Opolí – Opava 1:0 (kon.) | Wiener – Trenčín 0:0 (zruš.)
Dukla Praha – Újpest FC 0:0 (kon.) | Plzeň – Guizhou Zhicheng 2:1 (kon.) | Sparta – Spartak 1:2 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
0:0 (0:0)
Újpest FC
Středa 07.02.2018, 15:00 • Na Julisce, Praha-Dejvice • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    FK Dukla Praha

    Duklu na úvod zimní přípravy čekal ostrý start v podobě bundesligového RB Lipska. To nepřipustilo proti českému týmu překvapení a porazilo ho 2:0. Ve druhém utkání na umělé trávě v Mladé Boleslavi zdolali Pražané německý Neugersdorf 2:0. Obě branky padly hned v prvním poločase a zasloužili se o ně Brandner s Holendou. Poté změřila síly s dalším klubem z Neměcka, tentokrát s Norimberkem. Proti tomu ovšem Praha prohrála 2:1, když její jediný gól vstřelil v 80. minutě Brandner. V následujícím střetnutí s Chotěbuzí Dukla nedokázala vstřelit gól a podlehla jí v poměru 2:0. Posléze si ovšem napravila chuť, když vyzvala na souboj druholigovou Vlašim. Té, zásluhou přesných tref Bilovského a Podaného, uštědřila porážku 2:1. O pár dní později vyprovodila porážkou 4:1 další mančaft z druhé ligy, a sice Ústí nad Labem.
    Potom již svěřenci trenéra Hynka odletěli na soustředění do Beleku, kde v prvním zápasu na turecké půdě nestačili na Rostov, který slavil výhru 3:1. V neděli ještě Duklu udolal 1:0 Vardar Skopje a dnes tak bude mít družstvo z Julisky šanci na reparát.
     
    Újpest FC

    Újpest je po 19 kolech OTP Bank ligy na 5. místě s 26 body a na pozice zajišťující alespoň předkolo Evropské ligy ztrácí pouhých pět bodů. V jarní části soutěže tak má rozhodně ještě o co hrát.
    V zimní přípravě ovšem maďarský celek odehrál prozatím pouze čtyři utkání. Na soustředění v tureckém Beleku v tom prvním nastoupili proti týmu FK Septemvri Sofia, jenž Maďary zdolal 2:1. Stejným výsledkem dopadl i další duel proti Slovanu Bratislava a následně Újpest podlehl i Viktorii Köln, tentokrát 2:3. Hned na další den se představili proti klubu CZ Bělehrad. V něm zaznamenali první menší úspěch po remíze 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Dukla Praha: Rada – Miloševič, Ostojič, Jiránek, Podaný – Holík, Bilovský, Doumbia – Koreš, Holenda, Schranz
    Náhradníci: Hruška – Bezpalec, Holek, Preisler, Brandner, Djuranovič, Dancák, Kozel.

    Újpest FC: Gundel -Takács, Balázs, Pávkovics, Kálnok, Kis, Mohl, Sankovic, Cseke, Angelov, Nagy, Selmani, Tischler
    Náhradníci: Pajovic – Drávucz Máté, Szűcs, Bojovic, Litauszki, Diallo, Simon, Dzenan, Zsótér, Obinna, Pauljevic, Filipovics.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Dukla se v úvodu snaží prosadit převážně dlouhými nákopy. Při tom posledním ji však zastavuje pomezní sudí, který odmával ofsajd.
     
    3
    Poté se na druhé straně dostali ke střele zpoza pokutového území hosté. Jejich rána šla ovšem nad bránu Pražanů.
     
    4
    Při dalším útoku Dukly dobře zasáhla obrana Újpestu, která míč odvrátila na rohový kop.
     
    5
    Na něj si sice nejvýše vyskočil jeden z hráčů českého týmu, ale ten poté namířil svou hlavičku nad bránu Gundela.
     
    6
    Centr Újpestu z levé strany odvracel na zadní tyči jistým zákrokem Miloševič a jeho celek se tak bez větších obtíží ubránil.
     
    7
    Důrazně si počínal při souboji na půli hřiště Doumbia, kterému také hlavní arbitr píská nedovolený zákrok.
     
    8
    Dlouhý nákop Filipa Rady se k brankáři Dukly záhy vrátil poté, co hosté na půli hřišti odhlavičkovali míč směrem vpřed a jejich útočník se nemohl kvůli ofsajdovému postavení zapojit do hry.
     
    9
    A znovu se hráči maďarského celku nacházeli v ofsajdu. Filip Rada si tak již chystá míč k odkopu.
     
    10
    Po levé straně zahrozili také hosté. Obránci Dukly se však stačili vrátit a srazit centr na rohový kop.
     
    10
    Po něm sice Újpest dokázal hlavičkou poslat míč do brány, ale radost Maďarů je zbytečná, neboť sudí již předtím pískal útočný faul.
     
    12
    Újpest při dalším pokusu založit útok, ztratil míč hned za půlící čárou a zkusit ohrozit Gundela tak může opět český celek.
     
    13
    Ta však vzápětí nepřesnou přihrávkou odevzdala míč jen do moci brankáře maďarského týmu, a tak na první vážnější akci zápasu stále čekáme.
     
    14
    Dukla poté dobrou poziční hrou donutila soupeře ustoupit zpět na vlastní půli a mohla tak svůj obranný blok vysunout o něco výše.
     
    15
    Újpest nyní kombinuje v okolí vlastního pokutového území a Dukla čeká na příhodný okamžik k tomu, aby spustila své napadání.
     
    16
    Ten nakonec přišel po přihrávce brankáři Gundelovi, který pod tlakem jen odevzdal balon na kopačky domácích.
     
    17
    Následně navíc míč ztrácí, když na pravé straně přišla o míč a následně se dopustila nedovoleného zákroku.
     
    18
    FIlip Rada byl nyní u dlouhého pasu za obranu Dukly dříve než hostující hráči a sebral tak míč do svých rukavic.
     
    19
    Mezi malým vápnem a penaltovým puntíkem nyní hlavičkovali domácí, ale jejich pokus byl hodně nepřesný a mířil mimo bránu Újpestu.
     
    20
    Poté se sice prohnala Dukla do šestnáctky po pravé straně a před vybíhajícím Gundelem se jí podařilo přihrát pod sebe. Její nabídka ovšem našla pouze kopačky bránících hráčů.
     
    21
    I další přihrávka Újpestu na pravé straně směřovala na hráče, který stál v ofsajdu. Ten se do hry nezapojil a míč tak následně doputoval až do zámezí.
     
    22
    V ofsajdovém postavení byl lapen také domácí hráč nabíhající na levé straně a bude se tak kopat proti bráně Filipa Rady.
     
    23
    Výborný presink Újpestu donutil Duklu k nepřesné přihrávce, po které budou na úrovni šestnáctky vhazovat.
     
    24
    V následném hlavičkovém souboji sice hosté prodloužili míč za sebe, avšak ten si poté v pohodě sebral do své moci Filip Rada.
     
    25
    Dobrá komunikace nyní proběhla mezi zadáky Dukly, kteří si dobře zavolali a nechali centr z levé strany doskákat do zámezí.
     
    26
    O první vážnější akci se postarali hosté! Po centru z pravé strany šla jejich hlavička z malého vápna do břevna domácí brány. Dukla měla nyní velké štěstí, že její soupeř nezamířil o pár centimetrů níže.
     
    28
    Poté se pokusila zahrozit také Dukla, ale její snažení hosté zažehnali jen za cenu rohového kopu.
     
    29
    A proti tomu neměl Újpest žádné problémy se na přední tyči ubránit a dostat poté míč pryč ze své šestnáctky.
     
    31
    Pěkná akce Dukly na levé straně. Krajní bek Újpestu ve skluzu míč nezastavil a domácí tak postupovali zleva do velkého vápna. Poté míč naservírovali do středu, odkud však Pražané netrefili bránu.
     
    32
    Následně se na vlastní polovině provinili proti pravidlům domácí a Újpest již standardní situaci rozehrál nakrátko.
     
    33
    Filip Rada musel velmi rychle z brány, aby odkopl míč před útočníkem soupeře, který by poté mohl postupovat sám na bránu. To byl velmi důležitý zákrok gólmana Dukly.
     
    34
    V další dobré šanci se ocitli hosté! Po pěkném průniku na pravé straně se míč dostal až na zadní tyč, odkud Újpest pálil jen nad bránu. Protože však jeho rána byla tečována, tak budeme svědky rohového kopu.
     
    35
    Dukla však následnou standardní situaci zvládla ubránit na jedničku a může tak opět pomýšlet na útočné choutky.
     
    37
    Následně se ke střele také dostala. Z pravé strany šestnáctky však její pokus nebyl potřebně prudký a přesný. Míč tak skončil v rukavicích Gundela.
     
    38
    Po srážce na polovině Dukly zůstal ležet jeden z hostujících hráčů, který je za doprovodu lékařů odváděn ze hřiště.
     
    38
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Bilovský, přichází Holek.
     
    40
    Újpest se znovu snažil prosadit po pravé straně. Tentokrát zvolil střelu z velkého úhlu, která ovšem letěla vysoko nad Radovu bránu.
     
    41
    Na levé straně zastavil rodící se útok Dukly krajní bek Újpestu a Pražané tak mají k dispozici přímý volný kop.
     
    42
    Jenže po rozehrávce nakrátko nasměrovali svůj centr pouze do rukavic Gundela, který již posílá balon na kopačky svých spoluhráčů.
     
    43
    Dukle se ani tato dlouhá přihrávka nepovedla. Balon následně opustil hrací plochu a Gundel tak bude moci odkopávat od své brány.
     
    45
    Velmi zkušeně nyní zahrál Jakub Podaný, který hlavičkou poslal při vzdušném souboji míč Filipu Radovi, který následně uklidňuje celou situaci.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi úvodní půle zápasu, která nám ovšem nenabídla příliš fotbalové krásy. Oba týmy se jen velmi zřídka dostávaly do nebezpečnějších situací. Hůře na tom však byla Dukla, která si nevytvořila ani jednu gólovku a směrem dopředu byla její hra plná nepřesností. Z pohledu hostů stojí za zmínka jejich jediná gólová možnost, při které ovšem z malého vápna hlavičkovali jen do břevna Radovy brány. Uvidíme, zda se nějakého gólu dočkáme ve druhé pětačtyřicetiminutovce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Koreš, přichází Preisler.
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Schranz, přichází Brandner.
     
    47
    Dukla i druhý poločas začala nepřesnou přihrávkou při pokusu o dlouhé vysunutí Holendy. Míč tak končí až u brankáře Újpestu.
     
    48
    Drzou kličku napadajícímu útočníkovi Dukly si dovolil hostující brankář. Jeho troufalost mu však vyšla a jeho tým tak může i nadále kombinovat.
     
    49
    Jejich souhra však neměla dlouhého trvání, neboť po další špatném míči za obranu sebral balon Filip Rada.
     
    50
    Nyní se Pražané dokázali prosadit proti obraně soupeře na levé straně. Odtud také cpali svůj centr do šestnáctky, ale hostující brankář předvedl dobré čtení hry a po dobrém výběhu balon chytil do náruče.
     
    52
    Evidentní ofsajd nemohl projít hostujícímu celku, který tak logicky přichází o míč.
     
    53
    Ze slibné pozice nyní stříleli domácí. Míč však jednomu z nich z při ráně z dvaceti metrů vůbec nesedl a skončil tak daleko od levé tyče brány Újpestu.
     
    54
    Rada při následné akci hostů musel rychle k zemi, ale nakonec u své levé tyče nemusel zasahovat. Střela jednoho z Maďarů jeho bránu totiž minula.
     
    55
    Pokud o narážečku na levé straně Újpestu nevyšel, Poslední přihrávka totiž byla příliš dlouhá a skončila až u kopaček Filipa Rady.
     
    56
    Oba týmy jako by se dnes předháněly v nepřesných přihrávkách. O tu další se postarali znovu hráči maďarského celku.
     
    57
    Poté však na levé straně vybojovali pro své barvy rohový kop. Po něm balon doletěl až na zadní tyč, kde však fotbalisté Újpestu mířili hlavou nad.
     
    59
    Nyní se sice Dukle podařilo odcentrovat z levé strany, ale opět svou nabídkou našla jen bránícího hráče Újpestu, jenž míč odkopl do bezpečné vzdálenosti od své brány.
     
    60
    Teď se Pražanům sice povedla přihrávka za obranu soupeře, ale celou situaci zastavil praporek sudího, který odmával ofsajd.
     
    61
    Při svém smělém průniku po levé straně se sice jeden z Pražanů dostal až do šestnáctky Újpestu, ale poté upadl a míč se od něj odrazil do zámezí. Následovat bude odkop od hostující brány.
     
    62
    Dukla si nyní zkoušela vymodlit nedovolený zákrok u pravé postranní čáry, ale pro až příliš okatý pád neměl pochopení ani jeden ze sudích.
     
    63
    Kolem dvojice bránících hráčů se nyní prohnal jeden z hostů. Ten následně prošel do pokutového území, avšak po přihrávce jeho spoluhráči již nenasměrovali svou slabou střelu mez tři tyče.
     
    65
    Dukla poté znovu zkoušela štěstí z levé strany. Na přední tyči však pokus o střelu zablokovali hostující hráči a bude z toho jen další roh pro Pražany.
     
    66
    Kteří s ním ovšem nenaložili vůbec dobře a Újpest míč dokázal v pohodě ubránit.
     
    66
    Domácí poté zastavili svého soupeře na středu hřiště na hranici šestnáctky nedovoleně a Újpest tak má k dispozici velmi nebezpečnou standardku.
     
    67
    Z ní ovšem hosté trefili jen dobře postavenou zeď Dukly a Rada tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    67
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Holík, přichází Brejcha.
     
    68
    Následovala slibně se rozvíjející akce Prahy, která se dostala po pravé straně až do velkého vápna, ale poté dobře zasáhl hostující brankář, který přihrávku pod sebe dokázal vyrazit.
     
    69
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Holenda, přichází Djuranovič.
     
    70
    Dukla poté úspěšně ubránila další rohový kop soupeře. Mezitím se nám rozeběhla 70. minuta zápasu a stále tak čekáme na další vyloženou možnost a úvodní gól duelu.
     
    72
    A nic na tom nezměnil ani tento centr z pravé strany, který na středu vápna odvrátila obrana Újpestu.
     
    73
    Dobrou ránu zpoza šestnáctky ještě tečoval jeden z hostů a míč skončil přesně v místech, kde se pohyboval Filip Rada. Hlavní sudí dal následně Dukle výhodu, neboť tečující hráč stál v době střely v ofsajdovém postavení.
     
    73
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Doumbia, přichází Kozel.
     
    75
    Pražané nyní sice kombinovali po obvodu velkého vápna Újpestu, ale na vážnější ohrožení se však nezmohli. Vše skončilo dloubáčkem do hloubi pokutového území, který však hosté opět zlikvidovali.
     
    77
    Aktivním napadáním donutila Dukla hostujícího brankáře k chybě. Pražané tak budou moci vhazovat na útočné polovině.
     
    77
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Miloševič, přichází Dancák.
     
    78
    Dukla nyní kombinuje v okolí půlící čáry. Její soupeř se už nenamáhá napadat a čeká na svého soka na vlastní polovině.
     
    80
    Poté sice pronikli do hloubi pole, kde však jeden z Pražanů míč nezpracoval a domácí následně zastavili rodící se brejk Újpestu faulem.
     
    81
    Na hrací ploše zůstává nyní ležet jeden z hostujících hráčů, ke kterému již spěchají zdravotníci Újpestu.
     
    82
    S jeho zraněním to však nebude nikterak vážné, protože postižený fotbalista chtěl ihned pokračovat ve hře, ale sudí ho podle pravidel vykazují za postranní čáru.
     
    83
    Dukla se snažila procpat míč středem hřiště. Tato akce však dopadla jako většina útoků v dnešním duelu, a sice nepřesnou přihrávkou.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá pět minut plus možná nějaké nastavení a vypadá to, že se branky dnes nedočkáme. Nyní další pokus Újpestu najít svého útočníka skončil až u Filipa Rady.
     
    87
    Hostující brankář nyní situaci zvládl, i když byl napadán hned dvojicí soupeřů.
     
    88
    Tak až v samotné závěru se Pražané dostali do nebezpečnější pozice. Po ztrátě hostů zakončoval těsně za vápnem Brandner, ale svůj pokus namířil vysoko nad.
     
    89
    Následně ještě takový zkrácený roh zahrával Újpest, ale ani on se svým centrem na zadní tyč neslavil úspěch.
     
    90
    Poté se neujal ani centr z levé strany, když po něm balon skončil za bránou Dukly. Filip Rada tak může v poklidu odkopávat.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastaví 2 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+2
    Dukla to ještě zkouší po levé straně. Podaří se jí ještě ohrozit bránu soupeře?
     
    90+2
    Bude k tomu mít ještě jednu možnost. V samotném závěru totiž bude zahrávat rohový kop.
     
    90+2
    Ten však Újpest na bližší tyči s lehkými obtížemi odvrátil a v dnešním duelu se již nic nestane.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. A to doslova. Dnes to byl z obou stran spíše boj, protože ani jeden z týmů si nedokázal vypracovat výraznější šanci. Většina jejich akcí končila nepřesnými přihrávkami potažmo ofsajdovým postavením. Jedinou příležitostí, která stojí za zmínku z pohledu Újpestu byla situace z 26. minuty, kdy skončila hlavička jednoho z Maďarů na břevnu Radovy brány. Při jediné slibnější možnosti Pražanů mířil Brandner vysoko nad v samotném závěru utkání tak po zásluze skončilo bezbrankovou remízou.
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji hezký zbytek dne a u dalších on-line přenosů na počtenou. (16:50:20)

    Radomír Fukala

    Branky:


    FK Dukla Praha: Rada – Miloševič (77. Dancák), Ostojič, Jiránek, Podaný – Holík (67. Brejcha), Bilovský (38. Holek), Doumbia (73. Kozel) – Koreš (46. Preisler), Holenda (69.Djuranovič), Schranz (46. Brandner)
    Náhradníci: Hruška – Bezpalec, Holek, Preisler, Brandner, Djuranovič, Dancák, Kozel.

    Újpest FC: Gundel -Takács, Balázs, Pávkovics, Kálnok, Kis, Mohl, Sankovic, Cseke, Angelov, Nagy, Selmani, Tischler
    Náhradníci: Pajovic – Drávucz Máté, Szűcs, Bojovic, Litauszki, Diallo, Simon, Dzenan, Zsótér, Obinna, Pauljevic, Filipovics
    thejrc.org