Banská Bystrica – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.) | Košice – Nové Zámky 3:2 (2:0 po s.n.) | Nitra – Poprad 3:2 (kon.)
Žilina – Detva 4:5 (po pr.) | Trenčín – Zvolen 1:3 (kon.)
konec
HK Nitra
3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
HK Poprad
sk Středa 07.02.2018, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní 44. kola našej najvyššej hokejovej súťaže. Nitrianski hokejisti dnes na svojom klzisku privítajú Poprad a vám z tohto duelu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Nitrania sa nachádzajú na líderskej priečke tabuľky, pretože na svojom konte majú po 46 odohraných zápasoch 93 bodov a celkové skóre 167:125. Vrch celkového hodnotenia je však veľmi nabitý a pred druhou Banskou Bystricou má Nitra iba dvojbodový a pred tretím Trenčínom trojbodový náskok. V prípade dnešnej prehry v kombinácii s výhrami Banskobystričanov a Trenčanov by tak Nitra mohla klesnúť aj na tretiu priečku. Hokejisti spod Zobora sú však odhodlaní zvíťaziť, natiahnuť dvojzápasovú šnúru výhier a natiahnuť tak na výkon z posledného kola, v ktorom v Košiciach vyhrali 5:2.

    Popradčania okupujú stred tabuľky. Po 46 zápasoch majú na svojom konte 74 bodov a celkové neutrálne skóre 125:125. Dnes sa však v tabuľke neposunú, pretože na piate Košice majú osembodovú stratu a pred siedmou Žilinou až 16-bodový náskok. Popradskí hokejisti navyše vôbec nie sú v dobrej forme, veď na prelome mesiacov potiahli päťzápasovú šnúru prehier, ktorú sa im podarilo zlomiť až v poslednom dueli na klzisku Liptovského Mikuláša, kde prehrali 1:3.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Laco – Mezei, T. Milam, Ordzovenský, J. Milam, Pupák, Versteeg, Korím, Rýgl – H. Ručkay, Bradley, Macík – Blackwater, Slovák, Kovacs – Kollár, J. Ručkay, Kutálek – Rzavský, Šiška, Csányi

    HK Poprad: Kováč – Brejčák, König, McDowell, Petran, Fabian, Dinda, Davydov, Krempaský – Svitana, Mlynarovič, Štrauch – Maúš Paločko, Heizer, Buc – Bondra, Matej Paločko, Abdul – Hvila, Ježek, Vašaš

    Rozhodca: Štefik, Fridruch – Výleta, M. Orolín.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:38
    Nitra sa ihneď dostala do útoku a poriadne to tam roztočila. Jameson Milam nepríjemne vystrelil z pravého kruhu a Kováč puk neudržal, čo chcel ešte využiť Henrich Ručkay. Prišla okamžitá dorážka, ale po nej sa už popradský gólman zorientoval.
     
    01:17
    Nitra predvádza od úvodu veľmi ofenzívny výkon. Slovák teraz potiahol puk po ľavej strane a aj ho hádzal pred bránku, ale Kováč si tam so zakončením poradil.
     
    01:56
    Popradčania sa prvýkrát v zápase dostali do útočného pásma. Abdul spoza bránky prihrával aj priamo medzi kruhy, ale tam nikto z jeho spoluhráčov nezakončil.
     
    02:29
    Na ľadovej ploche ostal po súboji pri mantineli ležať Pupák. Nebude to však zrejme nič vážne, pretože na striedačku odchádza po svojich.
     
    02:51
    Poprad rozohrával spoza svojej bránky. Krempaský dostal puk do pásma a tam z otočky vystrelil Hvila, ale jeho pokus Laco pri žrdi pohodlne zneškodnil.
     
    03:43
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Samuel Mlynarovič – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    03:50
    Slovák okamžite vyhral buly a Nitra sa usadila v útočnom pásme. Jameson Milam pálil od modrej čiary, no jeho pokus bol zrazený.
     
    04:10
    Poprad úspešne vybojoval puk a Buc ho vyhodil až za bránku Laca. Hostia okamžite odchádzajú striedať.
     
    04:40
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti sa vrátili do útočného pásma a ujímajú sa vedenia. Z pravého kruhu na vhadzovanie strieľal JUSTIN KOVACS a mieril presne do ľavého horného rohu. Asistencia: Judd Blackwater.
    04:40 Justin KOVACS - 1:0
     
    05:11
    Vylúčený Mlynarovič sa teda medzičasom vrátil späť na ľadovú plochu. Hostia pod Zoborom prehrávajú najtesnejším možným rozdielom.
     
    05:40
    Popradčania to skúšajú smerom dopredu. Davydov potiahol puk po ľavej strane pri mantineli, ale prešiel len do stredného pásma a nič iné nevymyslel.
     
    06:05
    Nitrianski hokejisti sa vrátili do útočného pásma. Od modrej čiary prudko vypálil Troy Milam, ale Kováč si poradil a nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    07:45
    Popradčania si prevzali puk za vlastnou bránkou a Dinda sa ho pokúsi dostať do útočnej tretiny.
     
    07:58
    Dinda bol však napádaný, a tak puk iba nahodil za bránku súpera. Pri mantineli sa o puk okamžite strhol veľký súboj.
     
    08:55
    Popradu teraz vyšla rozohrávka a bola z toho zaujímavá strela domácich. Henrich Ručkay pálil spoza kruhov z dobrej pozície, ale bol tiesnený Davydovom, ktorý puk vytesnil.
     
    09:34
    Nitrianski hokejisti ostávajú v útočnom pásme a pokračujú v ofenzívnej aktivite. Teraz strieľal Ordzovenský a po ňom Slovák, ale ani jeden z nich neuspel.
     
    09:50
    Na opačnej strane si puk potiahol Štrauch, ale ani on nedokázal nič vymyslieť. Sledujeme veľkú snahu na oboch stranách, ale bez efektivity.
     
    10:30
    Medzičasom sa začala druhá polovica úvodnej tretiny. Hra sa veľmi málo prerušuje a oba celky striedajú počas nej.
     
    11:54
    Nitrania sa teraz usadili v útočnom pásme. Mezei vynikajúco strieľal na dvakrát od modrej čiary, ale jeho pokus vždy niekto obetavo zblokoval.
     
    12:15
    Menší tlak domáceho tímu pokračoval. Do zakončenia sa napokon dostal aj Jameson Milam, ktorého pokus si už Kováč podržal a hru po dlhšom čase prerušil.
     
    12:44
    Nitra potiahla akciu dvoch proti dvom. Slovák v útočnom pásme posunul puk do pravého kruhu Kovacvovi, ktorý vynikajúco vystrelil k vzdialenejšej žrdi, ale jeho pokus zastavila iba konštrukcia bránky.
     
    13:38
    Puk vyletel mimo priestoru hracej plochy. Hra sa prerušuje a nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    13:56
    Hosťujúci Buc sa teraz sympaticky natlačil medzi kruhy a skúsil strelu aj napriek tomu, že bol tesne bránený. Poprad vie, že každý pokus sa ráta.
     
    14:04
    Nitru zastavil ofsajd. Vhadzovať sa preto bude v strednom pásme pri útočnej modrej čiare domácich.
     
    15:10
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Marek Slovák – 2 min., sekanie).
     
    15:31
    Popradčania sa okamžite usadili v pásme. Strelecky to skúšal König, ale jeho rana bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    16:01
    Popradčania museli po puk vykorčuľovať až za svoju bránku. Nitra sa ubránila vyhodením cez všetky čiary.
     
    16:14
    Poprad dal gól!
    Je vyrovnané! Popradčania využívajú presilovku a duel sa začína od nuly. Takmer od modrej čiary teraz prišla veľmi tvrdá strela ktorú tečoval PETER KÖNIG tesne pod hornú žrď Lacovej bránky. Asistencie: Samuel Mlynarovič, Andreas Štrauch.
    16:14 Peter KÖNIG - 1:1
     
    17:00
    Vylúčený Slovák sa teda vrátil na ľadovú plochu. V tomto zápase sme videli dve početné nerovnováhy a obe sa skončili gólmi.
     
    17:12
    Nitra sa teraz usadila v útočnom pásme a vôbec to tam nemyslí zle. Jakub Ručkay prihrával pred opustenú časť bránky, no nikoho tam nenašiel.
     
    19:00
    Hlásateľka oznámila, že sa začína posledná minúta úvodnej tretiny. Pri puku sú hostia, ktorí budú zakladať útočnú akciu.
     
    19:14
    Puk napokon do pásma potiahol Mlynarovič a spoza pravého kruhu sa rozhodol aj vystreliť. Laco však všetko videl a hru prerušil.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je za nami. Videli sme v nej obojstranne obetavý a kvalitný výkon, ktorý priniesol dva góly. Padli do siete Laca aj Kováča, takže sa na prestávku odchádza za stavu 1:1.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Prvé buly druhej tretiny vyhrala domáca Nitra. Puk síce dostala do útoku, ale tam si ho prevzal iba Mlynarovič a bude rozohrávať spoza svojej bránky.
     
    20:35
    Popradskí hokejisti prešli do útoku, kde to strelecky skúsil Štrauch, ale aj jeho rana bola zrazená a vypadla von z pásma.
     
    21:18
    Z ľavého kruhu na vhadzovanie na opačnej strane strieľal Blackwater a nepríjemne trafil Kováča. Rozhodcovia hru prerušili, ale popradský gólman bude v poriadku.
     
    21:47
    Nitra ešte v pásme ostala. Blackwater prihral priamo pred bránku Slovákovi, tkorý chcel prekvapiť strelou po ľade, ale gólman Kováč si poradil.
     
    22:22
    Puk teraz lieta z hokejky na hokejku, ale ani jeden z tímov sa nevie usadiť v útočnom pásme a všetci pozorne kontrolujú stred klziska.
     
    23:43
    Nitra dala gól!
    Domáci sa dostávajú späť do vedenia. V rýchlom protiútoku teraz dostal HENRICH RUČKAY prihrvku na vonkajšiu hranicu pravého kruhu, odkiaľ si ho stiahol viac na stred a prudkou strelou prepálil Kováča. Asistencie: Cody Bradley, Jameson Milam.
    23:43 Henrich RUČKAY - 2:1
     
    24:05
    Hra sa prerušuje a nasledovať bude komerčná prestávka. Tá padne hosťom vhod, aspoň si budú môcť rozdať taktické pokyny po inkasovanom góle.
     
    24:57
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Matej Paločko – 2 min., podrazenie).
     
    25:33
    Nitra dala gól!
    Domáci využívajú aj svoju druhú presilovú hru a navyšujú svoj náskok. Dobrú akciu teraz potiahol Slovák a dostal puk až pred bránku, kde v dorážke uspel JUDD BLACKWATER. Asistencie: Marek Slovák, Peter Ordzovenský.
    25:33 Judd BLACKWATER - 3:1
     
    25:56
    Paločko na trestnej lavici dlho nepobudol a už sa vraia späť na hraciu plochu.
     
    27:25
    Domáci Bradley teraz dostal prihrávku k pravej žrdi, ale ešte si nakorčuľoval za bránku a pokúšal sa prekvapiť spoza nej, no nevyšlo mu to. Kováč sa presunul a puk zachytil.
     
    28:35
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Marek Slovák – 2 min., držanie).
     
    28:40
    Poprad sa musí vrátiť k sovjej bránke, pretože Nitra puk vytesnila. Domáci tak získali niekoľko cenných sekúnd.
     
    29:14
    Nitra sa vynikajúco bráni. Rýgl teraz puk vyhodil cez všetky čiary a hosťom musí s rozohrávkou pomôcť aj gólma Kováč.
     
    29:56
    Hostia sa napokon v pásme usadili. Z modrej čiary vystrelil König, ale nebol v najjednoduchšej pozícii a mieril iba priamo do tela brankára Laca.
     
    30:30
    V samom závere tretiny sa hostia ešte dostali k bránke súpera. Svitana to skúšal prihrávkou medzi kruhy, ale tam nikto výraznejšie neuspel.
     
    30:35
    Vylúčený Slovák je späť na ľadovej ploche. Videli sme prvú nevuyžitú presilovku v tomto zápase.
     
    31:28
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Iľja Davydov – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    32:00
    Nitrianski hokejisti začali už od úvodu presilovky aktívne. Ak by túto početnú výhodu využili, boli by dnes v presilovkách stopercentní.
     
    32:56
    Domáci Slovák to z ľavého kruhu skúšal strelecky, ale neúspešne. Popradský gólman si s pukom poradil a pokračujeme za nezmeneného stavu.
     
    33:10
    Slovák strieľal opäť! Aktívny domáci hráč vypálil z takmer identickej pozície, ale ani teraz neprekvapil.
     
    33:28
    Popradské vylúčenie sa končí. Hostia hru v početnej nevýhode zvládli a od tejto chvíle pokračujú v plnom počte.
     
    34:22
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Jakub Ručkay – 2 min., držanie hokejky).
     
    34:40
    Nitra začala počentú nevýhodu vynikajúco a puk vyhodila až za popradského gólmana Kováča.
     
    35:16
    Poprad sa napokon dostal do zakončenia. Po strele od modrej čiary Laco puk iba vyrazil a nasledovala dorážka Buca, no ani ten neuspel.
     
    35:33
    Krátko po buly pred Lacom sa Nitre opäť podarilo puk vyhodiť cez všetky čiary. Domáci hokejisti sa vynikajúco bránia.
     
    36:22
    Domáci Jakub Ručkay je späť na hracej ploche. Nitra pokračuje v plnom počte, Popradu sa znížiť nepodarilo.
     
    37:00
    Začína sa posledná trojminútovka druhej tretiny. Puk je na hokejkách domácich, ktorí sa pokúšajú usadiť v útočnom pásme.
     
    37:58
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Marcel Petran – 2 min., držanie).
     
    38:05
    Nitra vyhrala buly a okamžie to skúsila strelou od modrej čiary, no tá opečiatkovala iba zadný mantinel. Kováč zasahovať nemusel.
     
    38:37
    Vo vlastnom oslabení potiahol puk dopredu Hvila a urobil to vynikajúco. Skúsil to aj strelecky, no nie nebezpečne.
     
    39:00
    Začína sa posledná minúta tejto tretiny. Nitra hrá stále presilovku, ale nedokáža si vypracovať vyloženú šancu na skórovanie.
     
    39:58
    Vylúčený Petran sa vracia späť na hraciu plochu. Poprad sa ubránil a do šatne odíde s dvojgólovým mankom.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj druhá tretina priniesla dva presné zásahy, ale teraz už do siete hosťujúceho tímu. Pred záverečnou periódou má preto k bodovému zisku lepšie nakročené domáca Nitra.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:27
    Nitra sa pokúsila usadiť v útočnom pásme, ale Poprad za svojou bránkou získal puk a bude zakladať ofenzívnu akciu.
     
    40:50
    Nitra však svojho súpera do pásma nepustila a sama sa vrátila do útoku. Od modrej čiary to tam strelecky skúšal Jameson Milam, no neprekvapil.
     
    41:33
    Hra sa neprerušuje a puk lieta zo strany na stranu. Po rýchlom prechode teraz strieľal Svitana, ale opečiatkoval iba zadný mantinel.
     
    43:05
    Korím nastreľoval puk zo stredného pásma, ale jeho pokus skončil iba na ochrannej sieti. Vhadzovať sa preto bude v stredovom kruhu.
     
    43:17
    Poprad vyhral buly a prešiel do útočného pásma. König si tam postrážil puk na modrej čiare a od mantinelu napokon aj vystrelil, ale nebol dostatočne presný a dôrazný.
     
    44:09
    Poprad teraz na súpera vyvinul súvislejší tlak. Je vidieť, že hostia ešte duel nevzdali a stále sa snažia o zníženie skóre.
     
    44:17
    Poprad to ešte skúsil. Pálil aj Paločko, ale ani on nedokázal prekvapiť Laca, ktorý teraz drží svoj tím v dvojgólovom vedení.
     
    45:47
    Poprad mohol znížiť! Andras Štrauch si obišiel bránku svojho súpera a puk už chcel zasúvať do opustenej časti siete, ale Laco sa vynikajúco hodil na ľad a na bránkovej čiare zasiahol hokejkou.
     
    46:31
    Mlynarovič padol a ostáva ležať na ľadovej ploche. Nevieme, či sa pošmykol sám, alebo bol zasiahnutý hokejkou. Vylučovať sa ale nebude.
     
    46:31
    Samuel Mlynarovič napokon odišiel na striedačku sám, ale s bolestivým výrazom v tvári. Uvidíme, či do hry ešte zasiahne.
     
    46:55
    Na opačnej polovici klziska servíroval spoluhráčom puk Buc, ale nik z hostí neuspel. Stále sledujeme veľký boj na oboch stranách.
     
    47:40
    Nitra predviedla dobrý protiútok. Jakub Ručkay prenechal zadovkou puk Csányimu, ktorý ihneď strieľal k vzdialenejšej žrdi, ale Kováč si to postrážil.
     
    48:11
    Poprad puk vyviedol na opačnú polovicu, ale Nitra sa do pásma vrátila. Teraz to v zakončení skúšal Šiška, ale aj s jeho ranou si hosťujúci brankár poradil.
     
    48:30
    Popradský útočník Samuel Mlynarovič je už späť na ľadovej ploche. Jeho nepríjemne vyzerajúci pád teda zrejme nebol až taký vážny.
     
    48:57
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Vladimír Kováč – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    49:48
    Rozhodcovia udelili ďalšie tresty – seknutia na jednu aj druhú stranu, takže sa pomer hráčov na ľade nezmení a bude sa pokračovať v hre piatich proti štyrom.
     
    50:20
    Puk lieta z jednej strany na druhú. Žiadny nitriansky tlak v presilovke nevidíme, no nečrtá sa ani popradský brejk, ktorý by upravil skóre.
     
    50:57
    Popradský trest sa skončil a medzičasom sa začala už posledná desaťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu.
     
    51:26
    Hosťujúci Heizer vyhral vhadzovanie v útočnom pásme. To hosťom vyhovuje, pretože teraz potrebujú každý puk.
     
    52:09
    Csányi chcel zaútočiť, ale vpredu bol sám. Nitra už v útoku príliš neriskuje a snaží sa skôr hrať pozorne v defenzíve.
     
    52:40
    Domáci Blackwater chcel puk potiahnuť popri mantineli, ale Poprad dobre ofenzívne zasiahol. Nevideli sme zakončenie, ani prihrávku pred bránku.
     
    53:00
    Hra sa teraz takmer vôbec neprerušuje. Ani jeden tím si nedokáže udržať útočné pásmo, takže sa hrá zo strany na stranu.
     
    55:13
    Poprad dal gól!
    Hostia skórujú a znižujú na rozdiel jediného gólu! Postaral sa o to veľmi aktívny a snaživý SAMUEL MLYNAROVIČ, ktorý po prihrávke z pravej strany zakončoval po zemi k bližšej žrdi. Asistencie: Patrik Svitana, Andreas Štrauch.
    55:13 Samuel MLYNAROVIČ - 3:2
     
    55:50
    Hra sa prerušuje a nasledovať bude komerčná prestávka. To vyhovuje najmä hosťom, ktorí sa teraz pokúsia o enormný tlak a o vyrovnanie.
     
    56:13
    Do puku sa poraiadne tvrdo oprel Paločko. Ten strieľal z ľavého kruhu, ale namieril to iba do prilby Laca, takže rozhodcovia hru prerušujú.
     
    56:41
    Mlynarovič teraz nestrieľal, ale posielal puk pred bránkou. Tam sa o teč snažil Štrauch, ale nevyšlo mu to a puk netrafil.
     
    57:00
    Začína sa posledná trojminútovka riadnej hracej doby. Poprad zbiera puk v strednom pásme a pokúsi sa usadiť v útoku.
     
    57:33
    Domáci nechcú nič nechať na náhodu. Šiška využil priestor v útočnom pásme a v ľavom kruhu sa opred do puku, ale Kováč ho zrazil späť do hry.
     
    58:10
    Mlynarovič sa postavil pred bránku a chcel dorážať, ale puk napokon letel len na zadný mantinel. Hostia sa snažia zo všetkých síl.
     
    59:32
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Branislav Mezei – 2 min., držanie).
     
    59:32
    Popradský tréner Ozimák si vyžiadal oddychový čas. Po ňom ostane Kováč na striedačke a Poprad bude hrať v šestici proti štyrom nitrianskym hráčom.
     
    59:40
    Poprad vyhral buly a okamžite sa usadil v pásme. Od modrej čiary prudko vystrelil König, ale ani jeho tvrdá rana sa neujala.
     
    59:53
    Domáci obranca Jameson Milam bol natlačený do bránkoviska. Hra sa prerušuje a nasledovať bude buly v strednom pásme.
     
    59:53
    Oddychový čas si vyžiadal aj domáci tím. Nitra sa bude aj naďalej brániť proti šestici, Kováč ostáva na striedačke.
     
    Koniec zápasu.
     
    Nitra záverečný nátlak súpera ustála a postrážila si trojbodový zisk. Musíme ale uznať, že sme videli veľmi tesné a vyrovnané stretnutie. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a želáme príjemný zvyšok večera. (20:27:45)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 5. Kovacs (Blackwater), 24. H. Ručkay (Bradley, J. Milam), 26. Blackwater (Slovák, Ordzovenský) – 17. König (Mlynarovič, Štrauch), 56. Mlynarovič (Svitana, Štrauch)


    HK Nitra: Laco – Mezei, T. Milam, Ordzovenský, J. Milam, Pupák, Versteeg, Korím, Rýgl – H. Ručkay, Bradley, Macík – Blackwater, Slovák, Kovacs – Kollár, J. Ručkay, Kutálek – Rzavský, Šiška, Csányi
    HK Poprad: Kováč – Brejčák, König, McDowell, Petran, Fabian, Dinda, Davydov, Krempaský – Svitana, Mlynarovič, Štrauch – Maúš Paločko, Heizer, Buc – Bondra, Matej Paločko, Abdul – Hvila, Ježek, Vašaš

    Rozhodčí: Štefik, Fridruch – Výleta, M. Orolín
    bahis siteleri