Pov. Bystrica – Nové Zámky B 10:2 (kon.) | Spišská N. Ves – Michalovce 0:3 (kon.) | Prešov – Osmos Bratislava 3:2 (kon.)
Topoľčany – Trnava 12:0 (kon.) | Skalica – Dubnica 7:2 (kon.)
konec
HK 95 Považská Bystrica
10:2 (1:0, 0:1, 9:1)
HC Nové Zámky B
sk Středa 07.02.2018, 18:00 • Zimný štadión Považská Bystrica • 1. liga (SR) • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu predposledného 44. kola základnej časti St. Nicolaus 1. ligy. Považská Bystrica môže dnes na domácom ľade spečatiť svoj postup do play-off. Potrebuje však poraziť "béčko" Nových Zámkov.

    Považská Bystrica figuruje tesne pred koncom dlhodobej súťaže na ôsmej priečke, ktorá jej zaistí účasť vo vyraďovacích bojoch. V doterajšom priebehu sezóny získala 38 bodov s negatívnym skóre 116:194 a má štvorbodový náskok pred deviatou Trnavou. Považania zvládli v závere januára dôležité duely s Dubnicou a Trnavou, ktoré ich priblížili k play-off, ale v ostatných dvoch kolách nestačili na favoritov z Prešova a Michaloviec.

    Nové Zámky B sa nachádzajú na poslednej desiatej priečke s najhorším útokom aj obranou v súťaži. Hokejisti z juhu Slovenska nazbierali iba 27 bodov a majú hrozivé skóre 96:267. Rovnako zlá je aj ich aktuálna forma, pretože prehrali v šiestich vystúpeniach po sebe a trikrát dostali desiatku. Postupne prehrali s Trnavou, Bratislavou, Prešovom, Topoľčanmi, Michalovcami a Skalicou. Preto ukončia túto prvoligovú sezónu na chvoste tabuľky.

    Považská Bystrica vyhrala tri zo štyroch vzájomných duelov s Novými Zámkami v aktuálnom ročníku. Doma triumfovala jasne 7:2 a 4:0, vonku si pripísala víťazstvo 4:2, no aj prehru 0:6.
     
    Úvodné zostavy:

    HK 95 Považská Bystrica: Klinčúch – Solar, Leško, Nahálka, Poláček, Saboš, Palovič, Kubala – Rodionov, Zlocha, Klíma – Koleda, Mišura, Szalay – Stanislav, Schroner, Danielčák – Miro, Turan, Bednár.

    HC Mikron Nové Zámky B: Nagy – Štefánik, Kudrna, Bevilaqua, Židulják – Maroš, Ryšavý, Murašov – Vörös, Kucsera, Hariš – Mihalčín.

    Rozhodcovia: Valachovič – Šefčík, Durmis.
     
    Domáci hokejisti nechali hostí poriadne dlho čakať na ľadovej ploche. Oba tímy sú však pripravené na modrých čiarach, a tak môže zaznieť slovenská hymna.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:29
    Prvá formácia domáceho tímu sa na chvíľu usadila v útočnom pásme, ale hostia z Nových Zámkov rýchlo poslali puk až ku Klinčúchovi.
     
    01:08
    Veľká šanca Považanov. Pred bránou zostal nepokrytý Marián Koleda, ale jeho zakončenie z tesnej blízkosti skončilo na betóne Nagya.
     
    01:56
    Hokejisti Považskej Bystrice zatiaľ potvrdzujú úlohu papierového favorita. Súpera od začiatku držia pod tlakom a nepúšťajú ho z obranného pásma.
     
    02:40
    Novozámčania sa dobre bránia a nepovoľujú domácim hokejistom zakončovať z výhodnejších pozícií.
     
    03:26
    Martin Leško nedovolene zastavil prenikajúceho protihráča v strednom pásme a inkasoval dve trestné minúty za podrazenie.
     
    04:01
    German Murašov sa natlačil od pravého mantinelu až do blízkosti brány, ale jeho strela skončila na pripravenom Klinčúchovi.
     
    04:50
    Nové Zámky majú problém s kombináciou aj v početnej výhode. Od strely Murašova nevedia dostať puk do útočného pásma.
     
    05:26
    Vylúčený Martin Leško sa vrátil späť na ľadovú plochu. Domáci obranca mohol v pokoji sledovať oslabenie svojho tímu.
     
    05:28
    Teraz budú mať výhodu presilovky domáci. Na trestnú lavicu odišiel za držanie hokejky Patrik Židulják.
     
    06:10
    Martin Leško dostal presnú prihrávku na modrú čiaru, odkiaľ prudko vypálil príklepom. Jeho pokus letel mimo brány.
     
    06:40
    Považská Bystrica dala gól! Domáci hokejisti otvorili skóre v početnej prevahe. JÁN ZLOCHA individuálne prenikol do útočného pásma, urobil si priestor na strelu a poslal puk do horného rohu brány. Asistencie: Martin Leško, David Rodionov.
    06:40 ZLOCHA - 1:0
     
    07:20
    Považania mohli zvýšiť svoje vedenie. Koleda na seba naviazal hráčov aj brankára, prihral na pravom kruhu voľnému Mišurovi, no jeho pokus skončil na bočnej konštrukcii.
     
    07:48
    Filip Stanislav vystrelil švihom z ľavého kruhu, ale mieril iba priamo na hruď pripraveného brankára Nagya, ktorý si pripísal úspešný zákrok.
     
    08:30
    Matúš Nagy vyšiel vysoko z brány až na ľavý kruh a úplne odkryl svoju svätyňu. V riskantnej pozícii však našiel voľného spoluhráča.
     
    09:20
    Považská Bystrica naďalej kontroluje hru a súpera nepúšťa k ničomu. Nové Zámky vyprodukovali v doterajšom priebehu stretnutia jedinú strelu, aj to v presilovke.
     
    10:13
    Palovič zaviezol puk za modrú čiaru, našiel medzi kruhmi pripraveného Koledu, ale jeho strela švihom skončila na Nagyovi.
     
    10:35
    Martin Leško kvalitne vypálil od modrej čiary. Matúš Nagy však pohotovo vykopol ľavý betón a vyrazil puk do bezpečia.
     
    11:20
    Bevilaqua sa zamotal s pukom vo vlastnom obrannom pásme a ponúkol ho domácim. Miro však ani na dvakrát nedokázal prekonať Nagya.
     
    12:05
    Hokejisti Považskej Bystrice dnes môže spečatiť svoj postup do play-off a potvrdzujú úlohu favorita. Treba však povedať, že Nové Zámky nekladú žiaden odpor.
     
    13:10
    Nové Zámky zavreli priestor pred vlastnou bránou a domácich nepustili k strele. Spod tlaku sa napokon vymanili vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    13:32
    Je tu ďalší icing. Jeden z útočníkov Nových Zámkov nemal dostatok síl na postup vpred a puk nahadzoval ešte spoza červenej čiary.
     
    14:10
    Lukáš Bednár si našiel odrazený puk v dobrej pozícii pred bránou, ale jeho pohotová strela nemala potrebnú presnosť.
     
    14:50
    Nové Zámky sa ani len nedokážu dostať do útočného pásma s pukom na hokejkách. Ich snaha sa končí v strede klziska.
     
    15:34
    Dávid Klinčúch si po veľmi dlhej dobe siahol na puk a schoval ho v lapačke. Hostia získali vhadzovanie v útočnej tretine.
     
    16:20
    Domáci majú jasnú hernú prevahu, ale pôsobia príliš ľahkovážne a čakajú, že sa súper porazí sám. Rozdiel medzi tímami je však stále iba jednogólový.
     
    17:04
    Matúš Nagy mal jednoduchú prácu, keď ukryl v lapačke nahodenie Filipa Stanislava zo stredného pásma. Domácim tým daroval vhadzovanie po jeho ľavici.
     
    17:41
    Novozámocké béčko zaútočilo, ale Kevin Hariš sa nepretlačil k puku pred bránou a Klinčúch ho úspešne získal.
     
    18:30
    Zápasu momentálne chýba vyššie tempo aj náboj. Domáci jasne prevyšujú svojho súpera, ale v útočnom pásme hrajú skôr na krásu.
     
    19:26
    Filip Stanislav úspešne individuálne prešiel po pravom krídle, natlačil sa pred bránu, no jeho koncovka nebola gólová.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Hokejisti Považskej Bystrice po prvej časti hry zaslúžene vedú na béčkom Nových Zámkom. V úvodnej dvadsaťminútovke boli jasne lepší, väčšinu času držali puk na svojich hokejkách, no v zakončení im chýbal väčší dôraz, a tak majú k dispozícii iba jednogólový náskok, ktorý im zabezpečil individuálnou akciou Ján Zlocha.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:16
    Ján Zlocha prenikol do útočného pásma, posunul puk za seba Davidovi Rodionovovi, ale jeho strela bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    20:50
    Mohlo byť vyrovnané. Domáci urobili chybu v rozohrávku a poslali puk priamo na hokejku voľného Kevina Hariša, ktorý postupoval sám na Klinčúcha. Brankár Považskej Bystrice si pripísal prvý vážnejší zákrok.
     
    21:46
    Pred domácou bránou sme videli neprehľadnú situáciu. Viacerí Novozámčania sa snažili o dorážku, ale neuspeli.
     
    22:30
    Imrich Kucsera využil ďalšie zaváhanie domácej defenzívy a z pravého krídla ohrozil Klinčúcha. Hostia po zmene strán ožili.
     
    23:07
    Matúš Nagy nedokázal vyhodiť puk z obranného pásma, no nemusí ho to mrzieť, pretože Považania si pomohli prihrávkou rukou.
     
    23:40
    Trnava prehráva v Topoľčanoch už o tri góly, a tak domáci dnes ani nemusia vyhrať, aby postúpili do play-off. Zatiaľ si však držia tesný náskok.
     
    24:37
    Pavol Kubala nahodil puk od modrej čiary priamo do lapačky Matúša Nagya. Domáci hokejisti získali aspoň buly v útočnom pásme.
     
    25:06
    Marián Koleda nabral rýchlosť na pravom krídle a vystrelil švihom. Matúš Nagy zaznamenal úspešný zákrok vyrážačkou.
     
    25:50
    Patrik Schroner zbytočne váhal so zakončením pred bránou. Ešte skúšal kľučku do bekhendu a Nagy jeho úmysel prečítal.
     
    26:51
    Domáci hokejisti dlho obliehali bránu súpera, ale ponúkali sa v koncovke. Napokon strieľal z pravého kruhu Martin Leško a trafil Nagya do masky.
     
    27:20
    Po dlhšom čase rozhodcovia vylučujú. Druhýkrát v zápase putuje na trestnú lavicu Patrik Židulják, tentoraz za vrazenie na mantinel.
     
    28:04
    Považania si nedokážu vytvoriť presilovkový tlak. Ich snahu prerušil Matúš Nagy, ktorý schoval odrazený puk do lapačky a prerušil hru.
     
    28:30
    Leško nezachytil prudkú prihrávku na modrej čiare a z tribún sa začína ozývať piskot. Domáci fanúšikovia nie sú spokojní s hrou Považanov.
     
    29:20
    Nové Zámky prežili druhé oslabenie v dnešnom stretnutí. Vylúčený Patrik Židulják sa vrátil späť na ľadovú plochu.
     
    30:37
    Považská Bystrica podobne ako v prvej tretine herne dominuje, no rovnako sa trápi v koncovke. Hráčom chýba väčší dôraz pred bránou.
     
    31:18
    Rýchly Murašov unikol po pravom krídle a Pavol Poláček ho zastavil iba za cenu faulu. Odpyká si dve trestné minúty za hákovanie.
     
    32:02
    German Murašov sa dostal do nebezpečnej blízkosti domácej brány, ale nedokázal sa rýchlo zorientovať a neohrozil Klinčúcha.
     
    32:28
    Klinčúch radšej prerušil hru, pretože pred ním ležal puk. Oba tímy mohli vystriedať svoje špeciálne formácie.
     
    33:18
    Nové Zámky nezužitkovali ponúknutú presilovku. V početnej výhode vážnejšie neohrozili gólmana Klinčúcha.
     
    34:40
    Murašov je momentálne jasne najaktívnejším hráčom v zostave hostí. Útočník Nových Zámkov si pýta puk, nebojí sa individuálnych akcií, no spolu s celým tímom čaká na presný zásah.
     
    35:30
    Nové Zámky dnes točia iba dve kompletné formácie. Napriek tomu stále držia krok s favoritom zápasu a prehrávajú o jediný gól.
     
    36:24
    Novozámčania sa ocitli v prečíslení troch proti dvom, ale nemali potrebnú rýchlosť. Hariš preto ohrozil Klinčúcha z diaľky.
     
    37:14
    Domáci útočník Lukáš Bednár inkasoval od hlavného rozhodcu desaťminútový osobný trest. Dôvodom bolo jeho nešportové správanie.
     
    38:18
    Nové Zámky B dávajú gól! Domáci hokejisti doplatili na svoju profesorskú hru a slabú efektivitu. German Murašov trafil spred brány iba žŕdku, ale dorážajúci ADAM KUDRNA bez problémov namieril do odkrytej siete. Asistencie: German Murašov, Lukáš Maroš.
    38:18 KUDRNA - 1:1
     
    39:01
    Nové Zámky vsádzajú v závere druhej tretiny na pozornú hru v defenzíve. Preto zvolili radšej vyhodenie puku na zakázané uvoľnenie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredné dejstvo ponúklo minimum zaujímavých momentov a ešte menej gólových príležitostí. Napriek tomu sme videli jeden presný zásah, ktorý dosiahli tesne pred odchodom do šatní hostia. Z dorážky uspel Adam Kudrna a vyrovnal stav na 1:1.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:41
    Lukáš Klíma využil voľný priestor na ľavom krídle, vystrelil z kruhu, ale jeho pokus švihom letel vysoko nad novozámockú bránu.
     
    41:23
    Nové Zámky B dávajú gól! Obrovská chyba domáceho brankára. Klinčúch chcel pomôcť v rozohrávke, ale puk napálil iba na zadný mantinel, od ktorého sa odrazil priamo pred odkrytú sieť a KEVIN HARIŠ nemal problém skórovať. Bez asistencie.
     
    42:04
    Ďalšia hrubá chyba v domácej defenzíve. Lukáš Maroš sa rútil v samostatnom nájazde na Klinčúcha, ale neskóroval a neujala sa ani dorážka Imricha Kucseru.
     
    42:40
    Považania si zbytočne skomplikovali zápas, ktorý mali jasne pod kontrolou. Namiesto poisťujúcich gólov však váhali v koncovke a teraz musia doťahovať.
     
    43:47
    Nové Zámky sa musia od druhého streleného gólu neustále brániť. Síce vedú, no s dvoma päťkami budú musieť odolávať ešte šestnásť minút.
     
    44:32
    Hostia zareagovali na tlak Považskej Bystrice nedovoleným zákrokom. Dve trestné minúty za nedovolené bránenie dostal Adam Kudrna.
     
    44:54
    Považská Bystrica dala gól! Domáci hokejisti zvýšili svoje útočnú úsilie a dočkali sa vyrovnania v presilovke. MARIÁN KOLEDA najskôr v tutovke trafil iba brankára, ale o chvíľu neskôr sa ocitol pred odkrytou svätyňou hostí a už nezaváhal. Asistencie: Matej Mišura, Pavol Poláček.
     
    45:30
    Ján Zlocha zostal voľný na modrej čiare, potiahol si puk bližšie k bráne a strelou švihom ohrozil Matúša Nagya, ktorý úspešne zasiahol.
     
    46:02
    Považania pridali v ofenzíve a vypracovali si ďalšiu početnú výhodu. Dve trestné minúty za podrazenie dostal brankár Matúš Nagy.
     
    46:31
    Mišura výborne tečoval strelu od modrej čiary, ale puk nasmeroval iba do bočnej siete. Radosť domácich fanúšikov bola zbytočná.
     
    47:15
    Nové Zámky sa oslobodili vyhodením puku cez všetky čiary. Oba tímy preto mohli vystriedať po vyše minúte na ľade.
     
    48:24
    Považská Bystrica dala gól! Domáci hokejisti otáčajú stav stretnutia, keď skórovali iba tesne po skončení presilovky. JÁN ZLOCHA dostal presnú prihrávku pred bránu, kde bol osamotený a bekhendom namieril do siete. Asistencie: Nino Szalay, Martin Leško.
     
    48:35
    Považská Bystrica dala gól! Ubehlo len jedenásť sekúnd a domáci sa zase presadili. MATEJ TURAN dobre sledoval puk pred bránou, počkal si na pohyb Nagya a úspešne zakončil. Asistencie: Samuel Saboš, Patrik Palovič.
     
    48:45
    Považská Bystrica dala gól! Hosťom nepomohol ani oddychový čas. Hneď po buly sa natlačil do útočného pásma Mišura, prihral voľnému MARIÁNOVI KOLEDOVI a jeho strela príklepom si našla cestu do siete. Asistencie: Matej Mišura, Pavol Poláček.
     
    49:22
    Považská Bystrica dala gól! Novozámčania sa úplne rozsypali a ich obrana je mimoriadne priepustná. Hosťom nepomohlo ani striedanie brankárov. Presnou strelou sa presadil LUKÁŠ KLÍMA. Asistencie: Ján Zlocha, Michal Solar.
     
    50:20
    Už sa viezol ďalší gól. Hostia s vypätím všetkých síl odolali. V bránkovisku sa hádzali do striel hráči aj gólman Nikita Širšov.
     
    50:28
    Filip Stanislav spadol v útočnom pásme a podľa rozhodcov tomu poriadne pridal. Preto dostal dve trestné minúty za filmovanie.
     
    51:57
    Považská Bystrica dala gól! Domáci udreli aj vo vlastnom oslabení. Matej Mišura našiel v prečíslení dvoch proti jednému voľného MARTINA LEŠKA a ten presnou delovkou do hornej časti brány prekonal Širšova. Asistencie: Matej Mišura, Marián Koleda.
     
    52:39
    Ján Zlocha zakončoval švihom po vyhranom buly. Jeho pokus mal potrebnú razanciu aj správny smer, ale Širšov vytiahol pohotovú lapačku.
     
    53:10
    Veľká šanca domáceho tímu. V samostatnom nájazde sa ocitol Nino Szalay, ale jeho kľučka do forhendu skončila na Širšovovom betóne.
     
    54:00
    Nové Zámky v úvode tretej tretiny dokonca chvíľu viedli a zdalo sa, že na Považí budú bojovať o body. Štyri inkasované góly v priebehu necelej minúty ich však zlomili.
     
    54:58
    Domáci hráči aj fanúšikovia už zdvíhali ruky nad hlavu. Matej Turan totiž dorážal zblízka do úplne odkrytej brány a trafil iba bočnú sieť.
     
    55:49
    Považská Bystrica dala gól! Širšov predviedol dva dobré zákroky, ale potom prerušil hru a nasledovalo buly po jeho ľavici. To domáci vyhrali a LUKÁŠ KLÍMA vďaka presnej prihrávke svojho spoluhráča skóroval z tesnej blízkosti. Asistencia: Nino Szalay.
     
    56:30
    Takéto množstvo gólov pravdepodobne nečakali ani domáci zapisovatelia. V oficiálnych štatistikách totiž svietia mená iných strelcov, ako sa v skutočnosti presadili.
     
    56:55
    Považská Bystrica dala gól! Nové Zámky úplne odišli z tohto zápasu. Hostia nedokážu zastaviť rozbehnutého súpera a zase inkasovali. V tomto prípade by mal byť úpešným strelcom obranca PATRIK PALOVIČ. Asistencia: David Rodionov.
     
    57:39
    Do konca duelu zostávajú len posledné sekundy. Domáci môžu ešte pridať desiaty gól, ale nemajú na to veľa času.
     
    58:25
    Je tu šanca na desiatku. Po vylúčení Adama Kudrnu za podrazenie si domáci zahrajú presilovku.
     
    59:02
    Lukáš Klíma si urobil priestor na ľavom krídle, zakončil švihom, ale jeho pokus letel mimo priestor troch žŕdiek.
     
    59:27
    Považská Bystrica dala gól! Desiatka je na svete. V presilovke vydoloval puk pred bránou JÁN ZLOCHA a pohotovo ho poslal pod brvno. Širšov bol bez šance. Asistencie: Michal Solar, Nino Szalay.
     
    Koniec zápasu.
     
    Považská Bystrica potvrdila úlohu favorita v zápase proti novozámockému béčku, ale svoju prevahu premenila na góly až v závere stretnutia. Domáci síce viedli po góle Zlochu zo siedmej minúty, ale na prelome druhého a tretieho dejstva dvakrát inkasovali. Nepriaznivý stav ich však vyprovokoval k zlepšeniu útočnej fázy a napokon deviatimi presnými zásahmi v rade zaznamenali víťazstvo 10:2. (20:20:40)

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 7. Zlocha (Leško, Rodionov), 45. Koleda (Mišura, Poláček), 49. Zlocha (Szalay, Leško), 49. Turan (Saboš, Palovič), 49. Koleda (Mišura, Poláček), 50. Klíma (Zlocha, Solar), 52. Leško (Mišura, Koleda), 56. Klíma (Szalay), 57. Palovič (Rodionov), 60. Zlocha (Solar, Szalay) – 39. Kudrna (Murašov, Maroš), 42. Hariš


    HK 95 Považská Bystrica: Klinčúch – Solar, Leško, Nahálka, Poláček, Saboš, Palovič, Kubala – Rodionov, Zlocha, Klíma – Koleda, Mišura, Szalay – Stanislav, Schroner, Danielčák – Miro, Turan, Bednár.
    HC Nové Zámky B: Nagy (49. Širšov) – Štefánik, Kudrna, Bevilaqua, Židulják – Maroš, Ryšavý, Murašov – Vörös, Kucsera, Hariš – Mihalčín.

    Rozhodčí: Valachovič – Šefčík, Durmis
    thejrc.org