Pov. Bystrica – Nové Zámky B 10:2 (kon.) | Spišská N. Ves – Michalovce 0:3 (kon.) | Prešov – Osmos Bratislava 3:2 (kon.)
Topoľčany – Trnava 12:0 (kon.) | Skalica – Dubnica 7:2 (kon.)
konec
HK Skalica
7:2 (2:1, 4:0, 1:1)
TSS GROUP Dubnica
sk Středa 07.02.2018, 18:00 • Hant Arena, Skalica • 1. liga (SR) • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prvá slovenské hokejová liga pokračuje už svojim 44. kolom. Líder tabuľky Skalica tentokrát vyzve Dubnicu nad Váhom.

    Vzájomné zápasy:
    05.01.18 Dubnica – Skalica 4 : 5 (4:4)
    06.12.17 Skalica – Dubnica 4 : 5
    08.11.17 Dubnica – Skalica 3 : 7
    06.10.17 Skalica – Dubnica 3 : 1

    HK Skalica je lídrom celej ligy a najväčším ašpirantom v boji o postup do najvyššej súťaže. Uplynulé obdobie prinieslo solídne výsledky. Skaličania predvádzajú ustálené výkon, korunované vysokými víťazstvami. Veď v poslednom zápase nastúpili proti rezerve Nových Zámkov, ktorej uštedrili hanebnú prehru 12:0. Bola to doslova exhibícia. Zápas však sprevádzala nervozita a časté hašterenie hráčov. Tento fakt mal za následok, že v poslednej tretine padol len jeden gól. Domáci sa toho dnes musia vyvarovať, keď chcú podať konsolidovaný výkon.

    Dubnica nad Váhom je typickým priemerným tímom. Neradí sa ani medzi slabé tímy, ale ani medzi tie najlepšie. Drží si svoju strednú líniu a už sa odtiaľ zrejme nepohne. Piate miesto nie je najhoršie, ale do play-off to prináša zdatného protivníka. Dubnica zvíťazila v posledných troch vystúpeniach, keď medzičasom porazila dvoch tabuľkových susedov, Topoľčany 4:2 a Osmos Bratislava 6:2. Proti Skalici to nebývajú jednoznačné zápasy. Hostia dnes môžu potrápiť jasného favorita a možno aj prekvapiť.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Skalica: Petrík – Horváth, Škápik, Mikéska, Sloboda, Pavešic, Janík, Straka, Kukliš – Hujsa, Dufek, Vaškovič – Janáč, Jarolín, Jurák – Kniazev, Kučera, Hluch – Okoličány, Schmidt, Kotzman.

    MHK Dubnica nad Váhom: Trelc – Bobček, Rehák, Kostev, Habšuda, Burzala, Lee, Vladimirov – Ibolya, Ďuriš, Trška – Berák, Jakubík, Kanaet – Kluka, Hegyi, Trenčan.

    Rozhodca: Druga – Beniač, Vyšný..
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:15
    Úvodná minúta zápasu priniesla len hašterenie medzi pásmami. Dubnica dokázala zaútočiť, ale prišla len slabá strela smerom do dobre postaveného brankára.
     
    01:52
    Skalica sa dostala do prvej zaujímavej príležitosti, keď jeden z jej hráčov strieľal prudko na bránu súpera. Strela bránu netrafila.
     
    02:26
    Zatiaľ sa nám pomerne málo pozastavuje. Hra má plynulý spád. Nedá sa povedať, že niektorý z tímov by bol aktívnejší.
     
    02:59
    Hra sa presťahuje pred bránu Trelca, keďže sa hostia dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    03:37
    Strela na Petríka neprešla. Jeho spoluhráči dobre zakročili v obrannej zložke.
     
    04:04
    Dubnica si vypracovala prvú nádejnú akciu, keď jej hráči išli v prečíslení dvaja na jedného. Nevyriešili to však ideálne, keď napokon zbrzdili akciu a počkali na obrancov Skalice.
     
    04:25
    Dubnica dáva gól! Hostia nádherne vykombinovali obranu Skalice, keď na tri prihrávky rozobrali celý tím. DOMINIK HEGYI zakončoval poľahky ponad položeného brankára. Asistencie: Michal Kluka, Denis Trenčan.
    04:25 Dominik HEGYI - 0:1
     
    05:38
    Skalica dala gól!
    Skalica rýchlo odpovedá. DÁVID SCHMIDT jednoducho prešiel spoza brány až pred ňu a presne zakončil. Brankárovi poslal puk povedľa ruky do siete. Asistencie: Alexander Kotzman, Dávid Okoličány.
    05:38 Dávid SCHMIDT - 1:1
     
    06:20
    Dubnica je aj po inkasovanom góle pri chuti. Zopár striel z hokejok hostí smerovalo len na zadný mantinel.
     
    07:44
    Domáce publikum síce ženie Skalicu do ďalšieho gólu, ten však môžu skôr streliť hostia, pretože sú aktívnejší.
     
    08:20
    Kniazev napádal rozohrávku Dubnice, ale len staticky. Jeho tlak nemal na rozohrávku súpera žiaden vplyv.
     
    08:52
    Výborný zákrok domáceho Petríka. Hráč Dubnice sa dostal s pukom pred jeho bránu a mieril presne do vinklu. Zaúradovala však lapačka.
     
    09:28
    Máme tu ďalšie prerušenie hry. Opäť sa bude vhadzovať v obrannom pásme Skalice. Tá zatiaľ papierové predpoklady nenapĺňa.
     
    10:00
    Mikéska sa dostal do ťažkej pozície pri mantineli, ale aj napriek tomu dokázal s pukom vyjsť. Jeho následná prihrávka skončila na čepeliach súpera.
     
    10:38
    Dubnica hrá odvážne. Jej prechod do útoku je pomerne jednoduchý. Na dve prihrávky sa hostia dostanú až pred bránu, kde okamžite strieľajú,
     
    11:20
    Pri bráne Skalice prišlo k tvrdému narazeniu na mantinel, ktoré sa podobalo krosčeku. Hlavný arbiter vylúčenie nesignalizuje.
     
    12:12
    Dubnica si vypracovala zaujímavý príležitosť, keď sa jeden z jej hráčov pekne uvoľnil a prihrával voľnému spoluhráčovi. Ten puk dostal na päty, takže veľké divy nenarobil.
     
    13:00
    Dubnica drží puk za vlastnou bránou. Domáci celok začína hrať aktívnejšie a čoraz častejšie je v útočnom pásme.
     
    13:31
    Vaškovič dostal puk na modrej čiare a pred sebou mal diaľnicu. Jeho tvrdá strela napokon brankárovi z výstroje nevypadla, takže dorážanie bolo zbytočné.
     
    13:49
    Aj napriek veľkej aktivite hokejistov sme nevideli okrem gólov žiadne šance. Puk sa prelieva pred oboma bránami.
     
    14:25
    Skalica dala gól!
    ROMAN JURÁK sa po prihrávke od spoluhráča dostal do samostatného úniku a brankárovi šikovne poslal puk medzi nohami do siete. Asistencia: Patrik Janáč.
    14:25 Roman JURÁK - 2:1
     
    15:35
    Skalica opäť ohrozila brankára po rýchlej akcií, ktorá mala individuálne vyústenie. Strela z horšej pozície moc brankára nepreverila.
     
    16:30
    Dubnica síce dokáže držať puk na hokejkách, lenže je to ďaleko od brány súpera. Petrík dnes zatiaľ moc preverený nebol.
     
    17:20
    Dubnica možno trochu zle išla striedať, keď mal súper útok. Skalica nevyužila moment prekvapenia a taktiež trielila striedať.
     
    18:16
    Jeden z hráčov Skalice stratil po kontakte so súperom rukavicu, ale hlavný arbiter ani v tomto prípade nepíska. Vyzeralo to na hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    18:39
    Diváci boli opäť vo vare, keď prišiel ďalší horšie vyzerajúci zákrok, ktorý taktiež nebol potrestaný. Dubnica sa dostala do šance, ale strela sa stala lahôdkou pre brankára.
     
    19:16
    Ibolya naháňal rozohrávku súpera až za jeho bránou. Hráč Skalice ju jednoducho obišiel a pokračoval s pukom smerom do stredného pásma. Výsledkom akcie je vhadzovanie pred bránou súpera.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina mala dva rozdielne konce. Kým v prvom úseku dominovala Dubnica, tak v tom druhom domáca Skalica. Hostia mali smolu v tom, že z aktivity vyťažili len gól. Domáci sa pozdvihli a pridali aj druhý gól. Hostia môžu byť napokon radi, že prehrávajú len o gól.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:28
    Hráči Dubnice začali tretinu podobne, ako skončili tú prvú. Po zisku puku sa s nim okamžite stiahli do vlastného obranného pásma a výsledkom akcie bolo nahodenie na bránu.
     
    21:10
    Skalica zberá odrazený puk za svojou bránou. Vypomáha dokonca aj brankár Petrík.
     
    21:32
    Vylúčenie v tíme MHK Dubnica nad Váhom (Michal Kluka – , nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    22:20
    Dubnica sa dokázala oslobodiť a môže striedať. Skalica sa zatiaľ do ničoho nedostala.
     
    23:15
    Prišiel závar pred bránou Trelca. Ten musel zasahovať, keď ho súper ohrozil z bezprostrednej blízkosti.
     
    23:49
    Dubnica prečkala prvú presilovku bez väčšej odozvy. Hráči domáceho výberu síce držali puk v útočnom pásme, ale bez častejšej streľby.
     
    24:00
    Skalica dala gól!
    VALERIJ KNIAZEV dostal prihrávku spoza bránky do ideálnej pozície na strelenie ďalšieho gólu. Puk poslal z prvého dotyku presne k tyčke. Asistencia: Kristián Kučera.
    24:00 Valerij KNIAZEV - 3:1
     
    25:11
    Teraz už zrejme nikto nepochybuje, že by Skalica tento duel nedotiahla do víťazného konca. Hostia akoby prestali hrať.
     
    25:21
    Vhadzovať sa bude pred Trelcom po jeho ľavej ruke, keď dokázal zneškodniť nebezpečnú strelu od mantinelu.
     
    26:29
    Škápik mal na čepeli ďalší gól svojho tímu. Dostal ideálnu prihrávku a priestor na presné zakončenie. Lenže on z vyloženej pozície trafil len dobre postaveného brankára.
     
    27:26
    Vylúčenie v tíme MHK Dubnica nad Váhom (Miroslav Habšuda – , držanie).
     
    27:46
    Skalica začala presilovku aktívne. Nahodenie pred bránu takmer zožalo úspech. Cloniaci hráč tečoval puk len do betónov Trelca.
     
    28:37
    Dubnica útočila a nestačila sa vrátiť. Prišiel samostatný nájazd jedného z hráčov Skalice, ale brankára sa parádne stihol hodiť na zem. Bol to šťastný zákrok, ale úspešný.
     
    28:40
    Vylúčenie v tíme MHK Dubnica nad Váhom (Tomaž Trelc – , podrazenie).
     
    29:00
    Skalica dala gól!
    ĽUBOMÍR ŠKÁPIK využíva presilovú hru. Dostal ideálnu prihrávku na pravú stranu a okamžite bombou posiela puk pod brvno. Asistencia: Ľubomír Vaškovič.
    29:00 Ľubomír ŠKÁPIK - 4:1
     
    30:20
    Skalica dala gól!
    Ďalšia strela z kategórie výstavných! JAKUB KUKLIŠ sa do toho oprel od modrej čiary a triafa presne pod brvno. Brankár moc toho nevidel, takže tento gól nejde na jeho konto. Asistencia: Dávid Okoličány.
    30:20 Jakub KUKLIŠ - 5:1
     
    31:49
    Dubnica by sa mala čo najskôr pozviechať, keď nechce utŕžiť nejaký veľký debakel.
     
    32:27
    Píska sa zakázané uvoľnenie pred bránou Skalice. Dubnica si už pripísala niekoľko streleckých pokusov, ktoré skončili vedľa.
     
    33:02
    Nádherná kombinácia hostí! Jeden z hráčov Dubnice mal na hokejke čistý gól, keď strieľal prakticky z metra. Bránu zrejme prestrelil, ale nie je vylúčený ani skvelý zákrok brankára.
     
    34:05
    Skalica hrozila ďalšou akciou. Diváci už vstávali zo sedadiel, avšak napokon zbytočne. Dubnica následne vyhadzuje puk cez všetky čiary.
     
    34:44
    Skalica dala gól!
    ALEXANDER KOTZMAN nadväzuje na góly svojich spoluhráčov v tejto tretine. Aj on sa dostal do jednoduchej pozície, keď nemal pred sebou nikoho. Najskôr to skúsil umiestnenou strelou, aby následne mohol puk doraziť po kľučke do odkrytej brány. Asistencia: Adolf Straka.
    34:44 Alexander KOTZMAN - 6:1
     
    35:50
    Skalica pokračuje v ofenzívnom hokeji. Jej hráči sú hladní po góloch. Trelc má v bráne hostí čo robiť. Pripisuje si však ďalší pekný zákrok lapačkou.
     
    36:30
    Vylúčenie v tíme HK Skalica (Pavol Pavešic – , držanie).
     
    37:32
    Dubnica hrá zatiaľ presilovku dobre. Dokáže sa dostať s pukom na dlhší interval do útočného pásma. Chýba presnejšie zakončenie.
     
    38:03
    Skalica jednoducho vyhadzuje puk cez všetky čiary. Dubnica kazí jednoduchú prihrávku.
     
    38:45
    Dubnica je v závere tretiny aktívnejšia. Skalica však vyráža do rýchlych brejkov, ktoré sa v prvej tretine ukázali ako smrteľné.
     
    39:22
    Domáci zdá sa chcú ustáť druhú tretinu bez ujmy. Ich súper nevyvíja nejaký veľká nátlak na Petríka, ktorý si v druhej tretine pripísal jeden parádny zákrok.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina sa teda končí jednoznačným výsledkom 4:0. Je to priame odzrkadlenie výsledku a hry na ľadovej ploche. Skalica prevýšila súpera po všetkých smeroch. Tretia tretina môže byť formalitou.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:10
    Hráči Dubnice sa dostali do útočného pásma, ale nedovoleným spôsobom. Píska sa ofsajd.
     
    42:08
    Skalica sa pokúšala ohroziť bránu súpera strelou od modrej čiary. Puk sa odrazil od mantinelu smerom k hráčom domáceho celku.
     
    42:44
    Hra sa odvíja v strednom pásme. Hráč Skalice spadol na ľadovú plochu, ale nepíska sa.
     
    42:57
    Vylúčenie v tíme MHK Dubnica nad Váhom (Ion Kostev – 2 min., podrazenie).
     
    42:57
    Dávid Schmidt nepremieňa samostatný nájazd! Skúsil to sťahovačkou, avšak brankára tým neprekvapil. Trelc si pripísal ďalší dôležitý zákrok.
    42:57 Dávid Schmidt
     
    45:25
    Vylúčenie v tíme MHK Dubnica nad Váhom (. – 2 min., hákovanie).
     
    45:49
    Skalica je usadená v útočnom pásme svojho súpera. Nasledovať bude vhadzovanie po pravej strane brankára.
     
    46:16
    Vylúčenie v tíme MHK Dubnica nad Váhom (tímové vylúčenie – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade).
     
    47:40
    Skalica hrá celú presilovú hru v útočnom pásme, ale nevie dostať puk do bránky súpera. Nepomohla jej ani rýchla akcia s tvrdou strelou.
     
    48:00
    Vhadzovať sa bude opäť pred bránou Trelca. Onedlho sa skončí oslabenie hostí, takže môžu opäť voľne hrať.
     
    49:27
    Dubnica sa snažila prejsť do útočného pásma, ale len s jedným hráčom. Ostatní utiekli striedať.
     
    49:54
    Skalica dala gól!
    VALERIJ KNIAZEV pridáva ďalší gól svojho tímu. Brankár hostí už musí byť z potencie hráčov Skalice na prášky. Asistencia: Kristián Kučera.
     
    50:38
    Hráči Dubnice to skúšajú okamžite po vhadzovaní. Prišla spätná prihrávka a tvrdá delovka, ktorá sa zastavila až pri brankárovi.
     
    51:49
    Dubnica je opäť aktívna a snaží sa pridať ešte nejaký ten gól. Skalica možno trochu poľavila, ale to sa dalo čakať.
     
    52:34
    Skalica drží puk v útočnom pásme a pohybuje sa okolo mantinelu. Domáci to robia umne.
     
    53:49
    Už dlhší čas hráme bez vylúčenia. Skalica napodobňuje teda posledný zápas len výsledkovo, kde padol v poslednej tretine jeden gól.
     
    55:00
    Do konca zápasu už veľa času nezostáva. Aktívna je opäť Skalica, ktorá to skúšala strelou z pravej strany. Zapojiť sa musela lapačka Trelca.
     
    56:02
    Skalica kombinuje vo vlastnej obrannej tretine a snaží sa vyjsť od mantinelu, kde vznikla pretláčaná o puk.
     
    56:50
    Dubnica sa snaží ešte niečo vymyslieť, aby výsledok nebol tak hrozný. Hráči ešte majú chuť, ale to niekedy nestačí.
     
    57:18
    Dubnica dáva gól! Skalica zanevrela na defenzívu a výsledkom toho je druhý gól Dubnice. MICHAL KLUKA si po asistencií pripisuje aj presný zásah. Asistencia: Dominik Hegyi.
     
    58:27
    Dominik Kanaet si zobral na seba priveľkú záťaž. Sám sa pustil medzi troch hráčov Skalice. Výsledkom toho bola samozrejme strata puku.
     
    59:38
    Skalica už len drží puk za bránou a vyčkáva koniec zápasu. Fanúšikovia tlieskajú a tešia sa z ďalšieho víťazstva.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa končí jasnou výhrou Skalice. Tá natiahla svoju sériu výhier a spravila si výbornú náladu pred ďalším vystúpením. Navyše si poistila prvé miesto v tabuľke. Dubnica dnes trochu sklamala. Po posledných výsledkoch sa od nej očakávalo viac. Ďakujem vám za pozornosť. Dovidenia. (20:09:41)

    Patrik Žažo

    Branky a nahrávky: 6. Schmidt (Kotzman, Okoličány), 15. Jurák (Janáč), 24. Kniazev (Kučera), 29. Škápik (Vaškovič), 31. Kukliš (Okoličány), 35. Kotzman (Straka), 50. Kniazev (Kučera) – 5. Hegyi (Kluka, Trenčan), 58. Kluka (Hegyi)


    HK Skalica: Petrík – Horváth, Škápik, Mikéska, Sloboda, Pavešic, Janík, Straka, Kukliš – Hujsa, Dufek, Vaškovič – Janáč, Jarolín, Jurák – Kniazev, Kučera, Hluch – Okoličány, Schmidt, Kotzman.
    TSS GROUP Dubnica: Trelc – Bobček, Rehák, Kostev, Habšuda, Burzala, Lee, Vladimirov – Ibolya, Ďuriš, Trška – Berák, Jakubík, Kanaet – Kluka, Hegyi, Trenčan.

    Rozhodčí: Druga – Beniač, Vyšný.
    ocianews.com