Frankfurt – Mohuč 3:0 (kon.) | Schalke – Wolfsburg 1:0 (kon.)
konec
FC Schalke 04
1:0 (1:0)
VfL Wolfsburg
Středa 07.02.2018, 20:45 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Německý pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji dobrou noc a u dalších on-line přenosů na počtenou. (22:50:10)
     
    Je dobojováno! Domácím vyšel lépe úvod utkání, když se je v 10. minutě poslal do vedení po pěkné individuální akci Guido Burgstaller. Hosté mohli srovnat ve 24. minutě. Po rohovém kopu Naldo míč odhlavičkoval před šestnáctku, kde se do něj opřel Malli, jenž utěšenou ranou orazítkoval břevno domácí brány. Úvodní půli tak opanovalo Schalke.
    Ve druhém poločasu jsme viděli méně pohledný fotbal než v tom prvním. Vlci se sice snažili překonat obranu Schalke, které se možná více zaměřilo právě na defenzivní hru a rychlé brejky. Nicméně zajímavých situací před oběma brankami vydatně ubylo a hosté si nedokázali další pořádnou gólovku vypracovat. Po výsledku 1:0 tak postup do semifinále slaví Schalke 04.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Centr se hostům ovšem hrubě nepovedl a míč v pohodě ze vzduchu sebral Fährmann. Tohle již Schalke zvládne.
     
    90+4
    Jenže Goretzka ztratil míč a poté musel faulovat Mehmediho. Je zde tedy ještě standardka a poslední šance Vlků na srovnání.
     
    90+3
    Schalke nyní dokázalo ubránit další dlouhý nákop Vlků a může tak vyrazit vpřed.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Amine Harit, přichází Daniel Caligiuri.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Guido Burgstaller (FC Schalke 04).
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Willaim (VfL Wolfsburg).
     
    90+2
    A na trávníku se nám rozvířily vášně. Burgstaller zatáhl za dres Williama, kterému se to vůbec nelíbilo a po svém soupeři se ohnal. Hlavní rozhodčí potom musel vzniklou skrumáž řešit žlutými kartami.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Marcus Arnold (VfL Wolfsburg).
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastaví 4 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    89
    Škoda pro Vlky, že nyní nevyslali na Fährmanna prudší pokus. Ten měl tak situaci o dost snadnější a slabou ránu schoval do své náruče.
     
    88
    Vlci se však následnému útoku ubránili a mohli to být oni, kdo zaútočí. Následně však po další ztrátě zbytečně faulovali a o balon tak přišli.
     
    86
    Poté však Mehmedi provinil proti pravidlům, když v okolí pokutového území domácích fauloval a jeho tým se tak bude muset zase bránit.
     
    85
    Po rozehrávce standardky vznikl v pokutovém území Schalke závar. Na zadní tyči vracel míč do ohně Didavi a domácí před brankovou čárou dostali míč do bezpečí.
     
    84
    Mehmedi směle kličkoval mezi domácími hráči, až se mu do cesty postavi Naldo, který po svém nekompromisním skluzu vidí žlutý kartónek.
     
    83
    Ač William dělal, co mohl, tak míč již opustil hrací plochu a Schalke tak bude na půlce hřiště vhazovat.
     
    82
    Proti dvěma soupeřům nyní udržel míč Arnold a může se tak společně se svými kolegy pokusit zaútočit.
     
    80
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Josuha Guilavogui, přichází Victor James Osihmen.
     
    79
    Schalke se znovu pohybuje na polovině Vlků a po jejich obranném zákroku bude kopat další roh.
     
    78
    Bastian Oczipka zamezil soupeři rozehrát aut a navíc jej zasáhl rukou do obličeje a po konzultaci s videem mu sudí uděluje žlutou kartu.
     
    76
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Marco Pjaca, přichází Cedric Teuchert.
     
    76
    Domácí se následně sice dostali k hlavičce, ale zakončující hráč hlavičkoval v záklonu a jeho pokus tak gólem skonči nemohl.
     
    75
    Po dalším zásahu hostující obrany na levé straně pokutového území bude Schalke kopat rohový kop.
     
    74
    Harit se po rychlé akci Schalke dostal až do šestnáctky, kde se však proti soupeřovým zadákům prosadit nedokázal.
     
    73
    William se s míčem nikterak nepáral a dobrých pětadvaceti metrů vystřelil. Ke smůle Vlků však bránu Fährmanna vysoko přestřelil.
     
    71
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Yannick Gerhardt, přichází Daniel Didavi.
     
    70
    Teď měl Burgstaller raději zkusit vystřelit přes obránce. Místo toho v rychlém brejku ještě hledal na pravé straně své spoluhráče, kteří však v akci Schalke již nepokračovali.
     
    69
    Fährmann nyní vyběhl až na hranici šestnáctky, kde sebral do svých rukavic dlouhý nákop Vlků. Těm zbývá něco málo přes dvacet minut alespoň na vyrovnání.
     
    68
    Gerhardt sice nabral velkou rychlost na pravé straně, ale dvojice protihráčů jej dokázala o míč připravit a zamezit mu tak v potenciálním centru.
     
    67
    Schalke ovšem z následného dlouhého nákopu nic nevytěžilo a na hranici pokutového území centr odvrátili hostující hráči.
     
    66
    Střídající William se ihned prezentoval nedovoleným zákrokem, po němž se bude kopat proti bráně Wolfsburgu.
     
    65
    Vypadá to, že Mehmedi bude v pořádku, byť mu lékaři museli ošetřit krvácející ret, který by ho však neměl limitovat v dalším pokračování v zápase.
     
    64
    Naldo ve snaze si dát tělo před Mehmediho udeřil hostujícího hráče loktem do obličeje a tomu se následně z trávníku příliš nechce a bude tak muset být ošetřen.
     
    63
    Už už to vypadalo na slibně se rozvíjející kontr Schalke, ale Burgstaller poté poté špatně zpracoval míč a soupeř ho o něj skvěle připravil.
     
    62
    Burgstaller si ukousl velké sousto, když chtěl z levé strany proniknout do pokutového území soupeře. Tam jej z velkým přehledem odstavil tělem jeden z hráčů Wolfsburgu.
     
    61
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Marcel Tisserand, přichází William.
     
    60
    Mezitím se na lavičku přiřítil jeden z rozcvičujících hráčů, který tak vystřídá zraněného spoluhráče.
     
    58
    A podle všeho budeme svědky prvního střídání. Po souboji s Goretzkou se za zadní stehenní sval chytil Tisserand, který ihned signalizoval, že to dále nepůjde.
     
    56
    Hosté si nyní poměrně zahrávali s kombinací v okolí své šestnáctky a nakonec musel balon pod velkým tlakem odkopnout Casteels.
     
    55
    Domácí se poté dostali k hlavičce, avšak ta neměla ani zdaleka gólové parametry a slabý pokus Schalke sebral do rukavic brankář Casteels.
     
    54
    Co však odpískal, tak byl nedovolený zákrok na domácí hráče na čtyřiceti metrech a veškeré dění se tak stěhuje k šestnáctce Wolfsburgu.
     
    52
    Arnold nyní nastřelil ruku Nastasiće v pokutovém území a hosté se vehementně dožadovali penalty. Sudí však jasně ukázal, že pokutový kop pískat nebude.
     
    51
    Exekuce standardky se ujal Naldo, avšak ten svou ránu umístil zhruba tři metry od pravé tyče. Následovat bude odkop od brány VfL.
     
    50
    Mezi dvěma protihráči se nyní prokličkoval středem hřiště Harit a po faulu na jeho osobu bude Schalke zahrávat přímý kop z pětadvaceti metrů.
     
    49
    Následně Malli vyslal relativně slušnou ránu z pětadvaceti metrů. Ta však šla přímo doprostřed brány a domácímu brankáři tak příliš starostí nenadělala.
     
    49
    Ti však poté nepřesně přihráli při útoku na pravé straně a balon se dokutálel až do zámezí. Fährmann tak bude moci odkopávat.
     
    48
    Meyer sice získal na chvíli míč pro své barvy, ale prakticky ihned jej o něj zase připravili fotbalisté Wolfsburgu.
     
    47
    Následně je však Schalke svým napadáním vytlačilo, a tak to musejí Vlci zkoušet z vlastní části hřiště.
     
    46
    Do druhé půle vstoupili lépe hostující hráči, kteří prozatím nepůjčují míč svému soupeři a kombinují na jeho polovině.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí. Hned v 10. minutě šlo Schalke do vedení, když se po pěkném vysunutí prosadil neméně povedenou akcí zakončenou střelou na zadní tyč Guido Burgstaller. Hosté mohli srovnat ve 24. minutě. Po odraženém míči se do balonu opřel zpoza šestnáctky Malli, který svou ranou orazítkoval jen břevno Fährmannovy brány. Tým z Gelsenkirchenu byl navíc po většinu úvodní půle o něco lepším celkem a po zásluze tak vede po pětačtyřiceti minutách 1:0.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Mezitím se nám rozeběhla poslední minuta a domácí ji budou určitě chtít dohrát na polovině soupeře, kde nyní kombinují.
     
    44
    Nyní se to pro Schalke vyvíjelo slibně. Burgstaller roztáhl hru v rychlém brejku doprava na Pjacu, který však celou akci pokazil svým centrem, jenž namířil přesně do rukavic Casteelse.
     
    43
    Domácí však s nabídnutou možností naložili prachbídně a svým centrem trefili jen dobře postavenou zeď.
     
    42
    Admir Mehmedi šel šlapákem do souboje na pravé straně a tento zákrok neunikne trestu. Nejenže Schalke bude kopat velmi zajímavý přímý kop, ale hostující hráč vidí také žlutou kartu.
     
    41
    Následně to domácí zkoušeli znovu po pravé straně, ale tuto část hřiště si Wolfsburg pohlídal.
     
    40
    Mehmedi dělal co mohl, proti přesile neměl nárok na úspěch. V počáteční fázi se sice na půlce zbavil Kehrera, ale poté stál proti třem hráčům Schalke, kteří situaci zvládli na výbornou.
     
    39
    Burgsttaller se snažil dloubáčkem najít za obranou nabíhajícího spoluhráče, ale hosté nakonec dokázali jeho nabídku zastavit.
     
    38
    Poté se strhla ještě menší výměna názoru mezi Goretzkou a hostujícím hráčem, ale vše končí domluvou hlavního arbitra.
     
    37
    Burgstaller dostal dobrou přihrávku na pravou stranu pokutového území. Poté však nepřihrál přesně a jeho nabídka proletěla napříč velkým vápnem až k rohovému praporku, kde se navíc Goretzka dopustil faulu.
     
    36
    Na pravé straně se poté neujala patička Burgstallera, který se snažil najít kopačky Kehrera. Hosté byli v této situaci v přesile a míč dokázali pro své barvy vybojovat.
     
    35
    Na pravé straně ovšem skvěle zabojovali domácí fotbalisté a připravili soupeře o balon. Ten si následně vypomohl rovněž faulem, což pozornosti hlavního sudího neuniklo.
     
    34
    Schalke se však znovu vlastní nepřesností a následným nedovoleným zákrokem o míč připravilo a útočit mohou tedy opět hosté.
     
    33
    Posléze byl Kehrer úspěšnější v hlavičkovém souboji v prostoru u střídaček a odtud tak domácí míč uvedou do hry autovým vhazováním.
     
    32
    Poté však tým z Gelsenkirchenu pouze míč odevzdal na kopačky Vlků, kteří tak mohou začít kombinovat na vlastní polovině.
     
    31
    Hosté poté opět ztratili míč v rohu hřiště a navíc svého soka faulovali. Bude se tedy kopat proti bráně Wolfsburgu.
     
    29
    Výborný návrat do obrany předvedl Meyer, jenž na poslední chvíli obral o míč soupeře, který se již snažil z pětadvaceti metrů zakončovat.
     
    28
    Domácí poté dokázali svého soupeře připravit o míč na u svého pokutového území a budou tak moci vhazovat.
     
    26
    S tou však nenaložili vůbec dobře. Centr trefil totiž na přední tyči prvního bránícího hráče, který dostal míč do bezpečí.
     
    25
    Domácí byli poté faulováni na pravé straně a na úrovni šestnáctky mají k dispozici slibnou standardní situaci.
    24. Břevno nyní zachránilo Schalke od inkasované branky po střele Malliho.
     
    24
    Ten sice domácí dokázali odvrátit, ale poté měli velké štěstí. Po hlavičce Nalda se zpoza šestnáctky do odraženého míče opřel Malli, který parádní ranou nastřelil břevno domácí brány.
     
    23
    Mehmedi poté poslal skvělý centr směřující na bránu. Fährmann do poslední chvíle čekal na teč soupeře a nakonec měl co dělat, aby míč vyškrábl alespoň na roh.
     
    22
    Mehmedi se šikovnou kličkou snažil obelstít soupeře v pokutovém území, avšak ten stačil na poslední chvíli jeho průnik zastavit.
     
    21
    Wolfsburg to poté zkoušel po levé straně, ale domácí jej dokázali vytlačit zpět za půlící čáru. Hosté to tedy musí zkusit znovu ze své půlky.
     
    20
    Po rychlém brejku mohli domácí zakončovat z hranice pokutového území. Jejich střelu však dokázal zablokovat první bránící hráč a Casteels tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    19
    Tentokrát se jim však nepovedla kombinace středem hřiště. Poté se navíc dopustili faulu na půli soupeře a Vlci se tak po delší době dostanou k míči.
     
    17
    Origi se po ztrátě domácích dostal k míči na půlící čáře, ale prakticky vzápětí o něj zase přišel. Domácí hráči jsou zatím v dnešním duelu jasně lepší.
     
    16
    Schalke poté i nadále kombinuje na polovině soupeře a hledá skulinku v jeho obranném bloku.
     
    15
    Pjaca si v krátkém časovém úseku připsal další ránu. Tentokrát z pravé strany pokutového území minul zadní tyč hostující brány.
     
    14
    Burgstaller hledal svým centrem z levé strany své spoluhráče před bránou, avšak jeho nabídka nenašla adresáta a balon následně doskákal až do zámezí.
     
    12
    Poté se k další ráně zpoza šestnáctky dostal Pjaca, ale ten svůj pokus nenamířil mezi tři tyče.
    10. Guido BURGSTALLER - 1:0
     
    10
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Domácí se ze své první velké šance prosazují a relativně brzy se ujímají vedení! GUIDO BURGSTALLER se po vynikající přihrávce řítil z poloviny hřiště sám na Casteelse. Hostující obránce jej však ještě stačil doběhnout, nicméně útočník Schalke jej skvěle povodil a po dvou zasekávačkách prostřelil hostujícího brankáře ranou na zadní tyč.
     
    9
    Také Naldo prokázal svůj přehled, když další dlouhý míč sklepl hrudníkem svému kolegovi, který za pomoci Fährmanna uklidňuje situaci.
     
    8
    Kehrer nepustil dlouhý míč letící podél levé postranní čáry za sebe a hlavou rozehrál na kopačky svých spoluhráčů.
     
    7
    Poté však při přechodu do útoku o míč přišli a domácí hráči tak budou moci na levé straně vhazovat.
     
    6
    Schalke nyní vytáhlo své napadání, se kterým si ovšem hosté hravě poradili a dokázali svého soupeře vykombinovat.
     
    5
    Ti si také připsali první střelu, nicméně ta se nevešla mezi tři tyče. Z levé strany pokutového území se snažil trefit technickou ranou prostor u zadní tyče Mehmedi, ale ke smůle VfL minul.
     
    4
    Domácí poté přišli o míč při kombinaci na pravé straně a na tahu jsou tedy znovu hosté z Wolfsburgu.
     
    3
    Na následný centr však nejvýše vyskočil Casteels, který vyboxoval míč ven ze své šestnáctky a jeho spoluhráči tento prostor vyklízejí.
     
    2
    Velmi důraznou domluvu dostává od hlavního sudího Gerhardt, který si ostrým zákrokem vyšlápl na Meyera. Poté bude Schalke zahrávat zajímavou standardku.
     
    1
    Schalke hned při svém prvním pokusu založit útočnou akci ztratilo míč na půlící čáře a hosté tak kombinují na vlastní polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Kehrer, Naldo, Nastasić – Schöpf, Goretzka, Meyer, Oczipka – Harit, Burgstaller, Pjaca
    Náhradníci: Nübel – Bentaleb, Konopljanka, Stambouli, Caligiuri, Teuchert, Embolo

    VfL Wolfsburg: Casteels – Jung, Bruma, Knoche, Tisserand – Guilavogui, Gerhardt – Mehmedi, Arnold (C), Malli – Origi
    Náhradníci: Grün – William, Verhaegh, Dimata, Didavi, Osimhen, Brekalo

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Gerach.
     
    Poslední tři vzájemná utkání

    28.10.2017 Schalke – Wolfsburg 1:1
    8.4.2017 Schalke – Wolfsburg 4:1
    19.11.2016 Wolfsburg – Schalke 0:1
     
    VfL Wolfsburg

    Wolfsburg započal pohárovou část na půdě Norderstedtu. Tam si připsal hubené vítězství 1:0, po němž následoval postup do dalšího kola a zápas před vlastními fanoušky s Hannoverem. I v tomto případě Vlci nedostali branku a nakonec slavili druhou výhru 1:0. Osmifinálový duel čekal VfL na hřišti Norimberku, kde základní hrací doba skončila bez branek. Wolfsburg nakonec o svém postupu do čtvrtfinále rozhodl dvěma přesnými zásahy v prodloužení a po gólech Udokhaie a Didaviho si odvezlo domů výhru 2:0.
     
    FC Schalke 04

    Schalke si začalo svou cestu do čtvrtfinále razit venkovním duelem s týmem BFC Dynamo. Klub z Gelsenkirchenu tento zápas zvládl a po výhře 2:0 postoupil do další fáze DFB Pokal. Tam jej čekalo střetnutí opět na stadionu soupeře. Tím byl tentokrát Wehen, který však na Schalke rovněž nevyzrál. To dokázalo přejít do osmifinále díky vítězství 3:1. V něm nastoupilo již ve Veltins Aréně proti Kolínu nad Rýnem. Měření sil bylo o poznání vyrovnanější, ale nakonec o výhře svého celku v poměru 1:0 rozhodl v 63. minutě Max Meyer.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Radomír Fukala

    Branky: 10. Burgstaller

    Karty:   78. Oczipka (SCH), 84. Naldo (SCH), 90+2. Burgstaller (SCH) – 42. Mehmedi (WOF), 90. Arnold (WOF), 90+2. Willaim (WOF)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:16.
    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Kehrer, Naldo, Nastasić – Schöpf, Goretzka, Meyer, Oczipka – Harit (90+3. Caligiuri), Burgstaller, Pjaca (76. Teuchert)
    Náhradníci: Nübel – Bentaleb, Konopljanka, Stambouli, Caligiuri, Teuchert, Embolo

    VfL Wolfsburg: Casteels – Jung, Bruma, Knoche, Tisserand (61. William) – Guilavogui (80. Osimhen), Gerhardt (71. Didavi) – Mehmedi, Arnold (C), Malli – Origi
    Náhradníci: Grün – William, Verhaegh, Dimata, Didavi, Osimhen, Brekalo

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Gerach
    ocianews.com