Tottenham – Newport County AFC 2:0 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
2:0 (2:0)
Newport County AFC
Středa 07.02.2018, 20:45 • Wembley Stadium, London • FA Cup • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:41:40)
     
    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 9:0. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:13.
     
    Je konec! Tottenham zvládl opakované utkání a postupuje do osmifinále FA Cupu! V úvodu měli domácí fotbalisté problémy s kombinací. Vše se zlomilo ve 26. minutě, kdy si Dan Butlersrazil Sissokův centr do vlastní branky! Od té doby Newport úplně přestal hrát a Tottenham zcela ovládl dění na hrací ploše. Deset minut před přestávkou navíc přidal druhou branku Erik Lamela! Po přestávce Tottenham nadále kontroloval průběh hry. Domácí celek si navíc vypracoval další šance. Llorente z voleje minul zadní tyč a Alli svůj únik zakončil střelou do břevna.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hostující fanoušci dlouhým potleskem odměňují své oblíbence, kteří v letošním ročníku FA Cupu předvedli opravdu dobrý výkon a zahráli si ve Wembley.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Alli operoval s míčem na levé straně, vyměnil si jej s Walkerem-Petersem, jež přihrál do pokutového území, ale nikdo v bílém se nedostal ke střele.
     
    89
    Eriksen se skvěle vrátil na vlastní polovinu a zastavil rodící se protiútok Newportu. Tottenham už chce dohrát dnešní souboj s čistým kontem.
     
    88
    Z následného rohu Tottenham branku soupeře neohrozil. K odraženému míči se sice dostal Erik Lamela, ale jeho ránu srazila obrana na další roh.
     
    87
    Alli si hrudí zpracoval vysoký centr a vyslal skákavou střelu pravačkou. Vynikající John Day se stačil přesunout k pravé tyči a skákavou střelu vyrazil.
     
    86
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Rose, přichází Walker-Peters.
     
    85
    Tottenham tentokrát zahrával přímý kop. Eriksen ale rozehrál do kombinace. Míč poté získal Alli, jenže obloučkem nenašel Llorenteho.
     
    84
    Po delší době se probudili fanoušci Tottenhamu, kteří hlasitým skandováním ženou svůj celek do útoku. Zápas se pomalu chýlí ke konci.
     
    83
    Alli běžel sám na branku Newportu! Střídající fotbalista si mohl vybrat, kam zakončí, jenže technickou střelou pouze orazítkoval břevno!
     
    82
    Eriksen chtěl zpětnou přihrávkou vybídnout ke střele Alliho, jenže druhý jmenovaný stál trošku dál než Eriksen předpokládal. Newport se ale rychle zbavil míče.
     
    81
    Willmott si posunul míč podél pravé postranní čáry, ale neustál souboj s Winksem a poroučel se k zemi. Tottenham už je znovu u míče.
    80. Llorenteho šance
     
    80
    Llorente promrhal obrovskou šanci! Domácí útočník si naběhl na přihrávku za obranu, jenže z voleje minul zadní tyč soupeřovy branky!
     
    79
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Wanyama, přichází Alli.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 26. Butler (vla.), 34. Lamela

    Karty:   8. Wanyama (TOT)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 9:0. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:13.
    Tottenham Hotspur: Vorm – Aurier, Alderweireld, Foyth, Rose (86. Walker-Peters) – Wanyama (79. Alli), Winks – Sissoko, Lamela, Son (63. Eriksen) – Llorente
    Náhradníci: Alli, Eriksen, Gazzaniga, Kane, Sanchez, Trippier, Walker-Peters

    Newport County AFC: Day – Pipe (68. McCoulsky), White (78. O´Brien), Demetriou, Butler – Willmott, Labadie, Tozer (59. Dolan), Bennett, Nouble – Amond
    Náhradníci: Bittner, Dolan, Hayes, McCoulsky, O´Brien, Reid, Sheehan

    Rozhodčí: Attwell – Burt, Lennard

    Diváci: 38 947
    thejrc.org