Buffalo – NY Islanders 4:3 (kon.) | New Jersey – Calgary 2:3 (kon.) | Philadelphia – Montreal 5:3 (kon.)
Ottawa – Nashville 4:3 (po pr.) | Tampa – Vancouver 5:2 (kon.) | St. Louis – Colorado 6:1 (kon.)
Minnesota – Arizona 3:4 (po pr.) | Chicago – Dallas 2:4 (kon.) | San Jose – Vegas 3:5 (kon.)
po prodl.
Minnesota Wild
3:4 (1:0, 2:1, 0:2 - 0:1)
Arizona Coyotes
Pátek 09.02.2018, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to vše, mějte se fajn. (05:04:52)
     
    Československá stopa v utkání
    Richard Pánik (ARI)
    0+0, 1 střela, čas na ledě 11:48.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Clayton Keller (ARI) 1+0
    2. Matt Cullen (MIN) 1+1
    3. Nick Cousins (ARI) 2+0.
     
    Střely na branku: 28 – 40 (12:11, 7:14, 6:13, 3:2).
     
    Je dobojováno! Minnesota si do třetí třetiny přenesla dvoubrankové vedení a ještě dvacet sekund před koncem vedla. Nick Cousins však navázal na předchozí snížení Connautona a dostal zápas až do prodloužení, ve kterém o překvapivém vítězství Coyotes rozhodl mladíček Clayton Keller. Arizona tak po čtyřech porážkách bere dva body, nicméně kvůli výhře Buffala je stále o pět bodů na chvostu celé NHL. Wild naopak bodovali už pojedenácté v řadě, ale i nadále mají jen jednobodový náskok na první nepostupové místo do play-off.
     
    Konec zápasu.
    63:55 Clayton KELLER - 3:4
     
    63:55
    Arizona právě vstřelila branku!
    Kojoti dovršili fantastický obrat a ze hřiště jednoho z nejlepších týmů na domácím ledě si odváží dva body! Kevin Connauton zajel do útočné třetiny, kde Perlini zprava přihrál CLAYTONU KELLEROVI a ten senzační střelou zápěstím vymetl pavučinku v horním rohu Dubnykovy klece. Asistence: Brendan Perlini, Kevin Connauton.
     
    63:28
    Cousins zmírnil hostující nápor a vyjel ven z útočného pásma. Poté byl u červené čáry tvrdě sražen Dumbou, ale to už nebyl v držení kotouče.
     
    62:41
    Max Domi ošálil Granlunda a objel branku, aby si sjel do mezikruží a svou krásnou individuální akci zakončil střelou do tyče!
     
    62:08
    Arizona uklidňuje hru a Keller několik sekund drží puk, se kterým jenom nahlédnul do útočného pásma a vrátil se zpět do středu hřiště.
     
    61:19
    Stepanova nepřesná střela odstartovala domácí brejk dvou na jednoho. Parise si na Raantu ale nepřišel a finský gólman pak vypíchnutím volného puku zabránil dorážkám.
     
    60:37
    Jared Spurgeon měl spoustu času a hlavně prostoru na ránu golfákem z pravé strany. Puk letěl k vzdálenější tyči, ovšem Raanta ho vytěsnil mimo branku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku po 3. třetině: 25 – 38 (12:11, 7:14, 6:13).
     
    Šedesát minuty hry o vítězi zápasu nerozhodlo, ačkoliv domácí tým to měl velmi dobře rozehrané. Coyotes však předvedli výkon na hranici svých možností a zásluhou Connautona a Cousinse vyrovnali na 3:3. Zároveň tím potvrdili statistku třetích třetin, ve kterých Wild inkasovali nejčastěji ze všech jednatřiceti týmů v lize.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:41 Nick COUSINS - 3:3

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 18. E. Staal (Spurgeon, Ennis), 26. Cullen (Dumba, Olofsson), 30. Reilly (Cullen, Parise) – 32. Cousins (Goligoski, Richardson), 49. Connauton (Stepan, Goligoski), 60. Cousins (Stepan, Ekman-Larsson), 64. Keller (Perlini, Connauton)


    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Olofsson, Prosser, Reilly – Mikael Granlund, M. Koivu (C), Zucker – Ennis, E. Staal, Niederreiter – Coyle, Cullen, Parise (A) – Winnik, J. Eriksson Ek, M. Foligno.
    Arizona Coyotes: Raanta (Wedgewood) – Goligoski (A), Ekman-Larsson (A), Hjalmarsson (A), Chychrun, Connauton, Demers – Keller, Stepan, Perlini – Archibald, Dvorak, Pánik – Rieder, Domi, Rinaldo – Cousins, Richardson, Martinook.

    Rozhodčí: L´Ecuyer, McCauley – Devorski, Nowak

    Diváci: 18 816
    thejrc.org