Č. Budějovice – Kladno 3:5 (kon.) | Liberec – Kometa Brno 8:2 (kon.) | HC Plzeň – Mountfield HK 3:0 (kon.)
Letňany – Žďár n/S 2:3 (0:1 po s.n.) | Sparta – Jihlava 7:1 (kon.) | HC Litvínov – Chomutov 1:2 (po pr.)
Vsetín – Olomouc 6:7 (kon.) | K. Vary – Pardubice 2:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 5:6 (1:2 po s.n.)
Třinec – Havířov 2:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
6:7 (1:2, 1:3, 4:2)
HC Olomouc
Pátek 09.02.2018, 17:45 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga staršího dorostu • O umístění
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:45.
     
    Dobrý den ze Vsetína. Domácí Valaši dnes odehrají poslední utkání v rámci nadstavbové části extraligy staršího dorostu. Vsetínští touží dnes porazit Olomouc a stvrdit postup mezi elitní čtveřici, která si ve skupině B zahraje kvalifikaci o postup do play-off. Domácí to však nebudou mít vůbec lehké, protože na Lapači přijíždí lídr z Olomouce, který je v mimořádné formě.
     
    HC Olomouc: Kohouti jedou. Z posledních šesti utkání zaváhali pouze jednou, to když schytali debakl na ledě v Mladé Boleslavi 2:8. Ovšem v ostatních případech Olomouc potvrzuje svou pozici lídra skupiny B. Kohouti si poradili s brněnským Warriorem 3:1, poté zvládli důležitou bitvu v Havířově, kde zvítězili 4:3. Následovala domácí vítězství nad Chomutovem (5:2) a o týden později také na Litvínovem (6:3). Poslední tým, který odnesl olomouckou formu se jmenuje Žďár nad Sázavou, jenž si z Hané odvezl debakl 0:5.

    Olomouc vede tabulku skupiny B s šestibodovým náskokem na Mladou Boleslav a Havířov. Šest bodů dělí Olomouc také od Vsetína, ale Valaši už dohnat Kohouty nemohou, neboť mají odehráno o zápas víc. Jediný, kdo může Olomouc ještě vystřídat na trůnu tabulky je Mladá Boleslav, která by v případě dvojnásobného zaváhání Olomouce mohla vyhrát skupinu B.
     
    Vzájemný zápas v letošní sezoně:

    21.12. Olomouc – Vsetín 5:2 (2:0, 0:1, 3:1)
     
    VHK ROBE Vsetín: Po skvělé novoroční jízdě, která Valachy vynesla opět do bojů o play-off, se Valaši museli sklonit před Havířovem, kterému podlehli v domácím prostředí 2:4. Pak se dostavila těsná porážka 1:2 na ledě chomutovských Pirátů. Tím se skupina B zamotala a o čtverku je do posledního kola velký zájem. Vsetín ten svůj stvrdil minulý víkend, když opět začal vyhrávat, nejprve na Lapači udolal Mladou Boleslav a poté si z Vysočiny, konkrétně ze Žďáru nad Sázavou, odvezl další tři body za vítězství 3:0.

    Valachům ve skupině B zbývá odehrát poslední utkání. Vsetín dnes bude muset bezpodmínečně zvítězit za tři body a zároveň doufat, že jej během posledního hracího víkendu ve skupině B nedorovná Litvínov s Chomutovem. V obou případech by při rovnosti bodů slavily kluby z Ústeckého kraje, stejně tak by na Vsetín zbyl černý Petr i v případě rovnosti bodů s Havířovem či Mladou Boleslaví, se všemi soupeři má Vsetín negativní bilanci a nebo horší skóre ve vzájemných zápasech. Takže ani dnešní skalp Kohoutů nemusí Valachům stačit.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Málek (Ziegler) – Jenáček, Lašák, Kožený, Mikulenčák, Fojtášek, Vávra, Kunst, Houser – Turek, Matiaško, Klímek – Baďura, Pernický, Vašenka – Lukačka, Zetocha, Krupa.

    HC Olomouc: Hasala (Mokrý) – Mader, Klesla, Hlaváč, Vosátko, Pírek – Kalač, Štefka, Rosecký, Paťava, Štědrý, Indrák, Liška, Krátký, Handl, Kořenek, Dvořák.

    Rozhodčí: Škach – Wesley, Pospíšil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Vsetín vyhrál úvodní buly a zakládá první útočnou akci.
     
    00:47
    Vašenka zavážel kotouč do útočného pásma, hledal spoluhráče před brankou, ale tam nikdo v zelenožlutém.
     
    01:11
    Valaši v postavení mimo hru, zatím jsou na kotouči převážně Vsetínští, ale nedaří se jim založit útočnou kombinaci.
     
    01:51
    Valaši pouze nahodili kotouč do útočné třetiny, ale Hanáci opět posílají kotouč do středního pásma.
     
    02:36
    Nahození vsetínského Vašenky Hasala přikrývá pod svou rukavici a bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    02:51
    Další ofsajd Vsetína, hra je zatím plná nepřesností a častých přerušení.
     
    03:50
    Zakázané uvolnění Olomouce.
     
    04:26
    Handl se s kotoučem dostal do útočného pásma a okamžitě vypálil, jeho střela však postrádala přesnost a ke kotouči se dostali Valaši.
     
    05:05
    Velká šance hostů, Kalač vybojoval kotouč na modré čáře, obešel vsetínského obránce a předložil jej na střelu Kořenkovi, jeho ránu však brankář Málek dokázal zlikvidovat a podržel Vsetín!
     
    05:39
    Zakázané uvolnění Olomouce.
     
    06:12
    Ani Olomouci se ovšem nedaří přechod do útoku, Hanáci spíš vyčkávají s čím se budou prezentovat Valaši, to oni dnes musí bodovat.
     
    07:03
    Hlaváč nyní předvedl individuální akci, ve které obešel hned několik bránících hráčů Vsetína, k dokonalosti chybělo přesné zakončení.
     
    07:37
    Jenáček po delší době zavezl kotouč do útočného pásma Olomouce, jeho nahození ovšem Hasala bez problému zachytil do své lapačky.
     
    08:00
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci otevírají skóre zápasu! Tentokrát už kombinace v podání Kalače a MATĚJE KOŘENKA skončila v síti vsetínské branky. Kalač přihrával zpoza branky a zmiňovaný střelec prostřelil Málka mezi betony. Asistence: David Kalač.
     
    08:44
    Paťava upalovala s kotoučem z vlastního obranného pásma na Málka, na zakončení ovšem neměl dostatečnou rychlost, a tak zasekl a pak pouze nahodil kotouč na vsetínského brankáře.
     
    09:45
    Krupa po vhazování vedl útočnou akci Vsetína, jeho střela však pouze vyprášila vyrážečku brankáře Hasaly.
     
    10:25
    Vsetín v ofsajdu.
     
    11:10
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Skvěle sehraná akce Vsetína končí vyrovnávací brankou Valachů. Lukačka skvělým pasem našel DANIELA KLÍMKA, jenž si z pravého křídla najel na Hasalu a kličkou do bekhendu překonal olomouckého brankáře. Asistence: Marco Lukačka.
     
    12:26
    Vsetínu se nedaří rozehrávka ve vlastní obranné třetině, Olomouce úspěšně blokuje přihrávky Valachů, ale do útočných akci se nedostává.
     
    13:13
    První vyloučení v dnešním utkání, na trestnou lavici míří vsetínský Martin Kožený, dvě minuty za vysokou hůl.
     
    13:30
    Opět se zrodila spolupráce mezi Kalačem a Kořenkem, střelu druhého jmenovaného tentokrát Málek bez problému pokryl.
     
    13:54
    Vsetín se osvobozuje.
     
    14:28
    Baďura zachytil olomouckou kombinaci a rozjel se do útoku, ovšem na to, aby se dostal přímo před Hasalu neměl dostatečnou rychlost, stačil však vystřelit, ale jeho rána mířila mimo olomouckou branku.
     
    14:57
    Hanáci musejí pro postavení útočícího hráče v brankovišti vyklidit útočné pásmo.
     
    15:06
    Krátký kombinoval s Handlem, jenž mířil střelou zápěstím k tyči, Málek ovšem pohotově zasáhl a střelu ukryl ve své výstroji.
     
    15:13
    Vsetín kompletní.
     
    15:50
    Vosátko nahazoval kotouč od modré čáry, před vsetínskou brankou číhal ještě Krátký, ale letící kotouč nestačil trefit.
     
    16:16
    Kalač nyní nastřelil tyč vsetínské branky!
     
    17:08
    Indrák nyní upaloval do vsetínského útočného pásma, kde se snažil přejít v souboji jeden na jednoho přes Lišku, kotouč se pak dostal na hůl Krátkého, ale ten branku přestřelil.
     
    18:35
    Vsetínu se nyní vůbec nedaří projít do útočného pásma, naproti tomu Olomouc podniká nebezpečné brejkové akce, jako třeba teď, kdy se do bekhendového zakončení jízdou z pravého křídla dostal Handl, ale Málek prostor u bližší tyče pokryl.
     
    19:37
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci se vracejí do jednobrankového vedení! MATĚJ KOŘENEK si vzal kotouč a jízdou od vlastní branky se dostal až do útočného pásma, jeho střela zápěstím zamířila k tyči a Málek nestačil reagovat. Asistence: David Štefka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila první třetina utkání mezi Vsetínem a Olomoucí. Atraktivitou se toto utkání v první třetině zrovna nevyznačovalo. Valaši se snažili na Hanáky vletět, ale pozorná olomoucká defenzíva se nenechala zatlačit. Hosté otevřeli skóre zásluhou Kořenka, právě formace ve složení Kořenek, Handla a Štefka dělá vsetínské obraně obrovské problémy. Valachům se ovšem podařilo vyrovnat díky samostatnému úniku Matiaška. Když už se zdálo, že první třetina skončí remízou, předvedl povedenou individuální akci Kořenek a díky jeho trefě Olomouc po první třetině vede 2:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Na úvodním vhazování tentokrát úspěšnější olomoucký Kořenek.
     
    20:40
    Olomouc marně hledá volnou cestu přes střední pásmo, kde Vsetínští vystavují stopky.
     
    21:41
    Vsetín nyní nastěhovaný v útočném pásmu, zatím ovšem bez střeleckého efektu.
     
    22:15
    Liška nyní poslal přihrávku od mantinelu do předbrankového prostoru, kde byl Indrák, jenž pouze vložil hůl do Liškovy přihrávky a puk jen těsně minul vsetínskou branku.
     
    22:28
    Po vhazování vypálil Pírek, Málek si kotouč našel a hru přerušil.
     
    22:53
    Krátky nyní připravil střeleckou pozici pro Handla, jeho střelu Málek vyrazil, olomoucká akce však pokračovala a do další slibné příležitosti se dostal Krátký, ale ani on si na vsetínského brankáře nepřišel!
     
    23:32
    Na druhé straně se odražený kotouč dostal na hůl Vašenky, ten už byl před Hasalou zcela sám, střela k tyči mu však nevyšla a skončila těsně mimo olomouckou branku!
     
    24:30
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hrubá chyba vsetínského obránce Mikulenčáka, jenž nedokázal posunout kotouč do středního pásma. Kohouti z toho okamžitě těžili. Indrák poslal puk do křídla Paťavovi, ten ještě dokázal vyšperkovat pozici pro DOMINIKA LIŠKU, jenž nedal přemísťujícímu se Málkovi sebemenší šanci. Asistence: Daniel Paťava, Daniel Indrák.
     
    26:00
    Vsetín se snaží okamžitě odpovědět a nastěhoval se do útočného pásma.
     
    26:30
    Vsetínský Krupa si najel do mezikruží, odkud vypálil zápěstím, Hasala ovšem s jeho střelou neměl větší problémy a bez problémů jej zachytil ve své lapačce.
     
    27:13
    Krátky nyní vyzval ke střele z voleje Handla, jeho projektil Málek dokázal vyrazit a Vsetínští jdou do protiútoku.
     
    27:54
    Rána Hlaváče byla sražena do ochranné sítě, vhazovat se bude po pravici Málka.
     
    28:24
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti odskakují do tříbrankového náskoku. Olomoučtí dokázali Vsetínské sevřít v jejich obranném pásmu a nenápadnou střelou od modré čáry se prosadil DAVID VOSÁTKO. Asistence: David Kalač, Matěj Kořenek.
     
    29:17
    Valaši to mají dnes s cestou do útočného pásma těžké, Hanáci brání výborně už od středního pásma.
     
    31:07
    Zakázané uvolnění Vsetína.
     
    31:12
    Vsetín si zahraje přesilovou hru, dvě minuty za krosček pro Dominika Lišku.
     
    31:37
    Jenže největší šanci měli zatím kohouti, konkrétně Rosecký, jenž vyvezlo kotouč a bekhendem se snažil překonat Málka.
     
    31:58
    Kořenek ujížděl ve vlastním oslabení zcela sám na Málka, byl však faulován a rozhodčí nařizuje trestné střílení!
     
    31:58
    Olomouc právě vstřelila branku!
    MATĚJ KOŘENEK dokázal na druhý pokus Málka překonat a kompletuje hattrick v dnešním utkání. Původně se zdálo, že jej vsetínský brankář vychytal, ale kotouč se nejspíš po betonu nakonec svezl do brány.
     
    33:03
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši snižují! Tato branka padla po opravdu nádherně sehrané akci Vsetína. Mikulenčák z obranného pásma poslal kotouč na modrou čáru Matiaškovi, jenž kotouč posunul do úniku ŠIMNU JENÁČKOVI a ten přesnou střelou mezi betony dává Vsetínu ještě naději. Asistence: Michal Matiaško, Martin Mikulenčák.
     
    34:31
    Olomouc se opět dostala do útočného pásma, od modré čáry nahazoval kotouč Klesla, před brankou se jej snažil usměrnit za Málková záda Indrák, ale kotouč se po zásahu vsetínského obránce dostal do ochranné sítě, a tak se bude vhazovat před brankou Vsetína.
     
    35:04
    Další chyba ve vsetínské obraně! Štědrý dokázal vybojovat kotouč v rohu kluziště a okamžitě jej předložil Handlovi, jenž byl zcela sám před Málkem, zvolil kličku do bekhendu, kterou ovšem vsetínský brankář dokázal zlikvidovat!
     
    36:12
    Kořenek nyní upaloval do přečíslení dva na jednoho společně s Roseckým, olomoučtí hráči si dvakrát dokázali vyměnit kotouč a Rosecký už se chystal zakončit do prázdné branky, na poslední chvíli byl však odzbrojen vsetínským obráncem.
     
    36:45
    Přesilová hra pro Olomouc, dvě minuty za hákování fasuje Adam Zetocha.
     
    37:01
    Vsetín se osvobozuje.
     
    37:47
    Valachům se podařilo vyvést kotouč do útočného pásma, kde sbírají cenné vteřinky.
     
    38:00
    Ovšem z protiútoku se do zakončení před Málkem dostal Paťava a vsetínský brankář měl opět plné ruce práce, naštěstí pro Vsetín se Olomouc z šesté branky zatím neraduje.
     
    38:45
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    39:12
    Olomoučtí nadále drží útočné pásmo a motají hlavy vsetínským obráncům.
     
    39:28
    Vsetín se osvobodil jen za cenu zakázaného uvolnění a čtveřice hráčů, která ještě před chvíli bránila oslabení už musí být značně unavená.
     
    39:28
    Rozhodčí ovšem bere zpět své rozhodnutí a posouvá vhazování do středního pásma, unavení Valaši tak mohou vystřídat.
     
    39:40
    Kořenek se opět protáhl mezi vsetínskými obránci a mířil mezi betony brankáře Málka, ten se ještě ohlížel, zda mu puk nepropadl, ale nakonec mohl být klidný, neboť kotouč se zastavil právě v prostoru mezi betony.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině přidala Olomouc na aktivitě a to se ji náramně vyplatilo, neboť vstřelila další tři branky a drží na Lapači pohodlný náskok tří branek. Hanáci po většinu druhé třetiny dokázali držet vsetínské na uzdě, domácí měli velké problémy s přechodem do útočného pásma. Olomoučtí pak začali sázet branky, nejprve se prosadil Liška. Na rozdíl tří branek pak dokázal zvýšit Vosátko a do kritického stavu dostal Vsetín povedeným trestným střílením Kořenek, jenž dokonal hattrick. Valaši dokázali v přesilové hře snížit, ale pokud chtějí pomýšlet na bodový zisk z dnešního utkání, budou muset do závěrečné třetiny hodně přidat. Třetí třetina odstartuje ve Vsetíně v 19:22.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Vsetín se snaží znovu najít cestu do útočného pásma, ale kohouti jim plány znovu hatí již na modré čáře.
     
    40:50
    Zakázané uvolnění Olomouce.
     
    41:29
    Olomouci se daří držet kotouč u mantinelu v útočném pásmu, mezitím čas ubíhá.
     
    42:33
    Olomouc pokračuje v nebezpečných akcích Handl nyní přihrál do předbrankového prostoru Vosátkovi, jeho koncovka z voleje skončila mimo bránu, kohouti jsou však nadále na puku.
     
    43:18
    Vyloučení na obou stranách, za Vsetín Kožený dvě minuty hrubost a stejný trest postihl také olomouckého Pírka. Hrát se bude ve čtyrech na obou stranách.
     
    44:34
    Paťava dojížděl odražený kotouč do útočného pásma, chtěl se ještě pokusit o kličku na brankáře Málka, ale byl už v příliš ostrém úhlu a vsetínský brankář mu kotouč bez problému vypíchl.
     
    45:15
    Individuální akce Kořenka, ten se dostal k bekhendovému zakončení, ale rozvlnil pouze boční síť.
     
    45:18
    Oba celky hrají v plném počtu.
     
    46:16
    Vsetín bude mít možnost snížit v přesilové hře, dvě minuty za vysokou hůl fasuje Štefka.
     
    46:57
    Jenáček poslal přihrávku přes šíří pásma najíždějícímu Lašákovi, ten trefil horní tyč olomoucké branky!
     
    47:01
    Dost možná poslední možnost pro Vsetín, ten si minutu a patnáct vteřin zahraje v početní výhodě, svůj tým oslabil kapitán Meder, dvě minuty napadení.
     
    47:39
    Klímek vypálil z hranice levého kruhu, jeho střela orazítkovala tyč!
     
    47:43
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši využívají dvojnásobnou početní výhodu! Skvěle sehraná kombinace začala ihned po vhazování, kdy od modré čáry poslal kotouč do křídla Klímek, Matiaško obdržený puk naservíroval ŠIMONU JENÁČKOVI, kterému stačilo pouze vložit hůl do prudké přihrávky Matiaška. Asistence: Michal Matiaško, Daniel Klímek.
     
    48:00
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín využívá trestá i druhý olomoucký trest a rázem se na Lapači zrodilo drama. Další povedenou kombinaci Valachů zakončil nechytatelnou střelou z pravého kruhu DANIEL KLÍMEK. Asistence: Michal Matiaško, Martin Mikulenčák.
     
    49:13
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci ovšem na vsetínské snížení bleskurychle odpovídají! Přesnou střelou z pravého křídla překonal Málka DAVID ŠTEFKA. Asistence: David Vosátko, Dominik Liška.
     
    49:41
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc si bere zpět svůj pohodlný tříbrankový náskok, když se po důrazu před brankou prosadil DOMINIK LIŠKA. Asistence: Daniel Indrák, Daniel Paťava.
     
    49:41
    Vsetín střídá brankáře, Jakuba Málka nahrazuje Raimund Ziegler.
     
    51:01
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Brankové hody na Lapači pokračují! Útočnou akci Valachů dovedl k dokonalosti MICHAL MATIAŠKO, jenž v předbrankovém prostoru nezazmatkoval a kličkou do bekhendu překonal brankáře Hasalu. Asistence: Daniel Klímek, Martin Mikulenčák.
     
    52:33
    Kalač prověřil pozornost střídajícího brankáře Zieglera, jenž se předvedl pohotovou lapačkou.
     
    54:08
    Zakázané uvolnění Vsetína, hra se po brankových hodech opět zklidnila.
     
    54:14
    Vosátko pálil po vhazování od modré čáry, jeho střelu k tyči Ziegler vykryl.
     
    54:23
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín se opět dotahuje na rozdíl jediné branky! Samostatný únik proměnil MICHAL MATIAŠKO, jenž dokázal vykoupat brankáře Hasalu. Asistence: Daniel Klímek, Šimon Jenáček.
     
    55:09
    Vsetín byl blízko vyrovnání! Akci vedl Vašenka a předložil kotouč Krupovi, jenž jen o milimetry minul olomouckou branku!
     
    55:58
    Další slibně se rodící akci Vsetína přerušuje postavení mimo hru.
     
    56:55
    Vsetín se snaží v závěru třetí třetiny o vytvoření náporu, Olomouc už posílá kotouč pouze do středního pásma.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:34
    Klímek si najel do rohu kluziště a zkoušel střelou z ostrého úhlu zaskočit Hasalu, ten se ovšem nenechal rozhodit a kotouč utlumil ve své výstroji.
     
    59:33
    Vsetín hraje v šesti!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Vsetín po bláznivé třetí třetině těsně podléhá Olomouci 6:7. Valaši nejprve ve dvojnásobné početní výhodě dokázali stáhnout manko na rozdíl jediné branky, to byl stav 4:5. Jenže Olomouc dokázala najít rychlé odpovědí a odskočila zpět do tříbrankového náskoku. I přesto Vsetín neházel flintu do žita a znovu se vrátil do zápasu. Kýženého vyrovnání se však zelenožlutý tým nedočkal a bude muset čekat v posledním kole na výsledky ostatních soupeřů, až poté se uvidí, zda Valaši nastoupí v kvalifikaci o play-off a nebo ve skupině play-out. Ode mne je to pro dnešek vše, ze Vsetína vám přeji příjemný páteční večer. (20:00:06)

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 12. Klímek (Lukačka), 34. Jenáček (Matiaško, Mikulenčák), 48. Jenáček (Matiaško, Klímek), 48. Klímek (Matiaško, Mikulenčák), 52. Matiaško (Klímek, Mikulenčák), 55. Matiaško (Klímek, Jenáček) – 8. Kořenek (Kalač), 20. Kořenek (Štefka), 25. Liška (Paťava, Indrák), 29. Vosátko (Kalač, Kořenek), 32. Kořenek (TS), 50. Štefka (Vosátko, Liška), 50. Liška (Indrák, Paťava)


    VHK ROBE Vsetín: Málek 50. Ziegler – Jenáček, Lašák, Kožený, Mikulenčák, Fojtášek, Vávra, Kunst, Houser – Turek, Matiaško, Klímek – Baďura, Pernický, Vašenka – Lukačka, Zetocha, Krupa.
    HC Olomouc: Hasala (Mokrý) – Mader, Klesla, Hlaváč, Vosátko, Pírek – Kalač, Štefka, Rosecký, Paťava, Štědrý, Indrák, Liška, Krátký, Handl, Kořenek, Dvořák.

    Rozhodčí: Škach – Wesley, Pospíšil
    thejrc.org