Č. Budějovice – Kladno 3:5 (kon.) | Liberec – Kometa Brno 8:2 (kon.) | HC Plzeň – Mountfield HK 3:0 (kon.)
Letňany – Žďár n/S 2:3 (0:1 po s.n.) | Sparta – Jihlava 7:1 (kon.) | HC Litvínov – Chomutov 1:2 (po pr.)
Vsetín – Olomouc 6:7 (kon.) | K. Vary – Pardubice 2:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 5:6 (1:2 po s.n.)
Třinec – Havířov 2:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
6:7 (1:2, 1:3, 4:2)
HC Olomouc
Pátek 09.02.2018, 17:45 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga staršího dorostu • O umístění
Partner:
     
    59:33
    Vsetín hraje v šesti!
     
    55:09
    Vsetín byl blízko vyrovnání! Akci vedl Vašenka a předložil kotouč Krupovi, jenž jen o milimetry minul olomouckou branku!
     
    54:23
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín se opět dotahuje na rozdíl jediné branky! Samostatný únik proměnil MICHAL MATIAŠKO, jenž dokázal vykoupat brankáře Hasalu. Asistence: Daniel Klímek, Šimon Jenáček.
     
    51:01
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Brankové hody na Lapači pokračují! Útočnou akci Valachů dovedl k dokonalosti MICHAL MATIAŠKO, jenž v předbrankovém prostoru nezazmatkoval a kličkou do bekhendu překonal brankáře Hasalu. Asistence: Daniel Klímek, Martin Mikulenčák.
     
    49:41
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc si bere zpět svůj pohodlný tříbrankový náskok, když se po důrazu před brankou prosadil DOMINIK LIŠKA. Asistence: Daniel Indrák, Daniel Paťava.
     
    49:13
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci ovšem na vsetínské snížení bleskurychle odpovídají! Přesnou střelou z pravého křídla překonal Málka DAVID ŠTEFKA. Asistence: David Vosátko, Dominik Liška.
     
    48:00
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín využívá trestá i druhý olomoucký trest a rázem se na Lapači zrodilo drama. Další povedenou kombinaci Valachů zakončil nechytatelnou střelou z pravého kruhu DANIEL KLÍMEK. Asistence: Michal Matiaško, Martin Mikulenčák.
     
    47:43
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši využívají dvojnásobnou početní výhodu! Skvěle sehraná kombinace začala ihned po vhazování, kdy od modré čáry poslal kotouč do křídla Klímek, Matiaško obdržený puk naservíroval ŠIMONU JENÁČKOVI, kterému stačilo pouze vložit hůl do prudké přihrávky Matiaška. Asistence: Michal Matiaško, Daniel Klímek.
     
    47:01
    Dost možná poslední možnost pro Vsetín, ten si minutu a patnáct vteřin zahraje v početní výhodě, svůj tým oslabil kapitán Meder, dvě minuty napadení.
     
    46:16
    Vsetín bude mít možnost snížit v přesilové hře, dvě minuty za vysokou hůl fasuje Štefka.
     
    43:18
    Vyloučení na obou stranách, za Vsetín Kožený dvě minuty hrubost a stejný trest postihl také olomouckého Pírka. Hrát se bude ve čtyrech na obou stranách.
     
    36:45
    Přesilová hra pro Olomouc, dvě minuty za hákování fasuje Adam Zetocha.
     
    36:12
    Kořenek nyní upaloval do přečíslení dva na jednoho společně s Roseckým, olomoučtí hráči si dvakrát dokázali vyměnit kotouč a Rosecký už se chystal zakončit do prázdné branky, na poslední chvíli byl však odzbrojen vsetínským obráncem.
     
    35:04
    Další chyba ve vsetínské obraně! Štědrý dokázal vybojovat kotouč v rohu kluziště a okamžitě jej předložil Handlovi, jenž byl zcela sám před Málkem, zvolil kličku do bekhendu, kterou ovšem vsetínský brankář dokázal zlikvidovat!
     
    33:03
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši snižují! Tato branka padla po opravdu nádherně sehrané akci Vsetína. Mikulenčák z obranného pásma poslal kotouč na modrou čáru Matiaškovi, jenž kotouč posunul do úniku ŠIMNU JENÁČKOVI a ten přesnou střelou mezi betony dává Vsetínu ještě naději. Asistence: Michal Matiaško, Martin Mikulenčák.
     
    31:58
    Olomouc právě vstřelila branku!
    MATĚJ KOŘENEK dokázal na druhý pokus Málka překonat a kompletuje hattrick v dnešním utkání. Původně se zdálo, že jej vsetínský brankář vychytal, ale kotouč se nejspíš po betonu nakonec svezl do brány.
     
    31:12
    Vsetín si zahraje přesilovou hru, dvě minuty za krosček pro Dominika Lišku.
     
    28:24
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti odskakují do tříbrankového náskoku. Olomoučtí dokázali Vsetínské sevřít v jejich obranném pásmu a nenápadnou střelou od modré čáry se prosadil DAVID VOSÁTKO. Asistence: David Kalač, Matěj Kořenek.
     
    24:30
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hrubá chyba vsetínského obránce Mikulenčáka, jenž nedokázal posunout kotouč do středního pásma. Kohouti z toho okamžitě těžili. Indrák poslal puk do křídla Paťavovi, ten ještě dokázal vyšperkovat pozici pro DOMINIKA LIŠKU, jenž nedal přemísťujícímu se Málkovi sebemenší šanci. Asistence: Daniel Paťava, Daniel Indrák.
     
    23:32
    Na druhé straně se odražený kotouč dostal na hůl Vašenky, ten už byl před Hasalou zcela sám, střela k tyči mu však nevyšla a skončila těsně mimo olomouckou branku!
     
    22:53
    Krátky nyní připravil střeleckou pozici pro Handla, jeho střelu Málek vyrazil, olomoucká akce však pokračovala a do další slibné příležitosti se dostal Krátký, ale ani on si na vsetínského brankáře nepřišel!
     
    19:37
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci se vracejí do jednobrankového vedení! MATĚJ KOŘENEK si vzal kotouč a jízdou od vlastní branky se dostal až do útočného pásma, jeho střela zápěstím zamířila k tyči a Málek nestačil reagovat. Asistence: David Štefka.
     
    16:16
    Kalač nyní nastřelil tyč vsetínské branky!
     
    13:13
    První vyloučení v dnešním utkání, na trestnou lavici míří vsetínský Martin Kožený, dvě minuty za vysokou hůl.
     
    11:10
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Skvěle sehraná akce Vsetína končí vyrovnávací brankou Valachů. Lukačka skvělým pasem našel DANIELA KLÍMKA, jenž si z pravého křídla najel na Hasalu a kličkou do bekhendu překonal olomouckého brankáře. Asistence: Marco Lukačka.
     
    08:00
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci otevírají skóre zápasu! Tentokrát už kombinace v podání Kalače a MATĚJE KOŘENKA skončila v síti vsetínské branky. Kalač přihrával zpoza branky a zmiňovaný střelec prostřelil Málka mezi betony. Asistence: David Kalač.
     
    05:05
    Velká šance hostů, Kalač vybojoval kotouč na modré čáře, obešel vsetínského obránce a předložil jej na střelu Kořenkovi, jeho ránu však brankář Málek dokázal zlikvidovat a podržel Vsetín!

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 12. Klímek (Lukačka), 34. Jenáček (Matiaško, Mikulenčák), 48. Jenáček (Matiaško, Klímek), 48. Klímek (Matiaško, Mikulenčák), 52. Matiaško (Klímek, Mikulenčák), 55. Matiaško (Klímek, Jenáček) – 8. Kořenek (Kalač), 20. Kořenek (Štefka), 25. Liška (Paťava, Indrák), 29. Vosátko (Kalač, Kořenek), 32. Kořenek (TS), 50. Štefka (Vosátko, Liška), 50. Liška (Indrák, Paťava)


    VHK ROBE Vsetín: Málek 50. Ziegler – Jenáček, Lašák, Kožený, Mikulenčák, Fojtášek, Vávra, Kunst, Houser – Turek, Matiaško, Klímek – Baďura, Pernický, Vašenka – Lukačka, Zetocha, Krupa.
    HC Olomouc: Hasala (Mokrý) – Mader, Klesla, Hlaváč, Vosátko, Pírek – Kalač, Štefka, Rosecký, Paťava, Štědrý, Indrák, Liška, Krátký, Handl, Kořenek, Dvořák.

    Rozhodčí: Škach – Wesley, Pospíšil
    thejrc.org