Lipt. Mikuláš – Žilina 3:2 (kon.) | Poprad – Banská Bystrica 6:1 (kon.) | Zvolen – Košice 1:2 (kon.)
Detva – Trenčín 0:2 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 4:3 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
HC MIKRON Nové Zámky
4:3 (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)
HK Nitra
sk Pátek 09.02.2018, 18:30 • Zimný štadión, Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Regionálne derby medzi Novými Zámkami a Nitrou nesklamalo. Sledovali sme drámu až do záverečných sekúnd. V čase 59:59 dokázal vyrovnať Eduard Šimun, keď strelou z medzikružia prepasíroval puk za Nathana Lawsona. Zápas napokon dospel až do samostatných nájazdov, kde sa hrdinom stal spomínaný 23-ročný hokejista. V piatej sérii nám pripomenul nájazd Petra Forsberga zo ZOH 1994 v Lillehammeri a rozhodol o dvoch bodoch pre Nové Zámky. Tie sú mimoriadne cenné, keďže dnes naplno bodoval aj Liptovský Mikuláš. Nitre pre zmenu pomohlo zaváhanie Banskej Bystrice, a tak zvýšila svoj náskok na čele tabuľky. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (21:36:25)
     
    Koniec zápasu.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Mikron Nové Zámky. Domáci hokejisti sa v regionálnom derby tešia z cenného víťazstva. Po zásahu Tibora Kutálka to s nimi v nájazdoch nevyzeralo dobre, ale Milan Hruška v poslednej chvíli vyrovnal a napokon o osude stretnutia rozhodol krásnym nájazdom EDUARD ŠIMUN.
     
    5. série
    2:1
    Je rozhodnuté! Marek Slovák to skúsil strelou švihom, no trafil len lapačku Samuela Baroša. Nové Zámky tak druhýkrát v sezóne porážajú lídra tabuľky spod Zobora.
     
    5. série
    2:1
    Eduard Šimun môže byť hrdinom dnešného duelu. V poslednej sekunde riadneho hracieho času vyrovnal a teraz nájazdom na štýl Petra Forsberga prekonal Nathana Lawsona.
     
    4. série
    1:1
    Antonín Stavjaňa poslal na ľad Tibora Kutálka, no ten nebol taký úspešný ako v tretej sérii. Samuel Baroš jeho strelu vyráža mimo priestoru troch žrdí.
     
    4. série
    1:1
    Sebavedomý Milan Hruška sa rozbehol na Nathana Lawsona ešte raz. Tentokrát ale nebol úspešný, a tak bude môcť rozhodnúť dnešný duel nasledujúci nitriansky strelec.
     
    3. série
    1:1
    Milan Hruška zvládol hru nervov a dokázal prekonať Nathana Lawsona. To znamená, že pokračovať budeme systémom náhlej smrti a takisto sa otočí poradie strelcov.
     
    3. série
    0:1
    Prvým úspešným strelcom v nájazdoch je Tibor Kutálek. Ten príliš nešpekuloval, vystrelil švihom a namieril presne do pravého vinkla domácej brány.
     
    2. série
    0:0
    Lotyš Kaspars Saulietis vôbec nezvládol svoj nájazd. Puk smeroval len do stredu brány, kde bol pripravený kanadský brankár súpera.
     
    2. série
    0:0
    Druhý hráčom hostí v nájazdovej lotérii bol Marek Slovák. Aj on to skúšal bekhendovým blafákom, no nezdvihol puk nad betón domáceho brankára.
     
    1. série
    0:0
    Vladimír Škoda sa snažil trošku natiahnuť si brankár hostí, ale jeho následná strela mierila len do vyrážačky Nathana Lawsona.
     
    1. série
    0:0
    Samostatné nájazdy odštartoval Cody Bradley. Americký útočník v službách Nitry to skúsil bekhendovým blafákom, no mieril do lapačky Samuela Baroša.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Hokejisti Nových Zámkov hrali takmer polovicu predĺženia v početnej výhode, ale nevytvorili si nejakú veľkú gólovú príležitosť. Na druhej strane mohol rozhodnúť Jakub Ručkay, ale v prečíslení to zbytočne prešpekuloval. Po krátkej úprave ľadu tak budeme svedkami samostatných nájazdov.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    64:12
    Marek Slovák sa výborne natlačil pred domáceho brankára, ale z tesnej blízkosti ho už nedokázal prekonať. Vyzerá to tak, že ani v predĺžení nespoznáme víťaza dnešného derby.
     
    63:43
    Hostia sa dostali do prečíslenia troch proti jednému. Corgoni to ale zbytočne prekombinovali, a tak sa ešte nemôžu radovať z víťazstva. Namiesto strely zbytočne volil prihrávku najmä Jakub Ručkay.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 19. Jurík (Zbořil, Fábry), 44. Husák (Škoda, Lorraine), 60. Šimun (Plášil, Škoda), rozh. náj. Šimun – 18. Pupák (Csányi), 26. Blackwater (Slovák), 48. Csányi (Versteeg)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Bradley (NIT)
    0:0   Škoda (NZM)
    2. série:
    0:0   Slovák (NIT)
    0:0   Saulietis (NZM)
    3. série:
    0:1   Kutálek (NIT)
    1:1   Hruška (NZM)
    4. série:
    1:1   Hruška (NZM)
    1:1   Kutálek (NIT)
    5. série:
    2:1   Šimun (NZM)
    2:1   Slovák (NIT)


    HC MIKRON Nové Zámky: Baroš (Romančík) – Plášil, M. Novák, Jass, Hruška, Husák, Salija, Šimek – Fábry, Šimun, Zbořil – Hřebejk, L. Jurík, Varga – Lorraine, Škoda, Šille – Rehák, Ondrušek, Saulietis.
    HK Nitra: Lawson (Foltán) – Mezei, T. Milam, Ordzovenský, J. Milam, Korím, Rýgl, Pupák, Versteeg – H. Ručkay, Bradley, J. Ručkay – Blackwater, Slovák, Kovacs – Kollár, Kutálek – Rzavský, Šiška, Csányi.

    Rozhodčí: Vladimír Goga, Peter Jonák – Lukáš Kacej, Tomáš Gegáň
    thejrc.org