Česko U20 – Grenchen 4:2 (kon.) | Belpa – West Coast 2:0 (kon.) | Kert Park Praha – Leaders Ružinov Ružinov 3:0 (kon.)
Plzeň – Slovensko U20 4:0 (kon.) | Grenchen – Leaders Ružinov Ružinov 2:3 (kon.) | West Coast – Plzeň 1:4 (kon.)
Česko U20 – Kert Park Praha 1:4 (kon.) | Slovensko U20 – Belpa 1:4 (kon.)
konec
West Coast Express
1:4 (1:0, 0:4)
HBC Plzeň
Pátek 09.02.2018, 18:00Pilsen Challenge • Skupina A
     
    Plzeň dokázala potvrdit svou roli favorita a ve druhém poločase otočila výsledek ve svůj prospěch. Soupeře jasně přehrála a čtyřmi brankami rozhodla o svém vítězství.

    Střely na branku: 8 – 25 (18:57:33)
     
    Konec zápasu.
     
    29:34
    Plzeň právě vstřelila branku!
    O vítězi už je definitivně rozhodnuto. ERIK POLÍVKA proměňuje rychlou souhru Plzně v přesilovkový gól a navyšuje už na 4:1. Asistence: Ondřej Benedikt a David Ulč.
     
    28:50
    Plzeňští se usadili v útočném pásmu.
     
    27:49
    Vyloučení v týmu West Coast Express (Justus Rodonets – 2 min., sekání).
     
    27:49
    Právě Lokajíček teď skončil po jednom střetu u branky WCE na zemi a vyslechl si na svou hlavu pořádnou spršku sprostých slov ze strany soupeře.
     
    26:57
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň odskakuje do dvougólového vedení. Valenta nabil na modré VÍTU LOKAJÍČKOVI, který se do míčku položil celým tělem a poslal jej až za Brečku – 1:3. Asistence: Stanislav Valenta a Petr Gřonka.
     
    26:08
    Znovu to byl Forejt na levém křídle, kdo teď pořádně zatopil obraně Expressu.
     
    25:53
    Svůj time-out si teď vyžádala Plzeň.
     
    25:38
    Obrovskou šanci na vyrovnání teď spálil Rímský, ten dostal přihrávku před branku v situaci 2 na 0. Návara se ale včas přesunul a jeho pokus pokryl, následná dorážka už pak nemířila mezi tři tyče.
     
    25:18
    Hra má teď obrovské tempo na obě strany.
     
    23:50
    Jeden z plzeňských hráčů teď zůstal ležet na hrací ploše. Po odpískání se ale zvedá a odchází po svých, nemělo by to tedy být nic vážného.
     
    23:06
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Teď se kolem levého mantinelu prodral až za branku WCE Marek Forejt a skvělou zpětnou přihrávkou našel mezi kruhy dobíhajícího JIŘÍHO BENEDIKTA, který z výborné pozice uklidil míček za Brečkova záda – 1:2. Asistence: Marek Forejt.
     
    22:04
    Rímský si zabíhal na útočné modré pro přihrávku, ale tu nedokázal zpracovat, místo toho se tak dostal do zakončení na opačném konci hřiště Malý.
     
    20:51
    Ten si teď připisuje další zákrok. Kanadský tým je od úvodního vyloučení stále pod tlakem a víceméně jen vyhazuje míčky na zakázané uvolnění.
     
    19:49
    Po icingu se bude vhazovat před Brečkou.
     
    18:06
    Nakonec se kanadský tým ubránil a z přesilovky soupeře neinkasoval.
     
    17:23
    Kostyšák teď na brankové čáře zastoupil svého gólmana proti střele Kunzmanna, který už mířil do odkryté branky! Obrovská šance domácích trvá.

    Marek Kratochvíl

    Branky a nahrávky: 7. Ceraldi (Rodonets) – 16. Malý (Kunzmann, Hanuš), 24. Benedikt (Forejt), 27. Lokajíček (Valenta, Gřonka), 30. Polívka (Benedikt, Ulč)


    West Coast Express: Brečka (Slavin) – Catchpole, Battye, Kostyšák, Findura – Harmenzon, Ceraldi, Rodonets, Grendel, Stefan, Sidhu, Surbey, Oščipovský, Rímský
    HBC Plzeň: Návara (Kráčina) – O. Benedikt, Šmucer, Hanuš, Pokorný, Kovařík, Valenta, Malý, Forejt, Kunzmann, Ulč, Gřonka, Pejchar, Lokajíček, Polívka, J. Benedikt

    Rozhodčí: Černý, Kalabza
    thejrc.org