Tottenham – Arsenal 1:0 (kon.) | Everton – Crystal Palace 3:1 (kon.) | Stoke – Brighton 1:1 (kon.)
Swansea – Burnley 1:0 (kon.) | West Ham – Watford 2:0 (kon.) | Manchester City – Leicester 5:1 (kon.)
konec
West Ham United
2:0 (1:0)
Watford FC
Sobota 10.02.2018, 16:00 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Premier League mezi West Hamem Uniteda Watfordem! Výkop je stanoven na 16 hodin.
     
    Watford FC

    Watford letos prožívá rozhodně zajímavou sezónu. Zatím na své konto získal třicet bodů a patří mu jedenáctá pozice ligové tabulky. Na venkovních hřištích Watford pravidelně získává důležité body. Z posledních pěti venkovních zápasů ale vybojoval jediný bod. V minulém kole však díky skvělé koncovce porazil na svém stadionu 4:1 londýnskou Chelsea. Tři z posledních pěti utkáních na půdě West Hamu dokázal Watford vyhrát.
     
    West Ham United

    West Ham prožívá podobnou sezónu jako jeho dnešní soupeř. Celek z východního Londýna je o tři body za Watfordem na dvanácté pozici. Na svém stadionu v posledních třech zápasech nepoznal hořkost porážky. V minulém kole však prohrál 3:1 na půdě Brightonu. V zimním přestupovém období získal West Ham Jordana Hugilla, který si dnes před svými fanoušky může užít premiéru. Kladiváři navíc potvrdili, že kouč David Moyes povede tým do konce letošního ročníku.
     
    Vzájemné zápasy

    Dnešní soupeři se spolu na podzim střetli v polovině listopadu. Watford na svém stadionu zvítězil 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    West Ham United: Adrián – Zabaleta, Collins, Ogbonna, Cresswell – Kouyaté, Noble – Antonio, Mário, Arnautović – J. Hernández.
    Náhradníci: Hart – Fonte, Hugill, Byram, Evra, Cullen, Rice.

    Watford FC: Karnezis – Mariappa, Prödl, Holebas – Janmaat, Capoue, Doucouré, Zeegelaar – Deulofeu, Deeney, Richarlison.
    Náhradníci: Bachmann – N'Dong, Gray, Lukebakio, Carrillo, Pereyra, Mukena.

    Rozhodčí: Scott – Garratt, Scholes.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. West Ham bude hrát ve fialových dresech, zatímco Watford oblékne žlutou barvu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    West Ham obstaral výkop do dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, jenže Pablo Zabaleta nedosáhl na přihrávku na pravé křídlo.
     
    2
    Pablo Zabaleta se tentokrát položil pod nohy aktivního protihráče a včasným skluzem zakopl míč do bezpečí. West Ham může zaútočit.
     
    3
    Javier Hernández sprintoval za přihrávkou za obranu Watfordu. Domácí útočník chtěl zakončit z hranice pokutového území, jenže stopeři Watfordu se stihli vrátit.
     
    4
    Gerard Deulofeu vymyslel oblouček za obranu West Hamu. Domácí obrana se na hranici pokutového území stačila srovnat a James Collins odhlavičkoval míč na aut.
     
    5
    Na stadionu panuje od úvodního výkopu parádní atmosféra. Domácí příznivci tlačí West Ham do útoku. I Watford se dnes může spolehnout na početnou podporu.
     
    6
    João Mário centroval z pravého křídla do pokutového území, jenže nikdo ve fialovém dresu se k jeho pobídce nedostal. Obrana Watfordu zatím odolala.
     
    7
    Daryl Janmaat se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče, jenže střela mu vůbec nesedla a míč prosvištěl nad břevno.
     
    8
    Watford zahrával rohový kop a dostal se do první velké šance! K hlavičce se dostal Adrian Mariappa, ale brankář Adrián vytáhl parádní zákrok!
    8. Mariappova hlavička
     
    10
    West Ham chtěl zareagovat na šanci soupeři rychlým protiútokem. Mark Noble centroval z levé strany, jenže našel jen připraveného obránce soupeře.
     
    11
    Michail Antonio táhl akci West Hamu po levém křídle hrací plochy. Antonio odcentroval do pokutového území, jenže zadáci Watfordu centr zablokovali.
     
    12
    První velkou šanci měl také West Ham! Po zmatku v pokutovém území se do zakončení dostal Marko Arnautović, jenže brankář Karnezis jeho ránu vyrazil na roh!
     
    13
    West Ham zahrával rohový kop. Domácí celek se pokusil překvapit obranu soupeře rozehrávkou na malé vápno, ale Troy Deeney byl pozorný.
     
    14
    Javier Hernández si naběhl na krásnou přihrávku do pokutového území. Domácí útočník byl v ostrém úhlu, chtěl centrovat, ale obloučkem míč pouze odevzdal.
     
    15
    Na druhé straně odcentroval z pravé strany osamocený Daryl Janmaat. Nizozemský fotbalista poslal přihrávku na malé vápno, kam si pro míč došel Adrián.
     
    16
    West Ham zahrával další rohový kop. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na zadní tyč, kde se k hlavičce probíjel João Mário, který si pomohl útočným faulem.
     
    17
    João Mário si tentokrát musel splnit své defenzivní povinnosti. Domácí zadák se natlačil před Doulofeua a odkopl míč do zámezí. Watford bude vhazovat.
     
    18
    Marvin Zeegelaar dostal přihrávku na hranici pokutového území. Jeho centr napoprvé srazil James Collins jen k němu. Napodruhé už Zeegelaar získal roh.
     
    19
    Watford po rohovém kopu branku West Hamu neohrozil. Obrana Kladivářů byla pozorná a ve spolupráci s Adriánem odvrátila hrozící nebezpečí.
     
    20
    Adrián tentokrát musel vystartovat ven z pokutového území. Domácí brankář si počkal na odražený míč a před dobíhajícím Deeneym jej poslal do autu.
     
    21
    Aaron Cresswell poslal krásnou přihrávku do běhu pro Antonia. Rychlonohý fotbalista West Hamu se po míči natahoval, ale nedosáhl na něj.
     
    22
    Watford zahrával přímý kop na polovině West Hamu. Troy Deeney se natahoval po vysoké přihrávce, jenže obránce James Collins jej nepustil do hry.
     
    23
    Richarlison si naběhl na přihrávku za obranu West Hamu, jenže vinou špatného zpracování hrudníkem mu míč uskočil do rukavic vyběhnutého brankáře.
     
    24
    Adrián měl další práci. Tentokrát musel z branky vyrazit na hranici pokutového území, kde do rukavic sebral odražený míč. Watfordu se moc nedaří.
     
    25
    Antonio si na hranici pokutového území zpracoval vysokou přihrávku, jenže obloučkem do pokutového území nenašel rozběhnutého Hernandéze.
     
    26
    West Ham zahrával další rohový kop. Prudký centr přiletěl na malé vápno, jenže brankář Orestis Karnezis vystartoval na malé vápno a balón vyboxoval.
     
    27
    João Mário se ujal rozehrávky přímého kopu na hranici pokutového území. Jeho centr hledal Collinse, jenže zadák Watfordu Sebastian Prödl míč odhlavičkoval.
     
    28
    Javier Hernández se s míčem otočil v blízkosti pokutového území soupeře, pokryl si míč tělem a nechal se chytře faulovat. West Ham bude rozehrávat.
     
    29
    V posledních minutách na hrací ploše přibývá nedovolených zákroků. Dalším faulem se při návratu na svou polovinu provinil Cheikhou Kouyaté.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a stále čekáme na úvodní branku dnešního střetnutí. Ani jeden z celků se v posledních minutách nemůže dostat do šancí.
     
    31
    João Mário prošel s míčem na polovinu Watfordu. U rohového praporku si balón skvěle pokryl tělem, jenže José Holebas jej nedovoleným způsobem poslal k zemi.
     
    32
    Domácí fanoušci se už radovali, ale branka West Hamu neplatí! Javier Hernández sice hlavičkoval k tyči, jenže podle asistenta rozhodčího stál v ofsajdu!
    32. Gól West Hamu z ofsajdu
     
    33
    Do zakončení se po delší době dostal také Watford. Gerard Deulofeu přihrál na hranici pokutového území, odkud střílel Abdoulaye Doucouré, který trefil připraveného Adriána.
     
    34
    Marko Arnautović přišel o míč v souboji na polovině hrací plochy. Abdoulaye Doucouré táhl akci Watfordu středem hřiště, jenže neposlal přesnou přihrávku do šestnáctky.
     
    35
    West Ham nyní uklidňuje hru kombinací na vlastní polovině hřiště. Nikdo ve fialovém dresu se nikam nežene. Do rozehrávky se zapojil i Adrián.
     
    36
    Watford zahrával přímý kop na polovině West Hamu. Na přetažený centr však nedosáhl nikdo ve žlutém dresu a balón proskákal ven ze šestnáctky.
     
    37
    Marko Arnautović se vrhl do hlavičkového souboje na polovině Watfordu. Obránce Adrian Mariappa si v souboji s ním pomohl loktem a nabídl West Hamu přímý kop.
     
    38
    West Ham právě vstřelil branku!
    West Ham se přeci jen dostává do vedení! JAVIER HERNÁNDEZ se může radovat! Antonio se krásně uvolnil na levé strany, odcentroval na malé vápně. Hernándezův strážce upadl a osamocený mexický útočník překonal Karnezise prudkou hlavičkou!
    38. Javier HERNÁNDEZ - 1:0
     
    40
    Watford se ihned žene do útoku s pokusem o odpověď. Marvin Zeegelaar prodloužil míč hlavou za obranu West Hamu, jenže nikdo ve žlutém se k jeho pobídce neprobil.
     
    41
    Javier Hernández zůstává sedět na trávníku a drží se za hlavu. Domácí útočník schytal v hlavičkovém souboji úder loktem. Uvidíme, zda bude potřebovat ošetření.
     
    42
    A další zraněný fotbalista! James Collins na vlastní polovině zboural Richarlisona, který po souboji zůstává ležet na trávníku. Ani tady nebude ošetření potřeba.
     
    43
    Gerard Deulofeu se v blízkosti pokutového území West Hamu dostal k odraženému míči. Hostující křídelník si netroufl na zakončení a raději přenesl hru na pravé křídlo.
     
    44
    West Ham se usadil na polovině soupeře a snaží se dohrát první poločas s míčem na kopačkách. Rozehrávku domácího celku diriguje James Collins.
     
    45
    Pablo Zabaleta ostrým skluzem zastavil rozběhnutého Richarlisona a jako první dnes dostává žlutou kartu.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je u konce! Domácí West Ham může být po úvodní pětačtyřicetiminutovce spokojenějším celkem. West Ham si totiž připravil několik slibných šancí. Po půlhodině hry se domácí fanoušci radovali z gólu, jenže Javier Hernández stál podle asistenta rozhodčího v ofsajdu! Mexický útočník se přesto dočkal. Ve 38. minutě si po skvělé práci Antonia na levé straně naskočil na povedený centr a hlavou otevřel skóre! Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Watford obstaral výkop do druhého poločasu. Hosté se ihned vydali do útoku, jenže pozorný Mark Noble zastavil vysokou přihrávku.
     
    47
    Marko Arnautović dotíral na rozehrávku soupeře na jeho polovině. Rakouský fotbalista dostal Janmaata pod tlak, ale záložník Watfordu vybojoval pro svůj tým aut.
     
    48
    Mark Noble si řekl o přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže domácí fotbalista si nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil do zámezí.
     
    49
    Watford zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho exekuce se ujal José Holebas, jehož centr zastavil první hráč West Hamu ve zdi.
     
    50
    João Mário se na vlastní polovině dostal k odraženému míči, prudkou přihrávkou rozběhl Zabaletu, jenže druhý jmenovaný neobešel dobře postaveného Janmaata.
     
    51
    Watford uklidňuje hru rozehrávkou na vlastní polovině. Gerard Deulofeu dostal přihrávku do těžké pozice, ale dokázal se otočit a rozjel akci Watfordu.
     
    52
    Aaron Cresswell se nenechal obejít na hranici pokutového území. Gerard Deulofeu se sice tlačil do šestnáctky, ale domácí zadák mu ve skluzu dokázal vypíchnout míč.
     
    53
    Marko Arnautović dostal přihrávku do pokutového území, kde si počkal na podporu svých spoluhráčů, jenže příliš prudkou přihrávku Mária zahnal do těžké pozice.
     
    54
    Marko Arnautović se dlouhým sprintem mezi obranou Watfordu prosmýkl do pokutového území, jenže obránce se mu položil pod nohy a odkopl míč do zámezí.
     
    55
    Po rohovém kopu se do zakončení protlačil Cheikhou Kouyaté, jenže jeho hlavička se od země odrazila nad hlavičkáře a hostující zadák míč prodloužil do autu.
     
    56
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Marvin Zeegelaar, přichází Roberto Pereyra.
     
    57
    Exekuce přímého kopu se ujal Gerard Deulofeu, který vyslal krásnou střelu pravačkou. Adrián se ale proletěl vzduchem a jeho ránu vyrazil na roh!
    57. Deulofeu a jeho přímý kop
     
    58
    West Ham po přestávce působí poněkud unaveným dojmem. Domácí fotbalisté se na delší dobu nemohou usadit na polovině soupeře.
     
    59
    Gerard Deulofeu operoval s míčem v blízkosti rohového praporku. Hostující fotbalista se tlačil k odcentrování, jenže zadák West Hamu jeho pobídku srazil do autu.
     
    60
    José Holebas se ujal rozehrávky rohového kopu. Hostující fotbalista odcentroval na malé vápno, ale brankář Adrián míč pohotově vyboxoval.
     
    61
    José Holebas dostal přihrávku na hranici pokutového území a bez přípravy vymyslel oblouček do šestnáctky. Nikdo ve žlutém na jeho pobídku nedosáhl.
     
    62
    Javier Hernández sprintoval za vysokou přihrávkou na polovinu Watfordu, jenže hostující stopeři jej skvěle zdvojili a nenechali jej utéct.
     
    63
    Watford vybojoval míč na vlastní polovině. Gerard Deulofeu balón potáhl na polovinu West Hamu, kde upadl a dožadoval se přímého kopu. Sudí ale nechal pokračovat ve hře.
     
    64
    Troy Deeney si naběhl na kolmici mezi obránce West Hamu, ale radost mu pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Hostující útočník byl v ofsajdu.
     
    65
    Richarlison přenesl hru vysokou přihrávkou na levou stranu hrací plochy. Osamocený Gerard Deulofeu si míč zpracoval, ale už nedokázal odcentrovat.
     
    66
    Adrián vyrazil z brankové čáry mezi klubko hlavičkářů a došel si pro odražený balón. Domácí brankář schoval míč do rukavic a podržel jej.
     
    67
    Abdoulaye Doucouré zkusil překvapit vysoko postaveného Adriána lobem z poloviny hrací plochy. Hostující hráč netrefil míč zrovna ideálně a zakopl jej do autu.
     
    68
    Gerard Deulofeu se vrhl do souboji s obráncem domácího celku. Bývalý fotbalista Barcelony míč dlouho neudržel a obránce mu jej ukopl do autu.
     
    69
    Angelo Ogbonna se blýskl parádním defenzivním zákrokem. Domácí stoper vystoupil proti rozběhnutému soupeři a skvělým skluzem jej připravil o míč.
     
    70
    Hra je přerušená! Pablo Zabaleta zůstává po souboji s Deulofeuem ležet na trávníku a drží se za levé rameno. Uvidíme, zda argentinský obránce dnešní duel dohraje.
     
    71
    Gerard Deulofeu chtěl přenést hru na levé křídlo, jenže Marko Arnautović se mu postavil do cesty a prudkou přihrávku zablokoval.
     
    72
    Javier Hernández se dostal do obrovské šance! Mexický útočník dostal přihrávku za obranu, přehodil si míč na levačku, ale Orestis Karnezis jeho střelu na zadní tyč vyrazil!
     
    73
    West Ham zahrával další rohový kop. Vysoký centr přiletěl na malé vápno, kde kraloval dobře postavený obránce Watfordu Sebastian Prödl.
     
    74
    José Holebas obdržel přesnou přihrávku na levou stranu hrací plochy. Hostující obránce odcentroval do šestnáctky, jenže našel jen obránce West Hamu.
     
    75
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Gerard Deulofeu, přichází Dodi Lukebakio.
     
    76
    Roberto Pereyra si naběhl na průnikovou přihrávku do pokutového území, ale vinou zpracování se vytlačil do ostrého úhlu a vybojoval jen rohový kop.
     
    77
    José Holebas tentokrát poslal prudký centr na malé vápno. Na povedený centr si naskočil Sebastian Prödl, ale v záklonu hlavičkoval nad břevno.
     
    78
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází João Mário, přichází Sam Byram.
     
    78
    West Ham právě vstřelil branku!
    West Ham přidává druhou branku a podle všeho rozhoduje o svém vítězství! Aaron Cresswell poslal do pokutového území prudký centr, který obrana zablokovala, ale od Cresswella se míč odrazil na malé vápno a osamocený MARKO ARNAUTOVIĆ prostřelil brankáře!
    78. Marko ARNAUTOVIĆ - 2:0
     
    80
    Watford je obdržení druhé branky úplně opařený. Nikdo z hráčů ve žlutých dresech se nyní nedokáže prodrat na polovinu West Hamu.
     
    81
    Richarlison si ve střední vzdálenosti přehodil míč na levačku a vystřelil těsně nad zemi. Jeho střelu schoval Adrián bez větších problémů do rukavic.
     
    82
    Angelo Ogbonna také zkusil prověřit pozornost domácího brankáře střelou ze střední vzdálenosti. Jeho pokus levačkou ale prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    83
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Richarlison, přichází Andre Gray.
     
    84
    Dodi Lukebakio si naběhl na přihrávku do pokutového území, jenže si nepotykal se zpracováním a míč mu utekl do zámezí. Adrián bude rozehrávat.
     
    85
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Marko Arnautović, přichází Declan Rice.
     
    86
    Étienne Capoue rozjel akci Watfordu středem hřiště. Hosté se usadili na polovině domácího celku, jenže nikdo ve žlutém zrovna nehýří aktivitou.
     
    87
    Roberto Pereyra se ujal rozehrávky rohového kopu. Na jeho pobídku si naběhl střídající Dodi Lukebakio, který v tísni nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    88
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Javier Hernández, přichází Jordan Hugill.
     
    89
    Troy Deeney se v útočném pásmu natahoval po prudkém centru z levé strany. Hostující útočník svedl souboj s Collinsem, který jej nenechal zamířit.
     
    90
    José Holebas si nabíhal na vysokou přihrávku na levou stranu hrací plochy. Hostující obránce si chtěl zpracovat vysokou přihrávku, jenže balón proskákal do autu.
     
    90+1
    Sebastian Prödl se při návratu na svou polovinu dopustil nedovoleného zákroku, za který vidí žlutou kartu.
     
    90+2
    West Ham se usadil na polovině Watfordu a kombinuje s míčem na kopačkách. Domácí fotbalisté už chtějí dohrát zápas bez zbytečných chyb.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! West Ham United zvládl domácí souboj s Watfordem a po výhře 2:0 získal důležité tři body. Za vítězstvím vykročil aktivní West Ham už v prvním poločase, kdy se prosadil Javier Hernández!Watford mohl po změně stran vyrovnat. Gerard Deulofeu střílel z přímého kopu, jenže brankář Adrián vytáhl vynikající zákrok! Od té doby už dění na hrací ploše zcela ovládal domácí West Ham. Hernández sice zahodil další velkou šanci, jenže v 78. minutě přidal branku Marko Arnautović a o vítězi bylo rozhodnuto!
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:3. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:7.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:54:49)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 38. J. Hernández (Antonio), 78. Arnautović (Cresswell)

    Karty:   45. Zabaleta (WHU) – 90+1. Prödl (WAT)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:3. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:7.
    West Ham United: Adrián – Zabaleta, Collins, Ogbonna, Cresswell – Kouyaté, Noble – Antonio, Mário (78. Byram), Arnautović (85. Rice) – J. Hernández (88. Hugill).
    Náhradníci: Hart – Fonte, Hugill, Byram, Evra, Cullen, Rice.

    Watford FC: Karnezis – Mariappa, Prödl, Holebas – Janmaat, Capoue, Doucouré, Zeegelaar (56. Pereyra) – Deulofeu (75. Lukebakio), Deeney, Richarlison (83. Gray).
    Náhradníci: Bachmann – N'Dong, Gray, Lukebakio, Carrillo, Pereyra, Mukena.

    Rozhodčí: Scott – Garratt, Scholes
    thejrc.org