Dortmund – Hamburg 2:0 (kon.) | Hoffenheim – Mohuč 4:2 (kon.) | Frankfurt – Kolín nad Rýnem 4:2 (kon.)
Leverkusen – Hertha 0:2 (kon.) | Hannover – Freiburg 2:1 (kon.) | Bayern – Schalke 2:1 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
4:2 (1:0)
1. FC Kolín nad Rýnem
Sobota 10.02.2018, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Německá Bundesliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
    74. Simon TERODDE - 4:2
     
    74
    Köln právě vstřelil branku!
    Brankové hody v Commerzbank-Areně stále neberou konců, tentokráte se prosazují hostující fotbalisté, kteří tak závěr utkání přeci jen trochu zdramatizovávají. Celá situace se znovu narodila po standardní situaci, jejíž bránění tentokráte nezvládl Eintracht. Po Risseho centru hlavičkoval v šestnáctce zcela osamocený SIMON TERODDE, jehož pokus skončil za brankovou čarou i díky nejistému zákroku Lukase Hradeckeho.
    67. Marius WOLF - 4:1
     
    67
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Do konce základní hrací doby sice zbývá ještě něco málo přes dvacet minut, už nyní si ale troufám říci, že o vítězi tohoto utkání je rozhodnuto. Obrana Kolína opět zaspala při bránění rychlonohého da Costy, který balon pohodlně posunul do běhu pro MARIUSE WOLFA, a ten přízemní ranou na vzdálenější tyč nedal Hornovi sebemenší šanci.
    65. Simon FALETTE - 3:1
     
    65
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Domácí měli k dispozici další standardní situaci, se kterou opět naložili fantasticky, a mílovými kroky se tak přibližují k tříbodovému zisku. Po centru od Mariuse Wolfa míč spadl k jednomu z bránících hráčů, který nešťastně zaměstnal brankáře Horna. Od něj se balon odrazil přesně do míst, kde číhal SIMON FALETTE, a ten už se z bezprostřední blízkosti nemýlil.
    59. Marco RUSS - 2:1
     
    59
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Jenže nerozhodné skóre ve Frankfurtu příliš dlouho nevydrželo, domácí fotbalisté si totiž ztracené vedení berou okamžitě zpět! Po faulu na Rebiće zahrávala Kovačova družina standardní situaci, načež Marius Wolf svým centrem nalezl hlavu MARCA RUSSE, s jehož přesnou hlavičkou na vzdálenější tyč už nemohl bezmocný Horn nic dělat.
    57. Simon TERODDE - 1:1
     
    57
    Köln právě vstřelil branku!
    Utkání dostává zcela novou zápletku, do této chvíle ne tak aktivní Kolínští se totiž vrací zpět do hry! Exekuce nařízeného pokutového kopu se ujal faulovaný SIMON TERODDE, jenž si počínal mazácky, poslal Hradeckeho k opačné tyči a přízemní střelou vyrovnal.
    15. Ante REBIĆ - 1:0
     
    15
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Úvodní čtvrthodinka tohoto mače se nesla v duchu převahy ze strany domácího týmu, který se nyní zcela po zásluze ujímá vedení! Nutno poznamenat, že Orli to sehráli opravdu parádně, na začátku jejich akce stál Wolf, který šikovně přistrčil míč do běhu Jovićovi. Ten si to namířil do šestnáctky, zvedl hlavu a parádním pasem oslovil ANTEHO REBIĆE, jemuž už pouze stačilo trefit odkrytou branku soupeře.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 15. Rebić (Jović), 59. Russ (M. Wolf), 65. Falette, 67. M. Wolf (D. da Costa) – 57. Terodde (pen.), 74. Terodde (Risse)

    Karty:   49. Mascarell (FRN), 71. Russ (FRN) – 64. Meré (KLN)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 19:18.
    Eintracht Frankfurt: Hradecky – D. da Costa, Russ, Falette, Chandler – Hasebe (C), Mascarell – M. Wolf, K-P. Boateng (72. G. Fernandes), Rebić (82. Gaćinović) – Jović (58. Haller).
    Náhradníci: Zimmermann – G. Fernandes, Haller, Fabián, Gaćinović, Salcedo, Willems.

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – F. Sörensen, Meré, Heintz, Hector – S. Özcan, Höger, Lehmann (C) (71. Koziello), Jojić (58. Zoller) – J. Córdoba (64. Risse), Terodde.
    Náhradníci: Kessler – Maroh, Risse, Zoller, J.-K. Horn, C. Pizarro, Koziello.

    Rozhodčí: Daniel Siebert – Lasse Koslowski, Jan Seidel
    thejrc.org