NY Islanders – Detroit 7:6 (po pr.) | NY Rangers – Calgary 4:3 (kon.) | Washington – Columbus 4:2 (kon.)
Florida – Los Angeles 1:3 (kon.) | Carolina – Vancouver 4:1 (kon.) | Winnipeg – St. Louis 2:5 (kon.)
Dallas – Pittsburgh 4:3 (1:0 po s.n.) | Anaheim – Edmonton 3:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
4:2 (2:1, 2:1, 0:0)
Columbus Blue Jackets
Sobota 10.02.2018, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:07
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Artěmij Panarin – 2 min., vysoká hůl).
     
    58:22
    Devante Smith-Pelly se sice prosadil do prázdné branky, ale tato branka bohužel nemůže platit, protože se těsně před tím odpískál ofsajd!
     
    50:40
    Jakub Vrána a jeho velká šance! Od modré čáry se dostal do samostatného nájezdu a jeho střela zápěstím měl zřejmě letět mezi betony, ale rána se moc nepovedla a brankář zasáhl kvalitně.
     
    47:12
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Matt Niskanen – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    46:32
    Christian Djoos byl neskutečně blízko k páté brance domácího týmu! Těsně před brankou mu stačilo trefit odkrytou branku, ale brankář Sergej Bobrovskij se blýskl úžasným zákrokem lapačkou!
     
    37:53
    Seth Jones a rána z dobré pozice! Obránce vystřelil ihned poté, co obdržel kotouč. Braden Holtby dokázal zasáhnout a předvedl zákrok pravou lapačkou!
     
    37:31
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Tom Wilson – 2 min., podražení).
    26:06 Lars ELLER - 4:2
     
    26:06
    Washington právě vstřelil branku!
    A dvoubrankové vedení je na světě. První využitá početní výhoda v dnešním zápase, i přesto, že Washingtonu doposud moc nedařilo v přesilovkách. LARS ELLER obdržel ukázkovou přihrávku a dokázal kotouč procpat až do za záda brankáře. Asistence: T. J. Oshie.
     
    24:42
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Lukáš Sedlák – 2 min., vysoká hůl).
    24:38 Jay BEAGLE - 3:1
     
    24:38
    Washington právě vstřelil branku!
    A další gól v hostující brance! Washington ukázkově zakombinoval a před brankou se nacházel JAY BEAGLE a natřikrát dokázal prostřelit brankáře, ten se natahoval, co mohl, ale všechny pokusy prostě zlikvidovat nedokázal. Asistence: Devante Smith-Pelly, Chandler Stephenson.
     
    21:37
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Dean Kukan – 2 min., podražení).
    20:27 Artěmij PANARIN - 3:2
     
    20:27
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté navazují na branku z posledních sekund a vyrovnávají stav dnešního zápasu! Díky pohledné kombinaci měl ideální střeleckou pozici ARTĚMIJ PANARIN a dokázal kotouč dostat až za záda Bradena Holtbyho. Asistence: Seth Jones.
    19:58 Jevgenij KUZNĚCOV - 2:1
     
    19:58
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak tohle je neuvěřitelné! Těsně před koncem úvodní dvacetiminutovky se domácí dostávají do vedení! z rychlé akce bylo zakončení z levé strany, kde už číhál JEVGENIJ KUZNĚCOV a z první poslal kotouč do branky, brankář neměl šanci reagovat. Asistence: Lars Eller, Matt Niskanen.
     
    17:52
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Kuzněcov J.nesportovní cho – 2 min., nedovolené bránění).
     
    12:15
    Madison Bowey výborně tečoval kotouč těsně před hostujícím brankářem a měl, co dělat, aby včas zakročil, jeho beton byl ale správný čas na správném místě.
     
    08:49
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Nick Foligno – 2 min., držení).
    06:28 Pierre-Luc DUBOIS - 1:1
     
    06:28
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté se holt jen tak nedají a vyrovnovají skóre dnešního zápasu! Brankář Braden Holtby na této brance má rozhodně svůj podíl, nedokázal si dobře uhlídat trajektorii kotouče a rána PIERRA-LUCA DUBOISE proletěla mezi betony strážce domácí branky. Vývoj utkání může být ještě hodně zajímavý. Bez asistence.
    05:09 John CARLSON - 1:0
     
    05:09
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak to opravdu netrvalo moc dlouho a favorit dnešního zápasu se dostává do zaslouženého vedení! Evgeny Kuznetsov nejprve vyslal ránu na branku a dorážce se poté z bezprostřední blízkosti dostal JOHN CARLSON, který kotouč dotlačil až za záda brankáře. Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Jakub Vrána.

    Marek Jašek

    Branky a nahrávky: 6. Carlson (Kuzněcov, J. Vrána), 20. Kuzněcov (Eller, Niskanen), 25. Beagle (Smith-Pelly, Stephenson), 27. Eller (Oshie) – 7. Dubois, 21. Panarin (S. Jones)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Carlson, Djoos, Orlov (A), Niskanen (C), Bowey, Orpik – T. Wilson, Bäckström, Ovečkin – Kuzněcov (A), J. Vrána, Chiasson – Eller, Connolly, Smith-Pelly – Beagle, Stephenson, Oshie.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, Nutivaara, J. Johnson, D. Savard, Kukan (A) – Atkinson (C), Dubois, Panarin – N. Foligno, Wennberg, Bjorkstrand – J. Anderson, Dubinsky (A), Jenner – J. Jokinen, Sedlák, Calvert.

    Rozhodčí: Sutherland K. (Can), Luxmore T. (Can)
    thejrc.org