Benátky n/J – Přerov 3:2 (kon.) | Kladno – Litoměřice 1:4 (kon.) | K. Vary – Slavia 4:3 (kon.)
Ústí n/L – Havířov 2:7 (kon.) | Frýdek-M. – Kadaň 3:1 (kon.) | Třebíč – Motor ČB 2:1 (kon.)
Vsetín – Prostějov 5:1 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
LHK Jestřábi Prostějov
Sobota 10.02.2018, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezkou sobotu ze Vsetína. Na Lapači se dnes schyluje k velmi zajímavé bitvě a to mezi ofenzivně laděnými celky domácího Vsetína a hosta z Prostějova. Zatímco Jestřábi přijíždějí na Lapači již uklidnění jistotou play-off a jejich starosti teď míří k vybojování co nejvýhodnější pozice, Valaši musejí proti Hanákům bezpodmínečně bodovat, jinak by se jejich naděje na postup do play-off dostaly už opravdu do kritické fáze. Uvidíme tedy, zda se Vsetínu podaří vzkřísit naděje na postup do čtvrtfinále, a nebo zda se Prostějovu podaří upevnit čtvrtou pozici, zaručující start play-off na domácím půdě.
     
    LHK Jestřábi Prostějov Letka prostějovských Jestřábů je nyní ve vynikajícím letovém provozu. Jestřábi aktuálně drží sérii čtyř vítězství v řadě. Mezi cennými skalpy nechybí ani vysoké vítězství 7:2, které Hanáci vystříleli na úkor lídra z Českých Budějovic. Silná ofenzíva Prostějova se projevila také v dalším domácím utkání proti Benátkám nad Jizerou, Prostějov bez větších problému potvrdil roli favorita a Středočechy smazal z ledu v poměru 6:0. Kde však Jestřábi roli favorita neúplně potvrdili, byla Kadaň. Na ledě posledních Trhačů měli Prostějovští problémy a utkání dospělo až do prodloužení, kde se Hanákům nakonec podařilo zápas strhnout na jejich stranu. Po přesunu na domácí led pálil Prostějov opět ostrými, tentokrát to odnesl Frýdek-Místek, jenž si z Hané odvezl debakl 2:7.

    Prostějov se může pyšnit mimořádně produktivní hráči, vždyť trojice nejproduktivnějších hráčů WSM Ligy nosí na hrudi Jestřába. V první řadě jde o Tomáš Nouzu , jenž do sítě soupeřů nastřílel 21 branek a na dalších 34 přihrál, celkem tedy skvělých 55 bodů. Jen o bod méně má další prostějovský hráč, tentokrát Tomáš Divíšek, ten je s 23 brankami nejlepší střelec WSM Ligy a dalších 31 asistencí řadí prostějovského veterána hned na druhé místo v celkové produktivitě soutěže. Třetím do party je Jan Rudovský na bednu prvoligové produktivity jej vynesly především asistence, kterých obstaral už 47, nejlepší nahrávač soutěže se pak prezentuje také skvělými 30 trefami do sítě soupeřů. Defenzíva Prostějova má oporu v Marku Drtinovi, jenž zaznamenal 30 kanadských bodů za 6 branek a 24 asistencí. Brankoviště Prostějova střežil proti Frýdku-Místku Dominik Groh, jasnou jedničkou je však v jestřábím brankovišti Jakub Neužil.
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezoně:

    Vsetín i Prostějov jsou útočně laděná mužstva, a tak není divu, že ve vzájemných bitvách padá velké množství branek. Celkem už diváci Prostějova a Vsetína viděli ve vzájemných měření sil 24 branek, jen posuďte sami.

    Prostějov – Vsetín 5:4 (0:2, 3:1, 2:1)

    Vsetín – Prostějov 5:4sn (0:1, 2:3, 2:0 – 0:0)

    Prostějov – Vsetín 1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
     
    VHK ROBE Vsetín: Valaši se v závěru základní části trápí. Situaci měli ještě před nedávném ve vlastních rukou, pak ale přišla utkání, ve kterých Vsetínští pokaždé vedli nebo si vybudovali solidní náskok, o který však v závěrečných minutách utkání přišli. Právě to dostalo Vsetín do situace, kdy už musí spoléhat i na zaváhání konkurentů, především z Třebíče a Havířova. Aktuálně Vsetín ztrácí na kýženou osmičku šest bodů. Důvodem této ztráty je zpackané utkání na Slavii, kde Vsetín v polovině základní hrací doby vedl už 4:0, aby nakonec prohrál 4:5 a z Prahy odjel bez bodu. Utkání pravdy pak odehráli Valaši na domácím ledě proti Havířovu a podobně jako v Přerově, i tentokrát drželi vedení 3:2, které ztratily až v posledních minutách utkání, Slezané pak v prodloužení dokázali utkání otočit na svou stranu a odvezli si z Lapače dva body. Naposledy Vsetín nastoupil na ledě lídra v Českých Budějovicích. I zde Vsetínští začali dobře, v utkání dvakrát vedli, ale opět je zradila druhá polovina třetí třetiny, ve které Motor vsítil dvě branky a nakonec poslal Valachy domů s prázdnou po výsledku 2:4 z pohledu zelenožlutých.

    Vsetín podobně jako Prostějov prezentuje ofenzivní styl hry. Symbolem vsetínské útočné síly je David Březina, jenž se s počtem 20 branek řadí na 3. místo v tabulce střelců soutěže, se stejným počtem asistencí je stále nejproduktivnějším hráčem Vsetína. Hranici 30 kanadských bodů překročil ve Vsetíně také kapitán Jaroslav Markovič (10+22). Na poslední zápas v Prostějově určitě rád vzpomíná také Anatolij Protasenja, jenž na ledě Hanáků vsítil dvě branky, ale jeho start v dalším utkání proti Jestřábům je nadále nejistý. Problém Vsetína ovšem spočívá v defenzívě v čele s brankáři, krom Jaroslava Pavelky se ani jednomu maskovanému muži v zelenožlutém nepodařilo přesáhnout úspěšnost zákroků nad 90 %, jakoby brankářský post byl jakýmsi prokletím vsetínského týmu, přitom se určitě nedá říct, že by brankáři nebyli oporami týmu, stálou jedničku se ovšem Valachům nedaří najít. Produktivitu obránců vede dvojice Tomáš Frolo a Filip Dundáček, oba borci nastřádali 20 kanadských bodů, v kategorii +/- bodování se do čela dostal Ondřej Holomek, jenž má aktuálně 14 plusových bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Šurý (Jekel) – Dundáček, D. Krenželok, Ostrčil, Slováček, Janáček, Holomek, Frolo (A) – Karafiát, Illéš, Vávra – Protasenja, Kucharczyk (A), P. Beránek – Markovič (C), Kopta, Březina – Vítek, Šilhavý, Pokorný.

    LHK Jestřábi Prostějov: Groh (Neužil) – M. Drtina, D. Kolář, Ščotka, Havlík, Rašner, Mikliš – Starý, Divíšek (A), Nouza (A) – Dvořáček, Venkrbec (C), Rudovský – Fiala, Cetkovský, Z. Král – Nestrašil, Prokeš, Švarc – Zabloudil.

    Rozhodčí: Přikryl, Veselý – Lučan, Maštalíř.
     
    Hezký podvečer ze vsetínského Lapače, potemnělý stadion očekává nástupu obou celků. Prostějov dnes bude bojovat o upevnění elitní osmičky, domácí Vsetín chce ještě oživit naději na postup do play-off, na dálku však bude Valachy zajímat především utkání Třebíče s Českými Budějovicemi a také počínání Havířova v Ústí nad Labem. Valaši dnes potřebují nutně zvítězit, jinak se jejich situace stane kritická.
     
    Pískot vsetínských tribun doprovází nástup hostujících Jestřábů.
     
    A tradiční nástup domácích, vsetínské hokejisty doprovází do boje klubová hymna a také obrovský aplaus tribun.
     
    Vše je připraveno k zahájení utkání 48. kola mezi Vsetínem a Prostějovem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Utkání začalo, na úvodním vhazování byl sice úspěšnější hostující Divíšek, ale v útočném pásmu se ke kotouči dostal vsetínský Karafiát, obkroužil branku Prostějova a snažil se zavěsit k bližší tyči, Groh byl včas na místě.
     
    01:01
    Jestřábi otočili hru a jsou usazeni v útočném pásmu, kde se snaží založit kombinaci.
     
    01:27
    Slováček zatáhl kotouč do útočné třetiny a natáhl na sebe dva bránící hráče Prostějova, všiml si dobře najetého Beránka v mezikruží, jenž měl dostatek času na to, aby zamířil, jeho ránu však Groh vychytal pohotovým zákrokem lapačkou!
     
    02:22
    Markovičovi se nepodařilo udržet kotouč za brankou Prostějova a Jestřábi otáčejí hru.
     
    02:51
    Slibná šance také na straně Prostějova, Cetkovský přihrával do před branku Fialovi, ten však ztroskotal na betonech brankáře Šurého.
     
    03:02
    První vyloučení dnešního utkání, na trestnou lavici míří hráč Vsetína Ondřej Kopta, dvě minuty držení.
     
    03:10
    Vsetín se osvobozuje.
     
    03:38
    Znovu se Valachům podařilo vyhodit.
     
    03:50
    Vsetín zatím pověstnou prostějovskou přesilovou hru zvládá, kotouč je znovu v obranném pásmu Jestřábů.
     
    04:09
    Hostující Ščotka zavezl kotouč do útočného pásma a vystřelil skrz obránce, Šurý vyrazil.
     
    04:48
    Švarc vypálil z pravého kruhu jedovatou střelu, která se zastavila na brankové konstrukci.
     
    05:02
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    05:37
    Pokus o návrat do útočného pásma komplikuje Jestřábům ofsajd.
     
    06:16
    Vsetínu se nyní nepovedlo usadit v útočném pásmu, kotouč se snažil zachytit ještě Kopta na modré čáře, ale rozhodčí píská ofsajd.
     
    06:42
    Ščotka poslal kotouč do pravého křídla Rudovskému, jeho pokus však Šurý bez problému zachytil a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    07:16
    Prostějov zatím dobře střeží obranné pásmo, u nahozených kotoučů jsou jako první bránící hráči Hanáků, kteří mohou rychle odvracet hru.
     
    08:20
    Karafiát nyní poslal přihrávku od mantinelu Kucharczykovi, jenž v jízdě zakončoval bekhendem, zdálo se, že vsetínskému útočníkovi se podaří Grohovi změřit teplotu, ale prostějovský brankář nakonec našel kotouč ve své výstroji.
     
    09:08
    Od modré čáry vypálil prostějovský Mikliš, jeho projektil však k Šurému nedoputoval, neboť se zastavil ve skrumáží hráčů před vsetínskou brankou.
     
    09:27
    Kopta vedl útočnou akci Vsetína, předložil kotouč Březinovi, jenž se snažil střelou zápěstím z levého křídla překonat Groha, ten jeho pokus zneškodnil.
     
    10:14
    Březina ujížděl do přečíslení dva na jednoho společně s Markovičem, snažil se přihrávat, ale jeho snahu zablokoval hostující obránce.
     
    10:42
    Zakázané uvolnění Vsetína.
     
    11:09
    Pokornému se podařilo zachytit kotouč před útočnou modrou čárou a posla jej Šilhavému, jenž byl před Grohem už zcela sám, vsetínský útočník zkoušel kličku do bekhendu, ale prostějovský brankář dokázal svůj tým podržet!
     
    11:53
    Illéš nyní až překvapivě snadno projel mezi prostějovskými obránci a vystřelil, jeho střelu Groh nejprve vyrazil, ale vsetínský dravec si dojel pro dorážku a kotouč se svezl po brankové čáře prostějovské svatyně!
     
    12:32
    Vsetín přidává na aktivitě, Slováček nyní vybídl ke skórování Kucharczyka, jenž však z bezprostřední blízkosti trefil pouze připraveného brankáře Groha! Prostějovský brankář zatím opravdu drží svůj tým.
     
    12:37
    Jedna ze vsetínských fanynek byla nešťastně zasažena letícím pukem, přes ledovou plochu k ní spěchá první pomoc ze vsetínské střídačky, doufejme, že bude vše v pořádku.
     
    13:02
    Vsetín byl nyní mimořádně aktivní v útočném pásmu, ale tak trochu zbytečného faulu se dopustil Kucharczyk, jenž svůj tým oslabí na dvě minuty za podražení.
     
    13:08
    Vsetínu se podařilo okamžitě vyhodit.
     
    13:25
    A znovu se Valachům daří eliminovat hrozící nebezpečí.
     
    14:06
    Prostějovu se teď podařilo uzamknout Vsetínské v obranném pásmu, dělovou ránou od modré čáry se prezentoval Ščotka, Šurý jeho pokus vyrazil a následně se Vsetín dokázal osvobodit.
     
    14:52
    Domácím se podařilo přestěhovat hru do středního pásma, kde se bude momentálně vhazovat.
     
    15:02
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    15:25
    Prostějov pokračoval v útočné akci, Cetkovský vyzval ke střele Rašnera, jenž však vsetínskou branku vůbec netrefil.
     
    16:36
    Momentálně jsou oba celky ve svých kombinací nepřesné a hraje se převážně ve středním pásmu.
     
    16:58
    Kopta se snažil procpat do zakončení, ale jeho postup byl zastaven pohotovým zákrokem bránícího Havlíka.
     
    17:08
    Pokus Březiny z levého kruhu Groh dokázal vyrazit.
     
    18:10
    Vsetínská čtvrtá formace operuje v útočném pásmu, ale zatím se nedostala do střelecké příležitosti.
     
    18:21
    Zakázané uvolnění Prostějova.
     
    18:50
    Vsetínští nyní kazí přihrávky ve středním pásmu, což jim značně komplikuje opětovný návrat na výsostné území prostějovských Jestřábů.
     
    19:45
    Beránek vybojoval kotouč u mantinelu a snažil se jej poslat do přebrankového prostoru, tam však nikdo v zelenožlutém dresu nebyl a Prostějov odvrací hru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila první třetina utkání WSM Ligy mezi Vsetínem a Prostějovem. Po úvodních dvaceti minutách vládne na Lapači bezbrankový stav. Blíže k otevření skóre měli v úvodní periodě Valaši, kteří si vypracovali několik slibných příležitostí, ale pokaždé jejich snahu dokázal zastavit buď brankář Groh a nebo i troška štěstíčka na straně prostějovského maskovaného muže. Ovšem ani Jestřábi nezahálejí, v utkání doposud měli možnost dvou přesilových her, ale zatím se Hanákům nepodařilo prosadit. Uvidíme, jaký obraz hry nabídne prostřední dějství, které na Lapači vypukne v 18:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Odstartovala druhá třetina, tentokrát byl na vhazování úspěšnější vsetínský hráč.
     
    20:13
    Karafiát si dokázal najít cestu mezi prostějovskými obránci a rozjel se osamocen na Groha, zakončení mu však hrubě nevyšlo, neboť branku přestřelil!
     
    20:47
    Po souboji u mantinelu se něco stalo se zadním plexisklem, na místo jsou přivolání ledaři, aby plexisklo upevnili a mohlo se pokračovat ve hře.
     
    20:47
    Problém se stále nepodařilo vyřešit, a tak hráči obou celků krouží po ledové ploše.
     
    20:51
    Konečně se pokračuje ve hře, ihned po buly pálil Slováček, Groh si kotouč našel a ukryl ve své lapačce.
     
    21:05
    Zakázané uvolnění Prostějova.
     
    21:52
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši dokázali v úvodu druhé třetiny Prostějov zatlačit a těží z toho vedoucí branku! Kotouč vedl po levém křídle Beránek, jenž jej posla do skrumáže hráčů před brankou, kde se nejlépe orientoval ONDŘEJ HOLOMEK, jenž otevřel skóre dnešního utkání. Asistence: Petr Beránek.
     
    22:32
    Vsetín pokračuje v aktivitě v útočném pásmu a snaží se vymyslet další akci vedoucí ke druhé brance.
     
    23:03
    Nádherný pas v podání Krenželoka, který na modré čáře obdržel Karafiát, jenž podruhé v této třetině upaloval na Groha, trefil však pouze připraveného prostějovského brankáře!
     
    23:15
    Vsetín si v utkání zahraje první přesilovou hru, dvě minuty za napadení fasuje Daniel Kolář.
     
    23:54
    Vsetínská kombinace ztroskotala na hokejce bránícího hráče, Valaši musejí začít znovu.
     
    24:11
    Starému se podařilo vyvést kotouč do středního pásma a Jestřábi mohou vystřídat.
     
    24:33
    Kucharczyk poslal kotouč do jízdy Beránkovi, jenž se snažil Groha překonat bekhendem, prostějovský brankář ovšem jeho pokus dokázal vyrazit.
     
    25:09
    Dundáčkovi kotouč přeskakuje hůl a kotouč míří až k Šurému.
     
    25:15
    Prostějov hraje v plném počtu.
     
    26:11
    Cetkovský se nyní dostal s kotoučem do útočného pásma, zkusil bekhend, ale kotouč byl sražen do ochranné sítě a Šurý ani nemusel zasahovat.
     
    26:23
    Po ráně Fialy dorážel do vsetínského brankoviště ještě Cetkovský, domácí brankář však měl kotouč už přikrytý pod svou rukavicí a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    26:50
    Vsetín otočil hru a kotouč se dostal ke Karafiátovi, jenž pálil z mezikruží, ale ani tentokrát mladičký útočník Vsetína na Groha nevyzrál.
     
    27:41
    Vsetín nyní nepřesný ve středním pásmu, kde jeho kombinace troskotá.
     
    28:07
    Nyní už jsou Valaši usazeni v útočném pásmu.
     
    28:38
    Slibná příležitost Prostějova, Nestrašil si všiml před brankou Venkrbce, jenž si kotouč zpracoval, ale na Šurého nevyzrál, ten proti prostějovskému útočníkovi zasáhl betonem.
     
    29:21
    Prostějovští se nadechovali k náporu, ale nyní se budou muset bránit, neboť útočného faulu se dopustil Radek Prokeš, dvě minuty sekání.
     
    29:41
    Hanákům se zatím daří držet kotouč mimo vlastní obranné pásmo, Vsetín se ještě nedostal k možnosti zaútočit.
     
    30:25
    Přesilová hra se Valachům vůbec nedaří, Jestřábi nyní s ledovým klidem osvobodil Venkrbec.
     
    31:05
    Nyní se Vsetínu podařilo usadit v útočné třetině, dvakrát nahazoval kotouč Krenželok, ale ani jednou nebyl přesný.
     
    31:21
    Prostějov v plném počtu.
     
    31:58
    Krenželok zachytil letící kotouč ve středním pásmu a poslal jej do jízdy Koptovi, ten to zkoušel střelou zápěstím z levého kruhu, ale branku minul a kotouč letí až na zadní plexisklo.
     
    32:35
    Kopta se po individuální akci dostal znovu do zakončení, tentokrát to zkoušel z ostřejšího úhlu, ale Groh měl dobré postavení a jeho pokus bez problému zlikvidoval.
     
    33:12
    Prostějovská elitní formace se marně snaží usadit v útočném pásmu, vsetínští obránci jsou rychle u puku a dobře brání.
     
    33:30
    Rozhodčí nyní vylučuje na obou stranách, do ostřejší výměny názoru se dostali vsetínský David Vítek a prostějovský Alex Rašner, oba hráči jsou potrestání za hrubost. Hrát se bude ve čtyrech na obou stranách.
     
    33:53
    Havlík obdržel kotouč na modré čáře a vystřelil, jeho přízemní pokus k tyči Šurý zachytil ve své rukavici a vhazovat se bude před vsetínskou brankou.
     
    34:11
    Hra ve čtyrech zatím více svědčí Prostějovu, ten je usazen v útočném pásmu a kombinuje.
     
    34:43
    Vsetín se nyní dostal do několika šancí! Vše začalo pasem Karafiáta na Beránka, jenž ujížděl sám na Groha, ten kotouč vyrazil a k dorážce se dostal ještě Markovič, ale ani on nedokázal kotouč ideálně trefit, vše pak vyvrcholilo pokusem Krenželoka, který Groh ukryl ve své výstroji.
     
    35:16
    Na druhé straně se snažil prosadit důrazem Mikliš, Šurý vyrazil a z následného protiútoku zaútočil Kucharczyk, jenž upaloval do přečíslení dva na jednoho společně se Slováčkem, druhý jmenovaný obdržel přihrávku a zakončoval z voleje, ale trefil pouze boční síť!
     
    35:30
    Oba celky hrají v plném počtu.
     
    36:30
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši se dostávají do dvoubrankového vedení! Vsetínští nyní s lehkostí prošli do útočného pásma, kde pohledně kombinovali, nakonec si kotouč sebral Holomek, jenž obkroužil branku a nahodil kotouč na prostějovskou branku, Groh jeho nahození vyrazil, ale pouze na hůl JAROSLAVA MARKOVIČE, jenž nekompromisně zavěsil pod víko. Asistence: Ondřej Holomek.
     
    37:01
    Prostějov se snaží o kontakt, ale bekhend Cetkovského byl i tentokrát až příliš vysoký.
     
    37:25
    Nouza se nyní dostal s kotoučem za branku Vsetína, nikoho ze spoluhráčů ovšem nemohl najít, a tak nabruslil do zakončení, ale rozvlnil pouze boční síť.
     
    37:54
    Prostějov se snaží o kontakt, z levého křídla vypálil Starý, Šurý úspěšně zasáhl.
     
    38:13
    Slováček si nyní nedovoleně počínal při bránění Rudovského, vsetínský obránce fasuje dvouminutový test za podražení.
     
    38:43
    Jestřábi nyní svírali Valachy v obranném pásmu a od modré čáry vypálil Drtina, kotouč však skončil až v ochranné síti a nyní se debatuje, zda se bude vhazovat před Šurým a nebo ve středním pásmu.
     
    38:43
    Rána Drtiny do ochranné sítě byla čistým průstřelem, a tak se hra stěhuje do středního pásma.
     
    39:04
    Po přihrávce Rudovského se kotouč dostal k Divíškovi, jenž jen poslal mimo ledovou plochu, hra se znovu stěhuje do středního pásma.
     
    39:42
    Divíšek nyní vyzval ke střele Drtinu, ten jedovatou střelou prověřil Šurého, od nějž se kotouč odrazil na hůl Rudovského, na něj již zívala prázdná vsetínská brána, ale prostějovský borec trefil pouze boční síť!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme byli svědky dvou branek, které padly do prostějovské sítě. Valachům se podařilo v úvodu druhé třetiny zařadit vyšší rychlostní stupeň a byla z toho vedoucí branka. Vsetín měl v první polovině druhého dějství více ze hry, tvořil si další slibné příležitosti, navíc měl k dispozici dvě početní výhody, ale druhou branku přidal až ve 37.minutě Markovič. Jestřábi se následně začali snažit o kontaktní branku, v závěru druhé třetiny si vytvořili mírný tlak, který byl poté umocněn početní výhodou, ve které měl slibnou příležitosti Rudovský, ale odkrytou vsetínskou klec netrefil. Utkání je však stále otevřené a Prostějov bude chtít určit v závěrečné třetině udělat vše pro to, aby oživil naděje na tříbodový zisk ze vsetínského Lapače. Třetí třetina odstartuje na Lapači v 19:15.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Vsetín kompletní.
     
    40:27
    Jestřábi po vhazování okamžitě vyrazili do útočného pásma.
     
    41:37
    Jestřábi jsou v úvodu třetí třetiny mimořádně aktivní a okupují obrannou třetinu Vsetína.
     
    42:24
    Mikliš nahodil kotouč od modré čáry, letící puk se snažil usměrnit Divíšek, ale puk si nakonec vybral směr mimo vsetínskou branku.
     
    43:26
    Zakázané uvolnění Prostějova.
     
    43:37
    Spolupráce Beránka s Kucharczykem, druhý jmenovaný trefil z mezikruží tyč!
     
    44:02
    Drtina si nyní sjel od modré čáry do mezikruží, odkud to zkoušel bekhendem, Šurý vyrazil.
     
    44:35
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Skvělá individuální akce v podání vsetínského kanonýra DAVIDA BŘEZINY, jenž dokázal kličkou napálit prostějovskou obranu a z mezikruží prostřelil Groha mezi betony. Asistence: Jaroslav Markovič, Ondřej Kopta.
     
    45:06
    Možnost pro Prostějov, dvě minuty za nedovolené bránění fasuje Frolo.
     
    45:39
    Nouza dostal nabito na modrou čáru, jeho ostrou ránu dokázal Šurý vyrazit, Prostějov pokračuje v kombinaci.
     
    45:48
    Vsetínský brankář nyní zůstává otřesen v brankovišti.
     
    45:48
    Situace se vsetínským brankářem nevypadá moc dobře, k Šurému je přivolán zdravotnický personál.
     
    45:48
    Zdá se však, že vsetínský brankář bude moct pokračovat ve hře.
     
    45:57
    Vsetínský Holomek vyhazuje kotouč až k Grohovi.
     
    46:24
    Kucharczyk se nyní obětavě položil do rány Krále, Hanáci ovšem pokračují v akci.
     
    46:44
    Valaši vyhazují.
     
    47:00
    Nádherná kombinace v podání Jestřábů, Divíček posla kotouč do mezikruží Rudovskému, jenž vyšperkoval pozici pro Dvořáčka, ten okamžitě pálil z voleje, rána mu i náramně sedla, ale skvěle se stačil přemístit i vsetínský brankář Šurý, jenž pohotovým zákrokem zabránil jisté brance!
     
    48:24
    Markovič se snažil znovu najet do slibné střelecké pozice, ale na poslední chvíli mu zakončení znemožnil prostějovský obránce.
     
    48:54
    Venkrbec dokázal vystihnout vsetínskou rozehrávku a odhodlal se ke střele, zamířil k tyči, kde však byla první lapačka vsetínského brankáře.
     
    49:13
    Beránek nyní vybídl k samostatnému úniku Protasenju, ten však nějak vycítil, že na zformování ideálního zakončení už to nebude, a tak obkroužil branku, kotouč se mu však zasunout do brány nepodařilo.
     
    49:34
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši navyšují svůj náskok a vedou už o čtyři branky! Prostasenja si všiml dobře najíždějícího RADIMA OSTRČILA, jenž se s kotoučem dostal do mezikruží, odkud propálil brankáře Groha. Asistence: Anatolij Protasenja, Radim Kucharczyk.
     
    50:03
    Zakázané uvolnění.
     
    50:34
    Rašner postupoval po levém křídle, jeho rána však byla zablokována bránícím Frolem.
     
    51:02
    Janáček přenechal na modré čáře kotouč Karafiátovi, jenž si z levého křídla sjížděl do slibné střelecké pozice, ale vsetínskému útočníkovi dnes není souzeno, tentokrát branku přestřelil.
     
    51:50
    Opět se píská zakázané uvolnění Prostějova.
     
    51:56
    Ostrčil ihned po buly nahazoval kotouč na prostějovskou branku, Groh jeho pokus vyrazil svou vyrážečkou, ale Valaši jsou nadále na kotouči.
     
    52:36
    Pohledná akce Vsetína! Dundáček vyvezl puk z vlastního obranného pásma, přihrávkou přes šíří pásma vyzval ke skórování Březinu, ale vsetínskému snajprovi tentokrát vystavil stopku pohotový Groh!
     
    53:24
    Prostějovský Fiala se nyní pokoušel o snižující branku, dokázal dostat vsetínské obránce za svá záda, ale na brankáře Šurého už vyzrát nedokázal, ten je dnes spolehlivým mužem vsetínské defenzívy.
     
    54:18
    Vsetín se znovu snaží usadit v útočném pásmu, Valaši jsou evidentně při chuti, kdo by také nebyl, když vede 4:0.
     
    55:27
    Šurý dnes opravdu chytá skvělý zápas, kombinace Rudovského a Dvořáčka byla skvěle sehraná, ale vsetínský brankář dnes svou branku uzamkl.
     
    55:40
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Nyní jsme ovšem byli svědky dokonale sehrané akce na straně Vsetína. Slováček zavezl kotouč do útočné třetiny předal jej Prostasenjovi a ten našel výborně postaveného DAVIDA BŘEZINU, jenž svou druhou brankou v dnešním utkání posílá Valachy do pětibrankového trháku. Asistence: Anatolij Protasenja, Ondřej Slováček.
     
    56:44
    Vsetín tentokrát nepřesný v rozehrávce, puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    57:05
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov se dočkal čestné branky a vsetínský brankář Šurý si dnes čisté konto nepřipíše. Oproti předešlým příležitostem Prostějova však byla tato branka velmi šťastná. ALEX RAŠNER z ostrého úhlu nahodil kotouč na branku, a vsetínskému brankáři puk propadl do branky. Asistence: Jiří Cetkovský.
     
    57:34
    Vsetínské publikum si ovšem nenechalo zkazit náladu a pověstným chorálem vysoký jalovec předčasně slaví vítězství.
     
    57:48
    Lapač byl nyní svědkem pěstního souboje mezi vsetínským Illéšem a prostějovským Havlíkem, těžko říct, kdo byl vítězem, oba borci skončili na ledě a oba také fasují shodné tresty 2+2 minuty za hrubost.
     
    58:30
    Kucharczyk nabil na střelu z úhlu Beránkovi, jeho pokus dokázal Groh zachytit a rozehrál svým spoluhráčům, kteří však vzápětí o kotouč přišli, ke střele se dostal Ostrčil a prostějovský brankář tentokrát přerušil hru.
     
    59:16
    Valaši už v poklidu kontrolují čtyřbrankový náskok, diváci na tribunách po delší době slaví domácí vítězství svých oblíbenců.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni:

    Jan Ščotka (PRO)

    Michal Šurý (VSE)
     
    Je dobojováno, domácí Valaši dnes slaví důležité vítězství, které jim i nadále přiživuje naději na konečný postup do play-off. Valaši si budou muset ještě počkat na konečný výsledek z Třebíče, ale jisté je, že jsou stále ještě ve hře. Vsetín ve třetí třetině definitivně dokázal rozhodnout, když odskočil až na 5:0, je pravda, že Jestřábi se v úvodu závěrečné periody snažili s vývojem zápasu ještě něco udělat, ale branka na 3:0 byla dnes nejspíš rozhodující. Je třeba poděkovat také fanouškům obou táborů, kteří dnes na Lapači vytvořili skvělou atmosféru. Já se s vámi pro dnešek loučím, děkuji vám za pozornost při sledování dnešního přenosu a přeji vám ze Vsetína příjemný zbytek večera i víkendu. (19:50:27)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 22. Holomek (P. Beránek), 37. Markovič (Holomek), 45. Březina (Markovič, Kopta), 50. Ostrčil (Protasenja, Kucharczyk), 56. Březina (Protasenja, Slováček) – 58. Rašner (Cetkovský)


    VHK ROBE Vsetín: Šurý (Jekel) – Dundáček, D. Krenželok, Ostrčil, Slováček, Janáček, Holomek, Frolo (A) – Karafiát, Illéš, Vávra – Protasenja, Kucharczyk (A), P. Beránek – Markovič (C), Kopta, Březina – Vítek, Šilhavý, Pokorný.
    LHK Jestřábi Prostějov: Groh (Neužil) – M. Drtina, D. Kolář, Ščotka, Havlík, Rašner, Mikliš – Starý, Divíšek (A), Nouza (A) – Dvořáček, Venkrbec (C), Rudovský – Fiala, Cetkovský, Z. Král – Nestrašil, Prokeš, Švarc – Zabloudil.

    Rozhodčí: Přikryl, Veselý – Lučan, Maštalíř

    Diváci: 2792
    thejrc.org