Olomouc – Vítkovice 4:9 (kon.) | Královské Vinohrady – Panthers 3:8 (kon.) | Ostrava – Jičín 17:5 (kon.)
konec
FBS Olomouc
4:9 (0:2, 1:3, 3:4)
1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota 10.02.2018, 18:00 • SH Čajkaréna - Olomouc • Extraliga žen • 19. kolo
     
    S konstatováním že dnešní utkání sledovalo 101 diváků se svámi loučím, přeji všem pěkný zbytek víkendu a zase někdy příště na počtenou. (20:04:11)
     
    Dnešní vcelku napínavé utkání je u konce a vítězně z něj odjíždějí hráčky z Ostravy. Nejdůležitějším momentem v utkání byla jednoznačně zhruba 50-51. minuta, ve které hostující hráčky utekly těm domácím o 3 branky. Ve třetí třetině se na domácí straně prosadila v 44. Lucie Cholinská, 46. Petra Mandátová a ve 48. minutě Tereza Reimerová. Na straně hostí se ve 41. trefila Hana Koníčková, 54. Justyna Krzywaková, 56. Petra Hložánková a v 58. minutě uzavřela svůj hat-trick v zápase Hana Koníčková.

    Hráčky utkání:
    domácí: Lucie Cholinská (1+1)
    hosté: Justyna Krzywakova (2+2)

    Poměr střel ve třetí třetině:
    FBS Olomouc – 9
    1.SC TEMPISH Vítkovice – 13

    Poměr střel celkem:
    FBS Olomouc – 16
    1.SC TEMPISH Vítkovice – 32
     
    Komentáře po utkání z obou stran:
    Komentář trenéra hostí (Richard Urban)
    Dneska mě Olomouc překvapila, hrála pěkný florbal, kdy nám nenechávaly moc místa na naší útočné polovině. Nicméně i přesto beru alespoň to, že se nám povedlo vyhrát všechny třetiny. Děkuji soupeři za zápas a přeji hodně štěstí do dalšího průběhu sezóny.

    Komentář trenéra domácích (Petr Dadej)
    Dnes jsme proti Vítkovicím předvedli mimo několik sekvencí naivní výkon a díky zbytečným chybám jsme si soupeře nechávali pravidelně odskakovat. Holky zaslouží pochvalu za návrat do zápasu ve třetí třetině, který byl bohužel zastaven oslabením, které rozhodlo o závěru zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Toto utkání již má jasného vítěze a hostující hráčky si kráčí pro další 3 body do tabulky.
     
    57:57
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Devátá branka v síti domácích! Martináková nahrávala ze vzduchu na HANU KONÍČKOVOU a ta opět ze vzduchu dokázala skórovat. Asistence: Natálie Martináková – 4:9.
     
    55:57
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    To je neskutečné, tato hráčka je snad u všeho. Hložánkové se sice nepodařilo překonat brankářku, na následnou střelu JUSTYNY KRZYWAKOVÉ již Franková nestačila. Asistence: Petra Hložánková – 4:8.
     
    54:48
    Pavlíková teď osvobodila Olomouc z tlaku. V hokeji, který jsem již dnes komentoval je tato situace nazývána "zakázaným uvolněním", ale ve florbale se pouze pokračuje dál ve hře.
     
    53:23
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Oslabení sice domácí hráčky zvládly, ale cca minutu po jeho ukončení Ostravanky opět odskakují. Ivana Šupáková přihrála dnes velmi aktivní JUSTYNĚ KRZYWAKOVÉ, a ta se nemýlila. Asistence: Ivana Šupáková – 4:7.
     
    52:18
    Enenkelová to zkusila, ale Martina Franková v domácí bráně si s touto situací dokázala poradit.
     
    51:49
    Klapitová se dostala v přesilové hře ke střele z první v dobré pozici, ale trefila pouze tyč!
     
    50:42
    Vítkovické hráčky jsou již v plněm počtu a začíná jejich přesilovka.
     
    50:26
    Vyloučení v týmu FBS Olomouc (Kateřina Peterková – 2 minuty, Nedovolená vzdálenost).
     
    49:48
    Suchánková se od mantinelu vytočila až ke střele, ale její pokus mířil tentokrát nad.
     
    48:42
    Vyloučení v týmu 1. SC TEMPISH Vítkovice (Justyna Krzywaková – 2 minuty, Blokování soupeřovy hole).
     
    48:42
    Tentokráte se však připomněly hostující hráčky. Romana Žurková vystřelila z větší dálky a Franková její střelu jen vyrazila do rohu.
     
    47:55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A to, že Olomoučanky jsou na koni, je jedna veliká pravda! Lucie Cholinská potáhla míček po lajně a nahrála na střed nepokryté TEREZE REIMEROVÉ, která se s míčkem nepárala a vsítila již čtvrtou branku svého týmu. Asistence: Lucie Cholinská – 4:6.
     
    46:00
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak toto je velmi netradiční branka, která způsobuje, že domácí jsou mírně na koni. PETRA MANDÁTOVÁ podstoupila buly s protihráčkou v rohu hřiště a záhadným způsobem míček skončil až za zády gólmanky Příleské. Bez asistence – 3:6.

    Kryštof Škodák

    Branky a nahrávky: 29. Reimerová (Oháňková), 44. Cholinská (Suchánková), 46. Mandátová, 48. Reimerová (Cholinská) – 10. Enenkelová (Klapitová), 13. Koníčková (Martináková), 25. Niemcová (Krzywaková), 32. Ferenčíková (Ďuríková), 39. Krzywaková (Hložánková), 41. Koníčková (Husková), 54. Krzywaková (Šupáková), 56. Hložánková (Krzywaková), 58. Koníčková (Martináková)


    FBS Olomouc: Franková – Mandátová, Podroužková, Peterková, Pejzlová – Sklenářová, Rozenbergová, Pařízková – Pavlíková, Suchánková, Tomanová – Oháňková, Horáčková, Šablaturová – Reimerová, Cholinská.
    1. SC TEMPISH Vítkovice: Kubíčková (Příleská) – Hložánková, Kolářová, Halfarová, Niemcová, Klapitová, Koníčková, Theimerová, Ďuríková – Žurková, Ferenčíková, Enenkelová – K. Kociánová, Šupáková, Husková – Boľová, Planková, Martináková – Krzywaková.

    Rozhodčí: Michal Prouza – Petr Rogowski

    Diváci: 101
    ocianews.com