Boston – Buffalo 2:4 (kon.) | Toronto – Ottawa 6:3 (kon.) | Montreal – Nashville 2:3 (0:1 po s.n.)
Columbus – New Jersey 6:1 (kon.) | Tampa – Los Angeles 4:3 (kon.) | Carolina – Colorado 3:1 (kon.)
Arizona – Philadelphia 3:4 (1:2 po s.n.) | Minnesota – Chicago 3:0 (kon.) | San Jose – Edmonton 6:4 (kon.)
St. Louis – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Winnipeg – NY Rangers 1:3 (kon.) | Washington – Detroit 4:5 (po pr.)
Dallas – Vancouver 0:6 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
6:3 (3:0, 1:1, 2:2)
Ottawa Senators
Neděle 11.02.2018, 01:00 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:58
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Jean-Gabriel Pageau – 2 min., sekání).
     
    59:33
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Derick Brassard – 2 min., nesportovní chování).
    58:38 Patrick MARLEAU - 6:3
     
    58:38
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Za vyhozeným pukem spěchal Karlsson, který se natlačil před Marnera. Ten však v útočném pásmu obránce Ottawy zaměstnal na tolik, že přijíždějící PATRICK MARLEAU mohl v pohodě zahrát volný kotouč do prázdné branky. Asistence: Mitchell Marner.
    53:32 Ryan DZINGEL - 5:3
     
    53:32
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté se nevdávají a potřetí v dnešním zápase snižují na dvoubrankový rozdíl. Střelu z levé strany zastavil před brankou Dermott, ale v kombinaci dále pokračovali Senators. Ke střele z vrchu mezikruží se dostal RYAN DZINGEL, který nejprve trefil do rány padajícího Bozaka, ale podruhé už Andersena prostřelil. Asistence: Jean-Gabriel Pageau a Mark Borowiecki.
    49:12 Senators nedokázali dorazit Brassardovu přihrávku za Andersenova záda.
     
    49:12
    Velká šance Senators! Přihrávku na levé křídlo dostal Brassard, který si vytáhl Andersena až k levé tyči. Následně se snažil prostrčit puk na zaskočeného Claessona, ke kterému se vzápětí stáhla dvojice bránících hráčů.
     
    45:57
    Matthews přihrávkou našel před brankou zcela volné Nylandera, kterému v zásadním momentu přeskočil puk čepel hole!
    42:29 Nazem KADRI - 5:2
     
    42:29
    Toronto právě vstřelilo branku!
    To je velká smůla pro hosty. Po nepřesné rozehrávce se dostal na puk Mitchell Marner, který naservíroval puk před bránícím Karlssonem mezi kruhy najíždějícímu NAZEM KADRIMU, který se po přesném zakončení dočkal branky v tomto zápase. Asistence: Mitchell Marner a Patrick Marleau.
    42:15 Těsný zákrok Andersena.
     
    42:15
    Hodně blízko druhé branky v zápase byl Brassard! Ten si vzal puk po střele od modré čáry za brankou domácích a snažil se zakončit u pravé tyče! Tam na poslední možnou chvíli zakročil Andersen.
    40:45 Derick BRASSARD - 4:2
     
    40:45
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Úvod závěrečné dvacetiminutovky začínají Senators skvěle! Mark Stone nabil Dionu Phaneufovi na modré čáře, jehož prudkou střelu z nápřahu před Andersenem tečoval DERICK BRASSARD, díky čemuž prošel kotouč pod vyrážečkou brankáře Leafs. Asistence: Dion Phaneuf a Mark Stone.
    33:51 James van Riemsdyk - 4:1
     
    33:51
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a ujímají se zpět tříbrankového vedení. Z ostrého úhlu u pravé tyče nastřelil Mitchell Marner puk do těl Ceciho a JAMESE VAN RIEMSDYKA, od něhož se po přezkoumání odrazil kotouč za brankovou čáru. Asistence: Mitchell Marner a Morgan Rielly.
     
    32:58
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Tom Pyatt – 2 min., držení).
     
    32:53
    Rychlý protiútok Torontu málem přinesl ovoce v podobě čtvrté branky! Kadri od pravého hrazení poslal žabičku na najíždějícího Marleaua z druhé vlny, který napálil puk pouze do Chabotovy hole.
    32:02 Slibnou střelu Stona vyrazil Andersen betonem.
     
    32:02
    Smith z pravého kruhu poslal pas na protější kruh, kde pálil z první k levé tyči Stone. Tomu chybělo pár centimetrů do výšky, aby přestřelil položený beton přesouvající se ho Andersena.
     
    29:55
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Ron Hainsey – 2 min., podražení).
    28:32 Johnny ODUYA - 3:1
     
    28:32
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté se přeci jen dočkali a snižují! Dvě přihrávky a střela, až takhle je to jednoduché. Thomas Chabot z obranné třetiny přihrál na útočnou modrou, kde byl Mark Stone. Ten poslal puk na levou stranu rozjetému JOHNNYMU ODUYOVI, jenž svou střelu z nápřahu poslal ke vzdálenější pravé tyči. Asistence: Mark Stone a Thomas Chabot.
    22:24 Kadri z mezikruží minul branku.
     
    22:24
    Marleau našel z pravého rohu najetého Kadriho, který z mezikruží poslal kotouč z první těsně vedle levé tyče!
    21:40 Nájezd Kadriho pro průnikové přihrávce a následné dorážky.
     
    21:40
    Obrovské šance Toronta! Nejprve se za obranu hostí dostal Kadri, který se snažil roztáhnout Condona a prostrčit mu kotouč mezi betony. Následně se ještě dostal snad ke třem dorážkám, který Condon musel vyrazit.
     
    17:19
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Mark Borowiecki – 2 min., držení).
    15:22 Karlssona na poslední chvíli zablokoval Bozak.
     
    15:22
    Na pravém křídle se udělal prostor pro Duchena, který to nemyslel vůbec špatně. Nahozený puk do prostoru brankoviště blokovaný Karlsson nedokázal sklepnout za brankovou čáru.
     
    14:10
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Chris DiDomenico.
     
    13:24
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Jake Gardiner – 2 min., hákování).
     
    11:30
    Střídání v týmu Ottawa Senators: ze hřiště odchází Craig Anderson, přichází Mike Condon.
    11:30 Mitchell MARNER - 3:0
     
    11:30
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tohle už je pro Senators varovný signál! Karlsson propadl ve střední třetině, díky čemuž zavezl puk do útočného pásma Nazem Kadri, který zadovkou našel Patricka Marleaua. Ten přenesl hru na pravou stranu, kde byl rozjetý MITCHELL MARNER. Dvacetiletý mladík po zpracování poslal kotouč za brankovou čáru nad Andersonovým betonem. Asistence: Patrick Marleau a Nazem Kadri.
    09:25 Auston MATTHEWS - 2:0
     
    09:25
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Leafs navyšují své vedení na dvoubrankový rozdíl! V tlaku se dobře zorientoval William Nylander, který zadovkou poslal do zakončení nejproduktivnějšího hráče Toronta AUSTONA MATTHEWSE. Ten si na středu levého kruhu stáhl puk pod sebe a vzápětí vyslal nechytatelnou střelu přesně k pravé tyči. Asistence: William Nylander.
     
    09:09
    Kotouč si po zadovce převzal Pääjärvi, jehož prudkou střelu tečoval do Andersenova betonu Stone.
    01:55 Mitchell MARNER - 1:0
     
    01:55
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí Leafs se ujímají vedení! Po špatném odehrání puku se do šance dostal MITCHELL MARNER, který využil prostoru na vnitřní straně pravého kruhu, odkud svižnou střelou zápěstím rozvlnil síť za zády Andersona! Bez asistence.
    00:28 Šance Riemsdyka.
     
    00:28
    Riemsdyk si nabruslil přímo před branku, kde se snažil propašovat kotouč za brankovou čáru mezi betony Andersona! Zezadu mu sáhl do puku jeden z bránících hráčů. Brankář Senators si připisuje hned v úvodu důležitý zákrok.

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 2. Marner, 10. Matthews (W. Nylander), 12. Marner (Marleau, Kadri), 34. J. van Riemsdyk (Marner, Rielly), 43. Kadri (Marner, Marleau), 59. Marleau – 29. Oduya (Mark Stone, Chabot), 41. Brassard (Phaneuf, Mark Stone), 54. Dzingel (Pageau, Borowiecki)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly, Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Dermott, C. Carrick – Hyman, Matthews, W. Nylander – Marleau, Kadri, Marner – J. van Riemsdyk, Bozak, Co. Brown – Komarov, D. Moore, Kapanen.
    Ottawa Senators: C. Anderson (12. Condon) – Oduya, E. Karlsson, Phaneuf, Ceci, Chabot, Borowiecki, Claesson – Hoffman, Duchene, White – Dzingel, Brassard, Mark Stone – Z. Smith, Pageau, Pyatt – Pääjärvi, DiDomenico.
    thejrc.org