Litoměřice – Přerov 4:6 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
4:6 (1:0, 1:2, 2:4)
HC ZUBR Přerov
Neděle 11.02.2018, 16:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím Vás u 49. kola hokejové WSM ligy. V rámci této předehrávky se proti sobě postaví týmy z opačných konců tabulky, přičemž paradoxně tomu nižšímu, kterým je HC Stadion Litoměřice se proti hostům HC ZUBR Přerov daří daleko více.
     
    HC Stadion Litoměřice

    Kališnický tým podává celkem nevyrovnané výkony. Na jednu výhru obvykle následuje jedna prohra. Ovšem i přesto, že play-off už je spíše v teoretických představách, dokáží litoměřičtí zabojovat a ovládnout utkání nad jedním z favoritů, jako je Kladno. Navíc na jeho vlastním ledě.
     
    HC ZUBR Přerov

    Hanáci jsou jedním z překvapení letošní sezóny WSM ligy. Nějaký čas se dokonce drželi na čele tabulky. V současné době se dělí o čtvrté místo spolu s rivalem z Prostějova a pražskou Slavií. Všichni tři mají shodně 83 bodů a všichni tři shodně podlehli svému soupeři z minulého kola. V případě Přerova to byly středočeské Benátky.
     
    Vzájemné zápasy letošní sezóny

    7.10., 10. kolo: Přerov – Litoměřice 0:2
    17.11., 23. kolo: Litoměřice – Přerov 4:2
    4.1., 36. kolo: Přerov – Litoměřice 8:3
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Wolf) – Smetana, Jeřábek, Jebavý, M. Jandus, L. Chalupa, D. Málek – Kusý, J. Veselý, Voženílek – Komárek, J. Šimeček, Stříbrný – R. Pilař, Miškář, R. Pavlík – M. Havelka, Hanták, Zajan.

    HC ZUBR Přerov: Šimboch (Klimeš) – R. Černý, Chmelíř, Běhal, M. Novotný, Pala, Malina, Gazda – Goiš, T. Sýkora, Šlahař – Milan Procházka, Pšurný, Fryšara – Š. Kratochvíl, M. Kratochvíl, Plášek – Tomaník, F. Dvořák.

    Rozhodčí: Luczków, Sýkora – Toman, Coubal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Úvodní puk získali litoměřičtí hokejisté. Od Michajlova pak rozehráli postupnou kombinaci směrem do útočného pásma.
     
    01:10
    Od modré čáry zakončil přerovskou kombinaci Jiří Běhal. Prudkou střelu Michajlov krásně sevřel přímo do lapačky.
     
    01:52
    Litoměřičtí vyjeli od vhazování před vlastním gólmanem na opačný konec hrací plochy. Jako předvoj vyslali osamocený kotouč, pro který si Šimboch sjel na hranici kruhu.
     
    01:52
    K samostatnému průniku se vydal Pavel Zajan. Již na modré čáře však proti němu vyjel Tomáš Sýkora, který mu hokejkou vypíchl puk.
     
    03:02
    Vojtěch Komárek byl zastaven na přechodu do útočného pásma. Odsud se Zubři vydali na malý moment směrem k Michajlovovi. Rychlý litoměřický návrat zpět přerušilo přerovské zakázané uvolnění.
     
    03:53
    Kališníci se zuby nehty drží v útočném pásmu. V něm se navíc snaží kombinovat. Juraje Šimbocha ovšem málokdy prověří.
     
    04:58
    Zubři rozehrávají od vlastní branky. Moc daleko se nedostali, hráčům Stadionu se velmi rychle podařilo vrátit se zpět k Šimbochovi.
     
    05:26
    Martin Novotný tvrdě prověřil litoměřického gólmana, který měl zakrytý výhled. Jeho střelu Michajlov ke štěstí domácích včas srazil tělem.
     
    06:06
    Vojtěch Komárek zastavil přihrávku od Radomíra Paly. Sám pak nasměroval své spoluhráče k dalšímu výpadu směrem k brance Juraje Šimbocha.
     
    07:09
    Pavel Zajan krouží kolem soupeřovy brány ve snaze najít některého ze svých spoluhráčů.
     
    08:02
    Martin Jandus odstavil Karla Pláška od kotouče. Následně nasměroval své spoluhráče k dalšímu protiútoku. Ta vyústila až u Šimbocha, od něhož se opět Zubři dostali do šance.
     
    09:03
    Díky přerovskému icingu se domácí usadili v útočném pásmu. Gólman hostí tak musel čelit několika střelám. Celé obraně se ale nakonec povedlo kališníky vytlačit mimo ohrožení vlastní branky.
     
    09:40
    Proti střele Karla Pláška se bravurně postavil Jiří Jebavý, který ji dokázal odrazit.
     
    10:03
    Osamocen sjel z pravé strany k Michajlovovi. Litoměřický gólman proti jeho střele zblízka ovšem dokázal včas zakročit.
     
    11:15
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Jakub Šlahař – 2 min., hákování).
     
    11:43
    Litoměřičtí dlouho kombinovali v útočném pásmu. Celou akci pak ve střelu přeměnil Denis Kusý. Trefil však přerovského gólmana přímo do břicha.
     
    12:23
    Zubrům se povedlo vytlačit litoměřické hokejisty až ke své brance.
     
    12:48
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Domácí využívají přesilovku! Volné branky díky ležícímu Šimbochovi využil PATRIK MIŠKÁŘ, který prostřelil jeho i skupinu obránců hostí. Asistence: Radek Pilař.
     
    12:48
    Hosté v plném počtu.
     
    13:25
    Přerovští se marně snažili natlačit se do útočného pásma. Jejich příležitost ovšem přerušilo ofsajdové postavení jednoho z útočících hráčů.
     
    14:30
    Martin Jandus zakončil svůj průnik po křídle nahozením kotouče na bránu. Obloukovitá střela se ale pouze odrazila o ochranné plexisklo za jeho brankou.
     
    15:31
    Patrik Miškář obral o kotouč Milana Procházku. Celkově se ovšem hráči Stadionu dlouho v útočném pásmu neohřáli. Zubři se rychle přesunuli před Michajlova, kde již delší dobu kombinují.
     
    16:51
    Svým nahozením z rohu kluziště směrem na opačný konec ledové plochy našel na modré čáře pouze přerovského hráče. Ten mu od modré čáry vrátil zpět.
     
    17:57
    Herní převahu nyní drží litoměřičtí hokejisté. Těm se daří držet svého soupeře v sevření obranného pásma. Navíc se přerovští vůbec nemohou dostat ke kotouči.
     
    18:48
    Bleskově překvapil svou střelou Michajlova Jiří Goiš. Litoměřický gólman ovšem dokázal precizně zareagovat.
     
    19:42
    V závěru třetiny se Přerov drží v útočném pásmu, kde dlouhodobě kombinují.
     
    19:55
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Lukáš Chalupa – 2 min., držení).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině domácí zaslouženě vedou. Většinově drželi kotouč na svých hokejkách, díky čemuž se často dostávali do útočných příležitostí.

    Statistické okénko

    Střely na branku: 7:11
    Zblokované střely: 2:6
    Vhazování: 11:12
    Trestné minuty: 2:2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Druhou periodu začali Zubři velice aktivně. Martin Michajlov musí čelit mnoha střelám od přerovských. Těm ale zvládá odolávat.
     
    21:55
    Domácí v plném počtu.
     
    22:06
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Josef Stříbrný – 2 min., podražení).
     
    22:11
    Svou další přesilovku začal Přerov rozehrávkou od své branky. Záhy se přesunuli před Michajlova, kde způsobují docela velký závan.
     
    23:09
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Robert Černý – 2 min., držení).
     
    23:33
    Po vyrovnání početních sil se k útočné příležitosti dostali domácí hokejisté. Kombinaci před Šimbochem nakonec dokázali hosté narušit a vydat se do protiútoku.
     
    24:06
    Domácí v plném počtu.
     
    24:24
    I přes oslabení je Přerov stále aktivní. Závěrečnou střelu ovšem Zubři nedokázali přesně zacílit. Ta poté letěla až do ochranné sítě.
     
    24:59
    Jeřábek s Voženílkem se snaží v rohu ledové plochy obrat o puk sevřeného přerovského obránce. V jejich snažení si ovšem nevedli úspěšně. Navíc se přerovským povedlo vymanit se.
     
    25:09
    Hosté v plném počtu.
     
    25:49
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Radek Pilař – 2 min., vysoká hůl).
     
    25:54
    Hráčům Stadionu se povedlo dlouhým passem přenést hru na opačný konec hrací plochy. Odkud byli ovšem hned vytlačeni.
     
    27:07
    Přerov se poté usadil v útočném pásmu, kde spolehlivě kombinuje. Na Michajlova však vystřelit nedokázal, navíc Stadion zvládl vyhodit puk ven.
     
    27:49
    Domácí v plném počtu.
     
    28:26
    Souhra Miškář – Voženílek vedla k nadějnému litoměřickému pokusu. Dorážku zprava ovšem dokázal Šimboch zastavit, načež i nasměroval své spoluhráče k dalšímu útoku.
     
    29:40
    Vojtěch Komárek nahodil z rohu puk směrem k brankovišti ve snaze najít některého ze spoluhráčů. Jeho střela však letěla příliš blízko k brance, tudíž jí Šimboch hned zastavil.
     
    30:16
    Martin Havelka se vydal k samostatnému průniku na branku. Najel si však příliš hluboko za branku, tak pouze nahodil puk blíže. Nenašel ale žádného ze svých spoluhráčů.
     
    31:19
    Zubři zahájili postupný přechod, který ve střelu přeměnil Milan Procházka. Ta ovšem prolétla kolem tyčky svatyně Martina Michajlova.
     
    31:47
    Krásný pokus měl na své holi Radovan Pavlík. Odkrytý prostor branky však nedokázal ideálně trefit, puk tak pouze prolétl skrz brankoviště.
     
    32:36
    Jiří Běhal zastavil v mezikruží Vojtěcha Komárka. Puk pak přikryl svou lapačkou Juraj Šimboch.
     
    33:04
    Rychlým přesunem od jedné tyčky k druhé zabránil gólové šanci Michajlov Romanu Pšurnému. Získaný puk pak hráči Stadionu využili ke své kombinaci.
     
    34:10
    Lukáš Chalupa ideálně nahrál na Patrika Miškáře, který ovšem nezacílil přesně.
     
    34:36
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Obdobnou situaci hned poté litoměřičtí gólově využili. Volný prostor u levé tyčky branky Šimbocha prudce vymetl svou dnešní druhou trefou PATRIK MIŠKÁŘ. Asistence: Daniel Voženílek.
     
    35:24
    Denis Kusý již nedokázal převzít kotouč, který na něj letěl od modré. Při jeho získávání byl rychlejší přerovský gólman.
     
    36:06
    Denis Kusý vyslal hezkou přihrávku skrz mezikruží na Radovana Pavlíka. Ten z první vypálil přímo na Šimbocha. Gólman Přerova ale dokázal rychle zareagovat a puk zastavit.
     
    36:37
    Pronikající Pavel Zajan vyslal křižnou nahrávku na Hantáka stojícího před brankou. Ten si ovšem nedokázal puk přesně převzít, čímž se jej zmocnila přerovská obrana.
     
    37:55
    Přerov právě vstřelil branku!
    ŠIMON KRATOCHVÍL přijal bekhendovou přihrávku, načež se prosmýkl mezi oběma litoměřickými beky a přesně umístil puk za záda Martina Michajlova. asistence: Matouš Kratochvíl.
     
    38:28
    Vstřelený gól Zubry ještě více nabudil. Do mezikruží si najel Jakub Šlahař, který odsud také prudce vypálil. Na připraveného Michajlova nevyzrál.
     
    38:44
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Lukáš Chalupa – 2 min., držení hole).
     
    38:49
    Další Zubří přesilovka začala obdobně jako předchozí, rozehrávkou Přerova od své branky. Velmi rychle však vzala za své, neboť hostům se povedlo vyhodit puk na zakázané uvolnění.
     
    39:19
    Povedený Michajlovův zákrok vedl k vytěsnění přerovských z útočného pásma. Navíc poté začali litoměřičtí bránit jejich návratu.
     
    39:55
    Přerov právě vstřelil branku!
    Hostům se těsně před koncem třetiny povedlo vyrovnat. Kombinaci na hranici útočného pásma zakončil taktéž svou druhou trefou ŠIMON KRATOCHVÍL. Asistence: Jiří Goiš, Tomáš Sýkora.
     
    39:55
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (2 min. pro hráčskou lavici – nesportovní chování). Trest odpyká Radovan Pavlík.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Nadějný výsledek nedokázali domácí udržet. V závěru podlehli tlaku daném přesilovkami, díky čemuž se Přerovu podařilo opět se vrátit do hry.

    Statistické okénko

    Střely na branku: 9:20
    Zblokované střely: 1:7
    Vhazování: 15:13
    Trestné minuty: 6:2
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Poslední periodu dnešního utkání začali Zubři rozehrávkou od své branky. Následně nahodili puk do útočného pásma, ten ovšem prolétl až na zakázané uvolnění.
     
    41:02
    Přerov se následně odhodlal k dlouhodobé kombinaci před brankou Michajlova, kterého navíc prověřují několika střelami.
     
    41:41
    Litoměřickým se podařilo částečně zmírnit napětí ze strany Přerova vyhozením kotouče přes celou délku ledové plochy.
     
    41:55
    Domácí v plném počtu.
     
    42:00
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Karel Plášek.
     
    42:20
    Přesilovku zahájil Stadion rozehrávkou od vlastní branky. O tu se postaral Denis Kusý, který zároveň vypálil na Šimbochovu svatyni. Přerovský gólman si však dokázal poradit.
     
    42:56
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Milan Procházka – 2 min., hákování).
     
    43:12
    Juraj Šimboch musí čelit při dvojnásobném oslabení jednu střelu za druhou. Proti každé z nich si přerovský gólman velmi vyjíždí, čímž je zvládá pokrývat.
     
    44:00
    Hosté pokračují ve čtyřech mužích na ledě.
     
    44:10
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Šimon Kratochvíl.
     
    44:22
    Další dvojnásobnou přesilovku zahájil Stadion opět v útočném pásmu. Tlak na Šimbocha stále neustává. Přerovský gólman si však i zatím se střelami zvládá poradit.
     
    44:56
    Hosté pokračují ve čtyřech hráčích.
     
    45:19
    Stadion se dostal kombinačně od vlastní brány k brance soupeře. Obranu Přerova však stále nemohou prorazit.
     
    46:00
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubrům se podařilo vstřelit gól v oslabení! Do volného prostoru u levé tyčky branky Michajlova uklidil při signalizované výhodě pro svůj tým kotouč ROMAN PŠURNÝ. Asistence: Lukáš Chmelíř, Jiří Goiš.
     
    46:10
    Hosté v plném počtu.
     
    48:37
    Litoměřičtí se usadili v útočném pásmu. Přímo na Šimbocha ale zvládají vystřelit málokdy. Přesto se jim daří kombinovat.
     
    48:55
    Jakub Šlahař podklouzl poté, co nedokázal převzít přihrávku v mezikruží. Puku se tak zmocnili domácí, kteří se zvládli vrátit zpět.
     
    49:29
    Přerovští se pokoušeli o vyjetí ze svého pásma. Díky přihrávce rukou ovšem byli zastaveni.
     
    49:47
    Jiří Jebavý ubránil Romana Pšurného a nasměroval do šance Patrika Miškáře. Jeho najetí zprava a následná střela ale na Šimbocha nestačila.
     
    50:29
    Martin Michajlov velmi obratně pracoval s nohama při bránění kotouče před brankovou čárou. Ve svém počínání si vedl velmi úspěšně.
     
    51:19
    Litoměřičtí se vydali k samostatnému výpadu na Šimbocha. Zakončení z těsné blízkosti brankoviště si ale i tentokrát přerovský gólman pohlídal.
     
    52:01
    Oddechový čas pro domácí.
     
    52:01
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Matouš Kratochvíl – 2 min., podražení).
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Karel Plášek – 2 min., podražení).
     
    52:04
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Litoměřicím se povedlo využít dvojnásobnou přesilovkou a znovu vyrovnat. Dělovku od modré vyslal ONDŘEJ SMETANA. Asistence: Denis Kusý, Jan Veselý.
     
    52:04
    Karel Plášek se vrátil do hry.
     
    53:13
    Litoměřičtí rozehrávají od vlastní branky. Velmi rychle se přesunuli před branku Šimbocha, kde dramaticky kombinují.
     
    54:01
    Hosté v plném počtu.
     
    54:03
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    JAN VESELÝ přijal v kruhu přihrávku ze středního pásma. V pokleku tak prudce vypálil na Šimbochovu branku, jehož také prostřelil. Asistence: Ondřej Smetana.
     
    54:20
    Litoměřičtí teď musí hodně spoléhat na Michajlova. Šimon Kratochvíl na něj prostrčil kotouč ihned po vhazování. Gólman Litoměřic ale dokázal udržet, díky povedenému zákroku, vedení svého týmu.
     
    55:16
    Přerov bleskurychle rozehrál od vlastní branky. Puk se pak snažil dostihnout Roman Pšurný, ovšem Michajlov včas zareagoval a puk přikryl.
     
    55:26
    Přerov právě vstřelil branku!
    Dramatická přestřelka pokračuje! Těsně k tyčce poslal puk FILIP DVOŘÁK, čímž vrátil opětovně svůj tým do hry. Asistence: Roman Pšurný.
     
    55:57
    Přerov právě vstřelil branku!
    Hostující tým se velmi rychle dostal opět do vedení. Z mnoha střel vyslaných v krátké době na Michajlova nakonec dokázal prostrčit puk za jeho záda JIŘÍ GOIŠ. Asistence: Tomáš Sýkora, Robert Černý.
     
    56:50
    Hráči Stadionu zahájili kombinaci od vlastní brány. Následně však vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    57:44
    Hostům se povedlo dostat kotouč do útočného pásma. Již ne ale sebe, následně se do útočného pásma dostali kališníci.
     
    58:14
    Domácí jdou do hry bez gólmana!
     
    58:24
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:30
    Obrovskou šanci měl na své holi Radovan Pavlík! Proti němu vytáhl Šimboch doslova famózní zákrok.
     
    59:19
    Přerov právě vstřelil branku!
    Přerov definitivně pojišťuje své vedení. Do prázdné branky Litoměřic umístil puk JAKUB ŠLAHAŘ. Asistence: Milan Procházka.
     
    Konec zápasu.
     
    Dramatickou přestřelku nakonec zvládl lépe hostující tým, který taktéž ovládl celý zápas. Osamostatnil se tak čtvrté pozici.
     
    Pro dnešek to ovšem z Kalich Areny ještě není vše. Již za necelou hodinu můžete sledovat počínání litoměřického B týmu v derby proti Roudnici nad Labem. (18:38:49)
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 13. Miškář (R. Pilař), 35. Miškář (Voženílek), 53. Smetana (Kusý, J. Veselý), 55. J. Veselý (Smetana) – 38. Š. Kratochvíl (M. Kratochvíl), 40. Š. Kratochvíl (Goiš, T. Sýkora), 46. Pšurný (Chmelíř, Goiš), 56. F. Dvořák (Pšurný), 56. Goiš (T. Sýkora, R. Černý), 60. Šlahař (Milan Procházka)


    HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Wolf) – Smetana, Jeřábek, Jebavý, M. Jandus, L. Chalupa, D. Málek – Kusý, J. Veselý, Voženílek – Komárek, J. Šimeček, Stříbrný – R. Pilař, Miškář, R. Pavlík – M. Havelka, Hanták, Zajan.
    HC ZUBR Přerov: Šimboch (Klimeš) – R. Černý, Chmelíř, Běhal, M. Novotný, Pala, Malina, Gazda – Goiš, T. Sýkora, Šlahař – Milan Procházka, Pšurný, Fryšara – Š. Kratochvíl, M. Kratochvíl, Plášek – Tomaník, F. Dvořák.

    Rozhodčí: Luczków, Sýkora – Toman, Coubal
    thejrc.org