Muži - Slopestyle (finále) Vítěz: R. Gerard (USA) (kon.) | Ženy - Slopestyle (kvalifikace) (zruš.)
konec
Muži - Slopestyle (finále)

Vítěz: R. Gerard (USA)

Neděle 11.02.2018, 02:00 • Phoenix Park • Zimní olympijské hry - Snowboard
Sledujte:
     
    To je ode mě pro dnešek z tohoto závodu vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dnešního dne. Těším se na Vás zase u nějakého dalšího textového online přenosu, na počtenou! (03:41:48)
    Zlato si ze snowboardového slopestylu ze ZOH 2018 odváží Američan Gerard Redmond.

     
    Konečné pořadí:
    1. Redmond Gerard (USA) 87,16
    2. Max Parrot (CAN) 86,00
    3. Mark McMorris (CAN) 85,20
    4. Stål Sandbech (NOR) 81,01
    5. Carlos Garcia Knight (NZL) 78,60
    6. Marcus Kleveland (NOR) 77,76
    7. Tyler Nicholson (CAN) 76,41
    8. Torgeir Bergrem (NOR) 75,80
    9. Niklas Mattsson (SWE) 74,71
    10. Seppe Smits (BEL) 69,03
    11. Sebastien Toutant (CAN) 61,08
    12. Mons Roisland (NOR) DNS
     
    Na nejvyšší příčku dosáhl ve třech jízdách teprve sedmnáctiletý Američan Redmond Gerard, který dosáhl bodového zisku 87,16 bodů. Společně s ním se postaví na stupně vítězů druhý Max Parrot, který byl vítězem kvalifikace, a také Mark McMorris z Kanady.
     
    Finálové jízdy slopestylu končí.
     
    12
    Je tomu tak, Max Parrot obdržel rovných 86 bodů a z Olympijských her v Pchjongčchangu si odvede stříbrnou medaili!
     
    12
    Max Parrot předvedl hodně dobrou a čistou jízdu a troufám si říci, že do stupňů vítězů vítěz kvalifikace promluví. Co na to rozhodčí?
     
    12
    Poslední jízdu finále obstará Max Parrot.
     
    11
    Ani Marcus Kleveland nezasáhne do stupňů vítězů. Po pádu na posledním skoku přišel o šanci na lepší bodový zisk. Na ZOH 2018 skončí nejhůře šestý.
     
    10
    McMorris neskončí na lepším než druhém místě! Při svém posledním skoku v letošním olympijském finále slopestylu nedokázal udržet balanc na dopadu. Jeho nejlepší jízdou zůstává druhá jízda, za kterou si připsal 85,20 bodů. Na startu už čekají pouze dva závodníci!
     
    9
    Od rozhodčích obdržel 24,35 bodů a jako jeho nejlepší jízda se započítává jeho první. Svoji průběžnou čtvrtou pozici tedy už nezlepší.
     
    9
    Carlos Garcia Knight vedl po prvních jízdách. Ovšem chyba přichází už při náskoku na první rail a jeho naděje na olympijskou medaili neexistují.
     
    8
    Horní pasáž měl Redmond Gerard velmi povedenou. To samé předvedl i na skocích a máme zde nového vedoucího muže závodu! Američan získává 87,16 bodů a hází tak svým soupeřům rukavici.
     
    7
    Ou, to je škoda! Tyler Nicholson v celé své jízdě předvedl krásné kombinace na railech i skocích, ale po posledním obtížném skoku padá po dopadu! Nakonec je z toho "pouhých" 61,08 bodů, což stačí maximálně na 9. místo.
     
    6
    Stříbrný Stål Sandbech ze Soči se ve své třetí jízdě svůj letošní bodový zisk nezlepší. Zatím ale stále drží průběžné druhé místo. O tuto pozici se ale bude muset ještě hodně bát, neboť na startu čeká ještě dalších 6 závodníků, kteří mohou jeho pozici ohrozit.
     
    4
    Nicholson si v průběhu jízdy sáhl do sněhu, největší chybu ale předvedl při posledním skoku, na kterém vyzkoušel backside 1200. Při dopadu ale znovu máchl rukama do sněhu a to se odrazí na známce. Je z toho 76,15 a o 3 desetiny tak nestačí na své maximum z druhé jízdy. I on zůstává pod stupni vítězů.
     
    3
    Bergrem by nezajel vůbec špatnou jízdu, nebýt dopadu po posledním skoku, při kterém se posadil na sníh. Tato chyba srazila jeho známku na hodnotu 60,03. Jeho maximum předvedl ve druhé jízdě za 75,80 a ani on nebude lepší než šestý.
     
    2
    Seppe Smits zajel sice čistě, ale nezvolil příliš těžké skoky. Bohužel i tento Belgičan do prvních třech pozic nepromluví. Smits zajel nejlépe druhou jízdu za 69,03 a skončí nejlépe osmý.
     
    1
    Niklas Mattsson upadl hned po prvním skoku a už tehdy věděl, že jeho olympijská naděje vyhasla. Svou nejlepší jízdu předvedl ve druhé jízdě a nebude lepší než sedmý.
     
    Startují třetí jízdy, tentokrát už půjde o medaile! Každý sebemenší detail může rozhodnout.
    McMorris zatím může být spokojený. Se ziskem 85,20 bodů okupuje první příčku.

    V Pchjongčchangu je i dnes celkem mrazivo. V tomto korejském městě panuje teplota -11°C

     
    Pořadí po 2. jízdě:
    1. Mark McMorris (CAN) 85,20
    2. Stål Sandbech (NOR) 81,01
    3. Carlos Garcia Knight (NZL) 78,60
    4. Marcus Kleveland (NOR) 77,76
    5. Tyler Nicholson (CAN) 76,41
    6. Torgeir Bergrem (NOR) 75,80
    7. Niklas Mattsson (SWE) 74,74
    8. Seppe Smits (BEL) 69,03
    9. Sebastien Toutant (CAN) 57,23
    10. Max Parrot (CAN) 49,48
    11. Redmond Gerard (USA) 46,40
    12. Mons Roisland (NOR) DNS
     
    12
    Max Parrot měl rozjetou jízdu vynikajícím způsobem. Na druhém skoku ale dopadl na záda, neboť dopadl na hranu dopadové zóny, a jeho větší bodový zisk je tu tam. Přesto se druhou jízdou zlepšuje na 49,48, ale je to pouze 10. nejlepší jízda.
     
    11
    Kleveland měl sice dostatečně vysoké odskoky ze skokánků, přesto jeho obtížnost skoků nedosáhla tak velké náročnosti jako skoky McMorrise. Ve druhé jízdě zapisuje zisk 43,71 bodů a výrazné zhoršení oproti své první jízdě.
    McMorris udělal radost několika kanadským fanouškům přímo u cíle.

     
    10
    McMorris měl několikrát na trati namále, přesto nepředvedl nejhorší jízdu. Je z toho známka 85,20. Snowboardisté mají ve slopestylu nového vedoucího muže!
     
    9
    V průběhu jízdy ztratil Carlos Garcia Knight rychlost tak dramaticky, že jeho závěrečné skoky musel zvolit co do náročnosti mnohem jednodušší. To mu vyneslo v jeho druhé jízdě pouhých 52,98 bodů. Díky jeho první jízdě ale zůstává i nadále na průběžné druhé příčce.
     
    8
    Americká naděje Gerard nezajel čistou jízdu a ani on nemůže čekat vysokou bodovou nadílku. 46,40 bodů je zlepšení, ale na lepší než desáté místo to nestačí.
     
    7
    Toutant se velmi dlouho držel a zajížděl čistou jízdu. Až závěrečný skok, při kterém se pokoušel o trojitý backflip, upadl a přišel o možnost útočit na první příčku. Přesto je z toho 57,23 bodů a o 20 bodů zlepšený výkon.
     
    6
    Sandbech předvedl perfektní pasáž na railech. Skoky sice nebyly tak povedené jako první pasáž, přesto je z toho zisk 81,01 a jako první se dostává přes 80 bodů. Průběžné vedení!
     
    4
    Tyler Nicholson předvedl velmi povedenou jízdu bez jediné vážné chyby. Se ziskem 76,41 se dokázal procpat mezi Klevelanda a Bergrema na třetí pozici.
     
    3
    I Bergrem si zlepšuje průběžný počet bodů. Jeho závěrečný skok byl hodně vysoký a určitě k tomu přihlédnou i rozhodčí. Celkový dojem u rozhodčích činí 75,80 bodů a průběžné třetí místo.
     
    2
    Raily zvládl Smits velmi dobře. Skoky nebyly sice příliš dobře dotočené, přesto si od rozhodčích zasloužil známku 69,03, což je zlepšení oproti jeho první jízdě.
     
    1
    Švéd si oproti své první jízdě podstatně polepší. Ve své jízdě neudělal žádné vážné chyby a za toto počínání na trati si připisuje 74,71 bodů, což ho řadí na průběžné 4. místo.
     
    1
    Mattsson se spouští do své druhé jízdy.
     
    Pořadí po 1. jízdě:
    1. Carlos Garcia Knight (NZL) 78,60
    2. Marcus Kleveland (NOR) 77,76
    3. Mark McMorris (CAN) 75,30
    4. Torgeir Bergrem (NOR) 58,80
    5. Max Parrot (CAN) 45,13
    6. Stål Sandbech (NOR) 44,81
    7. Redmond Gerard (USA) 43,33
    8. Niklas Mattsson (SWE) 38,43
    9. Tyler Nicholson (CAN) 36,18
    10. Sebastien Toutant (CAN) 33,66
    11. Seppe Smits (BEL) 31,11
    12. Mons Roisland (NOR) DNS
     
    12
    Vítěz kvalifikace Max Parrot dopadl po jednom ze skoků na hlavu a ihned po zvednutí se držel za břicho. Snad bude do dalších dvou jízd v pořádku a ještě nám předvede něco ze svého umu. Zisk 45,13 bodů ho řadí na průběžné páté místo.
     
    11
    Nejmladší finalista Kleveland si nevedl při své první finálové jízdě vůbec špatně. Předvedl velmi povedené skoky, čímž hodil svým soupeřům rukavici hodně vysoko. Tato jízda je ohodnocena 77,76 body a jen těsně zaostává za prvním Garciou Knightem.
     
    10
    Mark McMorris jen tak tak ustál první skok a poté mu scházela rychlost, přesto předvedl velmi povedený závěrečný skok. Rozhodčí toto jeho počínání ohodnotili na 75,30, čímž se řadí na průběžné druhé místo.
     
    9
    Carlos Garcia Knight jako jediný zajel čistou jízdu a má nejlepší výchozí pozici do dalších dvou jízd. Jeho triky na skocích mu přinesly 78,60 bodů a průběžné první místo.
     
    8
    Zatím se ani jeden závodník nevyhnul chybě na skoku, tuto statistiku nezlepší ani Gerard, kterému rozhodčí přidělují za jeho předvedenou jízdu 43,33 bodů.
     
    7
    Kanadský závodník Toutant nedosáhl dostatečné rychlosti, aby po railech dokázal zaskákat nějaké větší skoky a ani on nedosáhne na vysoké body. S celkovým ziskem 33,66 bodů se řadí na předposlední místo.
     
    6
    A pozor, Sandbech útočil na velmi dobré umístění, ale ani on se nedokázal vyhnout chybám. Je z toho celková známka 44,81 a průběžná druhá příčka.
     
    6
    Roisland do své první jízdy nenastoupil, na trať tak vjíždí rovnou Sandbech.
     
    4
    Raily Tyler Nicholson moc povedené neměl. Nakonec ale padá počas své jízdy a s tímto prvním pokusem nebude on sám spokojen. Do cíle tedy dojíždí pouze podél trati. Se hodnocením 36,18 bodů na stupně vítězů pomýšlet nemůže.
     
    3
    Nor Bergrem předvedl velmi dobrou první pasáž a udržet balanc i po obou skocích. Rozhodčí jeho velmi slušně zajetou jízdu ohodnotili 58,80 bodů a jde momentálně o 20 bodů do čela.
     
    2
    Ovšem ani Smits nezajede jízdu podle svých předpokladů. Při druhém skoku neměl dostatečnou výšku a měl co dělat, aby dopadl aspoň na svůj bok. V cíli je z toho známka 31,11 bodů a momentálně druhá průběžná pozice.
     
    2
    Teď už je na startu ale dvojnásobný mistr světa, Seppe Smits.
     
    1
    Niklas Mattsson zajel nepříliš povedenou jízdu, při které si několikrát sáhl rukama na svah. Je z toho známka 38,43 bodů, která rozhodně nebude stačit na stupně vítězů.
     
    Závod právě začal.
     
    Startovní listina:
    1. Niklas Mattsson (SWE)
    2. Seppe Smits (BEL)
    3. Torgeir Bergrem (NOR)
    4. Tyler Nicholson (CAN)
    5. Mons Roisland (NOR)
    6. Stål Sandbech (NOR)
    7. Sebastien Toutant (CAN)
    8. Redmond Gerard (USA)
    9. Carlos Garcia Knight (NZL)
    10. Mark McMorris (CAN)
    11. Marcus Kleveland (NOR)
    12. Max Parrot (CAN)
    Vedle 4 Kanaďanů se ve finále představí také kvarteto Norů a po 1 zástupci Švédska, Belgie, USA a Nového Zélandu

     
    ČESKÁ/SLOVENSKÁ ÚČAST

    Do kvalifikace zasáhl jediný Čech Petr Horák. V první jízdě si připsal pouze 39,05 bodů a věděl, že pokud chce pomýšlet na postup do finále, musí výrazně ve druhé jízdě zabrat. Ve druhé jízdě sice body přidal, ale i tak se nevyvaroval chyb a se ziskem 41,93 bodů skončil na celkovém nepostupovém 27. místě.
     
    LETOŠNÍ VÝSLEDKY

    4. září 2017 – Cardrona (NZL)

    1. Marcus Kleveland (NOR) 85.58 b.
    2. Darcy Sharpe (CAN) 85.33 b.
    3. Carlos Garcia Knight (NZL) 84.58 b.
    ---
    23. Petr Horák (CZE) 67.75 b.

    12. ledna 2018 – Snowmass (USA)

    1. Redmond Gerard (USA) 87.28 b.
    2. Hiroaki Kunitake (JPN) 83.64 b.
    3. Tiarn Collins (NZL) 83.57 b.
    ---
    43. Petr Horák (CZE) 14.00 b.
     
    HISTORIE NA ZOH

    Poprvé se Slopestyle na ZOH představil v roce 2014 a při premiéře jej ovládl Sage Kotsenburg z USA. Američan získal celkem 93,50 bodů a porazil tak druhého Ståleho Sandbecha z Norska i třetího Marka McMorrise z Kanady.

    Letos Kotsenburg nebude obhajovat své prvenství, jelikož do bojů v kvalifikaci nezasáhl. Za to stříbrný Sandbech a bronzový McMorris mohou obohatit sbírku medailí, neboť se z kvalifikace probojovali do dnešního finále.
     
    PRAVIDLA

    Slopestyle je disciplína, ve které závodníci sjíždějí trať s umělými překážkami. V rámci finále se představí celkem 12 závodníků, kteří postoupili ze včerejší kvalifikace. Každý závodník má k dispozici tři jízdy, přičemž se bude počítat ta lépe hodnocená.

    Nasazení do finále je dáno pořadím v kvalifikaci, přičemž se do závodu jako první spustí poslední postupující z kvalifikace. Jako poslední na trať vyjede vítěz kvalifikace.
     
    Přeji příjemné brzké ráno všem fanouškům zimních sportů a zimních olympijských her zvláště! Na druhý den Her v Pchjongčchangu náleží celkem 16 událostí a jednou z nich je snowboardové finále mužského slopestylu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 02:00.

    Josef Cestr

    Konečné pořadí:
    1. Redmond Gerard (USA) 87,16
    2. Max Parrot (CAN) 86,00
    3. Mark McMorris (CAN) 85,20
    4. Stål Sandbech (NOR) 81,01
    5. Carlos Garcia Knight (NZL) 78,60
    6. Marcus Kleveland (NOR) 77,76
    7. Tyler Nicholson (CAN) 76,41
    8. Torgeir Bergrem (NOR) 75,80
    9. Niklas Mattsson (SWE) 74,71
    10. Seppe Smits (BEL) 69,03
    11. Sebastien Toutant (CAN) 61,08
    12. Mons Roisland (NOR) DNS
    Pořadí po 2. jízdě:
    1. Mark McMorris (CAN) 85,20
    2. Stål Sandbech (NOR) 81,01
    3. Carlos Garcia Knight (NZL) 78,60
    4. Marcus Kleveland (NOR) 77,76
    5. Tyler Nicholson (CAN) 76,41
    6. Torgeir Bergrem (NOR) 75,80
    7. Niklas Mattsson (SWE) 74,74
    8. Seppe Smits (BEL) 69,03
    9. Sebastien Toutant (CAN) 57,23
    10. Max Parrot (CAN) 49,48
    11. Redmond Gerard (USA) 46,40
    12. Mons Roisland (NOR) DNS
    Pořadí po 1. jízdě:
    1. Carlos Garcia Knight (NZL) 78,60
    2. Marcus Kleveland (NOR) 77,76
    3. Mark McMorris (CAN) 75,30
    4. Torgeir Bergrem (NOR) 58,80
    5. Max Parrot (CAN) 45,13
    6. Stål Sandbech (NOR) 44,81
    7. Redmond Gerard (USA) 43,33
    8. Niklas Mattsson (SWE) 38,43
    9. Tyler Nicholson (CAN) 36,18
    10. Sebastien Toutant (CAN) 33,66
    11. Seppe Smits (BEL) 31,11
    12. Mons Roisland (NOR) DNS
    Startovní listina:
    1. Niklas Mattsson (SWE)
    2. Seppe Smits (BEL)
    3. Torgeir Bergrem (NOR)
    4. Tyler Nicholson (CAN)
    5. Mons Roisland (NOR)
    6. Stål Sandbech (NOR)
    7. Sebastien Toutant (CAN)
    8. Redmond Gerard (USA)
    9. Carlos Garcia Knight (NZL)
    10. Mark McMorris (CAN)
    11. Marcus Kleveland (NOR)
    12. Max Parrot (CAN)
    Startovní listina
    • 1.
    • 2.
    • 3.
    • 4.
    • 5.
    • 6.
    • 7.
    • 8.
    • 9.
    • 10.
    • 11.
    • 12.


    thejrc.org