Přehled událostí na ZOH Pchjongčchang 2018 - 3.den (kon.)
konec
Přehled událostí na ZOH Pchjongčchang 2018 - 3.den

Pondělí 12.02.2018, 01:05Zimní olympijské hry
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 06:00.
     
    Vítejte u přehledu všeho podstatného a zajímavého ze 3. dne soutěží zimních olympijských her v Phcjongčchangu. Po z českého hlediska velmi úspěném víkendu přichází den, který může být teoreticky ještě lepší. A také Slováci nejsou bez nadějí na medailový zisk. Co vše se bude dít?
     
    Program soutěží 3. dne

    1:05
    Curling – smíšené dvojice, semifinále
    Kanada – Norsko

    2:00
    Krasobruslení – týmová soutěž, volná jízda muži
    Snowboarding – slopestyle ženy, finále

    2:15
    Alpské lyžování – obří slalom ženy, 1. kolo

    3:10
    Krasobruslení – týmová soutěž, volná jízda ženy

    4:20
    Krasobruslení – týmová soutěž, volné tance taneční páry

    5:30
    Snowboarding – half-pipe ženy, kvalifikace

    5:45
    Alpské lyžování – obří slalom ženy, 2. kolo

    8:40
    Lední hokej – ženy, skupina B, Švýcarsko – Japonsko

    11:10
    Biatlon – stíhací závod 10 km ženy

    11:30
    Akrobatické lyžování – boule muži, 2. kolo kvalifikace

    11:50
    Saně – ženy, 1. a 2. jízda

    12:05
    Curling – smíšené dvojice, semifinále
    Švýcarsko – OS z Ruska

    13:00
    Akrobatické lyžování – boule muži, finále
    Biatlon – stíhací závod 12,5 km muži

    13:10
    Lední hokej – ženy, skupina B, Švédsko – Korea

    13:30
    Rychlobruslení – 1 500 m ženy

    13:50
    Skoky na lyžích – střední můstek ženy, hlavní závod
     
    Češi a Slováci v akci

    Také třetí den soutěží může přinést Čechům i Slovákům medailovou radost. Kdo všechno bude tento den bojovat o čest a slávu?

    Z Čechů se jako první představí Šárka Pančochová v slopestylu. Disciplíny, ve které mohla (a podle mnohých měla) mít medaili již v Soči.
    Ve stejnou dobu budou v 1. kole obřího slalomu bojovat o postup do druhého kola Martina Dubovská, Kateřina Pauláthová a také neuvěřitelná obojživelnice Ester Ledecká.
    Poté budou mít fanoušci klid až do 11:10, kdy vypukne další biatlonové šílenství. Veronika Vítková totiž vyběhne do stíhacího závodu biatlonistek ze třetí pozice, výborná umístění budou obhajovat také Markéta Davidová s Jessicou Jislovou. Šanci na zlepšení bude mít Eva Puskarčíková.
    Do sánkařského závodu vstoupí Tereza Nosková, ale je ntno říct, že ve své soutěži bude pravděpodobně patřit k nejslabším.
    Odpoledne bude pokračovat biatlonová mánie stíhacím závodem mužů se stříbrným medailistou ze sprintu Michalem Krčmářem a Ondřejem Moravcem.
    Jako poslední se v rámci 3. dne ZOH představí rychlobruslařky na 1 500 metrů. Martina Sáblíková by v případě plného zdraví a skvělé formy mohla pokukovat po medaili, ale kvůli neustálým potížím se zády se trenérský štáb rozhodl ji z tohoto závodu vyškrtnout a soustředit se už pouze na hlavní trať české hvězdy, 5 000 metrů. Nikola Zdráhalová by se měla pohybovat někde ve druhé desítce a je otázkou, co předvede Karolína Erbanová, pro kterou je tato trať již hodně dlouhá. Pro ni by mělo jít spíše o přípravu na její hlavní tratě.

    Slováci budou mít také svá želízka v ohni. V slopestylu to bude Klaudia Medlová.
    V obřím slalomu může dosáhnout na velmi dobré umístění Petra Vlhová, kterou na svahu doplní Barba Kantorová a Soňa Moravčíková.
    Ve stíhacím závodě biatlonistek bude chtít napravit střelecké zaváhání ze sprintu Anastasia Kuzminová, jejíž ztráta na medailové pozice rozhodně není neřešitelná. Minimálně udržet výbornou pozici bude cílem Pauliny Fialkové.
    Sáňkařka Katarína Šimoňáková vstoupí do své soutěže, ale její možnosti nejsou o mnoho větší než u Češky Noskové.
    Na závěr dne se slovenští muži budou snažit vylepšit své pozice ve stíhacím závodě biatlonistů Matej Kazár a Martin Otčenáš.
     
    Světové hvězdy v akci

    V krasobruslení bude vrcholit týmová soutěž, které se účastní mnoho hvězd tohoto sportu. Kostnerová, Medveděvová, Chan, Uno, Tarasovová – Morozov a další.
    Asi se nedá předpokládat, že by se do finále spolestylu žen nedostaly například vítězka letošních X Games Američanka Maggie Voisinová nebo tuto sezónu výborná Švédka Jennie-Lee Burmanssonová.
    Na první zlato v Koreji bude v obřím slalomu útočit fenomenální Američanka Mikaela Shiffrinová.
    Všechny biatlonové hvězdy v čele s vítězkou sprintu Laurou Dahlmeierovou budou bojovat o další sadu medailí ve stíhacím závodě.
    Totéž platí také u mužů.
    Dvě zlaté ze Soči bude v Koreji obhajovat nejlepší sáňkařka současnosti, Němka Natalie Geisenbergerová.
    Kanaďan Mikael Kingsbury prokázal svoji dominanci také v olympijské kvalifikaci a nic jiného než vysvěné zlato pro něj ve finále neexistuje.
    Dominanci na trati 1 500 m v této sezóně bude chtít potvrdit japonská rychlobruslařka Miho Takagiová proti velké konkurenci v podobě silných Nizozemek Marit Leenstraové a Ireen Wüstové nebo třeba Američanky Heather Bergsmaové.
    Dominanci posledních let mezi skokankami na lyžích bude chtít potvrdit obhájkyně zlata ze Soči a čtyřnásobná mistryně světa Němka Carina Vogtová.
    Špatná zpráva na začátek. Kvůli větrnému počasí je odložen obří slalom žen. Náhradní termín zatím není znám.

     
    1:05
    Začátek programu 4. dne soutěží.
     
    1:06
    Curling
    Jako tradičně zahajují denní program curleři. Ve smíšených dvojicicíh se již bojuje o medaile. První semifinále již rozehrály týmy Kanady a Norska.
     
    1:08
    Co je ovšem zajímavé, tak obří slalom byl kvůli větru odložen, ale slopestyle žen, jehož kvalifikace byla v neděli také kvůli větru úplně zrušena, je zatím normálně v plánu.
     
    1:14
    Alpské lyžování
    Odložený obří slalom žen se pojede ve čtvrtek 15. února.
     
    1:15
    Curling
    Do utkání vstoupil lépe favorizovaný tým Kanady. Sice to v průběhu 1. endu vypadalo i na větší bodový zisk, ale výhodu posledního kamane dokázal využít aspoň ve 2 body.
     
    1:20
    Snowboarding
    Začátek závodu ve slopestylu žen je zatím pouze odložen na 2:30.
    Názorná ukázka toho, jak silný vítr řádí v Pchjongčchangu. Konkrétně na trati slopestylu.

     
    1:27
    Curling
    Ve druhém endu museli Norové při vlastní výhodě posledního kamene odvracet hrozbu kanadské trojky proti a posledním přesným hodem zachránili aspoň 1 bod pro sebe. Kanada – Norsko 2:1.
    Máte doma děti a líbí se jim curling? Zkuste spojit příjemné s užitečným. Nějak musí začít trénovat.

     
    1:39
    Curling
    Norská dvojice ve 3. endu zabojovala a Kanaďanka Kaitlyn Lawesová nezvládla hodit velmi těžký poslední kámen tak, jak potřebovala. Norsko krade 1 bod při kanadské výhodě a vyrovnává na 2:2.
     
    1:41
    Snowboarding
    Slopestyle žen se opět posouvá, podle nejnovějších informací na 3:00.
     
    1:51
    Curling
    Ve 4. endu již dokázali Kanaďané zužitkovat výhodu posledního kamene lépe, ale ani teď nezvládli poslední hod dobře. Byl příliš krátký a tak místo 2 bodů získávají pouze 1. Jdou do vedení 3:2, ale proti Norsku zatím nehraje Kanada, kterou známe z předchozího průběhu turnaje. Je ovšem nutné zmínit, že Norové jsou jediní, kteří dokázali kanadskou dvojici ve skupině porazit.
    Situace na konci 4. endu, která znamenala 1 bod po Kanadu hrající červenými kameny

     
    2:00
    Krasobruslení
    Chystá se vyvrcholení krasobruslařské týmové soutěže. Právě jsou představovány jednotlivé týmy a první část pondělního programu, volné jízdy mužů, začnou za malý okamžik.
     
    2:06
    Curling
    Kanada zaútočila na postup do finále! Odehrála skvělý 5. end a Kristin Skaslienovou vystavila před posledním hodem do velmi těžké pozice. S tou si Norka neporadila a kanadský pár krade 2 body proti norské výhodě posledního kamene! Odskočil tak do vedení 5:2, což pro favorita turnaje vypadá nadějně.
     
    2:16
    Curling
    V 6. endu se již norská dvojice popasovala s výhodou posledního kamene lépe a 2 body snížila stav na 5:4 pro Kanadu. Ta teď bude mít výhodu posledního kamene a má do závěru zápasu lepší výchozí pozici.
     
    2:18
    Krasobruslení
    Michajl Koljada ve volné jízdě prokázal, že je nejslabším článkem Olympijských sportovců z Ruska v týmové soutěži. Udělal mnoho chyb a Rusové mohou na zlatou medaili pomalu zapomenout.
     
    2:23
    Krasobruslení
    Italský tým se raduje z výkonu Mattea Rizza, který ve volné jízdě atakoval své sezónní maximum. Ale Koljada je i tak výkonnostně někde jinde, takže na Rusa Rizzo nestačí a skončí v hodnocení volných jízd za ním.
     
    2:27
    Curling
    Kanaďané v 7. endu skvěle využili chyb ve hře Norska a při vlastní výhodě posledního kamene získali 3 body! Před posledním endem vedou 8:4 a o postup do finále by je mohlo připravit jen selhání nepředstavitelné úrovně.
     
    2:33
    Krasobruslení
    Adam Rippon sice zajel velmi dobrou volnou jízdu, ale přesto získává méně bodů než chybující Koljada. Američané budou muset o medaili hodně bojovat.
    Po jízdě Adama Rippona sociální sítě doslova zaplavila vlna reakcí. Část z nich nechápe hodnocení sudích, část z nich oslavuje Rippona jako nového miláčka Ameriky.



     
    2:35
    Curling
    Kaitlyn Lawesová a John Morris si dění v 8. endu zkušeně pohlídali a jako největší favorité postupují do finále turnaje smíšených dvojic! Kanada v semifinále poráží Norsko 8:4!
    Kanadská dvojice oplácí Norsku porážku ze skupiny a postupuje do finále

     
    2:41
    Krasobruslení
    Patrick Chan sklízí aplaus, jeho volná jízda byla zatím v týmové soutěži nejlepší! Kanaďané suverénně míří za zlatými medailemi!
    Patrick Chan si jízdu užil a veděl, že zlatá medaile z týmové soutěže je blízko

     
    2:50
    Krasobruslení
    Keiji Tanaka uzavřel volné jízdy mužů v týmové soutěži a uzavřel také jejich pořadí. Mnohokrát chyboval a Japoncům se medailový sen výrazně vzdaluje.
     
    2:51
    Krasobruslení
    Volné jízdy mužů v týmové soutěži vyhrál podle očekávání Kanaďan Patrick Chan. O čem se hodně diskutuje, je bodové hodnocení jízd Michajla Koljady a Adama Rippona.

    Konečné pořadí volných jízd mužů v týmové soutěži

    1. Patrick Chan (CAN) 179,75
    2. Michajl Koljada (OAR) 173,57
    3. Adam Rippon (USA) 172,98
    4. Matteo Rizzo (ITA) 156,11
    5. Keiji Tanaka (JPN) 148,36
     
    2:55
    Krasobruslení
    Týmová soutěž má za sebou 6 z 8 částí a Kanadu by o zlatou medaili mohlo připravit jen naprosté selhání. Vzhledem k tomu, že ve svém střed mají nejlepší taneční pár současnosti Virtuová – Moir, nedá se nic takového očekávat. Prakticky ze hry o medaili je pak Japonsko, kterému uškodila absence jejich nejlepšího muže, který se soustředí jen na soutěž jednotlivců.

    Průběžné pořadí týmové soutěže

    1. Kanada 55
    2. OAR 48
    3. USA 44
    4. Itálie 42
    5. Japonsko 38
     
    3:02
    Snowboarding
    Další odložení ženského slopestylu, tentokrát na 3:15.
     
    3:14
    Snowboarding
    Zdá se, že k dalšímu odložení již nedojde a slopestyle žen začne za malý okamžik! Hned první závodnicí pak bude Šárka Pančochová a třetí Klaudia Medlová. To není zrovna šťastné vylosování.
     
    3:15
    Krasobruslení
    Po nezbytné úpravě ledu také brzo odstartuje další část týmové soutěže, kterou jsou volné jízdy žen.
     
    3:17
    Snowboarding
    Šárka Pančochová sice jela čistě, ale nepředvedla vůbec nic obtížnějšího, navíc na hraně posledního skoku zabrzdila a neabsolvovala ho. Dostává pouze 43,46 bodu, což na dobré umístění stačit nebude a česká závodnice bude muset ve druhé jízdě pořádně zabojovat.
    Něco málo z jízdy Šárky Pančochové
     
    3:22
    Snowboarding
    Klaudia Medlová vůbec nezvládla dotočit předposlední skok a upadla přímo na záda. Nic se jí naštěstí nestalo, sjíždí dolů a za první jízdu dostává 26,16 bodu. Také slovenská závodnice bude chtít zajet druhý pokus výrazně lépe.
    Klaudia Medlová jízdu nedokončila kvůli nepříjemnému pádu
     
    3:30
    Krasobruslení
    Volné jízdy žen začala Američanka Mirai Nagasuová a vylepšila si osobní rekord.
    Mirai Nagasuová se stala první Američankou v historii, která na ZOH dokázala skočit trojitého axela. A to báječně.

     
    3:34
    Snowboarding
    Až devátá závodnice ve slopestylu zajela první čistou a kvalitní jízdu. Američanka Jessika Jensonová se ujímá vedení se ziskem 72,26 bodu.
     
    3:36
    Krasobruslení
    Mladá Japonka Kaori Sakamotová se snažila, ale pravděpodobně bude ve volných jízdách týmové soutěže nejslabší.
     
    3:44
    Krasobruslení
    Kanaďanka Gabriele Dalemanová sice zajela volnou pěkně, ale neměla ji tak obtížkou jako Nagasuová a s Američankou prohrává. Pro tým sportovců z Ruska je tu šance na zdramatizování soutěže.
     
    3:51
    Snowboarding
    Novou vedoucí závodnicí slopestylu je Norka Silje Norendalová. 73,91 bodu ale zatím není známka, se kterou by se dalo pomýšlet na medaili.
     
    3:52
    Krasobruslení
    Italka Caroline Kostnerová však nepředvedla svůj standard a ani jako obvykle skvělá druhá sada známek ztrátu z technických prvků nedohnala. Je dokonce horší než Dalemanová a to je velký zásah do italských medailových nadějí.
     
    3:57
    Krasobruslení
    15letá Ruska Alina Zagitovová po vítězství na ME opět okouzlila svět nádhernou volnou jízdou také v týmové soutěži na ZOH. Suverénně vítězí v této části soutěže.
    Rusové na sociálních sítích oslavují perfektní výkon Aliny Zagitovové

     
    3:59
    Krasobruslení

    Konečné pořadí volných jízd žen v týmové soutěži

    1. Alina Zagitovová (OAR) 158,08
    2. Mirai Nagasuová (USA) 137,53
    3. Gabrielle Dalemanová (CAN) 137,14
    4. Carolina Kostnerová (ITA) 134,00
    5. Kaori Sakamotová (JPN) 131,91
     
    4:00
    Krasobruslení
    Již před závěrečnými volnými jízdami tanečních párů je jisté, že zlatou medaili v týmové soutěži získá Kanada a stříbro si odveze tým Olympijských sportovců z Ruska!
    Třetí místo Gabrielly Dalemanové ve volných jízdách zajistilo Kanadě s předstihem zlatou medaili v týmové soutěži. První zlato Kanady na ZOH 2018.

     
    4:01
    Krasobruslení
    V týmové soutěži je již před volnými jízdami zcela jasno o zlatu a stříbru a jen neuvěřitelná shoda okolností by mohla tým USA připravit o bronz.

    Pořadí týmové soutěže před poslední částí

    1. Kanada 63
    2. OAR 58
    3. USA 53
    4. Itálie 49
    5. Japonsko 44
     
    4:14
    Snowboarding
    První jízdy slopestylu zakončila obhájkyně zlaté medaile ze Soči, Američanka Jamie Andersonová. Jako jediná předvedla výkon, který snese nejpřísnější měřítka a zcela zaslouženě jde do vedení! Dostala rovných 83 bodů.
    Zatím vedoucí jízd obhájkyně zlata Jamie Andersonové

     
    4:18
    Krasobruslení
    Za malý okamžik začne poslední část týmové soutěže, volné jízdy tanečních párů. Vzhledem k tomu, že v podstatě o všem je jasno, budou si to páry chtít hlavně užít a je možné, že v uvolněné atmosféře předvedou ještě hezčí jízdy než obvykle.
     
    4:21
    Snowboarding
    Druhé jízdy slopestylu opět zahájila Šárka Pančochová a bohužel upadla, takže si nepolepší a zůstane hluboko v poli poražených.
     
    4:23
    Snowboarding
    Také Klaudia Medlová má druhý pokus za sebou. Ani tentokrát jízdu po pádu nedokončila a v celkovém pořadí bude slovenská snowboardistka až za Pančochovu.
     
    4:30
    Krasobruslení
    Pád v soutěži tanečních párů? To je velmi neobvyklá situace. Přesto je na ZOH k vidění při volné jízdě japonského páru Kana Muramotová, Chris Reed.
    Pád Chise Reeda při twizzlech
     
    4:42
    Snowboarding
    Téměř polovina druhých jízd slopestylu je odjeta a dosud se nikdo nezlepšil natolik, aby změnil pořadí na prvních 3 místech. Závodnice hlavně bojují s větrem a samy se sebou.
     
    4:47
    Krasobruslení
    Italský taneční pár Anna Cappelliniová, Luca Lanotte na rozdíl od Japonců žádnou výraznější chybu neudělal, ale není to výkon, který by měl stačit na prvenství v této části soutěže, takže dosud teoretická naděje Itálie na bronz definitivně padá.
     
    4:51
    Krasobruslení
    Taneční pár sportovců z Ruska Jekatěrina Bobrovová, Dmitrij Solovjov je se svým výkonem ve volné jízdě spokojen a jde do vedení.
     
    4:59
    Krasobruslení
    Každý taneční pár na ledě v rámci týmové soutěže je lepší než ten předchozí. Američtí sourozenci Maia a Alex Shibutaniovi sklidili zasloužený aplaus a jejich volná jízda bude nejhůře druhá.
    Američtí krasobruslaři v rámci pondělního programu týmové soutěže jezdí pouze na hudbu skupiny Coldplay a sklízí za to mnoho pozitivních reakcí



     
    5:04
    Snowboarding
    Až devatenáctá jízda druhé části finále slopestylu znamená změnu na medailových pozicicích! Jednu z mála kvalitních jízd předvedla Kanaďanka Laurie Blouinová a jde na druhé místo! Dostala 76,33 bodu.
     
    5:07
    Krasobruslení
    Závěrečnou jízdu celé týmové soutěže krasobruslařů si taneční pár Tessa Virtueová, Scott Moir z Kanady vyloženě užil a potvrdil pozici nejlepšího páru současnosti. Volné jízdy tanečních párů vyhrál a potvrdil tak, že zlaté medaile z týmové soutěžě putují do Kanady zcela po právu.
     
    5:09
    Snowboarding
    Enni Rukajärviová zajela na druhý pokus také velmi pěknou slopestylovou jízdu, dostala 75,38 bodu a živí naději na bronzovou medaili. Z té ji mohou odsunout pouze 4 závodnice.
     
    5:11
    Krasobruslení
    V rámci volných jízd tanečních párů v týmové soutěži k žádnému překvapení nedošlo.

    Konečné pořadí tanečních párů ve volných jízdách týmové soutěže

    1. Tessa Virtueová, Scott Moir (CAN) 118,10
    2. Maia Shibutaniová, Alex Shibutani (USA) 112,01
    3. Jekatěrina Bobrovová, Dmitrij Solovjov (OAR) 110,43
    4. Anna Cappelliniová, Luca Lanotte (ITA) 107,00
    5. Kana Muramotová, Chris Reed (JPN) 87,88
     
    5:13
    Krasobruslení
    Třídenní zápolení krasobruslařských týmů je minulostí a závěrečné voln tance tanečních párů již na celkovém pořadí nemohly prakticky nic změnit. Medaile putují do tradičních krasobruslařských velmocí. Zlatou medaili vybojovala Kanada, stříbro odveze tým Olympijských sportovců z Ruska a z bronzu mají obrovskou radost Američané.

    Konečné pořadí týmové soutěže

    1. Kanada 73
    2. OAR 66
    3. USA 62
    4. Itálie 56
    5. Japonsko 50
    ...
    6. Čína 18
    7. Německo 16
    8. Izrael 13
    9. Korea 13
    10. Francie 13
    Šťastný kanadský tým slaví zlatou medaili po konci jízdy tanečního páru Virtueová, Moir

     
    5:20
    Snowboarding
    Poněkud rozpačitý průběh měl ženský slopestyle. Silný vítr komplikoval snowboardistkám situaci a tak se více padalo než závodilo. Jen několika ženám se podařila opravdu kvalitní jízda a mezi nimi vynikl první pokus Američanky Jamie Andersonové, která dokázala obhájit zlatou medaili ze Soči a zůstává tak zatím jedinou olympijskou vítězkou v této disciplíně. Stříbro putuje do Kanady zásluhou Laurie Blouinové, bronz vybojovala Finka Enni Rukajärviová, pro kterou je to po stříbru ze Soči také druhá olympijská medaile.
    Šárce Pančochové a Klaudii Medlové se nedařilo a skončily ve druhé polovině startovního pole.
     
    5:27
    Snowboarding

    Konečné pořadí slopestylu žen

    1. Jamie Andersonová (USA) 83.00
    2. Laurie Blouinová (CAN) 76.33
    3. Enni Rukajärviová (FIN) 75.38
    4. Silje Norendalová (NOR) 73.91
    5. Jessika Jensonová (USA) 72.26
    6. Hailey Langlandová (USA) 71.80
    7. Sina Candrianová (SUI) 66.35
    8. Sofia Fjedorovová (OAR) 65.73
    9. Juka Fudžimoriová (JPN) 63.73
    10. Elena Könzová (SUI) 59.00
    ...
    16. Šárka Pančochová (CZE) 43.46
    24. Klaudia Medlová (SVK) 34.00
     
    5:34
    Snowboarding
    Snowboard má nadále hlavní slovo, před malou chvílí totiž v U-rampě začala ženská kvalifikace halp-pipu. Je to jediná sportovní událost, která v současnosti probíhá.
    Na sociálních sítích se začíná spekulovat, zda chycení za ruku Tessy Virtueové a Scotta Moira při "čestném kolečku" na ledě znamená něco víc.

     
    6:05
    Snowboarding
    Kvalifikaci half-pipu naprosto bezpečně zvládla jedna z hlavních favoritek na zlato, teprve 17letá Američanka Chloe Kimová. V současnosti má za sebou první pokus dvě třetiny startovního pole a 91,5 bodu Kimové je jasně nejvyšší známka.
    Vychutnejte si parádní kvalifikační jízdu Chloe Kimové

     
    6:25
    Snowboarding
    Half-pipe žen má za sebou polovinu kvalifikace, ze které do finále postupuje 12 závodnic. Některým adeptkám na boj o medaile se první jízda příliš nevyvedla a budou muset o postup ještě zabojovat.
     
    7:20
    Snowboarding
    Kvalifikace half-pipu žen je u konce. Přinesla jen dílčí překvapení, například konec nadějí pro všechny 3 Kanaďanky. Napak postoupily všechny 4 Američanky, i když Clarková a Goldová jen s odřenýma ušima. Fantastickou formu pak ukázala hlavní favoritka, další Američanka Chloe Kimová, která v obou kvalifikačních jízdách získala přes 90 bodů. Ačkoliv jiným závodnicím dělal silný vítr v letové fázi viditelné problémy, s touto 17letou snowboardovou superstar ani nehnul.
    Bezstarostná Chloe Kimová, která mezi jízdami zatoužila po zmrzlině, v kvalifikaci převálcovala veškerou konkurenci.

     
    7:27
    Snowboarding

    Postupující do finále half-pipu žen

    Chloe Kimová (USA)
    Ťia-jü Liou (CHN)
    Haruna Macumotová (JPN)
    Maddie Mastrová (USA)
    Queralt Castalletová (ESP)
    Süe-tchung Cchaj (CHN)
    Sena Tomitaová (JPN)
    Emily Arthurová (AUS)
    Sophie Rodriguezová (FRA)
    Mirabelle Thovexová (FRA)
    Kelly Clarková (USA)
    Arielle Goldová (USA)
     
    7:40
    Ohlasy české výpravy
    Šárka Pančochová ve slopestylu neuspěla a nezopakovala tak výborné 5. místo z předchozích her v Soči. Po závodě se vyjádřila k podmínkám, ve kterých se závod konal. Vítr se podle ní hodně měnil a nikdo na startu netušil, z kterého směru zrovna při jeho jízdě bude foukat. Prohlásila, že ženský snowboarding vypadá úplně jinak a byla poněkud naštvaná na organizátory, že závod v takových podmínkách pustili, když se na něj musí všichni tak dlouho kvalifikovat. Trať jako taková je podle české závodnice výborná a sedí jí, jen v tom větru se téměř všechny holky soustředily spíše na to, aby vůbec dojely, než aby na ní něco pořádného předvedly. Přiznala se, že sama měla strach.
     
    7:50
    Pondělní program her v Pchjongčchangu má teď velmi dlouhou přestávku. Jediné, co se až do 11 hodin bude dít, je hokejový zápas ženského turnaje mezi Švýcarskem a Japonskem. To je pro oba týmy klíčový duel pro postup do čtvrtfinále. Začíná v 8:40.
    Hvězdou internetu se i přes nekvalitní záběry postupně stává tento mladík, který navštívil týmovou soutěž v krasobruslení.

    Český hokejový tým dnes v pořádku dorazil do olympijské vesnice. První zápas ho čeká ve čtvrtek.

     
    8:45
    Lední hokej
    V hale Kwandong již začal duel skupiny B ženského hokejového turnaje mezi Švýcarskem a Japonskem. Tým, který zvítězí, se s největší pravděpodobností právě na úkor toho druhého dostane do čtvrtfinále.
    Do Koreje už zamířili i někteří fanoušci, kteří jedou primárně na hokej. Jedna taková skupinka se zastavila i v Českém domě.
    V této hale začíná v 9:00 první trénink českého hokejového týmu přímo v dějišti her.
    Ačkoliv je hodně větrno, odpovědní lidé v biatlonu jsou optimističtí, co se týče dnešních stíhacích závodů. Vítr by se prý měl trochu zklidnit.

     
    9:06
    Ačkoliv sáňkař Felix Loch v neděli na své poměry nevídanou chybou ztrtatil nejen zlatou medaili, ale dokonce jakoukoliv medaili, do důchodu se nechystá. Právě kvůli tomu, že skončil až na 5. místě. Na tiskové konferenci prozradil, že novým cílem je další olympiáda v Pekingu. Připomeneme, že v tu dobu mu bude 40 let.
    Pokud ovládáte němčinu, můžete si sami poslechnout, jak se Felix Loch na tiskové konferenci vyjádřil.

     
    9:12
    Lední hokej
    Po 1. třetině je stav utkání ženského turnaje Švýcarsko – Japonsko stále 0:0. Japonky nevyužily dlouhou přesilovku 5 na 3.
     
    9:14
    Zákulisí
    Tisková agentura AP uvedla, že sestra Kim Čong Una již ukončila návštěvu olympijských her a vrátila se do Pchjongjangu. Stalo se tak den poté, co představitelům Jižní Koreje tlumočila bratrovu nabídku na společný summit.
     
    9:32
    Zákulisí
    Podle lotyšského tisku byl přímo v Pchjongčchangu zadržen jistý již dříve trestaný Lotyš, který se pokusil ukrást hokejky finského ženského hokejového týmu.
    Přesně před 4 lety, 12. února 2014, se na olympijských hrách v Soči stalo toto. Dočkáme se příští týden ve středu, kdy je závod žen ve sjezdu na programu těchto her, něčeho podobného?
     
    9:42
    Lední hokej
    Polovinu zápasu trvalo čekání na první gól. Perfektní ranou pod horní tyčku se v přesilovce v 31. minutě prosadila Švýcarka Sara Benzová. Švýcarsko – Japonsko 1:0.
    První gól zápasu z hole Sary Benzové

     
    9:48
    Lední hokej
    Švýcarsko míří za postupem ze skupiny! Do těžko uvěřitelné situace samostatného úniku ve vlastní přesilovce se dostala opět Sara Benzová a ve 33. minutě nekompromisně opět pod horní tyč zvyšuje proti Japonsku na 2:0.
    Gól Sary Benzové na 2:0

    Ester Ledecká se k okolnostem kolem obřího slalomu a slopestylu vyjádřila na svém facebookovém profilu. Pro přečtení textu pusťte video a v jeho dolní části klikněte na ikonu facebooku.
     
    9:58
    Lední hokej
    Český národní tým dopisuje na soupisku narychlo povolaného třineckého Martina Růžičku, protože zranění kolene, utrpěné v přípravném utkání s Finskem, znemožní Milanu Gulašovi zapojit se do olympijského turnaje. Milan Gulaš je z toho pochopitelně hodně smutný.
    "Je to pro mě hrozně těžký moment. Celý život makáte, abyste si v hokeji mohli něco dokázat. Když se to stalo, tak jsem o to přišel. Strašně mě to mrzí. Ale co se má stát, stane se."
     
    10:00
    Lední hokej
    Švýcarsko – Japonsko 2:0 po 2. třetině. Pokud Švýcarsko vyhraje, bude již nyní prakticky jasno o tom, které dva celky ze skupiny B postoupí do čtvrtfinále ženského turnaje. Nedá se totiž předpokládat, že by spojený korejský tým mohl kohokoliv byť jen minimálně potrápit.
    Zatímco Milan Gulaš může jít pomalu balit na cestu domů, zbytek týmu právě trénuje v hlavní hokejové hale turnaje.

     
    10:23
    Lední hokej
    Švýcarsko pravděpodobně definitivně rozhoduje zápas s Japonskem gólem na 3:0! Po samostatné akci se ve 45. minutě trefila Alina Müllerová.
    Samostatná akce Aliny Mülerové a gól na 3:0

     
    10:28
    Lední hokej
    Japonské hráčky vykřesávají aspoň malou naději na zvrat. Ve 48. minutě šikovnou tečí snižuje na 3:1 Hanae Kuboová.
    Hanae Kuboová snižuje pěknou tečí.

    Prezident MOV Thomas Bach na tiskové konferenci prozradil, že po skončení olympijských her odjede na návštěvu KLDR.

     
    10:48
    Lední hokej
    Japonsko hrálo téměř 4 minuty bez brankářky, ale žádný gól přidat nedokázalo, takže v klíčovém zápase se Švýcarskem prohrává a na 99,9 % je mimo hru o čtvrtfinále.

    Švýcarsko – Japonsko 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
    31. S. Benzová (Rüeggová, L. Benzová), 34. S. Benzová (Meierová), 45. Müllerová – 48. Kuboová (Horiová, H. Tokoová)
     
    10:53
    Ohlasy české výpravy
    Trenér hokejového týmu Josef Jandač po prvním tréninku v dějišti hokejového turnaje vnesl světlo jak do situace kolem Milana Gulaše a Martina Růžičky.
    "Stalo se, co se stalo. Mrzí mě to kvůli němu, měl dobrou sezonu. Jejich dvojice s Mertlem je dominantní, i proto jsme je vzali spolu. Stalo se to deset minut před koncem zápasu a byla to taková blbost. Povolali jsme Martina Růžičku, který byl i tak na misce vah. Zatím jsme postavili sestavu tak, že Růžička první zápas hrát nebude."
    Dále prozradil, kdo tedy bude na turnaji jedničkou.
    "S trenéry jsme se dohodli, že chytat začne Pavel Francouz. Když se bude dařit, tak už z brány nevyleze."
    Zajímavý postřeh k vítězi nedělního slopestylu mužů Redmondu Gerardovi

     
    11:03
    Napětí v českých domácnostech a na pracovištích stoupá, za několik minut odstartuje stíhací závod biatlonistek, do kterého vybíhá Veronika Vítková ze 3. místa!
     
    11:07
    Biatlon
    Startovní odstupy českých a slovenských biatlonistek před startem stíhacího závodu:
    3. Veronika Vítková (CZE) +25.8
    11. Paulina Fialková (SVK) +50.6
    13. Anastasia Kuzminová (SVK) +53.9
    15. Markéta Davidová (CZE) +57.1
    23. Jessica Jislová (CZE) +1:22.9
    43. Eva Puskarčíková (CZE) +2:13.6
     
    11:10
    Biatlon
    Stíhací závod žen na 10 km byl v pořádku odstartován.
    Obrazově se ještě vrátíme ke druhé kvalifikační jízdě Chloe Kimové v disciplíně half-pipe, za kterou dostala 95,5 bodu ze 100 možných

     
    11:14
    Biatlon
    Informace ze střelnice zní poměrně příznivě, vítr je stabilní a poněkud zeslábl.
     
    11:16
    Biatlon
    Veronika Vítková sestřelila všechny terče na první ležce a vybíhá do dalšího okruhu druhá se ztrátou necelých 18 sekund na Dahlmeierovou! Olsbuová musí na trestné kolo! A jako třetí už běží Anastasia Kuzminová, ztrácí 32 sekund!
     
    11:19
    Biatlon
    Anastasia Kuzminová podává výkon z jiné planety a na mezičase ve druhém kole předbíhá Veroniku Vítkovou a na Dahlmeierovou jen za tento úsek stáhla 15 sekund!
     
    11:23
    Biatlon
    Podle praporků na střelnici vítr zesílil a biatlonistky hodně cvakaly. Dahlmeierová jednou minula, Anastasia Kuzminová a Veronika Vítková také netrefily jeden terč. Senzační střelecký výkon předvádí Švýcarka Cadurischová, na druhé položce vleže strávila o 24 sekund méně než Vítková a jde na 3. místo. Do třetího kola vybíhají závodnice v pořadí Dahlmeierová – Kuzminová – Cadurischová – Bescondová – Vítková.
     
    11:26
    Biatlon
    Anastasia Kuzminová je novou vedoucí závodnicí! Během tří minut ve třetím kole stáhla devítisekundovou ztrátu na Lauru Dahlmeierovou, která se nyní snaží zuby nehty udržet.
     
    11:28
    Biatlon
    Před třetí střelbou ztrácí Veronika Vítková z 5. místa na bronz 17 sekund, za sebou má 20sekundovou díru.
     
    11:29
    Akrobatické lyžování
    V 11:30 začíná druhé kvalifikační kolo boulařů, ve kterém desítku postupujících ze sobotní části kvalifikace doplní další desítka závodníků.
     
    11:30
    Biatlon
    Anastasia Kuzminová musí na dvě trestná kola a Laura Dahlmeierová bude mít na čele obrovský náskok! První stojku skvěle zvládla také Veronika Vítková, která se vrací na 3. místo, ač poslední ránu odkládala, protože Bescondová i Cadurischová chybovaly! Kuzminová ztrácí 37 sekund, Vítková 48, za ní Bescondová o dalších 10 sekund zpět.
    Klíčový okamžik závodu?

     
    11:32
    Biatlon
    Veronice Vítkové to dnes pravděpodobně příliš běžecky nechutná, protože Bescondová ji na mezičasu na vrcholu stoupání již téměř dýchá na záda.
     
    11:35
    Biatlon
    Laura Dahlmeierová vyhraje i stíhací závod! Poslední střelbu zvládla skvěle a v posledním kole bude mít obrovský náskok, protože Anastasia Kuzminová musí na trestné kolo.
    Poslední střelba Laury Dahlmeierové

     
    11:36
    Biatlon
    První biatlonovou medaili z těchto her bude mít Francie! Bescondová poslední střelbu zvládla bez problémů a poběží v závěsu za Kuzminovou. Veronika Vítková bohužel totéž nedokázala, musela na dvě trestná kola a do posledního okruhu před cílem vybíhá na 7. místě.
     
    11:38
    Biatlon
    Telegraficky pozice dalších českých a slovenských závodnic po poslední střelbě:
    24. Jessica Jislová
    26. Markéta Davidová
    32. Eva Puskarčíková
    39. Paulina Fialková
     
    11:41
    Biatlon
    Laura Dahlmeierová si poslední kolo vychutnala a vítězí se 40sekundovým náskokem! Bitvu o stříbro v cílové rovince zvládla lépe Anastasia Kuzminová a zařizuje Slovenku první medaili v Pchjongčchangu! Bronz má Francouzka Anaïs Bescondová. Veronika Vítková dokončuje na 7. místě.
    Slavící Laura Dahlmeierová v cílové rovince a tuhý boj o stříbrnou medaili




    Veronika Vítková bojovala, ale na medaili to tentokrát nestačilo

     
    11:50
    Biatlon

    Konečné pořadí stíhacího závodu žen

    1. Laura Dahlmeierová (GER) 30:35.3 (1)
    2. Anastasia Kuzminová (SVK) +29.4 (4)
    3. Anais Bescondová (FRA) +29.6 (1)
    4. Marte Olsbuová (NOR) +1:07.3 (4)
    5. Hanna Öbergová (SWE) +1:08.9 (3)
    6. Denise Herrmannová (GER) +1:19.4 (2)
    7. Veronika Vítková (CZE) +1:37.3 (3)
    8. Lena Häckiová (SUI) +1:41.5 (3)
    9. Tiril Eckhoffová (NOR) +1:47.8 (5)
    10. Mona Brorssonová (SWE) +1:54.5 (1)
    ...
    23. Jessica Jislová (CZE) +2:49.0 (3)
    25. Markéta Davidová (CZE) +2:54.5 (6)
    32. Eva Puskarčíková (CZE) +3:18.5 (3)
    38. Paulina Fialková (SVK) +3:58.3 (8)
    Na jednu stranu Slováci slaví první medaili, na druhou stranu samotná Kuzminová slaví s Rusy a ne se svou adoptivní vlastí. To vypovídá o mnohém.



     
    11:51
    Ohlasy české výpravy
    Veronika Vítková přiznala, že se na trati necítila úplně nejlépe a na poslední střelecké položce již neměla dostatek sil na to, aby to správně udržela. Na druhé položce dlouho čekala na první ránu, protože hodně foukalo zezadu. Se sedmým místem je spokojená, protože stále je to v desítce.
     
    11:56
    Ohlasy české výpravy
    Eva Puskarčíková se ve stíhacím závodě posunula dopředu. Podle jejího vyjádření jí stojky vyloženě sedly, ale na první ležce měla problémy s přebíjením a zaseknutým nábojem, z čehož pramenily dvě chyby.
     
    11:58
    Ohlasy české výpravy
    Jessica Jislová je spokojená s tím, že zaběhla nejlepší stíhací závod v sezóně, zároveň ji ale mrzí, že v posledním kole nedokázala utrhnout dvě soupeřky a ve sjezdu do cíle už neměla šanci.
    Markéta Davidová si pohoršila o 10 míst kvůli 6 chybám na střelnici. Prohlásila, že ji to mrzí, ale na druhou stranu, kdyby jí někdo před hrami řekl, že bude ve stíhacím závodě na 25. místě, tak to bere všema deseti. Podmínky na střelnici byly těžké, ale neběželo se jí špatně a pochvalovala si výborně připravené lyže.
     
    12:00
    Saně
    Před malou chvílí zahájily první den své soutěže sáňkařky. Němka Natalie Geisenbergerová bude obhajovat pozici nejlepší sáňkařky současnosti a zároveň musí svému národu částečně nahradit nedělní výpadek Felixe Locha.
     
    12:05
    Curling
    Právě začalo druhé semifinále turnaje smíšených dvojic mezi Olympijskými sportovci z Ruska a Švýcarskem.
     
    12:15
    Curling
    Druhé semifinále smíšených dvojic začalo lépe Švýcarsko a výhodu posledního kamene v 1. endu zužitkovalo v zisk 2 bodů.
     
    12:24
    Akrobatické lyžování

    Postupující do finále z 2. kola kvalifikace

    1. Dže Woo Čoi (KOR) 81.23
    2. Vinjar Slatten (NOR) 77.49
    3. Bradley Wilson (USA) 76.33
    4. Marc Antoine-Gagnon (CAN) 76.32
    5. Anthony Benna (FRA) 76.28
    6. Šo Endo (JPN) 75.73
    7. Jimi Salonen (FIN) 75.25
    8. Nobujuki Niši (JPN) 75.17
    9. James Matheson (AUS) 74.61
    10. Walter Wallberg (SWE) 74.47
     
    12:25
    Curling
    Ve 2. endu měli výhodu posledního kamene Olympijští sportovci z Ruska a naložili s ní úplně stejně jako Švýcaři předtím. Je vyrovnáno, 2:2.
     
    12:35
    Curling
    Švýcarská dvojice měla ve 3. endu s výhodou vlastního kamene více práce a nakonec uhrála pouze 1 bod. OS z Ruska – Švýcarsko 2:3.
    Pěkná upoutávka z dílny kanadského týmu. Mikael Kingsbury je hlavním favoritem finále jízdy v boulích, které začíná ve 13:00-

     
    12:45
    Ve 13:00 startuje také stíhací závod biatlonistů na 12,5 km, takže čeští fanoušci měli na oddech jen něco málo přes hodinu. Zanedlouho krevní tlak opět poletí nahoru.
    Snowboardisté bývají často hodně nad věcí. Jením z takových bude i švýcarský účastník slopestylu Fabian Bösch, který používá eskalátor tak trochu jinak.

     
    12:48
    Curling
    Velmi dobrá hra Švýcarů ve 4. endu, donutili ruské sportovce chybovat a získávají bod proti výhodě posledního kamene soupeře! OS z Ruska – Švýcarsko 2:4.
     
    12:50
    Biatlon
    Startovní čísla a odstupy českých a slovenských biatlonistů před stíhacím závodem:
    2. Michal Krčmář (CZE) +4
    22. Matej Kazár (SVK) +55
    29. Ondřej Moravec (CZE) +1:08
    52. Martin Otčenáš (SVK) +2:01
    První jízdy sáňkařek jsou téměř u konce a k vidění byly i takové chyby.

     
    12:59
    Lední hokej
    Ve 13:10 začíná také druhý pondělní zápas skupiny B ženského turnaje mezi Švédskem a společným korejským týmem. Mělo by jít o zcela jednoznačnou záležitost.
     
    13:00
    Biatlon
    Stíhací závod biatlonistů byl v pořádku odstartován a Michal Krčmář vyráží vpřed s cílem co nejdříve dorazit vedoucího Peiffera.
    Start stíhacího závodu biatlonistů

     
    13:03
    Curling
    Ruská dvojice v 5. endu pokračovala s výhodou posledního kameme a dostala se do situace, kdy lehký poslední hod znamenal 2 body. To se Krušelnickému povedlo a je vyrovnáno. OS z Ruska – Švýcarsko 4:4.
     
    13:04
    Biatlon
    Tak nakonec je to jinak. Peiffer stále první, Michal Krčmář se nechal doběhnout několika běžci za sebou, zahákl se a nechává na čele pracovat jiné.
     
    13:06
    Biatlon
    Je po nadějích. Michal Krčmář minul první dvě rány závodu, musel přecvakávat mířidla, výrazně se zdržel nejpomalejším střeleckým časem z prvních 30 biatlonistů a ze střelnice odbíhá až na 22. místě s minutovou ztrátou. Na čele závodu běhí Němec Peiffer a Rakušan Eberhard.
    První střelecká položka stíhacího závodu mužů

     
    13:13
    Biatlon
    Peiffer poběží na čele sám, na druhé střelbě na rozdíl od Eberharda neminul. Druhý vybíhá do třetího kola další Němec Lesser, ztrácí 9 sekund. Martin Fourcade zatím číhá v závětří zhruba na 6. pozici, 21 sekund ztráty na první místo
    Druhá střelba stíhacího závodu

     
    13:15
    Biatlon
    Michal Krčmář na druhé střelbě nechyboval a posunuje se na 19. místo. Ondřeji Moravcovi to neběží ani nestřílí a propadl se až na 45. místo. Druhou střelbu nezvládl ani Matej Kazár a také se propadl mimo bodovanou čtyřicítku, do které se naopak posunul výrazným zlepšením Martin Otčenáš, je momentálně na 32. místě.
     
    13:17
    Curling
    Velmi zajímavá situace se vyvýjela na středu kruhů v 6. endu. Ten se hrál dlouho, přemýšlelo se nad taktickými variantami a ruská dvojice útočila na ukradení 2 bodů proti výhodě posledního kamene Švýcarska. Perretová tomu posledním hodem částečně zabránila, ale sportovci z Ruska přesto získávají 1 bod proti a dostávají se do vedení 5:4.
     
    13:20
    Biatlon
    První stojka závodu zcela mění situaci! Skvěle odstřílel Martin Fourcade, jako jediný ze špičky čistě a najednou vede o 20 sekund před Peifferem!
    Třetí střelba stíhacího závodu, pravděpodobně klíčový okamžik boje o zlato

     
    13:21
    Biatlon
    Michal Krčmář se ve stíhacím závodě z druhého místa na startu propadne hodně hluboko. Na první stojce hned 3x minul, celkem už 5x a odbíhá na 28. místě. Nic to ale není proti trápení Johannese Thingnese Bø, který na této střelbě netrefil 4 terče a místo útoku na dvě medaile bude mít z prvních dvou závodů pouze velmi těžkou hlavu.
     
    13:26
    Curling
    Krušelnickij nezvládl poslední hod ruské dvojice v 7. endu a dal Švýcarům jednoduchou pozici na zisk dvou bodů při vlastní výhodě posledního kamene. Perretová tentokrát nezaváhala a před posledním endem jde Švýcarsko do vedení 6:5.
     
    13:27
    Biatlon
    Martin Fourcade, jak ho známe. Naprosto pohodová poslední položka a v posledním kole si bude moct užívat běhu pro zlato. Čistou střelbou se posunul na druhou pozici Němec Doll, stejným způsobem odbíhá třetí Švéd Samuelsson, což je velké překvapení! O medailistech je nejspíše jasno, čtvrtý Švýcar Weger ztrácí na Švéda téměř 40 sekund. Bojovat se možná bude pouze o stříbro, jinak je jasno.
     
    13:33
    Biatlon
    Martin Fourcade si v pohodě doběhl pro zlatou olympijskou medaili, třetí v karéře. Absolutně senzační stříbrnou medaili vybojoval teprve 20letý Švéd Sebastian Samuelsson, který dokázal smazat ztrátu 7 sekund na Benedikta Dolla, na Němce zbyl bronz!
    Cílová rovinka v podání medailistů stíhacího závodu

     
    13:35
    Akrobatické lyžování
    První finálová jízda boulařů sice přinesla drobná překvapení, ale hlavní favorit Mikael Kingsbury z Kanady bez problémů postupuje do druhého kola mezi posledních 12 lyžařů.
     
    13:40
    Curling
    Obrovská bitva umění a nervů v 8. endu semifinálového zápasu smíšených dvojic směřovala do extra endu, ale nakonec rozhodly právě ty nervy! Ruska Bryzgalovová neunesla výhodu posledního kamene, hodila ho příliš daleko a místo jednoho bodu, vyrovnání stavu a extra endu tu je ukradený 1 bod Švýcarska znamenající jeho postup do finále proti Kanadě!
    OS z Ruska – Švýcarsko 5:7
    Poslední kámen zápasu a švýcarská radost

     
    13:43
    Biatlon
    Českým a slovenským biatlonistům se stíhací závod až na jednu výjimku nepovedl. Onou výjimkou je Slovák Martin Otčenáš, který sice vybíhal z 52. pozice, ale polepšil si o 25 příček na 27. místo. Hned za jeho zády zuřil boj velké skupiny o další pozice, ve které byli i Martin Krčmář (30.) a Matej Kazár (31.). Vyloženě špatný závod má za sebou Ondřej Moravec, v cíli až 51. se ztrátou téměř 6 minut.
     
    13:46
    Biatlon
    Dva medailisté stíhacího závodu nepřekvapí, ale naprostou senzací je stříbrný Švéd Sebastian Samuelsson, kterému je teprve 20 let a dosud ve světovém poháru ani jednou nedoběhl v první desítce.

    Konečné pořadí stíhacího závodu mužů
    1. Martin Fourcade (FRA) 32:51.7 (1)
    2. Sebastian Samuelsson (SWE) +12.0 (1)
    3. Benedikt Doll (GER) +15.1 (1)
    4. Tarjei Bø (NOR) +1:02.6 (3)
    5. Simon Schempp (GER) +1:02.7 (3)
    6. Benjamin Weger (SUI) +1:03.1 (2)
    7. Simon Desthieux (FRA) +1:03.7 (3)
    8. Arnd Peiffer (GER) +1:14.1 (3)
    9. Erlend Bjøntegaard (NOR) +1:26.3 (4)
    10. Lukas Hofer (ITA) +1:32.7 (3)
    ...
    27. Martin Otčenáš (SVK) +3:30.8 (3)
    30. Michal Krčmář (CZE) +3:49.9 (7)
    31. Matej Kazár (SVK) +3:50.7 (5)
    51. Ondřej Moravec (CZE) +5:54.2 (8)
     
    13:50
    Rychlobruslení
    Mezitím se rozběhl závod žen na 1 500 m nakonec pouze s jednou Češkou. Nikola Zdráhalová pojede v 8. rozjížďce, která přijde na řadu za chvilku.
     
    13:54
    Lední hokej
    Očekávaný průběh má utkání ženského turnaje mezi Švédskem a Koreou. Favorizované Seveřanky v poklidném tempu vedou po 1. třetině 4:0. Postupně se trefily Maja Nylénová-Perssonová, Elin Lundbergová, Johanna Fällmanová a Erica Udénová Johanssonová.
     
    13:56
    Rychlobruslení
    Nikola Zdráhalová na ledě.
     
    13:59
    Rychlobruslení
    Nikola Zdráhalová vyhrává časem 1:58,03 svoji rozjížďku a zařazuje se průběžně na 5. místo se ztrátou 2,49 sekundy na vedoucí Američanku Brittany Boweovou. Do konce závodu zbývá dalších 6 jízd, takže Zdráhalová bude nejhůře na 17. místě, ale myslím si, že pod 15. místo to nebude.
     
    14:04
    Akrobatické lyžování
    Velké překvapení ve druhém finálovém kole soutěže boulařů! Vítěz prvního kola Japonec Šo Endo totiž při své jízdě upadl a vzhledem k systému soutěže to znamená, že se do superfinále nepodívá! Tam míří 6 nejlepších ze druhého kola, mezi nimiž nechybí největší favorit, Kanaďan Mikael Kingsbury.
     
    14:09
    Skoky na lyžích
    Probíhá již také první kolo ženské soutěže ve skocích na lyžích.
     
    14:22
    Akrobatické lyžování
    Dramatické superfinále boulařů pro sebe rozhodl nádhernou jízdou, nejlepší z celého dne, největší favorit Mikael Kingsbury z Kanady a dočkal se vytouženého olympijského zlata! Stříbro putuje do další boulím zaslíbené země, Austrálie, zásluhou Matta Grahama a bronz získává 20letý Japonec Daiči Hara!
    Nádherná zlatá jízda Mikaela Kingsburyho

     
    14:33
    Rychlobruslení
    Hozená rukavice Ireen Wüstové ostatním favoritkám, které pojedou v závodě na 1 500 metrů až za ní! Vede časem 1:54,35, dosud vedoucí Američanku Boweovou zajela o více než sekundu.
    Závěrečná rovinka Ireen Wüstové

     
    14:40
    Saně
    Právě skončila druhá pondělní jízda sáňkařek, které tak jsou v polovině své soutěže. Natalie Geisenbergerová z Německa nenechává nikoho na pochybách, kdo je nejlepší a suverénně míří za zlatem. V obou jízdách vylepšila traťový rekord. Tereza Nosková a Katarína Šimoňáková nijak nepřekvapily a zaujímají pozice v závěru výsledkové listiny. Mají téměř jistotu, že v úterý se svezou pouze jednou.
     
    14:44
    Rychlobruslení
    Už jen poslední jízda ženského závodu na 1 500 metrů s dvěma největšími favoritkami, Američankou Heather Bergsmaovou a Japonkou Miho Takagiovou. Stále vede Ireen Wüstová, na prvních 3 místech jsou momentálně pouze Nizozemky.
     
    14:47
    Rychlobruslení
    Miho Takagiová jela na úrovni času Ireen Wüstové, neustále ztrácela 1 – 2 desetiny sekundy, ale smazat to nedokázala a Japonka je poprvé v této sezóně poražena na trati 1 500 metrů, přitom v nejdůležitějším závodě roku! Ireen Wüstová po stříbru na 3 000 metrech vyhrává poloviční distanci a získává druhou medaili z těchto her, navíc na této vzdálenosti jde o její třetí olympijskou medaili v historii, navazuje na zlato z Vancouveru a stříbro ze Soči! Bronz bere další Nizozemka Marrit Leenstraová, která o pouhou 1 setinu sekundy porazila krajanku Lotte van Beekovou. Nikola Zdráhalová je na velmi dobrém 11. místě.
    Těsný dojezd Miho Takagiové a výbuch radosti čekající Ireen Wüstové

     
    14:55
    Akrobatické lyžování

    Konečné pořadí jízdy v boulích mužů

    1. Mikael Kingsbury (CAN) 86.63
    2. Matt Graham (AUS) 82.57
    3. Daiči Hara (JPN) 82.19
    4. Marc Antoine-Gagnon (CAN) 77.02
    5. Casey Andringa (USA) 75.50
    6. Vinjar Slatten (NOR) 33.61
    7. Pavel Kolmakov (KAZ)
    8. Dmitrij Reicherd (KAZ)
    9. Sacha Theocharis (FRA)
    10. Šo Endo (JPN)
    11. Ikuma Horišima (JPN)
    12. Dže Woo Čoi (KOR)
    13. Anthony Benna (FRA)
    14. James Matheson (AUS)
    15. Alexander Smyšljajev (OAR)
    16. Jimi Salonen (FIN)
    17. Troy Murphy (USA)
    18. Bradley Wilson (USA)
    19. Nobujuki Niši (JPN)
    20. Philippe Marquis (CAN) DNF
     
    14:59
    Rychlobruslení

    Konečné pořadí závodu na 1 500 m žen

    1. Ireen Wüstová (NED) 1:54.35
    2. Miho Takagiová (JPN) +0.20
    3. Marrit Leenstrová (NED) +0.91
    4. Lotte van Beeková (NED) +0.92
    5. Brittany Boweová (USA) +1.19
    6. Nao Kodairová (JPN) +1.76
    7. Ida Njåtunová (NOR) +2.11
    8. Heather Richardsonová-Bergsmová (USA) +2.39
    9. Natalia Czerwonková (POL) +3.50
    10. Francesca Lollobrigidová (ITA) +3.59
    ...
    11. Nikola Zdráhalová (CZE) +3.68
    Nikola Zdráhalová dnes bude hodně spokojená

     
    15:03
    Saně

    Průběžné pořadí soutěže žen po 2 jízdách

    1. Natalie Geisenbergerová (GER) 1:32.454
    2. Dajana Eitbergerová (GER) +0.120
    3. Alex Goughová (CAN) +0.191
    4. Tatjana Hüfnerová (GER) +0.207
    5. Erin Hamlinová (USA) +0.236
    6. Kimberley McRaeová (CAN) +0.334
    7. Aileen Christina Frischová (KOR) +0.352
    8. Ulla Zirneová (LAT) +0.426
    9. Summer Britcherová (USA) +0.507
    10. Raluca Stramaturaruová (ROU) +0.547
    ...
    25. Katarína Šimoňáková (SVK) +2.580
    27. Tereza Nosková (CZE) +3.491
     
    15:06
    Lední hokej
    Utkání ženského turnaje mezi Švédskem a Koreou i nadále probíhá v očekávaných kolejích a aktuální otázkou je pouze to, zda padne desítka. 8 minut před koncem vede Švédsko 8:0. Společný tým Korejské republiky a KLDR nestačí ani v tréninkovém tempu hrajícímu soupeři.
     
    15:09
    Skoky na lyžích
    Zdá se, že fenomén ženských skoků posledních let, Němka Carina Vogtová, předá žezlo nové generaci. Konkrétně nejlepší skokance této sezóny, 22leté Norce Maren Lundbyové, která po prvním kole vede a míří za největším úspěchem kariéry. Vogtová bude útočit ze 6. místa, ale má ztrátu více než 18 bodů.
    Skok, kterým Norka Maren Lundbyová vyhrála 1. kolo

     
    15:20
    Lední hokej
    Ve zbytku utkání již další gól nepadl a Švédsko poráží Koreu v zápase skupiny B ženského turnaje 8:0.

    Švédsko – Korea 8:0 (4:0, 1:0, 3:0)
    4. Nylénová-Perssonová (Alasalmiová), 10. Lundbergová (Rasková, Grahmová), 11. Fällmanová (Rasková, Küllerová), 18. Udénová Johanssonová (Johanssonová), 25. Winbergová (Alasalmiová, Lundbergová), 42. Nordinová (Lundbergová), 42. Winbergová (Grahmová, Nordinová), 46. Stenbergová (Winbergová, Svedinová)
    Aktuální tabulka skupiny B ženského turnaje
     
    15:40
    Skoky na lyžích
    Druhé kolo ženského závodu ve skocích na lyžích vrcholí. Carina Vogtová sice po svém skoku vede, ale na vítězství to dnes nebude.
     
    15:41
    Skoky na lyžích
    Ani rakouské veteránce a dlouholeté největší soupeřce Cariny Vogtové, Daniele Iraschkové-Stolzové, v Koreji zlato souzeno nebude. Nejen zlato, ale žádná medaile.
    Eva Samková se rozpovídala, proč si kávu připravuje sama.

     
    15:47
    Skoky na lyžích
    Poslední pondělní zlatou medaili získává suverénním způsobem nejlepší skokanka na lyžích této sezóny, 22letá Norka Maren Lundbyová! Na rozdíl od loňského MS, na kterém také po prvním kole vedla, ale druhý skok pokazila, tentokrát ve druhém kole předvedla nejlepší skok celého závodu a přebírá vládu nad ženským skokanským světem! Do Německa putuje aspoň stříbro zásluhou Kathariny Althausové a bronzovou medaili bude slavit japonská veteránka Sara Takanašiová.
    Nejdelší skok dne a Maren Lundbyová slaví zlatou medaili

     
    16:00
    Skoky na lyžích

    Konečné pořadí ženského závodu

    1. Maren Lundbyová (NOR) 264.6
    2. Katharina Althausová (GER) 252.6
    3. Sara Takanašiová (JPN) 243.8
    4. Irina Avakumovová (RUS) 230.7
    5. Carina Vogtová (GER) 227.9
    6. Daniela Iraschková-Stolzová (AUT) 225.9
    7. Nika Križnarová (SLO) 223.2
    8. Ramona Straubová (GER) 210.5
    9. Juki Itoová (JPN) 203.9
    10. Jualiane Seyfarthová (GER) 194.3
    Medailové pořadí zemí po 3. dni soutěží
     
    16:08
    Konec soutěží 3. dne.
     
    Třetí den soutěží olympijských her v Pchjongčchangu je minulostí. Program opět ovlivnilo počasí, které například ze slopestylu žen udělalo bramboračku a obří slalom žen úplně odložilo. Viděli jsme několik výborných výkonů a několik překvapení. První medaile na hrách se dočkalo Slovensko zásluhou stříbrné biatlonistky ze stíhacího závodu Anastasie Kuzminové. Čechům se tento den příliš nedařilo, nejlepšími výsledky jsou 7. místo Veroniky Vítkové ze stíhacího závodu biatlonistek a 11. místo Nikoly Zdráhalové v rychlobruslení na 1 500 metrů.
     
    Děkuji za pozornost a budu se na vás těšit u čtvrtého dne, jehož dění tradičně otevírá curling krátce po jedné hodině v noci. (16:13:53)

    Libor Štěpán

    Program soutěží 3. dne
    1:05
    Curling – smíšené dvojice, semifinále
    Kanada - Norsko

    2:00
    Krasobruslení – týmová soutěž, volná jízda muži
    Snowboarding – slopestyle ženy, finále (odloženo na 3:15)

    2:15
    Alpské lyžování – obří slalom ženy, 1. kolo (přeloženo na čtvrtek 15. 2.)

    3:10
    Krasobruslení – týmová soutěž, volná jízda ženy

    4:20
    Krasobruslení – týmová soutěž, volné tance taneční páry

    5:30
    Snowboarding – half-pipe ženy, kvalifikace

    5:45
    Alpské lyžování – obří slalom ženy, 2. kolo (přeloženo na čtvrtek 15.2.)

    8:40
    Lední hokej – ženy, skupina B, Švýcarsko – Japonsko

    11:10
    Biatlon – stíhací závod 10 km ženy

    11:30
    Akrobatické lyžování – boule muži, 2. kolo kvalifikace

    11:50
    Saně – ženy, 1. a 2. jízda

    12:05
    Curling – smíšené dvojice, semifinále
    Švýcarsko - OS z Ruska

    13:00
    Akrobatické lyžování – boule muži, finále
    Biatlon – stíhací závod 12,5 km muži

    13:10
    Lední hokej – ženy, skupina B, Švédsko – Korea

    13:30
    Rychlobruslení – 1 500 m ženy

    13:50
    Skoky na lyžích – střední můstek ženy, hlavní závod
    ocianews.com