Přehled událostí na ZOH Pchjongčchang 2018 - 4.den (kon.)
konec
Přehled událostí na ZOH Pchjongčchang 2018 - 4.den

Úterý 13.02.2018, 01:05Zimní olympijské hry
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 06:00.
     
    Vítejte u přehledu událostí a zajímavostí z průběhu 4. dne zimních olympijských her v Pchjongčchangu. Ten bude z pohledu účasti českých a slovenských závodníků trochu slabší než dny předchozí, což je dáno hlavně tím, že biatlon má den volna a mužský hokejový turnaj začíná až další den. Přesto to neznamená, že se nebude dít nic zajímavého. Co vše je na programu?
     
    Program soutěží 4. dne

    1:05
    Curling – smíšené dvojice, zápas o 3. místo
    OS z Ruska – Norsko

    2:00
    Snowboarding – half-pipe ženy, finále

    3:30
    Alpské lyžování – sjezd do kombinace muži

    5:00
    Snowboarding – half-pipe muži, kvalifikace

    7:00
    Alpské lyžování – slalom do kombinace muži

    8:40
    Lední hokej – ženy, skupina A, 2. kolo
    Kanada – Finsko

    9:30
    Běh na lyžích – sprint ženy, kvalifikace

    10:05
    Běh na lyžích – sprint muži, kvalifikace

    11:00
    Short track – 500 m ženy, čtvrtfinále

    11:26
    Short track – 1000 m muži, rozjížďky

    11:30
    Saně – ženy, 3. a 4. jízda

    12:00
    Běh na lyžích – sprint ženy, začátek finálového programu
    Rychlobruslení – 1 500 m muži

    12:05
    Curling – smíšené dvojice, finále
    Kanada – Švýcarsko

    12:11
    Short track – 500 m ženy, semifinále

    12:25
    Běh na lyžích – sprint muži, začátek finálového programu

    12:32
    Short track – štafeta 5 000 m muži, rozjížďky

    13:07
    Short track – 500 m ženy, finále

    13:10
    Lední hokej – ženy, skupina A, 2. kolo
    USA – OS z Ruska

    13:25
    Běh na lyžích – sprint ženy, finále

    13:34
    Běh na lyžích – sprint muži, finále
     
    Češi a Slováci v akci

    4. den soutěží dostanou fanoušci trochu volno, program pro ně není z pohledu účasti českých a slovenských sportovců tolik zajímavý. Přesto se bude na co dívat.

    Z Čechů se jako první představí sjezdaři Ondřej Berndt, Filip Forejtek a Jan Zabystřan v kombinaci. Nejprve sjezd, poté slalom.
    Do kvalifikace sprintů klasickou technikou v běhu na lyžích zasáhnou Kateřina Beroušková, Karolína Grohová, Petra Hynčicová, Michal Novák, Aleš Razým a Miroslav Rypl. Postup kohokoliv z nich do vyřazovacích bojů by byl obrovským překvapením.
    Sáňkařka Tereza Nosková zakončí třetí jízdou své vystoupení v soutěži. To je z české účasti vše.

    Také první Slováci budou v průběhu 4. dne k vidění v alpské kombinaci. Zasáhnou do ní Matej Falat, Adam Žampa a Andreas Žampa.
    Následovat budou Barbora Klementová, Alena Procházková, Peter Mlynár, Andrej Segeč a Miroslav Šulek v kvalifikaci sprintu, ale jak by u Čechů byl postup do vyřazovací fáze překvapením, tak u Slováků naprostou senzací.
    Na závěr se ve druhém dni ženské sáňkařské soutěže představí Katarína Šimoňáková.
     
    Světové hvězdy v akci

    V alpské kombinaci se očekává velký souboj o zlato mezi fenomenálním Rakušanem Marcelem Hirscherem a Francouzem Alexisem Pinturaultem.
    Němka Natalie Geisenbergerová bude pokračovat v cestě za potvrzením pozice nejlepší sáňkařky současnosti.
    Nor Johannes Høsflot Klæbo bude chtít odčinit výpadek ze skiatlonu ve svém oblíbeném sprintu. Nahrává mu i skutečnost, že se běží klasicky. U žen je hlavní favoritkou Švédka Stina Nilssonová.
    Hlavním adeptem na zlatou medaili na 1 500 metrů mezi rychlobruslaři pak je Rus Denis Juskov.
     
    Jako první tradičně zahájí den curling, ve kterém vyvrcholí soutěž smíšených dvojic. Nyní se odehraje zápas o bronzovou medaili, finále přijde na řadu v poledne.
    Bobistům začínají soutěže až ve druhém týdnu her, ale ti čeští se svými novými kombinézami pochlubili už nyní
     
    1:05
    Začátek soutěží 4. dne.
     
    1:05
    Curling
    Zápas o bronz mezi Olympijskými sportovci z Ruska a Norskem v soutěži smíšených dvojic začal podle plánu. Výhodu posledního kamene má jako první ruský tým.
     
    1:15
    Curling
    Hned úvodní end souboje semifinálových poražených byl přehlídkou skvělých kamenů. Norové sice postupně odvrátili hrozbu velkého ruského zisku, ale při posledním kamenu udělala Skaslienová chybu a Krušelnickij toho využil k poměrně snadnému hodu pro 2 body. OS z Ruska – Norsko 2:0.
     
    1:27
    Curling
    Velmi dobře sehráli 2. end sportovci z Ruska a dostali Nory, mající výhodu posledního kamene, pod velký tlak hrozby ukradeného bodu proti. Vyplatilo se jim to, Skaslienová opět svůj poslední kámen nehodila přesně a ruská dvojice vede už 3:0.
    Situace na konci 2.endu znamenající bod pro ruskou dvojici

    Donominovaná snowboardistka Kateřina Vojáčková již vyrazila na cestu do Koreje.
     
    1:40
    Curling
    Dramatickou podívanou nabídl také 3. end souboje o bronz, ve kterém ruská dvojice znovu útočila na ukradené body, ale Skaslienová tentokrát závěrečný kámen celého endu hodila fantasticky a přes dva další vlastní kameny posunula nejlepší soupeřův z bodované pozice. Norsko získává 2 body a snižuje. OS z Ruska – Norsko 3:2.
    Perfektní hod Skaslienové na závěr 3. endu

    V průběhu 3. endu zažila Bryzgalovová nepříjemnou chvíli, ale nic se jí nestalo

     
    1:46
    Snowboarding
    Ve 2:00 odstartuje finálový závod žen v half-pipu. Pojede sev obráceném pořadí výsledků kvalifikace, takže největší favoritka, Američanka Chloe Kimová, bude celé startovní pole uzavírat.
     
    1:53
    Curling
    Velké zkoumání pozice kamenů na konci 4. endu. Tým sportovců z Ruska s výhodou posledního kamene udělal v kruzích dlouhou řadu, Měl naději v případě naprosto dokonalého hodu na zisk dokonce 5!!! bodů, ale nakonec se jediný a dobře schovaný norský kámen na kruzích nepodařilo ani trochu odsunout. Rusové po přezkoumání pozice souhlasí s 2 body a vedou nad Norskem 5:2.
    Zkoumání situace po odehrání 4. endu

    Italský skeletonista Joseph Luke Cecchini během tréninkové jízdy ve stylové helmě

     
    2:03
    Zákulisí
    Rusko se rozhodlo uspořádat vlastní hry pro sportovce, kteří do Koreje nemohli odcestovat. Odměny za medaile budou stejné jako pro sportovce v Koreji, tj. za zlatou vyplatí Rusko 4 miliony rublů (zhruba 1,43 milionu korun).
     
    2:09
    Curling
    5. end vyústil do situace, kdy přesný hod Sasklienové, která měla výhodu posledního kamene, zajistil Norsku 2 body. Ta měla obrovské štěstí, protože málem místo ruského kamene vyřadila z druhé nejlepší pozice kámen vlastní, ale nakonec se úmysl podařil. OS z Ruska – Norsko 5:4.
     
    2:14
    Snowboarding
    Half-pipe žen úspěšně rozjel svoji finálovou část, ale na opravdu výbornou jízdu se zatím čeká. Z poloviny závodnic zajela dosud nejlépe obhájkyně bronzu ze Soči Kelly Clarková z USA, ale lehce přes 76 bodů na medaili rozhodně stačit nebude.
    Sice je chladno, ale jinak nádherně. Snowboardistky by si finále half-pipu mohly pořádně užít.

    Kdo si opravdu užívá, jsou návštěvníci Českého domu. Mají na výběr z mnoha pochoutek, běžkyně na lyžích Petra Nováková sáhla po lázeňské oplatce.
     
    2:22
    Curling
    Norové odehráli velmi dobře závěr 6. endu a znemožnili soupeři uhrát více bodů. Krušelnickij aspoň posledním hodem endu odvrátil hrozbu bodů proti přesným rozstřelem téměř všeho, co na kruzích bylo a zachránil aspoň 1 bod pro tým ruských sportovců. OS z Ruska – Norsko 6:4.
     
    2:27
    Snowboarding
    O zlaté medaili v half-pipu žen je nejspíš rozhodnuto hned po prvních finálových jízdách! Superfavoritka Chloe Kimová totiž navázala na výkony z kvalifikace, vystřihla další perfektní jízdu, která byla ohodnocena téměř 94 body a tuto rukavici pravděpodobně nikdo nebude schopen zvednout!
    Pohodlně se usaďte a kochejte se. Nic lepšího ženský half-pipe prostě nenabídne.

     
    2:34
    Curling
    Tým Olympijských sportovců z Ruska odehrál senzační 7. end při norské výhodě posledního kamene a před posledním hodem Sasklienové útočil dokonce na krádež 4 bodů! Norská hráčka sice neměla nejjednodušší pozici, přesto mohla situaci zachránit přesnějším hodem pro aspoň 1 bod a naději na zvrat, ale již poněkolikáté v tomto utkání v klíčové chvíli nedokázala zahrát tak, jak chtěla a ruská dvojice získává bod! Tým Olympijských sportovců z Ruska vede před posledním endem nad Norskem 7:4 a má bronzovou medaili na dosah!
     
    2:43
    Doping
    Pchjongčchang má první dopingový případ her! Mimosoutěžní test 21letého japonského závodníka v short tracku Keie Saita byl pozitivní na acetazolamid. Saito sice v short tracku plnil pouze roli náhradníka, přesto byl z her okamžitě vyloučen.
    Vládnete li angličtinou, můžete si přečíst celou zprávu o případu Keie Saita

     
    2:46
    Curling
    Dvojice Anastasija Bryzgalovová, Aleksandr Krušelnickij odehrála skvělým způsobem i poslední end zápasu o 3. místo, nedala norským protivníkům prakticky žádnou šanci na zisk potřebných aspoň 3 bodů a slaví zisk bronzové medaile!
    Poslední kámen utkání a radost týmu Olympijských sportovců z Ruska

     
    2:48
    Curling
    Turnaj smíšených dvojic má pod olympijskými kruhy premiéru a ruské dvojici tak už nikdo nesebere, že se stali majiteli vůbec první olympijské medaile v této disciplíně.

    Konečný výsledek zápasu o bronz v turnaji smíšených dvojic

    OS z Ruska – Norsko 8:4 (2:0, 1:0, 0:2, 2:0, 0:2, 1:0, 1:0, 1:0)
     
    3:00
    Snowboarding
    Half-pipe žen má za sebou druhé finálové kolo a pořadí na prvních 3 místech se nezměnilo. Třetí Američanka Kelly Clarková i druhá Číňanka Ťia-jü Liou se ve druhých jízdách dokázaly zlepšit, Liou dokonce téměř na 90 bodů, ale Chloe Kimová je zatím neotřesitelně první a tak si mohla dovolit luxus pádu ve druhé finálové jízdě. Vůbec první chyba této fenoménky v Koreji.
     
    3:06
    Snowboarding
    Hned první jízda závěrečného kola half-pipu žen mění medailové pořadí. Američanka Arielle Goldová předvedla nejlepší výkon za celé své vystoupení v Pchjongčchangu a se známkou 85,75 bodu odsouvá krajanku Clarkovou na nepopulární brambory. Ta se vzápětí dokázala zlepšit, ale za bronzovou medailí zaostala o 2 body. Nepomohly jí ani lety až 3,5 metru nad okrajem U-rampy.
     
    3:16
    Alpské lyžování
    Příznivci alpského lyžování se dočkali. Po dvou odložených disciplínách se poprvé pojede naostro. Ve 3:30 začíná kombinace mužů úvodním sjezdem. Z největších favoritů se spustí na svah Marcel Hirscher hned s číslem 2 a Alexis Pinturalut s číslem 7. Senzační vítěz ze Soči Švýcar Sandro Viletta zlatou medaili obhajovat nebude.
     
    3:21
    Alpské lyžování
    Startovní čísla českých a slovenských lyžařů:
    34. Ondřej Berndt (CZE)
    39. Jan Zabystřan (CZE)
    40. Adam Žampa (SVK)
    46. Filip Forejtek (CZE)
    55. Matej Falat (SVK)
    Andreas Žampa (SVK) se neúčastnil už posledních tréninků a ve startovní listině není ani v závodě.
     
    3:30
    Snowboarding
    Ve zbytku třetího finálového kola half-pipu žen se už na předních pozicicích nic nezměnilo a Chloe Kimová si šla užít poslední jízdu jako jistá olympijská vítězka. Ač 17letá, tak již několik let jasně nejlepší snowboardistka, předvedla fenomenální jízdu, za kterou zcela po právu dostává neskutečných 98,25 bodu ze 100 možných! Jeden z nejúžasnějších výkonů celých 23. zimních olympijských her.
    Chloe Kimová a 98,25 bodu. Víc netřeba dodávat.

     
    3:36
    Snowboarding
    Half-pipe žen nabídl nádherné finále s několika skvělými výkony, nad kterými čněla zářící hvězda Chloe Kimové. Pokud bude mít motivaci závodit, má našlápnuto k tomu, aby se stala Shaunem Whitem ženského snowboardingu. Stříbro putuje zaslouženě do Číny zásluhou Ťia-jü Liou, bronz v posledním finálovém kole vybojovala další Američanka Arielle Goldová.

    Konečné pořadí half-pipu žen

    1. Chloe Kimová (USA) 98,25
    2. Ťia-jü Liou (CHN) 89,75
    3. Arielle Goldová (USA) 85,75
    4. Kelly Clarková (USA) 83,50
    5. Süe-tchung Cchaj (CHN) 76,50
    6. Haruna Macumotová (JPN) 70,00
    7. Queralt Castelletová (ESP) 67,75
    8. Sena Tomitaová (JPN) 65,25
    9. Mirabelle Thovexová (FRA) 63,00
    10. Sophie Rodriguezová (FRA) 50,50
    11. Emily Arthurová (AUS) 48,25
    12. Maddie Mastrová (USA) 14,00
    Kimová a Goldová slaví olympijské medaile

     
    3:42
    Alpské lyžování
    V Koreji stále vane ne zrovna příjemný vítr a na trati sjezdu se chvílemi tvoří viditelné větrné víry, které jsou velmi nepříjemné. Kvůli podmínkám je také sjezd mírně zkrácen. Jízdu už má za sebou Marcel Hirscher, ale jak dobře zajel, to uvidíme až v porovnání s dalšími. V současnosti je kombinační sjezd přerušen, opravují se ochranné sítě po pádu Pavla Trichičeva s číslem 3.
    Ošklivý pád Pavla Trichičeva, po kterém byl kombinační sjezd dlouho přerušen.

    Kombinační sjezd v podání Marcela Hirschera

     
    4:02
    Alpské lyžování
    O zápletku v kombinaci je postaráno. Alexis Pinturault zvládl sjezd o 28 setin sekundy rychleji než Hirscher, takže boj o zlato je zcela otevřený. Hirscher je sice nejlepší slalomář světa, ale kombinační slalomy jsou jednodušší než speciály a to dává Pinturaultovi šanci.
    Už v průběhu pondělí jsme ukázali fotku švýcarského snowboardisty Fabiana Bösche při poněkud netradiční jízdě na eskalátoru. Nyní dodáváme video.

     
    4:24
    Alpské lyžování
    Kombinační sjezd dosud absolvovalo 20 lyžařů a téměř s jistotou se dá říct, že tuto část vyhraje Němec Thomas Dressen. Největší favorité na zlato v celkovém součtu kombinace na něj ztrácí jen něco málo přes sekundu a bitva mezi Alexisem Pinturaultem a Marcelem Hirscherem ve slalomu bude jistě ozdobou úterního programu her.
     
    4:54
    Alpské lyžování
    Prvním českým závodníkem na trati kombinačního sjezdu byl s číslem 34 Ondřej Berndt a vedl si docela slušně. Ztratil totiž na vedoucího Dressena pouze 2,57 sekundy, což na to, že není sjezdařem, je dobrý počin. Zařadil se na průběžné 28. místo.
     
    4:57
    Alpské lyžování
    S čísly 39 a 40 vyrazili na svah Jan Zabystřan a Adam Žampa. Český junior přijel hlavně sbírat zkušenosti a zařadil se v cíli na poslední místo. Zkušenější Slovák Žampa si nevedl o mnoho lépe a za sebou nechal pouze právě Zabystřana. Po 40 závodnících tak tito dva uzavírají výsledkovou listinu, ale na samotném dně dlouho nezůstanou.
     
    5:00
    Snowboarding
    Nedlouho po finálovém představení žen začíná v U-rampě kvalifikace half-pipu mužů. Do ní by se mělo zapojit 29 snowboardistů, kteří ve dvou jízdách budou bojovat o postup mezi 12 finalistů. Legendární Shaun White má číslo 14. Na všemi očekávaný souboj o zlato se Švýcarem Jurijem Podlačnikovem ale nedojde, obhájce vítězství ze Soči se v lednu zranil.
     
    5:10
    Alpské lyžování
    Filip Forejtek s číslem 46 nenavázal na dobré výkony z tréninků sjezdu a nestal se nejlepším Čechem v této části kombinace. Ztráta 3,32 sekundy v cíli znamenala průběžné 40. místo.
     
    5:25
    Alpské lyžování
    Matej Falat s číslem 55 na rozdíl od her v Soči kombinační sjezd dokončil a v cíli se řadí těsně za krajana Žampu na 49. místo.
     
    5:33
    Snowboarding
    Již několik velmi dobrých výkonů bylo k vidění v prvních kvalifikačních jízdách mužů v U-rampě. Přes 80 bodů se dostali teprve 16letý Švýcar Jan Scherrer, dvojice Japonců Ajumu Hirano a Rajbu Katajama a Australan Scotty James, který přesto nebyl spokojen. Těsně přes 90 bodů dokonce dostal Američan Ben Ferguson. Jenže poté se mezi vysoké mantinely spustil Shaun White, vystřihl parádní jízdu, dostal 93,25 bodu a ukázal, kdo je na tomto dvorku stále pánem.
    Žijící legenda Shaun White a jeho první kvalifikační jízda

    V zázemí kangnungské hokejové haly finišují upravy hokejových dresů všech týmů mužského turnaje.

     
    5:40
    Alpské lyžování
    Kombinační sjezd mužů je u konce. Dokončilo ho 62 z 65 sjezdařů na startu, včetně všech Čechů a Slováků. Na rozdíl od světového poháru si slalom zajedou všichni, po elitní třicítce se postupně dostane na všechny, kteří sjezd dokončili. Z nejlepší pozice bude do slalomu vstupovat Němec Thomas Dressen, očekává se však, že o zlato by si to měli rozdat po sjezdu desátý Francouz Alexis Pinturault a dvanáctý Rakušan Marcel Hirscher. Před nimi jsou totiž vesměs specialisté na rychlostní disciplíny, kteří malý náskok, který mají, ve slalomu nebudou schopni udržet.
     
    5:45
    Alpské lyžování
    Ani jeden z českých a slovenských závodníků nefiguruje v pořadí po sjezdu mezi prvními třiceti a neužije si tak slalom na upravené trati. Všichni se spustí mezi branky až po odjetí těch nejlepších.
     
    5:48
    Alpské lyžování

    Průběžné pořadí kombinace mužů po sjezdu

    1. Thomas Dressen (GER) 1:19.24
    2. Aksel Lund Svindal (NOR) +0.07
    3. Matthias Mayer (AUT) +0.13
    4. Kjetil Jansrud (NOR) +0.27
    5. Christof Innerhofer (ITA) +0.53
    6. Peter Fill (ITA) +0.68
    7. Vincent Kriechmayr (AUT) +0.72
    8. Dominik Paris (ITA) +0.77
    9. Jared Goldberg (USA) +0.78
    10. Alexis Pinturault (FRA) +1.04
    11. Mauro Caviezel (SUI) +1.23
    12. Marcel Hirscher (AUT) +1.32
    13. Martin Čater (SLO) +1.33
    14. Carlo Janka (SUI) +1.34
    15. Maxence Muzaton (FRA) +1.34
    ...
    34. Ondřej Berndt (CZE) +2.57
    45. Filip Forejtek (CZE) +3.32
    52. Adam Žampa (SVK) +3.78
    53. Matej Falat (SVK) +3.97
    54. Jan Zabystřan (CZE) +4.41
     
    5:53
    Alpské lyžování
    Druhá část kombinace, jednokolový slalom, by měla začít v 7:00.
    Anastasia Bryzgalovová a Aleksandr Krušelnickij nesdílí společně úspěchy pouze v curlingu. Jsou totiž manželé. Bryzgalovová, která se díky svému vzhledu stala jedním z hitů internetu, je tak pro všechny nové příznivce nedostupná.

     
    6:07
    Snowboarding
    Kvalifikace mužů v disciplíně half-pipe je v polovině, první pokusy jsou odjety. Sledujeme soutěž velmi vysoké úrovně, hned 8 mužů se již po prvních pokusech dostalo přes 80 bodů. Laťka pro postup do finále je tak nesmírně vysoko a je jisté, že o medaile budou bojovat jen ti skutečně nejlepší.
     
    6:21
    Snowboarding
    Hozená rukavice Shaunu Whitovi! Ajumu Hirano zajel druhý kvalifikační pokus half-pipu fantasticky a od rozhodčích obdržel 95,25 bodu! Pokud se budou takové výkony předvádět i ve středečním finále, tak se máme na co těšit a mohlo by jít o jeden z absolutních vrcholů her.
    Parádní představení Ajumy Hirana ve druhé kvalifikační jízdě half-pipu

     
    6:39
    Snowboarding
    Neskutečné, co snowboardisté předvádí v kvalifikaci half-pipu! Jestli toto má být jen předkrm před hlavním závodem, tak opravdu netuším, co chtějí fanouškům tito borci ve finále servírovat! Na Hiranovu jízdu za 95,25 bodu totiž odpověděli Scotty James z Austrálie a samozřejmě Shaun White. James obdržel 96,75 a vzápětí po něm White dokonce 98,5 bodu za jízdu, při které létal až 5,7 metru nad hranou U-rampy.
    Shaun White rád přijímá výzvy a fanoušci se pak mají na co dívat. 98,5 bodu.

     
    6:51
    Alpské lyžování
    Na sjezdovkách v Čongsonu je vše připraveno k tomu, aby druhá část kombinace, tedy slalom, začala podle plánu v 7:00.
     
    7:00
    Alpské lyžování
    Druhá část kombinace, jednokolový slalm, právě začala. Ač je trať postavena celkem jednoduše, tak jak do toho lyžaři jdou úplně na hraně, tak hned první z nich, Švýcar Justin Murisier, kličkovanou mezi brankami neukočíroval.
     
    7:10
    Snowboarding
    Kvalifikace mužského half-pipu právě skončila, je známa dvanáctka finalistů. Středeční finálové jízdy budou mít doufejme neskutečnou úroveň. Vždyť již v kvalifikaci bylo hned 5 snowboardistů ohodnoceno známkou přes 90 bodů. Lepší pozvánku na boje o medaile si neumím představit.
     
    7:15
    Snowboarding

    Postupující do finále half-pipu mužů

    1. Shaun White (USA) 98,50
    2. Scotty James (AUS) 96,75
    3. Ajumu Hirano (JPN) 95,25
    4. Ben Ferguson (USA) 91,00
    5. Rajbu Katajama (JPN) 90,75
    6. Jan Scherrer (SUI) 84,00
    7. Chase Josey (USA) 83,75
    8. Jake Pates (USA) 82,25
    9. Patrick Burgener (SUI) 82,00
    10. Juto Tocuka (JPN) 80,00
    11. Peetu Piiroinen (FIN) 77,50
    12. Kent Callister (AUS) 77,00
    I takto se dá vypadnout v kombinačním slalomu. Názorně předvádí Slovinec Martin Čater.

     
    7:25
    Alpské lyžování
    Marcel Hirscher podle předpokladů útočí na medaili! Svoje si splnil, slalom zajel zatím nejlépe, dostal se před dlouho vedoucího Francouze Victora Muffat-Jeandeta o více než sekundu a nyní už bude pouze čekat.
    Slalom Marcela Hirschera. Na co bude stačit?

     
    7:29
    Alpské lyžování
    Francouz Alexis Piturault zlato z kombinace mít nebude, ale medaili možná ano. V celkovém součtu prohrává s Hirscherem o 0,23 sekundy. Rakušan ale po Pinturaultově dojezdu do cíle zakroutil hlavou, jako by nevěřil, že se ve vedení udrží až do konce.
     
    7:44
    Alpské lyžování
    Elitní sjezdaři podle očekávání ve slalomu bojovali více sami se sebou než s ostatními, hodně jich vypadlo, takže Rakušan Marcel Hirscher se poprvé v kariéře stává olympijským vítězem! Ostatní medaile putují do Francie, stříbro zásluhou Alexise Pinturaulta a bronz senzačně získává Victor Muffat-Jeandet, který přitom byl po sjezdu až na 29. místě!
    Poněkud střídmé oslavy medailistů v kombinaci ihned po dojetí Thomase Dressena, prvního po sjezdu, do cíle slalomu

     
    7:52
    Alpské lyžování
    Po krátké přestávce na televizní rozhovory a prvotní oslavy vítězů kombinační slalom pokračuje pro všechny další závodníky od 31. místa po sjezdu až do konce. Tj. i pro všechny Čechy a Slováky na startu, jejichž výsledky se samozřejmě dozvíte.
    V hokejové hale Kwandong začíná předzápasová show. Utkání ženského turnaje Kanada - Finsko se hraje od 8:40.

     
    8:02
    Alpské lyžování
    Výrazný posun vpřed pořadím zaznamenal Ondřej Berndt! Český lyžař potvrdil, že slalom je mu bližší než sjezd a kvalitní jízdou se probojoval až na velmi pěkné 16. místo, těsně za Śvýcara Carla Janku.
     
    8:06
    Alpské lyžování
    Filip Forejtek to má spíše naopak a slalom vůbec nedokončil.
     
    8:20
    Alpské lyžování
    Také Adam Žampa se dokázal ve slalomu posunout hodně popředu, ale na senzační 5. místo ze Soči nenavázal. V Pchjongčchangu bude hodnocen na 22. místě. Následně Matej Falat i Jan Zabystřen slalom nedokončili.
     
    8:30
    Alpské lyžování
    První opravdu odjetou disciplínou alpského lyžování v Koreji se stala kombinace mužů, ve které hlavě ve sjezdu znepříjemňovaly závodníkům život větrné víry. Velmi dobré pozice si ve sjezdu vybojovali největší favorité Marcel Hirscher a Alexis Pinturalut, ve slalomu pak potvrdili kvality a berou nejcennější kovy. K bronzu se druhým nejlepším slalomem probil z 29. místa po sjezdu další Francouz Victor Muffat-Jeandet.
    Z českých a slovenských lyžařů zajeli slušné výsledky Ondřej Berndt a Adam Žampa, ostatní nedokončili slalom.

    Konečné pořadí kombinace mužů

    1. Marcel Hirscher (AUT) 2:06.52
    2. Alexis Pinturault (FRA) +0.23
    3. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +1.02
    4. Marco Schwarz (AUT) +1.35
    5. Ted Ligety (USA) +1.45
    6. Thomas Mermillod Blondin (FRA) +1.50
    7. Kjetil Jansrud (NOR) +2.15
    8. Stefan Hadalin (SLO) +2.42
    9. Thomas Dressen (GER) +2.44
    10. Klemen Kosi (SLO) +2.85
    ...
    16. Ondřej Berndt (CZE) +3.39
    22. Adam Žampa (SVK) +4.58
    Jan Zabystřan (CZE) DNF
    Filip Forejtek (CZE) DNF
    Matej Falat (SVK) DNF
    Povzbudí dobrý výsledek Ondřeje Berndta k podobným výkonům i v dalších disciplínách?
     
    8:42
    Lední hokej
    Ženský turnaj pokračuje dalšími zápasy v silnější skupině A. Nejprve od 8:40 hraje Kanada s Finskoem a zámořský favorit se bleskově ujal vedení, už po 35 sekundách se prosadila hvězdná Meghan Agostová.
    Rychlý gól Meghan Agostové

    Když už jsme u hokeje, Pavel Francouz má pro fanoušky vzkaz.

     
    9:10
    Lední hokej
    Kanada vede už 2:0! Obrovskou chybu finské kapitánky Hiirikoskiové při vyvážení puku v 18. minutě trestá perfektním blafákem pod břevno kapitánka na druhé straně, Marie-Philip Poulinové. Hrálo se ještě několik desítek sekund, než byla přerušena hra a zkontrolováno video, ale to potvrdilo gól.
    Marie-Philip Poulinová trestá chybu a zvyšuje na 2:0

     
    9:17
    Lední hokej
    Kanadě to asi nezabrání ve vítězství, ale o tomto rozhodnutí se asi bude hodně mluvit. Zdálo se, že 4 sekundy před koncem 1. třetiny přidal favorit v přesilovce po chybě brankářky Rätyové třetí gól, podle záběrů se dalo čekat, že videorozhodčí doporučí gól uznat, ale k překvapení hlavně kanadských hráček, které tu situaci zblízka viděly, se tak nestalo.
    Jaký je váš názor? Měl gól platit, nebo ho rozhodčí neuznali správně?

     
    9:22
    Zákulisí
    Ruská biatlonistka ve slovenských službách Anastasia Kuzminová přiznala, že pokud vyhraje v Pchjongčchangu ještě nějakou medaili, přiveze ji svému bratrovi, který na základě rozhodnutí MOV na hrách chybí. Není jím nikdo jiný než Anton Šipulin, u kterého ono rozhodnutí o zákazu startu na ZOH vyvolalo velký údiv i mezi samotnými batlonisty, kteří, ač jinak k ruské poctivosti jsou dost skeptičtí, jeho považovali za dopingově čistého. Je nutné říct, že ono rozhodnutí MOV dosud nebylo nijak vysvětleno.
     
    9:32
    Běh na lyžích
    Před malým okamžikem začala kvalifikace sprintů klasickou technikou. Pokud má někdo z českých a slovenských běžců nějakou naději prokousat se mezi 30 vyvolených do čtvrtfinálových jízd, tak je to Slovenka Alena Procházková.
     
    9:46
    Běh na lyžích
    Skvělá zpráva pro české fanoušky, do čtvrtfinálových jízd sprintu klasickou technikou na 99 % projde Kateřina Beroušková! Ke smůle Slováků právě ona vyšoupla z postupové třicítky Alenu Procházkovou.
     
    9:47
    Lední hokej
    Kanada se nakonec třetího gólu do finské sítě dočkala, jen o něco později. Ve 29. minutě zachovala klid na hranici kruhu Mélodie Daoustová.
    Mélodie Daoustová naznačila a pak zavěsila. 3:0

     
    9:54
    Běh na lyžích
    Kvalifikace žen ve sprintu klasicky již skončila a můžeme potvrdit, že Kateřina Beroušková postupuje z 23. místa do čtvrtfinálových jízd! Slovenka Alena Procházková zůstala na prvním nepostupovém místě, chybělo jí 59 setin sekundy. Další české a slovenské běžkyně podle očekávání nestačily a ztratily výrazně více.
     
    10:00
    Běh na lyžích
    Kvalifikaci sprintu vyhrála s časem 3:08,74 Švédka Stina Nilssonová o 39 setin před svou největší konkurentkou Norkou Maiken Caspersen Fallaovou. Obě favoritky na olympijské medaile ujely třetí v pořadí Fince Kristě Pärmäkoskiové o více než tři sekundy a do čtyřsekundové ztráty se vešla s nimi už jen Norka Hanna Falková. Další sprinterky už ztratily přes 6 a půl sekundy a ukazuje se, že rychlostně na nejlepší nestačí. Dlaší program sprintu je ale kontaktní závod a může se stát cokoliv.
     
    10:02
    Běh na lyžích
    Do čtvrtfinálových běhů se sprinterky postupně podle pořadí v kvalifikaci nasazují samy. Kateřina Beroušková si vybrala 3. rozběh a za soupeřky bude mít Hannu Falkovou, Jessicu Digginsovou, Sandru Ringwaldovou, Nadine Fährndrichovou a Kerttu Niskanenovou.
     
    10:05
    Běh na lyžích

    Konečné pořadí kvalifikace sprintu žen

    1. Stina Nilssonová (SWE) 3:08,74
    2. Maiken Caspersen Fallaová (NOR) +0,39
    3. Krista Pärmäkoskiová (FIN) +3,56
    4. Hanna Falková (SWE) +3,80
    5. Katja Višnarová (SLO) +6,50
    6. Natalja Něprjajevová (OAR) +6,91
    7. Jessica Digginsová (USA) +7,02
    8. Ida Ingemarsdotterová (SWE) +7,32
    9. Sadie Bjornsenová (USA) +7,38
    10. Heidi Wengová (NOR) +7,54
    ...
    23. Kateřina Beroušková (CZE) +11,35
    ...
    31. Alena Procházková (SVK) +15,87
    43. Karolína Grohová (CZE) +22,17
    45. Petra Hynčicová (CZE) +23,29
    53. Barbora Klementová (SVK) +29,26
     
    10:07
    Běh na lyžích
    V 10:15 začne také kvalifikace sprintu mužů. Dočkáme se podobného překvapení, jaké nachystala Kateřina Beroušková? Na startu jsou postupně podle startovních čísel Michal Novák, Peter Mlynár, Miroslav Rypl, Aleš Razým, Miroslav Šulek a Andrej Segeč.
     
    10:20
    Ohlasy české výpravy
    Martin Růžička už je v Koreji a byl přítomen na úterním tréninku, na lede se však ještě nevydal. Zatím pouze mluvil s novináři.
    "Poslední dny byly hektické. Byl to příjemný šok. Je mi líto Guliho, zasloužil si to a hrál výborně. Nejsem úplně svěží, ale cekal jsem, že to bude horší. Po nominaci jsem olympiádu vypustil z hlavy, protože to bylo velké zklamání."
    Martin Růžička před novináři
     
    10:23
    Lední hokej
    V hale Kwandong mezitím skončila druhá třetina a Kanada ji, stejně jako tu první, vyhrála nad Finskem 2:0. Čtvrtý gól celkově přidala ve 39. minutě ze samostatného úniku Jillian Saulnierová.
    Jillian Saulnierová a její rychlá střela na vyrážečku

    Český národní tým v rámci úterního tréninku podstoupil oficiální focení. Jak se vám líbí dresy?

     
    10:30
    Běh na lyžích
    Ti nejlepší již mají kvalifikaci sprintu za sebou a poněkud překvapivě ji nevyhrál největší favorit Johannes Høsflot Klæbo z Norska. O 19 setin sekundy byl rychlejší Fin Ristomatti Hakola.
     
    10:32
    Běh na lyžích
    Skvělá zpráva pro slovenské fanoušky, Peter Mlynár doběhl na 25. místě a vyšoupnul z vyřazovacích bojů hvězdného Kanaďana Alexe Harveyho, který ovšem mnohem raději bruslí. Všichni čeští běžci měli k postupu hodně daleko. Nejméně ztratil Aleš Razým, na 30. místo ztratil lehce přes 3 sekundy.
     
    10:36
    Lední hokej
    Kanada nevyhraje s nulou. Čestný úspěch snaživých finských hráček vstřelila ve 48. minutě trojí dorážkou Riikka Väliläová. Kanada – Finsko 4:1.
    Čestný úspěch důrazné Riikky Väliläové

     
    10:38
    Ohlasy české výpravy
    Obránce Ondřej Němec prozradil, že start turnaje už všichni netrpělivě vyhlíží. Také řekl, komu půjdou hráči ve volném čase vytvořit hokejový kotel.
    „Těším se, až to konečně vypukne. I na to, až se půjdeme podívat na Martinu Sáblíkovou na pětku."
     
    10:40
    Běh na lyžích
    Kvalifikace mužského sprintu skončila. Dvojitým překvapením je konec Kanaďana Alexe Harveyho, o který se v daný moment postaral Peter Mlynár. Ten postupuje z 25. místa a také Slovensko bude mít ve čtvrtfinálových jízdách komu fandit. Další favorité už nezaváhali. Nejrychlejším časem se blýskl Fin Ristomatti Hakola.
     
    10:43
    Běh na lyžích

    Konečné pořadí kvalifikace sprintu mužů

    1. Ristomatti Hakola (FIN) 3:08,54
    2. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) +0,19
    3. Aleksander Bolšunov (OAR) +1,66
    4. Maicol Rastelli (ITA) +2,78
    5. Teodor Peterson (SWE) +3,01
    6. Alexandr Panžinskij (OAR) +3,09
    7. Oskar Svensson (SWE) +3,48
    8. Viktor Thorn (SWE) +3,65
    9. Federico Pellegrino (ITA) +4,64
    10. Calle Halfvarsson (SWE) +4,73
    ...
    25. Peter Mlynár (SVK) +8,28
    ...
    44. Aleš Razým (CZE) +12,51
    57. Andrej Segeč (SVK) +16,30
    59. Miroslav Rypl (CZE) +18,92
    61. Michal Novák (CZE) +19,79
    62. Miroslav Šulek (SVK) +20,20
     
    10:51
    Ohlasy české výpravy
    Ondřej Berndt byl se svým výkomen v kombinaci maximálně spokojený. Před olympiádou prohlásil, že když by byl do 20. místa, byla by to bomba. Navíc když si den před kombinačním závodem v téninku přivodil zlomeninu pravého palce. Dlahu před závodem sundal a dal jen tejp, bez palce se podle něj dá lyžovat. Pro jistotu to prověřil zkušební jízdou. Paradoxně se při životním závodě cítil ve slalomu přímo na trati pomalý.
     
    10:57
    Vyřazovací část běžeckých sprintů začíná ve 12:00. Ale již za několik minut startuje úterní program v short tracku, na jehož konci budou rozdány medaile pro ženy na trati 500 metrů.
     
    10:59
    Lední hokej
    Ve zbytku třetí třetiny již další gól nepadl, ač šance na obou stranách byly. Kanaďanky potvrdily roli favoritek a přehrály Finsko 4:1.

    Kanada – Finsko 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
    1. Agostaová (Daoustová), 18. Poulinová, 29. Daoustová (Fortinová), 39. Saulnierová (Johnstonová) – 48. Väliläová (Tapaniová, Karvinenová)
     
    11:07
    Short track
    Hned první čtvrtfinále žen na trati 500 metrů přineslo velké překvapení. Kanaďanka Marianne St. Gelaisová, stříbrná z Vancouveru 2010, byla diskvalifikována kvůli zavinění pádu.
     
    11:17
    Short track
    Ve čtvrtfinálových jízdách žen na 500 metrů padl nový olympijský rekord! Postarala se o něj Britka Elise Christieová časem 42,703 sekundy!
     
    11:25
    Short track
    Úterní program short tracku pokračuje rozjížďkami mužů na 1 000 metrů.
     
    11:27
    Saně
    Od 11:30 pokračuje druhým dnem soutěž sáňkařem. Všech 30 absolvuje celkově třetí jízdu, do poslední, finálové, postupuje pouze 20 nejlepších.
     
    11:30
    Medaile
    Před malou chvílí Michal Krčmář obdržel na medailovém ceremoniálu stříbrnou medaili, kterou vybojoval v nedělním biatlonovém sprintu. Ceremoniál se koná až po dvou dnech, protože v pondělí, v době, kdy se medaile předávají, se muži chystali na stíhací závod.
    Průběh medailového ceremoniálu Michala Krčmáře



     
    11:43
    Medaile
    Krátce po Michalu Krčmářovi svoji stříbrnou medaili obdržela také slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová za výkon v pondělním stíhacím závodě.
    Průběh medailového ceremoniálu Anastasie Kuzminové


     
    11:52
    Short track
    V páté rozjížďce z osmi závodu mužů na 1 000 metrů padl nový olympijský rekord! Časem 1:23,407 ho vytvořil Kanaďan Charles Hamelin!
     
    11:57
    Saně
    Jisté je, že i po třetích jízdách bude v čele soutěže žen nejlepší sáňkařka současnosti, Němka Natalie Geisenbergerová.
    Třetí jízda Geisenbergerové

     
    12:00
    Nyní bude v Koreji opět pěkný šrumec. K probíhajícímu short tracku se přidávají finálové programy běžeckých sprintů, rychlobruslení mužů na 1 500 metrů a finálový zápas curlingového turnaje smíšených dvojic mezi Kanadou a Švýcarskem.
    Laura Dahlmeierová a Michal Krčmář. Co myslíte, kdo koho žádal o společnou fotku?

     
    12:07
    Short track
    Rozjížďky mužů na 1 000 metrů jsou u konce. Vesměs všichni favorité postoupili, jedinou výjimkou je závodník v maďarských barvách jménem Shaoang Liu.
     
    12:08
    Běh na lyžích
    Z prvního čtvrtfinále sprintu žen postupují do semifinále Švédka Stina Nilssonová a Finka Krista Pärmäkoskiová.
     
    12:13
    Běh na lyžích
    Z druhého čtvrtfinále postupují také favoritky. Norka Maiken Caspersen Fallaová a Američanka Sophie Caldwellová.
     
    12:15
    Běh na lyžích
    Ve třetím čtvrtfinále se představila také Kateřina Beroušková, ale na své soupeřky vůbec nestačila. I tak je pro ni postup do vyřazovací fáze obrovským úspěchem. Do semifinále postupují Švédka Hanna Falková a Američanka Jessica Digginsová, tedy opět favoritky běhu.
     
    12:17
    Curling
    Úvodní end zvládl v dramatickém závěru na středu kruhů lépe kanadský tým hrající s výhodou posledního kamene a ujímá se ve finále turnaje smíšených dvojic proti Švýcarsku vedení 2:0.
    Michal Krčmář nelenil a pořídil si ještě jednu společnou fotku. Pána vedle asi představovat nemusíme.

     
    12:23
    Běh na lyžích
    Ze čtvrtého čtvrtfinále postupují dál členka sportovců z Ruska Julija Bělorukovová a Norka Heidi Wengová, která přitom musela po problémech s přišlápnutím lyže dohánět velkou ztrátu.
     
    12:25
    Curling
    Ve druhém endu oplácí švýcarská dvojice stejnou mincí, tedy ziskem dvou bodů při výhodě vlastního kamene. Úplná spokojenost však nepanuje, protože Perretová házela kámen tak, aby úplně odstranila jeden překážející kanadský a získala 3 body. Po dvou endech Kanada – Švýcarsko 2:2.
     
    12:28
    Běh na lyžích
    Z pátého čtvrtfinále postupují další členka týmu sportovců z Ruska Natalja Něprjajevová a s ní Švýcarka Laurien van der Graaffová. Překvapením je vypadnutí Norky Ingvild Flugstad Østbergové, která měla kolizi s Justynou Kowalczykovou. Ta je za to penalizována.
     
    12:30
    Běh na lyžích
    Na čas postupují do semifinále z 1. čtvrtfinále Slovinka Anamarija Lampičová a z 5. čtvrtfinále Švédka Anna Dyviková.
     
    12:33
    Short track
    Velmi zajímavě dopadly obě semifinálové jízdy žen na 500 metrů. V tom prvním si vzala zpět olympijský rekord domácí Minjeong Čoi časem 42,422 a byla diskvalifikována Číňanka Kche-sin Fan. Ve druhém také došlo ke kolizi, za kterou byla diskvalifikována další Číňanka Čchun-jü Čchü a rozhodnutím rozhodčích postupuje i kolizí postižená Kanaďanka Kim Boutinová. Ve finále A tak bude místo 4 hned 5 závodnic a finále B tak bude nejspíše zrušeno, protože by v něm bruslila sama Ruska Sofia Prosvirnovová. Diskvalifikované Číňanky v něm nastoupit nemohou.
     
    12:35
    Short track

    Postupující do finále závodu žen na 500 m

    1. Minjeong Čoi (KOR)
    2. Arianna Fontanová (ITA)
    3. Yara van Kerkhofová (NED)
    4. Elise Christieová (GBR)
    5. Kim Boutinová (CAN)
     
    12:39
    Běh na lyžích
    Z prvního čtvrtfinále sprintu mužů postupují hlavní favorit Johannes Høsflot Klæbo a po bitvě o druhé místo Švéd Teodor Peterson.
     
    12:41
    Saně
    Tereza Nosková na sebe bude naštvaná i za třetí jízdu. Po chybě narazila do bariéry a po celkově podprůměrném výkonu končí soutěž sáňkařek na 27. místě z 29 žen, které dokončily. Slovenka Katarína Šimoňáková si aspoň ve třetí jízdě dokázala o jedno místo polepšit a bude zapsána na 24. pozici.
     
    12:43
    Saně

    Průběžné pořadí žen po 3 jízdách

    1. Natalie Geisenbergerová (GER) 2:18,734
    2. Tatjana Hüfnerová (GER) +0,319
    3. Alex Goughová (CAN) +0,336
    4. Dajana Eitbergerová (GER) +0,417
    5. Erin Hamlinová (USA) +0,462
    6. Kimberley McRaeová (CAN) +0,534
    7. Aileen Christina Frischová (KOR) +0,823
    8. Summer Britcherová (USA) +0,830
    9. Raluca Stramaturaruová (ROU) +0,873
    10. Madeleine Egleová (AUT) +1,179
    ...
    24. Katarína Šimoňáková (SVK) +3,838
    27. Tereza Nosková (CZE) +5,132
     
    12:45
    Curling
    Kanadská dvojice Lawesová, Morris udělala ve třetím endu výrazný krok za zlatou medailí! Společně s chybami Švýcarů si dokázali připravit pozici tak dobře, že při výhodě posledního kamene získali skvělé 4 body a utíkají do trháku 6:2!
     
    12:47
    Běh na lyžích
    Postupujícími ze druhého čtvrtfinále jsou skvělý Ital Federico Pellegrino a Nor Pål Golberg.
     
    12:49
    Běh na lyžích
    Z třetího čtvrtfinále postupují dále sportovec z Ruska Aleksander Bolšunov a vítěz kvalifikace Fin Ristomatti Hakola.
     
    12:51
    Curling
    Naděje Kanady na zlatou medaili ještě o něco stouply, protože Švýcaři ve čtvrtém endu s výhodou posledního kamene uhráli pouze 1 bod! Kanada – Švédsko 6:3.
     
    12:53
    Běh na lyžích
    Ve čtvrtém čtvrtfinále bojoval Slovák Peter Mlynár proti silnějším sprinterům marně a porazil jen Němce Eisenlauera, i tak ale dosáhl výborného úspěchu. Do semifinále z tohoto běhu postupují Švéd Oskar Svensson a Nor Emil Iversen.
     
    12:59
    Běh na lyžích
    V pátém čtvrtfinále se dostali do kolize Američan Hamilton s Finem Vuroinenem, vázání navíc vypnulo Rusovi Vicenkovi. Zbývající trojice si to rozdala o postup a ten urvali Fin Martti Jylhä a Francouz Baptiste Gros.
     
    13:00
    Běh na lyžích
    Na čas postupují do semifinále třetí a čtvrtý muž čtvrtého čtvrtfinále, sportovec z Ruska Alexandr Panžinskij a Kanaďan Len Valjas.
     
    13:03
    Rychlobruslení
    Do konce soutěže mužů na 1 500 metrů zbývá ještě 7 jízd, ale již nyní je jisté, že překvapivý vítěz ze Soči, Polák Zbigniew Bródka, zlatou medaili neobhájí.
     
    13:04
    Curling
    Lawesová s Morrisem pokračují ve skvělé hře a v pátém endu při výhodě vlastního kamene zapisují 2 body! Ve finále se Švácarskem tak vedou již 8:3 a o zlatou medaili by mohli přijít pouze nějakým totálním selháním.
     
    13:07
    Běh na lyžích
    Zajímavý průběh mělo první semifinále sprintu žen. Švédka Stina Nilssonová a Norka Maiken Caspersen Fallaová dojely do cíle ve stejném čase. Foto finiš přiřkl první místo Švédce, do finále každopádně postupují obě ženy. Uvidíme, zda třetí Hanně Falkové bude stačit na postup čas.
     
    13:09
    Short track
    Do finále štafet mužů na 5 000 metrů postupují týmy Číny, Kanady, Koreje a Maďarska. Korejci navíc časem 6:34,510 vytvořili nový olympijský rekord.
     
    13:11
    Běh na lyžích
    Dramatický doběh první trojice ve druhém semifinále sprintu žen musel na druhém a třetím místě rozsoudit až fotofiniš. Nakonec to ani nebylo příliš potřeba, protože třetí Natalja Něprjajevová postupuje časem. Přímo postupily Julija Bělorukovová (OAR) a Američanka Jessica Digginsová. Z prvního semifinále stačil čas Švédky Hanny Falkové na postup také.
     
    13:14
    Rychlobruslení
    Ve 14. jízdě z 18 zaútočil na medaili Nizozemec Kjeld Nuis. Časem 1:44,01 vede o 0,85 sekundy.
    Závěr jízdy Kjelda Nuise. Na co bude stačit?

     
    13:16
    Běh na lyžích
    Neskutečně rychlé první semifinále vyhrál hlavní favorit Nor Johannes Høsflot Klæbo a s přehledem postupuje do finále. Postup si zajistil také druhý Ital Federico Pellegrino, třetí Aleksander Bolšunov (OAR) a čtvrtý Nor Pål Golberg možná budou úspěšní časem.
     
    13:19
    Curling
    Švýcaři v šestém endu riskovali, nic jiného jim nezbylo, ale Kanaďané se skvěle bránili a donutili Perretovou k závěrečnému obtížnému několikanásobnému takeoutu, který kdyby dokonale vyšel, mohly z toho být 3, možná i 4 body pro Švýcarsko. Jenže to by Perretová musela hodit superpřesný kámen, což se nestalo, Kaitlyn Lawesová a John Morris získali další 2 body a za stavu 10:3 pro Kanadu to švýcarská dvojice vzdala!
    Kaitlyn Lawesová a John Morris, sami již z dřívějška olympijští vítězové z klasických ženských a mužských týmů, se stávají prvními majiteli zlaté olympijské medaile v soutěži smíšených dvojic!
    Obrovská radost kanadské dvojice po vítězství v historicky prvním olympijském turnaji smíšených dvojic v curlingu

     
    13:20
    Curling

    Finále turnaje smíšených dvojic

    Kanada – Švýcarsko 10:3 (2:0, 0:2, 4:0, 0:1, 2:0, 2:0, X:X, X:X)
     
    13:24
    Běh na lyžích
    Druhé semifinále mužů nebylo tak rychlé a tak z něj postupují do finále pouze dva sprinteři. Jsou jimi Ristomatti Hakola z Finska a Švéd Oskar Svensson.
     
    13:26
    Short track
    Neskutečně pištící hlediště hnalo ve finále závodu žen na 500 metrů dopředu domácí hvězdu Minjeong Čoi, ale nejlépe se s tím popasovala Italka Ariana Fontanová! V těsném souboji dokázala udržet Korejku za zády a vyhrát o 17 setin sekundy! Bronz bere Nizozemka Yara van Kerkhofová!
    Poslední půlkolo finále short tracku žen na 500 metrů

     
    13:28
    Short track
    Šok pro vyprodaný stadion! Minjeong Čoi je po finálovém závodě diskvalifikována a nebude mít vůbec žádnou medaili! Stříbro tak padá do klína Nizozemce Yaře van Kerkhofové a bronz Kanaďance Kim Boutinové!
    Obrovská radost nizozemské a kanadské závodnice po diskvalifikaci Korejky Minjeong Čoi

     
    13:32
    Běh na lyžích
    Suverénním způsobem si pro zlatou medaili ve sprintu žen klasickou technikou doběhla největší favoritka, Švédka Stina Nilssonová! O neuvěřitelné 3 sekundy porazila mohutně finišující Norku Maiken Caspersen Fallaovou, která v cílové rovince přesuprtovala sportovkyni z Ruska Juliju Bělorukovovou, který tak bere bronz.
    Závěrečné stovky metrů ženského sprintu

     
    13:34
    Short track

    Konečné pořadí finále závodu na 500 m žen

    1. Arianna Fontanová (ITA) 42.56
    2. Yara van Kerkhofová (NED) +0.68
    3. Kim Boutinová (CAN) +1.31
    4. Elise Christieová (GBR) +40.49
    5. Minjeong Čoi (KOR) DSQ
     
    13:35
    Běh na lyžích

    Konečné pořadí finále sprintu žen klasicky

    1. Stina Nilssonová (SWE) 3:03.84
    2. Maiken Caspersen Fallaová (NOR) +3.03
    3. Julija Bělorukovová (OAR) +3.37
    4. Natalja Něprjajevová (OAR) +9.14
    5. Hanna Falková (SWE) +11.16
    6. Jessica Digginsová (USA) +11.23
     
    13:36
    Rychlobruslení
    Nizozemec Klejd Nuis ve zmíněné 14. jízdě zaútočil nejen na medaili, ale dokonce na zlatou medaili, protože nikdo už jeho čas 1:44,01 nepřekonal! Stříbro bere další Nizozemec Patrick Roest, který poněkud nepochopitelně startoval již v první polovině závodu. Bronz bere k obrovské radosti většiny stadionu domácí Min-sok Kim!
    Výbuch radosti Klejda Nuise po skončení závěrečné jízdy závodu

     
    13:40
    Rychlobruslení

    Konečné pořadí závodu mužů na 1 500 metrů

    1. Kjed Nuis (NED) 1:44,01
    2. Patrick Roest (NED) +0,85
    3. Min-sok Kim (KOR) +0,92
    4. Haralds Silovs (LAT) +1,24
    5. Takuro Oda (JPN) +1,43
    6. Bart Swings (BEL) +1,48
    7. Sindre Henriksen (NOR) +1,63
    8. Joey Mantia (USA) +1,85
    9. Sverre Lunde Pedersen (NOR) +2,11
    10. Shane Williamson (JPN) +2,20
     
    13:44
    Běh na lyžích
    Nor Johannes Høsflot Klæbo neprohrál ani jeden klasický sprint v sezóně a platí to i po sprintu na olympijských hrách! Nástupem v polovině okruhu udělal ze zbytku závodu vlastní one man show a stává se ve věku 21 let a 114 dní nejmladším norským olympijským vítězem v historii! Stříbro ve strhujícím finiši získal Ital Federico Pellegrino, který vyloženě na cílové pásce lepším kopnutím nohy porazil sportovce z Ruska Aleksandera Bolšunova.
    Cílová rovinka finále sprintu mužů

     
    13:46
    Lední hokej
    Během strhujících událostí poslední hodiny začal ve 13:10 druhý úterní zápas skupiny A ženského turnaje mezi USA a Olympijskými sportovci z Ruska. Gólem Bellamyové z 9. minuty vede favorizovaný zámořský tým po 1. třetině 1:0.
     
    13:48
    Běh na lyžích

    Konečné pořadí finále sprintu mužů klasicky

    1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 3:05.75
    2. Federico Pellegrino (ITA) +1.34
    3. Aleksander Bolšunov (OAR) +1.36
    4. Pål Golberg (NOR) +3.81
    5. Oskar Svensson (SWE) +7.73
    6. Ristomatti Hakola (FIN) +20.72
     
    13:53
    Saně
    Očekávanou olympijskou vítězkou mezi sáňkařkami se suverénním způsobem stává dlouholetá vládkyně tohoto sportu, Němka Natalie Geisenbergerová! Stříbro díky skvělé závěrečné jízdě, ve které útočila ze 4. místa, bere další Němka Dajana Eitbergerová a bronzovou medaili mohutně slaví Kanaďanka Alex Goughová, která přitom po dojezdu své jízdy začala plakat, protože se domnívala, že porážkou s Eitbergerovou medaili ztratila. Oči pro pláč pak opravdu zbyly před poslední jízdou druhé Němce Tatjaně Hüfnerové.
    Poslední jízda celého závodu sáňkařek a zlatá radost Natalie Geisenbergerové

     
    13:56
    Saně

    Konečné pořadí soutěže sáňkařek

    1. Natalie Geisenbergerová (GER) 3:05.232
    2. Dajana Eitbergerová (GER) +0.367
    3. Alex Goughová (CAN) +0.412
    4. Tatjana Hüfnerová (GER) +0.481
    5. Kimberley McRaeová (CAN) +0.646
    6. Erin Hamlinová (USA) +0.680
    7. Raluca Stramaturaruová (ROU) +1.056
    8. Aileen Christina Frischová (KOR) +1.168
    9. Madeleine Egleová (AUT) +1.377
    10. Andrea Vötterová (ITA) +1.627
     
    14:00
    A v Pchjongčchangu je rázem klid. Jedinou sportoví událostí, která ještě probíhá, je hokejový zápas ženského turnaje mezi USA a týmem z Ruska, který před malou chvílí vstoupil do druhé třetiny za stavu 1:0 pro USA.
     
    14:30
    Lední hokej
    Po poměrně nevýrazné první třetině odehrály Američanky proti týmu ruských sportovkyň mnohem lepší druhou část, ve které soupeře výrazně přestřílely a přineslo to ovoce v podobě 3 branek mezi 32. a 35. minutou. Dvě z nich vstřelila Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová, třetí Gigi Marvinová. Po jejím gólu Rusky vystřídaly brankářku.
    USA – OS z Ruska 4:0 po 2. třetině
    Klíčový okamžik utkání USA - OS z Ruska, 2 góly Američanek během 6 sekund




    Finálová jízda sáňkařek nabídla i ošklivou nehodu Američanky Emily Sweenyové, která z toho jen zázrakem vyvázla bez viditelných zranění. Přesto byla pro jistotu odvezena do nemocnice.
     
    14:51
    Lední hokej
    Ve třetí třetině už hráčky USA spíše šetří síly a dohrávají zápas. Stav se tak nemění, ve 47. minutě stále 4:0.
    Medailové pořadí zemí po 4. dni soutěží
     
    15:02
    Lední hokej
    Američanky sice vsítily 5. branku, ale byla dosažena rukou a po poradě s videem nebyla uznána. Na konci 51. minuty USA – OS z Ruska stále 4:0.
     
    15:13
    Lední hokej
    Střelkyně gólu rukou se nakonec přeci jen dočkala i regulérní branky. 97 sekund před koncem zápasu Hannah Brandtová parádním blafákem posílá puk do sítě.
    Perfektní klička Hannah Brandtové znamená gól na 5:0

     
    16:16
    Lední hokej
    Jednoznačný průběh mělo utkání skupiny A ženského turnaje mezi USA a OS z Ruska. Po střelecky opatrné první třetině zámořský favorit přidal na tempu a rozhodl o jasném vítězství.

    USA – OS z Ruska 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
    9. Bellamyová (J. Lamoureuxová-Davidsonová, Marvinová), 32. J. Lamoureuxová-Davidsonová (M. Lamoureuxová-Morandová), 32. J. Lamoureuxová-Davidsonová, 35. Marvinová (Pelkeyová), 59. Brandtová (Cameranesiová, Kellerová)
    Aktuální tabulka skupiny A ženského turnaje
     
    15:20
    Konec soutěží 5. dne olympijských her.
    Na závěr 5. dne jedna perlička ze života vítěze sprintu Johannese Høsflota Klæba

     
    Pátý den soutěží olympijských her v Pchjongčchangu je minulostí. Pro české a slovenské fanoušky byl spíše oddychovou záležitostí před středečním zatěžovým testěm v podobě několika potenciálně medailových disciplín. Přesto mohli být potěšeni překvapivými postupy Kateřiny Berouškové a Petera Mlynára do čtvrtfinále běžeckých sprintů a výborným výkonem Ondřeje Berndta hlavně ve slalomářské části alpské kombinace. Přesto bylo k vidění mnoho úžasných momentů. Mezi ně patří výkon 17leté superhvězdy snowboardu Chloe Kimové ve finále half-pipu. Následná mužská kvalifikace téže disciplíny se stala pravděpodobně nejkvalitnějším závodem svého druhu v historii a zároveň tou nejlepší pozvánkou pro středeční finále.
    Dramatický průběh měl závod žen v short tracku na 500 metrů a většina běhů ve sprintech ve vyřazovací části. Jen obě finále byla jednoznačnými záležitostmi svých vítězů. Krásné vyvrcholení měl také curlingový turnaj smíšených dvojic.
     
    Na co se těšit ve středu? Hlavně na slalom žen, rychlobruslení na 1 000 metrů žen a individuální závod na 15 km biatlonistek, což jsou všechno potenciálně medailové závody českých či slovenských sportovců. Soutěže startují jako tradičně curlingem v 1:05. Do té doby děkuji za pozornost. (15:35:05)

    Libor Štěpán

    Program soutěží 4. dne
    1:05
    Curling - smíšené dvojice, zápas o 3. místo
    OS z Ruska - Norsko

    2:00
    Snowboarding - half-pipe ženy, finále

    3:30
    Alpské lyžování - sjezd do kombinace muži

    5:00
    Snowboarding - half-pipe muži, kvalifikace

    7:00
    Alpské lyžování - slalom do kombinace muži

    8:40
    Lední hokej - ženy, skupina A, 2. kolo
    Kanada - Finsko

    9:30
    Běh na lyžích - sprint ženy, kvalifikace

    10:05
    Běh na lyžích - sprint muži, kvalifikace

    11:00
    Short track - 500 m ženy, čtvrtfinále

    11:26
    Short track - 1000 m muži, rozjížďky

    11:30
    Saně - ženy, 3. a 4. jízda

    12:00
    Běh na lyžích - sprint ženy, začátek finálového programu
    Rychlobruslení - 1 500 m muži

    12:05
    Curling - smíšené dvojice, finále
    Kanada - Švýcarsko

    12:11
    Short track - 500 m ženy, semifinále

    12:25
    Běh na lyžích - sprint muži, začátek finálového programu

    12:32
    Short track - štafeta 5 000 m muži, rozjížďky

    13:07
    Short track - 500 m ženy, finále

    13:10
    Lední hokej - ženy, skupina A, 2. kolo
    USA - OS z Ruska

    13:25
    Běh na lyžích - sprint ženy, finále

    13:34
    Běh na lyžích - sprint muži, finále
    ocianews.com