Tisková konference FK Jablonec (kon.) | Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
Tisková konference FC Vysočina Jihlava (kon.) | Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.)
konec
Tisková konference FC Slovan Liberec

Úterý 13.02.2018, 13:00Tiskové konference
     
    To byla poslední odpověď dnešní TK. Děkujeme za pozornost a těšíme se u dalšího přenosu na shledanou. (13:42:02)
     
    Holoubek: Tyto kluby si hrají svojí soutěž na přestupovém poli. Do toho my se pouštět nemůžeme. Přeji jim úspěch na evropské scéně, což si myslím, že je pro český fotbal velmi důležité.
     
    Obě pražská S přes zimu hodně posílili. Jak to vnímáte?
     
    Holoubek: Kabina má zdravý charakter. Všichni hráči chtějí odevzdat maximum. Osa týmu bude složena ze služebně a věkově starších hráčů. Mladí se od nich budou učit. Chemie v kabině co se týče věku je dobrá. Mám z toho dobrý pocit.
     
    Kdo by měl tvořit kostru týmu?
     
    Holoubek o hráčských ztrátách po podzimu: Nerad bych tohle nějak rozebíral. Uvidíme teprve v ostrých zápasech, jak se nám hráče, kteří odešli, podařilo nahradit. Z nováčků máme zatím dobrý pocit, ale jak to bude ve skutečnosti, ukážou až ostré zápasy.
     
    Coufal: Běháme méně bez balónu, což celá kabina kvituje. Na soustředění jsme běhali jen jednou na oválu. Skoro všechny tréninky jsou s balónem. To baví celou kabinu, ale zároveň jsou také náročné. Jsme soutěživá parta a tato forma tréninku je rozhodně zábavnější.
     
    Co se změnilo po příchodu nového realizačního týmu?
     
    Holoubek: Vůbec ne. Coufal zůstal automaticky kapitánem. Žádná nová volba neprobíhala, nebyl důvod.
     
    Řešila se nová volba kapitána?
     
    Znamená to pro mě první ligový zápas na lavičce Slovanu. Těšíme se na atmosféru. Budeme bojovat o každý metr hřiště. Určitě tam nejedeme s nějakou poraženeckou náladou. Chceme vyhrát.
     
    Co pro vás znamená zápas proti Spartě pane Holoubku?
     
    Holoubek: Na zápas se těší celá kabina. Bude to velké.
    Coufal: Bude to pro nás svátek. Přijde hodně lidí. Sám nevím, kdo proti nám nastoupí, ale rozhodně je tam jedeme potrápit a pokusit se vyhrát.
     
    Holoubek o zdravotním stavu mužstva: Je zraněný Martin Graiciar, který má zlomenou klíční kost. Ostatní hráči jsou v pořádku a doufám, že to tak zůstane.
     
    Jak speciální pro Vás bude první jarní zápas proti Spartě?
     
    Coufal: Neřekl bych, že byla pesimistická. To bylo spíš pro vás – novináře, aby na nás nebyl vyvíjen velký tlak. Určitě jsou teď ale očekávání vyšší než před startem sezóny.
     
    Coufal: Před sezónou jsem říkal, že bychom chtěli udělat titul. To už se asi nepovede, protože Plzeň má už hodně velký náskok. Budeme ale bojovat v každém zápase a uvidíme, na co to bude stačit.
     
    Před startem sezóny byla na TK pesimistická nálada. Je to lepší teď před jarem?
     
    Holoubek: Odešli nám čtyři hráči, které jsme se pokusili nahradit. Nechceme určitě spadnout níž. Chceme bojovat o příčky nejvyšší, nejlépe se posunout ještě nahoru.
     
    Trenér Holoubek: Chceme hrát atraktivní fotbal a dosáhnout dobrých výsledků. Rádi bychom udrželi současné postavení a atakovali pohárové příčky.

    Tomáš Honzejk

    thejrc.org