Boston – Calgary 5:2 (kon.) | Buffalo – Tampa 5:3 (kon.) | NY Islanders – Columbus 1:4 (kon.)
Philadelphia – New Jersey 4:5 (0:1 po s.n.) | Pittsburgh – Ottawa 6:3 (kon.) | Carolina – Los Angeles 7:3 (kon.)
Detroit – Anaheim 2:1 (kon.) | Nashville – St. Louis 4:3 (po pr.) | Minnesota – NY Rangers 3:2 (kon.)
Winnipeg – Washington 4:3 (po pr.) | Vegas – Chicago 5:2 (kon.) | San Jose – Arizona 1:2 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Tampa Bay Lightning
Středa 14.02.2018, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:53 Sam REINHART - 5:3
     
    59:53
    Sabres právě vstřelili branku!
    O vítězství Buffala je již rozhodnuto. Poslední změnu stavu a konečnou úpravu skóre stanovuje trefou do prázdné branky SAM REINHART. Asistence: Ryan O'Reilly.
     
    58:23
    Po Wilsonově přihrávce zpoza branky byl zcela sám před brankou Pominville, který z pokleku přestřelil braku!
    51:36 Ryan CALLAHAN - 4:3
     
    51:36
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté z minima vytěžili maximum a snižuji na rozdíl jediné branky! Střelu Michaila Sergačjova vyrazil se zablokovaným výhledem Johnson pouze před sebe, kde byl nejdůraznější RYAN CALLAHAN, který vyražený puk pohotově doklepl do branky Sabres. Asistence: Michail Sergačjov a Brayden Point.
     
    49:32
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Kyle Okposo – 2 min., podražení).
    46:49 Pointovo pohotové zakončení po přihrávce Kučerova.
     
    46:49
    Svou důrazností připravil Kučerov o kotouč Larssona a hned na to hledal na vnitřní straně pravého kruhu postaveného Pointa, jenž z pokleku nastřelil pouze zeď jménem Johnson.
    43:41 Ryan O'REILLY - 4:2
     
    43:41
    Sabres právě vstřelili branku!
    Poprvé v zápase vidíme výraznější vedení, kterého se ujímají domácí po další využité přesilovce. Střelu Kyle Okposa vyrazil Domingue k pravé tyči, kam si po přihrávce sjel zpoza branky RYAN O'REILLY, který vyražené kotouč pohotově dorazil za brankovou čáru. Asistence: Kyle Okposo a Rasmus Ristolainen.
     
    43:30
    Domácí zkusili to samé co jim dnes už jednou vyšlo. Reinhart u pravé tyče sklepl puk na rozjetého O'Reillyho, kterého ale tentokrát bránili hned dva hráči.
     
    42:21
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Jake Dotchin – 2 min., sekání).
    35:47 Scott WILSON - 3:2
     
    35:47
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí si berou ale vedení zpět! Střelu Casey Nelsona z pravé strany modré čáry tečoval na vnitřní straně pravého kruhu SCOTT WILSON, čímž přesměroval dráhu kotouče přímo mezi betony zakleknutého Domingua. Asistence: Casey Nelson a Viktor Antipin.
    33:19 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 2:2
     
    33:19
    Tampa právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic je srovnáno! Nahozený puk zastavil přibližně dva metry od pravé tyče brankář Johnson a přenechal jej následně Antipinovi. Tomu ale do přihrávky za branku sáhl jeden z napadajících hráčů a kotouč se místo za branku vydal přímo před odkrytou klec Sabres, do které dopravil puk VLADISLAV NAMĚSTNIKOV. Johnson se ještě snažil zasáhnout holí, ale nakonec musí lovit puk zpoza brankové čáry. Bez asistence.
    29:09 Protiútok Sabres skončil neúspěšně.
     
    29:09
    Podobná situace i na polovině Tampy! Girgensons z levého kruhu dokázal dostat puk k pravé tyči, kde se snažil dostat do koncovky Pouliot! Ten však měl na zádech bránícího hráče a zakončil tak mimo tři tyče.
    28:13 Kučerov v gólové situaci minul!
     
    28:13
    Point se rozjel ze středního pásma až k pravé tyči, kde prohodil puk před brankovištěm na levou stranu! Tam byl právě Kučerov, který ale z těsné blízkosti minul odkrytou branku!
     
    27:24
    Po Pointově přihrávce pálil z vrchu pravého kruhu napřažený Stamkos, jehož střelu Johnson pouze vyrazil a následně tak musel likvidovat i dorážku Callahana a Pointa.
     
    26:56
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Zemgus Girgensons – 2 min., podražení).
     
    26:49
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Johan Larsson – 2 min., sekání).
     
    23:39
    První střelu vyrazil Domingue zpět na pravý kruh, odkud Okposo svůj druhý pokus namířil pouze na pravou tyč branky Lightning!
     
    22:07
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Adam Erne.
    21:16 Sam REINHART - 2:1
     
    21:16
    Sabres právě vstřelili branku!
    Přesilovou hru využívají i domácí, kteří si berou zpět jednobrankové vedení! SAM REINHART u pravé tyče sklepl puk mez kruhy, odkud pálil z první Ryan O'Reilly, jehož střelu vyrazil Domingue zpět přímo na dorážejícího Reinharta, který bez problémů doklepl puk do sítě. Asistence: Ryan O'Reilly a Evan Rodrigues.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Slater Koekkoek – 2 min., hákování).
     
    16:12
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Zemgus Girgensons – 2 min., podražení).
    13:23 Yanni GOURDE - 1:1
     
    13:23
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning využívají přesilovou hru a srovnávají stav utkání! Victor Hedman přenesl hru přihrávkou na pravý kruh, kde měl Nikita Kučerov spoustu času. Nakonec skvěle našel před brankou postaveného YANNI GOURDEHO, který střílenou přihrávku tečoval mezi betony Johnsona. Asistence: Nikita Kučerov a Victor Hedman.
     
    12:10
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Scott Wilson – 2 min., sevření puku rukou).
    10:20 Rychle sehraná akce Sabres branku nepřinesla.
     
    10:20
    Další špatná rozehrávka Tampy! Zpoza branky se puk po dvou přihrávkách dostal na pravou stranu mezikruží, odkud Wilson z bekhendu mířil mezi betony Domingueho.
    06:25 Nicholas BAPTISTE - 1:0
     
    06:25
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí otevírají stav utkání! U volného puku byl za bránícím Strålmanem první Zemgus Girgensons, který záhy přistrčil puk na zapomenutého NICHOLASE BAPTISTEHO, který si od levého hrazení nabruslil do před brankového prostoru, v němž si roztáhl Domingueho a následně zakončil mezi jeho betony. Asistence: Zemgus Girgensons.
    05:04 Střela Hedmana málem prošla mezi betony Johnsona.
     
    05:04
    Velká šance Tampy! Střela Hedmana prošla mezi Johnsovými betony a kotouč se zastavil pár centimetrů od brankové čáry. Tam skvěle zasáhl před dorážejícím Naměstnikovem bránící Falk, který puk vyslal pryč z brankoviště.

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 7. Baptiste (Girgensons), 22. S. Reinhart (R. O'Reilly, Rodrigues), 36. S. Wilson (C. Nelson, Antipin), 44. R. O'Reilly (Okposo, Ristolainen), 60. S. Reinhart (R. O'Reilly) – 14. Gourde (Kučerov, Hedman), 34. Naměstnikov, 52. Callahan (Sergačjov, B. Point)


    Buffalo Sabres: Ch. Johnson (Lehner) – Scandella, C. Nelson, Beaulieu, Ristolainen, Falk, Antipin – B. Pouliot, R. O'Reilly, S. Reinhart – E. Kane, Rodrigues, Okposo – S. Wilson, Jo. Larsson, Pominville – Girgensons, Josefson, Baptiste.
    Tampa Bay Lightning: Domingue (Vasilevskij) – Hedman, Strålman, Sergačjov, Girardi, Coburn, Koekkoek, Dotchin – Gourde, Stamkos, T. Johnson – Killorn, B. Point, Kučerov – Peca, Naměstnikov, Erne – Kunitz, Callahan.
    thejrc.org