Boston – Calgary 5:2 (kon.) | Buffalo – Tampa 5:3 (kon.) | NY Islanders – Columbus 1:4 (kon.)
Philadelphia – New Jersey 4:5 (0:1 po s.n.) | Pittsburgh – Ottawa 6:3 (kon.) | Carolina – Los Angeles 7:3 (kon.)
Detroit – Anaheim 2:1 (kon.) | Nashville – St. Louis 4:3 (po pr.) | Minnesota – NY Rangers 3:2 (kon.)
Winnipeg – Washington 4:3 (po pr.) | Vegas – Chicago 5:2 (kon.) | San Jose – Arizona 1:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Arizona Coyotes
Středa 14.02.2018, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:08
    Martin Jones už odjel na střídačku a San Jose Sharks to zkoušejí se šesti hráči v poli.
     
    57:40
    Clayton Keller v dalším samostatném úniku. Zkoušel Jonese překonat bekhendem mezi betony, ale opět si na kanadského gólmana nepřišel.
     
    51:50
    Po přerušené hře u Raantovy klece se strhla rozmíška. A právě po ní se chystá vyloučení. Za domácí si jde sednout Goodrow, za hosty Archibald. Oba za hrubost. Bude se hrát ve stejném počtu hráčů na ledě.
     
    47:27
    Dylan DeMelo po střele z dálky trefuje horní tyčku! San Jose je čím dál blíže vyrovnání, ale stále se mu nedaří prosadit.
     
    44:49
    Střelecké trápení Žraloků pokračuje. Tentokrát tutovku neproměnil Timo Meier, jenž přestřelil o kousek horní tyčku. Stále ale platí, že jsou domácí lepším týmem na ledě.
     
    43:51
    Jannik Hansen dnes v další tutové šanci. Dostával puk na pravou stranu na střelu z první. K té také došlo, ale Raanta se stihl skvěle přesunout a zasáhnout.
     
    40:33
    Tak přeci jen ano. Wedgewood ochází z klece a přepouští místo Raantovi. Takže střídání na straně hostů v brance.
     
    40:33
    Wedgewood se narazil hlavou o pravou tyč, ale zatím to vypadá, že bude pokračovat a kolegu Anttiho Raantu do klece nepustí.
     
    39:33
    Tak ještě jedno vyloučení na konci prostřední části. Opět z řad Coyotes. Dvě minuty za hákování je nucen si odsedět Brad Richardson.
     
    37:27
    Hodně velká skrumáž na brankovišti hostů. Tam se hned tři hráči v tyrkysovém trikotu snažili dorazit puk do sítě, ale ani jeden to nedokázal.
     
    35:46
    Rozhodčí se nebojí ve druhé třetině vylučovat. Tentokrát inkasuje dvě minuty za vysokou hůl hostující Rinaldo. Tak uvidíme, jestli bude početní výhoda Sharks o něco lepší.
     
    34:56
    Mikkel Boedker měl na hokejce svůj druhý gól v zápase. Jeho střelu zápěstím ale Wedgewood zastavil.
     
    32:29
    Hjalmarsson dostává dvě minuty za podražení a oslabuje tak svůj tým. San Jose má v přesilovkách co napravovat, první přesilovka se mu vůbec nepovedla.
     
    31:16
    Tobias Rieder mohl poslal hosty do vedení o dvě branky. Sharks mu dali prostor na pravé straně a moc nechybělo, aby forvard Coyotes překonal Jonese střelou zápěstím.
    29:35 Alex GOLIGOSKI - 1:2
     
    29:35
    Arizona právě vstřelila branku!
    První přesilovou hru v zápase Arizona nevyužila, v té druhé už se ale velmi rychle prosazuje. Prakticky za pár vteřin Coyotes zužitkovali svou výhodu. Kousek za pravým kruhem se pořádně napřáhl obránce ALEX GOLIGOSKI, který na nic nečekal, bez váhání se opřel do kotouče. Martina Jonese ránou příklepem prostřelil mezi tělem a pravou rukou. Arizona tedy podruhé v utkání vede a Sharks musí opět dohánět, ač jsou na ledě aktivnější. Asistence: Tobias Rieder, Christian Fischer.
     
    29:12
    Bude se ale vylučovat. Logan Couture za zákrok na Kellera dostane dvě minuty za držení. Takže druhá přesilovková šance Coyotes v zápase.
     
    29:12
    Clayton Keller se řítil skoro sám na branku. Nakonec stihl i zakončit, když chtěl zakončovat mezi betony Jonese. Ale nepovedlo se mu skórovat.
     
    26:48
    Vypadá to, že se po nějakém zranění z konce první třetiny do hry zatím nevrátil český útočník Tomáš Hertl. Ten tím pádem aktuálně svému týmu chybí.
     
    23:50
    Alex Goligoski se napřáhl od modré čáry, jeho rána bez přípravy pak trefila horní tyčku, načež se odrazila do ochranné sítě. Tady by to Jones určitě nestihl.
     
    18:48
    Vylučovat se bude také z řad San Jose. Menší trest za vysokou hůl dostane finský útočník Joonas Donskoi. Podaří se Arizoně srovnat ještě před sirénou?
     
    12:24
    Budeme sledovat první vyloučení zápasu, přesilovku si zahrají San Jose Sharks. Dvě minuty za hákování si musí odjet odsedět hostující útočník Max Domi. Dobrá možnost pro Sharks.
     
    10:54
    Goodrow a O'Regan se dostali do přečíslení dva na jednoho. Druhý jmenovaný zakončoval ve vyložené šanci, ale trefil jen připraveného soupeřova gólmana.
    09:20 Mikkel BØDKER - 1:1
     
    09:20
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Jenže Arizona se z vedoucí branky moc dlouho neradovala. Hned z následujícího útoku se Sharks prosazují a vyrovnávají. Obránce Justin Braun poslal od modré čáry ukázkové nahození, které před brankovištěm tečoval MIKKEL BOEDKER. Brankář Wedgwood nestihl na změnu směru kotouče reagovat a propustil puk do sítě. Útočník San Jose se tak prosazuje proti týmu, kde sám dříve působil. Začínáme tím pádem výsledkově prakticky od začátku. Asistence: Justin Braun, Marc-Edouard Vlasic.
    07:58 Kevin CONNAUTON - 0:1
     
    07:58
    Arizona právě vstřelila branku!
    Tak pozor, tohle byla hodně zajímavá situace. Vypadalo to, že Martin Jones nebude mít sebemenší problém vytěsnit puk skákající v brankovišti před sebe. Jenže měl. K dorážce se nečekaně dostal KEVIN CONNAUTON, jenž bekhendem zametl puk za brankovou čáru. Rozhodčí ještě kontrovali, zda před dosažením gólu nedošlo k posunutí branky, avšak stalo se tak až po přechodu kotouče za brankovou čáru. Takže trefa platí a Coyotes vedou rozdílem jednoho zásahu. Asistence: Nick Cousins, Brad Richardson.
     
    06:10
    První velká šance zápasu. K odraženému kotouči mezi kruhy se dostal Jannik Hansen, který pak na brankovišti bekhendem dorážel. Jenže Wegewood také v tomto případě úspěšný.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 10. Bødker (Braun, Vlasic) – 8. Connauton (Cousins, Richardson), 30. Goligoski (Rieder, Fischer)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Meier, Pavelski, Donskoi – Hertl, Couture, Labanc – Bødker, Tierney, Hansen – Goodrow, O'Regan, M. Karlsson.
    Arizona Coyotes: Wedgewood (41. Raanta) – Ekman-Larsson, Demers, Chychrun, Hjalmarsson, Connauton, Goligoski – Perlini, Stepan, Keller – Dvorak, Fischer, Rinaldo – Domi, Rieder, Martinook – Richardson, Cousins, Archibald.

    Rozhodčí: Kozari, StPierre – Berg, Knorr

    Diváci: 17 125
    thejrc.org