Švédsko – Švýcarsko 1:2 (kon.) | Korea – Japonsko 1:4 (kon.)
konec
Korea
1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Japonsko
Středa 14.02.2018, 08:40Olympijské hry - ženy • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:40.
     
    Dobré ráno všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z hokejového turnaje žen na ZOH 2018. Společně se podíváme na duel mezi Koreou a Japonskem. Zápas startuje v 8:40.
     
    Korea

    Na olympiádě letos startuje sjednocaná Korea. Tým žen je poskládán z hráček z jižní i severní Koreje. Na soupisce domácího celku figuje dvanáct severokorejských hokejistek. Na turnaji se však domácímu celku vůbec nedaří. Při sobotní premiéře proti Švýcarsku schytal debakl 8:0. K druhému střetnutí nastoupil proti Švédsku, od nějž dostal také osm branek.
     
    Japonsko

    Ani Japonsko na turnaji zatím nebodovalo. Japonky v úvodním duelu sice svedly nesmírně vyrovnanou bitvu se Švédskem, ale v poslední třetině nakonec utrpěly porážku. K druhému utkání nastoupily v neděli proti Švýcarsku. Švýcarky se dostaly do vedení 3:0, na které už Japonsko nedokázalo odpovědět a nakonec prohrálo 3:1. Uvidíme, který z asijských výběrů si dnes připíše první body.
     
    Úvodní sestavy:

    Korea: So-Jung Shin (Do-Hee Han) – Chae-Lin Park, Su-Yeon Eom, Se-Lin Kim, Park Yoon-Jung, Ye-Eun Park – Parková, Jong-Ah Park, Jin-Gyu Lee – Yu-Jung Choi, Un Hyang Kim, Soo-Jin Han – Jiy-Eon Choi, Hee-Won Kim, Griffinová – Chung Gum Hwang, Hyang Mi Kim, Su-Sie Jo – Su Hyon Jong, Danelle Im, Hae-In Ko.

    Japonsko: Akane Konišiová (Kondová) – A. Tokoová, Suzukiová, Hosojamadaová, Kojkeová, Takeučiová, Horiová, Aoj Šigaová – M. Fudžimotová, Jonejamaová, Osawaová – Ukitaová, H. Tokoová, Kuboová – Onoová, Takaová, Šišiučiová – Terašimaová, Adačiová, Iwaharaová – Nakamurová..
     
    Oba týmy už naskakují na ledovou plochu. Korea své závěrečné vystoupení na turnaji sehraje v modrém, zatímco Japonky obléknou bílé dresy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Korejky uspěly na úvodním vhazování dnešního utkání. Domácí celek se za bouřlivého potlesku vydal do útoku, ale Japonky dojely nepřesné nahození.
     
    00:35
    Na druhou stranu spěchala po pravém křídle Čiho Osawaová. Japonská hokejistka se dostala do těžké pozice a nastačila přihrát před branku.
     
    01:07
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Japonky se už po dvou minutách dostávají do vedení! HANAE KUBOOVÁ se zbavila své strážkyně, nabruslila si do volného prostoru před branku a střelou pod břevno otevřela skóre! Asistence: Haruka Tokoová, Ruj Ukitaová.
    01:07 Hanae KUBOOVÁ - 0:1
     
    02:04
    Japonky i po vstřelení úvodní branky pokračují ve velkém tlaku. Čiho Osawaová bojovala o puk v rohu kluziště a nechala se faulovat. Japonky mají výhodu.
     
    02:09
    Randi Griffinová vyfasovala dvě minuty za krosček a Japonsko může přidat další branku.
     
    03:00
    Korea zatím zvládá oslabení na jedničku. Domácí hokejistky se nadvakrát dostaly k odraženému kotouči a bez váhání jej poslaly přes všechny čáry.
     
    03:13
    Ami Nakamurová dostala pěknou přihrávku mezi kruhy, jenže Japonka se špatně otočila a v tísni trefila jen rameno domácí brankářky!
     
    03:58
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Japonsko využívá přesilovou hru a vede už 2:0! Tohle pro Koreu nevypadá vůbec dobře. So-Jung Shin si sice poradila se střelou zápěstím, jenže puk vykopla jen před sebe a ŠOKO ONOOVÁ doklepla puk do sítě! Asistence: Šiori Kojkeová, Haruna Jonejamaová.
    03:58 Šoko ONOOVÁ - 0:2
     
    04:50
    Japonky zcela kralují dění na ledové ploše. Domácí hokejistky vstoupily do dnešního střetnutí opravdu špatně.
     
    05:20
    Až nyní se Korea dokázala po delší době osvobodit vyhozením puku do středního pásma. Japonky už ale rozvíjejí další útočnou akci.
     
    05:45
    Se-Lin Kim se dostala do střelecké pozice, jenže ve chvíli, kdy napřahovala, jí jedna z Japonek přizvedla hokejku.
     
    06:20
    Ami Nakamurová poslala z rohu útočného pásma přihrávku na brankoviště, kde dotírala Akane Hosojamadaová, jenže v tísni minula branku.
     
    06:45
    Korea se tlačila do útoku, jenže prudká přihrávka na pravé křídlo prosvištěla na střídačku Japonska. Hra se vrátí před korejskou branku.
     
    07:08
    Haruka Tokoová skvěle napadala rozehrávku domácího celku. Un Hyang Kim si před ní schovala puk za brusli a se štěstím rozehrála.
     
    07:25
    Korea se snažila vyvézt puk ven z obranného pásma, jenže Jong-Ah Park nahodila puk za branku a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    08:05
    Mika Horiová střílela od modré čáry, jenže trefila první korejskou hráčku před sebou. Domácí hráčka se po protiútoku nedostala ke střele.
     
    08:30
    Šoko Onoová vybojovala puk za brankou Koreje. Japonská hokejistka se pokusila překvapit obranu zadovkou, ale našla jen obránkyni.
     
    09:49
    Korejky se dočkaly první střely! S pokusem od modré čáry si však japonská brankářa i přes lehkou teč věděla rady.
     
    10:08
    Haruka Tokoová se krásně otočila na modré čáře a předala kotouč spoluhráčce do jízdy. Obrana domácího výběru se ale stačila srovnat.
     
    10:40
    Akane Hosojamadaová na modré čáře nedosáhla na prudkou přihrávku a puk prosvištěl za modrou čáru. Japonky musí vyklidit útočné pásmo.
     
    11:03
    Ajna Takeučiová naznačila střelu a bleskově vypálila zápěstím. So-Jung Shin se stačila přesunout k pravé tyči a kotouč na poslední chvíli vyrazila!
     
    11:35
    Miho Šišiučiová kličkovala na útočné modré čáře. Nakonec se vyhnula postavení mimo hru, ale ke střele se přes dobře postavenou soupeřku nedostala.
     
    12:10
    Naho Terašimaová udržela puk v rohu útočného pásma, zadovkou přihrála na modrou čáru,ale Ajaka Tokoová pálila velmi nepřesně.
     
    12:45
    Mika Horiová si najížděla na přihrávku před branku, jenže špičkou čepele nedokázala kotouč usměrnit mezi tři tyče domácí branky.
     
    13:03
    Akane Hosojamadaová ještě pro Japonsko udržela útočné pásmo. Její vysoký oblouček musela domácí brankářka řešit netradičním zákrokem.
     
    13:31
    Další útok korejského výběru končí nepřesnou přihrávkou, která prosvištěla přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před So-Jung Shin.
     
    14:10
    Aoj Šigaová neodhadla dráhu kotouče a na modré čáře jej nedokázala zastavit. Japonky tak musí začít znovu od červené čáry.
     
    14:35
    Akane Hosojamadaová dotírala na statickou rozehrávku domácího celku a jednou rukou dokázala soupeřku připravit o kotouč. Japonky se znovu usadily v útočném pásmu.
     
    15:04
    Korejkám chybí přechodová fáze. Další náhodná přihrávka na levé křídlo propadla až na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před domácí brankou.
     
    15:28
    Ajaka Tokoová dostala prostor na modré čáře a pohotově zakončila. Její dělovka příklepem byla sice hodně prudká, ale postrádala potřebnou přesnost.
     
    16:15
    Jin-Gyu Lee vybojovala puk po chybě japonské obrany, jenže místo přihrávky na volnou spoluhráčku zvolila kličku a zbytečně připravila svou zemi o šanci.
     
    17:03
    Haruka Tokoová dostala přihrávku zadovkou, jenže přes dobré postavenou Su-Yeon Eom nedokázala procedit přihrávku mezi kruhy.
     
    17:34
    Jong-Ah Park mohla rozjet akci domácího celku, ale na modré čáře si se spoluhráčkou dlouho dávaly přednost. Japonská obrana se stačila srovnat.
     
    18:06
    Su-Yeon Eom dostala krásnou přihrávku do volného prostoru na modré čáře. Korejská hokejistka střílela zápěstím, jenže trefila vlastní spoluhráčku.
     
    18:25
    Největší příležitost korejského výběru! Se-Lin Kim se před brankou dostala k odraženému kotouči, jenže z otočky trefila jen beton Konišiové!
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:22
    Ruj Ukitaová poslala krásnou přihrávku mezi kruhy, kde si puk zpracovala Ajaka Tokoová, jenže střelou zápěstím těsně minula levou tyč!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce byly jasně lepší Japonky! Ty do utkání vlétly jako velká voda. Už ve druhé minutě otevřela skóre Hanae Kuboová a dvě minuty později navýšila japonské vedení Šoko Onoová! Japonky poté jejich náskok trošku uspokojil a domácí hráčky se dostaly zpátky do hry. V závěru třetiny si Korea dokonce vypracovala šance, jenže Se-Lin Kim trefila z otočky připravenou brankářku. Do šaten se proto odchází za stavu 0:2.
     
    Střely na branku: 4 – 13
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Japonky uspěly na úvodním vhazování a ihned se tlačily do útoku. Korea ale první průnik Japonska dokázala ubránit.
     
    20:40
    Haruna Jonejamaová poslala zadovku za branku domácího výběru. Japonsko se usadilo před brankou soupeře, ale nikdo si zatím netroufl na střelu.
     
    21:10
    Moeko Fudžimotová dostala přihrávku do volného prostoru na levém křídle, jenže její průnik skončil už na modré čáře.
     
    21:23
    I další snaha Japonek o založení útoku končí nepřesnou přihrávku. Příliš prudká pobídka tentokrát prosvištěla na zakázané uvolnění.
     
    22:05
    Ruj Ukitaová dostala přihrávku před branku domácího celku, ale po kotouči se musela natahovat a rána jí vůbec nesedla.
     
    22:30
    Ajna Takeučiová se rychlou otočkou zbavila dotírající soupeřky a přihrávkou po křídle přesně rozehrála. Japonky se snaží útočit.
     
    23:06
    Suzuka Takaová mohla střílet z ostrého úhlu, nicméně místo zakončení zvolila poněkud zbytečnou kličku a vytlačila se mimo střelecký úhel.
     
    23:35
    Park Yoon-Jung dohnala prudké nahození Japonek a v obranném pásmu stačila uklidnit hru. Korea se dokonce může vydat do útoku.
     
    24:01
    So-Jung Shin musela po delší době zasahovat. Domácí brankářka si dala pozor na zakončení od modré čáry a tečovanou střelu ukryla mezi betony.
     
    24:22
    Suzuka Takaová si nabruslila na bekhendovou přihrávku mezi betony, jenže zakončovala jen jednou rukou a její pokus minul japonskou branku!
     
    25:03
    So-Jung Shin vytáhla další důležitý zákrok! Korejská brankářka vykopla beton proti zakončení z pravé strany útočného pásma a vyrazila nebezpečnou střelu.
     
    25:34
    Haruka Tokoová projela s pukem do útočného pásma, jenže špičkou čepele si jej nedokázala připravit ke střele a Su-Yeon Eom vybojovala puk pro Koreu.
     
    26:00
    Bude se vylučovat! Hanae Kuboová dostává dvě minuty za hákování.
     
    26:25
    Japonky se zatím bez problémů brání. Favorizovaný celek se v obranném pásmu prodral ke kotouči a vyhodil jej za modrou čáru.
     
    27:03
    Jin-Gyu Lee dostal přihrávku na modrou čáru, jenže si vůbec neporadila se zpracováním a kotouč ji od hokejky uskočil za modrou čáru.
     
    27:30
    Japonky znovu získaly puk a tentokrát jej bez váhání vyhodily přes všechny čáry. Korejkám se v této přesilové hře vůbec nedaří.
     
    28:00
    Japonsko hraje v plném počtu.
     
    28:10
    Ajna Takeučiová se v obranném pásmu dostala k odraženému kotouči, zavezla jej za branku a uklidnila hru. Japonsko posílá na led čerstvé síly.
     
    29:04
    So-Jung Shin se podle všeho rozchytala. Korejská brankářka čelila střele od modré čáry a s přehledem schovala puk do lapačky.
     
    29:31
    Korea právě vstřelila branku!
    Historický okamžik je na světě! Korejky totiž dávají gól! Hala bouří! RANDI GRIFFINOVÁ si v útočném pásmu prohodila puk na forhend a vypálila. S velkou dávkou štěstí kotouč procedila pod betonem japonské brankářky a stává národní hrdinkou! Asistence: Park Yoon-Jung.
    29:31 Randi GRIFFINOVÁ - 1:2
     
    30:05
    Chae-Lin Park vyvezla puk do středního pásma, poslal prudkou přihrávku na levé křídlo. Korea je pořádně nabuzená a tlačí se do útoku.
     
    30:25
    A je tady šarvátka! V rohu obranného pásma Japonska se do sebe pustily Ami Nakamurová a Yu-Jung Choi.
     
    31:03
    Danelle Im dostala prudkou přihrávku do jízdy, jenže se kolem pozorné soupeřky nedokázala prosmýknout do útočného pásma. Japonky musí zapnout.
     
    31:25
    Hanae Kuboová zkusila zlomit smůlu individuálním průnikem. Japonská hokejistka projela do útočného pásma, ale už nestačila zakončit.
     
    32:06
    Su-Sie Jo se na modré čáře rychlou brzdou zbavila své strážkyně, předodila si puk na forhend a zakončila. Naneštěstí pro domácí celek trefila první hráčku Japonska.
     
    32:40
    Yu-Jung Choi rozjela akci domácího celku z rohu obranného pásma, ale nikdo v bílém dresu jí nepřišel pomoci. V hale ale panuje elektrizující atmosféra.
     
    33:15
    Su-Yeon Eom uklidnila hru podržením kotouče za vlastní brankou. Korea v posledních minutách kraluje dění na ledové ploše a tlačí se do útoku.
     
    33:45
    Šiori Kojkeová střílela od modré čáry. Její nahození zápěstím tečovala jedna z korejských obránkyň a kotouč se odrazil do rohu obranného pásma.
     
    34:18
    Až nyní se domácí celek dostává z tlaku Japonska. Soo-Jin Han se v rohu kluziště dostala k odraženému kotouči a obloučkem jej poslala na zakázané uvolnění.
     
    34:39
    Hanae Kuboová se natahovala po prudké přihrávce do útočného pásma, jenže kotouč se jí od čepele odrazil do rohu kluziště.
     
    35:08
    Un Hyang Kim bojovala o puk u mantinelu. Důrazná domácí hokejistka zašlápla puk u mantinelu, jenže nikdo v modrém ji nepřijel pomoci.
     
    35:26
    Yu-Jung Choi se po pravém křídle prosmýkla do útočného pásma, jenže z rohu třetiny nedokázala přesně přihrát. Japonky se tentokrát ubránily.
     
    36:04
    Sena Suzukiová nepříjemně přihrála před branku domácího celku. So-Jung Shin musela svým spoluhráčkám pomoci vypíchnutím prudké pobídky.
     
    36:35
    Šiori Kojkeová si najela na parádní zpětnou přihrávku, jenže její pohotovu střelu zápěstím obětavým zákrokem zastavila Caroline Nany Parková!
     
    37:06
    Su-Yeon Eom rozehrála přihrávkou po mantinelu. Japonsko teď dokázalo srovnat obraz hry a Korea se zase musí bránit.
     
    37:35
    Jin-Gyu Lee vybojovala puk v obranném pásmu, jenže kvůli dobrému napadání Japonek nedokázala přesně rozehrát.
     
    38:06
    Jurie Adačiová svedla souboj o odražený puk v rohu útočného pásma. Japonka pro svůj celek získala puk a navíc se nechala faulovat. Rozhodčí signalizuje vyloučení.
     
    38:45
    Až nyní půjdou Korejky do čtyř! Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Jin-Gyu Lee.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:27
    Su-Yeon Eom se po skákavé střele prodrala k odraženému kotouči a bez váhání jej vyhodila přes všechny čáry. Japonsko musí začít od své branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí! Prostřední perioda pořádně zamíchala vývojem dnešního utkání! Korejky totiž dokázaly vsítit svou první branku na turnaji! Těsně před polovinou zápasu potrestala poněkud odevzdané Japonky Randi Griffinová! Od té doby byla Korea Japonsku naprosto vyrovnaným soupeřem. Přesto se Japonsko mohlo vrátit do dvoubrankového vedení, jenže Caroline Nany Parková zastavila střelu, která už mířila do sítě! Před závěrečnou třetinou je vše otevřené!
     
    Střely na branku: 7 – 26
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Japonsko uspělo na úvodním vhazování třetí třetiny. Japonky se ihned vydaly do útoku. V úvodu závěrečné části hry budou dohrávat přesilovou hru.
     
    40:45
    Korea hraje v plném počtu.
     
    41:08
    Korejky se poprvé ve třetí třetině vydaly do útoku, jenže Se-Lin Kim nechala puk na modré čáře za sebou. Japonsko může vyrazit do brejku.
     
    41:45
    Akane Hosojamadaová zastavila nahození soupeře do útočného pásma. Japonská hokejistka ihned rozehrála, ale byla nepřesná.
     
    42:15
    Chung Gum Hwang se za vlastní brankou zbavila napadající soupeřky a dostala se do středního pásma. Japonky právě střední pásmo skvěle zhušťují.
     
    43:06
    Korea se na malou chvíli usadila v útočném pásmu, jenže přihrávkou na modrou čáru zahnala spoluhráčů do středního pásma. Korea musí vyklidit pásmo.
     
    43:32
    Po delší době musela zasahovat So-Jung Shin. Korejská brankářka se roztáhla v brankovišti a zastavila dělovku od levého mantinelu.
     
    44:03
    Danelle Im střílel od modré čáry. Japonská brankářka měla zakrytý výhled, ale našla si skulinku a neposednou střelu vyrazila betonem.
     
    44:26
    Su-Yeon Eom rozjela akci korejského výběru po pravé straně. Korejky se v závěrečné části tlačí do útočného pásma. Sledujeme opravdu překvapivý vývoj hry.
     
    45:00
    Mika Horiová poslala lehké nahození od modré čáry. Její pobídku před domácí brankou lehce tečovala jedna z Japonek, ale So-Jung Shin si připsala snadný zákrok.
     
    45:25
    Ami Nakamurová dojela prudké nahození do rohu útočného pásma, přihrála na modrou čáru, jenže její spoluhráčka střílela mimo tři tyče.
     
    46:10
    Su-Yeon Eom rozjela akci korejského výběru po levém křídle, jenže v útočném pásmu jí nikdo nepřišel pomoci. Japonsko se znovu ubránilo.
     
    46:35
    Další pokus o rychlou rozehrávku ze strany domácího celku končí zakázaným uvolněním. Hra se přestěhuje před So-Jung Shin.
     
    47:10
    Jiy-Eon Choi si v útočném pásmu nabruslila na pěknou přihrávku před branku, jenže vracející se Japonka se položila na led a přihrávku srazila k mantinelu.
     
    47:39
    V hale nadále panuje parádní atmosféra! Domácí příznivci cítí, že Korea dnes při troše štěstí může sahat po historických bodech!
     
    48:03
    Hee-Won Kim měla prostor na levé straně útočného pásma, nicméně přihrávka se jí vůbec nepovedla a kotouč se jí svezl po čepeli.
     
    48:22
    Japonsko se z korejského tlaku vymanilo jen za cenu vyhození puku přes všechny čáry. Po zakázaném uvolnění se hra vrátí před Konišiovou.
     
    49:08
    Hyang Mi Kim dotírala na rozehrávku Japonska za jeho brankou. Nikdo v modrém její snahu nepodpořil a Japonkám se podařilo přesně rozehrát.
     
    49:35
    Hee-Won Kim táhla akci domácího celku po pravém křídle, jenže z ostrého úhlu už nedokázala přesně vypálit.
     
    49:57
    Japonsko si zahraje další přesilovou hru! Randi Griffinová vyfasovala dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    50:20
    Se-Lin Kim střílela příklepem po přihrávce na modrou čáru a prudkou střelou jen těsně minula levou tyč! Kotouč rozvlnil boční síť!
     
    51:02
    Haruna Jonejamaová poslala přihrávku před branku domácího celku, Ajna Takeučiová jí puk chtěla vrátit, ale první jmenovaná jej nedopravila do odkryté části branky!
     
    51:42
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Japonsko využívá přesilovou hru a podle všeho rozhoduje o svém vítězství! ŠIORI KOJKEOVÁ dostala přihrávku na modrou čáru, vyslala přízemní střelu a puk se zastavil až v síti! Korejská brankářka měla zcela zakrytý výhled! Asistence: Akane Hosojamadaová, Haruna Jonejamaová.
    51:42 Šiori KOJKEOVÁ - 1:3
     
    52:25
    Korea i po inkasování třetí branky pokračuje ve velmi sympatickém výkonu. Jong-Ah Park jela s pukem po pravém křídle, ale nedostala se ke střele.
     
    53:10
    Randi Griffinová v pádu protečovala puk do útočného pásma. Domácí hokejista jej ale pouze odevzdala připraveným hráčkám Japonska.
     
    54:06
    Mika Horiová protlačila puk do útočného pásma, jenže Šiori Kojkeová se nechala vytlačit do rohu třetiny, kde o kotouč po velkém boji přišla.
     
    54:25
    Přesilovku si zahraje také Korea! Dvě minuty za podražení dostává Tomomi Iwaharaová.
     
    55:06
    Korea se chtěla usadit v útočném pásmu, jenže Jong-Ah Park si nepohlídala průjezd přes modrou čáru a projela do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    55:20
    Japonsko se nyní dostalo k odraženému kotouči a bez váhání jej vyhodilo přes všechny čáry. Kora musí rozvinout přesilovkovou akci od své branky.
     
    56:06
    Hae-In Ko dostala přihrávku na modrou čáru, jenže místo zakončení zvolila zbytečnou přihrávku na levou stranu a připravila se o kotouč.
     
    56:25
    Japonsko hraje v plném počtu.
     
    57:10
    Se-Lin Kim se v obranném pásmu dostala k odraženému kotouči, jenže při rozehrávce poněkud zaváhala a přihrávkou o mantinel odevzdala puk soupeřkám.
     
    57:31
    Další obrovská šance Japonska! Suzuka Takaová se po rychlém přečíslení dostala sama před brankářku, jenže těsně přestřelila branku!
     
    57:48
    Korejská trenérka si vyžádala oddechový čas! Domácí hráčky se ještě pokusí o malý sportovní zázrak!
     
    57:48
    So-Jung Shin zůstává na střídačce a Korea zkouší zdramatizovat utkání v šesti bruslařkách na ledě!
     
    58:10
    Japonky vybojovaly ve vlastní třetině kotouč a Ruj Ukitaová ihned střílela do odkryté branky. Její pokus odkrytou klec minul.
     
    58:33
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Japonsko totiž přidává gól do prázdné branky! Korejky pokazily rozehrávku ve středním pásmu, kotouče se zmocnila RUJ UKITAOVÁ a dovezla puk do prázdné branky!
    58:33 Ruj UKITAOVÁ - 1:4
     
    59:15
    Jiy-Eon Choi ještě táhla jeden útok domácího výběru. Sama se tlačila před japonskou brankářku, jenže na prudké nahození z pravé strany nedosáhla.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Japonky zvládly závěrečné utkání ve skupině olympijského turnaje žen a poráží domácí Koreu 4:1! Japonky vlétly do utkání jako velká voda. Po dvou minutách otevřela skóre Hanae Kuboová a o tři minuty později navýšila japonské vedení Šoko Onoová! Ve druhé části hry se Korea dočkala historického momentu! Randi Griffinová totiž v polovině utkání snížila šťastnou trefou! Korea poté dlouho pomýšlela na vyrovnání, jenže osm minut před koncem využila přesilovku Šiori Kojkeová a o vítězi bylo jasno! Korea ještě zkusila zdramatizovat utkání hrou bez brankáře, ale Ruj Ukitaová gólem do prázdné branky napsala gólovou tečku za dnešním soubojem.
     
    Střely na branku: 13 – 44
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (10:46:10)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 30. Griffinová (Park Yoon-Jung) – 2. Kuboová (H. Tokoová, Ukitaová), 4. Onoová (Kojkeová, Jonejamaová), 52. Kojkeová (Hosojamadaová, Jonejamaová), 59. Ukitaová


    Korea: So-Jung Shin (Do-Hee Han) – Chae-Lin Park, Su-Yeon Eom, Se-Lin Kim, Park Yoon-Jung (A), Ye-Eun Park – Parková, Jong-Ah Park (C), Jin-Gyu Lee – Yu-Jung Choi, Un Hyang Kim, Soo-Jin Han – Jiy-Eon Choi, Hee-Won Kim, Griffinová – Chung Gum Hwang, Hyang Mi Kim, Su-Sie Jo (A) – Su Hyon Jong, Danelle Im, Hae-In Ko.
    Japonsko: Akane Konišiová (Kondová) – A. Tokoová, Suzukiová (A), Hosojamadaová (A), Kojkeová, Takeučiová, Horiová, Aoj Šigaová – M. Fudžimotová, Jonejamaová, Osawaová (C) – Ukitaová, H. Tokoová, Kuboová – Onoová, Takaová, Šišiučiová – Terašimaová, Adačiová, Iwaharaová – Nakamurová.
    thejrc.org