Přehled událostí na ZOH Pchjongčchang 2018 - 5.den (kon.)
konec
Přehled událostí na ZOH Pchjongčchang 2018 - 5.den

Středa 14.02.2018, 01:05Zimní olympijské hry
Sledujte:
     
    Čtvrteční program jako obvykle zahajuje curling v 1:05. Do té doby se s vámi loučíme. (15:50:54)
    Český olympijský tým přeje všem fanouškům krásného Valentýna.

     
    Na co se těšit ve čtvrtek v průběhu 6. dne? Určitě na oba vytrvalostní závody v biatlonu, hlavně v ženské kategorii si přejí medaili Češi i Slováci. V hokejovém turnaji žen se střetnou největší rivalové USA a Kanada. Alpští lyžaři mají na programu královský sjezd. Určitě napínavé budou i souboje ve snowboardcrossu. A v závěru dne vstoupí do mužského hokejového turnaje také Češi utkáním proti domácím Korejcům.
    Medailové pořadí zemí 5. dni soutěží
     
    Pátý den soutěží zimních olympijských her v Pchjongčchangu je u konce. Jeho program výrazně narušilo větrné počasí, přičemž paradoxně byl vítr mnohem silnější v pobřežním Kangnungu než v horách. Přesto byly na další dny odloženy slalom žen a vytrvalostní závod biatlonistek. Nabídl ale i skvělé sportovní výkony. Dechberoucí byl souboj Shauna Whita s Ajumu Hiranem v U-rampě, dramatický průběh měl i první sávod v severské kombinaci. K vítězství mezi rychlobruslařkami bylo potřeba překonat olympijský rekord. V závěru dne se konečně rozběhl mužský hokejový turnaj a hned přinesl dva senzační výsledky v podobě vítězství Slovinska nad USA v prodloužení a Slovenka nad sportovci z Ruska v normální hrací době.
     
    15:30
    Konec soutěží 5. dne.
    Podobné reakce nejen ze Slovenska, ale i ze zahraničí, zaplavily sociální sítě po porážce sborné od Slováků

     
    15:27
    Lední hokej
    Slovensko ustálo drtivý závěrečný tlak týmu sportovců z Ruska a s výběrem hráčů z české a slovenské extraligy poráží největšího favorita na zlato, tým toho nejlepšího z KHL!

    Slovensko – OS z Ruska 3:2 (2:2, 0:0, 1:0)
    17. Ölvecký (Graňák), 18. Bakoš, 49. Čerešňák (Haščák, Bakoš) – 3. Gavrikov (Vojnov, Širokov), 5. Kaprizov (N. Gusev)
    Jan Muršak v prodloužení rozhoduje o senzačním vítězství Slovinska

     
    15:18
    Lední hokej
    Senzace v hale Kwandong dokonána, Slovinci vítězí v prodloužení! Opět Jan Muršak jako správný kapitán počkal na správném místě, až se k němu dostane puk a překonal ležícího brankáře!

    USA – Slovinsko 2:3p (1:0, 1:0, 0:2 – 0:1)
    18. O'Neill (Roe, Donato), 33. Greenway (O'Neill, Sanguinetti) – 46. Gregorc (Vidmar, Muršak), 59. Muršak (Gregorc, Verlič), 61. Muršak (Tičar, Urbas)
    Jan Muršak při hře bez brankáře vyrovnává

     
    15:11
    Lední hokej
    Senzace se rodí i v hale Kwandong, protože Slovinsko při hře bez brankáře 97 sekund před koncem třetí třetiny vyrovnává! Velký tlak korunoval dorážkou zblízka kapitán týmu Jan Muršak!
    USA – Slovinsko 2:2
     
    15:10
    V současné době se v Koreji už pouze hraje hokej, zápasy USa – Slovinsko a Slovensko – OS z Ruska spějí do finiše.
    Prudká rána Petera Čerešňáka v přesilovce otáčí zápas
     
    15:06
    Lední hokej
    Slováci využívají ve 49. minutě přesilovku a otáčí zápas! Prudká rána Petera Čerešňáka od modré čáry se zastavila až v síti a možná se rodí obrovské překvapení!
    Slovensko – OS z Ruska 3:2
     
    15:00
    Curling
    Začíná se rýsovat překvapení. Jindy silní Švýcaři prohráli v úvodní den oba zápasy a pokud chtějí bojovat o postup do play off, musí v dalších dnech hodně zabrat.

    Pořadí turnaje mužů po 2. kole

    1. Kanada 2/0 (vítězství/porážky)
    1. Švédsko 2/0
    3. Japonsko 1/0
    3. USA 1/0
    5. Itálie 1/1
    5. Velká Británie 1/1
    7. Dánsko 0/1
    7. Norsko 0/1
    9. Korea 0/2
    9. Švýcarsko 0/2
     
    14:54
    Curling
    Žádné velké drama se nakonec nikde nekonalo. Britové nezvládli předposlední kámen a kanadský skip už ani nemusel házet. Podobně dopadla snaha Norska, kterému Japonci v pohodě poyvráželi všechny kameny včas na to, aby mohli slavit před koncem nakonec nedohraného desátého endu. A Italové si výhodu vlastního kamene pohlídali parádně, také nedali Švýcarům šanci a ti před koncem v době přítomnosti dvou italských kamenů na kruzích zápas vzdali.

    Konečné výsledky 2. kola základní skupiny mužů
    Kanada – Velká Británie 6:4
    Korea – Švédsko 2:7 (po 9. endu)
    Švýcarsko – Itálie 4:7
    Norsko – Japonsko 4:6
    Blaž Gregorc vymetl šibenici a snižuje

     
    14:51
    Lední hokej
    Drama v menší hale, Slovinci totiž ve 46. minutě střílí gól a snižují! Blaž Gregorc, hrající českou extraligu, prudkou ranou vymetl šibenici a Američané vedou už jen o gól.
    USA – Slovinsko 2:1
     
    14:48
    Lední hokej
    Proti přesile ruských fanoušků v hlavní hokejové hale se rozhodli Slováci bojovat tím, že se spojili před třetí třetinou do jednoho houfu s přítomnými Čechy. Ve středu této skupiny poctivě fandí také slovenský prezident Andrej Kiska.
     
    14:42
    Curling
    Kanaďané odehráli předposlední end takticky tak, aby si ponechali výhodu posledního kamene i do posledního endu. To samé nezvládli Japonci a jedním bodem dávají Norsku v posledním endu šanci na vyrovnání či otočení zápasu. Korejci naopak výhodu posledního kamene nezvládli, darovali Švédsku bod a poté zápas vzdali. To Švýcaři zabojovali, dokázali proti urputné obraně Italů získat 2 body a dostali se ještě do hry.

    Stavy po 9. endu
    Kanada – Velká Británie 5:4
    Korea – Švédsko 2:7 (konečný výsledek)
    Švýcarsko – Itálie 4:5
    Norsko – Japonsko 4:6
     
    14:36
    Lední hokej
    Ve druhé třetině zápasu ve velké hale gól nepadl, takže zůstává nerozhodný stav. Co se však změnilo, je herní projev. Slováci jsou mnohem živější a odvážnější, zjišťují, že se s Rusy dá hrát. V závěru nevyužili přesilovku 4 na 3.
    Slovensko – OS z Ruska 2:2
     
    14:33
    Lední hokej
    V menší hale se hraje trochu rychleji a již v ní skončila druhá třetina.
    USA – Slovinsko 2:0.
     
    Curling
    Osmý end se dost možná stal v každém zápase obdobím klidu před bouří. Všechny týmy, které měly výhodu posledního kamene, získaly po 1 bodu. U Švédů a Italů to znamenalo zvýšení náskoku, u Britů a Norů snížení ztráty.

    Stavy po 8. endu
    Kanada – Velká Británie 5:4
    Korea – Švédsko 2:6
    Švýcarsko – Itálie 2:5
    Norsko – Japonsko 4:5
    Jordan Greenway doráží do volné branky a zvyšuje vedení USA

     
    14:21
    Lední hokej
    Američané mají s obranou Slovinska potíže, ale nakonec ve 33. minutě přidávají druhý gól. Po závaru před brankou doráží puk za bezmocného Krošelje Jordan Greenway.
    USA – Slovinsko 2:0
     
    14:20
    Saně

    Konečné pořadí závodu dvojic

    1. Tobias Wendl, Tobias Arlt (GER) 1:31.697
    2. Peter Penz, Georg Fischler (AUT) +0.088
    3. Toni Eggert, Sascha Benecken (GER) +0.290
    4. Thomas Steu, Lorenz Koller (AUT) +0.587
    5. Tristan Walker, Justin Snith (CAN) +0.672
    6. Andris Šics, Juris Šics (LAT) +0.745
    7. Ivan Nagler, Fabian Malleier (ITA) +0.866
    8. Justin Krewson, Andrew Sherk (USA) +0.955
    9. Čin-Jong Pak, Čong-mjong Čo (KOR) +0.975
    10. Matthew Mortensen, Jayson Terdiman (USA) +0.990
    ...
    13. Antonín Brož, Lukáš Brož (CZE) +1.455
    17. Marek Solčanský, Karol Stuchlák (SVK) +1.894
    18. Matěj Kvíčala, Jaromír Kudera (CZE) +2.031
     
    14:15
    Saně
    Všechny české i slovenské posádky si ve druhých jízdách pohoršily, takže ani jedna dvojice pravděpodobně se svými výkony nebude úplně spokojená. Antonín Bož a Lukáš Brož končí závod na 13. místě, Slováci Marek Solčanký a Karol Stuchlák na 17. pozici a hned za nimi druhá česká dvojice Matěj Kvíčala, Jaromír Kudera. Ta za sebou nechala pouze dvě další posádky.
    Druhá jízda Tobiase Wendla a Tobiase Artla zakončená zlatou radostí

     
    14:11
    Saně
    Druhé jízdy dvojic na prvních třech místech vůbec nic nezměnily a soutěž tak končí velkým překvapením, protože největší favorité, Němci Toni Eggert a Sascha Benecken, kteří v této sezóně vyhráli 8 z 9 závodů, neobhájí zlato a berou jen bronz! Z také překvapivé stříbrné medaile se náležitě radují Rakušané Peter Penz a Georg Fischler, zlato pak přeci jen putuje do největší sáňkařské velmoci světa zásluhou Tobiase Wendla a Tobiase Arlta!
     
    14:06
    Curling
    Britové v šestém endu dokázali ukrást Kanadě bod při její výhodě a zámořští favorité se opět začali bát. V sedmém endu znovu čelili velkému tlaku soupeře a posledním hodem zachránili aspoň bod. Švédové také sebrali Korejcům bod při jejich výhodě, následně jim pouze bod povolili a míří za vítězstvím. Italové zatím opravdu skvěle brání a už podruhé dokázali získat bod při výhodě Svýcarska. To si s jejich hrou vůbec neví rady a v sedmém endu teprve podruhé v zápase bodovalo, opět však jen minimálně. Norové sice v šestém endu dokázali využít japonské chyby a urvat bod při výhodě soupeře, ten to však v dalším endu napraval a dvě body si opět vzal vedení.

    Stavy po 7. endu
    Kanada – Velká Británie 5:3
    Korea – Švédsko 2:5
    Švýcarsko – Itálie 2:4
    Norsko – Japonsko 3:5
     
    13:49
    Ohlasy české výpravy
    Sdruženáři se museli smát, když zjistili, že ačkoliv se jiné závody ruší, je nechají organizátoři skákat. Ondřej Pažout ale také měl slova pochopení, vzhledem k tomu, že už to není moc kam posouvat. Nebezpečí podle něj závodníkům nehrozilo.
    Miroslav Dvořák prohlásil, že nebýt sítí na bocích areálu, neměl by nikdo ani skok. Přesto ale podle něj vítr závod ovlivnil, protože se točil. Zrona on měl docela štěstí a litoval, že toho nevyužil. Podotkl, že vítr měl vliv i na průběh běžecké části, protože se nikdo nechtěl nikam hnát.
    Tomáš Portyk byl přesně v opačné pozici. Podle svých slov skočil nejlepší pokus, co v Koreji zatím měl, ale vítr měl hodně špatný.
     
    13:47
    Lední hokej
    V hale Kangnung se už ve zbytku první části nic nestalo.
    Slovensko – OS z Ruska 2:2 po 1. třetině.
    O'Neill dává první gól USA

     
    13:45
    Lední hokej
    Ve druhém utkání skupiny B Slovinci dlouho proti Američanům drželi bezbrankový stav, ale v 18. minutě inkasovali z hole O'Neilla, který si výborně najel mezi kruhy na přihrávku zpoza branky.
    USA – Slovinsko 1:0 po 1. třetině
    Peter Ölvecký prostřelil Košečkian mezi betony
    Martin Bakoš z dalšího brejku vyrovnává
     
    13:42
    Lední hokej
    Během necelých 2 minut se podařilo Slovensku vyrovnat ze dvou brejků! První gól poslal z pravé strany mezi betony Košečkina Peter Ölvecký, druhý na konci 18. minuty přidal Martin Bakoš!
     
    13:36
    Curling
    V pátém endu dostali Kanaďané Brity pod velký tlak, ale ti ho zvládli ustát a zachránili aspoň bod. Švédové při své výhodě uhráli pohodlnou dvojku, na což nemohli dosáhnout Švýcaři, tak dohráli end do nuly. Norové museli v závěru házet poměrně snadný kámen pro zisk aspoň jednoho bodu, ale málem ho přehodili, hrozila dokonce japonská dvojka. Nakonec to Norům na ten bod vyšlo.

    Stavy po 5. endu
    Kanada – Velká Británie 4:2
    Korea – Švédsko 1:4
    Švýcarsko – Itálie 1:3
    Norsko – Japonsko 2:3
     
    13:30
    Saně
    Začínají druhé a zároveň poslední jízdy dvojic. Ty vyjíždí od poslední k první podle výsledků 1. kola.
     
    13:20
    Curling
    Kanaďané Britům nedovolili možnost získat více bodů a ti dohráli čtvrtý end do nuly. To Korejci si sice pro Švédům šli pro dvojku, ale nedokázali dostatečně vyrazit švédský kámen a mají jen bod. Také Italové nezahráli při své výhodě úplně to, co chtěli a také získali jen bod. Chybu při posledním kameni pak udělal norský skip Ulsrud a daroval další bod proti Japoncům.

    Stavy po 4. endu
    Kanada – Velká Británie 4:1
    Korea – Švédsko 1:2
    Švýcarsko – Itálie 1:3
    Norsko – Japonsko 1:3
    Výborná teč Kirilla Kaprizova
     
    13:16
    Lední hokej
    To začíná vypadat pro Slováky hodně špatně. V 5. minutě Gusev opět nahazoval puk od modré čáry a Kaprizov ho ve vzduchu holí sklepl do volného místa v brance. Slovensko hraje velmi pasivně a začátek vůbec nezvládlo.
    Slovensko – Rusko 0:2
    Gavrikovu střelu mimo dosah brankáře tečoval slovenský obránce
     
    13:14
    Lední hokej
    Rusové na Slováky vlétli jak velká voda a již ve 3. minutě se ujímají vedení. Gavrikov nahodil puk od modré čáry a kalhoty obránce Čerešňáka ho usměrnily mimo dosah Konráda.
    Slovensko – Rusko 0:1
     
    13:07
    Lední hokej
    V menší hale Kwandong se bude zároveň odehrávat i druhé utkání skupiny B mezi USA a Slovinskem.
     
    13:04
    Lední hokej
    Slováci už dnes přišli o slalom žen a o biatlon, hokej se ale hraje a za malý okamžik se národní tým Slovenska postaví největšímu favoritovi, hrajícímu pod hlavičkou Olympijských sportovců z Ruska.
     
    13:00
    Saně
    Slovenská dvojice Marek Solčanský, Karol Stuchlák sltačili svoji ztrátu pod sekundu a zařadili se na 15. místo. Vzápětí po nich, jako poslední v 1. kole, projeli koryto Češi Matěj Kvíčala a Jaromír Kudera a zařadili se hned za ně na 16. příčku, i oni zvládli udržet ztrátu na nejlepší těsně pod 1 sekundu. Mezitím ale dvě jiné dvojice vytlačily Antonína Brože a Lukáš Brože z desítky, jsou po 1. kole na 12. pozici.
     
    12:55
    Curling
    Po rozpačitém ranním zápase s Itálií nyní hrají Kanaďané mnohem lépe a podruhé výhodu posledního kamene proměňují ve dvoubodový zisk. Korejci si proti Švédům nevypracovali dobrou pozici, tak nechali dojet třetí end do nuly. Velmi dobře zatím hraje Itálie, která ve třetím endu povolila Švýcarsku ve výhodě jen bod. Druhou krádež tohoto kola pak ve třetím endu zvládli Japonci, kteří Nory dostali do těžké situace a vytěžili z ní jeden bod.

    Stavy po 3. endu
    Kanada – Velká Británie 4:1
    Korea – Švédsko 0:2
    Švýcarsko – Itálie 1:2
    Norsko – Japonsko 1:2
     
    12:53
    Rychobruslení

    Konečné pořadí závodu na 1 000 m žen

    1. Jorien ter Morsová (NED) 1:13.56
    2. Nao Kodairová (JPN) +0.26
    3. Miho Takagiová (JPN) +0.42
    4. Brittany Boweová (USA) +0.80
    5. Vanessa Herzogová (AUT) +0.91
    6. Marrit Leenstrová (NED) +1.29
    7. Karolína Erbanová (CZE) +1.39
    8. Heather Richardsonová-Bergsmová (USA) +1.59
    9. Ireen Wüstová (NED) +1.76
    10. Ida Njåtunová (NOR) +1.87
    ...
    19. Nikola Zdráhalová (CZE) +2.87
    Antonín a Lukáš Brožové zajeli velmi slušnou první jízdu
     
    12:48
    Saně
    Bratři Antonín a Lukáš Brožové jsou v cíli hodně spokojení a mají proč! Ztratili totiž pouze 0,750 sekundy a zařadili se na 10. místo! Pokud by to udrželi i ve druhé jízdě, šlo by o výborný výsledek!
     
    12:43
    Saně
    Nejlepší sáňkařské dvojice již mají své jízdy za sebou. Po 1. kole povedou Němci Tobias Wendl a Tobias Arlt, kteří zajeli fantasticky. Překonali jak startovní rekord, tak rekord celé dráhy. O 111 tisícin za nimi jsou jejich krajané, obhájci zlata ze Soči Toni Eggert a Sascha Benecken. Nejlepší posádka posledních let se bude muset hodně snažit, aby o další zlato nepřišla. A to i proto, že je až na 3. místě. Mezi německé dvojice se vmáčkli Rakušané Peter Penz, Georg Fischler, kteří na první místo ztrácí 71 tisícin.
     
    12:37
    Curling
    Všechna utkání zatím začínají bodově opatrně. Kanaďané v prvním endu dokázali při své výhodě uhrát 2 body, ve druhém pak donutili Brity získat při jejich výhodě jen bod. Švédové první end neodehráli podle svých představ a dohráli ho do nuly, druhý už byl z jejich pohledu lepší a 2 body využili výhodu posledního kamene, která se teď přesune na stranu Korejců. Dobře začali Italové. Ti sice nejprve při své výhodě uhráli jen bod, ale drobné zaváhání vzápětí napravili ukradením bodu při výhodě Švýcarska. Norsko s Japonskem si na začátek vyměnili jednobodové endy.

    Stavy po 2. endu
    Kanada – Velká Británie 2:1
    Korea – Švédsko 0:2
    Švýcarsko – Itálie 0:2
    Norsko – Japonsko 1:1
     
    12:22
    Saně
    Právě byla zahájena jednodenní soutěž sáňkařských dvojic. Ty mají před sebou pouze 2 jízdy a obě zvládnou v rámci tohoto dne.
    Naděje na 500 metrů rozhodně jsou.

     
    12:17
    Rychlobruslení
    Karolína Erbanová končí na velmi dobrém 7. místě, Nikola Zdráhalová na 19. pozici, ale s výkonem bude rozhodně spokojená.
    Závěr poslední jízdy závodu, kdy už ter Morsová věděla, že vyhraje

     
    12:15
    Rychlobruslení
    Neskutečná dominance Nizozemska, které získává i pátou zlatou olympijskou medaili v rychlobruslení! Jorien ter Morsová před 4 lety v Soči zvítězila na 1 500 metrech, nyní ovládá tisícovku v novém olympijském rekordu! Úplnou hegemonii země větrných mlýnů dokázaly narušit Japonky, které si rozdělí zbylé medalie. Stříbrnou získává světová rekordmanka Nao Kodairová, bronz Miho Takagiová, která tak po stříbru na 1 500 metrů získává druhou medaili v Pchjongčchangu.
     
    12:11
    Rychlobruslení
    Ani Japonka Nao Kodairová, vedoucí žena světového poháru a světová rekordmanka v této disciplíně, na Ter Morsovou nestačí! Řadí se na 2. místo.
    Závěr jízdy Miho Takagiové a Karolíny Erbanové

     
    12:07
    Rychlobruslení
    Karolína Erbanová jela výborně, dostala se pod hranici 1:15, ale Japonka Miho Takagiová byla ještě rychlejší. Takagiová se řadí na 2. místo, Erbanová na 4. pozici. Teď to ještě nevyjde, ale vzhledem k tomu, jak skvěle zvládla česká závodnice start, může s nadějemi vzhlížet ke své oblíbenější pětistovce.
     
    12:05
    Rychlobruslení
    14. rozjížďka s Karolínou Erbanovou. Tajně myslí na medaili. Vyjde to?
     
    12:04
    Curling
    Rozbíhají se zápasy druhého kola základní skupiny mužského turnaje. Až nyní vstupují do turnaje týmy Norska a Japonska. Hrají se tato utkání:
    Kanada – Velká Británie
    Korea – Švédsko
    Švýcarsko – Itálie
    Norsko – Japonsko
    Závěr jízdy Jorien ter Morsové. Bude zlatá?

     
    12:00
    Rychlobruslení
    12. rozjížďka možná určila olympijskou vítězku závodu na 1 000 metrů! Nizozemka Jorien ter Morsová totiž časem 1:13,56 překonala olympijský rekord!
     
    11:52
    Zdá se, že přímo v Pchjongčchangu opravdu není vítr tak silný, protože se v něm vše chystá k oficiálním tréninkům skokanů na lyžích.
    Ve 12:05 je na programu 2. kolo základní skupiny curlingu mužů. Norové, jejichž curlingové kahloty již získaly celosvětovou proslulost, tentokrát nasazují "valentýnský" vzor.

    Biatlonistky mají nečekané volno, které si užívají s nohama nahoře.
    Bobista Jakub Nosek je první sluchově postižený sportovec, který se kdy dostal na zimní olympijské hry. A pořádně si to užívá.
     
    11:27
    Rychlobruslení
    Závod žen na 1 000 metrů je v polovině. Po odjetí 16 závodnic stále vede Ireen Wüstová o pouhých 11 setin před Norkou Idou Njåtunovou. Nikola Zdráhalová je na 5. místě a další umístění v první patnáctce je rozhodně reálné.
    Grafické zobrazení již dříve zmíněné informace, že Johannes Høsflot Klæbo vyzval Usaina Bolta ke sprintu na 100 metrů.

     
    11:10
    Rychlobruslení
    Hned ve 4. rozjížďce se představila Nizozemka Ireen Wüstová a nastavila čas, který by měl stačit hodně vysoko. 1:15,32 je pouze o 1,11 sekundy rychlejší než čas Zdráhalové, což je výborné zjištění. Česká rychlobruslařka by znovu mohla dosáhnout na solidní umístění. Ve světovém poháru byla na této trati v sezóně nejlépe patnáctá.
     
    11:05
    Rychlobruslení
    Nikola Zdráhalová zajela velmi dobře. Výsledný čas 1:16,43 je zatím suverénně nejlepší, uvidíme, na co bude stačit.
     
    11:02
    Rychlobruslení
    Hned ve druhé rozjížďce přichází na řadu Nikola Zdráhalová. Trať 1 000 metrů není její hlavní, ale i tak se bude snažit v ideálním případě opět atakovat první patnáctku.
     
    10:50
    Rychlobruslení
    Zdá se, že závod rychlobruslařek na 1 000 metrů proběhne podle plánu. V hale se vše připravuje.
     
    10:46
    Severská kombinace

    Konečné pořadí individuálního závodu

    1. Eric Frenzel (GER) 24:51.4
    2. Akito Watabe (JPN) +4.8
    3. Lukas Klapfer (AUT) +18.1
    4. Jarl Magnus Riiber (NOR) +22.5
    5. Johannes Rydzek (GER) +27.9
    6. Eero Hirvonen (FIN) +51.6
    7. Fabian Riessle (GER) +1:05.3
    8. Ilkka Herola (FIN) +1:05.5
    9. Vincenz Geiger (GER) +1:05.5
    10. Espen Andersen (NOR) +1:13.7
    ...
    21. Miroslav Dvořák (CZE) +2:32.0
    24. Tomáš Portyk (CZE) +2:40.0
    34. Ondřej Pažout (CZE) +3:14.4
    Lukáš Daněk (CZE) DSQ po skoku
     
    10:42
    Lední hokej
    Korejský tým sklízí potlesk na otevřené scéně a užívá si společnou děkovačku po posledním utkání na turnaji. Japonky s ním měly překvapivě hodně problémů, ale nakonec potvrzují roli jasných favoritek a vítězí o 3 góly.

    Korea – Japonsko 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
    30. Griffinová (Park Yoon-Jung) – 2. Kuboová (H. Tokoová, Ukitaová), 4. Onoová (Kojkeová, Jonejamaová), 52. Kojkeová (Hosojamadaová, Jonejamaová), 59. Ukitaová
     
    10:39
    Lední hokej
    Korejky se pustily do risku bez brankářky, ale ztratily puk ve středním pásmu a Ukitaová ho dovezla do prázdné branky. 87 sekund před koncem je definitivně jasno.
    Korea – Japonsko 1:4
    Obrazem se ještě vrátíme ke krátkému programu sportovních dvojic. Nejlepší jízdu předvedli Číňané Suej Wen-ťing a Chan Cchung.

     
    10:29
    Lední hokej
    Kojkeová dává v přesilovce od modré čáry třetí gól Japonska a to se v 52. minutě snad definitivně uklidňuje. Od snížení ve druhé třetině totiž Korejky neskutečně bojovaly a byly silnějším Japonkám zcela vyrovnaným soupeřem.
    Korea – Japonsko 1:3
     
    10:27
    Severská kombinace
    Miroslav Dvořák dobíhá do cíle na 21. místě, Tomáš Portyk krátce za ním na 24. pozici. Ondřej Pažout už neměl v záverečných kilometrech dost sil a prodal se na 34. příčku.
    Cílová rovinka individuálního závodu severské kombinace

     
    10:25
    Severská kombinace
    Němec Eric Frenzel v posledním stoupání před cílem nastoupil, postupně setřásl všechny soupeře a v cílové rovince mohl slavit zisk zlaté medaile! Nejdéle se ho udržel Japonec Akito Watabe, který také osamocen dobíhá pro stříbro a první dvě místa jsou tak naprosto shodná jako před 4 lety v Soči! Pro bronz si nakonec doběhl Rakušan Lukas Klapfer.
    Než budou moci na oficiální tréninky do ledového koryta, trénují čeští bobisté na suchu

     
    10:16
    Severská kombinace
    Rehrl odpadl, ale dotahují se Němec Rydzek a Fin Hirvonen. Ztrácí ale stále kolem 20 sekund. Otázka je, zda se dokážou zapojit do boje o medaile.
     
    10:11
    Severská kombinace
    Běžecká část závodu je v polovině a na čele je skupinka tvořená Němcem Frenzelem, Norem Riiberem, Japoncem Watabem a Rakušany Klapferem s Rehrlem, který se však drží už jen zuby nehty. Ondřej Pažout běží na 21. místě, Miroslav Dvořák a Tomáš Portyk o několik míst za ním.
     
    10:03
    Severská kombinace
    Všichni sdruženáři již vyběhli do druhé části závodu, včetně tří českých reprezentantů. Okamžitě začal hon na Rakušana Rehla, který nepatří ke skvělým běžcům.
     
    9:58
    Severská kombinace
    V horách není situace s větrem tak strašná a individuální závod v severské kombinaci bude pokračovat podle plánu. Závodníci nastupují na start běžecké části, do které budou vybíhat s časovými odstupy přepočtenými na základě bodového zisku ze skoku.
     
    9:55
    Lední hokej
    Do konce druhé třetiny už další gól nepadl.
    Korea – Japonsko 1:2
    První gól ženského korejského týmu na těchto hrách byl náležitě oslaven

     
    9:40
    Lední hokej
    Korea dala gól! Je tedy pravda, že brankářka Konišiová má na tom hodně velký díl viny, když slabou střelu propustila mezi betony, ale nic to nemění na tom, že historický gól korejského týmu na olympijských hrách je skutečností! Ve 30. minutě ho vstřelila Griffinová.
    Korea – Japonsko 1:2
    Z bezpečnostních důvodů byly evakuovány všechny otevřené prostory.

     
    9:31
    Vítr v Kangnungu zesílil natolik, že organizační výbor zakázal pohyb lidí v Olympijském parku a všichni přítomní se museli přesunout do sportovních hal a dalších pevných budov. Vzhledem k aktuálnímu zákazu vycházení jsou ohroženy všechny další středeční závody a hokejové zápasy přímo v Kangnungu, tj. i rychlobruslení s Karolínou Erbanovou a úvodní zápasy hokejového turnaje mužů!
     
    9:25
    Zákulisí
    Olympijský vítěz v obřím slalomu z Vancouveru 2010 a vítěz celkového hodnocení světového poháru v témže roce Švýcar Carlo Janka se po 15. místě v úterní kombinaci už v dalších disciplínách na hrách v Pchjongčchangu nepředstaví. Podle švýcarských médií ho trenéři i vzhledem k dlouhodobým problémům s kolenem nenominovali do dalších závodů a Janka má povolení k odjezdu domů.
     
    9:13
    Lední hokej
    Japonsko neponechalo nic náhodě a proti Koreji vstoupilo do zápasu hodně rázně. Po gólech Kuboové a Onoové vedlo ve 4. minutě 2:0 a od té doby už hraje spíše tréninkově. Korejský tým kvalitativně na hry nepatří, hraje zde jen díky pořadatelství, a je to výrazně znát i proti Japonkám.
    Korea – Japonsko 0:2 po 1. třetině
    Vítr je dnes opravdu hodně silný a způsobuje problémy nejen na sportovištích.

     
    9:00
    Severská kombinace
    Vzhledem k pozdějšímu než plánovanému konci skokanské části je běžecká část posunuta na 10:00.
    Veleskok Franze-Josefa Rehrla, kterým vyhrál skokanskou část severské kombinace

     
    8:51
    Severská kombinace
    Skokanská část úvodního individuálního závodu severské kombinace je u konce a vítr pořádně zamíchal pořadím. Někteří se s ním popasovali skvěle, ale mnoho favoritů to nezvládlo a běžecká část bude nesmírně zajímavá. Tu skokanskou vyhrál veleskokem dlouhým 112 metrů málo známý Rakušan Franz-Josef Rehrl před výborným skokanem Jarlem Magnusem Riiberem z Norska. Třetí skončil vedoucí muž světového poháru Japonec Akito Watabe a je tak v polovině závodu největším favoritem na zlatou medaili.

    Pořadí po skoku
    1. Franz-Josef Rehrl (AUT)
    2. Jarl Magnus Riiber (NOR) +0,15
    3. Akito Watabe (JPN) +0,28
    4. Lukas Klapfer (AUT) +0,32
    5. Eric Frenzel (GER) +0,36
    6. Eero Hirvonen (FIN) +0,50
    7. Espen Andersen (NOR) +0,54
    8. Jošito Watabe (JPN) +1,05
    9. Kristjan Ilves (EST)+1,11
    10. Maxime Laheurte (FRA) +1,20
    ...
    22. Ondřej Pažout (CZE) +2,19
    28. Miroslav Dvořák (CZE) 2,43
    29. Tomáš Portyk (CZE) +2,45
    Lukáš Daněk (CZE) DSQ


    Uvedeny jsou časové odstupy do druhé části, běžeckého stíhacího závodu na 10 km.
     
    8:42
    Curling
    Dramatickou zápletku měl závěr deváteho endu posledního stále hraného zápasu. Američanky mohly perfektně provedeným hodem získat tři body, ale zamýšlený double take out se nepovedl, Japonsko získalo bod proti a Američanky zápas vzdaly. Ani jedno utkání prvního kola základní skupiny ženského turnaje se nehrálo na plný počet endů, což je docela velká rarita.

    Konečné výsledky zápasů 1. kola základní skupiny žen
    Japonsko – USA 10:5 (po 9. endu)
    OS z Ruska – Velká Británie 3:10 (po 7. endu)
    Dánsko – Švédsko 3:9 (po 8. endu)
    Švýcarsko – Čína 2:7 (po 8. endu)
     
    8:35
    Lední hokej
    Za několik minut začne poslední zápas skupiny B ženského turnaje mezi Japonskem a společným korejským týmem, ve kterém už jde pouze o čest. Nedá se ale čekat, že by mnohem silnější Japonky svým odvěkým rivalkám něco darovaly.
    Pohodlné dva body pro Švédsko, které ukončují zápas s Dánskem

     
    8:28
    Curling
    Po 8. endu se pokračuje už jen na jedné dráze! Právě v tomto endu totiž končí další dva zápasy. Číňanky využili dalších švýcarských chyb, s výhodou posledního kamene uhrály 3 body a soupeřky to vzdaly. Stejně tak Dánky ukončily své trápení poté, co Švédsko uhrálo při své výhodě 2 body. Pokračuje pouze zápas Japonska s USA, Američanky donutily své souprřky při výhodě získat pouze bod a teď budou útočit na další razantní snížení stavu.

    Stavy po 8. endu
    Japonsko – USA 9:5
    OS z Ruska – Velká Británie 3:10 (konečný výsledek)
    Dánsko – Švédsko 3:9 (konečný výsledek)
    Švýcarsko – Čína 2:7 (konečný výsledek)
     
    8:18
    Curling
    Pozor, Američanky nadále bojují a dokázaly ukrást bod při japonské výhodě! Naopak vlastní výhodu dokonale využily Britky, uhrály skvělé 4 body a Rusky zápas následně vzdaly. Dánsko tentokrát výhodu zvládlo a 2 body kosmeticky upravuje stav. Hra na vyráženou pak způsobila nulový end Švýcarek s Čínou.

    Stavy po 7. endu
    Japonsko – USA 8:5
    OS z Ruska – Velká Británie 3:10 (konečný výsledek)
    Dánsko – Švédsko 3:7
    Švýcarsko – Čína 2:4
     
    8:15
    Severská kombinace
    Další špatnou zprávou je diskvalifikace Lukáše Daňka! Důvodem je nevyhovující poměr mezi jeho aktuální váhou a délkou lyží.
     
    8:14
    Severská kombinace
    Tomáš Portyk bohužel pohřbil šance na dobré umístění již ve skoku. Zatímco téměř všichni se proti zkušebnímu skoku zlepšují, Portyk se zhoršil na 89,5 metru. Vzhledem k jeho slabšímu běhu to je hodně špatná zpráva.
    Jak je vidět z fotografií, podmínky jsou pro biatlon skutečně neregulérní

     
    8:10
    Biatlon
    Vzhledem k opravdu špatným podmínkám bylo rozhodnuto o přeložení vytrvalostního závodu biatlonistek na čtvrtek. Start bude v 9:15.
     
    8:06
    Zákulisí
    Nor Johannes Høsflot Klæbo, vítěz úterního sprintu, vyzval Usaina Bolta k závodu na 100 metrů v newyorském Central Parku. On na běžkách, Bolt samozřejmě tak, jak je zvyklý.
    Dánky totálně kolabují a darují Švédsku další 2 body

     
    8:00
    Curling
    V šestém endu proběhlo zmrtvýchvstání Američanek. Výbornou hrou dosáhly na zisk 3 bodů a uvidíme, zda se ještě vrátí do zápasu, nebo šlo o poslední záchvěv. Britky tentokrát výhodu posledního kamene odehrály opatrněji a když nemohly získat více, odehrály end na nulu. Dalším kolabujícím týmem jsou Dánky, které znovu nezvládly vlastní výhodu a darovaly Švédsku 2 body. Tady bude asi brzy hotovo. Švýcarsko na poslední chvíli zachránilo při vlastní výhodě aspoň bod, ale ten vede jen k amlému snížení a Číňanky jsou na koni.

    Stavy po 6. endu
    Japonsko – USA 8:4
    OS z Ruska – Velká Británie 3:6
    Dánsko – Švédsko 1:7
    Švýcarsko – Čína 2:4
     
    7:57
    Severská kombinace
    Miroslav Dvořák zopakoval výkon ze zkušebního kola. 95,5 metru je na jeho poměry hodně slušný výkon, s 89,9 bodu se momentálně řadí na 4. místo po 18 skocích. Při jeho poměrně dobrém běhu má šanci na slušný výsledek.
     
    7:43
    Severská kombinace
    Čerstvý juniorský mistr světa Ondřej Pažout využil protivětru a skokem dlouhým 97,5 metru (95,9 bodu) se po 8 závodnících ujal průběžného vedení. Proti zkušebnímu skoku se zlepšil o 15 metrů! Krátce před ním skákal také ještě junior Lukáš Daněk, i on se proti zkušebnímu skoku výrazně zlepšil a má jistotu, že za 81,5 metru a 62,9 bodu nebude zdaleka poslední.
     
    7:39
    Curling
    Japonky se musely bránit agresívní hře Američanek a tak závěr endu odehrály raději na jistotu a při vlastní výhodě zapsaly bod. Švédky utíkají do možná rozhodujícího náskoku proti Dánsku, 2 body při vlastní výhodě znamenají 4 body rozdílu. Tým sportovkyň z Ruska vykřesal naději a 2 body při vlastní výhodě snížil. Švýcarkám se nedařilo vynutit si větší bodový zisk, a tak nakonec dovedly 5. end do nuly a ponechaly si výhodu.

    Stavy po 5. endu
    Japonsko – USA 8:1
    OS z Ruska – Velká Británie 3:6
    Dánsko – Švédsko 1:5
    Švýcarsko – Čína 1:4
     
    7:29
    Severská kombinace
    Zdá se, že k dalšímu posunu nedojde a krátce po 7:30 skutečně začne ostré skokanské závodní kolo severské kombinace. Ale dají se čekat různé průtahy v jeho průběhu, prootže vítr je tento den stále ještě hodně silný a nevypočitatelný.
     
    7:23
    Severská kombinace
    Zkušební kolo konečně před malou chvílí skončilo a nejlepší skok zaznamenal vedoucí muž světového poháru, Japonec Akito Watabe. V těsném závěsu za ním byl šestinásobný mistr světa Johannes Rydzek z Německa. Z českých sdruženářů se nejlépe vedlo Miroslavu Dvořákovi, předvedl 15. nejlepší skok a kdyby to chtěl zopakovat i v závodě, byl by rozhodně spokojený. Za svými skokanskými možnostmi ve zkušebním kole zaostal Tomáš Portyk. Od Ondřeje Pažouta a Lukáše Daňka toho na nejvyšší světové úrovni mnoho čekat nemůžeme.
    Momentka z curlingové haly z průběhu prvních zápasů ženských družstev

     
    7:18
    Curling
    Jednotlivé zápasy se od sebe výrazně vzdálily, co se týče rychlosti jejich průběhu. Rozdíl už je u některých téměř jeden end. Jak vypadaly čtvrté endy?
    Švédsko donutilo dánské soupeřky k využití výhody posledního kamene pouze jedním bodem. Konečně se podařilo skórovat také Američankám, ale také jen jedním bodem a Japonky budou mít poprvé v zápase výhodu posledního kamene. Britky ukradly bod při ruské výhodě a v poklidu vedou zápas k předčasnému vítězství. Podobně při své výhodě selhaly také Švýcarky, nezvládnutým posledním hodem věnovaly bod Číně a začínají být ve vážné situaci.

    Stavy po 4. endu
    Japonsko – USA 7:1
    OS z Ruska – Velká Británie 1:6
    Dánsko – Švédsko 1:3
    Švýcarsko – Čína 1:4
     
    7:03
    Severská kombinace
    Vzhledem k pozdějšímu začátku zkušebního kola byl začátek ostrého závodního kola na středním můstku posunut na 7:30.
    Chyba při posledním dánském hodu ve 3. endu a 2 body pro Švédsko

     
    6:52
    Curling
    Totální kolaps amerických hráček pokračuje. Proti výborné hře Japonek se dopouští jedné fatální chyby za druhou a ve třetím endu skipka Rothová místo vyražení volného kamene ze středu kruhů a zisku aspoň záchranného bodu vyloženě daruje soupeřkám další 3 body! Japonsko vede po 3 endech 7:0, aniž by mělo výhodu posledního kamene, to snad svět curlingu na vrcholné úrovni ještě neviděl. Po chybě Dánek při posledním hodu získaly dva body proti výhodě také Švédky. Britky naopak svoji výhodu využívají i podruhé ve slušný zisk a Ruskám zatím nedávají šanci. A pořádně zabraly Číňanky, které napotřetí konečně dokázaly pořádně zužitkovat výhodu a poprvé skórují, zato hned 3 body.

    Stavy po 3. endu
    Japonsko – USA 7:0
    OS z Ruska – Velká Británie 1:5
    Dánsko – Švédsko 0:3
    Švýcarsko – Čína 1:3
    Následně se hokejisté přesunuli do tréninkové haly

    Český hokejový tým počkal na Martina Růžičku a oficiální společné focení proběhlo až před středečním tréninkem
     
    6:40
    Curling
    Fantastický úvod japonských hráček pokračuje! Ačkoliv ještě neměly výhodu posledního kamene, vedou po dvou endech nad Američankami již 4:0! Také Čína ještě při vlastní výhodě nezískala ani bod, ale prohrává se Švýcarskem jen 1:0 a druhý end nechala nulovým. Stejně tak zahrály druhý end také Dánky proti Švédkám. Rusky nedokázaly na trojku Britek odpovědět a při vlastní výhodě získaly po chybě při posledním hodu jen bod.

    Stavy po 2. endu
    Japonsko – USA 4:0
    OS z Ruska – Velká Británie 1:3
    Dánsko – Švédsko 0:1
    Švýcarsko – Čína 1:0
     
    6:33
    Severská kombinace
    Na středním můstku právě probíhá zkušební kolo a někteří závodníci mají velký problém, aby vůbec doskočili tak daleko, aby mohli celkem bezpečně dopadnout na svah. Zařadil se mezi ně s pouhými 70 metry také Čech Lukáš Daněk. Snad se mu v ostrém závodním kole povede lépe.
     
    6:25
    Curling
    Skvěle vstoupily do zápasu skotské hráčky v dresu Velké Británie, které hned v úvodním endu utíkají ruskému týmu na rozdíl 3 bodů. Japonky dokonce uhrály 2 body při výhodě Američanek, lepší vstup si asi přát nemohly. Bod při výhodě posledního kamene soupeře získaly také Švýcarky. Švédky proti Dánkám sice výhodu zužitkovaly, ale jen jedním bodem, což rozhodně není to, čím chtěly zápas začít.

    Stavy po 1. endu
    Japonsko – USA 2:0
    OS z Ruska – Velká Británie 0:3
    Dánsko – Švédsko 0:1
    Švýcarsko – Čína 1:0
    Většina sportovních dvojic v průběhu krátkého programu nějakým způsobem popřála lidem ve světě co nejkrásnější prožití svátku sv. Valentýna

     
    6:18
    Lední hokej
    Hra bez brankářky vyrovnání nepřinesla a Švýcarsko po vítězství 2:1 nad Švédskem vyhrává skupinu B ženského turnaje! Ve čtvrtfinále se utká se čtvrtým (tj. posledním) týmem ze silnější skupiny A, Švédsko se třetím.

    Švédsko – Švýcarsko 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
    48. Borgqvistová (Olssonová, Nylénová-Perssonová) – 34. Müllerová (Meierová, Stalderová), 52. Stänzová (Meierová, Müllerová)
    Stänzová v přesilovce vrací Švýcarsku vedení

     
    6:07
    Lední hokej
    Švédky se netěšily z vyrovnání dlouho, v 52. minutě vrací Švýcarkám vedení znovu v přesilovce výbornou prací na brankovišti Stänzová.
    Švédsko – Švýcarsko 1:2
     
    6:02
    Curling
    Za několik minut zahájí svůj turnaj také družstva žen. V prvním kole se odehrají tyto zápasy:
    Japonsko – USA
    OS z Ruska – Velká Británie
    Dánsko – Švédsko
    Švýcarsko – Čína
    Borgqvistová v přesilovce vyrovnává na 1:1

     
    5:58
    Lední hokej
    Švédský tlak ve 3. třetině přináší vyrovnání ve 48. minutě v přesilovce. Šikovnou tečí střely od modré se prosazuje Borgqvistová.
    Švédsko – Švýcarsko 1:1
     
    5:50
    Krasobruslení
    Skvělé výkony a mnoho osobních rekordů nabídl krátký program sportovních dvojic. O zlato si to pravděpodobně rozdají nejlepší dva páry loňského mistrovství světa a obrovský boj se rozhoří o bronzovou medaili, jelikož po krátkém programu je mezi 3. a 9. místem rozdíl necelých 3 bodů! Nejlepší pozvánka na čtvrteční volné jízdy, kterých se zúčastní také česká dvojice Anna Dušková, Martin Bidař, která po dobrém výkonu postupuje z 15. místa. Vzhledem k nedávným zdravotním problémům Duškové jde o skvělý výsledek.

    Konečné pořadí krátkého programu sportovních dvojic

    1. Suej Wen-ťing, Chan Cchung (CHN) 82,39 Q
    2. Jevgenija Tarasovová, Vladimir Morozov (OAR) 81,68 Q
    3. Meagan Duhamelová, Eric Radford (CAN) 76,82 Q
    4. Aljona Savčenková, Bruno Massot (GER) 76,59 Q
    5. Jü Siao-jü, Čang Chao (CHN) 75,58 Q
    6. Vanessa Jamesová, Morgan Cipres (FRA) 75,34 Q
    7. Valentina Marcheiová, Ondřej Hotárek (ITA) 74,50 Q
    8. Natalia Zabijaková, Alexander Enbert (OAR) 74,35 Q
    9. Nicole Della Monicová, Matteo Guarise (ITA) 74,00 Q
    10. Kristina Astachovová, Alexej Rogonov (OAR) 70,52 Q
    ...
    15. Anna Dušková, Martin Bidař (CZE) 63,25 Q
     
    5:41
    Krasobruslení
    Boj o zlato v soutěži smíšených dvojic bude opravdu napínavý! Jevgenija Tarasovová a Vladimir Morozov si v krátkém programu skvělou jízdou také vylepšili osobní rekord a od vedoucích Číňanů je dělí pouze zhruba 0,6 bodu!
    Kanadský olympijský tým v reakci na vyhrožování Kim Boutinové přijímá opatření pro zajištění její bezpečnosti. Zdůrazňuje, že zdraví a bezpečnost jeho členů je pro něj na prvním místě.

     
    5:38
    Zákulisí
    Kanaďanka Kim Boutinová, která po úterní diskvalifikaci hvězdné Minjeong Čoi ve finále závodu na 500 metrů žen v short tracku získala bronzovou medaili, čelí na sociálních sítích mnoha výhrůžkám smrtí od korejských "fanoušků", kteří rozhodnutí rozhodčích evidentně neunesli.
     
    5:30
    Lední hokej
    Konec druhé třetiny. Švýcarsko má blíže k vítězství ve skupině B a přijatelnějšímu soupeři ze silnější skupiny A pro čtvrtfinále.
    Švédsko – Švýcarsko 0:1
    Tak jde čas se Shaunem Whitem. Když pomineme účes, tak se za 12 let téměř nezměnil.

    Přesilovkový gól Müllerové, Švýcarsko vede 1:0

     
    5:18
    Lední hokej
    Na konci 34. minuty vymetla šibenici perfektní ranou z úhlu v přesilovce Müllerová. Švédsko – Švýcarsko 0:1.
    Stänzová trefuje tyč

     
    5:15
    Lední hokej
    V největší šanci dosavadního průběhu utkání trefila Stänzová tyč poloprázdné švédské branky. Švédsko – Švýcarsko 0:0 ve 33. minutě.
     
    5:10
    Krasobruslení
    V 5. skupině bruslili úřadující mistři světa, Číňané Suej Wen-ťing, Chan Cchung. Novým osobním rekordem se usadili na čele průběžného pořadí a útočí na celkové vedení po krátkém programu.

    Průběžné pořadí krátkého programu sportovních dvojic po 5 skupinách

    1. Suej Wen-ťing, Chan Cchung (CHN) 82,39 Q
    2. Jü Siao-jü, Čang Chao (CHN) 75,58 Q
    3. Vanessa Jamesová, Morgan Cipres (FRA) 75,34 Q
    4. Valentina Marcheiová, Ondřej Hotárek (ITA) 74,50 Q
    5. Nicole Della Monicová, Matteo Guarise (ITA) 74,00 Q
    6. Kristina Astachovová, Alexej Rogonov (OAR) 70,52 Q
    7. Rjom Tchä-ok, Kim Džu-sik (PRK) 69,40 Q
    8. Julianne Seguinová, Charlie Bilodeau (CAN) 67,52 Q
    9. Kirsten Moore-Towersová, Michael Marinaro (CAN) 65,68 Q
    10. Alexa Scimecaová Knierimová, Chris Knierim (USA) 65,55 Q
    11. Anna Dušková, Martin Bidař (CZE) 63,25 Q
     
    5:04
    Krasobruslení
    Velmi dobře zvládla krátký program také italská sportovní dvojice Valentina Marcheiová, Ondřej Hotárek. Ano, čtete správně. Ondřej Hotárek je Čech, který ve své rodné zemi necítil podporu, tak před 12 lety, ve svých 22 letech, odešel bruslit do Itálie. Novým osobním rekordem se teď tento pár řadí na průběžné 4. místo.
     
    5:00
    Krasobruslení
    Bezchybné výkony předvádí předposlední skupina sportovních dvojic v krátkém programu. Zatím mají jízdu za sebou 3 páry z této skupiny a všechny zajely na hranici svých možností. Soutěž má výbornou úroveň.
    Jedna ze Šancí Švýcarska v 1. třetině

     
    4:42
    Lední hokej
    První třetina utkání Švédsko – Švýcarsko končí bez branek. Vzhledem k současnému rozložení sil jsou trochu překvapivě lepší obhájkyně senzační bronzové medaile ze Soči Švýcarky.
     
    4:25
    Lední hokej
    Ve 4:10 začal v hale Kwandong souboj mezi Švédskem a Švýcarskem o 1. místo v tabulce skupiny B ženského turnaje. V dosavadním průběhu první třetiny zatím gól nepadl.
    Anna Dušková a Martin Bidař v mixzóně po svém krátkém programu. Na Duškové vůbec nebylo znát, že bruslit začala znovu před měsícem.

     
    4:20
    Krasobruslení
    Krátký program sportovních dvojic už odjely celkem čtyři skupiny ze šesti. Před posledními 8 papírově nejsilnějšími páry se dá téměř s jistotou říct, že Anna Dušková a Martin Bidař postoupí do volných jízd z 15. místa.

    Průběžné pořadí krátkého programu sportovních dvojic po 4 skupinách

    1. Jü Siao-jü, Čang Chao (CHN) 75,58 Q
    2. Kristina Astachovová, Alexej Rogonov (OAR) 70,52 Q
    3. Rjom Tchä-ok, Kim Džu-sik (PRK) 69,40 Q
    4. Julianne Seguinová, Charlie Bilodeau (CAN) 67,52 Q
    5. Kirsten Moore-Towersová, Michael Marinaro (CAN) 65,68 Q
    6. Alexa Scimecaová Knierimová, Chris Knierim (USA) 65,55 Q
    7. Anna Dušková, Martin Bidař (CZE) 63,25 Q
    8. Annika Hockeová, Ruben Blommärt (GER) 63,04 Q
    9. Pcheng Čcheng, Ťin Jang (CHN) 62,61
    10. Jekatěrina Alexandrovská, Harley Windsor (AUS) 61,55
    Kdo jiný, než právě Shaun White, mohl pro USA získat jubilejní 100. zlatou medaili v historii zimních olympijských her?

     
    4:12
    Snowboarding
    4 muži přes 90 bodů, další 3 aspoň přes 87. Krásné finále, které rozhodla až úplně poslední jízda závěrečného kola v podání nyní již trojnásobného olympijského vítěze Shauna Whita.

    Konečné pořadí finále half-pipu mužů

    1. Shaun White (USA) 97.75
    2. Ajumu Hirano (JPN) 95.25
    3. Scotty James (AUS) 92.00
    4. Ben Ferguson (USA) 90.75
    5. Patrick Burgener (SUI) 89.75
    6. Chase Josey (USA) 88.00
    7. Rajbu Katajama (JPN) 87.00
    8. Jake Pates (USA) 82.25
    9. Jan Scherrer (SUI) 80.50
    10. Kent Callister (AUS) 62.00
    11. Juto Tocuka (JPN) 39.25
    12. Peetu Piiroinen (FIN) 13.50
     
    4:10
    Curling
    Švédové při své výhodě posledního kamene žádný dánský zázrak nedopustili. Kanada se vyloženě protrápila k povinnému vítězství nad Itálií. Korejci nakonec uznali porážku od Američanů již před posledním endem, který se tak neodehrál. Obrovské drama se odehrálo na dráze D, kde sice Švýcaři dokázali v 10. endu při vlastní výhodě vyrovnat, ale Britové v extra endu také využili výhodu posledního kamene a slaví vítězství.

    Konečné výsledky 1. kola základní skupiny mužů
    Dánsko – Švédsko 5:9
    Kanada – Itálie 5:3
    Korea – USA 7:11 (po 9. endu)
    Švýcarsko – Velká Británie 5:6 (po extra endu)
    Závěrečná zlatá jízda Shauna Whita

    A moment, kdy se dozvěděl, že opravdu vyhrál.

     
    4:04
    Snowboarding
    Shaun White zvedl hozenou rukavici v posledním možném okamžiku a závěrečnou jízdou celého finále předvedl, proč je nejlepším snowboardistou historie a naprostou ikonou! Dlouho se čekalo na body, nakonec se objevila hodnota 97,75 a americká legenda získává třetí zlatou olympijskou medaili z U-rampy po vítězstvích v Turíně 2006 a Vancouveru 2010! Stříbro bere Japonec Ajuma Hirano, obhajuje tak stejnou pozici ze Soči, a bronz slaví Australan Scotty James.
    Krátký program severokorejské sportovní dvojice na píseň A Day in the Life od Beatles

     
    3:52
    Krasobruslení
    Severokorejskou sportovní dvojici uvidíme i ve volných jízdách. Za svůj výkon v krátkém programu si vysloužila další ohromující aplaus a od rozhodčích známku ve výši nového osobního rekordu.

    Průběžné pořadí krátkého programu sportovních dvojic po 3 skupinách

    1. Kristina Astachovová, Alexej Rogonov (OAR) 70,52 Q
    2. Rjom Tchä-ok, Kim Džu-sik (PRK) 69,40 Q
    3. Anna Dušková, Martin Bidař (CZE) 63,23 Q
    4. Annika Hockeová, Ruben Blommärt (GER) 63,04 Q
    5. Pcheng Čcheng, Ťin Jang (CHN) 62,61
    6. Jekatěrina Alexandrovská, Harley Windsor (AUS) 61,55
    7. Paige Connersová, Jevgenij Krasnopolski (ISR) 60,35
    8. Miriam Zieglerová, Severin Kiefer (AUT) 58,80
    9. Miu Suzakiová, Rjujči Kihara (JPN) 57,74
    10. Kim Kjue-un, Alex Kang-čchan Kam (KOR) 42,93
    Skvělá jízda. Získá Ajuma Hirano zlatou medaili?

     
    3:45
    Snowboarding
    Ve druhém kole finále half-pipu mužů zajel výborně Japonec Ajumu Hirano a převzal vedení! Shaun White poprvé na hrách v závěru jízdy upadl.

    Pořadí finále half-pipu mužů po 2. kole

    1. Ajumu Hirano (JPN) 95,25
    2. Shaun White (USA) 94,25
    3. Scotty James (AUS) 92,00
    4. Chase Josey (USA) 87,75
    5. Raibu Katajama (JPN) 85,75
    6. Patrick Burgener (SUI) 84,00
    7. Ben Ferguson (USA) 83,50
    8. Jake Pates (USA) 82,25
    9. Jan Scerber (SUI) 80,50
    10. Kent Callister (AUS) 62,00
    11. Juto Tocuka (JPN) 39,25
    12. Peetu Piiroinen (FIN) 12,75
    V takových podmínkách se slalom opravdu odjet nemohl.

     
    3:40
    Alpské lyžování
    Silný vítr a sněžení donutili organizátory slalom žen pro tento den zrušit a přeložit ho na pátek! Alpské disciplíny mají stejný problém jako téměř každé hry.
     
    3:35
    Curling
    Dánové v boji o naději uhráli při vlastní výhodě 2 body, takže v posledním endu se budou muset pokusit o zázrak. Itálie opět při vlastní výhodě skórovala pouze 1 bodem a Kanada tak nejspíš dovede překvapivě vyrovnaný zápas do vítězného konce. Američané nevyužili možnost ukončit zápas předčasně a hráli spíše konzervativně, jeden bod ale stačí na pohodlný 4bodový náskok. Skoti pod vlajkou Velké Británie dokázali poprvé v utkání získat v endu 2 body a otáčí bitvu se Švýcarskem na svoji stranu.

    Stavy po 9. endu
    Dánsko – Švédsko 5:8
    Kanada – Itálie 4:3
    Korea – USA 7:11
    Švýcarsko – Velká Británie 4:5
     
    3:31
    Krasobruslení
    Skvělá zpráva, Anna Dušková s Martinem Bidařem právě získali jistotu účasti ve volných jízdách! Německá sportovní dvojice Annika Hockeová, Ruben Blommärt sice zajela nový osobní rekord v krátkém programu, ale součtem 63,04 bodu jdou těsně za české krasobruslaře!
     
    3:24
    Curling
    V osmém endu Švédové urháli při své výhodě jen bod a Dánové tak ještě mají aspoň minimální šanci na zvrat. Kanaďané poprvé překonali italskou obranu aspoň 2 body a půjdou do závěru zápasu ve větším klidu. Korejci snížili pouze 1 bodem a Američané budou mít šanci v příštím endu zápas předčasně ukončit. Švýcaři opět skórovali pouze jedním bodem a těsná přetahovaná s Británií pokračuje.

    Stavy po 8. endu
    Dánsko – Švédsko 3:8
    Kanada – Itálie 4:2
    Korea – USA 7:10
    Švýcarsko – Velká Británie 4:3
    Ošklivý pád Japonce Juta Tocuky

     
    3:18
    Snowboarding
    Japonec Juto Tocuka měl při druhé finálové jízdě half-pipu nepříjemný pád, po kterém je odvéžen na vyšetření a závod pro něj nejspíše skončil.
     
    3:12
    Krasobruslení
    Velký aplaus sklidili při představování jediní dva sportovci KLDR, kteří se na hry kvalifikovali. Sportovní dvojice Rjom Tchä-ok, Kim Džu-sik pojede ve třetí skupině svůj krátký program jako poslední.
    První finálová jízda Shauna Whita

     
    3:06
    Snowboarding
    První kolo finále half-pipu mužů bylo dlouho spíše zahřívací, ale na závěr nastoupili nejlepší dva muži kvalifikace a začaly se dít věci. Nejprve Australan Scotty James vystřihl výbornou jízdu a dostal 92 bodů, poté se však pustil mezi mantinely legendární Shaun White a bylo vymalováno. Sice drobné zaváhání na odjezdu jednoho skoku, ale 94,25 bodu a vedení po 1. kole finále.

    Pořadí finále half-pipu mužů po 1. kole

    1. Shaun White (USA) 94,25 bodu
    2. Scotty James (AUS) 92
    3. Chase Josey (USA) 87,75
    4. Raibu Katajama (JPN) 85,75
    5. Patrick Burgener (SUI) 84
    6. Jake Pates (USA) 47
    7. Ben Ferguson (USA) 43
    8. Juto Tocuka (JPN) 39,25
    9. Ajumu Hirano (JPN) 35,525
    10. Jan Scerber (SUI) 31,25
    11. Kent Callister (AUS) 20
    12. Peetu Piiroinen (FIN) 4,5
     
    3:02
    Krasobruslení
    Česká sportovní dvojice Anna Dušková, Martin Bidař se dopustila chyby při sólovém trojitém toeloopu, přesto jsou po 6 odjetých dvojicích ve vedení. Za svůj krátký program dostali 63,25 bodu a budou čekat. Stačí, aby jedna z následujících 16 dvojic skončila za nimi a postoupí do volných jízd.
     
    2:58
    Curling
    Dánové uhráli pouze bod a zápas jim utíká mezi prsty. Američané odrazili útok Koreje 2 body a drží pohodlný náskok. Italové i Britové při vlastních výhodách skórovali jen jedním bodem a vyrovnávají své zápasy.

    Stavy po 7. endu
    Dánsko – Švédsko 3:7
    Kanada – Itálie 2:2
    Korea – USA 6:10
    Švýcarsko – Velká Británie 3:3
     
    2:40
    Curling
    Itálie chybuje při výhodě posledního kamene v 6. endu a Kanada krade bod proti. Ještě lépe si vedli Švédové při dánské výhodě a míří za pohodlným vítězstvím. Kdo ovšem hodně zabojoval, jsou Korejci, kteří dokázali zahrát trojku a trochu dramatizují zápas proti USA. V zápase Švýcarsko – Británie poprvé některý tým získal více než 1 bod a Švýcarsko jde díky tomu do vedení.

    Stavy po 6. endu
    Dánsko – Švédsko 2:7
    Kanada – Itálie 2:1
    Korea – USA 6:8
    Švýcarsko – Velká Británie 3:2
    Dvě výzvy pro Shauna Whita ve finále half-pipu. 11 soupeřů a meta 100 bodů. Pokoří obě?

     
    2:30
    Alpské lyžování
    Začátek prvního kola ženského slalomu je opět posunutý! Aktuálně na 3:45.
     
    2:28
    Krasobruslení
    Právě je představována druhá skupina sportovních dvojic, ve které jsou i Anna Dušková a Martin Bidař! Začíná rozbruslení, česká dvojice pojede z této skupiny jako poslední.
    Další pohled do cílového prostoru slalomu. Sněžení organizátorům znepříjemňuje život, zatím stále platí informace o začátku ve 2:45.

     
    2:24
    Snowboarding
    Ve 2:30 by mělo začít také finále mužů v U-rampě. Half-pipe slibuje po úterní kvalifikaci neskutečnou podívanou.
     
    2:16
    Curling
    Kanaďané, jejichž výběry vyhrály poslední 3 olympijské turnaje, zatím hrají velmi vlažně. Jako by se nemohli dostat do tempa. Výhodu posledního kamene v 5. endu proměnili v zisk jediného bodu a proti Italům, kteří na hry postoupili až na poslední chvíli z dodatečné kvalifikace, pouze vyrovnali na 1:1. Také Britové dosud nedokázali uhrát více než bod při vlastní výhodě a jejich souboj se Švýcary bude rozhodovat, kdo udělá jako první větší chybu. Naopak za jasným vítězstvím míří Američané, kteří proti domácímu týmu přidali další 3 body. Podobně naložili s výhodou posledního kamene i Švédové a dostali Dány pod tlak.

    Stavy po 5. endu
    Dánsko – Švédsko 2:5
    Kanada – Itálie 1:1
    Korea – USA 3:8
    Švýcarsko – Velká Británie 1:2
    Pohled do krasobruslařské haly během rozbruslení úvodní skupiny

     
    2:12
    Krasobruslení
    Ačkoliv soutěž sportovnch dvojic zahájil domácí pár, hala je zaplněná maximálně ze dvou třetin. To u ledových sportů v Koreji nebývá zvykem.
     
    2:02
    Curling
    Ve čtvrtém endu konečně padl bod i v zápase Kanada – Itálie. Kanada donutila tlakem na body proti zahrát Italy aspoň na zisk 1 bodu a výhoda posledního kamene se poprvé v zápase stěhuje na stranu favorita. Uvidíme, co s tím udělá. Poprvé se podařilo skórovat také Dánům a Švýcarům, Korejci po trháku Američanů uhráli jen bod a mají problém.

    Stavy po 4. endu
    Dánsko – Švédsko 2:2
    Kanada – Itálie 0:1
    Korea – USA 3:5
    Švýcarsko – Velká Británie 1:1
    V české výpravě na těchto hrách je velkým tématem Jiří Raška. Od jeho triumfu na hrách v Grenoblu uplynulo 50 let a připomenutí této události v Českém domě bylo stylové.
     
    1:57
    Krasobruslení
    Již ve 2:00 budou zahájeny klasické soutěže krasobruslařů. Jako první jdou do boje sportovní dvojice krátkým programem. O postup do volných jízd bude usilovat také česká dvojice Anna Dušková, Martin Bidař.
     
    1:52
    Curling
    I ve třetím endu zápasu Kanady s Itálií nepadl žádný bod. S výhodou posledního kamene stále hraje Itálie, ale Kanada jí neumožňuje skórovat více body a sama se zatím nedostala k možnosti urvat bod proti výhodě. Velmi povedený end naopak zahráli Američané a 3 body nasazují k možná rozhodujícímu trháku v zápase s Koreou.

    Stavy po 3. endu
    Dánsko – Švédsko 0:2
    Kanada – Itálie 0:0
    Korea – USA 2:5
    Švýcarsko – Velká Británie 0:1
    Mladá spotovní dvojice Anna Dušková, Martin Bidař si nechala poradit i od Tomáše Vernera. Krátký program sportovních dvojic začíná již ve 2:00.
     
    1:30
    Curling
    Po druhém endu je na dvou dráhách stav stále 0:0. Začátek olympijského turnaje v podání mužů je hodně opatrný. Korejský tým k radosti publika dokázal vyrovnat.

    Stavy po 2. endu
    Dánsko – Švédsko 0:2
    Kanada – Itálie 0:0
    Korea – USA 2:2
    Švýcarsko – Velká Británie 0:0
     
    1:17
    Curling
    V prvních endech se až na jednu výjimku žádnému týmu nepodařilo vypracovat si pozici pro zisk aspoň dvou bodů a jedním bodem se nikomu začínat nechtělo. Nastala dost neobvyklá situace, kdy na 3 ze 4 drah došlo k tzv. blanked endu a je na nich stav stále 0:0. Pouze Američané proti domácímu týmu dokázali skórovat 2 body.

    Stavy po 1. endu
    Dánsko – Švédsko 0:0
    Kanada – Itálie 0:0
    Korea – USA 0:2
    Švýcarsko – Velká Británie 0:0
    Obrázky přímo z cílového prostoru slalomářských sjezdovek, začátek 1. kola ženského slalomu je posunutý.

    Po úterním tréninku, prvním v roli veřejnosti známé brankářské jedničky pro turnaj, se brankář Pavel rancouz ocitl doslova v obležení novinářů.

     
    1:05
    Curling
    Jako tradičně zahajuje program každého dne curling. Ve středu to poprvé nejsou smíšené dvojice, jejichž soutěž už skončila. Od tohoto dne až do konce her půjde o klasické turnaje družstev mužů a žen. Jako první jdou na dráhy týmy mužů a odehrají se tyto zápasy:
    Dánsko – Švédsko
    Kanada – Itálie
    Korea – USA
    Švýcarsko – Velká Británie
     
    1:05
    Začátek programu 5. dne soutěží.
    Krasobruslaři, včetně Michala Březiny, pilně trénují v dějišti her. Jejich soutěž startuje ve čtvrtek krátkým programem.
     
    Hned na začátek informace o posunu začátku prvního kola ženského slalomu. Podle aktuálních informací nezačne ve 2:15, ale až ve 2:45.
    Medailové pořadí zemí před začátkem 5. dne soutěží
     
    Světové hvězdy v akci

    Poprvé půjde do akce Mikaela Shiffrinová a hned ve své nejoblíbenější disciplíně. Ve vší úctě k ostatním slalomářkám, pokud Shiffrinová dokončí, neměl by ji nikdo ohrozit.
    Nesmírně kvalitní a vyrovnanou soutěž slibuje finále v U-rampě. Americká legenda Shaun White našla nové vyzyvatele jak v řadách svých krajanů, tak v řadách Japonců.
    Japonci jsou silní také v severské kombinaci a při poklesu výkonnosti Němce Johannese Rydzeka, majitele 6 zlatých medailí z posledních 2 MS, je asi největším favoritem na zlato Akito Watabe.
    Hlavními adeptkou na zlato mezi rychlobruslařkami na trati 1 000 metrů je současná nejlepší světová sprinterka Nao Kodairaová. Středa by tak mohla být vyloženě japonským dnem.
    Laura Dahlmeierová prokázala v úvodu her skvělou formu a kdo jiný může být největší favoritkou vyrtvalostního závodu biatlonistek, než vítězka prvních dvou závodů v Koreji?
    Superfavority v soutěži sáňkařských dvojic jsou Němci Toni Eggert a Sascha Benecken, kteří vyhráli 8 z 9 klasických závodů světového poháru v této sezóně.
     
    Češi a Slováci v akci

    Program 5. dne bude po lehce oddechovém úterý opět vyžadovat větší pozornost českých a slovenských fanoušků, neboť se v něm nachází potenciálně medailové závody. Koho všeho uvidíme soutěžit?

    Z Čechů se jako první představí sportovní dvojice krasobruslařů Anna Dušková, Martin Bidař v krátkém programu. Po zranění Duškové, která naplno trénuje jen několik týdnů, bude cokoliv do 15. místa velkým úspěchem.
    Slalomářky Martina Dubovská, Gabriela Capová a Kateřina Pauláthová se budou snažit proklouznout mezi nejlepších 30 v konečném pořadí. Na ZOH, kde je počet závodníků z jedné země limitován, by to některé mohlo podařit.
    První závod na ZOH absolvují také sdruženáři Lukáš Daněk, Miroslav Dvořák, Ondřej Pažout a Tomáš Portyk. Naděje na dobré umístění se vkládají hlavně do Portyka, alfou a omegou všeho bude dobrý skok.
    Zbystřit by však čeští fanoušci měli hlavně po 11. hodině, kdy se rozběhne závod rychlobruslařek na 1 000 metrů. Karolína Erbanová patří do sprinterské užší špičky a bude chtít zaútočit na medaili. Nikola Zdráhalová chce hlavně příjemně překvapit sebe sama, jako se podařilo na trati 1 500 metrů.
    Nejostřeji sledovaný ale určitě bude vytrvalostní závod biatlonistek na 15 km. Čtveřice Markéta Davidová, Jessica Jislová, Eva Puskarčíková a Veronika Vítková bude bojovat v případě prvních dvou hlavně o postup do závodu s hromadným startem, ambice Vítkové však sahají mnohem výše. Na Olympiádě už má v podstatě splněno, což by pro ni mohla být psychická výhoda.
    Na závěr dne se spustí do ledového koryta sáňkařské dvojice Jaromír Kudera, Matěj Kvíčala a bratři Antonín a Lukáš Brožové. Nedá se ale předpokládat, že by některá z nich měla vystoupit ze spodní poloviny dvacetičlenného startovního pole.

    Pro slovenské fanoušky bude den svatého Valentýna opravdu velký. Všichni totiž očekávají medailový závod druhé nejlepší slalomářky této sezóny Petry Vlhové, navíc mají v záloze Veroniku Velez Zuzulovou, jejíž forma po dlouhém podzimním zranění je ve hvězdách.
    Další medaili by rádi viděli z vytrvalostního závodu biatlonistek. Anastasia Kuzminová si ve stíhacím závodě spravila chuť stříbrem a s chutí půjde do tohoto závodu, který je však primárně střelecký a Kuzminová těží hlavně z rychlého běhu. Na co nejlepší umístění by pak rády dosáhly Ivona Fialková, Paulina Fialková a Terézia Poliaková.
    V sáňkařské soutěži dvojic budou mít na startu posádku Marek Solčanský, Karol Stuchlák, jejichž možnosti jsou podobné jako u českých dvojic.
    V samotném závěru dne pak vstoupí do hokejového turnaje slovenská reprezentace zápasem proti největšímu favoritovi, Olympijským sportovcům z Ruska, ve kterém může pouze překvapit. Po pravdě, jakýkoliv bodový zisk by se rovnal senzaci.
     
    Program soutěží 5. dne

    1:05
    Curling – muži, základní skupina
    Dánsko – Švédsko
    Kanada – Itálie
    Korea – USA
    Švýcarsko – Velká Británie

    2:00
    Krasobruslení – sportovní dvojice, krátký program

    2:15
    Alpské lyžování – slalom ženy, 1. kolo

    2:30
    Snowboarding – half-pipe muži, finále

    4:10
    Lední hokej – ženy, skupina B
    Švédsko – Švýcarsko

    5:45
    Alpské lyžování – slalom ženy, 2. kolo

    6:05
    Curling – ženy, základní skupina
    Japonsko – USA
    OS z Ruska – Velká Británie
    Dánsko – Švédsko
    Švýcarsko – Čína

    7:00
    Severská kombinace – individuální závod, střední můstek

    8:40
    Lední hokej – ženy, skupina B
    Korea – Japonsko

    9:45
    Severská kombinace – individuální závod, běh na 10 km

    11:00
    Rychlobruslení – 1 000 m ženy

    12:05
    Biatlon – individuální závod 15 km ženy
    Curling – muži, základní skupina
    Kanada – Velká Británie
    Korea – Švédsko
    Švýcarsko – Itálie
    Norsko – Japonsko

    12:20
    Saně – dvojice

    13:10
    Lední hokej – muži, skupina B
    Slovensko – OS z Ruska
    USA – Slovinsko
     
    Vítejte o přehledu všeho důležitého a zajímavého z 5. dne soutěží zimních olympijských her v Pchjongčchangu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 06:00.

    Libor Štěpán

    Program soutěží 5. dne
    1:05
    Curling - muži, základní skupina
    Dánsko - Švédsko
    Kanada - Itálie
    Korea - USA
    Švýcarsko - Velká Británie

    2:00
    Krasobruslení - sportovní dvojice, krátký program

    2:15
    Alpské lyžování - slalom ženy, 1. kolo (odloženo na pátek 16. 2.)

    2:30
    Snowboarding - half-pipe muži, finále

    4:10
    Lední hokej - ženy, skupina B
    Švédsko - Švýcarsko

    5:45
    Alpské lyžování - slalom ženy, 2. kolo (odloženo na pátek 16. 2.)

    6:05
    Curling - ženy, základní skupina
    Japonsko - USA
    OS z Ruska - Velká Británie
    Dánsko - Švédsko
    Švýcarsko - Čína

    7:00
    Severská kombinace - individuální závod, střední můstek (posunuto na 7:30)

    8:40
    Lední hokej - ženy, skupina B
    Korea - Japonsko

    9:45
    Severská kombinace - individuální závod, běh na 10 km (posunuto na 10:00)

    11:00
    Rychlobruslení - 1 000 m ženy

    12:05
    Biatlon - individuální závod 15 km ženy (odloženo na čtvrtek 15. 2.)
    Curling - muži, základní skupina
    Kanada - Velká Británie
    Korea - Švédsko
    Švýcarsko - Itálie
    Norsko - Japonsko

    12:20
    Saně - dvojice

    13:10
    Lední hokej - muži, skupina B
    Slovensko - OS z Ruska
    USA - Slovinsko
    thejrc.org