Skalica – Pov. Bystrica 2:1 (po pr.) | Michalovce – Spišská N. Ves 9:2 (kon.) | Prešov – Osmos Bratislava 3:1 (kon.)
Topoľčany – Dubnica 3:2 (kon.)
konec
HK DUKLA Ingema Michalovce
9:2 (2:1, 4:0, 3:1) Stav série: 2:0
HK Spišská Nová Ves
sk Středa 14.02.2018, 17:30 • Zimný štadión, Michalovce • 1. liga play-off (SR) • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Michaloviec spravili ďalší dôležitý krok na ceste do semifinále prvej hokejovej ligy. V druhom zápase play off rozdrvili Spišskú Novú Ves pomerom 9:2, a tak ich od postupu delí už len jedno víťazstvo. Domáci fanúšikovia sa síce desiatky v sieti súpera nedočkali, no napriek tomu hráčov vyprevádzajú do šatní potleskom. Séria sa teraz presťahuje na Spiš a ani tretí duel nebude chýbať v ponuke našich textových prenosov. Dnes vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný večer. (19:49:07)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:38
    Zápas sa už len dohráva. Domáci hokejisti majú puk na hokejkách a Spišiaci nejavia veľký záujem napádať ich. V dnešnom dueli sa tak už nič zaujímavé nestane.
     
    59:02
    Dnešný zápas na ľadovej ploche nedohrá domáci obranca Tomáš Rusina. Rozhodcovia ho totiž posielajú na trestnú lavicu. Dve minúty za hákovanie.
     
    58:38
    Dukla Michalovce dala gól!
    Domáci hokejisti strieľajú svoj deviaty gól. Obranca JAKUB MELIŠKO dostal veľmi veľa priestoru od súperových hráčov, nakorčuľoval si bližšie k bráne a trafil presne nad rameno Maximiliána Pajpacha. Asistencia: Erik Piatak.
     
    58:01
    Začali sa posledné dve minúty dnešného zápasu. Z prvej nebezpečne vystrelil Oliver Jokeľ, ale našiel len pripravenú lapačku Maximiliána Pajpacha.
     
    57:30
    René Svitana pred pár sekundami neuspel v gólovej šanci. Teraz pre zmenu odchádza na trestnú lavicu, keď dostáva dve minúty za krosček.
     
    56:42
    Adam Trenčan sa teraz zaskvel výborným zákrokom. Strelu Adriána Miškovca z pravej strany vyrazil betónmi pred seba a následne parádnym spôsobom zlikvidoval aj dorážku Reného Svitanu.
     
    55:22
    Druhý domáci útok teraz narobil hosťom nemalé problémy. Marek Mašlonka to mal na strelu bekhendom, no ešte snažil posunúť puk na Erika Piataka. Toto riešenie sa ale neukázalo byť správnym.
     
    54:54
    Michalovce už hrajú v plnom počte hráčov na ľadovej ploche. Po nepresnej prihrávke sa píska zakázané uvoľnenie, a tak sa presťahuje hra pred Adama Trenčana.
     
    54:11
    Hosťom nevychádza ani táto početná výhoda. Vhadzovať sa bude v strednom pásme, pretože čiarový rozhodca píska postavenie mimo hru.
     
    53:39
    Domáci striedali, čo sa Spišská Nová Ves snažila využiť. Z ľavej strany vystrelil František Koky, ale našiel len pripravené betóny Adama Trenčana.
     
    53:20
    Domáci hokejisti sa bez väčších problémov bránia. V útočnom pásme bol dokonca jeden z domácich hráčov poslaný tvrdým spôsobom na ľad, ale vylučovať sa nebude.
     
    52:43
    Spišská Nová Ves dostáva výhodu presilovej hry. Prvýkrát v dnešnom dueli si ide oddýchnuť na trestnú lavicu aj Daniel Hančák. Ten dostáva menší trest za krosček.
     
    51:34
    Domáci hokejisti teraz výborne napádali rozohrávku súpera. Spišiaci sa dlho nevedeli dostať z vlastnej obrannej tretiny, čo len dokumentuje hernú prevahu zverencov Miroslava Chudého.
     
    51:03
    Po chybe obrancov hostí strieľal z dobrej palebnej pozície Ľuboš Fajčák. Jeho pokus bol tečovaný, a tak bude nasledovať vhadzovanie pred Maximiliánom Pajpachom.
     
    50:30
    Zápas sa prehupol do svojej záverečnej desaťminútovky. O víťazovi je dávno rozhodnuté, a tak jedinou otázkou zostáva to, či sa v Michalovciach dočkáme desiatky.
     
    49:22
    Domáci hokejisti pokračovali vo svojej útočnej aktivite. K strele od modrej čiary sa dostal aj druhý obranca elitnej formácie Daniel Hančák, ale Maximilián Pajpach bol úspešnejší.
     
    48:52
    Hrá sa teraz vo vysokom tempe. Maximilián Pajpach musel zasahovať po strele od modrej čiary, ktorej autorom bol Tomáš Valečko. Brankár hostí strelu vyrazil, ale domáci sa k dorážke nedostali.
     
    47:23
    Na druhej strane zakončoval strelou švihom Oliver Jokeľ. Ten je v dnešnom stretnutí veľmi aktívny, no tentokrát mieril len do mantinelu za bránou Maximiliána Pajpacha.
     
    46:33
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Hostia korigujú stav dnešného duelu. Michalovčania chybovali za vlastnou bránou. Puk sa odrazil na hokejku RENÉHO ŠTRAUCHA, ktorý z tesnej blízkosti prekonáva dezorientovaného Adama Trenčana. Asistencia: Marek Nagy.
     
    45:45
    Hra je teraz prerušená, ak sa nemýlim pre prihrávku rukou. Vhadzovať sa bude v strednom pásme, a tak si Maximilián Pajpach môže aspoň na chvíľu oddýchnuť.
     
    45:09
    Hokejisti Spišskej Novej Vsi sú v tretej tretiny akoby bez pohybu. Maximilián Pajpach musel opäť zasahovať, keď chytá puk do lapačky po strele zrejme Erika Piataka.
     
    44:36
    Dukla Michalovce dala gól!
    Hostia sú zrelí na uterák. Ivan Brezniak si na konto pripisuje ďalšiu gólovú asistenciu. Tentokrát prihrávkou spoza brány našiel nestráženého JAKUBA LINETA, ktorý z tesnej blízkosti nemal problém skórovať. Asistencie: Ivan Brezniak a Ľuboš Fajčák.
     
    43:26
    Hrá sa teraz dlhší časový úsek bez prerušenia, a tak obe mužstva striedajú. Pri puku je jeden z domácich obrancov a má dostatok času na rozohranie ďalšej akcie.
     
    42:50
    Vladislav Solomončak nabral rýchlosť v strednom pásme a následne prekorčuľoval obrancov súpera, Prihrávkou z pravej strany hľadal Igora Halása, no ten sa do zakončenia nedostal.
     
    41:36
    Maximilián Pajpach mal opäť plné ruky práce. Z priestoru medzi kruhov vystrelil Daniel Hančák, no tento raz nebol taký úspešný ako pred pár desiatkami sekúnd.
     
    40:45
    Maximilián Pajpach tentokrát radšej prerušuje hru, pretože domáci hokejisti boli opäť usadení v útočnom pásme a snažili sa streliť svoj ôsmy gól v dnešnom jednoznačnom zápase.
     
    40:26
    Dukla Michalovce dala gól!
    Domáci hokejisti na začiatku tretej tretiny využívajú presilovú hru. Prihrávku spoza brány dostal DANIEL HANČÁK a tvrdou strelou z ľavého kruhu na vhadzovanie prekonal bezmocného Maximiliána Pajpacha. Asistencie: Tomáš Bánovský a Vladislav Solomončak.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Michalovce smerujú v play off za druhým očakávaným víťazstvom. V prostrednej časti hry skórovali štyrikrát, a tak vedú už päťgólovým rozdielom. Do gólovej listiny sa zapísali Marek Mašlonka, Oliver Jokeľ, Jakub Linet a po peknej prihrávke spoza brány aj líder produktivity Vladislav Solomončak. Hostia smerom dopredu nevymysleli skoro nič a aj vďaka štyrom vylúčeniam dostali súpera na koňa. Záverečná tretina dnešného duelu sa na východnom Slovensku začne o 19:10 hod.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:33
    Maximilián Pajpach musel v priebehu niekoľkých sekúnd dvakrát zasahovať. Najskôr vytesnil strelu Igora Halása a následne kryje aj pokus Tomáša Valečka od modrej čiary.
     
    38:52
    Domáci hokejisti budú hrať v závere druhej časti presilovú hru. Dve minúty za hrubosť dostáva Lukáš Turan. Jeho zákrok bol úplne zbytočný, keďže hra už bola dávno prerušená.
     
    38:35
    Už pri rovnovážnom počte hráčov na ľade vystrelil od modrej čiary obranca Tomáš Rusina. Maximilián Pajpach bol ale pozorný a dokázal puk zachytiť svojimi chráničmi.
     
    37:46
    Erik Piatak mal možnosť vystreliť, ale z ľavého kruhu zvolil prihrávku na obsadeného spoluhráča. Hostia to využili a vyzerá to tak, že sa dokážu ubrániť presilovke súpera.
     
    37:16
    Hostia sa dokázali oslobodiť výhodením puku cez všetky čiary. Navyše, získali aj útočné pásmo, keďže brankár Adam Trenčan puk podržal.
     
    36:42
    Hosťujúci brankár musel v početnej nevýhode zasahovať. Z priestoru medzi kruhov vystrelil Daniel Hančák, ale Maximilián Pajpach dobre zakročil svojimi betónmi.
     
    36:06
    Kým v prvej tretine boli nedisciplinovaní domáci, teraz produkujú jeden faul za druhým hostia. Do ďalšieho oslabenia ich po hákovaní posiela Branislav Zwick.
     
    35:28
    Maximilián Pajpach predviedol veľmi dobrý zákrok, keď ho strelou z ľavého kruhu na vhadzovanie ohrozil obranca a zároveň domáci kapitán Marek Kolba.
     
    34:45
    Domáci hokejisti sú pri streleckej chuti a je zrejme len otázkou času, kedy pridajú ďalší gól. Spišiaci vyzerajú byť poriadne frustrovaní a je im jasné, že v priebehu 24 hodín zaznamenajú druhú prehru.
     
    34:14
    Dukla Michalovce dala gól!
    Hostia teraz pôsobili ako postavené kužele. Igor Halás držal puk za bránou súpera a počkal pokiaľ mu pred bránkovisko nabehne VLADISLAV SOLOMONČAK. Ruský útočník sa následne nemýlil, a tak Maximilián Pajpach opäť kapituluje. Asistencia: Igor Halás.
     
    33:18
    Dukla Michalovce dala gól!
    Zápas sa pomaly mení na exhibíciu domáceho tímu. Ivan Brezniak to urobil vynikajúco, presnou prihrávkou z ľavej strany našiel pred bránou nestráženého JAKUBA LINETA, no a ten vo veľkej šanci nezaváhal. Asistencie: Ivan Brezniak a Jakub Meliško.
     
    32:35
    Domácim hokejistom táto početná výhoda vôbec nevyšla. Spišská Nová Ves sa dokázala ubrániť a František Koky sa už zapája do jej útočnej akcie.
     
    31:49
    Domáci hokejisti opäť strácajú útočné pásmo. Puk na hokejkách mal skúsený obranca Miroslav Vantroba a následne ho poslal ďaleko od vlastnej brány.
     
    31:16
    Domácim hokejistom začiatok presilovky príliš nevyšiel, keďže sa hostia oslobodili. Následne ale Michalovce opäť vnikli do útočného pásma a Maximilián Pajpach musel zasahovať po strele Daniela Hančáka.
     
    30:32
    Zápas sa nám prehupol do svojej druhej časti. Michalovce ju začnú v početnej výhode, pretože dve minúty za krosček dostáva útočník prvej formácie František Koky.
     
    29:52
    Obranca Jakub Meliško si pekne nakorčuľoval do priestoru ľavého kruhu na vhadzovanie. Jeden z jeho spoluhráčov ho našiel presným krížnym pasom, ale jeho zakončenie z prvej smerovalo vedľa brány.
     
    29:08
    Michalovčania sa dokázali usadiť v útočnom pásme, ale tentokrát musíme pochváliť aj dobre brániacich mladíkov v zostave mužstva zo Spišskej Novej Vsi. Tí vytláčali súpera do rohov klziska.
     
    28:32
    Po vyhranom vhadzovaní v útočnom pásme Michaloviec pohotovo pálil Oliver Jokeľ. Jeho pokus bol pomerne prudký, no puk smeroval tesne vedľa brány Maximiliána Pajpacha.
     
    27:19
    Maximilián Pajpach radšej prerušuje hru prikrytím puku. Na prihrávku z pravej strany sa snažil reagovať Lukáš Hamráček, ale jeho zakončeniu chýbala väčšia razancia.
     
    26:42
    Domáci hokejisti sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Jakub Linet hľadal prihrávkou na ľavej strane Ivana Brezniaka, no jeho pas nepatril do kategórie najpresnejších.
     
    25:37
    Hostia sa dobre bránia počas svojho prvého oslabenia v zápase. Vyhadzujú puk cez všetky čiary, až za bránu Adama Trenčana.
     
    24:55
    Z pravého kruhu na vhadzovanie prudko vystrelil jeden z domácich hráčov, ale Maximilián Pajpach ukázal svoje rýchle betóny. Následne chceli ísť dopredu aj hostia, no píska sa ofsajd.
     
    24:32
    Domáci hokejisti sa dokázali usadiť v útočnom pásme, no zatiaľ kombinujú iba v priestore, odkiaľ sa góly nedávajú. Každopádne, teraz môžu hosťom ukázať, ako sa majú hrať presilovky.
     
    23:54
    Prvýkrát v dnešnom dueli si zahrajú presilovku aj domáci. Na trestnú lavicu už smeruje Ľubomír Knižka, ktorý dostáva od rozhodcov menší trest za hákovanie.
     
    23:25
    Jeden z domácich hokejistov zostal ležať na ľadovej ploche, ale hlavní rozhodcovia neprerušili hru. Následne išli dopredu hostia, no Adam Trenčan nemal problémy so strelou zo stredného pásma.
     
    22:48
    Tréner Jozef Škrak si po dvoch rýchlych góloch berie oddychový čas. Okrem toho posiela do brány Maximiliána Pajpacha, ktorý nahradí Filipa Suráka.
     
    22:48
    Dukla Michalovce dala gól!
    Zverenci Miroslava Chudého výrazne odskakujú svojmu súperovi. Filip Surák neudržal strelu Mareka Kolbu od modrej čiary, puk sa odrazil k osamotenému OLIVEROVI JOKEĽOVI, no a ten už nemal problém upratať puk do prázdnej brány. Asistencia: Marek Kolba.
     
    22:16
    Brankár Filip Surák musel predviesť ďalší dobrý zákrok. Z tesnej blízkosti sa snažil skórovať Jakub Linet, ale nedokázal zdvihnúť puk na betón brankára Spišskej Novej Vsi.
     
    21:35
    Erik Piatak sa dostal do ďalšieho zakončenia. Strelou z ľavej strany ohrozil Filipa Suráka, no ten dobrým zákrokom prerušuje hru. Nasledovať bude vhadzovanie po jeho ľavej ruke.
     
    21:08
    Hostia opäť zbytočne chybovali v rozohrávke. Do dobrej pozície sa dostal Erik Piatak, ale z tesnej blízkosti nedotiahol svoj forhendový blafák k dokonalosti.
     
    20:33
    Dukla Michalovce dala gól!
    Domáci hráči výborne vstupujú do druhej tretiny dnešného stretnutia. Od modrej čiary vystrelil Marek Kolba. Brankár Filip Surák jeho pokus neudržal, a tak po drobnom zmätku umožnil gólovú dorážku pre MAREKA MAŠLONKU. Asistencie: Oliver Jokeľ a Erik Piatak.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Úvodné dejstvo dnešného zápasu máme za sebou. Michalovce hrali až desať minút v oslabení, no napriek tomu vedú 2:1. Gólový účet stretnutia otvoril Martin Bdžoch, ale následne na jeho presný zásah reagovali Igor Halás a Ľubor Balko. Zverenci Miroslava Chudého sa nevedeli dostať do tempa a v ďalšom priebehu duelu rozhodne musia zlepšiť svoju disciplínu. Druhá tretina sa začne o 18:18 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:32
    V poslednej minúte prvej tretiny sa bude vhadzovať v strednom pásme. Čiaroví rozhodcovia totiž postrehli ofsajdové postavenie jedného z domácich hráčov.
     
    18:41
    Michal Findura opäť zaviedol puk do útočného pásma. Spätnou prihrávkou našiel v nebezpečnom priestore Františka Kokyho, ale jeho zakončenie nenašlo svoj cieľ.
     
    18:05
    Hostia hrajú už piatu presilovú hru, no Michalovce sa bránia s veľkým prehľadom. Puk opäť vyhadzujú až za bránu, v ktorej stojí Filip Surák.
     
    17:36
    Michal Findura to zobral na seba. Prešiel do útočného pásma po pravej strane, tiesnený obrancom dokázal vystreliť, ale dobrý zákrok pravým betónom predviedol Adam Trenčan.
     
    16:58
    Miroslav Chudý rozhodne nemôže byť spokojný s disciplínou svojich zverencov. Spišská Nová Ves bude hrať už svoju piatu presilovku, keďže dve minúty za hákovanie dostáva Ľuboš Fajčák.
     
    16:18
    V Michalovciach sme síce videli už ti presné zásahy, no rozhodne sa nehrá nejaký atraktívny hokej. Zatiaľ sme svedkami viacerých nepresností, ktoré majú vplyv na úroveň zápasu.
     
    15:32
    Hostia opäť chybovali v rozohrávke. Vladislav Solomončak prihrávkou z ľavej strany hľadal pred bránou Tomáša Bánovského, no ten nedokázal zakončiť z tesnej blízkosti.
     
    14:25
    Zverenci Jozefa Škraka sa dostali do útočného pásma. Puk si vybojovali pri mantineli, ale následne sa nepresnou prihrávkou sami vyhodili z útočnej tretiny.
     
    13:43
    Adam Trenčan si na konto pripisuje ďalší úspešný zákrok. Pohotovou strelou z pravého kruhu na vhadzovanie namieril do jeho lapačky Marek Nagy.
     
    13:16
    Hostia budú hrať v ďalšej početnej výhode. Faulom v útočnom pásme sa prezentoval Igor Halás, a tak dostáva menší trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    12:40
    Peknou individuálnou akciou sa prezentoval Vladislav Solomončak. Šikovnou sťahovačkou si položil obrancu súpera, ale strelou švihom neprekvapil brankára Filipa Suráka.
     
    11:54
    Hostia sa nedostali do útočného pásma v súlade s pravidlami, a tak sa píska ďalší ofsajd. Po ňom sa bude vhadzovať v strednej tretine.
     
    11:26
    Pre domácich hokejistov sa črtala ďalšia dobrá možnosť na zakončenie. Luboš Fajčák zostal osamotený pred bránou súpera, ale až príliš dlho váhal so svojou koncovkou.
     
    10:57
    Dukla Michalovce dala gól!
    Domáci hokejisti predviedli krásnu kombinačnú akciu. V strednom pásme ju rozvinul Erik Piatak, následne v tom útočnom Marek Mašlonka posunul puk na ĽUBORA BALKA, ktorý vydareným blafákom prekonal Filipa Suráka. Asistencie: Marek Mašlonka a Erik Piatak.
     
    10:00
    Hostia v presilovej hre prakticky nič nevymysleli. Michalovce niekoľkokrát vyhodili puk z obranného pásma a nepustili súpera ani do jedného vážnejšieho zakončenia.
     
    09:24
    Individuálnou akciou to skúšal Filip Vašaš. Vystrelil z pravého kruhu na vhadzovanie, ale jeho zakončenie švihom nesmerovalo medzi tri žrde domácej brány.
     
    08:42
    Hostia v dnešnom zápase síce už jednu presilovku využili, no nehrajú ich príliš dobre. Michalovce sa aj teraz dokážu bez väčších problémov brániť pri vylúčení Olivera Jokeľa.
     
    08:07
    Ďalšie vylúčenie na strane domáceho mužstva. Na lavicu hanby odchádza Oliver Jokeľ, ktorý od hlavných rozhodcov dostáva trest 2+10 za napadnutie hlavy a krku.
     
    07:33
    Dukla Michalovce dala gól!
    Hostia veľmi rýchlo prichádzajú o svoj náskok. Vo vlastnej presilovke spravil chybu v rozohrávke Lukáš Turan. Na modrej čiare sa zmocnil puku IGOR HALÁS a brejkovú situáciu zakončil presnou strelou medzi betóny. Bez asistencie.
     
    06:13
    Hostia sa dostali v presilovej hre k strele od modrej čiary. František Koky ale našiel len pripraveného domáceho brankára. Následne sa hokejisti Michaloviec dokázali vyslobodiť.
     
    05:37
    Hostia budú mať šancu zvýšiť svoj tesný náskok. Na trestnú lavicu si už sadá domáci obranca Tomáš Valečko, ktorý dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    04:30
    Domáci hokejisti sa odpovedať na presný zásah súpera. Do koncovky sa pretláčal Oliver Jokeľ, no hokejista aj so skúsenosťami z najvyššej slovenskej súťaže nedokázal vystreliť na bránu Filipa Suráka.
     
    04:09
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Hostia sa pomerne prekvapujúco dostávajú do vedenia, keď využívajú presilovú hru. René Svitana našiel pred bránou osamoteného obrancu MARTINA BDŽOCHA a ten skóroval do odkrytej brány. Asistencie: René Svitana a Branislav Zwick.
     
    03:34
    Hosťom presilová hra nevychádza podľa predstáv. Teraz sa síce usadili v útočnom pásme, ale na domáceho brankára nevyslali zatiaľ ani jeden strelecký pokus.
     
    02:49
    Domácim hokejistom sa zatiaľ darí držať súpera na dištanc. Vyhadzujú puk zo svojho obranného pásma a už čakajú na ďalší útočný výpad Spišskej Novej Vsi.
     
    02:28
    Hostia budú mať k dispozícii prvú presilovú hru. Na trestnú lavicu už smeruje krídelník štvrtej útočnej formácie Michaloviec Radoslav Mesaroš. Domáci hokejista dostáva menší trest za faul lakťom.
     
    01:56
    Spišiaci sa nedostali do útočného pásma v súlade s pravidlami. Čiaroví rozhodcovia pískajú ofsajd, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    01:18
    V úvode zápasu sa nehrá v nejakom oslnivom tempe. Obe mužstva sa prezentujú nepresnými prihrávkami, trošku slabším korčuľovaním, a tak si na prvý zaujímavý moment musíme počkať.
     
    00:35
    Strelou zo stredného pásma to skúšal jeden z hráčov Spišskej Novej Vsi. Domáci brankár Adam Trenčan ale zasahovať nemusel, pretože puk smeroval len do zadného mantinelu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Dukla Ingema Michalovce: Juríček (Trenčan) – Valečko, Hančák, Kolba, Korenko, Rusina, Meliško, Balko – Halás, Solomončak, Banovský – Mašlonka, Piatak, Jokeľ – Brezniak, Linet, Fajčák – Mesaroš, Toma, Hamráček.

    HK Spišská Nová Ves: Surák (Pajpach) – Vantroba, Forrai, Knižka, Bdžoch, Krempaský, Turan, Leško, Kyčák – Findura, Koky, Lesňák – Zwick, Nagy, Štrauch – Vašaš, Svitana, Miškovec – Raáb, Macko, Halász.

    Rozhodcovia: Radovan Vojtek, Miroslav Valach – Tomáš Holienka, Peter Hanko.
     
    Pekný deň prajem všetkým športovým fanúšikom. ST. NICOLAUS 1. hokejová liga dnes pokračuje druhými zápasmi play off. My sa v našom textovom prenose pozrieme do Michaloviec, kam zavíta Spišská Nová Ves.

    HK DUKLA MICHALOVCE

    Hokejový klub v Michalovciach zažíva veľmi dobré časy. Mužstvu pod vedením Miroslava Chudého sa v základnej časti mimoriadne darilo, keď so ziskom 106 bodov skončil na druhom mieste. Lepšia bola len Skalica, ktorá nazbierala o štyri body viac. Aj vďaka rekonštrukcií štadióna si cestu na hokej nachádza pravidelne viac než tisíc divákov, čo je na slovenské prvoligové pomery úctyhodné číslo. Michalovce počas celej sezóny nebodovali doma len raz, keď práve pri prvom zápase na vynovenom štadióne podľahli Skalici 3:4. V základnej časti dosiahli skóre 232:87, vďaka čomu mali najlepšiu ofenzívu i defenzívu. Takisto dosiahli najviac gólov v presilovkách a mali 88% úspešnosť v oslabeniach. Najproduktívnejším hráčom tímu bol s 51 bodmi Rus Vladislav Solomončak. Naopak, llídrom v počte gólov bol František Poliaček, ktorý sa trafil do čierneho 26-krát.

    SPIŠSKÁ NOVÁ VES

    Spišská Nová Ves hrala v najvyššej slovenskej súťaži naposledy v sezóne 2009/2010. V tomto ročníku to na návrat medzi elitu nevyzerá, pretože mužstvo Jozefa Škraka nemá takú kvalitu ako jeho dnešný súper. V základnej časti obsadila siedme miesto, pričom získalo len o dva body viac než Považská Bystrica. Spišiaci v novom roku ešte nevyhrali a aktuálne ťahajú sériu dvanástich prehier v rade. Na ľade súperov boli v dlhodobej súťaži najhorší, keď vyhrali len tri z 23 stretnutí. V porovnaní s Michalovcami strelili takmer o sto gólov menej a v priemere inkasovali viac než štyri góly na zápas. Najproduktívnejším hráčom tímu je Matej Giľák, no ten už dlhší čas zarezáva v Banskej Bystrici. Solídnych 35 bodov nazbieral Michal Findura, ale proti dnešnému súperovi ešte neskóroval. Vlani skončila Spišská Nová Ves v prvom kole play off práve na Michalovciach, keď prehrala 0:3 na zápasy.

    PRVÉ VÍŤAZSTVO ZOSTALO DOMA

    Prvý zápas play off vyznel lepšie pre Michalovce, ktoré doma vyhrali 4:1. O osude zápasu rozhodli v druhej časti, ktorú na strely vyhrali 17:4 a strelili v nej dva góly. Trošku ich pribrzdilo šesť vylúčení, no zápas sa odohrával prevažne v ich réžii. Špecifické play off zažíva Lukáš Hamráček, ktorý je odchovancom Spišskej Novej Vsi, no dnes hrá proti svojim. Do siete materského klubu sa trafil aj včera, keď dal posledný gól domácich. Domáci tréner bol po zápase spokojný s výsledkom, no priznal, že proti húževnatému súperovi nepodali jeho zverenci optimálny výkon. Hosťom chýbajú skúsenosti. Až šiesti z ôsmich obrancov, ktorí včera hrali, sú v juniorskom veku, čo hovorí samo o sebe.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 8. Halás, 11. Balko (Mašlonka, Piatak), 21. Mašlonka (Jokeľ, Piatak), 23. Jokeľ (Kolba), 34. Linet (Brezniak, Meliško), 35. Solomončak (Halás), 41. Hančák (Bánovský, Solomončak), 45. Linet (Brezniak, Fajčák), 59. Meliško (Piatak) – 5. Bdžoch (Svitana, Zwick), 47. Štrauch (Nagy)


    HK DUKLA Ingema Michalovce: Trenčan (Juríček) – Valečko, Hančák, Kolba, Korenko, Rusina, Meliško, Balko – Halás, Solomončak, Banovský – Mašlonka, Piatak, Jokeľ – Brezniak, Linet, Fajčák – Mesaroš, Toma, Hamráček.
    HK Spišská Nová Ves: Surák (23. Pajpach) – Vantroba, Forrai, Knižka, Bdžoch, Krempaský, Turan, Leško, Kyčák – Findura, Koky, Lesňák – Zwick, Nagy, Štrauch – Vašaš, Svitana, Miškovec – Raáb, Macko, Halász.

    Rozhodčí: Radovan Vojtek, Miroslav Valach – Tomáš Holienka, Peter Hanko
    Michalovce 3 0 Spišská N. Ves
    #1 Úterý 13.02.2018 • 17:30
    Michalovce - Spišská N. Ves 4:1
    #2 Středa 14.02.2018 • 17:30
    Michalovce - Spišská N. Ves 9:2
    #3 Sobota 17.02.2018 • 17:00
    Spišská N. Ves - Michalovce 3:7
    thejrc.org