Jihlava – Chabarovsk 1:2 (kon.) | Chomutov – Dynamo Moskva 2:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Amur Chabarovsk
Středa 14.02.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:39
    Až teď se domácí dostali ke hře bez gólmana, navíc si berou oddechový čas!
     
    58:50
    Kajínek si sebral vyhozený kotouč a mířil vedle pravé tyče! Na druhou stranu se vydal osamocený Frolov, Brož ho vychytal a začíná myslet na power-play!
     
    56:40
    Vy nás ale zásobujete, pane Karfík. To si může říkat brankář Andrjuchov, na kterého se valí jedna střela za druhou. Nejblíže gólu byl Hamill, kotouč však za záda Andrjuchova neprotlačil!
     
    56:08
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Jaroslav Chabarov – 2 min., krosček).
     
    56:08
    Nakonec tresty rozděleny takto: Oba kohouti dostávají 2 + 2 minuty za hrubost, Chabarov navrch ještě dvě minuty za krosček.
     
    56:08
    Máme tu první bitku! Chabarov se naprosto zbytečně u mantinelu pustil do Suchánka, Suchánek si nenechal nic líbit a nakonec Chabarovovi dal něco od cesty! Stadionem se ozývá pár protiruských pokřiků, pamětníci si vzpomenou na legendární transparent: Bijte Rusy na věčné časy a nikdy jinak.
     
    54:41
    Seman se po pasu Čachotského z rohu kluziště ocitl sám mezi kruhy, z jasné šance před ležícím Andrjuchovem napálil pravou tyč!
     
    50:41
    Tak tohle se hodně Jihlavě nepovedlo. Po vyhraném buly v útoku upadl de la Rose a Amur se ihned osvobodil, navíc Zdráhal fauloval, je vyloučen za držení a hraje se 4 na 3.
     
    50:15
    Minuta a sedm sekund 5 na 3 pro Duklu! Ven jde Kamalov, který nasadil hrazdu Hubáčkovi. Během signalizovaného trestu byla k vidění zajímavá situace, kdy ani jeden tým nechtěl hrát s pukem, nakonec vše přerušil sudí.
     
    49:22
    Omluvte prosím výpadek onlajnu, došlo k technickým problémům. Teď se již zdá vše v pořádku, Dukla bude mít druhou přesilovku, vyloučen byl Chabarov za hákování.
     
    42:16
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Amur jde na začátku třetí periody do vedení! Souboj v rohu obranného pásma Dukly vyhrál Potěchin, přihrál mezi kruhy na IGORA VELIČKINA, chabarovský forvard propálil Brože a hosté otáčí vývoj zápasu. Asistence: Bogdan Potěchin.
     
    40:01
    Dukla se rozhodla prostřídat gólmany. Poprvé v této sezoně si zachytá Jan Brož, který nahradil Kořenáře.
     
    39:54
    Váňa svedl tvrdší souboj s Litovčenkem a dostává dvě minuty za nedovolené bránění, šest sekund před koncem.
     
    38:27
    Dukla opět rozjíždí útok a mohla skórovat! Zpoza chabarovské brány dostal kotouč před branku Straka, z hrany brankoviště míjí pravou tyč!
     
    34:26
    Chyba Kajínka na modré dala základ akci Amuru 2 na 1, kterou táhl Aťušov a nakonec i sám vystřelil, Kořenář drží a přerušuje hru.
     
    33:12
    Po 33 minutách a 12 sekundách první vyloučení v utkání. Ven jde hráč Amuru Zakarljukin za hákování. Dukla má první přesilovku a pár lidí trenéru Vlkovi připomíná, že je potřeba ji proměnit. Tichým stadionem se to krásně nese.
     
    26:03
    Váňa nahodil kotouč po mantinelu na branku, kde o něj bojoval Rabbit, ale neúspěšně. Čtvrtá formace následně předvedla výbornou rychlou akci 3 na 2, kdy se kotouč přes Diviše a Hubáčka dostal až na Rabbita, kanadský útočník pálil z levého kruhu, těsně vedle pravé tyče!
     
    24:37
    A Chabarovsk měl i další šanci, do otevřené obrany se řítil sám kapitán Aťušov, byl však mírně rozhozen navrátilci do obrany a nezakončil přesně.
     
    23:39
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Máme poměrně rychle srovnáno a asistenci bude mít snad i brankář Andrjuchov! Právě on totiž vysokým obloukem vyhodil až na útočnou modrou čáru, kde stál připravený ALEXANDER GORŠKOV. Ten byl sice těsně před střelou zahákován, ale akci dokončil a kotouč prostrčil mezi Kořenářovy betony. Asistence: Ilja Andrjuchov.
     
    20:37
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak to bylo rychlé! Dukla ihned od úvodního buly zůstala v útoku a souhrou celé první lajny, kdy Čermák nahrál na druhou stranu Čachotskému a domácí kapitán následně posunul na TOMÁŠE JIRÁNKA, který vymetl pavučinky v pravém horním rohu, se mění poprvé skóre! Asistence: Tomáš Čachotský, David Čermák.
     
    10:03
    Parádní přečíslení hostí 2 na 1! Dopředu ujel Veličkin s Zakarljukinem, druhý jmenovaný dostal pas před bránu a pokusil se o Forsberg, který mu byl znemožněn, Zakarljukin se navíc trefil čelistí do tyče, ale je schopen další hry.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 21. Jiránek (Čachotský, D. Čermák) – 24. Gorškov (Andrjuchov), 43. Veličkin (Potěchin)


    HC Dukla Jihlava: Kořenář (41. Brož) – Šidlík, Stříteský, de la Rose, J. Zdráhal, Kajínek, Suchánek, D. Váňa, Bryhnisveen – D. Čermák, Čachotský (C), Jiránek – Straka, Skořepa (A), F. Seman – Rys, Hamill, Anděl – Rabbit, R. Hubáček, Diviš (A).
    Amur Chabarovsk: Andrjuchov (Kiselev) – Aťušov (C), Turbin, Averin, Kondratěv (A), Kuzmin, Chabarov, Berďukov, Kamalov – Klopov, Sevankajev, Zakarljukin – Rasskazov, Veličkin, Gorškov – Frolov (A), Litovčenko, Vl. Ušenin – Vj. Ušenin, Picard, Potěchin.

    Rozhodčí: Pešina, Vrba – Komínek, Polák
    thejrc.org